Keskustelu

Sitrusentsyymivalmisteet9.4.2013 14.31
Käväisin luontaistuotekaupassa kertomassa kynsiongelmistani (ovat kovat mutta hauraat).
Myyjä ilmoitti salpaajien haittaavan ruoansulatusta, minkä jo tiesinkin. Hän suositteli entsyymivalmistetta, joka auttaa ruoansulatusta saamaan ravintoaineet hyötykäyttöön. Valmisteen nimi on Entzymedica: Digest Basic.
Onko joku käyttänyt tätä, kokemuksia?

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet9.4.2013 18.43
Itse olen syönyt vain "elivoo" silloin tällöin, tänäänkin...

HanspiRe: entsyymivalmisteet10.4.2013 8.25
Mulla on käytössä Monizym Enzymes -valmiste luontaistuotekaupasta. En kyllä ole huomannut mitään vaikutusta, mutta juuri samaisesta syystä käytän sitä, että ravintoaineet imeytyisivät paremmin ja auttaisi ruoan pilkkoutumisessa. Kannattaahan se kokeilla, muuttuuko olo. Mulla kynnet ovat hyvässä kunnossa samoin iho ja hiukset niin vaikea sanoa auttaako siihen... En ole mitään haittojakaan siitä huomannut.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet10.4.2013 9.03
Olenkohan ymmärtänyt oikein että entsyymejä tarvitaan enempi vain ohutsuolessa eli vatsalaukun tehtävä "vain" hapotus ja proteiini (pepsin) entsyymi ja ruokavarastona jossa ruoka sulatetaan liuokseksi. Ja vatsan hapokkuudella tärkeä tehtävä eritoten kivennäisaineiden käsittelysssa (ja se b12 "tekijäroolikin")

Ts eikös muita ja laajempia entsyymejä aleta tarvitsemaan vasta imeytymisprosseissa ohutsuolessa mm haimakin tuottaa paljon entsyymejä ohutsuoleen, joten vatsalaukun refluksitautiin siten liekö entsyymeillä paljoakaan apua?

HanspiRe: entsyymivalmisteet10.4.2013 9.11
Olet ihan oikeassa kuikkisuuno. Ei se refluksitautiin auta vaan siihen, että ravintoaineet imeytyisivät paremmin, kun happosalpaajia käyttävillä ongelmana on just se, että ne ravintoaineet eivät imeydy hyvin. Nexium kuulemma haittaa esim. kalsiumin imeytymistä ja samalla tavoin kaikkien muidenkin.
Eikös refluksikoilla ole monesti niin, että hemoglobiini on ok, mutta jotkut rautavarastot tms ovat melkein tyhjät ja se kuulemma on merkki siitä, ettei rauta imeydy ruoasta. Mulle on käynyt just noin. Oli anemia vaikka hemoglobiini oli 122.

refluksikurkkuRe: entsyymivalmisteet10.4.2013 9.38
Tarvii kuitenkin muistaa, että kaikilla käyttäjillä lääkitys ei selvästikään aineiden imeytymistä haittaa merkittävissä määrin ... elimistön yksilöllistä sopeutumista tai muuta vastaavaa (keho alkaa imeyttämään esim rautaa tehokkaammin) selvästikin ilmenee (??) - näkeehän sen täälläkin (tarkoitan positiiviseen suuntaan) ...

Kaikissa tutkimuksissa, minkä pohjalta näistä edes missäänpäin puhutaan, ei ole läheskään kaikilla mummuilla ja papoilla, joilla jo siis muutakin häikkää, näitä ilmiöitä esiintynyt. Ne tärkeät apuverbit (saattaa ja voi), jotka paljastaa sen asian laajuuden/pienuuden, unohdetaan esim median ja täydentävien hoitomuotojen puolella tahallisesti.

Piilevää anemiaa voi olla useasta syystä. Ilmiötä rautavarastot alhaisia tai hb alhainen ei esiinny salpaajien käyttäjillä mitenkään erityisemmin. Useinhan rautavarastoja ei ole aikaisemmin testattu ollenkaan, joten oikeasti minkäänlaista pohjaarvoa ei ole.

Itsellä ok rauta-arvot sekä varastot. Niin myös b12.

Kaikki ne, jotka ei ole testauttanut vielä esim b12 vitamiini arvoa tai rautavarastoja, menkää otatuttamaan ne vaikkapa yksityisellä, niin saatte yhden lukeman, johon verrata (hB nyt voi tietenkin vaihdella päivttäin) ...

refluksikurkkuRe: entsyymivalmisteet10.4.2013 9.40
Sitrus, oliko se Elivo mitä kokeilit silloin aikoja sitten?

SitrusRe: entsyymivalmisteet10.4.2013 12.04
Oli.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet10.4.2013 12.33
hanspi: "kuulemma on merkki siitä, ettei rauta imeydy ruoasta"

Kiitos tiedosta, tota en muistanutkaan kun mullakin kävi "notkahdus" hb arvoissa ja toi vois selittää senkin...

SitrusRe: entsyymivalmisteet10.4.2013 12.34
Mulla muuten oli taannoin sama juttu kuin Hanspilla - varastorauta oli erittäin alhainen. Tuli ilmi yks.lääkärissä, julkisella mitataan vain Hb.

Mitä tulee b12-arvoon, tk-lääkäri sanoi ettei tiedä mitään testiä sen mittaamiseen?! Noh, tällä lailla selvitään potilaista jotka pyytää tutkimuksia. Sanotaan ettei voi tutkia. Samalla tavalla kuitattiin mun kysymys siitä mahtaako mulla olla mahassa hiivan liikakasvua.
Mutta b12 mitattiin refluksiurani alkupuolella yksityisellä. Se oli silloin hyvä.

Refluksikurkulle kommentoin, että musta tärkeämpää on muistaa se, että salpaaja haittaa ravintoaineiden imeytymistä, kuin se että joillain ehkä niin ei käy.
Voi nimittäin käydä niin että hakee ja hakee syytä johonkin oireeseen ihan väärästä paikasta tietämättä että vika on ruoansulatuksessa. Tai että - kuten minä - tankkaa vitamiineja ja hivenaineita, jotka eivät kuitenkaan imeydy.

Kai kaikki muuten tietää, että vitamiinivalmisteiden sisältämistä aineista vain osa imeytyy normaalissakaan mahassa? Tämän mulle mainitsi kerran farmaseutti. Imeytyvä määrä oli olla hyvinkin vähäinen.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet10.4.2013 12.40
Tosta B12 vielä että viime vuosien aikana olen silloin tällöin syönyt B12 pilleria viikon ajan annos 1 gr ....

SitrusRe: entsyymivalmisteet10.4.2013 13.07
Jos ketä kiinnostaa, niin voin kertoa vaikka viikon päästä miltä entsyymin käyttäminen on tuntunut.

RaikastusRe: entsyymivalmisteet11.4.2013 9.34
Kävin myös luontaistuotekaupassa sitruksen ideasta innostuneena.juttelin kauan myyjän kanssa kun mulla nuo refluksin oireet ja lääkitys ovat sekoittaneet suoliston aivan täysin.ja laihtuminen sen kun vaan jatkuu kun mikään ei imeydy jne..ostin monizym entsyymivalmistetta ja boulardii hiivabrobiootteja ja kamomilla teetä.koskaan en ole mitään kokeillut paitsi apteekin omia maitohappobakteereja.aloittelin eilen iltapäivästä käyttämään ja saa nähdä kuinka käy.tautia ei varmasti poista mutta toivon kovasti että suolisto rauhoittuisi.mullahan loppujen lopuksi todettiin gastriitti vatsan limakalvolla vaikka tähyssä kaikki oli siistiä...

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet11.4.2013 15.49
sitrus: "jos ketä kiinnostaa"

Tottakai kiinnostaa! :-)

Kyllähän nykyään vaarana ettei ruuasta saada entsyymejäkään tarpeeksi...

SitrusRe: entsyymivalmisteet11.4.2013 22.21
raikastus, eikö sulla ole nyt tossa sellainen ongelma, että mikäli olosi muuttuu, et tiedä kummasta aineesta se johtuu kun olet aloittanut ne samaan aikaan. Ajattelin vain.

raikastusRe: entsyymivalmisteet12.4.2013 13.05
Kuikkisuuno.syön nyt esomepratsolia vaihtelevasti40-60mg.siis alunperin joulukuussa Menin ylävatsavaivojen takia lääkäriin.sain tuota lääkettä.olo vaan huononi.tuli lihaskipuja.nilkkojen a ranteiden särkyä.sydän alkoi lyödä voimakkaasti.että tunnen koko ajan ja tuntuu et ku lihasvoimattomuutta on ja Särkyä niin kun menee lepoasentoon niin krampittaa.lääke vaihdettu zolt .tuli runsaasti happoja suuhun.takaisin esomeen.alku Meni ok.nyt taas kovasti happoja.lihaskipua .niskakipua jne..olen ihan sekaisin että tekeekö tauti tämän vai lääkitys..stressaan kovasti olen ihan väsynyt tähän.kun olen niin epätoivoinem.koskaan ei ollut suolisto.ongelmaa.ja nyt kurisee ja turpoo ja lotisee koko ajan.luontaistuotteista yritän saada avun..edes suolistoon.ja jos näyttäisi edes yhden paremman päivän ni varmaan stressikin poistuisi.nyt jos uskallan ni pitäisi koittaa somaciar

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet12.4.2013 17.57
Raikastus:

En ole siis minkääntason asiantuntija joten täs vain mun mutu-näkemyksiä :-)

Nexium on siis varmaankin parhaimpia lääkkeitä ja sulla olettaisin olevan riittävän vahva annoskin (jopa 60 mg) ja itse sitä syöneenä huomasin myös sivuvaikutuksena juuri noita lihasheikkouksia ja siten varmaan kipujakin ja kun vähensin annosta tai pidin paussin niin lihasten toimintakyky palasi.

Muistelen etteä isoilla annoksilla sain itsellenikin ripulin aikaiseksia ja sekin meni ohi kun vähensin lääkitystä.

Yritä vaan relata ja keskustele lääkärisi kanssa annoskoon sopivuudesta ja lääkitys tuonee tulosta ihan lähiviikkojen aikana?

Ja mhb- ja entsyymi-kuuritkin ovat usein varsin hyödyllisiä, eivät ainakaan haittaa mitään.

SitrusRe: entsyymivalmisteet14.4.2013 16.00
Viikko täynnä.

Havainnot:
- pullistunut olo ylämahasta vähentynyt
- yletön täysinäisyyden tunne syödessä vähentynyt
- röyhtäily ja piereskely vähentynyt selvästi
- närästyksen vähenemisen perusteella olen vähentänyt Somacin päiväannokset 40:stä 20:een. Tosin en tiedä onko se järkevää, kun muuttunut ruokatorven solukko ei ole niin tuntoherkkää kuin normaali solukko.
- kynsien lohkeilu näyttää vähentyneen, mutta mitään oleellista muutosta ei tietenkään kynsien kunnossa voi näin lyhyessä ajassa tulla.

Johtopäätökset:
- Jatkan entsyymikapselien ottamista.
- Jos joku lääkäri yrittää väittää mulle ettei niistä ole mitään hyötyä, saatan potkaista sitä nilkkaan.
- Yritän myös selvittää, miksi entsyymivalmiste vaikuttaa tällä tavalla. Sitä ei luontaistuotekaupan myyjä osannut kertoa, enkä netistäkään kunnon tietoa löytänyt. Luontaistuotesivujen selostukset tuntuvat tieteellisesti asennoituneesta ihmisestä epäilyttävän puolivillaisilta, mutta itse tuote tuntuu tehoavan.

refluksikurkkuRe: entsyymivalmisteet14.4.2013 16.09
Hieno juttu, että auttoi taas (mitä noista vanhoista luin uudelleen) oireiluun positiivisesti! Se on aina mukava tunne löytää pitkän linjan refluksikkona helpotusta.

refluksikurkkuRe: entsyymivalmisteet14.4.2013 16.20
En ole kanssa löytänyt tieteellisempää pätkää entsyymitoiminnasta.
Pubmedistä en ole etsinyt.

Ainoita, mitä löytyy, on yleensä noi yleisselitykset liittyen mahan nopeutuneeseen tyhjentymiseen, kun saadaan nautitun tuotteen kautta oikea/sopiva määrä tiettyä entsyymiä sulatettavaa ainesta ajatellen.

Laitatko linkkiä, jos löydät jonkun hyvän tekstin ...

SitrusRe: entsyymivalmisteet14.4.2013 16.41
Joo, laitan.
Se mikä mua risoo, on näihin luontaistuotteisiin liittyvä fanaattinen asenteellisuus. ts. täyttä huuhaata versus ainut autuaaksi tekevä -jako.
Olisi niin tavattoman hienoa jos olisi jokin taho, joka hallitsisi ihmisen hyvinvoinnin kokonaisvaltaisesti mukaan lukien lääkäri- ja farmasiatiedot.
Asioiden näin ollen ei voi muuta kuin yrittää luottaa omiin vaistoihinsa ja havaintoihin. Jossain määrin on pakko luottaa lääkäreihinkin.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet15.4.2013 18.00
"Olisi niin tavattoman hienoa jos olisi jokin taho, joka hallitsisi ihmisen hyvinvoinnin kokonaisvaltaisesti mukaan lukien lääkäri- ja farmasiatiedot"

Aivan, terveyshuollossamme on KARMEE REIKÄ tältä osin! Aivan liian vähän saamme lähetteitä ravitsemushoitoon, varsinkin sellaiselle joka oikeesti myös osaa koko ruuansulatus (GI) systeemimme...

SitrusRe: entsyymivalmisteet20.4.2013 15.28
Nyt on kohta kaks viikkoa otettu entsyymikapseleita.
En ota joka ruoan kanssa, vaan yleensä yhden tai kaksi päivässä.
Kaipa näiden syömistä sitten kannattaa jatkaa.
Tiedonjanoinen mieleni kaipaisi selitystä sille miksi elimistöni ei tuota tarpeeksi entsyymejä/ne tuhoutuvat/eivät toimi, ja miksi purkista otetut toimivat. Mutta juuri nyt en jaksa käydä selvittelemään kun on vähän muutakin ajattelemista.

Huomattavin muutos olotilassa on kaikenlaisten kaasuvaivojen häviäminen ja närästyksen väheneminen. Tunnen tarvitsevani Somacia nyt n. 20 mg/vrk.

En tiedä kiinnostaako tämä ketään, kun ei ainakaan kommentteja näy.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet21.4.2013 7.20
Itsekin siis syön elivoa ja kuvittelen että "heikon vastan" sulatuksen jälkeen ruuan imeytyminen parempaa kun saa lisä entsyymi-vahvistusta?

refluksikurkkuRe: entsyymivalmisteet21.4.2013 18.23
Entsyymien käyttäjät, onko niitä entsyymeitä saatavina jonakin muussa muodossa kuin kapseleissa?

SitrusRe: entsyymivalmisteet21.4.2013 19.26
Miksi niin?

SitrusRe: entsyymivalmisteet21.4.2013 19.32
Mulla on muuten nyt ensimmäistä kertaa refluksiurani aikana sellainen tilanne, että välillä UNOHDAN ottaa salpaaja koska UNOHDAN olevani sairas.

hanRe: entsyymivalmisteet22.4.2013 8.31
vaikea niellä? papaijaentsyymit on tabletteina.

SitrusRe: entsyymivalmisteet22.4.2013 16.08
Kyllä sen kapselin voi rikkoa ja sisällön sekoittaa vaikka ruokaan.

SitrusRe: entsyymivalmisteet23.4.2013 16.50
Kävin tänään ostamassa lisää entsyymiä. Kerroin myyjälle kokemuksistani ja sanoin ettet näytä yllättyneeltä. Nyt hän selitti mikä voi olla syy oman entsyymituotannon vähyyteen.
Jos jossain vaiheessa päätän mennä yksityiselle ravitsemusterapeutille, niin se on sitten tämä ihminen.

SitrusRe: entsyymivalmisteet23.4.2013 16.53
Jotenkin mua edelleen ihmetyttää miten olematonta kiinnostusta tämä mitä mä kerron herättää, ainakin jos reaktioiden määrässä mitataan.
Ainakin tällä foorumilla pitkään pyörineet tietää miten vaikeat oireet mulla on, joten sen puolesta luulisi vakuuttavan.
Tämä nyt on sellainen apu, jota on helppo kokeilla, jos oikeasti on tukala olo.

VaniljaRe: entsyymivalmisteet23.4.2013 17.38
Minä käytin entsyymejä, silloin kun oireeni alkuun olivat todella hankalat, käytän niitä edelleen jos esim. ruoka ei tunnu sulavan, sitä ongelmaa ei viime aikoina ole ollut. Minun oloani ne ovat helpottaneet välittömästi ja olen siitä täällä joskus myös kertonutkin. Nyt niitä ei näytä olevan kotona ollenkaan, enkä muista minkä nimisiä ne olivat, mutta seuraavan kerran kun niitä ostan, niin täytyy kokeilla tuota Digest Basicia.

SitrusRe: entsyymivalmisteet23.4.2013 22.54
Joo, kun vertaan Elivoon, niin on tässä enemmän hyviä puolia. En muista Elivon hintaa, mutta tuskin nää ainakaan kalliimpia on, kympin 30 ja 26 90 kpl. Näissä oli maininta Koscher joka ei mua kiinnosta, mutta tarkoitus on kai saada juutalaiset käyttäjät mukaan. Ja heitähän on ilmeisesti aika paljon maailmalla.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet23.4.2013 23.14
Joo Sitrus, toi sun DB on paljon vahvempi ja laajempi:
amylaasi, 23 000 DU
proteaasi, 80 000 HUT
glukoamylaasi, 50 AGU
alfagalaktosidaasi, 450 GaIU
sellulaasi, 3 000 CU
lipaasi, 4 000 FCCFIP
laktaasi, 900 ALU
betaglukanaasi, 25 BGU
maltaasi, 200 DP
ksylanaasi, 550 XU
invertaasi, 240 SU
pektinaasi (+fytaasi), 45 Endo-PGU
hemisellulaasi, 30 HCU

Elivon hinta taisi olla reilu 10 eur 20 kpl ?

SitrusRe: entsyymivalmisteet24.4.2013 11.35
Hyvä selonteko k-uuno. Tarkoitin sitä, että Elivo ei vaikuttanut oloon näin monella tavalla parantavasti kuin tämä Digest Basic. Silloin kun käytin Elivoa, niin se taisi maksaa jotain 7?/20 kpl.

Mutta se nyt ei paljon kiinnosta kun tämä tuote on parempi. Sarjaan kuuluu myös Digest Gold, jossa näkyy olevan entsyymejä enemmän ja on kalliimpi. Mut ei sekään kiinnosta mua, eikä myyjäkään suositellut.

Ei meni sitten ensimmäinen pvä ties kuinka pitkään aikaan etten ottanut Somacia. En tuntenut tarvetta. Yölläkään ei närästänyt, eikä närästä vieläkään. Aivan uskomatonta. Ei myöskään limaa kurkussa, ei röyhtäilyä, ei pieruja eikä mahakipua.

SitrusRe: entsyymivalmisteet24.4.2013 11.37
Piti kyllä olla 7? eli 7 euroa.
Onnistuuko nyt.

SitrusRe: entsyymivalmisteet24.4.2013 11.38
Merkki näkyy muuttuvan viestin lähetyksessä eurosta kysymysmerkiksi. Nastaa.

SitrusRe: entsyymivalmisteet24.4.2013 11.39
viekä yksi kokeilu
?

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet24.4.2013 14.52
Sitrus: Miten itse luulet lisäentsyymien sua auttavan?

Ohessa wikistä siepattua eli haima tuottaa entsyymejä mutta ei vatsaan vaan ohutsuoleen

"Haimanesteen entsyymejä ovat muun muassa amylaasi (pilkkoo tärkkelystä), trypsiini ja kymotrypsiini (pilkkovat valkuaisaineita), lipaasi (pilkkoo rasvoja) sekä fosfolipaasi (pilkkoo fosfolipidejä). "

http://fi.wikipedia.org/wiki/Haima

SitrusRe: entsyymivalmisteet24.4.2013 14.54
En ymmärrä kysymystäsi. Johan mä olen selostanut miten mun olo on muuttunut.

SaturnusRe: entsyymivalmisteet24.4.2013 15.08
Sitrus, minä ainakin luin mielenkiinnolla entsyymikokeilustasi. Kun luontaistuotekauppaan on tänään muutakin asiaa, niin taidanpa kokeilla tuota Digest Basicia. Mullahan on myös sellainen tilanne, että vatsa tuntuu koko ajan täydeltä / ei tule nälkä. Mä olen erittäin vastaanottavainen näille vaihtoehtohoidoille. Eräs tuttavapariskunta on näyttänyt esimerkkiä. Molemmilla todettiin vuorollaan aggressiivinen syöpä, ja he alkoivat hoitojen ohella ottaa selvää muistakin vaihtoehdoista.

Molemmat sairastuivat vanhemmalla iällä yli 50-vuotiaina, mutta ovat tällä hetkellä terveitä, juovat pakuriteetä päivittäin ja kuusenkerkkäjuomaa, ja muutenkin käyttävät paljon luontaistuotteita, joiden kerrotaan tukevan syöpähoitoja ja ehkäisevän syöpää.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet24.4.2013 15.17
Siis Sitrus tarkoitan että oletko saanut jostain selville miksi (mikä vaikutusmekanismi ja missä: vatsa suolisto jne) entsyymivalmisteet auttaa refluksi- yms vastavaivoissa kun entsyymit pääasiassa vaikuttaa ohutsuolessa ja siellä suolistossahan sulla ei ole todettu olevan ongelmia esim sappirefluksia tms?

Siis itsekin popsin entsyymejä aika ajoin tehostaakseni juuri ohutsuolen ravinteiden imeytymistä.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet24.4.2013 17.34
Wikin mukaan vatsalaukussa ruuansulatukseen vaikuttais pääasiassa siis vain hcl ja pepsin ja muut entsyymit haimasta ohusuoleen

Ja nää minunkin syömäni elivo-entsyymit tukisi ymmärtääkseni siis vain suun ja ohutsuolen entsyymejä?

Onko jollakulla entsyymien toiminnasta tarkempaa tietoa?

"Mahaneste sisältää muun muassa suolahappoa ja pepsiiniä, joka pilkkoo proteiineja. Mahanesteen happamuus on tärkeää, sillä pepsiini toimii vain happamassa ympäristössä.
...
Ohutsuolessa ravintoa hajottavat monet eri entsyymit. Hiilihydraatteja pilkkovat haiman erittämä amylaasi ja ohutsuolen seinämän entsyymit, joista tunnetuimpia ovat maltaasi, sakkaraasi ja laktaasi. Rasvoja hajottaa haiman lipaasi, proteiineja trypsiini ja peptidejä ohutsuolen peptidaasit.[6]"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisen_ruoansulatus

refluksikurkkuRe: entsyymivalmisteet24.4.2013 17.53
Sitrus, nauti hyvästä olosta :-) !

SaturnusRe: entsyymivalmisteet26.4.2013 14.30
Ei ollut luontaistuotekaupassa Digest Basicia, ostin sit vastaavan tuotteen Monizym Entzymes, jota ainakin myyjä sanoi paljon myytävän. Onkohan täällä kellään kokemuksia siitä? Nyt kolmatta päivää oon noita ottanut, tosin vasta pientä annosta eli 1-2 kapselia päivässä, kun 6 voisi ottaa.

Pitää varmaan nostaa annostusta, koska en ole huomannut olossa mitään eroa. Paitsi, että ilmeisesti tuo ainakin tehostaa kalorien imeytymistä, kun aamupaino ei ole enää laskenut. En ole muuttanut syömisiä mitenkään. No, kolmen päivän painonvaihtelut voi toki olla nesteitäkin, mutta ennen tätä kokeilua aamupaino oli aina laskenut hiukan edellisestä aamusta. Sitten piti väkisin syödä, ettei ihan kuihtunut pois.

Astavitaa menee myös nyt yksi kapseli päivässä.

Tosin oon juonut nyt melkein joka päivä kahvia migreeniongelman takia, en tiiä onko maha sit muutenkin tavallista ärtyneempi tällä hetkellä.

SitrusRe: entsyymivalmisteet26.4.2013 14.42
Saturnus: sun valmisteessa näkyy olevan vähemmän erilaisia entsyymejä kuin Digest Basicissa.

Myyjä väitti entsyymien olevan siinä sellaisessa muodossa, että ne ovat toimintakykyisiä (?) Tämä vastauksena ihmettelyyni, että mihin mun elimistön omat entsyymit sitten ovat kadonneet.

Hinta: 30 kpl maksaa 10,40. 90 kpl on halvempi. Jokainen sitten itse päättää onko tämä paljon vai vähän.

SitrusRe: entsyymivalmisteet26.4.2013 14.46
Jahah, olinhan mä hinnan jo kertonut. Lisätään sitten että netistä saa varmasti halvemmalla.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet26.4.2013 14.56
Saturnus: Oletkos huomannut suoliston puolella mitään muutosta nyt entsyymisyontisi alkamisen jälkeen?

Itsekin olen syönyt entsyymejä välillä ja en parhaalla tahdollanikaan ole itseltäni löytänyt muutosta (?!), toki erillinen laktaasientsyymi mulla auttaa kyllä heti laktoosi-sokerin pilkkomiseen mutta sekin siis suolistossa, ei vatsassa..

SitrusRe: entsyymivalmisteet26.4.2013 15.03
Mitä väliä sillä on pilkkoutuuko joku ruoka-aine mahassa vai ohutsuolessa? Samaa putkeahan ruoansulatuskanava on suusta peräaukkoon. Jos kaasua muodostuu huonon sulatuksen takia ohutsuolessa, niin ei sillä kaasulla ole muita ulospääsyteitä kuin ne kaksi. Jos sulatus paranee suolessa, niin tottakai se vähentää silloin kaasua mahastakin.

Jossain määrin kaasua kaiketi imeytyy kudoksiin, mutta taitaa olla melko merkityksetöntä olotilan kannalta.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet26.4.2013 15.04
Sitrus: " ..... mihin mun elimistön omat entsyymit sitten ovat kadonneet."

Onko sun haimaa tutkittu? Sieltähän ymmärtääkseni pääosa kehon entsyymeistä tulee (amylaasia taisi olla syljessäkin?).

VaniljaRe: entsyymivalmisteet26.4.2013 17.02
Minulle tuli aiemmin joskus aamuisin sellainen tunne, kuin olisin syönyt sementtiä, vatsassa oli omituinen tunne ja samaten kurkussa ja nielussa. Sen jälkeen alkoi lievä pahoinvoinnin tunne ja sitten närästys. Tuosta aamuisesta tunteesta tiesin aina että päivästä ei tulisi helppo. Meni jonkun aikaa ennenkuin huomasin että kyse ei ollut siitä mitä olin aamulla syönyt, vaan siitä mitä olin edellisenä päivänä syönyt. Entsyymit auttoivat tuohon olotilaan. Nyt sitä ei enää ole ollut aikoihin, enkä ole siksi käyttänyt entsyymejäkään vähään aikaan, mitä lie helpotusta tapahtunut olotilassa.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet26.4.2013 17.11
Sama ajatuskuvio Vanija mullakin eli suoliston 1-3 vrkn syklissä kannattaa ajatella entsyymien vaikutusta, ei siis heti ruokaillessa eikä.vatsalaukussa?.

SaturnusRe: entsyymivalmisteet26.4.2013 17.22
Jaa, taidan sitten ens kerralla etsiä kaupan, josta tuota Digest Basicia löytyisi. Tai tilata netistä. Kuikkisuuno, en oo huomannu eroa suolen toiminnassa (jos sitä tarkoitat).

SitrusRe: entsyymivalmisteet26.4.2013 17.30
Lisätään vielä muutoksiin olotilassa

- pakonomainen jatkuva nieleskely on vähentynyt. Välillä huomaan nieleskeleväni vanhasta tottumuksesta, ja sitten huomaan ettei olekaan tarvetta. Nielukaan ei tunnu aralta.

Aikaisemmin olin tosi innoissani maitohappobakteereista, mutta ei ne kyllä koskaan vaikuttaneet näin havaittavasti oloon. Välillä muistan että eipä ole tullut otettua niitä, ja sitten otan taas.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet26.4.2013 20.37
Yritän tossa saada auki mitä kaikkea Digest Basic onkaan
ja mitä eroa Elivo entsyymissä ja tulos antaa todella syvällisen vaikutuksen ihmisen elimistön ravinnon sulatukseen/imeytymiseen DB:n eduksi!

Itse kuvittelisin saavani DBstä lisäapua viljojen sokerien mm . rukiin sulatukseen?


Digest Basic
==========
* amylaasi:
- Amylaasi on ruoansulatuskanavassa esiintyvä tärkkelystä mm. maltoosiksi pilkkova entsyymi. Amylaasia erittävät sylkirauhaset ja haima.
- syljen amylaasin pilkkova vaikutus on lähes olematon, koska ruoka viipyy vain hetken suussa, ja mahan suolahappo tekee sylkiamylaasin tehottomaksi.

* proteaasi:
-proteiineja hajottavien entsyymien yleisnimi

* glukoamylaasi:
-Glukoamylaasit ovat ryhmä amylaaseja jotka vapauttavat tärkkelyksestä glukoosi

alfagalaktosidaasi:
-alfagalaktosidaasi pilkkoo monimutkaisia sokereita leipä (ruis)

sellulaasi:
-Sellulaasit eli selluloosaa pilkkovat entsyymit hajottavat selluloosaa glukoosiksi

* lipaasi:
- Ihmiselimistössä lipaasia tuottavat haima ja suolinesterauhaset, ja entsyymi vaikuttaa lähinnä ohutsuolessa. Lipaasi hajottaa rasvoja, ja
hajoamistuotteena syntyy monoglyseridejä ja rasvahappoja.[1] Ihmisellä tärkeimmät lipaasit ovat haiman tuottamat HPL ja PLRP2

laktaasi:
-laktoosin pilkkominen

betaglukanaasi:
- Due to these important benefits, it is important to include foods with beta-glucans in the diet, but it is equally important to have enough of the beta-glucanase enzyme. Why? Because Beta glucanase hydrolyzes these glucans, reducing viscosity, and helping to restore

natural peristalsis.
-liittynee kauraa ja ohraan?

maltaasi:
- Maltaasi (EC 3.2.1.20) on entsyymi, joka kuuluu elimistön disakkaridaaseihin yhdessä muun muassa laktaasin ja sakkaraasin kanssa. Maltaasi erittyy suolinesteeseen suoliston seinämän mikrovilluksista ja se pilkkoo maltoosia kahdeksi glukoosimolekyyliksi. Nämä monosakkaridit voivat siirtyä suoliston epiteelin läpi mikrovillusten hiussuoniin ja sieltä edelleen yleiseen verenkiertoon muualle elimistöön.

ksylanaasi:
- hiilihydraattikuitua pilkkova entsyymi nimeltä ksylanaasi

* invertaasi:
- invertaasi, sakkaraasi on luonnossa esiintyvä entsyymi, joka pilkkoo sakkaroosia glukoosiksi ja fruktoosiksi. Teollisuudessa E1103
valmistetaan hiivasta käymisteitse. Entsyymi on keskeisessä osassa ihmisenkin ruoansulatuksessa, joten sitä voi pitää vaarattomana
lisäaineena.

pektinaasi:
- pektiiniä hajoittavalla pektinaasi-entsyymi
- Fytaasi on entsyymi, joka katalysoi orgaanisten molekyylien sisältämien fosforihappoesteriryhmien hydrolyysiä. Alun perin fytaasilla tarkoitettiin vain entsyymiä, joka hajottaa fytiinihapon fosfaatti-ioniksi ja inositolin pentafosfaattijohdannaiseksi, mutta sittemmin fytaaseiksi on alettu kutsua entsyymejä, jotka hydrolysoivat myös muita yhdisteitä

hemisellulaasi:
- Ksylanaasi (hemisellulaasi) esim viinissä pitää olla ?!


* Myös Elivo-entyymissä
===================
Proteaasi
Amylaasi
Glukoamylaasi
Proteaasi
Invertaasi
Diastaasi
Lipaasi
Proteaas
Lipaasi
Lipaasi

Vain Elivo entsyymissä
Diastaasi:
- ovat entsyymejä, jotka katalysoivat tärkkelyksen hajoamista glukoosiksi

refluksikurkkuRe: entsyymivalmisteet28.4.2013 10.55
Sitrus, vanhaan kysymykseen vastaus - mulla on vaikeuksia niellä kapseleita jostakin syystä. Ja vähän aika sitten jäi jumiin tuohon yläosaan kielenkantaa tavallinen vitamiinitabletti, jonka sain onneksi kakomalla pois .. huh sentään kun tuntui inhottavalta, kun tajusi että se jäi sinne :-(

SaturnusRe: entsyymivalmisteet28.4.2013 11.05
Eilen tuplasin entsyymit eli otin aina ruuan kanssa kaksi kapselia. Jo alkoi olo tuntua normaalimmallta, ja nälkäkin tuli jo sentään viiden tunnin välein. Taidan jatkaa näin. Kannattaakohan nuo ottaa muuten ennen ruokaa vai ruuan jälkeen? Vai onko sillä väliä? Purkissa sanotaan vain, että ruuan yhteydessä. Oon ottanut ennen syömistä sitten.

SitrusRe: entsyymivalmisteet28.4.2013 13.46
Unohdin eilen ottaa entsyymit kummankin lämpimän aterian kanssa. Illalla ja yöllä sitten taas röyhtäiltiin kamalasti. Silloin vasta muistin että jäi kapselit ottamatta.

Uusintavastaus r-kurkulle: kapselin voi rikkoa ja niellä vain sisällön.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet28.4.2013 15.57
Onpa hienoja uutisia kun saatte apua muustakin kuin PPI-lääkkeestä ja etkös Sitrus välillä sanonut että PPI-lääkekin ärsytti (tuli kipua?) heti sen lääkkeen syönnin jälkeen joten oletko saanut senkin oireet entsyymillä pois eli siis syöt vielä PPI-lääkettä ja entsyymiä?

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet28.4.2013 15.59
Sitrus: ps. vieläkö muistat mitä noi em lämpimät ateriat oli joista tuli röyhtäsyjä ja oliko ne ateriat suunnilleen samoja joita söit entsyymin kanssa jolloin ei tullut röyhtäsyjä ja voit paremmin?

SitrusRe: entsyymivalmisteet28.4.2013 17.17
Ei aterioissa ollut eroa. Tänään söin eilisen jämiä ja muistin ottaa kapselin, niin ei röyhtäytä. Sen sijaan huomaan taas unohtaneeni Somacin yksinkertaisesti siksi että ei närästä.

Mulla on usein käynyt Somacin kanssa niin, että otan sen, koska alkaa tuntua vähäistä närästystä ja kuplintaa. Sitten kuluu puoli tuntia, ja närästys muuttuu kovemmaksi ja maha tuntuu täydeltä ja epämiellyttävältä. Tämä on sattunut niin monta kertaa, että pidän olon huononemisen yhteyttä Somaciin varmana. Kenenkään muun ei ole pakko uskoa, eikä lääkärit esimerkiksi uskokaan, niin että enää en viitsi siitä edes kertoa ellen satu olemaan poikkeuksellisen fiksulta vaikuttavan lääkärin vastaanotolla.

Tietysti on tullut mieleen, että lakkaako mun kroppa kokonaan tuottamasta itse entsyymejä kun niitä tulee purkista tai että onko siitä jotain muuta haittaa, mutta enpä viitsi moista paljon murehtia.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet28.4.2013 17.44
Alla hyvin kuvailtu ruuansulatuksesta ja entsyymeistä ohusuolessa sekä miten B12-kytkeytyy vatsan sisäiseen tekijään!

Lähteen luotettavuuskin kohdallaan :-)

http://www.tiede.fi/artikkeli/1053/oodi_ohutsuolelle

Pertti Mustajoki on professori, sisätautien erikoislääkäri ja lihavuustutkija.

refluksikurkkuRe: entsyymivalmisteet28.4.2013 18.56
Samainen artikkelilinkki voi olla tuttu ainakin pitempään sivustoa käyttäneille ja uutisjuttuja lukeneille muutaman vuodn takaa:

Tenniskenttä sisälläsi ......
http://www.refluksi.fi/161

(sivuston linkki Mustajoen luvalla)

refluksikurkkuRe: entsyymivalmisteet28.4.2013 19.09
Muistankohan muuten oikein, että taisi olla se samainen vuosi, kun hän sai sydänkohtauksen ja sai kuulla sairastavansa sepelvaltimotautia terveistä elämäntavoistaan huolimatta (Puskan jälkeen kuuluisin tiedottaja??) ... ei ole lääkäreilläkään helppoa, tauti ei kato kehen iskee.

refluksikurkkuRe: entsyymivalmisteet28.4.2013 19.19
Ei kuulu nyt entsyymeihin ollenkaan mut enpä voi olla kommentoimatta, kun artikkeli tuossa refluksimatskujen joukossa edelleen näkyy olevan ...

Yhteishyvä 2012, sarjassamme "närästys" - artikkeleita:

"Meillä on hyviä täsmälääkkeitä, jotka on räätälöity juuri närästysvaivaan ja jotka eivät aiheuta haittavaikutuksia", muistuttaa Mustajoki.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet29.4.2013 12.30
Em asiantuntija Mustajokikaan ei kuvaile missä että missä ja miten tapahtuu vatsalaukun sisällä eri ruokalajien "sulaminen" mutta silti usein kuulee väitteitä esim. ettei saisi syödä proteiinia ja hiilareita yhtaikaa kun niiden (hiilari, prot) sulaminen vaatii erilaiset happotasot esim hiilarit (syljen amylaasilla) vatsalaukun "yläosassa" jossa ei vielä niin happoa ja proteiini (pepsin) /rasva vatsalaukun "alaosassa" jossa on vahvaa happoa?

Onko kukaan muu kuullut tällaisesta vatsan eri kerrostaso-sulamiskäsittelystä ? :-)

Jos näin olisi niin se voisi selittää Sitruksen kokeman entsyymi-avun (esim hiilareiden suhteen?) heti jo vatsalaukussa? Selittäisi myös miksi suun syljessä sekoitetaan amylaasia jos kerta vatsahapot tuhoo sen kuitenkin pois?

Itse olen kuvitelut että kaikki menee vatsassa sekaisin ja suorastaan pyörii ylös ja alas kunnes kaikki "desinfioitu/pehmennetty/pilkottu" happammaksi liuokseksi valmiina suihkutettavaksi ohutsuoleen.

SitrusRe: entsyymivalmisteet3.5.2013 15.15
Mulla on nyt vakiintunut entsyymien käyttö joka aterialle, eli 2 tai 3 päivässä. Samalla olen saanut Somacin käytön vähenemään 20mg/pvä. Välillä on jopa jäänyt joku pvä kokonaan ottamatta.
Tarkemmat selitykset kokemistani vaikutuksista on ylempänä tässä ketjussa.
Olen tosi iloinen tästä asiasta. Tällä järjestelyllä mulla on monin tavoin parempi olo kuin ennen 40mg:lla. Nyt sairaus ei ole koko ajan mielessä, kun se ei tunnu koko ajan.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet4.5.2013 14.07
Sitrus, pystytkö sanomaan ruokalajia johon koet entsyymien syönnin parhaiten sulla auttaneen?

Esim
"sokeri" (vilja yms. hiilarit)
proteiini (liha, maito, soija, kala )
rasva (voi, kasvisöljyt)

SitrusRe: entsyymivalmisteet4.5.2013 14.44
Ei ole mitään eroa.

Mutta huomasin, että tartten kumminkin happosalpaajaakin. Kun jättää salpaajan ottamatta yhtenäkin pvänä, happo polttaa limakalvoja.
Kävi näin: olin jättänyt Somacin väliin, kun ei tuntunut tarvetta ottaa, oli ihan terve olo. Mutta aamuyöllä heräsin ja ihmettelin omituista, ei mitenkään rajua mutta selvästi epämiellyttävää oloa suussa. Huulet tuntuivat turvonneilta ja kuin vähän palaneilta, samoin kieli. Ei sillä tavalla kipeästi kuin jos polttaa suunsa kuumalla ruoalla, vaan lievemmin mut koko kielessä. Kun yskin (mulla on flunssa nyt) tuntui ruokatorvesta nousevan kuin kuumaa kaasua.
Otin Somacin ja jatkoin unia. Aamulla tuntemukset olivat poissa. Koko aikana ei tuntunut pientäkään närästystä ruokatorvessa ja polttoa mahassa.
Oletan, että ärsytys oli niin lievää, että pahempaan tottuneet maha ja ruokatorvi eivät olleet moksiskaan, mutta suu reagoi.

Ei tämä ole eka kerta, kun mulla on refluksioireita, polttoa suussa, nenäontelossa tai jopa silmissä, mutta uutta on se, että se tuntuu vain niissä.

Sikäli ikävää, että vaikka entsyymit nyt lievittävät oloa, niin nähtävästi ruokatorven sulkija on lopullisesti epäkunnossa.

Täytynee sitten alistua siihen, että Somac/pvä on mun leiviskäni. Mietityttää vain se, että joidenkin lähteiden mukaan suolahappoa tuottavat solut surkastuvat lopulta kun niiden toiminta estetään.
Oletteko muuten tienneet että näitä soluja on vain pienellä alueella mahan yläosassa? Minä en mutta luin sen jostain hiljattain.

SitrusRe: entsyymivalmisteet4.5.2013 15.09
Vielä yksi parannus olossa:

- maha toimii vetreämmin ja kakkia tulee isompi kasa!

Musta tämä viittaa ruoan tehokkaampaan sulamiseen. Oloa se ainakin keventää.

SaturnusRe: entsyymivalmisteet5.5.2013 20.56
Mä oon syönyt entsyymejä nyt epäsäännöllisesti, pitäis vissii säännöllistää kun tänäänkin oli taas ongelmia ruuan sulamisen kanssa. Maha tuntui täydeltä, vaikka edellisestä syömisestä oli 4-5 tuntia. No, otin yhden entsyymikapselin ja masua alkoi aika nopsaan kipristellä siihen tyyliin, että tavara tuntui lähtevän liikkeelle. Kohta tulikin nälkä.

Mua kiinnostaa, että mikä tuota haiman omaa entsyymituotantoa oikein hidastaa? Onko se happosalpaaja, joka jotenkin estää entsyymejä toimimasta? Vai ihan tämä refluksi?

SaturnusRe: entsyymivalmisteet5.5.2013 22.03
Sitrus, tuo entsyymiteoria vahvisti mun omat oletukset. Kiitos :)

SitrusRe: entsyymivalmisteet5.5.2013 22.05
Mutta tosi kiintoisaa kuulla, että sulla Saturnus on myös selvä positiivinen kokemus entsyymien käytöstä.

SitrusRe: entsyymivalmisteet5.5.2013 22.06
Hehee, oltiinpa yhtä aikaa näppiksen ääressä.

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet5.5.2013 22.44
Saturnus: "Mua kiinnostaa, että mikä tuota haiman omaa entsyymituotantoa oikein hidastaa"

Olettaisin että sen mukaan mitä ja missä tahdissa vatsalaukusta ulos tulee tavaraa pohjukkaissuoleen niin anturat viestii entsyymitarpeistaan haimalle?

kuikkisuunoRe: entsyymivalmisteet6.5.2013 12.19
Sitrus: " ..joidenkin lähteiden mukaan suolahappoa tuottavat solut surkastuvat lopulta kun niiden toiminta estetään. "
===============================

HUH!?!

Toi on niin hurja väite että kaipais linkkiä, lähdettä?
Karrikoiden siten kaikista pitempään ppi-lääkkeistä syöneistä tulisi lopulta vähähappozompeja ruuansulatuksen suhteen eli heidän olisi pakko lopun ikää syödä ppi-lääkettä ja "helpposulatus" -ruokia (ja entsyymejä)
-koska heidän happatasonsa ei enää koskaan paranisi alle 4 pH ja
-ja jos he silti söisivät vahvaa happoa vaativia ruokia niin heille tulisi aina ruuansulatuksessa ongelmia, kaasuja, vajetta, hitautta?

Em siis vain mun mielikuvitus hömppää :-) sillä perustalla että jos em Sitruksen lähde pitää paikkansa, niin elimistö lopettaisi vahvan suolahapon tuotannon vatsalaukussa?

SitrusRe: entsyymivalmisteet6.5.2013 13.22
Kuikkisuuno, tietoa löytyy kun vain googlaat. On asiasta ollut muistaakseni täälläkin puhetta.

Onko siinä hirveästi ihmettelemistä, että toiminto joka riittävän pitkään estetään, voi loppua kokonaan.

En ole löytänyt tietoa lääkkeen käytön kestosta enkä lääkeannoksista, mitä varmaan kysyt seuraavaksi.

HeliRe: entsyymivalmisteet6.5.2013 14.17
Digest Basicista on olemassa saman valmistajan vielä tehokkaampi versio, Digest Gold. Kannattaa kokeilla, jos olisi vielä tehokkaampi kuin Basic.

Lapselleni olen antanut Digest Basicia ruokaa sekoitettuna lusikalla ennen ruokailua. Se ruoka siinä lusikassa muuttuu ihan vesilillingiksi, vaikka olis kuinka tuhtia/paksua. Että kyllä se entsyymikapseli "sulattaa" ruokaa. Ja on tehokasta, ei tarvi olla kuin hyppysellinen jauhetta, niin muuttuu iso määrä ruokaa nestemäiseksi.

SitrusRe: entsyymivalmisteet6.5.2013 14.36
Heli, mielenkiintoista! Annatko lapselle kokonaisen kapselin vai vain osan? Jos osan, niin säilytätkö loppuosan kapselista seuraavaa käyttöä varten ja jos niin miten?

Laihialainen minussa heräsi. Kyllähän näihinkin nimittäin rahaa menee, ja jos vähempikin määrä toimisi, niin mikäs sen parempi.

Itse en ole kiinnostunut tuosta "Goldista" koska en kaipaa tehokkaampaa tuotetta.

HeliRe: entsyymivalmisteet7.5.2013 15.38
Olen antanut kokonaisen kapselin. Kun ei noissa ole yliannostuksen vaaraa :) Säilyvyydestä en osaa sanoa juuta enkä jaata. Se kapseli varmaan sulaa jo ruokalaukussa ja siellä alkaa entsyymin sulatustoiminta. Näin olen päätellyt omien kokemusten pohjalta.

SitrusRe: entsyymivalmisteet7.5.2013 16.11
Mä epäilen myös, että entsyymit alkaa muuttua heti jos kostuvat vähänkin. Olen ostanut nyt kaksi purkillista, ja toisessa niistä oli sellainen kosteutta absorboiva pussi, mutta toisessa ei ollut. Tämähän viittaa siihen ettei valmiste kestä kosteutta yhtään.

Eiköhän viisainta ole käyttää koko kapseli kerralla. Enkä siis ajatellut yliannostusta, vaan kapselin jakaminen kiinnosti yksinkertaisesti säästömielessä.

refluksikurkkuRe: entsyymivalmisteet19.5.2013 12.55
petteri, lukijoita kiinnostaisi varmaan tietää enemmän taudistasi/oireilusta, kestosta jne, jotta näkee mitä sinulla ei enää ole :-) Olet eksynyt oikeaan keskusteluun, kun tässä ketjussa ihmiset juuri käyttävät entsyymeitä!

Hapon määrää on muuten helppo selvittää yksinkertaisella gastriiniverikokeella.

ON PAKKO KYSYÄ KANSSA NÄIN ISOIN KIRJAIMIN, ETTÄ OVATKO NÄMÄ ENTSYYMIT JA SUOLAHAPPO TÄYSIN ILMAISIA? ETTÄ NIIHIN EI SIIS SISÄLLY MINKÄÄNLAISTA MARKKINOINTIA, RAHASTUSTA EIKÄ NIISTÄ HYÖDY MIKÄÄN VALMISTAJA KUTEN TUOLLA LÄÄKEPUOLELLA :-) ???

SitrusRe: entsyymivalmisteet10.12.2014 20.39
nosto

kysyvä siirto Re: entsyymivalmisteet10.12.2014 21.07
kysyvä ruuansulatusentsyymit 10.12.2014 15:52
Käyttääkö kukaan ruuansulatusentsyymeitä happosalpaajien kanssa?

Aikuinen nainen/siirto Re: entsyymivalmisteet10.12.2014 21.08
Aikuinen nainen Re: ruuansulatusentsyymit 10.12.2014 19:54
Käytän, ja olen todennut ruoan sulatuksen kannalta hyväksi.
Olen lääkäriltä kysynyt voiko yhdessä käyttää ja kuulemma voi.

YlläpitoRe: entsyymivalmisteet10.12.2014 21.16
Superentsyymit https://kotisivukone.fi/app/www/refluksi.kotisivukone.com/keskustelu.html/3843?c=0&p=0

kahvikisuRe: entsyymivalmisteet11.4.2015 13.10
Ymmärsinkö tästä keskustelusta oikein, että entsyymit auttavat kaloreitakin imeytymään? Mulla vaan paino putoaa vaikka miten yritän tankata maapähkinävoita ja olen muutenkin koko ajan nälkäinen, joten syömisessä ei ole ongelmaa. Toki syön nyt paljon terveellisemmin kuin ennen mutta yritän kyllä kompensoida jäätelöllä yms mitä pystyn syömään. Tän on pakko johtua happosalpaajista, olen vuosikaudet pysynyt samassa painossa mutta nyt tuntuu että mitä enemmän syön sitä enemmän paino putoaa. Eikä siihen alun perinkään olisi ollut oikein varaa. Olen 170 cm ja painan enää 54 kg. Auttaisiko entsyymit? Söin jossain vaiheessa yhden paketillisen jotain halpiksia mutta en huomannut mitään vaikutusta oloon, joten en ole viitsinyt ostaa uusia.

juissiRe: entsyymivalmisteet12.4.2015 15.31
Glutamiinihappo. Sanos nyt Petteri suoraan minkäniminen valmiste tai laita linkki. Eihän tuolta löydy kuin glutamiini menee aivoihin juttuja.

SitrusRe: entsyymivalmisteet12.4.2015 15.48
kahvikisu: jos ruoka sulaa täydellisemmin, niin ravintoaineet imeytyvät paremmin

refluksikurkkuRe: entsyymivalmisteet13.4.2015 9.21
juissi, petteri kirjoitukset on 2 vuoden takaa joten tuskin on enää linjoilla.



Kahvikisu, paljon sun päivttäinen syöty kalorimäärä suurinpiirtein on? Oletko käynyt asian merkeissä lääkärillä/ravintovalmentajallla?

kahvikisuRe: entsyymivalmisteet14.4.2015 19.33
Hmm, en osaa ollenkaan sanoa. Täytyy ottaa projektiksi tarkkailla. Laskin jollain kalorilaskurilla että mun pitäisi saada 2700 kaloria. Tuntuu kyllä melko suurelta urakalta syötäväksi joka päivä näillä ruokailutottumuksilla, vaikka herkuttelenkin minkä kerkiän. Kävi myös mielessä ravintoterapeutilla käynti, koetan pyytää lähetteen ensi viikolla kun on lääkärikin.

Ostin nyt kuitenkin Monizymia kokeeksi, katsotaan alkaako vaikuttaa jotenkin. Mistä te muut ostatte näitä entsyymejä? Tuntuu että niitä on ihan minimaalinen valikoima tosi harvoissa paikoissa ja sitten ne maksaa mansikoita. Pitäisikö niitä olla esim. apteekissa? Löysin sieltäkin vain Professorin entsyymejä.

BallyRe: entsyymivalmisteet14.4.2015 23.00
Mulla on ollut parisen viikkoa tuo Enzymedican Digest Basic käytössä ja tänään alkoi L-carnosiini -testaus, kerron sitten taas vaikka viikon päästä mikä on meininki.

Mä tilailen noita Ameriikoista, kun tulevat halvalla oikein kotiovelle asti.

Nyt on parina iltana maha vähän kiukutellut, varmaan kun viikonloppuna join muutaman lasillisen punkkua enemmän kun normaalisti... Muuten on ollut hyvinkin tyytyväinen.

Mulla kanssa paino tippui sen viitisen kiloa viime vuonna, nyt oon onneks saanut tasapainotettua, mm. manteleita pystyn syömään oikein hyvin ja koitan lisätä siemeniä ynnä muuta rasva/kaloripitoista tavaraa joka ruokaan. Ennen olin todella kova juusto- ja suklaasyöppö, nyt on joutunut "pikkasen" karsimaan ja etsimään niitä korvaavia kalorilähteitä :D

TohtoriRe: entsyymivalmisteet1.10.2015 17.41
happosalpaajilla ja entsyymivalmisteilla ei ole mitään yhteistä riippuvuutta. Esim kalsiumin imeytymiseen eivät enstyymit vaikuta. Happosalpaajat kylläkin vähentävät kalsium(karbonaatin) liukenemista alentamalla mahalaukun pH:ta. Oikea keino tämän ehkäisyyn on ottaa kalsiumia purkista. Sama juttu b-12 vitamiinin kanssa. Tosin sen imeytymien on jo huomattavasti monimutkaisempaa, mutta kuitenkin on aivan sama ottaako enstyymivalmisteita vai ei. Happosalpaajat vähentävät b-12 vitamiinin imeytymistä ohutsuolessa vaikuttamalla suolen seinämässä oleviin kuljetinproteiinien toimintaan. (nimeltään CYP-2C19)

AnneSRe: entsyymivalmisteet2.5.2017 10.19
Onkohan Sitrus enää palstoilla? Minua kiinnostaisi tämä entsyymijuttu ja aion nyt kokeilla! Käytätkö vielä? Onko ollut jatkuvassa käytössä?

Aikuinen nainenRe: entsyymivalmisteet2.5.2017 10.30
Minulle sisätauti lääkäri sanoi että maitohappoja ja ruoansulatus entsyymejä kannattaa käyttää ja kummatkin siis ovat käytössä.

En ole haittaa niistä huomannut olevan😊

Vastasin vaikka Sitrukselta kysyit asiaa. Ehkä hänkin kommenttinsa antaa kun huomaa kysymyksesi. 👍

AikkuRe: entsyymivalmisteet28.6.2017 6.26
Minulla ollut paljon vatsan turvotusta ja kokeilua kauan gluteenittomilla omaehtoisesti vaan , vähän auttanut ja nyt joku alkoi entsyymeistä puhumaan niin tilasin Digest Goldia joka on turkasen kallista , mut myös olen saanut uuden vatsan joka toimiikin melko lailla kunnolla ja olo on ihan ihmeellinen entiseen verrattuna . Eka purkki menossa , otin alkuun kaksi per vrk , nyt yhden ennen pääateriaa . Olen kyllä onnessani ja voin suositella DG-kapseleita , mut jokainen on oma yksilönsä , eikä toisen vatsaan voi puuttua muuten kuin omia oloja jakamalla ja jokainen voi kokeilla itse mikä on paras vaihtoehto . Aion kokeilla halvempia vaihtoehtoja vielä , sillä tämä tuntuu hiukkasen kalliilta .

maaritRe: entsyymivalmisteet28.6.2017 8.03
Itse pahimpaan vaiheeseen ostin apteekista MUltientzyme g, jotain 13 eur. / 25 kpl. Oli toimivia. Otin max 2 / vrk.
Mitä tuo Digest gold maksaa ?

AikkuRe: entsyymivalmisteet28.6.2017 18.56
Maksaa noin 39,00 euroa , 45kapselia . Maksoin kutakuinkin euron per pilleri kun tilasin purkin . Nyt voin myös kokeilla tuota Multientzyme kun olen nämä kokeillut , kiitos siitä nimestä . Ja tästä ketjusta joka on ollut tosi mielenkiintoista seurata ja lukea JA ottaa opiksi . Vuodet ovat vaihtuneet mutta ketju ja keskustelu jatkuu .

juissiRe: entsyymivalmisteet29.6.2017 5.04
https://www.iherb.com/search?kw=Digest+Gold

AikkuRe: entsyymivalmisteet29.6.2017 8.08
No johan löytyi edullisempana tuota Digest Goldia ! Kiitos Juissi !

juissiRe: entsyymivalmisteet29.6.2017 16.42
Olen lukenut, että lapsuuden koettelemukset voivat pilata ruuansulatuksenkin. Ja varmasti arkipäivän ahdistus vaikuttaa siihen aikuisenakin.

Sitruksen kokemukset kiinnostaisivat, sillä kun luin ketjun lävitse, oli hän saanut entsyymeistä paljon apua. Onko entsyymit unohtuneet pois vai eikö ne auta enää? Itse nimittäin ostin purkin jotain ja selkeästi se eka purnukka auttoi. Unohdin sitten ostaa ja kun noin puoli v. sitten ostin samanlaisen purnukan, niin en taas silloin kokenut niin paljon apua saaneeni. Suolahappovalmisteista saan valtavat poltteet joten se tuntuu siltä ettei ainakaan auta.

Nyt pitää kyllä tilata tuota goldia ja alkaa säännöllisesti ottamaan. Monesti ihmisellä se ongelma, että kun se apu vakiintuu, niin alkaa unohteleminen. Niin monissa jutuissa itsellä näin käynyt. Omatkin kynnet kovat ja kuivat, lohkeilevat. B-vitamiininpuutosta on selkeästi myös ollut kun pahimmillaan pää tärisi.

Tilatkaa ihmiset I-herbistä kaikki mitä tarvitsette. Monestihan se on niin, että sitä haluaisi heti sen tuotteen käteensä, mutta kuten näette, kukkaro kyllä kiittää kuun lopussa. Tilaaminen ei ole niin vaikeaa kuin itsensä antaa aina ymmärtää.

On lämmin kesäpäivä kerrankin. Nautitaan.

KaisaRe: entsyymivalmisteet31.1.2018 6.41
Kiitos viestiketjuista! 😊

Oireet siis järjetön närästys ja ilmavaivat. Refluksi ja palleatyrä ollut 11v. väsymys huonot rauta arvot...

Syön nyt entsyymejä. Otan b 12 suihkeena. Heräsin ei närästä. Vatsa toimii ja olen virkeämpi! Kiitos!!!!

PapagenoRe: entsyymivalmisteet3.11.2021 21.43
Kiitos upeasta keskustelusta refluksiin ja siihen läheisesti liittyvissä asioissa. Keskusteluketjussa on vilahdellut sekä JUUSTON että LIHAN käytön maininnat.
Kaikki särkysairaudet ja vatsataudit aiheutuvat nimenomaan lihan ja juuston käytöstä, - ja ne molemmat ovat myös pahimpia ilmastonmuutoksen syitä.

SitrusRe: entsyymivalmisteet3.11.2021 23.14
Huhhuh kun lukee näitä ekojen vuosien oireita.
Mun ruoansulatus muuttui totaalisesti Somacin
aloittamisen jälkeen.
Elivo oli suunnaton helpotus.

Nykyään en käytä sitä enää. Ei ole tarvetta.
En keksi muuta selitystä kuin että ruoansulatukseni
on sopeutunut Somaciin.

PapagenoRe: entsyymivalmisteet4.11.2021 8.26
Vatsataudit paljon helpottuvat, KUN LUOPUU LIHAN JA JUUSTON KÄYTÖSTÄ, jotka molemmat aiheuttavat KAIKKI SÄRKYSAIRAUDET, kuten migreenin, kihdin, vatsavaivat, reuman ja lihasäryt.
Lihat ja juustot aiheuttavat myös hyvin suuren osan ILMASTOVAURIOISTA, jotka sulattavat jäätiköitä ja nostavat merenpintaa huolestuttavasti. Sadan vuoden kuluessa osa Helsingin matalista ranta-alueista ja taloista jää veden alle.

CharlesLord Cassidy Tailcoat25.6.2022 9.45
Have a look at amazingly crafted leather Jackets at a discounted price. Lord Cassidy Tailcoat



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: