Keskustelu

SitrusSuussa patti5.2.2013 20.19
Kas kun on tullut suuhun patti. Alahuulen sisäpinnalle. Ei näytä korkealta, mutta on väriltään punainen ja sormella tuntuu selvä kiinteä ja kova möykky. Ehkä vähän hernettä pienempi. Suu tuntuu muutenkin aralta, etenkin kun desinfioin suuvedellä.

Voisko tämä liittyä flunssaan tai refluksiin? Vähän vilkaisin netistä vaihtoehtoisia selityksiä ja heti alkoi huolestuttaa, joten enpä vilkaise enempää. Hammaslääkäristä sanottiin, että jos ei häviä viikossa, niin parempi tulla näyttämään. Niin teen. Mutta onko muilla ollut tällaisia? Refluksi ei ole mitenkään erityisen pahana nyt.

PalleRe: Suussa patti10.2.2013 11.52
Itsellenikin ilmestyi lokakuussa suuhun patti. Jonnekkin tuonne kielen alapuolelle, suunpohjaan. Menin hammaslääkärille joka ihmetteli sitä kovin, otti valokuviakin kun ei ollut nähnyt aiemmin vastaavaa.

Sain ajan keskussairaalaan patin poistoon, lääkäri tosin vakuutteli että jokin hyvälaatuinen patti lienee kyseessä. Aika poistoon olisi ollut joulukuussa, mutta aivan yllättäen koko patti hävisi. --> Soitin hammaslääkärilleni ja se kertoi että ajan voi peruuttaa. Eipä ole sen koommin vaivannut.

Tästä opin, että en enää aio huolestua niin paljon jokaisesta patista mikä suuhun ilmestyy, sillä tässätapauksessa olin välillä jo varma että kyse on jostain vakavasta.

Suosittelen että käyt näyttämässä hammaslääkärille pattia ja sitten vaan toimit ohjeiden mukaan ja otat rauhallisesti!

SaturnusRe: Suussa patti10.2.2013 12.43
Mulla on ollut pitkään suussa kummallinen "patti". Huomasin sen joskus viime kesänä. Se ei näy ulospäin mutta tuntuu kun kielellä kokeilee. Sellanen liikkuva pieni möykky, vähän isompi kuin nuppineulan nuppi. Se on alahampaiden sisäikenen ja kielenalusen välissä.

Lisäksi mulla on toisessa kohtaa kielen alla kaksi näkyvää pientä pattia, joissa on punainen ympärys ja valkoinen keskusta. Kipeitä nämä eivät ole, joten ei ole aftojakaan. Hammaslääkäri tsekkasi nuo näkyvät patit ja ovat kuulemma ihan normaaleja "nystyjä". Näkymätöntä pattia en pyytänyt tutkimaan, kun se ei tosiaan näy. Itsekään en löydä sitä sormella kokeillessa, se lipsuu vaan kielen kanssa kokeillessa. Itse oon miettinyt, että voiko suussa olla rasvapatti? Se ei ole kuitenkaan kasvanut yhtään, joten en ole huolissani.

refluksikurkkuRe: Suussa patti10.2.2013 14.43
Sitrus, mikä on patin tilanne tällä hetkellä?

SitrusRe: Suussa patti10.2.2013 17.45
Tuossa se on. Ei enää punainen, mutta muuten ennallaan. Ihan kuin ihon sisään olisi koteloitunut sellanen kartion muotoinen kova esine.
Täytynee näyttää hammaslääkärille. Ehkä se on joku tukkeutunut tiehyt.

rehaRe: Suussa patti10.2.2013 22.39
Minulla oli reilu vuosi sitten kielen jänteen vieressä inhottava kova patti. Kyseessä oli ilmeisesti tukkeutunut sylkirauhanen ja kerran jaksoin käydä sen tyhjennyttämässä neulan kanssa. Tuli vain uudestaan ja uudestaan, mutta sitä sai "lypsettyä" kielen avulla jonkin verran. Onnekseni se hävisi viimein kokonaan ja leikkaukseen ei pitänyt turvautua. Äidilläni sylkirauhaset ovat aiemmin tukkiutuneet kaulan kohdalta ja näkyi ihan huomattavana turvotuksena. Hoitona taisi olla ultraääntä.

Toivottavasti selviää! Kiinnostaa itseänikin josko se voisi olla limarakkula/mukoseele.

japaRe: Suussa patti8.4.2013 23.42
mulle on tullut semmoisia pieniä kovia patteja huuliin sisä puolelle välillä alahuuleen ja nyt on tullut ylähuuleen viime aikoina ja ovat arkoja kun olen purrut hampailla niihin ja niistä on pala lähtenyt mutta ovat hävinneet pieneksi ajaksi mutta tulevat taas takaisin en tiedä että olisiko ne tullut jonku sukupuolitaudin takia suuhun jos semmoinen mulla olisi varmuutta en vielä tiedä ja jos menen lääkärillä käymäs niin sanon että ottaisi vaikka koe palan ja näytteen suusta jos sielä ei muita tauteja näkyisi niin tietäisi että mistä voisivat johtua tai mistä olisivat tulleet kun semmonenkin on mahdollista kun katsoin kohdasta sukupuolitaudit suussa että olisiko se tullut semmoisesta jos joku asiasta tietäisi enemmän niin kirjoittaisi palstalle niin katsoisin mitä joku olisi asiasta kirjoittanut

SitrusRe: Suussa patti9.4.2013 10.31
Puraisin pattiin, tuli ihonalainen verenpurkauma huulen sisäpinnalle. Oli aika pahannäköinen mut hävisi muistaakseni viikossa.
En muistanutkaan enää koko juttua.

matti74vRe: Suussa patti, ylähuulessa 21.2.2022 20.23
Minullapa on kova, täyskasvuisen herneen kokoinen ja kova. Laitoin puudutusainetta ja yritin ulkopuolelta painaa neulalla, en pystynyt.

Patti on ollut, siis ylähuulessa ja aivan kova, noin 4-5 kk tai kauemmin ?.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: