Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

KärvistelijäTÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT20.1.2013 19:55
Pelottaa hirveesti. Siis molemmista päistä ton hb;n alhaisuuden takia. Ite uskon vian olevan kyllä masupuolella. Sairastanhan refluksia.

Ihmetyttää vaan kun ennen vatsantähystystä ei saa juoda 6 tuntiin tai syödä mut sairaalan ohjeen mukaan pitää ottaa kuitenkin aamulla suoliston tyhjennykseen 1 l litkua. Netin mukaan silloin on vatsantähystyksessä tukehtumisvaara jos juo jotain..kiva kiva.

Sairaala joka kuuluisa hoitovrheistään aikoo ilmeisesti hankkiutua minusta kertaheitolla eroon ettei tarttee alkaa hoitamaan. Hirveetä et molemmat samana päivänä. Onko kellään muulla ollut näin? Mitään rauhottavaa saati kipulääkkeitä ei kuulemm saa. Ja pakko mennä autolla ilman kuskia joten ei se onnistuskaan.

Kuolen varmaan sinne. Epäillään jotain vakavaa sairautta..ehkä syöpää vaikka lääkäri sanoikin ettei se nyt tässä vaiheessa ole pääepäily. Tosi lohduttavaa, sitä se kuitenkin on. Olen jo nyt kauhusta jäykkä..Vinekkjä selviytymiseen? Vai tekiskö oharit?

HansuRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT20.1.2013 20:26
Älä missään nimessä tee ohareita, kyllä sää selviät! Ite kun olen tähystykseen odotellu ja siinä jutellu kanssakärsijöitten kaas ni usein on ollu jollain molemmat tähystykset, ne on kyllä saaneet rauhoittavia.
Itelle on molemmat jutut tehty ( ei kuitenkaan samalla kertaa ja maha tähystetty 4x ) eikähän ne kivoja ole mutta ei ne myöskään kestä mahottoman kauan.
Koitat vaan rentoutua ja hengitellä rauhallisesti ( toimenpiteen aikana ) ja lopetat sen etukäteen murehtimisen ( juu, helpommin sanottu ku tehty ) . Kuole sinä et kuitenkaan sinne.
Mahottomasti tsemppiä ja voimia täältä lähetän sinulle!

refluksikurkkuRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT21.1.2013 16:07
Kärvistelijä, missä sairaalassa nämä sinulle tehdään?

kärvistelijäRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT21.1.2013 19:01
Kamalassa Hyvinkään sairaalassa. Tais olla hoitovirheissä koko Suomessa 7 sija.Ainakin yhtnä vuonna. Varmaan johtaa nyt..

KärvistelijäRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT21.1.2013 19:03
Joo siis soitin siis sinne eikä mitään rauhottavia tule. Tiukka ei. Kipulääkettä jos tarvii, ja vasta siis sit kun sattuu tosissaan mut kun olen autolla..eli ihan natural mennään.

rehaRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT22.1.2013 3:23
http://www.laakarikeskusaava.fi/sites/default/files/kolonoskopia-paksusuolen-tahystys-aava-.pdf

Noudattaisin ennemmin näitä ohjeita peräpään tähystystä ajatellen. Miten ihmeessä sinua on ohjeistettu noin kämäisesti? Hrr. Toivotan paljon onnea ja rohkeutta tutkimuksiin!

NightlightRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT22.1.2013 16:49
Tsemppiä! Pelkäisin varmaan itsekin ihan hirveästi, mutta toivotaan että kaikki menee hyvin.

Toi on kyllä ihme juttu että pitää olla syömättä ja juomatta 6 tuntia, mutta silti täytyisi juoda litra tyhjennyslitkua.

kärvistelijäRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT22.1.2013 17:10
Kiitos voimaviesteistä;-) sain vaihdettua tuon mömmöaineen toiseen mut silti aamulla pitää juoda, hirvittää tosiaan vatsatähystyksen takia. Tärkein ois toi vatsa, siinähän niitä oireita on. Lekuri vaan varalle laittoi myös suolistopuolelle kun kuuluu nää perututkimukset jos kuulemma hb alhainen. Harmittaa jos menee vatsantähystys pieleen ton toisen ohjeistuksen takia.

SaturnusRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT22.1.2013 17:25
Heh. Perustutkimuksiin :). Mulle ei ole ikinä kukaan ehdottanut minkään luokan tähystyksiä, vaikka hB ollu matala 15 vuotta. Hienoa, että sut tutkitaan noin hyvin.

NightlightRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT22.1.2013 17:47
Mulle ei myöskään ehdotettu tähystyksiä, vaikka hb oli tosiaan se 58.

Harmi kun sitä suolistotähystystä ei voida tehdä vasta maanantaina.

SeljaRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT22.1.2013 19:50
Mäkin ihmettelen tuota ohjeistusta suolistotähystykseen. Vai mihin aikaan nämä tehdään?
Itse sain ohjeeksi vatsan tähystykseen että klo 24 jälkeen ei saanut syödä eikä juoda mitään ennää ja tähystys aamulla klo 9. Juuri äskettäin hyvä ystäväni kävi suolen tähystyksessä ja tyhjennys piti hoitaa edellisenä päivänä. Iltapäivällä piti juoda sitä litkua ja aamulla sai kuulemma kahvikupillisen juoda. Mutta ei hänelläkään ollut vatsan tähystystä samaan syssyyn.
Aika kamalaltahan tuo kuulostaa varsinkin kun pitäis juoda litra aamulla jotain litkua ja sit vatsan tähystykseen.Mihin aikaan se sulla on?
Ihan hirveesti tsemppiä sulle lähettelen ja oma kokemukseni on että menee varmasti hyvin itsessään nuo tähystykset kun vaan et panikoi ja hengittelet rauhallisesti. Se vain kuinka se hoituu jos on juuri jotain isommin juotu..?
Jokatapauksessa ihan hirmu paljon tsemppiä tutkimuksiin.

KärvistelijäRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT22.1.2013 23:00
Niinpä. Pelottaa. Taidan jättää juomisen tosi vähälle ja jos sit ei alatähy onnistu niin ei. Hoitaja oli tosi hirvee kun soitin. En vaaranna tota masun tutkimusta nyt. Se kun on se ongelma mullakin.

KärvistelijäRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT22.1.2013 23:02
Niin siis klo 10 eka alapää ja heti perään yläpää...karseeta.

KärvistelijäRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT25.1.2013 16:26
Heips!

Iloisin mielin voin todeta että gastroskopia on siis ohi.-) Tuo toinen on vielä edessä koska paniikissa peruin sen kun tuntui liian rankalta ja luin kaameaa tietoa samannimisestä lääkäristä, joka tosin jo illalla paljastui eri henkilöksi valviran rekisterin perusteella. No toisaalta ehkä hyvä et peruin koska hoitaja oli antanut hieman väärän tyhjennysohjeen niin ois erhkä kuiteskin jouduttu uusimaan koko tähy.


No,mut masuasiaan. eli läääri oli siis ihan asiallinen, ja koko tutkimus meni suht hyvin, vaikka lääkitystä en saanutkaan vaikka luvattiin. Puudute vaan kurkkuun ja hitaasti letku perässä. Ja Kyllä se ikävältä tuntui ja kuristi ja sattui ja se ilman pumppaaminen mahaan tuntui hirveeltä. Silti kokemus oli paljon parempi kuin viimeksi jolloin vain veri lensi ja lekurilla oli rajummat otteet.

Siis masu näytti siistiltä, vaikka mua aina närästääkin ja sattuu. Ja oikella kylkikaaren alla josta särkee ei näkynyt mitään. Ihmtyttää vaan mikä siellä sitten särkee, kun ei kerran mitään näy? Masussa ei ollut haavoja, vähän punoitusta ilmeisesti kurkussa ja palleatyrä siis. Tämä rakenne tekee sen että aina närästää sanoi lääkäri. Ei ollut kovin puhelias, mutta sanoi kun kysyin et ei merkkejä tulehduksesta tai barretista. Ja sanoi myös että kun syö säännöllisesti mahansuojalääkkeitä on masu aina hapoton. Se on kurjaa. Ja kehotti edelleen syömään tarvittaessa Nexiumia ei siis aina koska näyttää mulla hyvin toimivan.

Koska syytä HB:n alhaisuuteen ei löytynyt, on tehtävä se suolistotähystys. HUI! Vasta 2 kk:n kuluttua aika. Pelottaa sekin. Kuulemma nämä molemmat tähyt ovat niitä perustutkimuksia jotka pitää AINA tehdä ainakin kerran jos aikuisen ihmisen hb on alhainen. Eli samaa sanoi kun työterveyshuollon lääkäri.

Nyt toimepiteen jälkeen masu on ollut tosi kipeä. Ilmaa tulee ja sattuu suolistoon ja masuun. EI kivaa. En oikein pysty tekemään mitään kun on niin kivulias olo. Tämäkin on eritavalla kuin viimeksi. Silloin ei jälkioireita ollut yhtään. Niin ja HB jo 130:-) eli hyvin on noussu 90:stä alle kahdessa kuukaudessa. Nyt ei tartte enää ottaa kuin yksi tabu päivässä. Ehkä suolistosyöpä on kuitenkin parempi kuin mahasyöpä..äiti totes kun kerroin tuloksesta. No voikun ei ois sekään.

Silti olen iloinen et nyt ainakin masun tilanne on selvillä. Menkäöä ihmeessä tutkimuksiin te joita ei ole koskaan tutkittu. Saa ainakin mielenrauhan.

KärvistelijäRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT25.1.2013 16:32
Ainiin vielä lisäys:

Lääkäri sanoi et toi ulostetesti on aivan puppua, jossa tutkitaan löytyykö verta ja sit vasta määrätään tähystys. Ei kuulemma kerro mitään. Sehän on täälläkin monelta otettu jos hb on alhainen.

Miksiköhän sellainen testi sit ees enää olemassa jos turhaksi todettu??

refluksikurkkuRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT25.1.2013 18:06
Hienoa, että ohitse!

Ehkä se ulostetesti kuitenkaan ei kaikkien lääkäreiden mielestä ole turha. Mitä muille on tästä sanottu vai onko sanottu sen kummemmin mitään?

Paljonko sulla on ferr. tällä hetkellä tai aikaisemmin?

SaturnusRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT25.1.2013 19:21
Hei, jos sun hB on noussut noin huimasti niin ei varmaankaan ole mitään vakavaa. Tai en tietty ole lääkäri, mutta oikein pätevä lääkäri sanoi mulle, että jos on jotain pahasti vialla niin se hB ei nouse rautakuurilla mihinkään.

NightlightRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT25.1.2013 19:25
Hyvä että meni hyvin. :-)

Mutta toi "maha on aina hapoton jos ottaa salpaajaa." Välillä kuulee ettei maha olisi täysin hapoton lääkkeestä huolimatta (varsinkin jos käyttää miedompaa annosta). Mikä siis on totta?

Toikin kuulostaa oudolta että ulostetesti olisi puppua.

KärvistelijäRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT25.1.2013 19:37
Ainiin unohdin kysyä sen ferrarin.-) Mut se oli aika alhainen varmaan edelleen kun se lekuri sanoi et näitä rautavarastoja on nyt kyllä ainakin 3 kk vielä kerrytettävä - eli ei se ollut ainakaan normaali. Siis tää oli sellainen gastroenderologi et luulis tietävän näistä uloste testeistä hyvin ja oli aika nuorikin. Mut ei liian:-) Niin ja se anoi et salpaajat pitää mahan ph:n yli 5 vai kummin päin se olikaan...

refluksikurkkuRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT25.1.2013 20:08
Nighlight, lääkärit ei yleensä arvele potilaan tietävän asiasta niin paljoa että pystyisi heittämään tarkempia (realistisempia) pH arvoja?? Eihän moni maallikkokaan tiedä, että salpaajilla on nimenomaan se tavoitearvo pH > 4, jossa limakalvovaurioita ei synny ilmeisesti niin paljoa.

Toisesta keskustelusta lainattu pätkä, jossa Nexiumiiin liittyen noita vaikutusaikoja:

"Kun esomepratsolia annettiin 20 mg suun kautta viiden päivän ajan potilaille, joilla on oireinen gastroesofageaalinen refluksisairaus, mahan pH-arvo oli yli 4 keskimäärin 13 tuntia vuorokaudesta, ja
annoksella 40 mg keskimäärin 17 tuntia vuorokaudesta.

Kun potilaille annettiin 20 mg esomepratsolia, mahan pH-arvo oli yli 4 vähintään 8 tunnin ajan 76 %:lla, vähintään 12 tunnin ajan 54 %:lla ja vähintään 16 tunnin ajan 24 %:lla potilaista. Vastaavat luvut 40 mg:n esomepratsoliannoksen osalta olivat 97 %, 92
% ja 56 %."

Ei sii ihme, että yötä vasten voidaan määrätä vielä h2 salp päälle, vaikka syökin N 20mg.

kärvistelijäRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT26.1.2013 16:02
Mulla muuten masu tosi ipeä vieläkin. Onko muilla sattunut vatsaan tähystyksen jälkeen? Se ilman pumppaus sattui mulla tosiaan. Laittoikohan jotenkin lekuri liikaa ilmaa ja jokin vähän repesi.

yx nainenRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT28.1.2019 12:59
Mitä ihmettä palstalla peloitellaan noin kamalasti? Mulle tehty 3 kertaa jo gastroskopia ja 1 kerta koloskopia. Kaikki tehty eri sairaaloissa, eikä mitään kipuongelmia ole esiintynyt. Hyvinkää on hyvä paikka. Turha mustamaalata sairaalaa sen takia, että siellä joskus on tehty joitakin virheitä. Joka sairaalassa kuolee ihmisiä, ei vaan Hyvinkäällä ja varmasti suurin osa ihmisistä kuolee ihan omassa vuoteessa kotonaan,joten omaa sänkyäänkin voisi pelätä! Jotta saisi esilääkitystä, pitää siitä erikseen pyytää lähettävää lääkäriä kirjoittamaan lähetteeseen ja siinä vaiheessa kerrottava, että pelkää. Muuten, on kumma asia, että jopa Venäjällä annetaan automaattisesti kevyt nukutus, kun tehdään gastroskopiaa tai sitä toista. Suomessa on vaan se käsitys, että kyllä sisulla mennään eikä tarvi edes esilääkitystä. Toisilta lääkäreiltä on miltei mahdotonta Suomessa saada mitään esilääkitystä. Kipulääkkeet on keksitty sen takia, että auttaisivat potilaita ei sen takia, että ne koreilisivat vitriinissä! Kun potilas on rauhallinen, voi lääkärikin tutkia rauhassa. Vaatikaa kipu- ja tai esilääkitystä jos pelko on kova. Itselläni on tutkimukset menneet helposti eikä alkuunkaan ole tuntunut mitään kipua. Jos potilas pelkää ja jännittää, voi se joillekin sattua. Pitää olla rentona eikä panikoida. Muista aina, ettei tällaiset tutkimukset ole ollenkaan niitä pahimpia, mitä ihminen voi käydä läpi! Keskustele ajoissa lähettävän lääkärin kanssa peloista ym. Se auttaa asiaa! Äläkä pelkää Hyvinkään sairaalaa. Minut on pariin otteeseen leikattu siellä ja siellä olen saannut mitä parhainta hoitoa verrattuna pariin leikkaukseen yksityissairaaloissa! Jos vielä tarvin leikkauksia, haluan ehdottomasti juuri Hyvinkäälle!

KrisseRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT31.1.2019 17:52
Mulle tehty gskopia niin monta kertaa, etten lukumäärää ulkomuistista tiedä. Tänään viimeksi. Viime vuonna kolme kertaa. Kolonoskopia tehty kolme kertaa, viimeksi joulukuussa. Kummastakin on selvitty ilman lääkityksiä. esilääkityksen otan vain näillä kerroilla, kun pistetään botoxia. Ns. Normitahystykset mennään jatkossakin pelkällä nielupuudutuksella. Kyllähän sitä ilmaa sinne jää ja aiheuttaa ilmavaivoja. Poistuu aikanaan luonnollista tietä. Samaa mieltä, että pahempiakin tutkimuksia ihmisille tehdään. Nämä molemmat myös suht nopeasti tehty. Se tuntuu kummalta, ettei pyydettäessä lääkettä saa. Varmaankin tiedustelisin syytä moiseen, kun ei se ole keltään pois ja jos jännittää kovasti, niin kyllähän se ikävämmältä tuntuukin.

SitrusRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT1.2.2019 2:10
Mikä logiikka on siinä, että niiden joille g.skopia on piinallinen oletetaan pelottelevan? Mulle vähäteltiin g.skopian inhottavuutta. En hyötynyt siitä mitään. Kyllä se totuus valkenee, kun makaa letku mahassa yltä päältä kuolassa. Mun kohdalla g.skopia on heittämällä pahin tutkimus. Silmän tutkiminen puudutettuna mikroskoopilla painaen linssiä silmän pintaan on kanssa kamala. Samoin solunäytteen ottaminen kohdun seinästä (en puhu papasta, se otetaan kohdun suulta) sattui yllättävän paljon. Mutta koska en hengitä emättimelläni se ei aiheuttanut hätää kuten g skopia. On ollut juurihoitoa, hampaanpoistoa, gammakuvaa, magneettikuvaa, impedanssia, manometriaa... G.skopiassa pelottaa sekin, millainen lääkäri sattuu olemaan. Pari sadistia on nähty. Tyypillistä on että lääkäri uskoo nukutuksen tarpeellisuuden vasta kun on yhdessä yökkäilty ja kiemurreltu läpi yksi tutkimus. Ainut vaan, että kerran meinasin lakata hengittämästä kuulemma nukutuksessa. Ei selvinnyt miksi. Havahduin yksinäni heräämössä painavaan ahdistavaan tunteeseen rinnan päällä. Vaisto sanoi, että nyt pitää hengittää tietoisesti. Kohta lääkäri ilmaantui viereen katsomaan hengitänkö. Ihan kiva. Minkä pirun takia heräämössä ei ole hoitajaa?? Jos lääkitys on nukutusta kevyempi, ei koskaan tiedä etukäteen, mitä lääkäri suvaitsee antaa. Yksi laittoi 15 mg opamoxia suoneen, mikä on mulle kuin karamelli. Uskon kyllä, että joillekin g.skopia on helppo. Toivon että mua uskotaan myös, kun sanon että mulle ei ole. Ilma ei pysy ollenkaan mahassa, eikä siihen auta tahdonvoima. Sydän hakkaa tuhatta ja sataa. Siihenkään ei tsemppaamalla vaikuteta. Kerron rehellisesti kokemukseni, jotta joku ehkä rohkaistuu sanomaan painokkaasti, että lääkitys kiitos. Ei se ole kenenkään etu, että potilas kouristelee yökkäillen ja yrittää pärjätä letku nielussa. Jotkut ovat herkempiä ja sairaampia kuin toiset. Myös heillä on oikeus olla juuri sellaisia kuin ovat. Ne jotka haluavat olla sankareita olkoot ihan vapaasti.

Aikuinen nainenRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT1.2.2019 9:41
Täällä myös yksi tähystetty joka ei enää suostu ilman rauhoittavia menemään tutkimuksiin. Viimeisin tähystys oli niin simppeli lääkkeissä, ettei tuntunut missään, mutta aiemmat ilman lääkityksiä olivat yhtä kakomista ja kuolan yökkäämistä, että lääkärin rillitkin olivat kuolassa.
Tutkimukset kesti ja kesti kun yökkäysrefleksi oli niin paha.
Kurkku tuli niin kipeäksi samoin maha, että päätin etten enää ikinä mene moiseen tutkimukseen.

Mutta tosiaan viimeinen tutkimus teki sen etten enää seuraavaa pelkää kun sellainen eteen joskus tulee. Hyvä oli lääkäri ja hän itse ehdotti lääkitystä. Kertoi kuinka paljon keskeytyksiä joutuu tekemään kun tutkimus ei onnistu että lääkitään varmuudeksi ja minun kohdalla se oli hyvä juttu.
Tosin kerroin hänelle kokemukseni ja pelkoni ko.tutkimuksesta.

Olen isoja leikkauksia läpi käynyt etten ole mikään turhasta valittaja ja kestänkin kipuja, mutta ylä- ja alakautta tehtävät tähystykset haluan lääkityksessä tehtävän.

Että ei tämä ole kuten Sitruskin totesi mitään pelottelua, vaan ihan omaa henk.kohtaista kokemusta.

Naapurini käy 2 kertaa vuodessa tähystyksessä, hän kertoo ettei tunnu missään ja miltään. Joten kaikki kokemukset ovat omakohtaisia kuten meidän elimistömmekin ja sairautemme ovat erilaisia.

TuulamarjattaRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT10.2.2019 9:30
Minulle on tehty gastrosopia useastikin ja aina nukutuksessa.
TuulamarjattaRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT10.2.2019 9:31
Minulle on tehty gastrosopia useastikin ja aina nukutuksessa.
TuulamarjattaRe: TÄHYSTYKSET PERJANTAINA - MOLEMMAT10.2.2019 9:41
Huomenna menen taas Terveystalon leikkaussaliin ottamaan 1300 euron torkut. Aikasemmmilla kerroilla olen selvinnyt tonnilla, kun se tehtiin toki anestesiassa, mutta toimenpidehuoneessa. Bisnes on bisnestä, tässäkin! Joudun tuon Barretin vuoksi käymään tarkastuksissa, mutta olenpa sitten jonkun ihmisen mielestä minkälainen vellihousu tahansa, niin hereillä sitä ei mulle tehdä ikinä. Aikoja sitten nielurisojen leikkauksesssa sairaalassa meni veripumppu tukkoon, ja meinasin tukehtua omaan vereeni. Kirurginkin oli veriroiskeissa, kun paniikissa yskin. Nykyään tuo nielu on minulle niin herkkä paikka, siis henkihesti, että hammaslääkärissäkin takahampaiden hoitokin alkaa olla vaikeaa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: