Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Vaihtoehtoiset hoitomuodot


Vaihtoehtoisilla hoitomuodoilla tarkoitetaan tieteelliseen tutkimukseen ja näyttöön perustuvan lääketieteen ulkopuolelle jääviä hoitomenetelmiä, jotka eivät useimmiten kuulu virallisen terveydenhoitojärjestelmän piiriin. Niitä voidaan kutsua myös esim. täydentäviksi hoidoiksi, kansanlääkinnäksi tai luonnonlääkitykseksi.

 

mp900409523.jpgAmerikkalaisen Mayo-klinikan mukaan vaihtoehtoisten hoitomuotojen ei ole osoitettu hoitavan refluksitautia tai vähentävän ruokatorven vaurioita. Osaa hoitomuodoista (esim. rentoutusharjoitukset, akupunktio, kasvislääkintä) saatetaan kuitenkin käyttää täydentävänä hoitona (perinteisen lääketieteen ohella), joka saattaa tuoda toisilla helpotusta oireiluun.

Seuraavat ovat muutamia esimerkkejä vaihtoehtoisista hoidoista, joissa käsitellään ruoansulatuksen ongelmia ja närästystä. Varsinaista refluksitautia ei mainita kaikissa vaihtoehdoissa.

 

HUOM! Keskustele oman lääkärisi kanssa sinulle sopivista vaihtoehdoista. Älä jätä lääkitystäsi ym. hoitoa kesken omatoimisesti.

 

Muutamia esimerkkejä vaihtoehtoisten hoitomuotojen puolelta:


 

mp900178048.jpg

 

 

          (lähteet: Mayo-clinic, 2010, tohtori.fi, 2010)