Keskustelu

M-MMoottorisänky4.2.2012 21.57
Hurrrr-hurrrr sanoivat tänään sängyt kun kävin koemakoilemassa eri firmojen moottorisänkyjä. Ostoaie on ja rahaakin asiaan viimein budjetoituna (maks. 2000 e, kaksi sänkyä siis), mutta kuluttajakokemuksia kaipaisin. Minua ei oikeastaan (enää) juurikaan yölliset refluksiongelmat vaivaa, mutta toki senkin osalta olisi kiva kuulla kommentteja. Itselläni suurin syy moottorisänkyyn on selkävaivat ja kyllästyminen jatkuvaan "tyynysotaan": Mikään tyyny ei ole tarpeeksi korkea, kova, iso, kunnollinen... jospa nouseva sängynpääty helpottaisi ongelmaa ja saisin viimein nukuttua hyvin ja kivuitta valitsemassani asennossa.

SitrusRe: Moottorisänky5.2.2012 13.56
Moottorisängyissä on se yleinen ongelma, että niissä nousee vain yläpää. Sopii vain selällään nukkujalle.

tirlittanRe: Moottorisänky5.2.2012 21.49
Minulla viime syksystä lähtien käytössä moottorisänky ja siinä nousee kyllä molemmat päät, joka on tavallinen tapa. Ostin sängyn, tai siis kaksi erillistä ja patjat ja petarit Ikeasta ja hyvä on ollut. Hintakin oli kohdillaan :)

Minä nukun tavallisesti vatsallaan ja se on vähän haasteellinen asento, kun nostaa pääpuolta ylös. Kyljellään ja selällään nukkuminen onnistuu oikein hyvin vaikka olisi reilumpikin korotus. Ja kun jalkoja pakottaa, niin nostan jalkapäätäkin ylös, silloin on sitten kyllä nukuttava selällään.

Ääni ei ole enää ollut niin käheänä ja on paremmin jaksanut puhua sängynvaihdon myötä.

SitrusRe: Moottorisänky6.2.2012 11.41
Siis tarkoitin että vain puoli sänkyä nousee, koko sänkyä ei saa kaltevaksi niin kuin pitäisi. Nouseehan se jalkopääkin juu, mutta se ei taida oikein auttaa refluksiin.

AmaliaRe: Moottorisänky6.2.2012 15.08
Mulla ei ole kokemusta moottorisängystä, mutta ennen kuin kohotin sängyn päätyä, nukuin viikon, pari puoliksi istuma-asennossa ja se kyllä mulla auttoi vatsakipuihin, mutta tietysti oli kropalle muutoin epämukava. Ja mökillä, kun sängyn päätyä olisi ollut hankala kohottaa eikä ollut tullut ostettua kiilapatjaakaan, käytin tyynyjä petarin alla, mikä myös auttoi, mutta ei sekään tietty mukava viritelmä ollut. Näiden kokemusten perusteella olettaisin että moottorisänky toimisi mulla ja lääkärikin sitä suositteli. Silti jatkan kohotetulla sängyn päädyllä.

tirlittanRe: Moottorisänky14.2.2012 22.22
Tyhmänä kyselen, että miksi pitäisi kallistaa koko sänkyä, kun on tarve saada ruokatorvi koholle? Moottorisängyssä nousee yläpää vyötärön korkeudelta ylöspäin ja sen alempaa ei mun suolisto ainakaan taida falskata.

Jalkojen särkemisen vuoksi minulle ei käy pelkkä sängyn kallistus, vaan pitää saada jalkopäätäkin nostettua toisinaan. Siksi oli moottorisänky ehdoton hankinta. Meninkö nyt tässä asiassa ojasta allikkoon?

AmaliaRe: Moottorisänky15.2.2012 2.19
Mun mielestä ei tarvitse kallistaa koko sänkyä, jos talous antaa myöden moottorisängyn - koko sängyn kallistus edullisempaa (ja sit tosiaan tyynyviritelmät ainakin mulla epämukavia).

refluksikurkkuRe: Moottorisänky15.2.2012 8.41
Lyhyesti ja ytimekkäästi koko sängyn kallistaminen pitää sisäelimet/keskikehon piirun verran "oikosempanaan" verrattuna nostettavaan päätyyn ... sen takia jotkut lääkärit ei välttämättä sitä suosittele, vaikka ilman muuta luulisi.

jetsRe: Moottorisänky15.2.2012 12.29
Suositelkaapa ihan konkreettisia moottorisänkyjä. Tekeekö Ikean malleilla mitään?

M-MRe: Moottorisänky15.2.2012 14.16
Tällä hetkellä vahvoilla suosikkilistallani on kovalla patjalla varustettu Sotkan Piscina Linnea (se on esteettisesti miellyttävin, oikean kokoinen eli 80cmx2 ja menee juuri ja juuri kahden tonnin budjettiin). Pidän myös Askon Bonnell Eclipse -mallistosta, mutta se on liian kallis. Niissä on älyvaahto (Tempurin tapainen) joka ainakin koemakuussa kaupassa tuntui tosi hyvältä, mutta vaatisi ehkä pitkäaikaisempaa kokeilemista ja sehän ei ole tietysti mahdollista. Ja sitten jos ostaa tuplasti budjetin maksavan sängyn ja se osoittautuukin huonoksi niin...

Asko teki myös tarjouksen halvemmasta sängystä, johon sitten minun puolelleni olisi tullut se älyvaahtopatja, mutta tarjous oli voimassa vain pari päivää (!!!) mikä ei kyllä riitä noin ison asian ostopäätökseen. Tarjous ylitti satasella budjettini, mutta oli kuitenkin harkinnan arvoinen. Mutta ei siis enää voimassa.

Ikean valikoimaa en ole edes tutkinut, kun lähimpään on niin paljon matkaa. Mutta nopealla googlettamisella näyttäisi olevan saanut hyviä arvioita.

Tietysti jos tänään voitan Viking Lotossa, ostan sellaisen 30 000 e maksavan, jonka näin netissä :)

jetsRe: Moottorisänky15.2.2012 14.32
Ikean sänkyjä saa kai kokeilla 3 viikkoa..

tirlittanRe: Moottorisänky15.2.2012 21.40
Meillä käytössä viime syksystä Ikean moottoroidut sälepohjat, jotka laitettiin vanhaan sängyn kehikkoon ja vähän madallettiin jalkoja. Ostettiin myös uudet patjat ja petarit Ikeasta samalla reissulla (2 x 80x200) ja hyvät on olleet.

Ja tässähän on etuna se, että puoliso saa nukkua tasaisella, kun minä surruttelen :)

jetsRe: Moottorisänky16.2.2012 20.30
Tirlittan, paljonko maksoi?

tirlittanRe: Moottorisänky16.2.2012 22.20
Sultan Langhus säädettävä sälepohja 80*200, 250 e
Sultan Hamnvik joustinpatja 80*200, 145 e
Sultan Tafjord petauspatja 80*200, 129 e

ja nämä tuplana tekee yhteensä 1048 e

Ja koko paketti laitettiin tosiaan vanhaan sänkyyn. Sen verran tuli korkea, että jalkoja lyhennettiin reilusti. Mutta tyytyväisiä ollaan :)

refluksikurkkuRe: Moottorisänky23.7.2012 10.26
M-M, mitenkä nukkuminen moottorisängyssä sujuu?

M-MRe: Moottorisänky9.8.2012 2.27
Kiitos kysymästä, oikein hyvin. Meille muutti Sotkan Piscina Linnea jostain supererikoistarjouksesta ja alkuvaikeuksien jälkeen (korotin heti innoissani liikaa ja niskat löivät lukkoon ja seurasi migreenin oloinen pääkipu...) olen erittäin tyytyväinen. Ei enää jatkuvaa tyynysotaa huonojen tyynyjen ja asentojen kanssa! Tosin sänky taitaa olla jopa liian mukava: heti kun nukun jossakin toisessa sängyssä, mainitut niskaperäiset kivut sekä lonkkakivut iskevät. Mutta ehdottomasti: suosittelen!

marinoRe: Moottorisänky22.10.2013 21.56
Tietääkö kukaan korvaako KELA moottorisängyn tai mistä saisi halvalla kestävän sellaisen. Alkaa tuntumaan jo hermoille kun jatkuva kipu vatsassa ja mikään ei auta. Kipu alkaa juuri kun on käynyt makuuasentoon sekä päivällä kahvin juonnin jälkeen . kiitos vastauksista

JuhaRe: Moottorisänky24.9.2014 0.55
Suosittelen osta tuplapussijousituksella moottorisänky. On kyllä hieno ja mukava.
http://nettiostokset.fi/index.php?route=product/product&product_id=64

refluksikurkkuRe: Moottorisänky24.9.2014 1.12
marino, edullisia ei ole tullut nyt vastaan, eikä Kela tietääkseni korvaa näitä mitenkään.

Juha, minkälaiseen refluksivaivaan sängyn ostit? Löytyikö samassa merkiss mitään edullisempaa versiota?

JuhaRe: Moottorisänky24.9.2014 1.39
Löytyy sellainen:

http://nettiostokset.fi/index.php?route=product/product&product_id=61

mutta hintaero on aika pieni. Itse ostin 120cm leveän ja 5 zone lateksi petauspatjalla, mutta se onkin liian paksu, toimii varmaan hyvin myös ohuemmalla ja halvemmalla petauspatjalla. Pidän, että sänky on korkeampi, kun edellinen sänky, sieltä on helppo nousta ylös. Lukemiseen myös hyvä. En kyllä haluaisi vaihtaa vanhaan takaisin:)

refluksikurkkuRe: Moottorisänky25.9.2014 1.05
Miten se on auttanut refluksioireisiisi, Juha? Onko sulla paljonkin yörefluksia?

Itse haluaisin sellaisen moottorisängyn, jossa patjaa/pohjaa voi kohottaa suorana kummasta päästä tahansa ja mukana olisi kiinnitettävä pääty valumisen estämisee hieman. Ei siis näitä perinteisiä moottorisänkyjä, jotka kohottaa vain tietyn osan ja mitä tässä ketjussa on käsitelty.
Tosin tälle ei ole mitään pakottavaa tarvettakaan kun yörefluksia ei pääsääntöisesti ole.

JuhaRe: Moottorisänky25.9.2014 14.52
Just, minulla myös pakottavaa tarvetta ei ole. Mutta joskus on hyvää, kun tarvii nosta ylävartaloa pikkuisen ylöspäin, kun nukku. Mun sänky on sellainen, että ma saan nostettua molempia puolia erikseen tai yhdessä, ei ole tarvetta päätyyn.

refluksikurkkuRe: Moottorisänky25.9.2014 15.55
Joo, tuo perinteinen moottorisänky kuten noissa kuvissa hyvin näkyykin ei tietenkään vaadi päätyä ... harmi kun valmistajat ei valitettavasti saa sitä koko patjan suoraa kohottamista aikaiseksi nykyisellä tekniikalla. Ehkä sitten
10 v kuluttua ... ;-)

refluksityttöRe: Moottorisänky7.9.2015 22.35
Hei! Keskustelu on vanha, mutta haluan jakaa kokemuksia. Olen kärsinyt 15-vuotiaasta saakka epämääräisistä vatsaoireista. Nyt olen siis 26-vuotias. Toissa keväänä gastroskopiassa todettiin refluksitauti. Nyt on ollut pitkään pahimmat oireet juuri yöaikaan. Aamulla ääni käheä ja kurkku kipeä ja punoittava. Nyt ostettiin moottorisängyt ja reilun viikon jälkeen oma olo on kohentunut, kurkku on ollut parempi ja muutenkin virkeämpi olo. Olen siis nukkunut pääpuoli kohotettuna. Minä voin ainakin suositella moottorisänkyä, on apua.

minäRe: Moottorisänky19.10.2016 17.36
Mistä saisin säätösänky päätyrauta?

_VP_Re: Moottorisänky11.2.2022 22.04
Onko kellään tuoreempia kokemuksia nykyisistä moottorisängyistä? Mikä malli sopisi estämään yöllistä refluksia?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: