Keskustelu

ElinaSomac ja vatsakivut6.11.2012 18.30
Moi, onko muille ketkä syövät Somacia tullut pitkän käytön jälkeen sivuoireena vatsakipuja? Itse olen syönyt Somac 20mg refluksitautiin vajaa kaksi vuotta päivittäin, ja viime viikkoina on ollut vatsakipuja, ei mitään kovia, mutta niin että niihin reagoi.. Ja enimmäkseen kivut tuntuvat oikealla kylkikaaressa. Kuulukohan tämä nyt sitten lääkkeen sivuvaikutuksiin vai pitäsiköhän käydä lääkärissä? Kiitos, jos joku viitsii vastata :)

SitrusRe: Somac ja vatsakivut6.11.2012 18.45
olen kirjoittanut tänne pitkään ja hartaasti jatkuvista mahakivuista, jotka alko Somacin käytön seurauksena. Siitä tuli aika pitkä ketju. Otsikko oli "jatkuvat maha/vatsakivut".
Ei kumminkaan nyt löydy haulla. Mitähän varten?

PaineMahaRe: Somac ja vatsakivut6.11.2012 19.42
Hei,
aloin juuri tänään epäillä Omeprazolin (1x20mg/vrk) aiheuttavan omituisia vatsakipuja (jotka varsinkin alavatsalta saattavat heijastua kiveksiin asti!).

Elina, minulla oli eilen oikealla alavatsalla turvotusta, kivistystä ja vihlontaa, satunnaisen pulputuksen lisäksi. Kuulostaako samalta? Tänään vastaavat oireet on ylävatsalla, aavistuksen vasemmalla..

Lääke ei ole täsmälleen sama, mutta samaa vaivaa sillä hoidetaan. Oletko katsonut lääkkeen tiedoista mitä haittavaikutuksia sillä saattaa olla? Omeprazolista löytyi pitkä lista yleisistä (esiintyvyys 1-10%) vatsaan liittyvistä haittavaikutuksista. Mm. vatsakipu, ummetus, ripuli..

Nyt nämä oireet on menneet niin pahoiksi että eläisin mieluummin aikaisemman (kivuttoman) ylävatsaturvotuksen kanssa (varsinkin kun tiedän että siellä ei pitäisi olla ihmeempää vikaa), kuin näiden vihlontojen ja särkyjen. Olen syönyt Omeprazolia kuukauden ajan.

HansuRe: Somac ja vatsakivut6.11.2012 20.34
Mulla Somac välillä 2x40mg päivittäin ja oli semmosta ihme kipristelyä mahassa, mitä ei ennen ole ollu. Nyt ottanu muutaman viikon vain kolme kertaa viikossa 1n tabletin aamulla, ei kipuja :)

ElinaRe: Somac ja vatsakivut6.11.2012 22.38
Kiitos vastuksistanne.. helpottavaa että samantyyppisiä oireita on muillakin.. joo katsoin somacin pakkausselostetta, ja tosiaan siellä on yhtenä sivuoireena vatsakivut. Ihmeellistä vaan että vasta nyt alkoivat, olen kuitenkin syönyt lääkettä jo pari vuotta.

Juu, paine alavatsalla,vihlonta ym. kuulostaa tutulta.. Somac vie kuitenkin närästyksen ja pahoinvoinnin mitä refluksi minulle aiheuttaa.. eli kai se kestettävä nämä satunnaiset kivut, somacia en voi lopettaa, viikossa palutuu kamala pahointi ja närästys.. Mutta ehkä kokeilen ottaa somacia vain joka toinen päivä, josko oireet helpottaisi..

Mukavaa iltaa kaikille :)

SitrusRe: Somac ja vatsakivut7.11.2012 0.09
Rupesin nyt ite etsimään alkamaani ketjua mahakivuista. Otsikko oli kovat mahakivut, kovat vatsakivut, jatkuvat mahakivut tai jatkuvat vatsakivut. Tai sama yksikössä. Hain kaikilla vaihtoehdoilla. Ei löydy.

Kuvailin kipuja ja niiden kehittymistä pitkällä aikavälillä, erilaisissa tilanteissa. Se oli jokapäiväistä ja kovaa!
Monilla muillakin oli jotain vastaavaa. Sääli jos ketju on hukassa. Asia kun viriää aina välillä kun tulee uusia kipuineen. Itse en ainakaan samoja juttuja jaksa kovin helposti kirjottaa uudelleen, eikä niitä enää silleen muistakaan (onneksi!)

Ylläpitäjä hyvä, käykö niin, että kun ketju vanhenee riittävästi sitä ei enää haeta. Vai poistetaanko se kokonaan?

YlläpitoRe: Somac ja vatsakivut8.11.2012 8.49
Hei!

Systeemin ei pitäisi poistaa vanhoja keskusteluita.

Esim. "jatkuvalla vatsakivulla" tulee vastauksia yli 30 sivua. Ensimmäisellä sivulla näkyy ainakin keskustelu "Polttava mahakipu" http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/15495 Olisiko tästä kyse?


Yst terv
Ylläpito

SitrusRe: Somac ja vatsakivut8.11.2012 10.13
Ei. Ketju oli mun aloittama.
Onko mahdollista siirtyä suoraan esim v. 2010 keskusteluihin?
On aika hidasta kelata taaksepäin sivu kerrallaan.

MesikkaRe: Somac ja vatsakivut23.11.2023 16.46
Hei.mulle määrättiin tähystyksen jälkeen Somac 40 mg..jätin kuitenkin sen parin vuoden päästä pois ..no maha alkoi vaivata mutta ajatteli että ruokavalio syy....no vaikka terveellisesti söisi niin tuli ylävatsa kivut ja oik.kylkikaaren alle.Oli paljon tressiä ja siivousta....lapsiperheet ja me saimme myös kihomadot! Nyt on 3 kuuria takana.1 välikuuri oli jo viikon päästä ekasta kun lapsenlapsi toisesta perheestä kävi.Pyrvin oli lääke.Nyt on paha epidemia kihomadoista ja täitäkin jossain.Kodit..kerhot..koulut putsattava ja koko perhe lääkittävä.Ei aih.aina oireita mutta silti.Vatsakipua...huonoa oloa oli pitkään ..kunnes perä-aukossa alkoi kaivelu..inho ja tressipaniikki sen jälkeen.MUTTA TAKE IT EASY! KAIK JÄRJESTYY ..LEGOJEN..LELUT
..PETIVAATTEET...ULOS PAKKASEEN...JA SIT PESUUN...PINNAT JA KUNNON SIIVOUS.HENKI MEINAS LÄHTEE MUT NYT OOTELLAAN TARVIIKO VERMOXIA RESEPTILLÄ ..NIMIKIN KUULOSTAA HEVOSKUURILTA JOS EI ÖRKIT LÄHE....

MesikkaRe: Somac ja vatsakivut23.11.2023 16.48
Ei sähköpostiin vastauksia!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: