Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

midinärästys/pahoinvointi ja menkat (vain naisille!! ;))1.4.2011 15:00
Oletteko huomanneet, että närästys/pahoinvointi olisi pahentunut juuri ennen menkkojen alkua? Mua ainakin vaivaa just nyt ennen menkkoja pahoinvointi. En tiiä onko närästys lisääntynyt, mutta kieli on ainakin jälleen kerran ihan valkoinen aamuisin!! :( Närästys tosiaan lähes loppui jo, mutta nyt kun tuli nämä naistenvaivat niin tuntuu kyllä selvästi olo pahemmalta.

Löytyykö kohtalotovereita?

SitrusRe: närästys/pahoinvointi ja menkat (vain naisille!! ;))1.4.2011 15:32
Ei mulla närästys pahene, mutta pahoinvointi ja mahakipu kylläkin. Välillä on vaikea erottaa mikä kipu johtuu mistäkin, vaikka luulisi että maha ja kohtu ovat selvästi eri paikassa.
Nykyään en voi käyttää Voltaren Rapidia kk-kipuihin, vaan on pärjättävä Panadolilla, mihin en olisi aiemmin uskonut kykeneväni. Mutta refluksin kaikkine lisämausteineen koettuani sanoisin että endometrioottisetkin menkkakivut on piece of cake - eihän ne kestä kuin kolme päivää kuussa.

MidiRe: närästys/pahoinvointi ja menkat (vain naisille!! ;))1.4.2011 18:17
Ääh sitten tää on jotain mahatautia joka ärsyttäny tota paranemisvaiheessa olevaa gastriittia ja tullut hieman takapakkia :( Närästys siis on kyllä pahentunut tässä 4 päivän aikana, vaikka tuossa ekassa vietissä sanoin, etten tiedä... On ollut muitakin oireita kyllä.. hö, kai tämä tästä taas. :/

Tuntuu ettei tää maha kestä mitään pöpöä, kun se tulee heti hieman pahemmaksi... kai ne pöpöt siellä sitten sitä limakalvoa ärsyttää, kun ei siellä sitä happoakaan ole kun tappaisi ne pöpöt. :O

female77Re: närästys/pahoinvointi ja menkat (vain naisille!! ;))14.10.2020 21:18
Minäkin samaa mietin. Estrogeeni alhaalla juuri ennen menkkoja. Niillä ketkä syö e-pillereitä, on aina alhaalla estrot.

OireilijaRe: närästys/pahoinvointi ja menkat (vain naisille!! ;))22.10.2020 20:40
Itsellä nyt noin 6,5 viikkoa sitten alkanut kova refluksipolttelu kurkussa ja suussa (happosalpaajat ja antasidit käytössä). Noin kolmannella viikolla sairastamista polttelu tuntui jo hiukkasen pienemmältä kuin ensimmäisinä viikkoina, kunnes alkoi taas voimistua. Parin päivän päästä syylliseksi paljastuivat menkat, joiden aikana refluksioireiluni selkeästi paheni. Nyt seuraavat menkat ovat taas ovella ja oireet pahenemassa.

Eli itselläni ainakin vaikuttaa menkat refluksioireiden kovuuteen. Olen ajatellut sen liittyvän jotenkin siihen, että maha reagoi kropan ja kohdun muutoksiin (menkat) oireilemalla. Jännityksellä odotankin, vaimeneeko oireiluni tulevien menkkojen jälkeen vai jatkuuko tämä ylös-alas -oireilu.

NärästelijäRe: närästys/pahoinvointi ja menkat (vain naisille!! ;))9.7.2021 15:56
Itselläni tulee aina ennen kuukautisia (tullut nyt noin parin vuoden ajan) kova närästys. Se alkaa noin viikon ennen. Närästyslääkkeet eivät kauheasti helpota, saan ottaa pari niitä päivässä aamun ja illoin mutta silti polttelee kovin kurkussa.
Vatsani on muutenki helposti ärtyvä, joten uskon kuunaustisten vaikuttavan refluksiini.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: