Keskustelu

tirlittanHampaiden kiille vaurioitunut14.5.2012 10.39
Kävin tänään suuhygienistillä ja tuli huonoja uutisia. Kiille on vaurioitunut. Edellinen käynti oli reilu kaksi vuotta sitten ennen refluksia ja silloin ei mitään ongelmia hampaissa. Äänen käheyttä on taas ollut, eikä ääni tahdo kestää puhumista. Käytössä Zolt 30 mg 2 x pv (annostus nostettu hiljattain). Löysä sulkija syynä vaivoihin. Sängyn pääty on kohotettu.

Tahtoi nyt uusintakäynnille jo puolen vuoden päästä.

Mites teidän muiden hampaat on kestänyt tätä tautia?

SitrusRe: Hampaiden kiille vaurioitunut14.5.2012 15.06
Mulla on kanssa keskivaikeaa vauriota hampaissa. Espoon hammashoito ei inahtanutkaan tällaisesta asiasta, mutta hyvä yksityislääkäri otti heti kantaa.
Menetettyä kiilletta ei saa takaisin, mutta kannattaa käyttää fluoria tappioiden pysäyttämiseksi.

tirlittanRe: Hampaiden kiille vaurioitunut14.5.2012 20.47
Mä kävin ihan oman paikkakunnan kunnallisessa ja palvelu on kyllä erinomaista. Poisti hammaskivet, puunasi ja kiillotti sekä vielä langoitti hammasvälit. Sekä antoi omahoito-ohjeita :) Mahtava suuhygienisti meillä täällä.

Kun nyt muistaisin tästä eroosiostakin mainita seuraavan gastroskopian yhteydessä. Jotain painoarvoa luulisi silläkin olevan jatkohoitoa ajatellen.

SitrusRe: Hampaiden kiille vaurioitunut14.5.2012 21.14
No sä et sitten ole espoolainen. Kyllä minäkin pääsin suuhygienistille, mulla diagnosoitiin vuotava ientulehdus ja käskettiin hankkimaan sähköhammasharja.
Ainut vaan, että samaan aikaan mulla oli useita mätäneviä hampaita suussa. Oli juuritulehdusta, jota ei havaittu kun ei otettu yhtäkään rtg-kuvaa. Jne. Jne. Hampaiden hoito rupesi vauhdittumaan vasta kun kävin hoidossa Hgin puolella. Hintana yksi menetetty hammas, kolme juurihoidettua ja pienempiä reikiä. Sit syötiin kipulääkkeitä, unilääkkeitä, ja 4laista antibioottia. Nyt käyn yksityisellä.
Ja sit alkoi tämä refluksi, joka onkin siitä eteenpäin hallinnut elämääni.
Että näin.

MilekoRe: Hampaiden kiille vaurioitunut15.5.2012 7.39
Mulla syöpyi hampaat ienten reunasta. Kerran hammaslääkäri epäili minun oksentelevan tahallani. Nyt yläetuhampaissa muovikuoret, jotka irtoilevat vähän väliä. Hampaat on erittäin vihlontaherkät.

refluksikurkkuRe: Hampaiden kiille vaurioitunut15.5.2012 8.31
Aktiivikävijä yksityisellä puolella (puolen vuoden välein h-kiven poisto sekä tarkistus). Kovin paikatut hampaat ym mutta h-lääkärin mukaan ei kuitenkaan happorefluksiin liittyviä.

Sattumalta myös tänään erikoishammaslääkärille elämäni ensimmäistä kertaa. Syvempi puhdistus jne edessä (ientulehdus aiheuttanut vaurioita, jotka paljastu yllättäen koko rivistön kuvassa mutta ei valitettavasti niissä pienissä useimmiten otetuissa). Pussi kuulemma kevenee n 200e euron edestä :-(

SitrusRe: Hampaiden kiille vaurioitunut15.5.2012 17.46
Ahaa, Mileko, mä en ole tullut ajatelleeksi että tietysti myös vihlonta johtuu refluksin aiheuttamasta syöpymisestä. Olipa hyvä kun sanoit. Mulla sitä on toistaiseksi vain yhdessä hampaassa. Siihen on tökitty fluorilakkaa sen seitsemän kertaa. Seuraava toimenpide on varmaan paikkaus, vaikkei siinä reikää näykään.

refluksikurkkuRe: Hampaiden kiille vaurioitunut16.5.2012 9.37
Käynti erikoishammaslääkärillä takana ja tulikin aika järkyttäviä uutisia. Huh huh. Mitähän helvettiä mun oma hammasläkäri on ajatellut kun ei ole reagoinut.

MariaRe: Hampaiden kiille vaurioitunut16.5.2012 12.41
Mulla hampaiden kiilteet seurannassa, hammaslääkärillä käytävä puolivuosittain. Lisäksi ilmeisesti narskutan jonkin verran hampaita unissani, joten sen ja refluksin yhdistelmä on tosi huono hampaille. Mulla just keväällä tasattiin alaetuhampaita kun olivat kuluneet tuon huonon em. yhdistelmän takia tosi teräväreunaisiksi. Saan onneksi kiskot kuukauden kuluttua, toivottavasti auttaa tilannetta. Kävin yksityisellä erikoishammaslääkärillä.Se tosiaan sanoi, että edessä voi olla tosi isot remontit, jos kiilteet lähtee ja että refluksi pitää saada hoidettua.. oli masentavaa kuulla, mutta olen mielestäni parhaan ymmärrykseni mukaan refluksiongelmia selvityttänyt ja hoitanut.

SitrusRe: Hampaiden kiille vaurioitunut16.5.2012 15.18
Mitä sulla on hampaissa, refluksikurkku?

MilekoRe: Hampaiden kiille vaurioitunut16.5.2012 20.59
Mulla on kiskot narskutteluun, eikä kyllä auttaneet yhtään. En tosin voinut niitä pitkään käyttääkkään, kun ärsyttivät noita yläetuhampaita.
Mullahan ei hampaissa oo reikiä, mutta refluksin aiheuttamat syöpymät. Kuoria uusittaessa joutuu antamaan aina maksimimäärän puudutetta ja nuijanukutuksen, että niihin kärsii koskea.

MakeRe: Hampaiden kiille vaurioitunut16.5.2012 21.15
Kannattaa pyytää hammaslääkäri hiomaan ne kiskot suuhun sopiviksi. Ei pitäisi painaa tai tuntua mitenkään epämiellyttävältä. Pääasia on hampaiden suojaaminen, kun narskuttelemalla ne saa ihan yhtä pilalle.

SitrusRe: Hampaiden kiille vaurioitunut16.5.2012 21.23
Mulle oli julkinen hammashoito kanssa innolla teettämässä kiskoja - ne on ilmeisesti nyt muoti-ilmiö - kun oli niin kovat hammaskivut. Noh, hammaskivut lähti, kun mädät hampaat saatiin vihdoin toisaalla juurihoidettua ja paikattua.
Lisäksi se vähäinen purennan epätasapaino mitä oli, saatiin erittäin vähäisillä purennan hionnoilla veks.
Olen tyytyväinen. Ei tarvittu kiskoja.

refluksikurkkuRe: Hampaiden kiille vaurioitunut17.5.2012 10.07
Sitrus, täällä ollaan kyllä nyt 10 x :-(

Olen käynyt hampussa tosiaan useampia vuosia puolen vuoden välein poistamassa hammaskiviä. Ientulehdusta, josta ei ole sen enempää puhuttu. Peruskuviot - lankaa, muista harjata, Corsodyliä. Mun hampailla hienoa kun reikiä ei ole ollut 1,5 vuoteen.

Aikaisemmin pyysin joka toinen vuosi koko hammaskuvaa, vaikka sitä ei minkään sääntöjen mukaan tarvinnut niin usein ottaa. Vakuutuin pari kolme vuotta sitten hammaslääkärin vakuutuksesta, että keskitytään niihin pienempiin kuviin, jotka näyttää tarkemmin mahdollisesti paikkojen alla olevat reiät. Vikatikki, major mistake!!

Nyt erikoislääkärillä paljastui järkytys! Vaikea usean hampaan parodontiitti. Useita hampaita ei voi enää pelastaa. Päällisin puolin ok mutta ei kannata pitää suussa. Kyse ei ole enää kuulemma siitä säilyykö hampaita/hampaat vaan siitä ettei tulehdus leviä elimistöön. Koko joukko voimasanoja #¤¤%&""!!

refluksikurkkuRe: Hampaiden kiille vaurioitunut17.5.2012 10.37
Tarvii sanoa, että jälleen kerran omasta harrastuksesta oli suuri apu noihin ensituntien järkytykseen. Olin ollut jo koko edellisyön etsimässä kadonnutta henkilöä ja etsintä jatkui tuon koko seuraavan päivän iltaan asti (onneksi työnantajien kanssa on sovittu, että tämän harrastuksen kanssa joustetaan - olisin joutunut muuten menemään työtehtäviin). Piipahdin vain aamupäivällä tunniksi lääkäriin. Sen jälkeen vedettiinkin metsiä ja mantuja "apinan raivolla", jotta ei tarvisi ajatella uutisia.

Ja taas koko joukko voimasanoja tästä tilanteesta &&%###""!!

VaniljaRe: Hampaiden kiille vaurioitunut17.5.2012 10.44
Onpa harmillista kuulla tuo refluksikurkku. Hyvä että saat purettua kiukkuasi harrastuksissasi ja onneksi menit sinne erikoishammaslääkärille. Myötätuntoisia ajatuksia sinulle!

refluksikurkkuRe: Hampaiden kiille vaurioitunut17.5.2012 11.07
Kiitos, Vanilja! Mielialat vaihtelee edelleen raivosta itkuun :-(

HansuRe: Hampaiden kiille vaurioitunut17.5.2012 11.25
Voi, miten ikävää kuultavaa Refluksikurkku!
Ite olen alkanu olla kans huolissaan suuvärkistä kun meinaa ikenistä tulla verta.
Nyt lopetin tavallisen hammastahnan käytön ja ostin apteekista semmosta ku on kuivalle suulle tarkoitettu.
Sitten himonettishoppailijana tilasin netistä kahtakin eri yrttihammastahnaa:)
Tsemppiä Refluksikurkku ja voimia!
Löytyikö muuten se kadonnut?

SitrusRe: Hampaiden kiille vaurioitunut17.5.2012 15.18
No voi p&&&&&kele!!!, R-kurkku. Täältä tulee sulle lämmin ja pitkä myötätunnon halaus.

Mulla on myös todettu paradontiittia (vai miten se meni). Mut ei varmasti ollut noin paha, silti järkyttävä yllätys. Syviä ientaskuja, hivenen löystyneitä hampaita, tulehdusta, juuritulehdusta (joka selvisi vasta kuukausia myöhemmin GRRRRR. Silloin mulla ensimmäistä kertaa tuli sellanen tunne että mä ymmärrän niitä jotka menee ampumaase kädessä listimään ihmisiä jotka on aiheuttaneet niille kärsimystä (tää varmaan sensuroidaan). Kun mä vielä kysyin että onko mahdollista että hampaan juuressa voi olla päälle näkymätön tulehdus "Ei" sano lääkäri. Oli, ja sitä sit hoidettiin antibiooteilla, vedettiin tietysti se hammas, ja siitä kaikesta lähti tämä refluksihelvetti.

Sullakin ku piti olla hyvä h-lääkäri!? Sulla on varmaan asiaa sille?

Mulle sanottiin, että jo muodostuneet ientaskut eivät madallu eivätkä häviä. Mutta toisin on käynyt. Ostin sähköhammasharjan, käytän säännöllisesti lankaa. Tietysti oli se ab-kuuri ja h-lääkärin vaihto.

Tää oli mullekin muistutus. Täytyy käydä h-lääkärissä tarkistuttamassa tuokin tilanne..

Ootko ajatellut sit ku pahimmasta järkystä toivut, että kykyisit vielä kolmannen lääkärin kantaa?
Mun sympatiat on kaikki sun puolella...

SitrusRe: Hampaiden kiille vaurioitunut17.5.2012 15.22
Itse asiassa ymmärsin ensin, että refluksikurkku oli niin raivona ja tolaltaan että lähti juoksemaan pitkin metsia löytääkseen oman rauhoittuneen itsensä.
Mutta olisko se sittenkin ollut etsimässä jotakuta toista.

AmaliaRe: Hampaiden kiille vaurioitunut17.5.2012 16.43
Onpa sulla tosi ikävä tilanne suun/hampaiden kanssa, refluksikurkku! Ja päälle vielä pettymys h-lääkäriin johon olit luottanut. Tietysti kurja että useita hampaita joudutaan poistamaan, mutta toivotaan ettei ainakaan tulehdus leviä elimistöön. Tsemppiä!

Mä veikkaan että refluksikurkku oli etsimässä ihan konkreettisesti kadonnutta ihmistä, ja siinä samalla helpotusta omaan oloonsa...

refluksikurkkuRe: Hampaiden kiille vaurioitunut17.5.2012 18.03
Kiitos leidit oikein paljon lohdutuksesta ja sympatiasta. Halaus tulee kyllä tarpeeseen!!

Prioriteetti nro yksi: en rehellisesti osaa sanoa, kuinka huolestunut tai ei huolestunut pitäisi olla nyt akuutisti tässä eka viikkojen aikana tästä tulehduksen leviämisestä. Ja onko se voinut tässä nyt 3-4 vuoden aikana saada jotain vaurioita aikaiseksi esim sydämessä??? Vai tarvitaanko näihin nyt kuitenkin vähän pitempi sairastelu ja ennen muuta esim jonkinasteinen sydänoireilu?? Netistä tätä tietoa ei löydy.

Taas olisi hyvä, kun lääkäriaikaan kuuluisi viikon sisällä yksi puhelu/meili, jossa voisi esittää kysymyksiä mitä mieleen tulee tai jäi epäselväksi. Kai se lääkäri olisi antanut jo ison paketin lääkkeitä jo nyt aloitettavaksi, jos hirveä kiire olisi? Bakteerinäytteet lähti HUS:in. Koputti puuta ja toivoi että ei leviä tänä aikana, kun ollut jo näin kauan ilman leviämättä. Hmm ... :-(


Sitrus, onpa lohduttavaa kuulla että jollakin muullakin on tätä (pienemissä määrin tietenkin). Jos meet/kuka muukin tahansa tarkistuttaan, pyydä vaan jos mahdollista se koko kuva (näyttää myös ne juurien mätäpesäkkeetkin hyvin, mulla oli niitä useita silloin aikoinaan kun juurihoitoja yläkertaan tehtiin monia vuosien aikana), muuten sitä vaurion laajutta ei näe. Tämän jälkeen (jos nyt enää mitään kuvattavaa on ;-( ) otatutan sen taatusti joka vuosi.

Tämän tunnin aikana olen vihainen itselleni, että en vaatinut sitä kuvaa, koska se olisi ollut viimeinen turvaverkko, jolla olisin päässyt esim vaikkapa vuosi sitten korjauttamaan pienempiä (!!) vaurioita. Tottakai se on ensisijaisesti kuitenkin ammattilaisen asia ja vastuu huolehtia asiasta.

Ton lääkärikysymyksen kanssa olen kyllä sitten puun ja kuoren välissä :-( !!! En jaksa kyllä vielä ajatella kunnolla sitä.

refluksikurkkuRe: Hampaiden kiille vaurioitunut17.5.2012 18.19
Ja siitä "metsässä kirmailusta" ... se oli siis tosiaankin viranomaisen valvonnassa tapahtuvaa Vapepan (Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu) organisoitua etsintäketjua :-)

Raskas rämpiminen metsässä ulkoilmassa tuntikausia silmät/aivot tarkkana omaa pientä reittiä pyyhkien, auttaa kummasti purkaan fyysisesti kyllä vihan tunteita eikä jaksa ajatella muuta .... siellä on toisaalta hyvä päästellä (mutisten itsekseen) ärräpäitä, kun yrittää änkeä läpi supertiheän kuusikon tai risukon, jonka alle/keskellä ei muuten näe kunnolla - tai kun meinaa mukata kivikossa, pulahtaa vesilammikoihin, tukikeppi murtuu ym.

Hansu, kadonnut löytyi ja näkyy olevan tällä kertaa lehdissäkin http://www.radio957.fi/uutiset/paikallisuutiset/leinolasta-kadonnut-iakas-nainen-loytyi-menehtyneena/1/47074

SitrusRe: Hampaiden kiille vaurioitunut17.5.2012 18.45
Täytyy muistaa toi koko suun rtg-kuva.
Kyllä sä r-kurkku tarvitset nyt ainakin ab-kuurin, se on selvää.
Täsmennän vielä, että mulla ne syvät ientaskut on madaltuneet tarmokkaan hoidon aikana. Toivon että saat nyt suusi pian hyvään hoitoon.

Jos on mennyt luotto vakkarihammaslääkäriin, niin ymmärrän. Miten sä keksit mennä erikoishambilääkärille, ja mikä sen erikoisala oli?

refluksikurkkuRe: Hampaiden kiille vaurioitunut18.5.2012 13.42
Oma hl päätti ottaa (tosiaan joka puoli vuotta) käynnin päätteeksi koko kuvan ja odotin lähinnä, että ehkä että jonkun juurihoidoista voisi kuitenkin joutua uusimaan vaikka oireita ei olekaan. Näytti kohtia kuvasta ja sanoi lähettävänsä mut syväpuhdistukseen el tykö. En älynnyt kysyä mitä kuvasta näkyvät kohdat käytännössä tarkoittaa - ja senkin takia shokki oli melkoinen :-( Ajan sain tosiaan vasta tälle viikolle.

Erik lri erikoisala on just noi ien ja tukikudosjutut.

Kävin tänään labrassa ilman lähetettä ottamassa veriarvot mutta eihän siellä mitään tulehdusarvoja ilman lähetettä edes saanut :-( Leukos, Hb ja trombot ok.

Viikonloppuna muuta hulinaa ja tarvii keskittyä nyt niihin vaikka ei oikein jaksaisi.

AmaliaRe: Hampaiden kiille vaurioitunut21.5.2012 10.37
Syöttekö muuten erikseen kalsiumia?

SitrusRe: Hampaiden kiille vaurioitunut21.5.2012 10.39
En syö. Pitäisköhän? Mutta kun käytän paljon maitotuotteita. Eikö sen pitäisiä riittää?
En jaksa koko ajan murehtia, mitä pitäisi syödä tai olla syömättä. Sairaitahan tässä ollaan joka tapauksessa, ja hautaa kohti menossa. Tällä fiiliksellä tänään.

AmaliaRe: Hampaiden kiille vaurioitunut21.5.2012 10.59
Niinpä, en tiedä pitäisikö... itsellä ei erityisiä ongelmia hampaiden kanssa, mutta tuli vaan mieleen että kalsium hampaiden(kin) kannalta tärkeä, mutta eihän se(kään) mikään ihmepilleri oo. Mulle suositeltiin terveystarkastuksessa maidon juontia JA kalsiumpillereiden syöntiä, mut mä oon kyllä 50+.

VaniljaRe: Hampaiden kiille vaurioitunut21.5.2012 16.51
Minulle sanottiin että jos ei käytä maitotuotteita, niin sitten kalsiumia purkista. Kalsiumin liikasaantikaan ei ole hyväksi. Kalsium ilmeisesti kerääntyy elimistöön jos sitä saa liikaa, tulee kalkkikasautumia.

Käytän hapanmaitotuotteita muutaman kerran viikossa, juustoa syön päivittäin. Maito ei sellaisenaan tee hyvää vatsalleni, siksi en sitä kovinkaan paljoa käytä. Toisaalta taas minua ja montaa muutakin ihmetyttää se, että Suomessa, jossa käytetään maitoa todella paljon, esiintyy osteoporoosia myös tavallista enemmän. Ne muutamat henkilöt tuttavapiirissäni, joilla tiedän olevan tuota luukatoa, ovat koko ikänsä käyttäneet maitoa paljon, hiukan siis ihmetyttää.

SitrusRe: Hampaiden kiille vaurioitunut21.5.2012 17.12
Kalsiumin imeytymiseen tarvittiin jotain vitamiinia, mikäs se nyt oli...
Mulla on kyllä hiusten ja kynsien kunto heikentynyt selvästi tän taudin aikana. Mutta ei jaksa kyllä koko ajan stressata jostain hivenaineesta.

VaniljaRe: Hampaiden kiille vaurioitunut21.5.2012 18.43
Olisikohan se ollut D-vitamiini?

SitrusRe: Hampaiden kiille vaurioitunut23.5.2012 19.08
Näin viime yönä kammottavaa painajaista: mulla lähti ihan tosta vaan murenemaan oikean puolen ylä- ja alahampaat, melkein kaikki lähti. Keräsin ne kouraani ja menin epätoivoisena hammaslääkärille, että mitä nyt tehdään?
Perinteisen unitulkinnan mukaan uni hampaiden lähtemisestä merkitsee kuolemaa. Voi olla. Mutta mulla on muutaman kerran hammas hajonnut ihan totaalisesti, ja se on kyllä aika aavemaista.

Miten r-kurkku? Oletko saanut hammasongelmiasi hoitoon?
Mullakin olisi aika käydä tarkistuttamassa "ruokasalin kalusto", kuten rakas mummini tapasi sanoa.

HansuRe: Hampaiden kiille vaurioitunut25.5.2012 21.59
Tämmöstä hammastahnaa käytän nyt- ei ainakaan enää kuivaa suutakaan niin pahasti. http://www.delleco-shop.fi/images/kuvat/bitaldentie.jpg- musta hammastahna :) toinen oli minttuhammastahna, kosteuttaa sekin

refluksikurkkuRe: Hampaiden kiille vaurioitunut26.5.2012 6.30
Sitrus, kiitos kysymästä. Tilanne sama :-( - seuraava aika nyt tiistaina (erik lri) ja sitten vasta elokuulla (ottaaa vastaan vain yhtenä päivänä tässä paikassa ja kesäkuu jo täynnä - tämäkin vielä!).

Kesän aikana pitäisi mennä takaisin tavalliselle hammaslääkärille hoidatuttamaan hampaiden poistot. En tiedä vielä tarkkaa määrää (ainakin 4!!). Käsittämätöntä!

Eilen illalla alkoi vetämään/jotain muuta takahampaat molemmilta puolin ylhäältä ja alhaalta (purentakipuja ilmeisemminkin taas - sekin meni silloin viime vuonna päin mäntyjä paikkauksen myötä! )

nyt ulkoileen päiväksi aurinkoon :-)

AmaliaRe: Hampaiden kiille vaurioitunut29.5.2012 0.11
Refluksikurkku, siis huomenna sulla aika erik.hampulle. Toivotaan että jotain valoa rupeaisi näkymään.
On sulla hurja kesä edessä: ainakin neljä hammasta veke! Ja kaikki tilanteessa, missä itse olet ollut siinä uskossa että kaikki ok...

AmaliaRe: Hampaiden kiille vaurioitunut29.5.2012 0.11
Refluksikurkku, siis huomenna sulla aika erik.hampulle. Toivotaan että jotain valoa rupeaisi näkymään.
On sulla hurja kesä edessä: ainakin neljä hammasta veke! Ja kaikki tilanteessa, missä itse olet ollut siinä uskossa että kaikki ok...

refluksikurkkuRe: Hampaiden kiille vaurioitunut29.5.2012 1.53
Kiitos Amalia! Huomenna kuullaan tarkemmin ja kaipa sitten jo puudutellaan ja syväpuhdistellaan muutamien hampaiedn ikeniä.


Ai niin, mitä erilaisempia reaktioita lähettyviltä on kuultu, kun olen kertonut mitä on tapahtunut ---- kummallisin kyllä niistä oli se että tautiin/ilmiöön täysin perehtymätön ystäväni "neuvoi" loppujen lopuksi ettei kannata "tuhlata" rahoja tällaisiin terveysjuttuihin, hammaslääkärit vain yrittävät rahastaa, hampaiden hoitamiseen "tuhlattu" raha olisi paljon kivempi laittaa vaikkapa matkaan ym ym. Hohoijaa, kaikkea sitä kuulee. Onneksi itsellä prioriteetit kunnossa ja terveys menee ensimmäiseksi.

refluksikurkkuRe: Hampaiden kiille vaurioitunut29.5.2012 14.49
Täällä taas - hengissä selvittiin ekasta hoitokerrasta. Itsellä on nämä hampun jälkeiset pari ekaa tuntia aina leijuen metrin ilmasta ja tunteella "I love everybody" :-)

Ihan ok käynti. Putsailtiin koko suu ultraäänellä ym ja lääkekuuri pöpöjen häätämiseksi. Tuli positiivisempi kuva, kun saatiin homma alkuun. Irrottettavien täsmällinen määrä vielä tarvii varmistaa jo omalle hampulle lähteneissä papereista (kyselen sitä vasta viikonlopun jälkeen - josko sekin määrä olisi pienentynyt??!!).

(Tunnin hinta odotetun 300e sijasta "vain" 200e ...)

Sitrus, varasitko jo ajan tarkistukseen?

SRe: Hampaiden kiille vaurioitunut29.5.2012 15.28
No nyt sain varattua kesäkuulle. Hoitaja ainakin rauhoitteli kovasti sanoen, että hl mittaa aina ientaskut ja siitä näkee tilanteen. Sullahan se oli tuomio tullut rtg-kuvien perusteella.
Ootko nyt varmistanut toiselta hl:ltä että noi poistot on varmasti pakollisia?
Se kun on niin lopullista.
Multa on poistettu yksi hammas espoon kaupungin laiminlyöntien takia.

SitrusRe: Hampaiden kiille vaurioitunut29.5.2012 16.00
Ohoh, edellinen kirjoittaja oli Sitrus

AmaliaRe: Hampaiden kiille vaurioitunut29.5.2012 22.33
No, eipä paljoa taida ymmärtää / tai ei ole itse joutunut paljoa sairastelemaan se jonka ?neuvo" oli ettei kannata tuhlata rahoja terveysjuttuihin...

Kyllähän se yleensä vähän oloa helpottaa, kun ruvetaan jonkin parannuksen eteen töitä tekemään. Ja olihan tuo 200, 300:n euron sijaan plussaa sekin, vaikka ?vain? rahaa olikin.

Sehän ois kaiken keskellä kiva yllätys, jos irrotettavien määrä olisi pienentynyt! Toivotaan että heittäisi arvio tällä kertaa positiiviseen suuntaan!

_VP_Re: Hampaiden kiille vaurioitunut11.2.2022 21.43
Herään aika-ajoin tunteeseen, että takahampaita särkee julmetusti. Hapot nousee syövyttämään takahampaita yöllä. Hammaslääkörikin mainitsi juuri eroosiosta takahampaissa. Nyt on 15 cm korkea kiilatyyny ostettu, joskos se auttaisi..



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: