Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

KakkulaTähystyskokemus3.5.2016 21:00
Teistä suurin osa on varmasti käynyt läpi ainakin vatsalaukun tähystyksen, mutta halusin silti kirjoittaa tänne oman kokemukseni niitä lukijoita varten, jotka operaatiota odottavat ja jännittävät.

Tänään oli tähystyspäivä, ensin tehtiin kolonoskopia ja sen jälkeen gastroskopia. Halusin aloittaa toimenpiteen ilman sedaatiota ja ilman kipulääkettä, mihin lääkäri suostui. Olin kuullut kummastakin tähystyksestä kauhutarinoita, mutta en silti jännittänyt niitä etukäteen juuri ollenkaan, mikä osoittautui hyväksi jutuksi. Kun en ollut kerännyt itselleni hirveää paniikkia etukäteen, olin tutkimuspöydällä melko rentona.

Kolonoskopia alkoi hyvin, en oikeastaan edes tajunnut että putki oli mennyt sisälle jo aika pitkän matkaa, koska se ei tuntunut juuri miltään. Ainoastaan ilma hieman kupli mahassa, mutta muita tuntemuksia ei ollut. Suolen ensimmäinen mutka ei edelleenkään tuntunut missään, mutta toinen mutka oli kyllä suoraan sanottuna aika kivulias. Hoitaja ja lääkäri kuitenkin auttoivat hengittämään oikein ja rentoutumaan, ja mutka meni loppujen lopuksi nopeasti ohi. Minun kohdallani tähystys eteni vielä ohutsuolenkin puolelle, minne kaikissa tilanteissa ei päästä, mutta minä en kamalaa kipua siellä tuntenut. Ilma tuntui ohutsuolessa hieman inhottavammalta kuin paksusuolessa. Kaikenkaikkiaan kolonoskopia kesti 25 minuuttia, eikä ollut maailman kamalin kokemus. Muutamassa kohdassa sattui hetken aika tavalla, mutta kipu oli nopeasti ohi.

Gastroskopia tehtiin heti perään. Sain hieman puudutetta nieluun, minkä jälkeen putkea jo laitettiinkin kurkkuun. Yökkäilin ja nieleskelin välillä kesken tähystyksen, mutta kokonaisuudessaan toimenpide meni paljon helpommin kuin olin muiden kokemusten perusteella odottanut. Tietenkin olo oli epämukava, mutta kun keskittyi hengittämään syvään ja rauhallisesti, eikä ottanut liikaa paineita oksennusrefleksistä, niin toimenpide meni nopeasti ohi (5-10 min). Nielun puudutus hälveni onneksi nopeasti toimenpiteen jälkeen, eikä ruokatorvi tunnu yhtään kipeältä.

Haluaisin sanoa kaikille teille, jotka jännitätte tähystyksiä, että älkää ottako turhia paineita ja yrittäkää olla keräämättä paniikkia etukäteen. Minua auttoi tosi paljon se, etten kauheasti panikoinut ja sain edellisenä yönä hyvät yöunet. Minä selvisin kummastakin tähystyksestä ilman sedaatiota tai kipulääkitystä, mutta nekin on saatavilla ja varmasti helpottavat kokemusta entisestään. Minusta toimenpiteissä ei ollut mitään pelättävää, ja sama tunne minulla on edelleen. Oikeastaan pahinta tässä koko rumbassa oli se tyhjennyslitkun juominen ja itse tyhjennys. Tsemppiä tutkimuksiin!

Aikuinen nainenRe: Tähystyskokemus4.5.2016 8:40
Olipa hyvä lukea kokemuksistasi tähystyksistä mitkä olet läpi käynyt.
Tässä sen näkee kuinka erilaisia olemme eli jollekin tutkimukset ovat ihan kamalia ja sinä kerrot ennakko pelkojen jälkeen tutkimusten menneen paremmin kun uskalsit odottaa. Kiitos kannustavasta kirjoituksestasi.

IItse kun olen menossa kuun lopulla suolisto tähystykseen niin paniikkia riittää. Ehkä minun pelon aiheutti lääkäri joka tutkimuksen tekee. On alan parhaimmistoa niin hän sanoi ettei edes lähde tekemään tutkimusta ilman lääkitystä. Olen laiha ja hän sanoi että ahtaassa suolistossa kipu tuntuu ja hän ei halua tutkittavia kiduttaa. Voi olla ettei lääkityksestä huolimatta tutkimus onnistu. Sitten lähete toiseen sairaalan jossa tutkimus tehdään unessa. Saas nähdä kuinka minun käy. Huh...jo etukäteen.

KakkulaRe: Tähystyskokemus4.5.2016 10:12
Kiitos! Toivottavasti kokemuksesta olisi apua muillekin.

Kolonoskopia meni kyllä muuten tosi hyvin, paitsi sen yhden suolen mutkan kohdalla. Silloinkin hoitaja tuki vatsaa käsillään, mikä auttoi tosi paljon, ja neuvoi hengitystekniikan kanssa. Putken pois vetäminen ei sitten tuntunutkaan enää yhtään miltään ja yllättävän nopeasti koko juttu oli ohi. Minulla sekä lääkäri että hoitaja olivat tosi mukavia, ja juttelivat minulle koko toimenpiteen ajan. Lääkäri myös sanoi, että voin kurkkia itse siitä ruudulta, miltä suoli näyttää, mikä oli ihan hauskaa ja vei ajatukset hetkeksi pois itse toimenpiteestä. Lääkärillä ja hoitajalla on varmasti suuri merkitys tähystyksen onnistumisen kanssa, ja onneksi minulla sattui kohdalle mukavat tyypit.

Olen itsekin pitkä ja hoikka, joten niin on varmaan suolistonikin. Lääkäri kuitenkin sanoi, että nuorilla (olen 24-vuotias) tähystykset onnistuvat yleensä ihan hyvin ilman sedaatiota tai kipulääkettä, ja koska minulla on aika korkea kipukynnys, niin päätin etten halua niitä. Toisaalta jos jännittää kauheasti etukäteen tai tietää ettei kestä kipua, niin ihan turha kärsiä ? kannattaa pyytää lääkitystä, kun siihen kerran on mahdollisuus! Kipu ei ollut minun kohdallani ihan kauheaa ilman lääkitystä, joten luulen että lääkityksen kanssa se olisi ollut aika minimaalista.

Minulle ei ole oikastaan koskaan tehty mitään operaatioita, koska olen aina ollut terve, joten ehkä se pieni ?epätietoisuuskin? auttoi tässä tilanteessa. En osannut pelätä yhtään :) Olen varma, että toimenpide menee sinunkin kohdalla hyvin, ja ainakin se on nopeammin ohi kuin osaat odottaa! Minua myös auttoi tieto siitä, että saisin vihdoin selvyyttää näihin ärsyttäviin vatsavaivoihin.

Aikuinen nainenRe: Tähystyskokemus4.5.2016 14:59
Hyvältä kuulostaa kokemuksesi ja hienosti olet selvinnyt. Toivotaan ettei mitään kurjaa ole tiedosss kun vastaukset tulee vai saitko jo samalla tietää, että kaikki on hyvin. Minulta on leikattu kohtu ja munasarjat sekä sappikivet pois. Myös selkäni on moneen kertaan leikattu eli kokemusta on. Leikkausten myötä kiinikkeitä on suolistoa kiristämässä ja siksi lääkärini sanoi ettei lähde edes yrittämään tähystystä ilman esilääkitystä. Minäkin omaan korkean kipukynnyksen ja olen monista jutuista selvinnyt hienosti mutta nyt on seinä vastassa. Lääkäri joka tähystyksen tekee kertoi että yli 600 tähystystä vuodessa kun tekee oppii kyllä erottamaan kenelle näitä esilääkitys hommia tarjotaan. 2 on viime vuonna joutunut keskeyttämään kun on ollut tutkittavalle aivan katastrofaalisen tuskallista. Joten luotan lääkäriin.
Pääasia on ettei mitään pahaa löytyisi kun hän sanoi ettei voida paksusuolen syöpääkään pois sulkea ennen kuin tutkitaan. Joten näillä mennään.

Ystäväni menee samaan tutkimukseen perjantaina hän asuu muualla ettei täällä lähelläni. Sanoinkin että voit sitten minut pelotella oikein kunnolla kun pääset sen ennen minua läpi käymään.

Odottavan aika on pitkää. Mutta se vanha fraasi pitää tässäkin paikkansa. Päivä kerrallaan.

Kertoile kun kuulet mitä sinun suolistosta löytyi eli toivotaan hyviä uutisia ja selvyyksiä vaivoihisi.

KakkulaRe: Tähystyskokemus16.6.2016 20:43
Heipä hei,

Ajattelin tänne ilmoitella tähystystuloksista. Tähystyksissä ei löytynyt mitään muuta poikkeavaa kuin pieni palleatyrä. Ruokatorven ala- ja yläosa ovat normaalit, vatsalaukku laajenee normaalisti jne. Koepaloissa (joita otettiin sekä suolistosta että mahalaukusta ja ruokatorvesta) ei ollut myöskään mitään poikkeavaa, eli ei solumuutoksia tai tulehdusta tms.

Tiedän, että tuloksista pitäisi olla iloinen, mutta minulle tuottaa vaikeuksia ymmärtää mistä nämä kaikki oireet ja kivut johtuvat, jos kerran vatsassa/suolistosta ei ole vikaa. Hoitava lääkäri kutsui minut kuitenkin vielä luokseen, joten katsotaan josko tässä jotain vielä keksitään. Allergiatestejä tai pH mittausta ei ole minulle vielä tehty, joten ne kai olisivat yksi vaihtoehto. Tähystävä lääkäri oli sitä mieltä, että refluksista ei voi olla kyse koska läpät toimivat normaalisti, mutta kyllä minua silti närästää lähes päivittäin :D noh katsotaan mihin tästä jatketaan..

Onnea kaikille tähystykseen meneville! Älkää jännittäkö liikaa, se on nopeasti ohi :)

AnnaMyyRe: Tähystyskokemus17.6.2016 9:21
Hienoa että tulokset ovat hyvät mutta ikävää toki oireilun jatkuminen.Millaisia kipusi ja oireesi ovat ja ovatko ne jatkuvia vai ajoittaisia?

Aikuinen nainenRe: Tähystyskokemus17.6.2016 10:52
Onpa hyvä kuulla ettei mitää kuitenkaan löytynyt eli tutkimustulokset ovat hyvät. Vaikka siitä jäikin kysymysmerkki pään päälle, että mistä sitten vaivat johtuu.

Se on vähän sama tilanne kun minun.suolisto tutkimukset ei vikaa löytynyt mutta vaivat vaan jatkuvat.

Ehkä saat lääkäriltä jotain lisäselvityksiä tilanteestasi ja sen jälkeen jos jotain troppia kokeeksi antaa niin helpottaako olosi vai ei eli sen näkee sitten.

Tätä se omakin elo että pakko mennä eteenpäin.ja raastaa näitä vaivoja matkassaan.

Voimisia!

UukkaRe: Tähystyskokemus18.6.2016 10:14
Olin mahalaukun tähystyksessä viikko sitten. Pelkäsin mielettömästi, koska aikaisemmassa toimenpiteessä yökkäilin ja pelkäsin tukehtuvani. Tosin siitä on yli kymmenen vuotta aikaa ja lääkäri totesi, että välineetkin ovat kymmenessä vuodessa kehittyneet paljon. Halusin rauhoittavan lääkityksen ja sainkin sen. Tutkimus meni lopulta todella hyvin ja olin rauhallinen ja rento. Joten en voi kerskailla sillä, kuinka rohkea olin. Mielestäni on ihan hyvä pyytää lääkitystä, ei tarvitse olla superihminen. Pääasiahan on, että tutkimus sujuu hyvin ja joutuisasti ja tulee myös tehtyä. Joten, rohkaisen kaikkia tutkimusta pelkääviä reilusti pyytämään rauhoittavaa lääkitystä, sen vaikutus ei jatku kovinkaan pitkään tutkimuksen jälkeen ja olo on hyvä. Eikä etukäteenkään pelota niin kovasti kun tietää että voi saada lääkityksen.

KakkulaRe: Tähystyskokemus20.6.2016 13:31
AnnaMyy: Oireeni ovat vähän vaihdelleet tässä puolen vuoden sisällä, mutta pääsiassa minulla on ylävatsakipua, aikainen täyttymyksen tunne syödessä, lievää närästystä ja ennen kaikkea pahoinvointia (lähinnä öisin). Minulla oli myös noin 4kk happosalpaaja lääkitys, mikä aiheutti lisää oireita koska ruoka ei sulanut kunnolla, ja lähes kaikki mitä söin tuotti oireita. Tähystävä lääkäri käski lopettaa lääkkeet, ja ylävatsaoireeni ovatkin vähentyneet sen jälkeen huomattavasti. Oireeni ovat jatkuneet jokapäiväisiä nyt noin puoli vuotta, välillä on vaikeampia kausia ja välillä vähän helpompia.

Ja tosiaan suolen tähystys minulle tehtiin, koska veren kalprotektiini oli koholla ja epäilivät jotain tulehduksellista suolistosairautta. No eipä onneksi ollut!

Aikuinen nainen: Kiitos tsempistä! Toivon itsekin että lääkärit saisivat edes vähän selvyyttä tilanteeseen, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä tämän kanssa pitää vain oppia elämään. Harmittaa vaan kun tämä alkoi niin nuorella iällä :D

Uukka: Hienoa, että tähystyksesi meni hyvin! Rauhoittava lääkitys kannattaa ehdottomasti pyytää, jos tuntuu siltä että sen haluaa. Itse en sitä kuitenkaan halunnut, enkä koe kerskuvani kun sanon että pärjäsin ihan hyvin ilmankin. Kaikki eivät ole samanlaisia, jännitämme eri asioita ja meillä on erilaiset kipukynnykset, joten onneksi tähystyskin voidaan tehdä eri tavoilla. Tähystyksestä jäi sekä sinulle että minulle positiivinen kokemus, ja sehän tässä on kaikkein tärkeintä :)

refluksikurkkuRe: Tähystyskokemus23.6.2016 12:34
Kakkula, onko sinulle mainittu ei-erosiivinen l. endoskopianegatiivinen refluksitauti eräänä mahdollisuutena ylävatsa - ruokatorvioireisiisi, joka on siis se yleisin tautimuoto tästä meidän refluksiataudista? Siihenhän kuuluu se, että ruokatorventähystys on "normaali" ...
Ja suurimmallahan osalla refluksikoista alasulkija toimii normaalisti (=on normipaineinen) mutta aukeaa tahattomasti (TRLES), minkä katsovan olevan syypäänä mahdolliseen kaikenlaiseen ylösnousuun ...

Paljonko sinulla oli kalproteiinin arvo koholla?

KakkulaRe: Tähystyskokemus23.6.2016 21:56
Ei mainittu mitään tuollaista, sanottiin vain että tuskin on refluksi kun löydökset normaalit. Itse kuitenkin epäilen, että jonkinlaisesta refluksista kyse, koska tälläkin hetkellä minulla on ruokailun jälkeen suussa todella paha, hapan maku (muiden oireiden lisäksi) enkä oikein keksi että mistä muualta kuin vatsasta se olisi voinut tulla. Minulla ei kuitenkaan ole nestemäistä ylösnoussut, eikä ruoka pyri takaisin suuhun tms.

Minulla on elokuussa taas uusi lääkäriaika, joten kysäisempä häneltä mitä mieltä on tuosta ei-erosiivisesta refluksitaudista. Kiitos vinkistä!

Toisaalta, minua on jo hoidettu mm. happosalpaajilla (kokeilin kolmea erilaista, eivät sopineet minulle), olen ollut puoli vuotta tiukalla ruokavaliolla, en juo kahvia tai alkoholia, en tupakoi, olen normaalipainoinen (tai vähän alle), olen kokeillut renniet ja gavisconit, sängynpääty on kohotettu jne. jne. mutta oireisiin ei ole tullut helpotusta. Voihan se siis olla, etten tähän vaivaan ratkaisua löydä, vaikka se refluksiksi vihdoin diagnosoitaisiinkin :)

KakkulaRe: Tähystyskokemus23.6.2016 22:00
Ai niin ja se kalprotektiini oli todella lievästi koholla (110 mikrogrammaa/gramma). Ja siis tosiaan sehän on siis ulosteen kalprotektiini eikä veren, niin kuin aikaisemmin sanoin :D

Ylläpito Re: Tähystyskokemus3.7.2016 17:04
Hei nimim Efff

Norminetiketin ja sivuston sääntöjen mukaan täällä sivustolla kirjoitetaan vain yhdellä nimimerkillä - kirjoitit samasta kokemuksesta kahdella eri nimimerkillä, jolloin kirjoituksesi poistetaan.

Yst terv Ylläpito

PrivetRe: Tähystyskokemus12.2.2017 17:57
Olen käynyt kolonoskopiassa pari viikkoa sitten ja koe oli aika tuskallinen. Olen 64 v ja olen hoikkarakenteinen. Suolessani oli ahtaita mutkia, jotka vaikeuttivat tutkimusta. Kun pääsin selälleni niin hoitaja paineli vatsaani jolloin olo parani. Vointiani ei juuri kysytty, kipulääkettä ei tarjottu ja löydöksiä selostettiin varsin vähän. Pari polyyppia poistettiin ja ne lähetettiin solulabraan.
Kun toimenpide oli ohi, sain lausunnon käteeni ja siinä oli muutama valokuva. Olin kovin pyörryksissäni enkä edes osannut kysyä mitään järkevää. Lääkäri todella vähän briefasi tutkimuksesta. Vastaus toki menee yleislääkärille, joka toimeksiannon teki.
Täällä monet juuri kommentoivat, että tutkimuksen jälkeen asiakas ei kykene kysymään eikä ole parhaimmillaan vastaanottamaan tietoa. Jälleen kerran se asiakaspalvelu ja psykologia on hukassa!

PrivetRe: Tähystyskokemus13.3.2017 21:29
Kävin tänään nyt gastroskopiassa ja kokemus oli tosi hyvä. Pyysin etukäteen lääkitystä ja minulta kysyttiin haluaanko sedaation. Totesin että mieluiten kevyempi lääkitys.
Menin puoli tuntia ennen toimenpidettä ja sain diapam+kipulääke coctailin, joka annettiin suun kautta nesteruiskeena.
Sitten alkoi tähystys ja kurkkuun lääkäri suhautti puudutetta kaksi annosta. Ja sitten kapula suuhun ja kylkiasentoon.
En tuntenut letkun pujotusta nieluun ollenkaan, en sen olemassaoloa enkä yökkäillyt yhtään kertaa. Letku tuntui jossain syvällä vatsassa mutta ei se vaikuttanut mitenkään. Näytteitä napsittiin ja se siitä.
Eli täysin kivuton ja yökkäysvapaa tutkimus ja kesti ehkä 5-7 minsaa.

Pelkäsin etukäteen mutta aivan turhaan.
Löytyi sappirefluksi ainakin, koepalatiedot myöhemmin.

AnderssonRe: Tähystyskokemus14.3.2017 15:23
Sinulla, Privet, samat kokemukset kuin minulla. Eli gastroskopia on vähemmän epämiellyttävä kuin kolonoskopia.

Kerroit, että löytyi sappirefluksi ainakin. Miten tuo sappirefluksi muuten todetaan? Ilmeisesti näkyy gastroskopiassa jotenkin, mutta miten?

Aikuinen nainenRe: Tähystyskokemus14.3.2017 15:59
Minulla päinvastoin. Gastroskopia oli yhtä yökkäystä ja varmaan viikko sen jälkeen kurkku oli niin kipeä kun angiinassa joten olen paljon sairastanut. Eli tässäkin sen näkee kuinka yksilöllistä kaikki tutkimukset ovat meille.

Itse on saanut mitään lääkkeitä eikä kurkkua puudutettu. Sen takia pelkään ko.tutkimusta.

Hienoa lukea näistä hyvistä kokemuksista. Ja jos vielä tulokset ovat edes kohtuukin
hyvät aina parempi.

PrivetRe: Tähystyskokemus14.3.2017 18:22
Anderssonille: gastrokirurgi toteaa sen tyhjän vatsan happamuudesta joka tyhjässä vatsassa on sitten sitä sappinestettä jota ei pitäisi olla tämän pakollisen 6 tunnin syömättömyyden takia (ennen gastroa ei saa syödä eikä juoda 6 h ennen tähystystä).
Aikuiselle naiselle: mielestäni kannattaa pyytää tuota esilääkitystä koska hoitaja sanoi sen paitsi rauhoittavan "psyykettä", se myös rauhoittaa vatsamekanismia eli se yöksrefleksi.
Refleksiä kuitenkin eniten hillitsee kurkun puudutus koska en tiennyt mitään letkusta kurkussa. Se ei tuntunut joten se kurkunpään luontainen vastustusreaktio jää pois.
Toimenpide tehtiin Diacorissa ja olen tyytyväinen että tämä tähystys on tehty vaikka tietty sapen erityksen kanssa sitten seuraavaksi taistellaan.
Ja edessä on vielä koepalojen tulokset ja magneettikuvaus masusta.

PrivetRe: Tähystyskokemus14.3.2017 19:23
Anderssonille: gastrolausunnossa lukee "tyhjäerite sapekas" eli tämä on se sappirefluksidiagnoosin perustelu.
Tämän lisäksi löydöksessä on "ei täysin sulkeutuva mahanportti" ja hyvin lievää gastriittia. Se lienee seurausta sappinesteen ylivoimasta vatsan eritepuolella.

SitrusRe: Tähystyskokemus22.12.2017 11:49
Gastroskopia numero kuusi.
Pahin tähän astisista.

Sain suoneen niukasti rauhoittavaa, kipulääketta en vaik pyysin.
Kesti 12 min. Ennen puolta väliä sanottiin, että kohta loppuu. En pida valehtelusta.

Tutkimus sattui nieluun ja ruokatorveen. Koepaloja otettiin paljon.

TyriäRe: Tähystyskokemus22.12.2017 14:40
Mitä tarkoittaa niukasti? Fundoplikaatio leikkauksen jälkeen kirurgi on määrännyt jokaisen gastron tehtäväksi lääkittynä, jolloin minimoidaan oksennusrefleksi ja täten mansetin "turha" rasitus jää pois. Itsellä on nyt kaksi tähystystä tehty lääkittynä niin, että molemmilla kerroilla on käytetty 10mg diapamia. Ensi 5mg ja yhden yökkäyksen jälkeen toinen 5mg. Toisen ampullin jälkeen ei ole tarvinnut kertaakaan yökätä ja hengittäminen tuntuu olevan todella helppoa ja rauhallista ilman pienintäkään paniikkia

SitrusRe: Tähystyskokemus22.12.2017 17:59
Nyt skopiasta on 10 tuntia. Samat oireet kuin yleensä: röyhtäisy sattuu, nieleminen tuntuu kuin yrittäisi saada legopalikkaa menemään alas. Ei tee mieli syödä.

Musta on aina yhtä kornia, kun annetaan ohjeita g.skopiaan tulijalle: 2 tuntia ennen saat juoda vettä, kirkasta mehua ja MUSTAA KAHVIA! Ei taida hirveästi refluksi vaivata, jos aamun tyhjään mahaan voi tankata kahvia ja mustana vielä.

rentukkaRe: Tähystyskokemus22.12.2017 18:10
No, on ohjeet tosi erilaiset, minä en saanut juoda enkä syödä mitään kahteentoista tuntiin ennen tähystystä.
Kolme tuntia ennen sai juoda noin desin vettä, jos oli tarve ottaa esim. Verenpainelääkkeet. Ei muuta.
Mutta kukin tyylillään, mustaa kahvia, auts, sitä ei kyllä voisi edes juoda.

SitrusRe: Tähystyskokemus22.12.2017 18:51
Mustakin 6 tuntia ilman ruokaa ei riitä, huonolla tuurilla mahassa on vielä jotain.
2 tuntia juomatta sen sijaan pitäisi riittää, mutta jos menisin nukutukseen, olisin varmaan syömättä 10 tuntia ja juomatta 3.
Se yökkiminen oli niin voimallista ja kivuliasta, että ei yhtään kaipaa sitä lisäriskiä, että mahasta nousisi jotain suuhun tai henkitorveen.

LuxRe: Tähystyskokemus8.6.2018 15:12
Pelkäsin gastroskopiaa niin paljon, ettei meinannut illalla uni tulla silmään.

Hyvin meni kuitenkin. Puudutussuihke laitettiin ilman pyyntöä, kuulemma standardi proseduuri. Rauhoittavaa tarjottiin, halusin koittaa ensin ilman. Olin ihan hiljaa paikallaan, katsoin koko ajan enimmäkseen samaan pisteeseen ja hengittelin nenän kautta. Lääkäri kuljetti letkua sopivan hitain liikkein.

Kesti ehkä 5 min. Ei tullut yökkimistä, oksentamista, yskimistä tai hengittämisen hankaluutta. Ruokatorvi ei ollut juuri lainkaan tulehtunut, eli 3 kk happosalpaajakuuri on tehonnut. Tähystys ei ollut mukavaa mutta ei myöskään liian kamalaa.

Vaikka ei ollut mainittavaa tulehdusta enää, ruokatorvi on vielä aran tuntuinen. Neuvottiin jatkamaan happosalpaajakuuria vielä muutaman kuukauden, jotta ruokatorvi rauhoittuisi kunnolla.

SaturnusRe: Tähystyskokemus22.2.2021 18:24
3. tähystys takanapäin. Puudutteella mentiin kuten ennenkin. Uutiset olivat hyviä: ei tulehdusta, ei haavaumia ja läppäkin on tiukentunut. Falskaa enää vain hiukan, kun ekassa tähyssä 8 vuotta sitten oli aivan lörppö. Näköjään ruokavaliolla todella voi vaikuttaa! Vielä kun kahvista pääsisi eroon..

MietiskelijäRe: Tähystyskokemus22.2.2021 20:45
Mulla on ollut mukavat hoitajat ja lääkärit. Kun heihin luottaa, kaikki menee hyvin. On totta tuo, että 6 tuntia ei oikein syömärrä riitä, omalla kohdallani siellä oli vielä "tavaraa" ja se haittasi kuvantamista. Toisella kerralla oli jo 8 tuntia minimi.

Pelkäsin turhaan kun on niin hyviä huolehtivia ammattilaisia.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: