Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

AamuLiukuva palleatyrä4.10.2010 21:44
Hei!
Olen kärsinyt refluksista viime toukokuusta lähtien ja kesäkuussa minulla todettiinkin tähystyksen yhteydessä pieni liukuva palleatyrä sekä ruokatorven tulehdus. Haluaisin nyt kysyä tuohon palleatyrään liittyen, että jos kyseessä on liukuvaa tyyppiä oleva tyrä, niin onko mahdollista että tyrä ajan kanssa ikään kuin luiskahtaa vatsan suulta pois ja ongelmat katoavat..? Vai onko siinä vaiheessa vatsanportti jo niin löystynyt, että vatsahapot pääsevät tekemään tuhojaan vastaisuudessakin..? Tietääkö kukaan asiasta? Itse en muistanut tätä lääkäriltä kysyä, nyt käytössä Zolt ja oireet paljon lievempiä.

TapioRe: Liukuva palleatyrä5.10.2010 14:55
Hei Aamu. Minulla todettiin v. 07 tähystyksessä lievä palleatyrä (silloin ei ollut refluksioireita). Nyt minulla on ollut ilmeisiä kurkkurefluksin oireita kevättalvesta, mutta kun vatsa tähystettiin muutama viikko sitten palleatyrää ei enää löytynyt. Eli ilmeisesti tyrä voi hävitäkin mutta kovin yleistä se ei taida olla. Tähystyksen tehnyt lääkäri ainakin oli aika ihmeissään.

refluksikurkkuRe: Liukuva palleatyrä10.10.2010 13:38
Tapion hävinnyt tyrä on kyllä mysteeri :-) .. !

Aamu, minkälaisia refluksioireita sulla on/oli?

AamuRe: Liukuva palleatyrä10.10.2010 16:04
Tosiaan, suurkiitos Tapio sinulle, kun jaksoit vastata kysymykseeni. Refluksikurkku, oireeni ovat ollut pitkälti juuri kurkun tietämillä, palan tunnetta, teräviä vihlomisia, äänen käheyttä, limaa..vatsakipuja ei juurikaan ole. Sitten on vielä tälläinen hieman kummallisempi oire, eli minua ikäänkuin pistää (vaikka pistäminenkin on väärä sana, sanotaan nyt vaikka että tuntuu epämukavalta) vasemmalta puolelta kylkikaaresta, kylkiluiden alta. Kyseinen tunne pahenee aina makuulle mentäessä, mutta ei sinänsä ole kivulias, hieman tekee ehkä hengittämisestä työläämpää. Keuhkoni on kyllä kuvattu, ja niissä ei kummaltakaan puolelta löytynyt mitään vikaa. Lääkärille pääsen viikon päästä, ehkä siellä selviää taas jotain uutta asiasta.

KatiRe: Liukuva palleatyrä26.10.2020 17:55
Hei. Minulla ja isälläni molemmilla refluksia. Hänelle tehty jo leikkauksin, minulla todettu pieni 2 cm kokoinen liukutyyppinen palleatyrä. Tuohon erikoiseen vasemmalla puolella tuntuvaan kylkikaarituntemukseen kiinnitin huomioni... meillä molemmilla isälläni ja minulla on tuota samaa. Se tuntuu yleensä kun ollaan ajettu autolla pidempi matka. Jo ajaessa sen tuntee. Se ei ole kipua, ikävä puristuksen/paineen /epämukavuuden tunne juurikin.

Olen tänne joskus kirjoitellut yöllisistä aaltomaisista kipukohtauksista vatsan seudulla... ne eivät ole selvinneet. Viimeksi oli tosi paha, kesti poikkeuksellisesti 15 tuntia. Päivystysreissu siitä tuli, litalgini ja kipulääke auttoi pari tuntia vain. Nyt on tämän kuukauden ajan tuntunut keskellä ylävatsalla epämiellyttävää tunnetta.... dyspepsian tyyppistä, kalvavaa oloa. Liittyy varmasti refluksiin...

RikTenRe: Liukuva palleatyrä15.11.2020 20:27
Olen kärsinyt vaivoistani n. 5v. Pääasiassa keskivartalon ahdistustunne, hyvin harvoin närästys. Kuin ei saisi keuhkoja täyteen tai sydän ei mahtuisi tekemään työtään. Joskus tulee hymyilyttäviä hyviä jaksoja, jolloin ahdistus ei vaivaa päiviin, jopa viikkoon. Joskus kosketeltava kipupiste aivan miekkalisäkkeen oikealla puolen. Joskus saan hyvällä röyhyllä ja erilaisilla asentoväännöillä olon paremmaksi.
Tähystyksessä ei löytynyt olettamaani palleatyrää. Silloin olikin hyvä jakso... Voiko palleatyrä olla jotenkin liikkuva, ettei se aina erotu? Voiko se siis olla välillä suuntaan, jossa se ei gastroskopiassa näy?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: