Vertaistuki

Kuten niin monissa muissakin maissa, Suomessa ei ole vielä virallista yhdistystä tai tahoa, joka tiedottaisi refluksitaudista tai jonka puoleen kääntyä diagnoosin jälkeen. Sivuston aloittaessa toimintansa ei myöskään ollut löydettävissä paikkaa, jossa refluksikot voisivat käydä asiallista, refluksitautiin keskittynyttä keskustelua vertaistuen hengessä. Näiden seikkojen pohjalta perustettiin marraskuussa 2009 Suomen ensimmäinen aikuisten refluksitautiin keskittynyt kaikille avoin sivusto nimeltä Suomen Refluksi. Sivuston omistaja/ylläpitäjä on refluksitautia sairastava yksityishenkilö.

 

vertaistuki 


Suomen Refluksin sivusto oli ensimmäisen kolmivuotisen toimintansa aikana ollut melkoisen suosittu; käyntejä on kertynyt yli 600 000! Tammikuussa 2013  tehtiin kuukausiennätys: yli 30 000 käyntiä. Tästä luvut on vuosien myötä nousseet - tällä hetkellä n. 7000 - 9000  kävijämäärään päivässä.

Alkuvuodesta 2011 Suomen Refluksi laajensi toimintaansa fyysisen vertaistukitoiminnan puolelle. Tampereella pidettiin viisi refluksikkojen tukitapaamista mutta valitettavasti niitä ei saatu organisoitua enempää.

 

  • Refluksitarinoita ja vertaistukea mm.:

Refluksikot kertovat

Erään refluksikon tarina (Seura, 2012)

Hannelen tarina - flunssasta se kaikki alkoi

Refluksitaudin vuoristorataa: päivittäisiä refluksikuulumisia

Keskustelupalsta

Keskusteluita (oireiden mukaan)

 

        Älä jää yksin tautisi kanssa - 
        tule mukaan jakamaan kokemuksiasi!

 

vuoristorata.jpg