Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>


Vertaistuki

Kuten niin monissa muissakin maissa, Suomessa ei ole vielä virallista yhdistystä tai tahoa, joka tiedottaisi refluksitaudista tai jonka puoleen kääntyä diagnoosin jälkeen. Sivuston aloittaessa toimintansa ei myöskään ollut löydettävissä paikkaa, jossa refluksikot voisivat käydä asiallista, refluksitautiin keskittynyttä keskustelua vertaistuen hengessä. Näiden seikkojen pohjalta perustettiin marraskuussa 2009 Suomen ensimmäinen aikuisten refluksitautiin keskittynyt kaikille avoin sivusto nimeltä Suomen Refluksi. Sivuston omistaja/ylläpitäjä on refluksitautia sairastava yksityishenkilö.

 

vertaistuki 


Suomen Refluksin sivusto on runsaan kolmivuotisen toimintansa aikana ollut melkoisen suosittu; käyntejä on kertynyt yli 600 000! Tammikuussa 2013  tehtiin kuukausiennätys: yli 30 000 käyntiä. Kävijämääriä eri aikausina voi seurata etusivun vasemman palstan Kävijämäärä - laskuria klikkaamalla. Monta refluksikkoa on vielä kuitenkin saavuttamatta!

Alkuvuodesta 2011 Suomen Refluksi laajensi toimintaansa fyysisen vertaistukitoiminnan puolelle. Tampereella on pidetty tähän mennessä viisi refluksikkojen tukitapaamista. Seuraavan tapaamisen ajankohdan löydät oikeasta sivupalkista "Ajankohtaista" - osiosta. Lähde rohkeasti mukaan kuuntelemaan ja kertomaan omia kokemuksiasi! Tapaamiset ovat ilmaisia.

Tänä vuonna yritetään saada erityisesti yhdistystoiminnasta kiinnostuneita refluksikkoja aktivoitua mukaan, jotta aikuisrefluksikoille saataisiin vihdoinkin virallinen yhdistys perustettua. Lisätietoa halutessasi  saat esim. sähköpostitse refluksi @hotmail.com . Jos olet kiinnostunut työskentelystä hallituksessa, nyt on aika ottaa yhteyttä!

 

  • Refluksitarinoita ja vertaistukea mm.:

Refluksikot kertovat

Erään refluksikon tarina (Seura, 2012)

Hannelen tarina - flunssasta se kaikki alkoi

Refluksitaudin vuoristorataa: päivittäisiä refluksikuulumisia

Keskustelupalsta

Keskusteluita (oireiden mukaan)

 

        Älä jää yksin tautisi kanssa - 
        tule mukaan jakamaan kokemuksiasi!

 

vuoristorata.jpg