Keskustelu

SitrusLeukakipu22.12.2016 18.47
Jostain syystä nyt on joka paikka kipeänä.
Hammasongelmat on tavallisia refluksin kanssa. Mullakin on hampaat hoitoa vailla. Ne tuntuu oudon tahmeilta, vaikka miten pesee. Hampaiden välit tuntuu likaisilta, mutta ei langalla juuri mitään irtoa. Pahaa hajua on vähän.

Mutta nyt on koko alaleuka kipeä. Mietin hieman huolissani voiko siellä olla tulehdus. Leuka on paineluarka. Googlasin, ja leukakipu voi usein johtua stressistä. Ei olisi ihme. Onko muilla ollut?

Aikuinen nainenRe: Leukakipu22.12.2016 21.00
Tuntuu ihan hullulta samaistua Sitrus sinun oloosi kaiken aikaa, mutta niin se vain on ,että minäkin kärsin oudosta leukakivusta. Luin närästyksestä joka tuntuu rintalastan alla polttavana kipuna ja leuka ynnä muista kivuista, että voi olla vaikka sepelvaltimo taudista kyse ja se vielä että on ruvennut rintaa puristamaan kun nousen rappuja ylös niin huh. Ihan hirvittää jos onkin sydänpuolen ongelmia ja itse vain kuvittelee kaiken johtuvan tästä refluksista. Hampaat on kunnossa. Syksyllä kuvattiin juuret ja hoidettiin mitä hoidettavissa oli. Ei ole ongelmaa hampaissa. Eli leukakipu on jotain muuta. Astma lääkitys on kunnossa. Mitä lie ja mistä johtuu.

SitrusRe: Leukakipu22.12.2016 21.32
No meidän pitää kai perustaa kerho! Mulla ei ole hampaat kunnossa. Lääkäri on 2,5 vkn päästä. Siis alaleuka on ihan arka. Ja hampaita vihloo.

Eikö sun sydäntä ole tutkittu? Kyl se kannattaisi.

Aikuinen nainenRe: Leukakipu23.12.2016 9.54
Perustetaan vaan!! Vuosi sitten tutkittiin sydän ihan kuuntelemalla ja verenpaineet katsottiin, ei muuta. Itse kyllä ajattelen tämän refluksin aiheuttavan nämä kaikki vaivat mitä tulee.
Parhaillaankin leukaa särkee ja on ihan kosketus arka, että ei ihan sydän juttuun kuitenkaan viittaa. Tai no mistä sen tietää. Täällä kun ei oikeesti lääkäriin pääse, pitää aina mennä yksityiselle ja näille erikoislääkäreille ole aikoja saatavissa kun kerran, pari kuussa ja sitten on ajat menneet. Joten nyt mennään näillä ja mitä tapahtuu se kait on sitten tapahtuakseen.

Ehkä Sitrus sinulla on sitten hampaista johtuvaa ko. vaiva kun vihloo ja tunne on siellä hampaissakin, ettei kaikki ole ok.

Näillä mennnään kohti joulua jonne ei ole enää pitkä aika.

Hyvää aatonaattoa ja jaksuja kaikille!!!

SitrusRe: Leukakipu23.12.2016 10.02
Varasin hlääkärin tänään. Rupesi pelottamaan, kun luin suun tulehduksista. Jotain on pielessä, enkä halua jäädä joulunpyhiksi tän turvotuksen ja kivun kanssa.
Heti kun olin varannut ajan, tuli rauhallisempi olo.

Aikuinen nainen Re: Leukakipu23.12.2016 14.03
Hyvä Sitrus. Toivottavasti saat apua...et kuitenkaan antibioottia. Siitä ei maha tykkää.
Kerro miten reissu meni.👍🎅

SitrusRe: Leukakipu23.12.2016 14.20
No hei! Lääkäri tutki ja paineli, venytteli ja kyseli. Myös koko suun rtg otettiin. Hyvin varovasti poisti hammaskiveä. Lompakko keveni 170,-. Ei näyttänyt tulehdukselta, vaan lihaskireydeltä. Rtg- lausunto ja kuvan sain mukaan omalle hlääkärille. Maksoin puolesta tunnista, meni 20 min. josta osa rtgkoneen takkuiluun.

Sain mielenrauhan. Puhuin yhden miehen kanssa, oli käynyt myös, ollu 10 min. vähän hammaskiveä poistettu, 130,-. Tuskin menen toista kertaa. Tän jälkeen arvostan omaa hlääkäriäni entistä enemmän. Mutta hyvä kun tuli käytyä!

Aikuinen nainenRe: Leukakipu23.12.2016 17.05
Jos mielenrauhan rahalla sait niin hyvä juttu. 170? on iso raha mutta joskus se muuttuu pieneksi kun olotila muuttuu paremmaksi eli saa oloonsa jotain varmuutta ettei ole jotain oikein pahaa ja se aiheuttaa vaivaa. Eli sanotaan ettei rahalla terveyttä saa mutta voi saadakin.

Minä en selvinnyt alta tonnin viime hammaslääk.reissusta. Reikiä nolla mutta kun tehtiin uusi hammas kun oma halkesi se maksoi+ tutkimukset ja röntgen siihen lisäksi niin euroja meni.

Sitrus voitko nyt olla rauhallisin mielin joulun ajan. Oletko itsesi seurassa kotona vai menetkö jonnekin joulun viettoon.

AnnaMyyRe: Leukakipu24.12.2016 11.15
Arvatkaa montako kertaa olen miettinyt kun kivut tuntuu leassa ja rinnassa ja hartiossa että pumppuko sittenkin...mut voi tosiaan olla lihaskireyksistä nääkin.

Tehkää sitä jooga juttua leijona!

https://www.msn.com/fi-fi/terveysjafitness/liike/jooga/leijona/ss-BBtSGoy

Ja Hyvää Joulua kaikille!

Aikuinen nainenRe: Leukakipu24.12.2016 13.00
Tällä selällä ja kropalla ei joogata eikä tehdä mitään liikkeitä. Ainut apu mitä saa on fysioterapiasta. Harmi mutta ei auta kun elää vaan juuri niinkuin jaksaa.

Leukakipu vaivaa yhä vaan ja nyt on silmien allakin kova särky. Veikkaan tästä niska prolapsista johtuvan.

Kokenut kaiken tietää eli mitä me käymme lävitse.

Rauhallista ja vähemmän kivuliasta Joulua kaikille🎅🎅

_VP_Re: Leukakipu14.2.2022 15.57
Mulla särkee alaleukaa ja takahampaita alhaalla. Useimmin tulee yöllä tällainen kohtaus, mutta myös päivällä. Tuli äskettäin juuri sellainen särky ja polte alahampaisiin taakse ja alaleukaan ja samalla särki kitalakea. Meni noin vartissa suurimmaksi osaksi ohi. Onko muilla ollut tällaista, kai tämä refluksista johtuu??

mala55Re: Leukakipu15.2.2022 14.59
Onkohan jotain neuropatiaa esim. suupolte?

_VP_Re: Leukakipu15.2.2022 16.43
Polte tullut useimmin yöllä ja takahampaissa on kiillevaurioita. Liittän sen refluksiin, sillä kerran särky/kipu/polte alkoi yöllä heti kun koitin röyhtäistä kyljelläni ja samalla tunsin että happoja nousi ruokatorveen. Epäilen, että kipu säteilee leukanivelten tienoolle ja takahampaisiin jostain alempaa. Kitalakea kolotti samaan aikaan kun takahampaita, joten liitän senkin siksi refluksiin. Voihan siellä tosiaan taustalla olla joku mekanismi, mutta perimmäinen syy lienee refluksi tai happojen nousu sulkijan yläpuolelle.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: