Keskustelu

thorsonFamotidin 40 mg/kokemuksia?11.4.2022 15.58
Moikka,

kirjoittelin tuossa alkuvuodesta, kun ruokatorvi ollut tulehtuneena ja palleatyrä löytynyt. Ruokatorvi alkoi parantua ehkäpä tuossa tammi-helmikuussa, kun pystynyt taas syömään, mutta on kyllä säätämistä lääkkeitten kanssa.

Nyt mennyt Pariet 10-20mg riippuen päivästä ja Gavisconia minimit-maksimit päälle per päivä. Yritin vaihtaa Zoltiin, jos vaikka lisälyönnit helpottaisi, mutta ei. Hirmuiset poltot mahassa. Tuli ihan mieleen sama mitä syksyllä Famotidin kanssa.

Onko kellään kokemuksia Famotidin 40mg, itselle tuo tilattiin ihan erikseen, koska oli epäilys että toimisi (koska aikoinaan Zantac toimi hyvin). Mutta ei toiminut vaan hirmuiset mahakivut. Aika vähän edes mitään haittavaikutuksia noissa H2-salpaajissa, kun googlettaa mutta kun ei toimi kropan kanssa, niin ei toimi...

Voisiko olla selkein selitys, että osa näistä salpaajista vie kaiken hapon pois ja maha oireilee. Ja sitten esim. tuo Pariet jättäisi hieman happoja ettei maha niin kipuile (vaikka pitäisikin olla pitkävaikutteinen ja ainakin mg arvoilla mitattuna tehokas). Aikoinaan lääkäri minulle sanoi, kun Somac ei toiminut että vie kaiken hapon pois mitä sen ei kuulu tehdä, ja vaihdettiin Zantaciin.

Seuraavaksi sitten ph-arvoja mittailemaan, järki taitaa mennä tämän refluksin kanssa :)

GingerRe: Famotidin 40 mg/kokemuksia?23.4.2022 1.01
Moikka Mä käytän Pepcid, rennie ja Galieve. Eli yksinään Pepcid ei riitä. Joinakin päivinä otan Pariet varsinkin jos syön tulehduskipulääkettä. Somacia käytin yli 10 vuotta. Ranixal eli Zantac oli paras lääke. Harmi kun ei enää saatavilla. Ehdotan että vuorottelet Pepcid ja Pariet tarpeen mukaan.

thorsonRe: Famotidin 40 mg/kokemuksia?23.4.2022 7.56
Moikka, zantac oli kyllä paras. Olen nyt testaillut pepcid 10mg + gaviscon. Kaapissa olisi myös 40mg, mutta onkohan liian jytyä. Kiinnostaisi tuo pepcid duo, kun tullut taas apteekkiin. Jos saisi sillä gavisconin jätettyä pois

Ginger Re: Famotidin 40 mg/kokemuksia?23.4.2022 19.51
Moi, melko ytyä tuo 40 mg kun 10mg annostelu on 2xvrk.
Pepcid Duo on pureskeltava. Itse käytän mieluummin Rennietä. Sitähän voi ottaa jopa 12 tablettia/pv. Yleensä mulla menee 2-4.

Otan Pepcid illalla vähän ennen nukkumaanmenoa ja sitten tarvittaessa iltapäivällä. Rennien otan usein ennen tai jälkeen kahvin. Sekä silloin kun oikein turvonnut vatsa ja tukala olo. Auttaa siihen.

Yöksi otan Galieve nestemäisen. Siinä ei ole alumiinia.

thorsonRe: Famotidin 40 mg/kokemuksia?24.4.2022 12.11
Joo, 40mg on ytyä. Kokeiltiin viime syksynä, kun Zantacista oli hyvät kokemukset. Lääkäri määräsi vielä tuon 40mg, koska aikoinaan minulla piti nostaa Zantac 2x150mg->3x150mg. Ekan viikon tuo 40mg oli ihan ok, mutta toisella viikolla ihan järkyttävät mahakivut. Tuon jälkeen tuli säädettyä Pepcid 10, Nexium, Pariet, Gaviscon ennen kuin sain diagnoosin, että ruokatorvi edelleen tulehtunut. Sitten parantelin tuota ruokatorvea Pariet 20mg.

Puru-galievea olin myös testaillut tuon Zantacin jälkeen. Meni vaan tuossa viime kesänä tosi pahaksi ja otin Parietin liian myöhään rinnalle. Tuon nestemäisen Galieven voisin kyllä ottaa testiin, saisi tuota alumiinia vähennettyä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: