Keskustelu

???Happosalpaajien sivuvaikutukset28.12.2009 18.21
Onko kenelläkään kokemusta siitä, että happosalpaajat olis aiheuttaneet esim. lihaskipuja ja pahoinvointia?

zoltRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset28.12.2009 20.58
Pahoinvointia mulle ainakin on tullut joka on ajoittaista kuvottavaa olo.

ahmRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset28.12.2009 21.23
Zoltista jatkuva kuvottava olo. Käytin n. 5 viikkoa

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset29.12.2009 10.27
Nexiumsta erittäin kovaa limakalvojen kuivumista. Tuskin edistää ruokatorven paranemista. Lisäksi epämiellyttäviä tuntemuksia päässä. Hyvin voimakkaita, mutta vaikea kuvailla sen tarkemmin.

Somac kuivattaa myös, mutta ei niin paljon. Lievää huimausta.

???Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset29.12.2009 13.00
Ihmettelen vaan, kun olen nyt käyttänyt taas Zoltia muutaman viikon ja koko tuon ajan on ollut lähes jatkuvaa kuvottavaa oloa, lisänä oudot seilaavat lihaskivut.
Aiemmin olen käyttänyt hetken aikaa Nexiumia, josta myös tuli kuvottava olo ja sen jälkeen pitkään Lansoprazol -jotain, jolla ei mielestäni ollut tällaista vaikutusta. Nyt myöhemmin sain sitten Zoltia, kun tuo Lanzo-merkkinen lääke, jota aiemmin söin, oli lopetettu.
Eikös Zoltin ja Lansoprazolin pitäis kuitenkin olla ihan samaa ainetta?

Nyt lääkäri vaihtoi Zoltin Ranitidiniin.
Saa nyt nähdä onko sillä sitten jotain sivuvaikutuksia.

reRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.12.2009 14.04
Käytän Nexiumia. Saan vatsavaivoja ja päänsärkyä.

.........Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.12.2009 16.00
Nokkosihottumaa! Somac, Ranixal, zoltista.

*Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.12.2009 16.02
Vatsa on nyt parempi, kun siirryin Nexiumista takasin Somaciin.

NightlightRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset3.2.2010 17.53
Käytän Nexiumia, enkä ole huomannut sen aiheuttavan mitään sivuoireita *koputtaa puuta* :-). Välillä silti tuntuu, ettei ruoka sula niin hyvin kuin ennen, esim. oksentaessa sen huomaa, kun ruoka tuntuu jotenkin tarttuvan kurkkuun, ei ennen käynyt niin. Ihan kuin ummetustakin olisi enemmän kuin ennen. Mutta en tiedä johtuuko jostain ihan muista seikoista nuo kuin Nexiumista.

JoyRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset3.2.2010 21.22
Mä en ole huomannut mitään somacista enkä nexiumista, vaikka tupla-annosta syönkin. Joskus tuntuu, että ruoka ei sula, mutta se voi johtua refluksistakin. Mulla menee kyl niin paljo muitakin nappeja, että hankala sanoa mikä on minkäkin sivuvaikutusta.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.2.2010 16.10
Pahin sivuvaikutus on tietenkin ruoansulatuksen heikkeneminen. Kun suolahappoa ei ole tai sitä on liian vähän, ei muodostu pepsiiniä ja proteiinit eivät sula. Seuraus: vatsakipuja ja ähkyilyä. Mutta tästä asiasta ei jostain syystä voi keskustella lääkärien kanssa. Ainakaan itse en ole sellaista lääkäriä löytänyt.

uusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.2.2010 16.15
Olen syönyt nyt ensimmäistä kertaa Gasterixia viikon verran. Väsyttää ja jalkoja särkee, muuta syytä näille en keksi kuin tuon lääkkeen.

Miten nopeasti Gasterixin ylipäänsä pitäisi vaikuttaa? Varsinaiset vatsaoireet hävisivät heti, mutta rintalastan takaa puristaa vieläkin aika ajoin ja kurkussa on palan tunne.

refluksitautiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.2.2010 9.37
En ole juuri huomannut sivuvaikutuksia. Ehkä enemmän ilmavaivaa en tiedä. Nexium 40mg menee.

Poika PohjoisestaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.2.2010 13.51
voimakkaita vatsakipuja nexiumista ja zoltista, itselle on somac paras !

HemuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.2.2010 15.20
Itse joskus kokeilin iskän Turkista ostamia Lansoreita ja sain ihan älyttömän väsymyksen ja jotenkin huimaavan olon ja päätäkin vähän särki, sen koomin en ole koskenut niihin. Ja nyt sitte pitäis tai olis pitänyt jo kokeilla Omeprazol Ratiopharmia, mutta kun en uskalla juuri noiden vaikutusten takia kun ovat kuitenkin sukulaislääkkeitä. Onneksi ei vaivat ole ihan niin hurjia et välttämättä tarvis ottaa niitä, mut entäs sitte jos torvi onkin ihan tulehtunut ja on pakko ottaa. Kaiken lisäksi mulla on hirveä oksennuskammo ja noissa kun voi olla sekin sivuvaikutuksena. =( Tosin kyllä nää vaivatkin välillä aiheuttaa epämääräistä kuvotuksen tunnetta.

JoyRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.2.2010 16.27
Mene lääkäriin hyvä ihminen, niin ei tarvi toisten lääkkeitä syödä! Eikä noista mahalääkkeistä mitn hirveitä sivareita yleensä tule! Kaikki on yksilöllistä.

HemuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.2.2010 18.19
Olen käyny lääkärissä ja mulle siis määrätty nuo Omeprazolit, mutta ihan vaan kokeeksi jos ne auttais. Mut kun en oo viitsinyt ottaa. Ja siitä on varmaan pari vuotta kun otin sen Lansorin kun jostain kumman syystä oli hirveä närästys. Yleensä mulla kyllä menee noi oireet itestäänkin ohi, en sitte tiedä onko jotain toiminnallista vaivaa kun kaikki mahdolliset testit jo otettu.

AmeliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset10.2.2010 14.53
Aluksi en huomannut kuukausiin sivuvaikutuksia happosalpaajista. Sitten sain vähitellen alkavan ylävatsakivun joka paheni aivan sietämättömäksi poltteeksi (Nexium 40mg/vrk). Maha meni myös aivan sekaisin, oli ummetusta, ilmavaivoja ja kurinoita mahassa. Ennen tätä olin havaitsevani jonkun verran suun kuivamista. Nyt syön Somacia ja vatsa on edelleen jatkuvasti kovalla, ilmavaivoja, mahan kurinoita, jotain selässä tuntuvaa jomotusta, joka toivottavasti ei pahene...Aivan selvästi happolääkitys vaikuttaa vatsan toimintaan sitä heikentävästi, toisilla on vain rautaisempi vatsa kuin toisilla.

refluksitautiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset10.2.2010 17.23
Maitohappobakteerit auttavat vatsan toimintaan. Kokeile vaikka gefilus tuotteita. Ite juon piimää ruokajuomana, joka sitten varmaan jeesii.

SitrusOstakaa entsyymejä!!10.2.2010 17.27
On se vaan kumma kun lääkäreiltä ei saa neuvoja näihin salpaajien aiheuttamiin mahatuskiin ja ruoansulatuskipuihin!!

Onneksi on netti. Sieltä löytyy ohjeita.

Ostin apteekista monivaikutteista entsyymiä (kallista on) joka edistää ruoansulatusta. Otetaan ruokailun yhteydessä. Helpotus oli välitön.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset10.2.2010 22.11
Hyvä Sitrus, että sai vaivoja pois entsyymeillä!

Paljonko ne (kapselit?) maksavat nykyään?

Sitrusentsyymit11.2.2010 10.07
20 kapselin paketti maksoi yli seittemän euroa. Isompi paketti ei ole sen halvempi.

Sitrusvielä entsyymikapseleista11.2.2010 10.16
Sen verran vielä, että kapselin vaikutus on lyhytaikainen. Esimerkiksi eilen söin vielä ruokailun jälkeen banaanin kun kapselin ottamisesta oli kulunut noin tunti. Maha kipeytyi taas normaaliin tapaan.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset11.5.2010 21.52
Mun entsyymit oli merkkiä Elivo, vihreä paketti. Apteekissa myydään mutta kun kyselin esim. yhteensopivuutta happosalpaajan kanssa, eivät sanoneet oikein mitään. Näin se valitettavasti on näiden luontaistuotteiden kanssa. Liekö ongelma se että vain isot lääkefirmat älyää voidella apteekit ja -väen suopeaksi ja hoitaa tuon markkinointipuolen niin että kaikki on onnellisia?

Mulla ne auttoivat siihen kun en yksinkertaisesti voinut syödä. Parista suupalasta maha tuli tiukaksi kipeäksi palloksi. Nykyään en enää näitä ole tarvinnut.

...........Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.5.2010 9.05
Joo. Nexium kuurin aikana söin ohrapuuroa ja tuli huono olo yökkimistä ym. ja sitten ripulina sulamattomana puurot pois.

Lisäksi uloste vaalea, välillä täysin sulamatonta, joskus uloste vihreää, kuulemma iho kellersi, ranixalista taisin saada nokkosihottumaa, mut on sitä vieläkin ja sit oli niitä pissatulehduksia sinä aikana paljon.

Elivo mielestäni laittoi mahan toimimaan tosi nopeasti ja uloste vihreetä myös.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.5.2010 11.07
Luulen, että niillä, joilla on noita turvotus/liian täynnä oireita, ne (pelkät entsyymit) voivat auttaa ... ja sitä kautta helpottaa vaikka refluksioireilukin (JOS se on se pääsyy oireilun takana) joillakin.

Ihmettelen itse sitä, kun entsyymivalmistaja ei ole tehnyt minkäänlaisia (?) testejä edes myynnin edistämismielessä - luulisi menevän oma tuote kaupaksi paremmin, jos olisi jotain dataa, (vaikka ihan pieneltäkin porukalta) että juuri tämä meidän tuote sopii näiden ja näiden mahalääkkeiden kanssa - tai että "viikon käytöllä näillä 10 ei tullut ihmeellisempiä sivuoireita eikä lääkkeen teho (subejktiivisesti todettuna) huonontunut".

Tarviipa tutustua apteekin ja l-tuotekaupan entsyymeihin. Itse söin sitä (oliko se nyt) Inulacia pari pakettia mutta sitten lopetin.

Toisessa keskustelussa mainitsin tuon sisällön tarkistuksen sen takia, että ei vahingossa syö kahta vastavaikutteista tuotetta yhtäaikaa (suolahapoksi muuttuvia tabletteja ja suolahapon muodostusta vähentävää lääkettä).


--------, mikähän siinä Elivossa aiheutti tuon vihreän ulosteen?

..........Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.5.2010 12.02
Lopetin silloin Elivon parin tabletin jälkeen. En edes ottanut selvää sen enempää mistä vihreä väri johtui.

Apteekista silloin suosittelivat sitä olisko ollut ihan refluksitaudin hoitoon (?) kokeilun vuoksi. Olisinko silloin lukenut niitä certon kirjoittamia juttuja. Mut kokeilemalla se selviää että onko apua.

Mullahan oli silloin happolääkityksen (nexium 40mg) aikana niin että ruoka ei sulanut kunnolla mutta jouduin käymään vessassa jotain 10 x päivässä eli melkein heti ruokailun jälkeen.

Mutta ilmesesti syy sulamattomuuteen oli siitä ettei mahassa ollut happoja, nopeus taas johtui viljoista(?) ja "refluksitaudin" syy onkin joku muu kuin hapot esim. ruokatorven lihaksien toiminta?/nielemisvaikeus/ tai joku muu.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.5.2010 12.06
Pilkkuviiva, joko kohta keksit sen nimimerkin?
Ajattelin vain.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.5.2010 13.05
Elivossa ei kai kuitenkaan ole HCL (suolahapoksi muuttuvaa) vaan lähinnä entsyymejä?

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.5.2010 13.10
Osa funktionaalisesta puolesta (jotka perustavat teoriansa vähähappoisuuteen ja sitä kautta HCL ..nauttimiseen) huomauttaa kylläkin vastuullisesti, että refluksi ei saisi olla "aktiivinen" tämäntyyppisiä tabletteja nautittaessa. Ne kuuluvat sitten vasta "jälkivaiheeseen". "Aktiivi" sanan sisältöä ei määritelty kuitenkaan, joten se jää epäselväksi ...

loRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.6.2010 18.10
nexiumista kuiva suoli, somacista pahoinvointia, zantacista oksennus.

SiimRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.6.2010 22.38
Olen huomannut, että uloste värjäytyy vaaleammaksi.

TapioRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset1.7.2010 10.00
Enpä ollut huomannut tätä viestiketjua aiemmin joten vastaus alkuperäiseen kysymykseen: molempia sivuvaikutuksia - sekä lihaskipuja että pahoinvointia - on ollut. Lihasoireet alkoi kun nostin zoltin annoksen tuplaksi eli x2/päivä. Outoa pahoinvointia on myös ollut ja pahimmillaan on tuntunut siltä että kropan suola/sokeritasapaino on ollut aivan sekaisin, viimeksi juhannuksena. 1,5 vrk:n lääketauko palautti voinnin takaisin normaaliksi mutta hiukan varovaiseksi happosalpaajien suhteen ovat nämä kokemukset tehneet. Alkoholi ja zolt eivät ainakaan minulla sovi yhtään yhteen, huono vointi alkaa heti.

PalakurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset26.7.2010 1.12
Onko muille tullut allergisia reaktioita Nexiumista? Ekat pari viikkoa kuurin aloittamisesta meni ok ja närästys hävisi, mutta sitten mulla alkoivat kieli ja kurkku turvota yhtäkkiä pelottavasti niin, että lopetin lääkkeen syönnin siihen paikkaan. Suu oli myös hirveän kuiva ja kieltä pisteli pitkän aikaa vielä lääkityksen lopetettuanikin. Uutta happosalpaajalääkitystä en ole hakenut kun Renniellä olen nyt pärjännyt.

NightlightRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset28.7.2010 16.11
Hyi, Palakurkku, oli varmasti aika pelottava kokemus! Mulla ei ole kokemusta Nexiumista ja allergisista reaktioista, mutta semmoinen aika outo pelko on kyllä, että jos tulen sille joskus allergiseksi. Mietin sitä aina lääkettä ottaessani :-/.

khRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.8.2010 11.29
ripuli, kurkun turpoaminen, heitehuimaus, pahoinvointi, ihon kutina, vatsakipu, ärtynyt paksusuoli, ummetus

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset1.9.2010 8.54
kh, oliko sulla heitehuimausta koko lääkkeen käytön ajan ... ja mistä lääkkeestä se sulle tuli? Ikävä vaiva - sain sen vaivoiksi yli puoleksi vuodeksi pienestä kesäflunssasta viime kesänä Italiassa. Onneksi meni ohi.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.9.2010 16.37
Olen toista päivää ilman Somacia.
Ensimmäisen päivän iltapuolella jokapäiväiset seuralaiseni maha- ja selkäkipu helpottivat. Tänään molemmat ovat yhä poissa.
Näin käy aina kun tauotan salpaajaa.
Närästys taas alkaa palata.

ahmRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.9.2010 19.58
Mulle Somac aiheutti hampaiden jomotusta. Tästä vaivasta valitin silloin kun ekaa kertaa tällä palstalla kirjoittelin. Eipä oo jomotellu moneen kuukauteen (varmaan puoleen vuoteen) kun lopetin käytön.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.9.2010 20.03
Miten sä olet pitänyt närästyksen kurissa? Muistan kyllä että tautisi taisi olla lievä.

ahmRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.9.2010 20.31
Juu, kurissa on pysynyt hyvin ja lievä on tauti toistaiseksi. Otan nyt tarvittaessa Zantac-poretabletteja. Ja kun muistais tai paremminkin haluais muistaa ruoka ja juomasysteemit)...lipsuilen joskus :)

arnoldRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.9.2010 1.19
-- ahm -- Älä huoli, kyllä se siitä vielä pahenee.
:)
No okei, vitsi vitsi, mutta suosittelen kyllä tarkkailemaan, mitä suustansa alas laittaa.

Jos refluksivaivasi nimittäin johtuvat ruoka- ja juomatottumuksistasi, niin joka kerta, kun laitat mahaasi jotain sopimatonta, astuu refluksitauti (tai siis itse asiassa refluksivamma) askeleen eteenpäin. Ja oma terveytesi askeleen taaksepäin.
:-/

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.9.2010 21.40
ahm, paljonko nuo tabletit maksavat?
Otetaanko niitä monta päivässä vai ..?

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.9.2010 21.47
Kaikki me lipsuillaan joskus. Sitä nimitetään myös elämäksi. Itse lipsuilin hiljattain juomaan shamppanjaa - tietenkin vain pikkulasillisen vaikka mieluiten olisin juonut koko pullon.

ahmRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.9.2010 8.29
Oiskohan ollut noin 6 - 7 e noi 30 kpl. Niitä otetaan yksi aamulla ja ilalla tai jommin kummin. Ja edellen sitä mieltä, että paras lääke mitä olen käyttänyt!

Ja tosta lipsuilusta kuten Sitrus sanoi: sen on sitä elämää. Kun pääsääntöisesti omat syömä ja juomatapani ovat kunnossa (olen kyllä oppinut ne) sallin pienet mielitekoni itselleni joskus. Eikä tartte ruveta keljuilemaan, että "kyllä se siitä pahenee" vaikka arnoldin kommentti olikin vitsiksi tarkoitettu. Kaiketi tälläisten lieväoireisten ei tartte tänne kirjoitella.

ahmRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.9.2010 9.15
Ja kiitos kaikille ystävällisille ihmisille! Olen saanut täältä paljon tukea ja asiantuntemusta. Teistä on ollut suuri apu.


Erityskiitos sinulle Refluksikurkku! Olet niin aito ja hyväsydäminen ja ennenkaikkea asiantunteva. Toivotan sinulle kaikkea hyvää!

Nyt jatkan tästä eteenpäin omineni.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.9.2010 10.37
Kiitos ahm :-)!

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.9.2010 12.19
Kirjoittele toki, ahm. Mä ainakin haluan kuulla mitä sulle kuuluu.

arnoldRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.9.2010 12.46
No voih.. Nyt 'ahm' käsitti minut varmaankin aivan väärin.
:(
Omassa tautihistoriassani on ollut sen verran kurjia jaksoja, että matkan varrella olen oppinut(?), lieventääkseni omaa pahaa oloani, suhtautumaan siihen toisinaan jonkinlaisella huumorilla, mutta näemmä sen verran karkealla sellaisella, että jotkut sitten käsittävät sen keljuiluna.

Pyydän anteeksi ajattelemattomuuttani ja toivon, ettei (tai, ettet, jos vielä luet tätä) 'ahm' nyt sen siivittämänä jätä refluksi-ryhmää.

Tänne minun puolestani saa kirjoitella, vaikka ei refluksia olisi ollenkaan. Itse asiassa siitä kannattaisi hankkia tietoa heidänkin, joilla ei sitä ole; ainakaan vielä.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.9.2010 16.29
ahm, elä jätä meitä ihan kokonaan (!) eli toivottavasti kuulemme tosiaan sinusta vielä ... oli tautisi sitten lievä tai vähemmän lievä. Tänne mahtuu kyllä :-)

Mukavaa syksyn alkua sinne sinulle!

MayaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.9.2010 10.06
Sain närästykseen Zolt:tia, ja sen jälkeen vaivat vähenivät, mutta tuli uusi ongelma.
Ruoan nielemisvaikeudet....eli joutuu tosi pieneksi puremaan ruokansa , että se menisi alas.
Onko muilla ollut tälläistä ongelmaa....vai johtuisiko jostain muusta ??

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.9.2010 10.21
Jouduin eilen ottamaan poikkeukselliset 60 Somacia. Ja kas, tulivat ne sivuvaikutukset joista pitkään aikaan en ollutkaan saanut nauttia, viimeksi Nexiumia käyttäettäsi: kielen turpoaminen, kuivuminen, kurkun ja yläruokatorven kuivuminen. Silloin nukkumista ei kannata yrittääkään kuin kylkiasennossa.

Tästä tulee mieleen, että ehkä Nexiumin sivuvaikutukset jotka pakottivat palaamaan takaisin Somaciin johtuivat yksinkertaisesti siitä, että Nexium on vahvempi lääke kuin Somac. Somac ei nimittäin kuivata tuolla lailla, jos sitä ottaa 20-40.

Lääkäri kehotti vaihtamaan Zoltiin, kun kerroin Somacin aiheuttamista mahakivuista (joiden itse uskon aiheutuvan kaikesta siitä luonnottomuudesta jonka happamuuden alentaminen aiheuttaa), mutta en innostu. Mitä juttujanne lukee, niin ei Zolt ainakaan Somacia parempi ole.

khRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.1.2011 11.07
zolt sopi minulle parhaiten, mutta käytettyäni sitä 5kk, alkoi huimata. Anemiahan se oli, hemoglobiini 105. Happosalpaajat estävät myös raudan imeytymistä.Ostin kelasin-rautatabuja luontaistuotekaupasta, nyt hemoglobiini 122.

markkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.1.2011 13.02
Lopetit kokonaan salpaajalääkityksenkö?

markkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.1.2011 13.11
millä estät happamen nousun ruokatorveen refluksiataudissasi?

sakariiniRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.1.2011 17.03
Pitkään käytettynä äärettömän vaarallisia keholle. Aina tulisi selvittää ne syyt, eli joko palleatyrä, rakenteellinen seikka tai läpyskän löysyys : leikkaushoitoon!

Nämä keinotekoiset toimet ovat haitallisia.

mdd.fi on paikka josta saa ruoansulatusanalyysejä.


-Sakariini joka käy taas kierroksilla :D

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.1.2011 18.43
On kai tuo tullut täälläkin ilmi, miksi leikkaushoitoon ei niin vaan rynnätä.

sakariiniRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.1.2011 22.58
jep, uskon sen. Mutta omalla kohdalla erääseen operaatioon ennustettiin olevan 4kk matka. Tiesin jo ennakkoon että ei siitä mitään tule kun joka päivä oli mielessä vain kaulakiikku niiden kipujen kanssa. Kerran sitten repesin ja soitin sinne polille ja kerroin että tuskin sitä aikaa kohta tarvitaankaan kun olen kaulakiikussa. Sain ajan seuraavalle viikolle. Eli rohkeasti kannattaa yrittää käyttää kaikkia keinoja JOS tilanne on tosi paha. En nyt tällä tarkoita että kaikki alkaa soitteleen ja uhkaileen itsareilla jos ei nyt tässä ja heti saa haluamaansa hoitoa. Kaikkeen ei pidä vain alistua jos tuntee olonsa tosi kurjaksi.

markkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.1.2011 23.05
Sitrus, olen kanssasi täysin samaa mieltä.
Leikkaus on viimeinen keino. Ja sitä ennen kokeiltava
kaikki muut . Se ei ole alistumista. Vaan tervettä järkeä.

khRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.1.2011 11.05
renniellä ja syömällä pieniä aterioita yritän pärjätä

sakariiniRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.1.2011 14.57
Pitäisköhän munkin kokeilla Rennietä kun 2 viikkoa sanoivat että ilman Pariettia pitäisi pärjätä, ennen Heliko-koetta.
Renniessä on vain sitä alumiinia miksi en kauaa sitä halua vedellä.

MilekoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.1.2011 11.48
Somacista päänsärkyä, röyhtäilyjä, ilmavaivoja, turvotusta, vatsakipua. Omeprazolista ei mitään oireita

inkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.12.2011 10.38
Voi että olen onnellinen että löysin nämä sivut! Olen täältä lueskellut juttuja ja saanut paljon lohtua!

Kysyisin sellaista, että te joilla somac on aiheuttanut sivuoireita, mm. vatsakipuja niin missä ne ovat teillä tuntuneet? Olen syönyt nyt hiukan yli puolet 28 päivän kuurista, refluksiyskä on kadonnut, mutta tilalle on tullut nenän tukkoisuus, ripuli, selkään lyövä kipu sekä kipu vyötäröllä ja siitä vähän alaspäin, itsestä katsoen oikealla puolella. Lisäksi vatsa on aivan mahdottoman turvoksissa syömisen jälkeen ja mulisee hulluna.

Tämä on eka kerta vuosiin kun syön tuota Somac 40mg, toisinaan olen itse ottanut apteekin reseptitöntä kun on ollut huono kausi, oma refluksini on lievä (löytyi 10 vuotta sitten sappileikkauksen takia tehdyssä ultrassa, sitä ennen en edes tiennyt siitä, ajoittain tietysti oireita oli). Nyt se kuitenkin syksyn aikana ärtyi niin että juoksin pitkin ensiapua yötä myöden kun epäilivät umpparia. Mietin vaan lähinnä että ovatko nämä kaikki oireet Somacista johtuvia sivuoireita vai onko minulla lisäksi ärtynyt suoli tms. Maitohappobakteereita syön lisäksi.

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.12.2011 12.44
Minulla oli aiemmin tuota vatsan turvotusta ja mahdoton käymistila välillä, sekä huonovointisuutta, vaikka mitään lääkitystä ei ole. Välillä vieläkin on ylävatsalla outo olo, mutta pahoinvointi on nyt pysynyt poissa, eikä turvotustakaan juuri ole, ei myöskään tuota epämiellyttävää käymistilaa.
Olen kovin tarkka ruokavaliostani, se toimii minun lääkkeenäni tällä hetkellä. Rennietä joudun ottamaan välillä, mutta joinain päivinä pärjään ilman sitäkin.
Oireesi voivat siis johtua muustakin kuin Somacista, mutta kyllähän noilla lääkkeillä usein on sivuvaikutuksia.

MindiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.12.2011 22.59
itsellä tulee Zoltista vatsakipua, mutta se häviää syömisen myötä.
Minulle siis määrätty 30 mg Zolt, pitää ottaa yksi tabletti päivässä puoli tuntia ennen ruokailua. veikkaan että vatsakipu aiheutuu siitä nimenomaan kun sen ottaa tyhjään vatsaan...

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.12.2011 19.40
Somacin (20/40) aiheuttamista sivuoireista mulla pahimpana ilmavaivat.

vitaeevaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset7.3.2012 22.50
Haloo kaikki happosalpaajien käyttäjät! Otattakaa itsestänne B12-vitamiini arvo. Hapoton maha ei pysty tuottamaan ns.sisäistä tekijää, joka on välttämätön, jotta ruoasta elimistö voisi hyödyntää B12-vitamiinia. Järkyttävää miten näin tärkeää asiaa ei ole mainittu happosalpaajalääkkeiden sivuvaikutusluettelossa. Vain osa lääkäreistä tiedostaa asian ja varoittaa siitä. Aikoinaan närästykseen aloin syömään happolääkkeitä. Minulla oli vuosia erilaisia oireita. Ei enää närästellyt vaan aivan kuin näversi. Sen tulkitsin alkavaksi närästykseksi. Söin paljon happosalpaajaa ja välillä muuta happolääkettä. Nyt ymmärrän, että muut oireiluni alkoivat kun B12- vitamiini alkoi vähetä. Väsymys, lihasnykimiset, voimistuva masentuneisuus, vatsaoireita paljon. Äkäisyys ja raivostumiset ym. mielialan oireilut. Kieli oireili kipuina ja seksuaalinen halu katosi. Oli muitakin erilaisia oireita. Ja minä sitten vaan hoitelin lääkärin kanssa Nexiumilla mahaani. Kunnes pari viikkoa sitten eräs sairaanhoitaja halusi, että minusta otetaan K-vitamiini arvo. Hänellä itsellään oli löydetty kilpirauhaskasvain sisäänpäin kasvaneena. Kilppariarvot oli hänellä olleet kuitenkin ok. Siis hän tiesi, että K-vitamiiniarvo jotenkin paljastaa piilevän kilppari vaivan. Uutta tutkimustietoa kai. No, si tten menin lääkärille asiasta puhumaan. Tämä oli uusi lääkäri minulle. Hän kuitenkin ymmärsi, että olisi otettava B12-vitamiini, jolla voisi olla vaikutusta mahdolliseen piilevään kilpirauhas puutokseen.( Kilppari arvoni on aina olleet hyviä). No, tämä sekoilu pelasti kai henkeni. Minulla olikin suuri vajaus B12-vitamiinissa. Arvo oli vain 68. Viitearvot 140-470 tässä labrassa. Aloitin Betalvex-tablettien syönnin. 1mg/vrk. Jo viikon kuluttua maha alkoi toimia oikeinpäin. Turvotus ja moni muu vaiva hävisi. Kaasut tuli oikeasta päästä ja röyhtäilyt jäi pois. Kolmen ja puolen viikon päästä otatin yksityisellä asemalla kontrollin. Arvo oli noussut jo hyvin eli 250. Neurologillakin kävin tutkituttamassa oliko jo mahdollisesti tullut peruuttamattomia neurologisia sairauksia, mutta Jumalan kiitos, ei ollut. Nyt syön siis vielä jonkin aikaa pillereistä tätä elintärkeää ainetta, mutta koska se imeytyy, niin kyllä sitten ruoastakin. Jos tätä puutetta ei olisi huomattu, olisin kai kohta sairastunut vakavasti. Neurologi jolla myös kävin, on sairaalamme ylilääkäri, mutta ei ollut ihme kyllä tiennyt Nexiumin aiheuttavan moista. Nyt tänään soitti ja sanoi katsoneensa sairaalan sisäisistä tiedotteista ja siellä oli kyllä maininta asiasta. Lyhyet kuurit ei siis ole haitaksi, jos elimistön B12-vitamiinivarastot on hyvät, mutta pitkät kuurit estävät saamasta tätä B-12 vitamiinia ruoasta, joten olkaa tarkkana. Minun mahavaivani jäivät myös pois ja olen saanut takaisin iloni ja energiaa virtaa aivan ihmeellisesti. Sitä ei tajuakaan miltä elämisen pitäisi tuntua, jos vuosien kuluessa pikkuhiljaa kuihtuu. Olotilaan aivankuin tottuu ja vain ihmettelee mikä minua oikein vaivaa. Lukekaa lisää keskustelupalstoilta asiasta. Aion ottaa Valviraan yhteyttä asiasta, jotta lääkepakkauksiin saataisi maininta tästä ongelmasta. Jokaisen happosalpaajia käyttävän tulisi kontrolloida B12-vitamiiniarvonsa.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset7.3.2012 23.17
Ihan hyvä pointti. Multa mitattu b12-vit arvo yhden kerran. Se oli viitearvon yläpuolella, vaikka syön salpaajaa. aikamoinen yllätys.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.3.2012 8.58
Kiitos vitaeeva, meillä täälläkin tämä asia on ollut aina välillä esillä.


Ongelmana on myös se, että keltään ihmisiltä ei yleensä oteta perusarvoa esim B12, joten toisilla ei voi sanoa mikä lähtötilanne edes on ollut ja onko vajausta esim ollut jo silloin. Ihmisen omat varastot säilöt kestää useita vuosia, joten puutetta ei heti synny. Puhumattakaan siitä että näitä B12 on kaksi testiä (kuten hemoglobiiini ja ferr.). se nk aktiivinen on se paljastavampi testi.


B12 (sekä rauta ja magnesiumkin jossakin määrin) on ollut niitä asioita mitä happosalpaajiin on maailmalla tutkimuksen kautta liitetty. Jotta saataisiin kuitenkin yleisiä varoituksia, tutkimuksissa prosentit ja määrät tarvisi olla tietyissä lukemissa kaikilla tutkittavilla ryhmillä, ei pelkästään erikoisryhmillä.

Hienoa, että sait arvon pillereillä nostettua. Eikö sinua piikitetty ollenkaan?? Sillähän nuo yleensä hoidetaan (parin kuukauden välein) ainakin alussa, jotta arvot saadaan nousemaan. Niituli, miten sun tilanne nyt? Onko täällä muita vakituisesti piikillä kävijöitä (leikatut, toiset Crohnit ym)?

Miten sinun refluksitautiasi hoidetaan nyt (sehän sinulla oli kuitenkin)? Onko se lääkitys tarpeeksi omaa tautiasi ajatellen?

Itse olen kanssa ottanut b12 arvoja mutta ne ovat olleet hyviä. Olen syönyt salpaajia runsaat 5 vuotta. Ne eivät ole myöskään vaikuttaneet herkemmin reagoiviin rauta-arvoihin mitenkään.

Itse pohdin näitä: kun käytäntö näyttää tältä (esim nyt ihan vain minä ja Sitrus), tässä on oltava vaan yksilöllisiä eroja?? Tai että keho sittenkin tehostaa sitä imeytymistä? Miten se vaikuttaa, että vatsa ei ole hapoton salpaajilla koko vuorokautta? Minä vuonna sisäisen tekijän toimintaa on viimeksi kunnolla tutkittu - voiko sieltäkin sittenkin löytyä tietoaukkoja (vrt pepsiinia löytyy tutkimuksissa kyllä korkemmistakin pH kun alunperin aikaisemmissa tutkimuksissa löydettiin)? Voiko sis tekijäprosessi aktivoitua sekin inaktiivinen pepsiini kurkussa ruoan alemmasta pH:sta?

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.3.2012 9.11
Vanhuspuolelta .... B12 vitamiinipuutehan on ollut se, mitä vanhuspuolella, missä ihan ne varsinaiset hapottomat mahat (limakalvo ei tuota missään oloissa happoa) useimmiten laajamittaisesti ovat, on ajateltu aiheuttavan vajauksille tyypillisiä hermosto-oireita ym. Tosin korkeassa iässä esiintyy kaikkia muitakin puutoksia ja imeytymishäiriöitä niin että kauhistuttaa! Kehon fysiikka ei vaan ole ehkä luotu näin pitkäikäiseksi mitä nykyaikana on mahdollista elää.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.3.2012 13.46
On sanottava, että olin käyttänyt PPI:tä vain vuoden, kun arvo mitattiin. Ja ennen sairastumistani olin rautaisessa kunnossa. Ja b12 on erittäin hyvin varastoituva vitamiini.

Tämän kaiken huomioon ottaen tilanne voi olla kokonaan toinen nyt, kun PPI:n käyttöä on kulunut 2,5 vuotta.

Näistä asioista luulin saavani tilaisuuden neuvotella lääkärin kanssa, mutta ei mitään.
Eikö kroonisia sairauksia sairastavilla ole oikeutta kontrolleihin, joissa on tilaisuus keskustella asioista ja ns. päivittää tilanne??
Vai onko mentävä yksityislääkäriin? Kysyttäessä terv.keskus sanoo että erik.sairaanhoito vastaa ja erik.sairaanhoito sanoo että terv.keskus hoitaa.
Tää on niin väsyttävää.

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.3.2012 14.28
Onpa kurjaa tuollainen pompottelu. Itsellä kun ei r-tautia tilanne eri ja muutoinkin kun on hyvä työt.lääkäri. Mutta siis ilmanmuuta olisi hyvä, että kroonisia tauteja sairastavilla olisi oikeus kontorlleihin ja että olisi jokin rakenne, ssyteemi jonka mukaan mentäis. Eikö voisi olla samaan tapaan seuranta kuin diabeteksessä, verenpaineessa jne.?! Ihan tarpeeksi varmasti on itse taudin kanssa, ilman että itse joutuu huolehtimaan seurannoista ja niitten eteen taistelemaan.

matadorRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.3.2012 19.36
mulla oli aikoinaan valveutunut ja asiantunteva apteekkari joka sanoi heti että Somacin kylkeen sitten tästä B-vitamiinit matkaan koska lääkitys estää sen imeytymisen

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.3.2012 20.25
Sanoiko apteekkari millä systeemillä tuo pillerimuotoinen b-vitamiini imeytyy, jos lääkitys nimenomaan estää sen imeytymisen?

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.3.2012 20.33
B-vitamiinista yleisesti http://dialogi.stakes.fi/FI/tesson+arkisto/artikkelit/honkanenb3-4-2011.htm

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.3.2012 21.15
Ja tässä vielä lääkärin Babyatskyn (oikea lääkäri NY:ssa) pieni vastaus koskien B12:

http://www.everydayhealth.com/digestivehealth/gerd/treating/specialist/babyatsky-effects-of-reflux-drugs.aspx


B12 tarkistusta siis hän suosittelee kolmannen vuoden kohdalla ja siitä eteenpäin kerran vuodessa ... eka kertaa kuulen kunnon suositusohjeen aikoineen eikä vain ympäripyöreitä vastauksia!

Hänkin mainitsee, että (vain) JOILLEKIN muodostuvaa vajausta korjataan lisillä .... No siinä ei tietenkään tarvi irrotella mistään mitään (sis tekijä + b12 tavallisesta ruoasta) vaan se menee suoraan käyttöön ilman sisäistä tekijääkin ??

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.3.2012 21.22
Tarvisikohan tässä sovitella sopimushinta sivuston asiakkaille Mehiläisestä tai Terveystalosta, jotta kaikki saisi selville B12 arvot :-)??

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.3.2012 21.38
Sattuuko kukhaan tietämään, onko jotain haittaa, jos syö B-vitamiinia, ja sitä onkin itsellä tarpeeksi?

Apteekista tällaista on turha kysyä, kun vastaus kuuluu tietenkin että popsi vaan vitamiineja purkista.

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.3.2012 7.34
Minulla on sellainen käsitys että B-vitamiinista ei ole haittaa, niinkuin A-vitamiinista, jos sitä saa liikaa. Luultavasti sitä voi ainakin kuureina syödä, niinkuin kai muutenkin lisäravinteissa, kannattaa pitää välillä taukoja. Pitkäaikaiskäytössä voi olla sitten eri asia.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.3.2012 8.42
Duodecimin puolelta "vitamiinien liikasaanti", jossa suositeltiin suositusten rajoissa ja mainittiin yksi B-vitamiini, joka voi aiheuttaa oireita:

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00023

matadorRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.3.2012 10.33
juuri näin, kuureina suositeltiin jos käyttää happosalpaajia

reflu-farmaseuttiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.3.2012 15.53
Suhteellisen uusi pakkausseteliin lisättävä sivuoire on hypomangesemia, eli mangesiumin puutos. Nyt pitää B-vitamiinin lisäksi ostaa sitten myös magnesiumia.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.3.2012 16.53
Magnesiumin puutoksista lääkitykseen liittyen löytyy juttua juuri tuolta helmikuun uutisista http://www.refluksi.fi/187

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.3.2012 16.57
Meillähän tuota magnesiumin mittausta ei tosiaan suositella missään niinkuin Jenkeissä FDA vuosi sitten alkoi suositella.

Olishan se muutenin edes kerran elämässä hyvä mittauttaa kuten b12.

Tuolla jo kyselinkin aikaisemmin, kuinka moni sen on koskaan mittauttanut?

Onko täällä kellään muuta lääkitystä (esim nesteenpoisto ym), joka voi edesauttaa magnesiumin poistumista? Seurataanko teillä magnesiumin tasoa mitenkään?

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.3.2012 17.09
reflu -f, oletko kuullut mitä siihen lisätään - ja mihinkä lääkkeeseen?

En tiedä onko AsZe ollut edelläkävijä tuossa, kun tuo varsinainen magnesiumin tason lasku on löytynyt Nexiumin tuoteselosteesta jo pari vuotta (hyvin harvinainen alle 1 henkilö 10 000:sta).

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.3.2012 21.42
Sarjassa tyhmiä kysymyksiä: jos on käyttänyt pitkään happosalpaajia ja ilmenee että on hapoton/hyvin vähähappoinen maha, lopetetaanko silloin yleensä salpaajan käyttö vai onko salpaajasta jotain muuta etua ja siksi jatketaan - lopetaanko salpaajien käyttö periaatteessa silloin kun vähintään haluttu taso (esim. 4) saavutettu? Itseä tämä nyt ei koske, kunhan muutoin tuli mieleen.

SsRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.3.2012 22.17
Pistänpä lusikkani nyt tähänkin soppaan, epätoivoisella mielialalla kun olen..
Minulla takana 1,5 vkon Nexium kuuri ja jäljellä 2,5 vkoa (ainakin). Melkolailla alusta alkaen suuni on kuivanut järkyttävän paljon ja nyt ilmaantui ripuli (normaalisti minua mielumminkin ummettanut), lisäksi suun sisus on tuntunut kipeälle!!! -kävinpä sitten lukaisemassa nuo Nexiumin sivuvaikutukset ja löytyipä nuo kaikki sieltäkin. Voi hyvää päivää, onkohan nuo Nexiumit edes minulle tarpeen kun tähystyksissä ei ollut löydöksiä löysää vatsanporttia(pallea) lukuunottamatta.

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.3.2012 23.01
Ss. Itse tietty päätät mitä teet, mutta luulisin että kannattaisi syödä kuuri loppuun, sittenhän sen vasta tietää onko niistä apua. Eri asia sitten jos mielestäsi haittavaikutukset hyötyä suuremmat. Vaikka minullakaan ei mitään erityistä tähystyksen tuloksissa, pariin otteeseen kuuriluonteisesti käytetty somac (vastannee suunnilleen nexiumia) auttoi minulla selvästi rauhoittamaan vatsan. Edelleen käytän silloin tällöin somacia ja jos tulisi vastaava hankalampi vaihe, varmasti ottaisin taas somac-kuurin.

SsRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.3.2012 23.27
Amalia, jos ei pahempia oireita ilmene niin tietty syön kuurin loppuun tai kysyn vaihtoehtoista lääkettä (ilmeisesti esim.Somac). Tuntuu vaan että enemmän tietoa lääkkeistä,vatsasta ym. Oon saanut täältä sivustolta kuin esim.lääkäriltä.
On tää vaan ärsyttävää, tänä iltana piiitkästä aikaa tuli kunnon rytmihäiriöitäkin, en tiedä voiko nekin tulla lääkkeestä mutta en olis tarvinnut enää näitä.

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.3.2012 0.20
Joo ja onhan noita tosiaan vielä muitakin salpaajia, esim. Zantac. Ja sit noista ei-salpaajista itse käytän myös ihan Rennietä, auttaa joskus nopeasti. Gavisconia en ole kokeillut mut monella siitäkin ollut apua.

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.3.2012 0.24
Lähti edellinen viesti vähän kesken... siis se on niin yksilöllistä varmaan noissa salpaajissa, mikä kenellekin sopii, mulla somac toimi hyvin, toiselle sopii nexium.

SsRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.3.2012 10.32
soittelin äsken apteekkiin ja kysyin mikä olisi vaihtoehto Nexiumille; tarjosi Somacia tai Gavisconia, joita yritän seuraavaksi jos nämä oireet jotka luulen ettei liity varsinaiseen vaivaan jatkuvat. Aluksi ajattelin puolittaa Nexiumin annoksen 20 mg:aan.
Viime yönä heräsin minulle uuteen YLÄvatsan kipuun, kipu tuntui eniten tuossa suoraan rintalastan keskellä (kaikerti,koski) ja puolikuun mallisesti oikealla puolella kylkikaarren alla/alamahassa. Tuntui ettei kummallakaan kyljellä löytänyt hyvää asentoa ja meni kauan valveilla kärvistellessä, inhottava. Myös suu rutikuiva ja aamiaista taas kun yritti syödä, niin suu kipeä ikenistä.

Mietin sitten sitäkin, että noissa lääkkeissähän lukee että ei pidä ottaa jos maksassa/munuaisissa jotain häikkää ja mikäli em. on häikkää+tulee vatsakipuja/vatsantoiminnan muutoksia niin pitää ottaa yhteyttä lääkäriin. Mistä hemmetistä tässä nyt tietää missä itsellä se vika (onko munuaisissa tai maksassa?) maha ultrattu ja maksa-arvot otettu viikko sitten mutta enhän voi tietää jos munuaisissa onkin jotain (ultrassa olivat ok) ja nyt nämä oireet tulee siitä.
Ei tässä voi kun toistella itseään ja valittaa, sori porukka. Minä ainakin olen jo niin ahdistunut ja peloissani näiden vaivojen kanssa etten tiedä miten kauan hermo kestää. Vajaa kaksi viikkoa vielä ennen seur. lääkäriä.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.3.2012 14.34
Mulla tuli Nexiumista monenlaista vaivaa. Yksi selvimmistä juuri mainitsemasi suun, kurkun ja ruokatorven kuivuminen.

SsRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.3.2012 21.03
Pudotin tänään annoksen 20mg, nyt tunti lääkkeen oton jälkeen, suu tuntuu selvästi aremmalle. Ihan kun ois rakkuloita jossain kitalaen alla piilossa tms. Huomenna marssin apteekkiin ja haen niitä hiton Somaceja..tai Gavisconia, josko ne riittäisi. Tuntuu jopa siltä, että nää Nexiumit koskee mulla päähän ja itseasiassa tekee närästysoiretta oikeestaan enemmän kuin mitä mulla alkuun oli?! Uusi juttu tälle päivälle on rintalasta kipu! Jos joku tätä lukee, niin kertokaa ihmeessä onko vastaavaa ollut muilla. Kiitos vast.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.3.2012 21.14
Nexiumista tuli mulle heitehuimausta, erityisesti nukkumista yrittäessä. Ja todella, närästysoireet tuntuivat pahenevan. Käytin Nexiumia pari viikkoa, ja se riitti kyllä.

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset15.3.2012 22.32
Aika kummallista, kun mulle muutama hoitsu ja pari lääkäriäkin on sanonut, että mitä sä niitä somaceja syöt kun nexium on niin paljon tehokkaampaa!! Millä perusteella? Ja kun sitten sanoin gastroenterologille, että nexium onkin kivempi kun somac, koska somac pakkauksessa on ohje, että tunti ennen aamupalaa, ja se meinaa olla hankalaa varsinkin arkiaamuisin, kun pitäs ehtiä duuniinkin(nexiumissa ei siis tätä ohjetta vaan saa syödä vaikka heti), niin se gastroent.nauroi mulle päin näköä ja sanoi, että höpöhöpö, nehän ovat SAMAA ainetta, että ota miten tykkäät! Olen kuitenkin käytännössä huomannut, että mulla ainakin auttaa sitä paremmin mitä pitempään ehdin olla syömättä. Jos vknloppu aamuina vaikka nukahtaakin lääkkeenoton jälkeen ja menee vaikka 2-3 tuntia aamupalaan, niin se vasta hyvä on!

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset15.3.2012 23.22
No, mä kyllä otan somacin silloin kun huvittaa. Ja somac vaikuttaa miten sitä huvittaa.
Nyt olen yrittänyt pitää itsestäni parempaa huolta ja nostanut annoksen 20:sta 40:een. Ja tapahtui sama kuin ennenkin: sivuvaikutukset lisääntyy, teho ei. Eli maha kipeänä ja turvoksissa, närästystä jopa enemmän kuin pienemmällä annoksella. Onneksi ei tartte yrittää tolkuttaa tätä lääkärille, kun ei sitä kumminkaan uskota.

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset15.3.2012 23.39
Kun söin somacia pari lyhyttä kuuria, otin tabletin aamuisin kun itselle niin helpointa. Sen jälkeen ottanut somacia oireenmukaisesti, mikä mulla tarkoittaa yksittäisiä tabletteja kun siltä tuntuu, milloin vaan. Mulla myös kokemus ettei juuri eroa ottaako 20 vai 40, joten mieluummin sitten 20, mut mullahan ei mitään pahaa oireilua enää ole ollut.

SsRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.3.2012 9.13
Mulla tuo Nexium tekee ihme oireita(kirjoittelinkin aiemmin), mm.suu kuivuu, suu kipeytyy ja päähän tuli ihan ihme "oloja". Apteekista tarjosi vaihtamaan Somaciin tai Gavisconiin..gastroenterologi mainitsi että voi ottaa Zoltia tai Nexiumia...Ota nyt selvää mikä näistä sitten on oikea, kun käsittääkseni osa vaikuttaa hyvin eri tavallakin.
Onko teillä kokemusta Gavisconista? Ajattelin jos koettasin sitä, tuo Nexium annoksen puolitus ei näemmä riittänyt poistamaan sivuoireita. Vai pitääkö minun väkisin syödä tuota Nexiumia?

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.3.2012 13.52
Gaviscon auttaa yölliseen refluksiin. Kun yöllä ei syö eikä juo, illalla otettu Gavi pysyy ainakin joitain tunteja suojaamassa limakalvoja.

ZenaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.3.2012 14.55
Saattaa olla että vaihdan pelkkään Gavisconiin. Mulla on hankalinta yöllä.
Zolt:sta seuraavat sivuvaikutukset:
-ensimmäisen 4 vkon kuurin aikana loppui normaali näläntunne,
-nivelien ja lihasten seilaava särky,
-ensin vesiripulia ja sitten ummetusta (mutta tästä en mene valalle, sillä tätä mulla on muutenkin)
-päänsärky,
-huimaus,
-kurkkukipu.
Hirvittää että mitä tämä myrkky tekee sisäelimille, toisaalta oireet on hankalat ilman happosalpaajaa. Toisaalta, ei närästä, saan paremmin nukuttua eikä ole rytmihäiriöitä! En tarvitse beetasalpaajaa ollenkaan enää.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.3.2012 15.07
Mulla on Zolt-paketti koskemattomana lipastonlaatikossa. En vaan ole tullut kokeilleeksi. Somac toimii joten kuten, ja zoltista tulee niin paljon huonoja kommentteja.

ZenaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.3.2012 15.30
Lääkäri taas oli sitä mieltä että Zolt on parhaiten siedettyjä happosalpaajia. Isäpuoleni käyttää myös Zoltia säännöllisesti ja hänellä on sivuvaikutuksena kovat vatsakivut, joten hän joutuu pitämään taukoa välillä.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.3.2012 15.36
Mahakipua minäkin sain Somacista. Koska niitä esiintyy nyt vain ajoittain kun otan isomman annoksen, ei ole mitään syytä vaihtaa.

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.3.2012 22.08
Kävin eilen siellä gastroenterologilla, joka nosti annostustani. Käski ottaa jatkossa nyt pari viikkoa 40mg somacia ja reissussa jopa sen 40mg aamuin illoin... kun lukee teidän kommentteja tässähän joutuu pian ojasta allikkoon. Olen itsekin vikonut vähän päänsärkyjä, luulen, että happosalpaajat provosoivat migreeniä. Samatenhan mulla on koko ajan vatsa kipeä, mistä se sitten johtuu, omista oireista vai lääkkeitten sivuvaikutuksia... Jotenkin pitäs vaan saada tämä alkuyön närästys aisoihin. Mulla ei oikeastaan närästä muulloin, mutta jos tulee kauhea polte, se tulee puolen yön maissa ja sitten onkin tunniksi pariksi unet katkolla. Hain apteekista tänään Balancid Novumeja, rennien tyyppinen purutabletti. Mulla ei ole näistä kauheasti kokemusta, olen syönyt eläissäni vajaan paketin rennietä. Että mikä mahtais olla tehokkain? Gaviskonista apteekkari vihjasi, ettei olis hyvä happosalpaajan kanssa yhtäaikaa?

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.3.2012 22.14
Apteekkari vihjasi? Mulle taas on nimenomaan sanoneet sekä lääkäri, sairhoit että farmaseutti, että Gaviscon on hyvä lisäapu. Tosin niitä ei pidä ottaa yhtä aikaa.
Perusteltiinko tota vihjausta mitenkään?

Mitä tulee Rennieen ja linkiin, niin en suosittele piparmintun makuisia. Minttu kun kuuluu pahimpiin närästyksen provokaattoreihin.

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.3.2012 22.21
Voi ei, tottahan tuo BN nyt on sitten piparminttu :(( Enpä tajunnutkaan.
Niin kun kyselin apteekkarilta neuvoa, sanoin että syön happosalpaajaa, mutta tarvin täsmähoitoa närästykseen Mulla oli gaviscon pullo kädessä niin se apteekkari vilkas sitä ja otti hyllystä ton Balancid N:n ja sanoi, että hän suosittelee, että otan niitä, koska ne sopivat yhteen lääkitykseni kanssa. Jolloin sitten laitoin gavisconit takaisin hyllyyn...

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.3.2012 22.30
Voi harmi! Mut hei, mäkin olen käyttänyt piparmintun makuista Linkiä silloin kun närä ei ollut vielä hirveän paha eikä muuta tainnut olla tarjolla.

Ihmetellä sopii mitä varten närästyslääkkeeseen pitää tunkea piparminttua, kun sen kerran nimenomaan tiedetään aiheuttavan närästystä!! Olen antanut tästä asiasta palautetta apteekkiin ja voisivat varmaan halutessaan siirtää sen eteenpäin lääkevalmistajalle.

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.3.2012 22.43
Luin jostakin, että happosalpaajat myös voivat tehdä vatsaan polyyppeja ja aiheuttavat hiustenlähtöä. Aika pelottavaa...

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.3.2012 22.53
Hilla, kysypä uudelleen apteekkarilta millä perusteella hän näin sanoo ... Se on valitettavaa, jos apteekistakaan ei saa oikeaa tietoa.

Gaviscon on yleensä apteekeissa/lääkäreillä/tutkimuksissa/kaikkialla ollut nimenomaan se, jota suositellaan salpaajalääkityksen kanssa, koska se toimii eri periaatteella kuin salpaajat eikä päällekkäisyyksiä tule.


Samanaikaisesti sitä ei tule kyllä otettua (itse otin salpaajan aina aamulla, G Advancen illemmalla ja ison aterian jälkeen).

Onko se piparminttu jotain (keinotekoista) aromia - vaikuttaakohan se asiaan?

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.3.2012 23.07
piparminttuesanssi. ja lisäksi näköjään mm.ksylitolia ja sorbotolia. Ja kun lukee pikkupräntit, ei saa ottaa maidon kanssa (voi muodostua tila, jossa elimistöön kertyy liikaa kalsiumia ja emästä sekä munuaisten toiminta voi huonontua...), no hohhoh. Usein kun oikein polttelee, mua auttaa maito! Mietin jo, olenkohan joskus ottanut rennietä maidon kanssa kun en ole osannut varoa!

caritaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.3.2012 23.23
Itselläni kyllä zoltista tuli heti sivuoireita. Ensin palantunne kurkussa paheni, suu ja kurkku kuivui entisestään. Varsinkin röyhtäily lisääntyi eikä vähentynyt. Ainut hyvä puoli, että näläntunne lähti melkein kokonaan, johtuneeko siitä, ettei ruoka sula kunnolla ilman noita vatsahappoja. Niin pysyy vatsassa kauemmin, mikä puolestaan "mädäntää sen" .. joten ei hyvä. Lisäksi uloste muuttui vihertävänmustaksi. Nyt aloitan molkosan kuurin, en jaksa taistella enää noiden happosalpaajien kanssa. Kaikista jotain sivuvaikutuksia.Tähystyksessä todettu tulehdus, ja entisenä kahviaddiktina sanon nyt lopullisesti hyvästit tuolle nautintoaineelle. Samoin leivälle.

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2012 7.49
Flt-lääkäri sanoi että happosalpaajat eivät lyhyessä käytössä ja tarvittaessa ole ongelmallisia, mutta aika voimakkaasti vastusti niiden pitkäaikaiskäyttöä. Renniestä hän sanoi että se on ok, mutta kun sanoin että jossain vaiheessa jouduin ottamaan Gavisconia, sanoi että siinä on se ongelma että se sisältää alumiinia.

Jos minun oireeni olisivat niin vaikeat että elämä ilman happosalpaajia vaikuttaisi joka päiväiseen elämääni ja huonontaisi elämänlaatuani, niin vaikea olisi päättää mitä tekisin. Ymmärrän hyvin että monet niitä syövät pitkiäkin aikoja, minun lyhytaikaiset kokemukseni happosalpaajista eivät olleet hyviä, (vaikka silloin oli päivittäisiä, hankalia oireita) piti valita kahdesta pahasta, eli valitsin elämän ilman happosalpaajia. Nyt oireet ovat niin vähissä, ettei asia enää mietitytä, mutta tarvittaessa voin niitä ottaa, joskaan niiden tehosta ei minun kohdallani ole mitään näyttöä ja sitä refluksidiagnoosiahan minulla ei ole, ainakaan vielä, vaikka aina ne refluksin ohjeet lääkäreiltä mukaani saankin.

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2012 8.32
Juuri sama tilanne. Mietin, että syönkö ihan turhaan koko salpaajia. Kuitenkin välillä närästää ja vatsa on kipeä koko ajan, vaikka olen syönyt niitä nyt n.2 kuukautta. En oikein tiedä, pitäisikö sitkeästi syödä edelleen uskossa, että vie vain oman aikansa ennekuin oireet helpottavat, vai pitäisikö jo kokeilla lopettaa todeten, ettei kauheasti ollut apua....

MazaGRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2012 8.55
Zolt
- väsytti valtavasti, lopetin käytön
Somac
- söin monta vuotta, ajoittain oli huonovointisuutta, jonka en älynnyt johtuvan Somacista
- sain rytmihäiriöitä, hengenahdistusta, lievää lämmönnousua, kasvojen punoitusta, 1-2 h kohtauksia
- kun lopetin Somacin syömisen, niin oireet loppui
- samat oireet tulee muista samantyylisistä pratsoleista, mikä harmitta, koska lääke helpottaa näräsystä
Nexium
- ei sivuoireita, mutta ei toimi yhtä hyvin kuin Somac

-

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2012 9.38
Mikähän ihmeen yksityinen tekijä(t) se on, että toisille tulee sivuvaikutuksia ja toisille sitten taas ei kertakaikkiaan mitään??? Itsellä esim ei ole vatsan tyhjentymisen tai ulosteen kanssa mitään erikoisempaa. Lääkityksen aloituksen kanssa samanaikaisesti aikoinaan lisäsin kuituja (leseet, hiutaleet), joidenka määrä (+ juotu neste) näyttää vaikuttavan eniten itselläni ulosteen koostumukseen.

carita, mitä muita happosalpaajia kokeilit ja kuinka kauan? miten sulla käy nuo muut miedommat lääkkeet - tuleeko niistäkin oireita? Harmi, jos ei käy mikään, kun tulehdustila on kuitenkin sellainen oire, jota todella pitäisi hoitaa (hapottomaksi) ainakin vähän aikaa, jotta se limakalvo saisi lepuutusta ja parantumisaikaa alhaalta tulevasta haposta.

Oletko harkinnut käydä ihan omatoimisesti useammin tähystyksissä (että näkee ettei tulehdusta ole enää tai ettei se ole edennyt), jos tietoiset jätät kokonaan lääkityksen pois?

Yleisesti ottaen, päätökseen lääkkeiden käytöstä tietenkin vaikuttaa ilman muuta taudin laatu - satunnaisilla tai ajoittain oireilevilla ei ole koskaan ollut mitään tarvetta syödä todella pitkäaikaisesti refluksitautiin tarkoitettuja lääkkeitä. Kohtalaista tai vaikeata tautimuotoa sairastavilla ei ole mielestäni "valinnanvapautta" kovallakaan refluksiremontilla, missä on kaikki ruokavalio, henkiset rentoutumiset, mh -bakteerit ym. huomioitu.

Usein vertaan tätä tautia mielessäni diabeettekseen - en jättäisi itse ykköstyypin diabetesta (tai kakkostakaan sen puoleen) lääkitsemättä.
Niissä tietenkin vakavammat oireet tulevat nopeammin kuin meidän "rakkaassa" refluksitaudissa.

Vanilja, jos sairastuisit (krooniseen, lopun elämää, vuosikymmeniä jatkuvaan!) kohtalaiseen refluksitautiin, luulen ehdottomasti, että alkukuvioiden jälkeen priorisoisit erilailla - ja kokeilisit ilman muuta lääkitystä (ne kaikki lääkkeet, mitkä on vielä kokeilematta kunnon ajan kanssa ja omaa lääkityskuviota hakien) :-)

Gaviscon advance (se ulkolainen versio joka itselläni ollut käytössä) ei sisällä alumiinia, tavallinen täällä myytävä taisi sisältää. Ohjeet on kirjoitettu G:n sisältämien aineet huomioiden, joten se ohjeiden määrä sitä voidaan turvallisesti ottaa. Selittihän ftl- lääkäri vähän enemmän kuitenkin tuosta alumiinista kuin vain tuon kommentin?

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2012 9.51
Hilla, kokonaisuutta katsoen pari kuukautta jopa puoli vuotta on hirveän vähän aikaa omassa elämässä. Lääkityksen kunnon kokeilu ja lääkevaihtokin eliminoi ainakin tautia pois jos ei muuta. Voihan sulla olla vaivana muutakin kuin refluksia? Tai refluksin lisäksi joku muukin vaiva? Oliko sulla ollut niitä vatsavaivoja jo aikaisemmin?

Itselläni oireet helpottivat joten siedettäviksi runsaan kolmen kuukauden kohdalla (+ tiukka refluksiremontti tukena).

Salpaaja poistaa nimensa mukaisesti happoa tehokkaasti itselläni mutta eihän sen pitäisikään varsinaista ylösnousua estää ja sen hapottoman ylösnousn aiheuttamia mahdollisia haittoja. Vatsavaivakuvio on hankala - onko sielläkin mahdollista herkistyminen vaikka limakalvo kunnossa - vai tuleeko jossakin vuorokauden aikana supermäärä happoa, sappea ...., joka aiheuttaa sen tietyn ajan poltteen??

Onko toi sun mainitsema närästys hapokasta ja ruokatorvessa?

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2012 10.04
Refluksikurkku, niinhän minä kirjoitinkin, että tilanne olisi toinen jos oiereeni olisivat vaikeat ja tietysti lääkkeestä pitäisi olla jotain apuakin. Jos lääkitystä käyttäisin, niin se ei minun kohdallani olisi Zolt, josta ikäviä sivuoireita sain. Minulla on esimakua viime kesältä siitä mitä oireet pahimmillaan voisivat olla, jos niitä voisi jollain lääkkeellä helpottaa, tuskin epäröisin ottaa sitä.

Ei ollut puhetta sen kummemin siitä alumiiinista lääkärin kanssa, olisi hän sen perusteellisemmin varmasti selittänyt jos olisin siitä vielä erikseen kysynyt, mutta oli aika paljon muutakin kysyttävää.

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2012 10.22
Mulla tilanne samantapainen kuin Vaniljalla. Pisimmät salpaajan käytöt olleet muutaman viikon mittaiset somac40/20-kuurit. Mulla somac auttoi tosi hyvin ja ainoat haittavaikutukset tuollaisessa lyhyessä käytössä olivat ilmavaivat. Kuurien jälkeen käyttö ollut tarpeenmukaista. Jos tulisi uudestaan hankalampi vaihe, ottaisin nopeasti somac-kuurin.
Jos minulla olisi jatkuvaa voimakasta oireilua eivätkä muut keinot auttaisi riittävästi, varmastikin käyttäisin somac20, elleivät haittavaikutukset olisi hyötyä suuremmat.
Minunkin mielessäni refluksi vertautuu diabetekseen ja kohonneeseen verenpaineeseen. Ja niin kuin aiemmin tässä ketjussa oli puhetta, kannatan, että myös siihen kuuluisi seuranta samaan tapaan kuin diabeteksessä, verenpaineessa.

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2012 11.37
Refluksikurkku: Mulla on leikattu sappikivet jo liki 20v sitten ja sikäli kun muistan oikein myös sappirakko poistettiin. Viitisen vuotta sitten kolonoskopiassa diagnosoitiin ärtyneen paksusuolen oireisto. Nyt ei ole varsinaista diagnoosia, mutta kolmen eri lääkärin mukaan oireisto kovasti refluksityyppinen, tokikin luultavasti myös gastriittia. Mutta nyt ei ole tähystettyvielä (viimeksi 8v sitten).
Vatsavaivoja on ollut jonkin verran läpi elämän, sekä stressi-että lääkevatsa. Samaten laktoosiintoleranssi diagnosoitu yli 30v sitten.

Nyt oireet epämääräistä vatsakipua ja hellyyttä enimmäkseen aamuisin ennen aamupalkaa (=tyhjä maha), runsasta röyhtäilyä ruokailujen jälkeen, palan tunnetta (jota nyt selkeästi vähemmän), täysinäisyyttä, ja närästys, jos tulee, aina illalla n.puolen yön aikaan. Polttava runsas kipu ruokatorvessa ja ylävatsalla, alkaa aina kuristavalla tunteella kurkussa.

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2012 12.42
...ja viime vuonna tutkittu sydän (mm.sydämen varjoaine magneettikuvaus ja ultrat)sekä kattavat keuhkotutkimukset. Niissä ei ollut mitään, päinvastoin, erittäin hyvät tulokset. Verikokeita on otettu, mm.keliakia ja heliko, negatiiviset. Kilpirauhaskokeet ok.
Käyn kerran viikossa fysioterapialla ja kerran viikossa ohjatussa kehonhallinnassa, jossa keskitytään nimenomaan rintarankaan ja yläkehon liikkuvuuteen.

Mutta ylävatsa on "raskas" ja koko ajan olemassa. Samaten varsinkin öisin kurkku kutiaa, ja herään nieleskelyyn. Ja jonkin astetista kurkun "polttelua" on pitkin päivää.
Olen äänityöläinen ja työ stressaa (=kiire)jonkin verran. Olen tunneihminen, joten kylläpä kotiasiatkin välillä ottaa hermon päälle ja nyt menossa harrastepuolella iso vaativa projekti, joten illat aika kiireisiä.
(vastaus refluksikurkulle aikaisempaan kysymykseen, jos joku ihmettelee, mitä tässä ketjussa vaivoittelen :)

Ehkä vielä jatkan salpaajien syömistä, mutta jos vaihteeksi vaihtais nexiumin somaciin ja katsois onko eroa...?

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2012 15.25
Mulla aeimmin, vielä tammi-helmikuussa, samantyyppistä oireilua kuin Hillalla. Nyt oireetonta, kop, kop...

Hilla, sulla ei ilmeisesti ole ollut kuitenkaan sappineste- tms. vaivaa?

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2012 16.58
Miten se ilmenee?

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2012 23.02
Hilla, samantyyppistä käsittääkseni kuin sappikipu yleensäkin. Tarkoitin tuontyyppistä mitä Matador kuvaa maaliskuussa ketjussa ?päivän refluksitilanne/osa6?... ja käsittääkseni hänellä oli viitettä sapesta, vaikka hänellä sappi leikattu, siis tuossa ketjussa ?tänään lekurin pakeilla ja back to roots..

mäpäRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.3.2012 1.15
En jaksanut lukea ketjua läpi, mutta mainitsen että oireeni ovat pahentuneet sen jälkeen, kun lääkkeet aloitin. En edes noteerannut mitään närästystä silloin aluksi, kun oli vaan epämääräistä ärsytystä kurkussa. Kuitenkin päättelin, että närästyksestä sen on johduttava. Vasta lääkkeiden aloittamisen jälkeen mua alkoi oikein toden teolla närästää (ei kivuliasta mutta ihan hullua vellontaa mahassa) ja olo paheni. Somac tekee välillä tosi etovan ja "vellovan" olon.

Nyt kokeilin olla muutaman päivän ilman Somacia, ja närästystä huomasin vain minimaalisesti. Sen sijaan se vähä mitä oli, oli tietysti happamampaa ja siksi kurkunärsytystä oli enemmän. Tänään sitten taas otin Somacin ja on kyllä ollut ihan hyvä olo, mutta veikkanpa ettei kauaa. Kun tuntuu että se Somac aiheuttaa jonkun pyörremyrskyn tuonne ruokatorveen...

Hemu82Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.3.2012 7.34
Oon aikasemmin näköjään kirjoitellut niistä turkkilaisista lääkkeistä ja Omeprazolista mitä en koskaan sitte ottanut.
Mut nyt kun mulla sitte todettiin toi löysä portti niin Somacia mennyt monta kuukautta ja lähes joka päivä on kuvottava olo siis jossain vaiheessa päivää. Nexiumiakaan en uskalla varmaan kokeilla kun moni sanonut et aiheuttaa pahoinvointia, niitäkin mulla ois kun kaverilta sain mut ei viitsis ihan omin päin ottaa. Lääkäriin pitäis kai aika varailla ja kysellä et mitäs hittoa tässä tekis, ei jaksais tota kuvotustakaan ja just ton oksennuskammon takiakin hyvin stressaavaa.

caritaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.3.2012 13.19
Refluksikurkku: Olen käyttänyt losecia, somacia, nexiumia, kaikista sain pahoja sivuoireita. Pahoinvointia, vatsakipua, migreeniä, lihaskipuja, kurkun ja ruokatorven kuivuutta. Monta vuotta käyttänyt rennietä pika-apuna, se auttaa , mutta vaikutus on kovin lyhytaikainen. Samoin samariinit, soodat auttaa vain hetken. Gaviscon on tehokas yöllä, muttei päivällä. Mun tulehdus rauhoittuu parhaiten sillä, että otan "lomaa " kaikesta. Kun kesällä olin kreikassa ja söin mitä vain, kahviakin join runsaasti, ei mitään oireita ollut. Kyse on mulla ennenkaikkea stressistä, joka saa suolahapon määrän lisääntymään ja vatsan protestoimaan. Lisäksi työni on on hyvin stressaavaa ilman lakisääteisiä pausseja, joten silloin syödään kun ehditään, ja siinä työn lomassa. Joka johti siihen, että iltasyöminen oli runsasta. Nyt olen ruokaremontilla, ja katson tarkkaan mitä syön. Kahvia join lähes 40v. ja nyt olen sanonut sille hyvästit, sillä olin sen suurkuluttaja. Aamuisin syön kaura-tai moniviljapuuroa, siemeniä, vettä. Molkosania tyhjään vatsaan herättyäni, ja sitten pari kertaa aterioiden välillä. USKOMATON hyvä olo tulee siitä vatsaan. RÖYHTÄILYT ovat jääneet melkein kokonaan pois. Samoin turvotus. Paistetut, maustetut ruuat ja sitrushedelmät, mehut pois, samoin tee ja sipulit,paprikat, meetwurstit, suolakurkut, etikkasäilykkeet. Punaviiniä otan silloin tällöin, lonkeron saa jättää aika vähiin. (vaikka siitä pidin) suht tyhjällä vatsalla nukkumaan, niin välttyy yönärästykseltä. Mutta tosiaan minulla auttaa eniten lepo, heti kun ärsyynnyn, suutun asioista, alkaa myös närästys. Eli sappi kiehuu :)

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.3.2012 13.56
Minä join vähän liian vahvaa kahvia tänään aamupäivällä töissä, se alkoi närästää, mutta onneksi meni nopeasti ohi. Kahvista on todella vaikea päästä eroon, kotona minulla on tummapaahtoista luomukahvia, taidan alkaa juoda kahvin kotona ja juoda töissä teetä. Nyt olen tehnyt niin, että syön puuron tai smoothien aamulla kotona ja töissä juon kahvin ja syön leivän, mutta täytyy nyt muuttaa vähän tätä systemiä.

Carita, minä olen huomannut myös että stressi ja kiire ja hermostuminen ovat pahinta näille oireille. Minulla viime viikolla kovin stressaava tilanne töissä, aiheutti heti oireita. Kun kotona oli stressitilanne jokin aika sitten, vatsani oli kipeä monta päivää, se helpotti vasta kun tilanne meni ohi. Vatsaani ei normaalisti koske, mutta stressitilanteessa näköjään tulee sitäkin.

Minulla oli ennen näiden oireiden alkamista ihan sama tilanne kuin sinulla Carita, söin jos ehdin töissä ja senkin tein työpöytäni vieressä, ruoka piti syödä nopeasti jos meinasi ehtiä syödä ollenkaan ja muutenkin tilanne oli kovin kaoottinen.

Olen myös tehnyt ruokaremonttia, joka tulee jatkumaan todennäköisesti lopun elämäni. Tällä hetkellä muutenkin yritän rauhoittaa elämääni, pikkuisen vaikeaa se on, mutta pyrkimys on noiden stressaavien tilanteiden kestämiseen ja muutokseen, joka lähtee ajattelusta ja asenteesta. Olen kovin äkkipikainen ja vähän turhan tempperamenttinen, hermostun herkästi turhista ja minullakin sappi välillä kiehuu, (loppujen lopuksi ihan turhista asioista).

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.3.2012 15.26
Kaikkea ei aina hoksaa/muista, mutta sitten kun joku ottaa puheeksi, tulee ahaa-elämys, että aivan...! Eli juuri näin matkustelun suhteen! Mulla ei ole ikinä vaivannut vatsa reissuissa milläänlailla. Muistan kun n.5v sitten oli tosi kipeä vatsa viikkokaupalla, ja otin sitten duunista palkatonta virkavapaata ja käytiin miehen kans Teneriffalla viikko, niin heti eka päivänä reissussa vatsa alkoi olla parempi. Mietin silloin, että mitä ihmettä syön kotona, mikä niin rassaa vatsaa. Sama juttu myöhemmin muilla reissuilla. Eipä närästä eikä ole maha kipeä, vaikka aina juon punkkua ja vähän rommia ja tuleepa nautittua pina coladoja yms. Ei siis mitään kännejä ikinä, mutta näin arkielämässä kotona ei kyllä uskaltais nyt ainakaan ajatellakaan mitään punkkua saati väkeviä!
Ja kyllä, juuri pari päivää sitten kotona herppasin eräästä asiasta, ja n.tunnin kuluttua hillitön närästys...

Ja tuolla toisessa ketjussa oli ärt.paksusuolen oireistoa, kaikki nekin sopii. Eli mulla voikin olla vain ärtynyt paksusuoli ja stressivatsa?
Ja sappi kiehuu :)

Toisilla kiristää pipo, mulla sitten vissiin rintsikat! :))

ZenaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.3.2012 18.58
Minun oireita ei lomakaan poista. Oliskohan syy sitten kotona, hmm. Pistää miettimään... mutta suurin syy löytynee peilistä.

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.3.2012 19.09
Joskus joku viisas(?) lääkäri sanoi minulle, että elimistö myös oppii kipuun. Eli jos on vaikka pää kauan kipeä, eikä sitä hoida, niin sitten kun se oikea syy paranee ja pää ei siis enää ole oikeasti kipeä, niin hermot ovat jotenkin jo oppineet sen kivuntunteen ja ihminen kokee, että pää on kipeä (ja tunne on oikea ja konkreettinen)vaikka se pää ei tavallaan oikeasti ole kipeä...aivot(hermot?) ovat vaan oppineet siihen aistimukseen.
Olipa vaikea selittää :)
Tavallaan haamusärky on myös sitä.

ZenaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.3.2012 19.28
Voisko olla siis haamunärästystä? Vatsavaivoja jotka jäävät päälle vaikka fyysistä syytä oireelle ei enää olekaan.

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.3.2012 19.30
No sitä tässä huvittuneena mietin omalta kohdaltani. Tai lähinnä tuota palan tunnetta lapaluiden välissä. Närästys on kyllä sen verran voimakas tunne, että ei kai sitä voi "kuvitella"???

caritaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.3.2012 23.36
Vanilja: juu, mulla on ollut tapana valita aina stressaavia työpaikkoja...
ja ihmissuhteita... luonnevika näemmä...:) jotenkin en osaa päästää irti, vaan jos elämä menee liian leppoisaksi.... alan jo etsiä sitä haastetta ja hankaluutta jostain. Hillan kuvaama elimistön oppiminen kipuun,,,, on kyllä totta. Tämän refluksin ja stressimahan kanssa on jo elänyt niin monta vuotta, että ei osaa kuvitella aikaa ilman sitä. Joten sitä on luokitellut itsensä jo stressimasuksi,,,,ja päivä alkaa sillä että masu on kipeä.... vain onko se oikeasti??? vai onko se pelkkä tunne, joka saa aikaan sen kivun. Niimpä niin
nämä ovat moniselitteisiä juttuja.Varmasti moni asia vaikuttaa.Saunan jälkeen otin sitten sen oluen, ja heti alkoi närästys ja paine. Meni onneksi ohi, kun en ottanut enempää.Tarkkana saa olla ja kärsiä sitten, jos valitsee väärin.

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2012 7.41
Carita, ihan sama juttu minullakin, olen aina stressaavassa työssä, johtunee siitä että pidän siitä että on paljon töitä ja viihdyn hektisessä työympäristössä. Tunnen olevani parhaimmillani, kun tapahtuu paljon ja nopeassa tahdissa. Homma vain karkaa helposti käsistä, jos ei pidä varaansa ja aina ei huomaa pitää varaansa ja sitten stressaannun.

Pidän oluesta, mutta en voi juoda sitä kuin lasillisen ja senkin ruoan kanssa, viineistäkin pidän, mutta ne ovat nyt jääneet kokonaan, tänään tulee ystävättäriä syömään, aion vähän kokeilla viiniä, saa nähdä meneekö monta päivää tilannetta korjaillessa. Kuvittelisin punaviinin sopivan minulle paremmin kuin valkoviinin.

Tuosta Molkosanista vielä, olen itsekin käyttänyt sitä niin, että kun laitan veden vesipulloon, lisään sinne Molkosania, käytän sitä janojuomana, olen oppinut pitämään sen mausta, kun sitä lisää vähän veden sekaan. Jumpassa tulee juotua paljon, Molkosan on hyvä lisäapu vatsan ja suoliston hoidossa.

caritaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2012 11.12
Kiva kuulla, että sullakin Vanilja molkosan on hyvä apu. Mun mielestä molkosan maistuu hyvälle... en tiedä miksi, mutta ei ollenkaan pahalle, ehkä kehoni sitten tarvitsee niitä maitohappoja.:) Mulla on vielä se, että mun on pakko ottaa päivittäin magnesiumlisää porejuomana, koska se on sitraattimuodossa,(imeytyy paremmin) ja jos en ota, alkaa lihakset ja nivelet jäykistyä niin paljon, etten pääse kunnolla sängystä ylös. Mutta tuo hiilihappo ei todellakaan tee hyvää närästykselle. Otan sen aamusin, niin sitten pääsen tasottamaan oloa päivän mittaan molkosanilla. Joku mainitsi täsää ketjussa myös sen piparmintun!! En tajunnutkaan , että syön sitä päivittäin... purukumin muodossa. Kun join ennen paljon kahvia, otin aina purkan sen jälkeen, kun suuhun nousi vatsahappoja. No sehän sitten on vain pahentanut tilannetta! Kiitos, kun tämänkin avun sain täältä foorumilta. Niin sitä itse tietämättään on vain pahentanut asioita. Minä rakastan punaviiniä, ja aion sitä kyllä ottaa, mutta paljon harvemmin ja vähemmän. Kotona en pidä koskaan kiristäviä vaatteita, rintsikoita, sillä ne pahentaa todella oloa. Mutta töissä on pakko pukeutua etiketin mukaan, ja monesti vielä iltakokoukset ovat sellainen riesa, kun vatsa alkaa pitää meteliä kahvipöydässä.... eikä mitään voi syödä, juoda, kun sitten on oireet päällä koko yön.Mietin noita viljoja vielä.... mahdanko olla niille jollain tapaa sitten allerginen, lapsena olin maitotuotteille, ja nykyisin pyrin käyttämään laktoosittomia tuotteita, auttaa sekin jonkun verran.Mulla on todettu D-vitamiinin ja raudanpuutos, ehkäpä vitamiinit imeytyy huonosti juuri siksi, että vatsakalvon pinta on rikkinäinen ei ota vastaan.

ZenaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2012 11.36
Molkosan on vanha hyvä luontaistuote. Sopii silloinkin jos on syönyt liikaa. Minusta se maistuu aivan hirveälle varsinkin jos on vasta avannut uuden pullon. Sitten se vähän väljähtyy tai makuun tottuu.
Aloitin muutama päivä sitten sellaisen tuotteen kuin Monizym-ruuansulatusentsyymi tablettien syömisen. Vatsan turvotus ja ähky on helpottanut! Saattaa tietenkin olla väliaikainen vaikutus tai jopa lume!-vaikutus, mistä sitä tietää. Ja Zoltia olen vetänyt nyt 2 viikkoa, että en osaa sanoa mikä loppujen lopuksi auttaa.
Raportoin Monizymistä lisää kunhan olen kokeillut sitä pitemmän aikaa. Vatsa on ollut välillä jo ihan littana! Ja ero on todella suuri kun aikaisemmin olen näyttänyt että olisin raskaana noin 5 -kuukaudella. Olen mitannut vyötärön ympärystä niin 3 senttiä on ympärys pienentynyt. Parasta on sen hirveän kiristävän turvottavan olon poistuminen.

ZenaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2012 11.43
Carita, kokeile täysin viljatonta ruokavaliota vähintään 2 viikkoa, mielellään 2 kuukautta. Olosta tiedät kannattiko. Kokeilun aikana pitää syödä muuten monipuolisesti ja paljon kasviksia, muuten tulee ummetusta.
Pitääpä kokeilla itselläkin tuota magnesium-lisää.

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2012 12.17
Minä en huomannut Monizymistä olevan itselleni hirveästi apua, mutta minulle auttaa Biolatten Superzym, tällaista tämä on, kovin erilaisia me olemme, tärkeintä on kuunnella omaa kehoaan ja toimia sen mukaan.

Minä en myöskään voi olla ilman magnesiumia, saan rytmihäiriöitä ja lihaskramppeja ja kipuja jos en käytä sitä. Otan sen tabletin muodossa.

Carita, minulta otettiin yliherkkyydet verikokeella ja siellä oli yliherkkyys maidolle mutta vasta-aineita oli vähän, joten voin maitotuotteita käyttää, mutta en joka päivä.

caritaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2012 13.02
Mä otin aiemmin magnesiumin tablettina, ei imeytynyt. Pitää olla sitraattimuodossa mulla, että imeytyy. Samoin rauta otettava nestemäisenä, tabletit ei sovi vatsalle. mietin vain ,että mahtaako tuo d-vitamiini mulla imeytyä laisinkaan, kun kokeillut niin montaa, ja arvot pysyny alhaisina. Nyt kokeilussa sellainen oliiviöljypohjainen softgel kapseli, vahva D. Käyttäjäkokemuksien mukaan pitäisi imeytyä parhaiten. Mun polvet rutisee niin pahasti jo, että tarviin todella sen imeytymisen. Mun kohdalla varmaan on tuo imeytymishäiriö, jos suolistokin on ollut niin pitkään huonossa kunnossa. Molkosanin maitohappojen toivon nyt korjaavan tilanteen.Zena, mä olenkin kokeillut välillä olla kokonaan ilman viljoja, aluksi olo on hyvä, vatsa litistyy ja ei turvota, mutta sitten pidemmän ajan kuluttua iskee niin paha ummetus.... ettei mitään rajaa. Siksi en voi kokonaan olla ilman, mutta olen kyllä vähentänyt.

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2012 13.20
Luettuani teidän juttuja korkkasin tosi vanhan Molkosan-pullon ja otin äskön elämäni ekan molkosanilla terästetyn veden. Ok-makuista ja voisin siihen hyvin tottua ihan vaikka janojuomana. Tullut ostettua jostain luontaistuotemyymälästä, mutta jäänyt pullo vuosikausiksi seisomaan avaamattomana jääkaappiin, ja ihan silkasta kapinasta - jäi niin paljon ottamaan päähän myyjän epämiellyttävä kova vakuuttelu ja tuputtava myyntityyli ja se että siitä huolimatta tulin tuotteen ostaneeksi... Tiedän, melkosen typerä syy, mut niin vain kävi, ja aineen parasta ennen päivä (09!) päässyt reilusti ohi... On tullut aiemminkin mieleen, josko kokeilisin, mut tökkinyt em. tökkinyt vastaan ja toisekseen miettinyt josko aine enää turvallista. Mut nyt päätin otttaa riskin, vaikka jos siitä jotain huonoa seuraa niin niitä vatsavaivoja joita sillä yritän ehkäsitä... joopa joo

ZenaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2012 16.19
Vanilja, minä ajattelin että kokeilen myös Biolatten Superzym valmistetta kunhan olen syönyt tuon Monizymin ensin loppuun. Meinaan olla koekaniinina. ;) Jospa löytyisi jotain millä saisi tuon turvotuksen siedettäväksi. Olen alkanut epäillä että mulla on happovaivojen lisäksi/seurauksena tärkkelysintorelanssi.
Carita, jos hyödyt viljattomuudesta niin älä luovu siitä ummetuksen takia. Apteekistakin löytyy monenlaista kuituvalmistetta millä saa mahan rullaamaan.

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2012 20.27
Voiskos nuo happosalpaajat aiheuttaa nivelkipuja...?

ArwenRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2012 20.41
Kannattaa kokeilla myös Biolatte boulardii:ta, etenkin jos on huonovointisuutta. Mulla on pitkään ollut Biolatten original, superzym ja boulardii -coctail käytössä ja toimii!

ZenaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2012 20.44
Mulla ainakin on alkanut särkeä niveliä happosalpaajakuurien aikana.

vitaeevaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset26.3.2012 23.44
Joku kysyi miksi en saanut Coheminpiikkiä vaikeaan B12-vitamiini puutokseen? No, kun sitä lääkärille ehdotin, niin sanoi, että kun sinulla ei ole huono hemoglobiini eli anemia. Ihmettelin vähän sitä silloin, koska olin tuloksen saatuani labrasta hätäpäissäni soittanut vanhalle ystävälääkärille tuloksesta ja hän sanoi, että saat varmaankin pistoksena sitä nyt ensiksi. Eli en saanut kuin 1mg/vrk Betolvexia reseptin. Tänään kävin 2.kontrollissa omalla (yksityisellä lääkäriasemalla) kustannuksellani ja saan tulokset tällä viikolla. Olen syönyt Betolvexiä nyt 7 viikon ajan. Olo parantunut monella tavalla. En käytä enää mitään happolääkkeitä. Ei näverrä eikä närästä. Lukekaapa B12-vitamiini keskusteluja. Siellä ihmiset kertovat mitä oireita oli tämän vitamiinin puutoksesta. Minulla oli kaikenlaista mahaoiretta ja hermostumisia, uupumisia ym. jotka ovat toivottavasti nyt eilistäpäivää. Mahavaivat eivät aina johdu siis happojutuista vaan voivat olla vitamiinipuutosoireita. Pitkäaikainen happolääkkeiden syöminen on pahasta ja monella voi olla hapoton maha luonnostaan, joten suosittelen B12-vitamiini verikoetta. maksaa täällä 51 euroa. Ei tarvitse lähetettä. Pitää myös olla ennen verikoetta kymmenen tuntia paastolla. Kerron vastauksestani saatuani sen.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.3.2012 13.30
Sehän hienoa, että sinulla ei ollutkaan refluksitauti syittesi taustalla. Kerro sitten miten meni!

Niituli, miten sun pistokset nykyään vai lopetettiinko ne jo? Vai tuliko tätä jo kysyttyä??

vitaeeva, refluksikoilla onneksi tuo ("luonnollinen") hapoton maha nähdään jo tähystyksessä (+ koepalat). Suosittelen kyllä itsekin b12 arvon ottamista ja nimenomaan mieluummin sen aktiivi b12, ei sitä yleisempää (vrt hemoglobiiniarvo - ferriini varasto). Ihan vaan sen seurannan vuoksi, kuten pientä ja isoa verenkuvaakin otetaan.

Ja niinkuin tuolla ylhäällä olikin jo, viidettä vuotta lääkitys ja B12 arvot ok (ei tosin kyllä oireinakaan vatsavaivoja, uupumisia, hermostumisia, masentumisia ym.).

Hemu82Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.3.2012 18.20
Siis näkeekö sen hapottoman mahan tähystyksessä aina vaikkei sitä siis tutkittaisi varsinaisesti? Ite oon jo välillä alkanu epäilemään sitäkin mut ku mietin just et kai ne ois tähystyksessä siitä sanonut. Tosiaan mullahan ei röyhtäyksiä tule juuri koskaan, pari kertaa vuodessa joku ihan pieni mut en tiedä oisko hapottoman mahan oireina sellaista. Aina vaan kaikki ihmettelee kun en osaa röyhtäistä tai se ei vaan edes tule vaikka ois sellainen tunne.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.3.2012 18.38
Se kuuluu siiheen vakionäytepakettiin, joka yleensä otetaan tähystyksen yhteydessä. Voithan vielä varmistaa pyytämällä papereitasi (itselle, jos et saanut mitään.) ??

Mitä siellä sun paperissa tuloksien kohdalla lukee? Pitäisi olla jotain näitä vastaavia : infl, akt, atr, met, hel. Atr eli atrofia olisi 0, jos limakalvot (ja p-pumput) täysin ok.

Pikamielenrauhana tietty verikokeena labrassa Gastropanel, joka antaa osviittaa samasta asiasta :-)

HansuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.3.2012 21.14
Molkosanin juojille tiedoksi, että kaupasta saa Molkosan Vitality- nimistä tuotetta, paljon paremman makuista kuin tavallinen, tämä on jauhetta, joka sekoitetaan veteen. Loistava janojuoma lenkillä ja lenkin jälkeen tai aamujuomana niinkuin minä sen nautin :)

Hemu82Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset28.3.2012 7.22
Niin no en oo mitään papereita saanut, silloin vaan soitin tuloksista. Ihan kunnallisella kun tähystys tehtiin niin eipä ne mitään papereita lähettele. Tähystyksessä vaan sanottiin et hieman löysä vatsanportti ja sit parin viikon päästä piti tulokset soitella ja ei ollut mitään. Muuta ei sanottu. Tosin lääkärikin joku venäläinen tai mikä lie et kaikkea en sen ulosannista aina edes ymmärrä kun ei puhu niin kovin hyvin suomea.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset28.3.2012 8.26
Hemu82, ne paperit voi tosiaan pyytää nytkin sieltä, jos haluat tarkistaa. Mutta jos ovat sanoneet että siellä ei ollut mitään, niin melkeinpä luulisi, että silloin nuo kaikki kohdat oli tosiaan ok.

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset29.3.2012 16.17
Mulla alkanut lähteä normaalia enemmän hiuksia. Mustat vaateet hiuksissa, ja kun kädellä vetää hiusten läpi, sormiin tarttuu tukko hiuksia. Lisäksi koko ajan pientä päänsärkyä, joka äityy migreeniksi useampana päivänä viikossa. Eilen oli taas tavallista rajumpi migreeni.
Päätin nyt kokeilla, miten sujuisi ilman salpaajia. Lopetin Somacit tänä aamuna naks. Eipä tässä vielä yhden päivän perusteella voi mitään sanoa, kauhulla odotan yötä...varmaan närästää jo pelkästään tästä stressistä, että närästää se kuitenkin kun on jättänyt lääkeet pois, heh. Pää on edelleen hieman kipeä, mutta ei todellakaan siinä mittakaavassa kuin eilen.

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset29.3.2012 18.21
Hilla, onko sinulla ollut migreeniä jo aiemmin vai onko se happosalpaajien sivuvaikutus?

Noinhan se menee, että mieli työskentelee jo etukäteen siihen suuntaan että oireita tulisi. Se on se sisäinen höpöttäjä (Henkka Hyppönen puhuu siitä kirjassaan: "Nautitaan raakana"). Minä tunnistan tuon sisäisen höpöttäjäni, joka on koko ajan äänessä, se maalaa kauhukuvia milloin mistäkin ja näkee kaiken jo ennalta ja kovin negatiivisesti. Suurimmalla osalla ihmisistä tilanne on varmasti sama, nuo ajatukset estävät elämästä sitä hetkeä kun kaikki on hyvin, mieli odottaa ja kuvittelee aina pahinta vaihtoehtoa ja on kauhean vaikea muuttaa ajatuksien suuntaa positiivisemmaksi.

Toivottavasti yösi menee hyvin, ilman oireita. Stressaantuminen vaikuttaa minullakin heti vatsan tilanteeseen ja närästysoireeseen. Mitenhän siitä pääsisi eroon?

HillaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset29.3.2012 19.12
Joo, vaikea migreeni taustalla.
Maha on jo kipeä. Inhottava näverrys tuossa rintojen välissä rintalastan alla. Palan tunnetta kurkussa ja lapojen välissä. Röyhtäyttää, ja suuhun nousee kitkerää nestettä kun röyhtäsee.
Kummallinen vatsakipu, ikäänkuin täysinäisyyden tunne mutta kuitenkin nälkä?? Ei oikein tiedä pitäiskö oksentaa vai mättää oikein kunnolla...
Missään tapauksessa maha ei ole oireeton.
Tätä jatkunut nyt putkeen 3 kuukautta, pikkuhiljaa alkaa jo ottaa pattiin. En muista millaista oli kun maha ei ole olemassa, tai se ei tunnu miltään. Väsyttää...

MasaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset10.11.2012 0.19
Rennie on ollut ainoa, jolla on sivuvaikutuksia minulle. On todella pahoinvointia ja huono, kuvottava olo. Minusta oli hienoa, että tuli myyntiin todellinen apu, eli nuo happosalpaajat. En usko, että kukaan muu kehuu esim. Rennietä, kuin myyjät ja valmistajat, näin on!

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset11.11.2012 18.49
No minä kehun: Rennie poistaa närästyksen parissa sekunnissa, eikä se aiheuta mitään havaittavia sivuvaikutuksia. Sen ainut haittapuoli on lyhytkestoinen teho.

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.11.2012 12.31
Kyllä Rennie on ihan paikallaan varmasti monille närästyksen helpottajana. Minä en saa siitä mitään sivuoireita, se on ainoa lääke joka minulla on. Niinkuin Sitrus tuossa toteaakin, se ei kovin pitkäksi aikaa auta, varsinkaan jos oikein kunnolla närästää. Kun närästysoireita on vähän ja ne ovat lieviä, otan Rennien, joskus riittää yksi päivässä, joskus menee useampia.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.11.2012 18.33
Jatkan vielä, että sivuvaikutuksia olen saanut kaikista kokeilemistani happosalpaajista. Ne ovat Nexium (heitehuimaus, pyörrytys, voimakas suun ja ruokatorven kuivuminen), Raniditin (kurkun kuivuminen ja turpoaminen), Famotidin Hexal/Pepsid (voimakas närästys !) ja Somac (mahakivut, lisääntynyt röyhtäily).

Somacia on silti pakko käyttää, koska olo ilman sitä on vielä huonompi kuin sen kanssa. Ovat muuten olleet tietääkseni jo kymmeniä vuosia myynnissä nämä happosalpaajat, että ihan uutuudesta ei ole kyse. Vaan erittäin suuresta ja epäilemättä tuottavasta bisneksestä.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset4.1.2013 22.40
nosto

kuikkisuunoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset4.1.2013 23.09
Kiitos nostosta! :-)

Mun oireita lihasheikkous, ummetus, heitehuimaus (verenpaineen lasku) ainakin...

Röyhtäilyä paljon ja osasyynä heikentynyt ruuansulatus ja siksi muodostuu kaasua vatsaan jne

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.1.2013 22.08
Nexiumia vastaava Sandozin valmiste vetää mulla mahan ihan kiveksi. Näköjään suu/kieli/nenäoireetkin voi ilmeisesti johtua siitä, kun muillakin on niitä ollut.

Tuo oli mulle uutta, että happosalpaaja vähentää raudan imeytymistä. Kannattaisko lisärauta sitten ottaa illalla? Mutta silloinhan se ärsyttää vatsaa nukkumaan mennessä (?)

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset15.1.2013 13.54
nosto

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset15.1.2013 14.32
Kyselin eilen apteekista tuosta raudasta ja salpaajista. Farmaseutti oli sitä mieltä, että jos salpaajan ottaa aamulla ja raudan iltapäivällä tai illalla, niin ei pitäisi vaikuttaa imeytymiseen. Rennie tms. sen sijaan estää raudan imeytymistä sen sisältämän kalkin ja magnesiumin takia.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.1.2013 9.19
Jos salpaaja vähentää ravintoaineiden imeytymistä, niin voiskohan painon laskukin johtua siitä? Jotenkin kävis järkeen.

NannaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.1.2013 13.26
Olen kärsinyt refluksi-oireista lapsuudestani asti. Sukurasitteenakin tuntuu olevan. Joskus parikymmentä vuotta sitten tähystyksessä ruokatorventulehdus, lääkkeenä siihen Nexium 40 mg/pv sekä gavisgon puoli tuntia ruokailun jälkeen. Sillä kertaa parani. Vähän väliä on tullu närästysoireita, ajoittain pahojakin. Oon ottanut Nexiumia 20 mg kun on vähänkään ollut oiretta. Nexiumia siksi kun muut salpaajat aiheutti jos jonkunlaista sivuvaikutusta. Eli kaikkiaan varmaan n. parikymmentä vuotta Nexium ja Gavisgon. (Alumiinikattilatkaan ei polta pohjaan, mutta mahtaa mulla olla alumiinia kehossani, ja siitä huolimatta ainakin päreet palaa tässä taudissa ;) Nyt ollut kesästä saakka niin vaikeaa tuo tauti että Nexium alko tökki ja pahentaan vaan, joten yritän vaan Gavisgonilla ja erittäin tarkalla ruokavaliolla, joka taas on tehnyt sen että olen laihtunut puolessa vuodessa n 5kg ja olen muutenkin laihahko. Odottelen lääkärinaikaa viimeksi lääkäri ei laittanut tähystykseen kun viimeisestä oli vain kaksi vuotta aikaa. Silloin ei kummempaa löytynyt sanottiin vaan että joillakin vaan on sellainen rakenne, höh. Yritin Zolttia kaks päivää, mutta tuli outoja aistiharhoja ja valveunia. Toki mulla vaikuttaa tuo henkinen olotilakin tosi paljon. Elämänmuutos just silloin kun tää meni näin pahaksi. Stressiä ei sais olla yhtään. Luulen että elimistöni alkoi niin tottua tuohon Nexiumiin että oli pakko lopettaa. Ostan luomukaupasta hapankaalta kun propiootit on kyllä parasta mahalle, juon myös gefilusmehuja ja lopetin maidon kokonaan ja leipääkin vähentänyt, huolehdin kuidunsaannista muuten, kaurapuuroa, leseitä, mustikkaa, chia-siemeniä, viikunaa, taatelia, pellavansiemen. Ummetusta joutuu hoitaa näillä ja runsaalla vedenjuonnilla päivittäin. Kun syö niin silloin ruoka alkaa muodostaa kaasua ja siitä se täyttymisen tunne ja röyhtäilyt johtuu refluksipotilailla. Syönnin jälkeen helpottaa kun nauttii ruokasoodaa tl vesilasilliseen. Uskaltaa ottaa, se on samaa kuin hedelmäsuolassa, natriumpiikarbonaattia. Sillä myös pesen hampaat ,valkaisee mutta ei vahingoita kiillettä ja tulee raikas suu. Mun refluksioireisiin kuuluu : rintakipu kurkun käheys, limaa nousee suuhun myös. Kyllä meillä on kurjaa vaivaa ja myös se että kun oireilu on kovaa niin aiheuttaa myös masennusta ja kun masentaa niin refluksi pahenee. Ja kiertokulku on valmis, nouse siitä sitte ja ajattele positivisesti vaikka kuinka aurinko mollottaaki tässä kevättä kohti kun mennään. Mielellään menis makoileen ja löhöileen sohvalle mutta kun se pitkällään olo ei tee hyvää ja taas happoa nousee. Liikunta on kyllä hyvää unohtaa välillä vaivansa. Kaikkea hyvää kaikille ketjussa oleville ja aina pikkusen lohduttaa kun en ole yksin, vaikka joskus siltä tuntuu. Yritetäänpä hoidella tätä armasta ja ainutlaatuista itseämme!

käkiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.1.2013 13.59
Mikä on paras happosalpaaja- Olen käyttänyt Nexium ja Zolt and mutita mutta somac en ole vielä kokeillut kuin kerran .

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.1.2013 11.15
Kyselin tätä jo aikaisemmin. Siis osaisko kukaan viisaampi sanoa, että voiko salpaaja vähentää kalorien imeytymistä?

Mä tosiaan syön nykyään enemmän kuin ennen salpaajakuuria ja paino on silti pudonnut melkein kaksi kiloa. Oon siis aina pitänyt itseni kurissa painonnousun suhteen, mutta nyt ei tarvi tehdä yhtään töitä. Ennemmin nyt pitää syödä lisää, ettei tässä ihan kuihdu kadoksiin.

Toki oon syönyt aiemmin enemmän herkkuja ja suklaata, mutta en nyt kuitenkaan NIIN paljon, että niiden pois jättäminen selittäisi tän nykytilan. Ennen happosalpaajia paino vaan nousi jotenkin paljon herkemmin, siis tavallisella ruuallakin.

Toinen vaihtis on, että ruokarytmillä on tosi iso rooli aineenvaihdunnassa. Ennen söin kaksi isoa ateriaa päivässä, nykyään neljä pientä.

marinoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.1.2013 14.44
En ole itse kuullut ko oireista vaan luulen että olet vähentänyt ruokatottumksia ja elintapoja. Usein 2 kg laihtuminen voi olla ihan vain vettä . Siis kaksi kiloa ei ole kovin merkittävä painonpudotus koska itselläni putoo 4- 5 kg jos en ole juonut kahvia.

NexiuministiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset28.1.2013 23.25
Hei, kuulun niihin, joiden ilmeisesti pitää syödä happosalpaajia lopun ikäänsä. Mulla on sekä refluksitauti että palleatyrä. Ennen kuin Nexium tuli Suomeen markkinoille, söin Losecia. Nexiumia pidettiin tehokkaampana. Tiedän, että moni on päässyt lääkityksestä eroon leikkauksen avulla, mutta minulla se ei auttanut. 1. leikkauksen jälkeen olin noin 3 kk ilman lääkitystä. Se oli upeaa. Toisen leikkauksen (johon liittyy erittäin paljon riskejä) jälkeen vajaan viikon. Pahinpina jaksoina söin jopa 80 mg Nexiumia vuorokaudessa. Suurimman osan ajasta olen syönyt 40 mg. Nyt kitkuttelen 20 mg:lla. Vatsakipuja on monenlaisia ja myös ajoittain pahoinvointia. Lihaskipujakin löytyy. En ole osannut näitä yhdistää Nexiumiin. Mutta minulla ei liene vaihtoehtoja, närästys niin pahana ja kerran tähystyksessä jo solumuutoksia. Tätä nykyä epäillään myös ärtyneen suolen oireyhtymää. Tähän syön ViSibliniä. Maitohappobakteereita käytän. Luulen, että aion nyt myös kokeilla noita entsyymejä. Jospa helpottaisivat tätä turvonnutta oloa, joka on todella epämiellyttävä. Välillä ajattelen, että lopetan syömisen kokonaan, mutta tyhjälläkin vatsalla närästää, eikä taitaisi pitkän päälle onnistua. Oli mielenkiintoista lukea ketjusta B12 vitaminiin mahd puutostilasta pitkäaikaisen käytön yhteydessä. Mun pitää ainakin tsekata se. Sen tiedän, että happosalpaajien pitkäaikainen käyttö saattaa heikentää luustoa ja edistää osteoporoosia. Mutta tämä siis koskee vasta vuosien käyttöä. Itselläni onneksi ainakin luuntiheysmittauksen tulokset olivat hyvät. Vielä elättelen toiveita, että joskus voisin elää ilman tätä lääkitystä. Kolmatta samantyyppistä leikkausta minulle ei enää voida tehdä. Jokin uusi menetelmä (johon liittyy paljon vähemmän riskitekijöitä, kun tähän nykyisin Suomessa tehtävään palleatyräleikkaukseen, jossa kiristetään mm. ruokatorven ja mahalaukun välistä sulkijalihasta) on ilmeisesti kehitteillä. Toivon, että se myös rantautuisi Suomeen, jos minulla olisi mahdollisuus sen myötä saada apu närästykseeni ja päästä eroon lääkkeistä. Tuli tässä vielä mieleeni, että kärsin myös usein huimauksesta. Olen ajatellut, että johtuu niskahartiaseudun lukoista, mutta saattaahan sekin olla Nexiumin sivuvaikutusta. En ole aikoihin lukenut sivuvaikutuslistaa, kun en kuitenkaan voi olla ilman lääkitystä. Tsemppiä ja positiivista asennetta teille kaikille. Olkaa tyytyväisiä, jos olette sen verran hyvässä kunnossa, että lääkitys hoituu ajoittaisilla kuureilla. ps. minua on auttanut se, että siirryin aamukahvissa Vatsakahviin. En yleensä juo enää kahvia kuin aamuisin. Vatsakahvin ph-arvo on närästyksestä kärsiville suotuisampi. Hyvää kevättalven jatkoa!

HarzaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset29.1.2013 10.20
Itse olen käyttänyt Nexiumia n 5 vuotta, alkuun 40 mg/vrk ja nykyään 20mg/vrk. Refluksista olen kärsinyt enempi ja vähempi, mutta nykyään ruokavaliota keventämällä ja ruokailuaikaa illasta aikaistamalla olen saanut olla melko rauhassa vaivalta. Suun kuivumisesta olen kärsinyt, mutta en juurikaan muista sivuvaikutuksista kunnes... Viime aikoina olen kärsinyt mahan kovasta murinasta ja lotinasta (heh) sekä röyhtäilyistä joiden muassa, varsinkin iltaisin, tulee epämiellyttävää hajua kuin viemäristä. Lieneekö kenelläkään tällaista oireilua ja miten siitä voisi päästä eroon? Ripulia ei ole, mutta runsaita pieruja suomeksi sanottuna. Tsemppiä kaikille oireileville ja muillekin kevättä odotellessa.

TuomasRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.1.2013 19.56
Hei, Käväisinpä juuri peilin edessä ja kas: totesin nielussani voimakkaan punaisia haavaumia.
Ilmeisesti mahahappojen aikaansaannosta.
En ole vielä käyttänyt minkäänlaisia happosalpaajia koska nuo sivuvaikutukset ovat kirjoituksistanne päätellen olleet moninaisia.
Mutta jos olisin käyttänyt:
Välttyisinkö noilta haavaumilta vai esiintyykö niitä myös salpaajien käyttäjillä ?

KimiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset1.2.2013 13.39
Kyselisin tuosta B12-kuurista. Tuli tämä ketju mieleen kun viimeisessä verenluovutuksessa hemoglobiini oli tippunut 144:ään, edellisessä luovutuksessa kolme kuukautta aiemmin oli 167. Toki tuo pudotus voi johtua monesta eri asiasta, mutta olen kuitenkin napsinut happosalpaajia 6-7 vuotta, joten ajattelin ettei B21-kuuri varmaan pahaa tekisi.

Eli kysymykseni kuuluu: kuinka pitkän kuurin ja minkävahvuisia B12-nappeja olette ottaneet?

Apteekissa on vaikka minkävahvuisia pillereitä, joten jos jollain on kokemusta (lääkärin määräämistä) kuureista niin lukisin niistä mielelläni.

YT
/Kimi

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset1.2.2013 16.12
Kimi, jos mahdollista - ennen kuuria - kävisin melkeinpä ensin mittauttamassa sen b12 - arvon (muistaakseni just se "akt", joka on tarkempi samoin kuin ferr. vrt pelkkä pinnallinen Hb), niin saa tietää sen tarkan lukeman ja onko tästä vitamiinista puutetta vai ei. Se on helppo verikoe.

stressaava opiskelijaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset5.2.2013 10.34
En jaksanut lukea aivan koko ketjua, mutta ilmeisesti joillakuilla muillakin Nexium on aiheuttanut limakalvojen kuivumista. Rupesin tässä nimittäin pohtimaan, että alapään kutinaonglemat ailkoivat aika lailla samaan aikaan kuin vaihdoin Somacista Nexiumiin. Eli voisiko johtua lääkityksestä. Opiskelijaterveydessä ei oo mitään toivoa päästä samalle lääkärille usein, joten ei oikeen saa selvyyttä siihen voisiko joku lääke aiheuttaa jotakin.

Nexium on kuitenkin auttanut mahavaivoihin toisin kuin Somac. Lisäksi mulla on (tai ainakin oli somacia syödessä) tota B12-vitamiinin puutosta, vaikka syön sitä purkista, joten senkin takia lääkkeet vaihtoon. En kestä tätä kutinaa, mutten viitsisi jättää nexiumiakaan, kun heti alkaa röyhtäily ja kipuilu ilman sitä.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset5.2.2013 11.44
Mulla Nexium aiheutti nimenomaan kuivumista, tosin vain suussa, nielussa ja ruokatorvessa. Aiheutti se muutakin, ja luovuin siitä 2 viikossa. Kysymykseesi ei osaa muuten vastata.

RaikastusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.2.2013 17.15
Sitrus,Mulla nyt käytössä sandosin esomepratzol,verrattavissa nexiumiin.ollut kuukauden reilu käytössä ja välillä eri annostuksin.nyt 80mg ja olo sen kun pahenee.pää oudon painava ja tuntuu et olis raajois turvotusta jne..millasia sun päätuntemukset oli..ja muutenkin.olo pahentunt moninkertaisesti kun lääkkeet alotin.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.2.2013 17.40
Hirveen tarkkaan en enää muista kun käytöstä on yli kolme vuotta. Mutta kuvailin kyllä tänne silloin niitä oireitani.

raikastusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset25.2.2013 9.37
Minkälaisia lihanskipuja teillä ollut sivuvaikutuksena,osaako joku tarkemmin kuvata.kun aloitin sandosin esomepratzolin syömisen niin olo vaan pahenee vaikka alunperin menin lääkäriin ylävatsakivun takia,nyt vaan heikottaa,koko kroppa krampissa,suu kuiva,ja limaneritys lisääntynyt,huimaa ja vaikka mitä..

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset25.2.2013 10.37
raikastus, otatko myös sitä Dolania nyt, mitä lääkäri sinulle määräsi hermoston rauhoittamiseen?

Mitenkä sun ruokavalio -kirjoitit aikaisemmin, että se on kovin minimaalinen?

raikastusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset25.2.2013 10.59
en ole ottanut dolania,yrittänyt vaan hierontaa jne veriarvojen mukaan kaikki ok..paino silti vaan laskee.yritän nyt päästää tähystykseen-jos tulis joku selvyys

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.3.2013 17.44
Onko kellään tullut Nexiumista/esomepratsolista nenätuntemuksia? Nyt kun aloin taas muutaman viikon tauon jälkeen ottaa 40 mg niin nenä tuntuu oudolta. Olisko kuivat limakalvot (?) siellä. Sisäänhengitysilma tuntuu "kylmältä", vähän kirvelevältä ja välillä nenässä tuntuu, kuin olisi hengästynyt. Suun kautta hengitys tuntuu ihan normaalilta. Nenä on aamuisin ja päivälläkin vähän tukossa. Voisiko tämä olla Nexiumin sivuoire? Viime kerralla nenä ei tuntunut näin pahalta, vaikka silloinkin muistaakseni jotain tuntemuksia oli. Tosin meillä on myös kuiva huoneilma + pakkaskelit toki voi vielä lisätä tuntemusta. Mutta nenäsuihkeet tai suolatipat ei kyllä auta tähän yhtään.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.3.2013 10.23
Miten muut hoidatte ummetusta? Mä juon kahvia... siis se on liki main ainut, joka saa suolen toimimaan kunnolla. Eli lähinnä viikonloppuisin, koska arkena en kahvia juo.

gambina1557Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.3.2013 13.16
Luumut ja nikotiinipurukumi saman päivän aikana nautittuina tuntuivat ainakin itsellä auttavan joskus.

marinoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.3.2013 21.12
Ne lisäävät vatsan peristaltiikkaa- juuri nikotiini ja luumu lisäävät näitä .

gambina1557Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.3.2013 9.17
Ja luumu sisältää luontaisesti sorbitolia, joka vähentää veden imeytymistä paksusuolesta ja aiheuttaa täten (lievää) osmoottista ripulia.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.3.2013 11.10
Luumuja ostamaan siis... Mä olen kyllä edelleen sitä mieltä, että nuo salpaajat estävät kaloreitakin imeytymästä. Kun aloitin salpaajat uudestaan reilu viikko sitten, niin olen laihtunut melkein kilon. Se kilo lähti myös edellisellä kerralla ja tuli takaisin, kun jätin salpaajat pariksi viikoksi pois. Ruokatottumukset on olleet koko ajan samanlaiset.

vitaeevaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.4.2013 13.09
Heissan! Osuin tänne taas lukemaan vanhoja juttuja. Minä en ole käyttänyt Nexiumia enää ollenkaan, vaan eipä ole närästystäkään ollut vuoteen. Talon rakentaminen on kyllä vaatinut veronsa ja maha on muuten muljuillut ja sydän tietysti oireilee välilyönneillä jne. Mutta tuosta B12-vitamiinista vielä omalta kohdaltani. Lopetin sen 1mg / vrk Betolvex tabletin syönnin kolmeksi kuukaudeksi viime lokakusta. halusin mittuuttaa sitten B12-arvoni ja se olikin pudonnut 210:een. Eli vielä viitearvoissa 140-470. Mutta halusin myös sen aktiivisen lukeman ja menin yksityiselle. Tulos oli 66 ( viitearvo 35-). Vaikka näin olikin, sain luvan jatkaa Betolvexin syöntiä, sillä olin huomaavinani oireiden palaamista äkäisyysja limakalvojen kuivumista jne. Otankin päivittäin 1-2mg jatkossa. Mitään piikittämistä en ole saanut ja nyt kysyinkin sitä lääkäriltä ja vastasi, että ensin katsotaan tableteilla.

Hemoglobiini oli nyt 148 mutta varastorauta vain 13.8 ( 9-34).
Varasto eli kudosrauta ollut joskus alimmillaan 10. Eli näin sitä koetetaan taapertaa ja nämä mahaoireilut kai pysyvät jotensakin mukana, koska herkkä sisäelinhermosto vaikuttaa kipuiluun ym. kun on stressiä. Mutta B12- vit. tarkkailen jatkossakin. Hyvää kesän odotusta kaikille.

MaisaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.4.2013 18.01
Hei!
Olen käyttänyt ensin vuoden Nexiumia,tehtiin tähystys, todettiin helikobakteeri. Häädön jälkeen Zoltia, nyt 8vuotta. V.2011 alkoi jalkasärky öisin levossa. Sääret kuvattiin, ei mitään, sain tulehduskipulääkettä Mobic.Siitä tuli nokkosrokko, vaihdettiin Burana 600. Ei apua. Sitten kokeiltiin levottomiin jalkoihin 30pvn ajan Sifrolia, ei apua. Kaksi kuukautta sitten Zoltia ostaessani farmaseutti sanoi, onko sinulle sanottu, että Zolt aiheuttaa magnesiumin puutetta. Eipä ollut tietoa. Söin "hevoskuurin" viikon ajan 2*3tb pv:ssä ja senjälkeen normaaliannos. Jalkasärky on helpottunut huomattavasti, saan nukuttua aamuun asti. Zolt aiheuttaa myös B12 vitamiinin ja kalsiumin puutetta pitkäaikaisessa käytössä. Söinkin ensin KALmag-D pillereitä, nyt Emgesan tab. joka on magnesiumin puutteeseen. Zoltia täytyy syödä, en muuten pysty olemaan, jätän joskus pari pv.väliin. On krooninen gastriitti. Lääkärikään ei tiennyt näistä puutoksista!!! Täytynee ruveta ottamaan myös B12-vitamiinia.

martsuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset11.5.2013 6.55
Olen nyt käyttänyt esomeprazol sandozia noin 3viikkoa. Haittavaikutuksia ovat olleet jalkojen turvotus ja kipuilu, IBS-oireiden pahentuminen(ilmavaivat, turvotus), väsymys.

Aikaisemmin pärjäsin ibs:n kanssa noudattaen fodmap ohjeita mutta nyt ne ei tunnu enää auttavan :(

On kamalaa olla asiakaspalvelu työssä kun maha on turvoksissa ja ilmaa mahassa.

martsuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.5.2013 8.08
Väheneekö nää sivuvaikutukset kun lääkkeen käyttöä on enemmän takana vai paheneeko nää vaan?

Enhän mä kunnolla voi kävellä kun jalat niin huonona :(

kuikkisuunoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.5.2013 11.00
Martsu, en usko että minkään lääkkeen _sivu_vaikutukset vähenisivät pitkänkään käytön lääkkeen? Vrt esim. aspirin, ibuprofeiini jne

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.5.2013 13.15
Ei ole mullakaan vähentyneet, tosin otan nykyään vain 20 mg ja sen kanssa ei ole paljonkaan sivuvaikutuksia. Jos otan enemmän, nenä kuivuu niin että hengittäminen on tosi inhottavan tuntuista.

Tuo on kyllä lääkekohtaista. Esim. monien väsyttävien (en puhu unilääkkeistä, vaan väsymys siis sivuvaikutus) lääkkeiden kanssa väsyttävä vaikutus katoaa muutamassa viikossa.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.5.2013 13.30
martsu, kannattaisikohan sun soittaa noiden jalkojen takia lääkärille tai apteekkiin farmaseutille?

martsuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.5.2013 14.39
No olen menossa maanantaina lääkärin luo salpaaja kuuri loppuu silloin. Jos nyt sinne asti kärvistelee.? Vai voiko olla vaarallista?

martsuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.5.2013 16.16
Apteekissa sanottiin että ei voi johtua esomeprazol sandozista vaan epäilivät etten saa riittävästi nestettä tai suoloja. Pika-avuksi ostin kookosvettä.

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.5.2013 17.33
Martsu, Valmariinikin auttaisi varmaan tuohon suolaongelmaan.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset26.8.2013 13.45
Voikohan Nexiumista tulla ihan suolitukos? Mulla oli tosi tukalat ajat hiljattain, vatsa oli kipeä eikä toiminut juuri ollenkaan. No eräänä päivänä otin sit Laxoberonia ja kyllä lähti kamat liikkeelle, kun tulppa irtos niin vähän liiankin sukkelaan. Mietin vaan, että oliskohan tuo vienyt ihan sairaalaan, ellen olis itse keksinyt vauhdittaa. Päivystyksessä kävinkin mutta eipä siellä mitään tehneet eikä enempää tutkineet, kun pika-CRP ja virtsa oli ok. Tuossa vaiheessa siis melkein viikon ummetus takana. Seuraavana päivänä sit otin Laxoberonin. Mahaa kyllä koskee vähän vieläkin, mutta ainaki toimii paremmin ja se pahin kipu katosi.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.8.2013 9.11
Onko muilla ollut suupielten halkeilua? Mulla on ollut nyt pari viikkoa, tänään ekaa kertaa molemmat suupielet veressä nyt aamulla. Epäilen, että tuo tulee siitä B12-vitamiinin huonosta imeytymisestä, eikös happosalpaajat just aiheuta sitä (?) B-vitamiinin puute taas aiheuttaa tuota halkeilua. Silloin kun oon pitäny välipäiviä esomepratsolista, suupielet on olleet paremmat. Oon kyllä ottanut B-lisää nyt vajaan viikon ajan, en tiedä imeytyykö se. Otan kyllä aina aamuisin, kun salpaaja tai sen puolikas menee iltapäivällä.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.8.2013 12.38
Kuten aikaisemmin ennen salpaajiakin, mulla tulee ainakin kun ilmat vaihtuu kuivemmaksi (ja luultavasti myös lipailen huuliakin enemmän) sekä silloin kun hammaslääkäritoimenpiteitä on paljon (hamppu itse varoitti tästä; vaseliiniähän ne ainakin joskus käyttää ennen pitkää suun auki olemista). Ihan yleisestikin ottaen muitakin syitä suupielien halkeiluun löytyy.

B-vitamiinin puute ei taida korjaantua noin pienessä ajassa. Ihanteellista olisi jos pääsisit tarkistamaan verikokeella B12 tason? Itselläni se oli ihan ok vaikka olin jo silloin syönyt vuosia salpaajia.

Pika-apuna voi tietty kokeilla apteekkipuolelta Daktarinia, joka ainakin itselläni poisti ennen refluksielämää (joku taho sitä suositteli) vaivan päivässä kahdessa (eikä palannut, joten B vitamiinin puutetta se ei selvästikään ollut): http://www.suomiapteekki.fi/DAKTARIN-2-emulsiovoide-30-g

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.8.2013 12.49
Eli itselläni oli tuolloin se yleinen syy suupielien halkeiluun - jonkinasteista tulehdusta (joku hiiva, samaa tyyppiä varmaan kuin joku jalkasilsa (?) tms ), johon siis ei missään nimessä auta happamet liemet (niinkuin esim suun puolelle kotikonstiksi neuvotaan lusikallisia sitruunan mehua tai puolukkasurvosta ym).

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.8.2013 12.59
Hmm, mä oon vedellyt viime aikoina paljon Valmarinia - siinähän oli sitä sitruunahappoa? Tuli vaan mieleen, että voiskohan se vaikuttaa. En mäkään usko et vitamiininpuute korjautuisi päivässä :-) järkeilin lähinnä niin, että silloin kun en ole ottanut salpaajaa, B-vitamiini ainakin imeytyy. Vaseliinia voiskin kokeilla, purkki sattuu olemaan sopivasti tuossa vieressä pöydällä :-)

mazzio (siirto)Nexiumista ihottumaa?28.8.2013 21.14
Onko kukaan sanut Nexiumista ihottumaa?

YlläpitoNexiumista ihottumaa29.8.2013 16.13
Nostoa mazzion siirretystä kysymyksestä.

kauhea tautiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.8.2013 9.23
nexiumia 20mg syön joka päivä, nyt pidän paussia. Alkoi ihme pumppaaminen ylävatsassa, ei varmaan ole happoja yhtään. Parasta muuttaa ruokavaliota tai sitten ei,alko taas yskittää vimmatusti ja kurku kurnuttaa kun sammakolla...

mazzioRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.9.2013 10.00
Olen ollut nyt 2 viikkoa ilman Nexiumia. Ihottuma (punaiset läikät käsissä ja jaloissa, vähän vartalolla) ovat vähentyneet, mutta eivät ole kokonaan pois. Olen käynyt allergiatesteissä ja kaikki on hyvin. Työterveyslääkäri kehoitti lopettamaan Nexiumin käytön kokonaan. Vähän ihmetyttää, kun ihottuma ei ole kokonaan hävinnyt.

jariRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.9.2013 10.31
mulla on kanssa tullut semmoisia punaisia läiskiä käsivarteen jalkoihin ja vähän vartalolle... sanoko se lääkäri vaan että lopeta nexium

mazzioRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.9.2013 11.49
jari: Lääkäri vain vilkaisia punaisia läiskiä ja sanoi, että ei pidä enää syödä Nexiumia. Olen käyttänyt Nexiumin halpaversioita, mutta samaa tavaraahan ne ovat kuin ylihintainen originaali. Käytin Nexiumia myös n. 5 vuotta sitten, mutta silloin minulla ei ollut iho-ongelmia. En syö säännöllisesti mitään muita lääkkeitä. Olen tarkkaillut ruokavaliotani, mutta en ole keksinyt mitään muuta syytä ko. läiskiin eli uskoisin, että lähes 100% varmuudella syy on nimenomaan Nexiumissa.

jariRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.9.2013 14.11
mulla ne on nyt viimeisen vuoden aikana lisääntynyt tai viimeisen 3 kuukauden aikana tosi paljon...en tiedä täytyy varmaan kanssa käydä lääkärissä....

mazzioRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.9.2013 18.10
Googleta nexium skin reactions ja hae Googlen kuvahaulla niin näet millaisia ihoreaktiota Nexium on saanut aikaan.

jariRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.9.2013 21.13
jep mulla on aivan samallaista pyöreetä ihottumaa niinkuin niissä kuvissa esim kädessä..ja tosiaan viimeisen puolen vuoden aikana ne on lisääntynyt tosi paljon...varmaan on keho herkistynyt aineelle...

MallaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.9.2013 22.25
Käytössä joku Nexiumin halpisversio 40 mg. Tajuton väsymys päällä. Ei tahdo selvitä elävien kirjoihin ennen puoltapäivää. Huoks.

mazzioRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.9.2013 19.50
Malla: Miten otat Nexiumia? Aamulla ennen kuin syöt mitään vai miten?

ApuaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.9.2013 8.23
Moi, olen käyttänyt somac 40mgtä nyt viikon verran ja ulosteet muuttuivat aluksi vaalean ruskeiksi ja nyt melkein keltaiseksi. Ei kuitenkaan mitään ripulia tai ummetusta. Onkohan tämä nyt somacista vai jostain ihan muusta? Kolme päivää sitten otettiin crp arvot ja ne ainakin oli ihan normaalit..

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset26.9.2013 16.42
Mun päätä on särkenyt melkein viikon. Sellasta pientä jomottelua. Tuntuu samalla alueella kuin migreeni, eli otsassa ja ohimoilla, mutta paljon lievempää ja jatkuvaa. Esomepratsolia oon vetänyt pari kk, nyt enää 20 mg eikä ees joka päivä. päänsärky on alkanut vasta hiljattain. Voikohan tuo liittyä enää salpaajaan vai liekö syynä jokin muu? Myös antibioottia oon ottanut viikon verran. Kefalexia ihopaiseen vuoksi. Sen sivuvaikutuksina kyllä mainitaan päänsärky, mutta se on erittäin harvinainen sivuvaikutus. Onko muut saaneet antibiooteista päänsärkyä?

Ikuinen happovatsaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset26.9.2013 17.20
Olen syönyt pari viikkoa 20 mg Somaccia/vrk, joka auttaa öiseen närästykseeni ilman suurempia vatsavaivoja.
Ihmettelen miten jotkut voivat syödä happosalpaajia jopa vuosi tolkulla valittamatta esim. "kuiva kieli"-ongelmaa.
Oletan nmt. vahvasti, että ko. Somac-kuurista kieleeni on tullut sammasta ja se on myös vähän arka.
Elikä mitä nyt teen, toinen vaiva helpottaa ja lisävaivaa tulee ?
Mikä olisi apu kuivaan kielivaivaani ?

mazzioRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset28.9.2013 16.25
Somacia pitää ottaa aamulla 30 min ennen aamiaista. Ei yöksi. Jos tuntuu, että nukkueassa tarvitsee jotakin lääkitystä niin suosittelen Gavisconia. Lisäksi pitää nostaa sängyn pääpuolta ylemmäs.

QuarterturnRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset29.9.2013 21.27
Ikuinen happovatsa; minullakin tuo kuivan suun ongelma oli yöllä todella merkittävää. Kuukauden söin somacia, eikä se kuivuus kyllä helpottanut viikkojen myötä yhtään, vaikka imeskelin Xylidentiä suin muita syljen eritystä lisääviä tuotteita. Ja kyllä, en minäkään yöksi sitä ottanut, vaan aamulla ennen aamupalaa.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.9.2013 15.01
Minä ainakin otan Somacin nimenomaan yöksi, koska yöoireet ovat pahimmat.

mazzioRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset1.10.2013 11.51
Palaan raportoimiini Nexiumin iho-oireisiin. Kun lopetin lääkkeen käytön, lähti punaiisista laikuista iholla 50% viikon kuluessa. 2 viikossa lähti 80% ja kolmessa viikossa 90%. Nyt on lopettamisesta 4 viikkoa, enkä enää löydä punaisia täpliä iholtani. Sanoisin lisäksi, että punaisten laikkujen tuleminen lisääntyi koko ajan. Lopulta olisin voinut saada vaarallisen allergisen reaktion.

Ikuinen happovatsaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset1.10.2013 14.05
Elikä olen ollut kolme vuotta sitten gastrokobiassa ja silloin todettiin lievää tulehdusta ruokatorven alasuulla ja vatsa liikahappoinen.
Lääkäri sanoi silloin, että uusinta Gastrokobiaan ei tarvitse tulla, jos oireet pysyvät poissa.
Onko Somacin hyöty sama, jos ottaa sen aamulla, koska minua todella vaivaa eniten tuo kurkkurefluksi aamuyöllä. Päiväsaikaan en huomaa oikeastaan minkäänlaista närästystä.
Olen kokeillut sängyn päänpuolen nostoakin muutaman sentin, mutta en tiedä onko siitäkään loppupeleissä paljon höytyä. Olen lukenut, että sängyn päätypuolta pitäisi nostaa jopa 15 cm. Olen sitäkin kokeillut ja huomasin, että yön aikana valuin alaspäin keskelle sänkyä, että se siitä.
Tällä hetkellä tuntuu, että tuo Somac sopisi muuten aika hyvin, elikä ei tule suurempia vatsavaivoja tai päänsärkyä, nk Losecista tuli. Ainoa ongelma on nyt tuo kuivakurkkuisuus. Tuntuu, että kurkkua kutittaa , kun ruokatorvi on niin kuiva (oletan niin).
Elikä tällä hetkellä on suurin ongelma tuo kuiva suu ja kieli. Kuivaakohan nuo happosalpaajat samalla tavalla vatsankin limakalvoja ?
Ehkä ei pitäisi liikaa miettiä, mutta minua hermostuttaa tuo ruokatorven kipuilu ja mikäs siitä nykyään tulee mieleen pidemmän päälle, kun siitä syövästä muutenkin jatkuvasti puhutaan. Ehkä pitäisi taas mennä Gastrokobiaan, mutta kun se ei ole tutkimus miellyttävämmästä päästä, niin sitä vain tahtoo venyttää.

Tsemppiä ja jaksamista teille muillekin närästäjille !

huohRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset3.10.2013 0.19
Minulla tuli Nexiumista mahakipuja, löi ummetukselle ja sitten ripulille..jätin pois sen sitten tossa keväällä ja kesän menin Renniellä joka ei kyllä juurikaan auttanut. .sen verran pahaksi meni närästys että aloin zoltia syömää ja sain elokuun puolivälissä siihen reseptin..siitä asti syöty ja tähystys ois 16.pvä. Nyt vaa tuli zoltistaki tää ihana ylävatsakipu, nyt lähinnä alavatsa kipeä ko suoli taas jämähti kunnolla tähän mennessä toiminu ihan hyvin..mutta mietin tässä just kannattaako mennä lääkäriin kysyyn eri lääkettä, tuleeko nuista kaikista loppujen lopuksi samat haittavaikutukset? Ei syömättäkää varmaan uskalla olla ko tulehusarvot (siis kroonisen tulehuksen eli lasko) oli koholla ettei vaan ois rruokatorven tulehusta, siihen viittaavia oireitaki on kyllä. Nii muuten aiheesta poiketen eikö ennen tähystystä pidä olla syömättä närästyslääkettä? Ohjeissa ei lukenu semmosta mutta jostaki oon vissii pongannu että peittää jtn tuloksia jos syö?

jariRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset6.10.2013 9.29
en tiedä, olen nyt 16päivää ollut syömättä nexiumia, mulla on nyt ainakin tällä hetkellä se aivan hirveän ylävatsa kipu poistunut mulla on parenpi olo ja ihostakin ne punaiset ihottuma läiskät ei ole ainakaan lisääntyneet ehkä jopa vähän rauhoittuneet. voiskohan se pitää paikansa että olis altistunut tolle nexiumille koska mahankin kanssa on ihan huomattavan parempi olo. toki 16 pv on lyhyt aika jos noita on syöny jo 5 vuotta mutta kumminkin. ainoa huono puoli tähän mennessä että olen herännyt hapot suussa joka toinen yö.sen se nexiumi ainakin esti..olenkin vetänyt rennietä ennen nukkumaan menoa se tuntuis tässä tapauksessa auttavan yön yli... kyllä tän homman kanssa on koko ajan aikamoista säätöä...

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset6.10.2013 10.08
Jos olet allergisoitunut esim esomeratsolille, onneksi on muitakin, joita voi kokeilla. Miten sulla Galieve/Gaviscon vaikuttaa? Säätöä, säätöä ...

MallaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset11.10.2013 11.14
Tämä on liian hyvää ollakseen totta: minulla on hyvä olo! Olen nimittäin voinut niin huonosti että olen suurinpiirtein odotellut noutajaa: sydän lyö tuhatta ja sataa, henkeä ahdistaa ja hengästyttää, heikottaa ja vapisuttaa. Olen nyt vasta viikon ottanut magnesiumia, B-vitamiinia ja nestemäistä Ramavitia. Mikään muu ei ole muuttunut, joten olon huomattavan kohentumisen uskon johtuvan näistä lisäravinteista. Toki voi olla joku ohimenevä hyvän olon päivä. Totisesti en toivo sitä. Esomeprazolia syön 20 - 40 mg/ päivä, vatsa oireilee jonkun verran, mutta sen kestää kun nuo muut 'luulotautisen' oireet ovat käytännössä poissa. Kannattaa lisätä magnesiumia ja B-12 vitamiinia, eihän niistä haittaakaan ole.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset11.10.2013 20.04
Mulla oli karsee olo viikon verran. Aloitin lisäraudan uudestaan ja magnesiumin, d-vitskun ja multivitan. Muutaman päivän päästä olo koheni. Tällä viikolla oon taas jättänyt raudan, magnesiumin ja multivitan väliin ja tänään taas särki päätä, syke korkeella ja ellottaa. Uskon, että esomepratsoli haittaa tärkeiden ravintoaineiden imeytymistä niin paljon, että lisäravinteet + vitamiinit on tarpeen.

jariRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset11.10.2013 20.50
mä kanssa nexiumia syönyt 5 v pienellä yliannostuksella nyt niin kuin olen kertonut on tullut iho ongelmaa mikä jollain tavalla on hiukan rauhoitunut kun lopetin toistaiseksi nexiumin syönnin mut mikä tärkeintä mulla vatsa vaan paranee ei ole enään ollut niitä kuoleman kipuja mitä ennen.. ihan hirveen paljon parenpi olo ei ylävatsakipuja ihan eri fiilis mistä tää oikeesti voi johtua.. voihan venäjä kun tietäisi

MallaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset11.10.2013 21.11
Heh jari, nauti olostasi vaikka et tietäisikään mistä johtuu! Minustakin tuntuu kuin olisin herännyt uudestaan eloon! Pitää koputtaa varmuudeksi puuta että hyvä olo jatkuu :D

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.10.2013 9.02
Malla, jos magnesiumia vetää liikaa, sen huomaa sit kyllä ripulina, joten annoksen voi pienentää, jos näin käy :-)

Toissijaista pohdintaa ... Edelleenkin pohdin niitä yksilöllisiä taustasyitä, jotka osalla porukkaa eri lääkkeiden käyttäjillä voi johtaa vitamiinien vajaukseen. Mikä se ero on, että toisilla ei tule tällaisia ollenkaan? Suoliston kunto/toimivuus/sopeutuminen vai mikä??

huohRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.10.2013 18.08
Tähystyksessä käyty. Suoraan sanottuna tympäs että kärsin sen ko mitään ei löytyny:-( Toki oon ilonen että ei ollu sitå tulehusta eikä muutakaa vakavaa mutta miksi sitte närästää? Tähystävä lääkäri sano että happosalpaajia 2-6 viikon kuureina muuten tarvittaessa..ookoo mutta jos en syö niitä ni 24/7 oksettaa! Ja jos syön ni ylämaha kipiä! Nyt oon viikon ollu ilman ko unohtu ottaa mukaan ko lähin reissuu ja ylämahakipu helpottanu. Tähystävä lääkäri käski kokeilla gavisconia jos en happosalpaajia pysty, tähän mennessä siis nexium, zolt ja somac kokeiltu ja maha kipiäksi niistä jokaisesta.:-( Aika epätoivoinen olo nyt..kannattaako pyytää esim pH-mittauksia? Riesana närästyksen lisäksi nielemisongelmat ja nyt uutena "hengenahdistus":-(

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.10.2013 18.15
Mun on aina vaikea käsittää ihmisiä, jotka valittavat sitä, että tähystystulos on puhdas!

Minä ainakin vaihtaisin koska tahansa omat solumuutokseni ja tulehdukseni terveeseen ruokatorveen. Sääli ettei tällaisia vaihtokauppoja voi tehdä.

MinttuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.10.2013 19.53
Mä olen syönyt vasta 3 päivää Nexiumia (tai siis sen halvempaa rinnakkaisvalmistetta), ja musta tuntuu että vaikka mulla on ähky niin mulla tulee koko ajan nälän tunne, muuten en toistaiseksi oo huomannu mitään ikävää - mutta ei vielä oo kyllä poistanut mitään oireitakaan, mutta vasta alussa ollaan tietty.

MinttuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.10.2013 19.57
Unohdin sen vielä sanoa että viime viikolla söin Somacia 6 päivää (kokeilin itse mut sit lopetin ja päätin mennä lääkäriin). Mulle tuli 2 päivän aikana migreeniä, ja ainoa mikä muuttui tuona viikkona oli Somac - kysyin lääkäriltäkin että voikohan se aiheuttaa sen migreenin, oli sitä mieltä että ei - mutta mä luuulen että johtui siitä.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.10.2013 21.15
Minttu, mulla on menny parikin viikkoa ennen kuin huomaa selvää vaikutusta. Mäkin syön Nexiumin halpisversiota. Nyt taas vähentämässä, kun kaksi kuukautta oon vetänyt päivittäin. Tällä viikolla oon ollut kaksi päivää ilman, ihan hyvin meni.

huohRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.10.2013 23.00
Sitrus, taisi tulla väärinkäsitys:-( Totta tosiaan olin ilonen ko ei ollu sitä ruokatorven tulehdusta, sillon ko sain labratulokset jotka viittas että vois olla se tulehus ni vedin kunnon märyt:'( ja ilonen siitäki loppujen lopuksi että ei oo mitää rakenteellista vikaa ni on luultavasti enemmän toivoa että menis joskus ohi tämä tai niin haluanki aatella. Se että laitoin siitä ko mitään ei löytyny johtu lähinnä siitä ensi järkytyksestä että kestät semmosen toimenpiteen "turhaan", vaikka nyt kyllä jo arvostan sitäki että siellä kävin ni tietää että mitään vakampaa ei oo. Niin siis se oli jutun pointti että oon nyt pari vuotta kärsiny nielemisongelmista ja oon muutamissa tutkimuksissa käyny ja kun mitään ei oo löytyny ni asia on jäänyt siihen. Haluaisin vihdoinkin jonku selityksen näille ongelmille ettei tarvis kärsiä enää näistä oon jo saanu tarpeekseni kauan sitte. Jos tuo nykynen lääkäri jättää asian vaa sillee että mitään ei löydy ni en tiiä mitä teen tekis mieli välillä jo luovuttaa ton homman kans! Nyt kävin hakee sitä gavisconia ja toivon että siitä ois jotain apua ko nuo happosalpaajat jo kokeiltu sopimattomaksi ja kohta pari kuukautta putkee jo syöty:-(

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.10.2013 9.15
Voiko sulla olla jotain muuta kroonista tulehdusta jossakin jos sulla tulehdusarvot olivat kohonneet? Paljonko se sun arvo oli?

Tähystys ei ole turhaan - v-mäinen toimenpide kuitenkin :-) Se eliminoi aika paljon juttuja pois kuvioita ja määrittää tautimuotoa siihen yleisempään yleensä.

Huoh, kun kysyit tuolla miksi sitten närästää vaikka tähystys ei näyttänyt mitään ... sun soluliitokset (rikkoutuneet sellaiset) siellä limakalvoilla päästää kuitenkin sitä ylösnousevaa ainesta (hapollista tai hapotonta) sinne hermopäätteisiin tai lähistölle vaikka siellä ei ole tulehdusta.

PH - impedanssi antaisi ainakin enemmän kokonaiskuvaa tuleeko yhtään mitään ylös...

Tsemppiä!

huohRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.10.2013 11.01
Kiitos refluksikurkku tsempeistä, niitä tarvitaan! Eli nyt katoin sen mun laskon uudestaan, se oli 25mm/h ja viitearvot mun ikäsillä naisilla alle 20 mm/h eli ei hirveesti oo kohonnu. Lääkäri oli laittanut labratulosten mukana että lasko on hieman koholla, mikä voi viitata oireiluusi eli just nuihin närästykseen ja nielemisongelmiin. Labrat otettiin 17.9 ja tähystys oli 16.10 ja söin tosiaan zoltia elokuusta asti tähyyn asti. Voiko olla mahdollista, että labrojen aikaan tulehdusta on ollut mutta se on parantunut jo ennen tähystystä zoltin syönnin ansiosta? Mietin vain että pitäisikö seuraavalla lääkärikäynnillä kysyä jos suostuisi ottamaan kontrollina laskon uudelleen niin tietää ettei siellä ole mitään muuta vialla?
Ja kiitos refluksikurkku myös tuosta selvennyksestä miksi voi närästää vaikka mitään ei löytyisikään, mietin eilen tähystyksen jälkeen etten ole kyllä voinut kuvitella närästystä :D Välillä nousee hapanta/vähän oksennusta suuhun asti mutta onneksi harvemmin, silloin vaan kun pääsee pahemmaksi kun on ilman lääkitystä.

huohRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.10.2013 11.02
Niin ja tuosta pH-tutkimuksesta, voiko niistä kysellä kun on gaston polille ens kuun lopussa aika tähystyksen koepalojen tuloksista, tekeekö ne niitä?

huohRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.10.2013 14.45
Ja vähän aiheesta vielä poiketen, mietin juuri miten määritellään refluksitauti? Mulle ei oo tainnu kukaan lääkäri sitä termiä käyttää ite oon netistä vaan lukenu. Helmikuussa menin siis eka kerran lääkäriin närästyksen takia, sillon olo oli ihan hirveä varmaan juuri stressaavasta elämäntilanteesta johtuen. Siis hapanta nous suuhun ja kurkkuun asti, maha oli kipeä ja oksetti. Sain sillon nexiumia ja söin kuukauden ajan kuurina joka autto joten lääkäri käski vain jatkaa syöntiä tarvittaessa. Huhtikuussa lopetin sen kokonaan haittavaikutusten vuoksi ja menin renniellä, kesä- ja heinäkuussa tuli välillä kunnolla hapanta suuhun asti kerran ihan oksennustakin..elokuussa olo meni niin huonoksi (huono olo aamusta iltaan) että hain zoltia itsehoitopuolelta apteekista ja sain soittoajan lääkärille että pyydän siihen reseptiä ja lääkäri kehotti tähystykseen varmaan juuri nielemisongelmien takia.
Nyt sitte mietin pyydänkö lisätutkimuksia vai tyydynkö siihen ettei rakenteellista vikaa löytynyt? Hirveä sepustus taas mutta oisin kiitollinen jos joku vastais..mietityttää nää asiat että keskittyminen muuhun nyt vähän hukassa..ens kuun lopussa ois yleislääkärille aika nuista keuhkojutuista, nyt vedän omin luvin ventolinea:-(

huohRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.10.2013 12.08
Vastaisiko joku? :-)

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.10.2013 13.53
No hei huoh :-) Täältä vastataan ... Ei minullakaan kovin usein Nexium purkin kyljessä ole refluksitautia lukenut ... kaikenlaista muuta laidasta laitaan :-)

Meidän refluksi -osiossa on tuo määritelmä "väh pari kertaa viikossa, elämänlaatua huonontava tai lisäsairauksia aiheuttava" ... Siihen tietenkin oireiden vaihtelevuus viikkojen välillä (jos hyvin käy).

Viimeisin käypähoitosuositus (Duodecim) sisältää tällä hetkellä määrittelyn "Refluksitaudissa (GERD) mahalaukusta ruokatorveen nouseva mahansisältö aiheuttaa elämänlaatua heikentäviä oireita (useimmiten närästystä ja mahan sisällön käänteisvirtausta) tai ruokatorven limakalvomuutoksia.

Refluksitauti on krooninen sairaus, jolle on tyypillistä oireisten ja oireettomien vaiheiden vuorottelu:
- Erosiivisessa refluksitaudissa (Erosive Reflux Disease, ERD) tähystyksessä todetaan distaalisessa ruokatorvessa limakalvorikkoumia tai haavaumia.
- Ei-erosiivisessa refluksitaudissa (Non-erosive Reflux Disease, NERD) on refluksioireita, mutta tähystyksessä ei näy silmämääräisiä löydöksiä.

Närästys tarkoittaa rintalastan takaista epämiellyttävää tuntemusta tai kipua, joka on luonteeltaan polttavaa ......

Mahan sisällön käänteisvirtaus (regurgitaatio) tarkoittaa ilman ponnistelua tapahtuvaa mahan sisällön takaisinvirtausta mahalaukusta ruokatorveen, kurkkuun ja suuhun. Mahan sisällön käänteisvirtaukseen ei liity pahoinvointia tai oksentelua."

Minä kyllä pyytäisin nielemisvaikeuksien takia lisätutkimuksia tai puheterapeutille (nielemisen käytännön asiantuntija, jolta voi saada kaikenlaisia vinkkejä) ajan.

Hyvä että keuhkot tutkitaan! Ventolinen oli muuten ainoa mitä käsilaukustani häipyi, kun sen kesän aluksi bussiin jätin ... luulikohan joku sitä arvokkaammaksi tapaukseksi ;-)

Mikä olotila tänään?

PelkuriRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.10.2013 20.30
En lukenut nyt aiempia viestejä eli en tiedä onko täällä edes pitkilleen keskusteltu otsikon mukaisesta aiheesta. Kerronpa kuitenkin,että minulle sekä Somac että Pariet aiheuttavat reilun viikon kuurin jälkeen todella kovaa pääkipua joka ei meinaa taittua millään. Olin jopa viimeksi valmis lähtemään sairaalaan kun mikään ei auttanut, mutta lopulta kipu antautui Panacodille. Zolt tai Nexium ei oireita näytä aiheuttavan, mutta ne ei vie oireita pois edes siedettävälle tasolle. Senpä takia toiveena olisi leikkaus..

Kirjoitin siis ensimmiset viestit Miisa -nimimerkillä, mutta nyt kirjoittelen itseäni toiseksi parhaiten kuvaavalla nimellä, nimittäin refluksia ja sen hoitoa varjostaa mm. oikeasti paha piikkipelko/kammo ym.

huohRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.10.2013 23.31
Kiitos refluksikurkku taas! Olotila on tällä hetkellä aika ristiriitainen, ei oikeen tiedä uskooko enää omia oireitakaan..Viikonloppu meni ihan ok, vaikka kolmea kertaa useammin päivässä ei pystynyt/tehnyt mieli syödä kun olo oli mitä oli..perjantaina närästys alkoi aamupalan jälkeen ja jatkui koko päivän..tänään on vähän vaihdellu mutta oon kyllä taas syöny vähän mitä sattuu..oon vähän aatellu että jos jättäis viljoista rukiin ja vehnän ym pois jättäis vaan kauran..ja laktoosi-intoleranssiaki oon miettiny mutta toisaalta ei oireet ehkä yhdisty suoraan maitotuotteitten syömiseen..mulla tahtoo olla vaa semmonen paha tapa että jos on jo valmiiksi huono olo niin aattelee että ihan sama syyän sitte mitä sattuu tai jos ei oo oireita ni aattelee että kyllä mun varmaa kestää tuota syödä..Kotona helpompi olla syömättä mitään "huonoa" mutta muualla sortuu helpommin.

Ja tuosta nielemisvaikeudesta, oon pari vuotta sitte käyny foniatrian polilla jossa lääkäri ja puheterapeutti haastatteli ja sitte työnsi kameran nenästä ja piti niellä jotain litkuja, nielemistapahtuma normaali. Lähinnä ärsytti koko reissussa se että puheterapeutti oli jo etukäteen päättänyt että kaikki johtuu vain stressistä, silloin tosiaan ei epäilty närästystä oireiden aiheuttajaksi kun sanoin ettei närästä. Nyt on ollu nielemisvaikeudet helpompana, pahimmillaan vesikin tuntuu jotenki jumittavan matkalla ja pienet lääkkeet esim allergialääkkeet jää tonne rintalastan taakse jumiin hirveän kivun kanssa ja vedet vain tulee ulos suusta kunnes lääke menee alas kivun kans :/ Yritän nyt hierojallakin käydä että auttaisko asiaa.

Ja nuita keuhkojuttuja mietin, että henki ei varsinaisesti mene ahtaalle eikä vingu mutta hirveästi limaa keuhkoissa ja tuntuu että pitäisi yskiä koko ajan että ne tulis pois, mutta pystyn kyllä yskän hillitsemään. Ventoline tuntuu auttavan n. puolen tunnin sisällä kun sen ottaa, että miksei sitten ottaisi jos olo helpottuu?

Ja pelkuri, sori aiheesta poikkeaminen..alunperin kirjoittelin juuri happosalpaajien sivuvaikutuksista, mutta poikkesin vähän aiheesta :/ tällä hetkellä syön siis gavisconia ja rennietä, kun happosalpaajista tulee maha kipeäksi (somac, nexium, zolt kokeiltu). Mutta oletteko huomanneet gavisconista mitään? Tuntuu jotenkin että sitä ottaessa kun mitään ei pääse nousemaan niin polttelee mahassa? ja ei ilma pääse röyhtäilyinä niin helposti pois??

PelkuriRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.10.2013 6.57
Ei sitä aina tartte aiheessa pysyä :). Mulla tulee myös gavisconista sellanen vähän epämiellyttävä tunne mahaan ja vatsalaukku turpoaa joskus ihan kunnollakin.. Mutta siihen ylösnousuun se lääke auttaa kyllä.. Niin se tuntuu varsinkin mulla olevan että yksi oire pois niin saan vähintään kaksi tilalle..

DianaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.11.2013 23.52
No huh! Ja hei kaikille!

Käytin koko lauantai-illan lukemalla viestiketjun läpi :D

Jäi mietityttämään, että miten eri tavalla ihmiset kuvaavat refluksioireita. Mulla ainakin on sellainen tunne, että rintakehän alaosan läpi on isketty seiväs, eli kipu tuntuu yhtä paljon selässä kuin etupuolellakin. Vähän niinkuin sappikohtauksessa, siis (multa on sappirakko viety kivien takia jo viitisentoista vuotta sitten ja sitä edeltävät kohtaukset olivat juuri tällaisia). Eräs hoitajaystäväni sanoi kerran, että jos närästyslääkkeet eivät auta, ota särkylääke. Jos se ei auta, kyseessä on sydänkohtaus. Mistään pikkuvaivasta ei siis ole kyse... heartburn tosiaan...

Ei ole koskaan edes käynyt mielessä, että närästyslääkkeillä voisi olla sivuvaikutuksia. Ketjun luettuani huomaan, että näin voi olla. Omat kokemukset on Linkistä, Renniestä, Nexiumista ja nykyisin apteekin käsikauppaan vapautetuista eri pratsoleista. Ehkä sivuvaikutukset tulevat vasta pidemmän käytön jälkeen? Gavisconista tulee aina mieleen se, kun työskentelin 80-luvun alussa erilaisissa pitkäaikaishoitolaitoksissa ja siellä annettiin rutiinisti kaikille iltaisin lääkelasillinen ko. valkoista lientä :)

Nielemisvaikeuksista mulla on kokemusta sitä kautta, että lääkärit suhtautuu ko. vaivaan yleensä varsin huolettomasti. Viimeksi vaihdoin apteekissa antibiootit vauvoille ja taaperoille tarkoitettuun litkuun, kun kävi ilmi, että kapselit olivat liian suuria. Aivan turha ainakaan yli viisikymppiselle enää tarjota sellaisia neuvoja, että " ota tabletti jugurtin tai piimän kanssa". Niinpä niin, ei kuluneina vuosina ole moinen kertaakaan juolahtanut mieleen...

Hyviä jatkoja kaikille!!

MrMMRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.11.2013 8.50
Sappohalpaajat tunnetusti haittaavat magnesiumin imeytymistä. Tästä tulee se syy miksi lihaskipuja. Syökää magnesiumia!

Itsellä kanssa kaameat nokkosihottumat. Antihistamiinia syön niihin vaivoihin. Zoltista se kuvottava olo, kyllä!

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.11.2013 14.47
MrMM, johtuuko nokkosihottumasi noista happosalpaajista? Minulla oli vuosia kamala nokkosihottuma, mutta sen syyksi selvisi auringonkukansiemenet. Kävin mdd-klinkikalla verikokeessa, jossa selvisivät viiveellä tulevat yliherkkyydet ja niistä selvisi tuo yliherkkyys. Ihan mahtavalta tuntui kun pääsin eroon siitä hirveästä hulluksi tekevästä kutinasta.

MrMMRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.11.2013 14.49
Vanilja: Aivan varmasti johtuu happosalpaajista.
Stressi on joskus tuottanut vastaavia stressinäppyjä, mutta sappohalpaajat tekevät asiasta ilmiselvän.

15mg:n annoksilla ei vaikutusta mutta nyt viikko takana 30mg ja nokkosihottuma on tulossa takaisin. Histamiinit pitävät hyvin loitolla.

MallaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset15.11.2013 18.19
Runsaan kuukauden olen nauttinut aika mittavaa vitamiini- ja hivenainecocktailia ja olo on kuin yöllä ja päivällä! Erityisesti uskon hyötyneeni magnesiumista, koska syke on rauhoittunut, lihasheikkous ja vapina ovat hävinneet (!!!!) ja nukun paremmin kuin vuosiin. Ette uskokaan miten helpottunut olen tästä oireitten katoamisesta.

Jonkun verran tämä cocktailini ärsyttää vatsaa, mutta pyrin ottamaan ruokailun yhteydessä. Jos jotakuta kiinnostaa, näitä otan: C, B12, D, Multitabs, sinkki; magnesiumsitraatti aamuin illoin, tuplamäärä mutta ei ilmeisesti liikaa koska ei aiheuta ripulia; Ramavitia silloin kun muistan.

Uusintaleikkaus ei yleensä onnistu!Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.1.2014 21.18
Hei kaikki te jotka olette menossa leikkaukseen refluksitaudin takia tai leikkaus on jo tehty. Itselleni tehtiin leikkaus 10 v sitten. Auttoi n 4 vuotta, sitten alkoi oireilu ja nyt yhtä pahana kuin ennen leikkausta. Uskon, että tilanne ei olisi näin paha, jos leikkauksen jälkeenkin olisin noudattanut samoja ohjeita: pieniä aterioita, tiettyjen ruokien ja juomien välttämistä jne. Kun en saanut mitään ohjeita, en varonut yhtään, jolloin suljinaukko väljeni uudelleen.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.1.2014 9.08
Sullahan oli hyvä tilanne leikkauksen suhtee, jos pystyit syömään suuria aterioita! yleensä ja ainakin tuttuni valittavat että eivät pysty syömään normaalinkaan kokoisia aterioita. Annoitko palautetta tilanteesta osastolle?

Sulla on siis mansetti edelleen nätisti paikoillaan eikä mahdolliset ompeleet ole antaneet periksi - mitä tähystyksessä sanottiin mansetin kunnosta? Minkälainen limakalvotilanne (ei-tuleht, tulehtunut, barrett)?

refluksitautiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.2.2014 2.19
Heipä hei todella pitkästä aikaa! Tässä kirjoittelee sivuston aukeamisen aikoihin aktiivisesti mukana ollut refluksitauti. Tämän vuoden lopussa tulee täyteen kait viitisen vuotta, kun olen happosalpaajia syönyt ja vuoden lopussa kait pitäisi tähystyksessäkin käydä. Olen tosiaan alkanut miettimään, että mitä haittavaikutuksia pitkäaikaisella happosalpaajien popsimisella on; lääkäri kyllä sanoi, ettei mitään. Leikkaus ei tosiaan ole aivan riskitön koskaan, mitä mulle suositeltaan noin 5v sitten. Lääkäri sanoi, että voit huoletta syödä niitä salpaajia, jos niistä tosiaan on ollut apua. Pienellä annostuksella ollaan menty, 20mg nexiumia aamulla, vaikka tosiaan suositeltiin 40mg minun kokoiselle kaverille. Todella hyvin on mennyt vaikean vuoden jälkeen, kun tosiaan refluksitauti todettiin, sillon oli elämä todellista tuskaa oireiden takia. Nytkin kyllä käy närästää edelleen suhteellisen helposti, jos "vääränlaisia" ruokia syö, mutta närästys menee kuitenkin aika nopeasti pois. Huomannut, että tee olisi yksi närästyksen aiheuttaja rasvaisen ruoan ohella itellä, hapolliset juomat ei juuri nykyään vaikuta kuin reilulla röyhtäilyllä. Mutta joo, mielenkiinnossa mennään tämä vuosi, jos sitä loppuvuonna vaikka uskaltaisi tähystykseen. ^^

martoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.2.2014 10.03
Ootte varmaan puhunu tästä jo aikaisemmissa threadeissa, mut mitä teiän lääkärinne on sanonu happosalpaajien jatkuvasta käytöstä ja millä tavalla lääkkeettömiä jaksoja pitäs toteuttaa, vai pitäskö niitä toteuttaa ollenkaa ?

Itse olen saanut sellaista infoa, että lääkkeetön jakso on vain haitaksi, jonka vuoksi vatsahaavan riski kasvaa merkittävästi.

Itsellä Pariet -niminen lääke on tuonut mukana ainakin ummetusta ja alavatsakipuja. Muitakin erilaisia oireita on, mutta en ainakaan vielä ole pystynyt kohdistamaan niitä Pariettiin.

ei mausteitaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.2.2014 10.32
mulla 20mg aamuisin ja tyhjään vatsaan, myös mausteiset ja rasvaiset ruuat minimiin.

Kokeilin laakerilehteä keittoon ja syötyäni, sain ärsytyskohtauksen kurkussa,selvis, kieleni alla oli pieni laakerinlehden pala.

Nyt uskon et mausteet ei sovi. Ja jos käyn pizzaa syömässä, olen vielä seuraavan päivän kipeenä.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.2.2014 14.26
Jotkut lääkärit kuulemma kehottaa pitämään taukoa lääkkeen otossa. Riippuu varmaan paitsi lääkäristä, myös taudin vaikeudesta - - esim. mulle ei koskaan ole taukoa suositeltu. Päinvastoin ihmetellään "kevyttä lääkitystä" joskus (20-40 mg Somac //vrk)

Burning VikingRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.2.2014 17.30
Taitaa tuossa pizzan syomisessa ennemminkin vehna olla se, mika aiheuttaa oireita eika mausteet. Tietysti tuliset mausteet eivat auta, jos sisuskalut ovat jo valmiiksi hellana.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.2.2014 17.45
Tiedän tapauksen, jolla ravintoaineiden imeytyminen häiriintyi niin että niskan ja selkärangan nivelet alkoivat hajoilla. Mä pyrin pitämään taukoja. Oireiden iskettyä muutama kuukausi lääkitystä, sen jälkeen vähennän. "Ylläpitoannos" on ollut nyt kolmisen kuukautta 20-40 mg 1-3 krt viikossa, yleensä kerta viikkoon riittää.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.2.2014 17.47
Tarkennan, että tällä tutullani oli takana kahdeksan vuoden kuuri happosalpaajia ennen kuin kroppa prakasi. Sen jälkeen ei enää paikat kestäneet. Hän alkoi gluteenittomalle ruokavaliolle ja pärjäilee nyt sillä. Kuntouttaa itseään samalla.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.2.2014 18.22
"Taitaa tuossa pizzan syomisessa ennemminkin vehna olla se, mika aiheuttaa oireita eika mausteet. "

Erikoinen ajatus.

pidän paussia välilläRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset3.2.2014 15.49
tiedä, ketä uskoa, yks lääkäri sano suoraan mulle et älä syö myrkkyjä, kun on jatkuva haponsalpaaja lääkitys..

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset3.2.2014 15.56
Miten paha refluksi sulla on, mikä lääke ja annostus?
Oliko lääkärillä parempia ohjeita refluksin hoitoon?
Yleislääkäri vai erikois-?

Paljon kysymyksiä, mutta oli sen verran harvinainen kannanotto lääkäriltä.

pidän paussia välilläRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset4.2.2014 15.56
Esomeprazol Sandoz 20mg 1 tapletti aamuisin tyhjään vatsaan,säännöllisesti.
Viimeksi kävin eri lääkärillä ja hän sano, et muutakaan keinoa ei ole tällä hetkellä kuin tämä lääke.
Minulla on livä refluksi, joka vaivaa kyllä päivittäen.

Tällä lääkärillä joka sano, et älä syö myrkkyjä, ei ollut muuta sanottavaa, kuin arveli allergiaksi, ja sain allergialääkkeen?
Eipä sekään auttanut.

Burning VikingRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset6.2.2014 1.00
Salpaajat aiheuttivat aina pahoinvointia minulle ja siksi lopetin niiden syomisen. Sitrus, tuo pizza/vehna kommentti meni ehka ketjun aiheesta sivuun, mutta tarkennusta tahan. Tuli mieleen eras tarina, jonka luin iltapaivalehdesta muutama vuosi sitten.

Eras nainen oli pizzanhakumatkaltaan takaisin tullessaan tormannyt neljaan suteen, jotka piirittivat hanet. Nainen pelastui heittamalla pizzat lumihankeen, joiden peraan sudet menivat. Seuraavana aamuna paikalta loytyi paljaaksi nuoltuja pizzoja. Nalkaisille susille kelpasi paalliset mausteineen, mutta vehnapohjaiset kiekot olivat koskemattomia. Tasta voidaan vetaa jotain johtopaatoksia vehnan/mausteiden terveellisyydesta. Tarina ei kertonut mita mausteita tai paallisia pizzoissa oli, mutta kelpasivat kuitenkin susille.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset6.2.2014 11.10
Hehheh! Mutta kun ihminen on apina, sekasyöjä, ja susi onkin täysverinen peto eli lihansyöjä.
Mutta hauska vitsi.

Pikku myy (siirto)Lääkkeiden haittavaikutukset9.2.2014 22.37
Lääkkeiden haittavaikutukset? 9.2.2014 22:04


Mulla sekä Somac että Nexium kuivattaa suuta niin pahasti että nieleminen vaikeutuu ja janottaa jatkuvasti. Lisäksi kurkkua kuristaa jo muutaman päivän käytön jälkeen. Kysymys kuuluu, helpottaako nämä oireet kun käyttää pidempään? Onko kellään kokemusta?

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.2.2014 22.48
En tiedä tuosta, itselläni kävi päinvastoin. Eli nielu/nenä alkoi kuivua, kun olin käyttänyt sitä kuukausia. Vähensin lääkitystä, kuivuus helpotti. Miten isoa annosta syöt?

kuplaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.2.2014 21.26
Mulla välillä sormien nivelet kipeät, ranteet ja joskus lihaskipuja/heikkoitta. ja kaikennäköistä vaivaa. Reumaverikokeet otettu. Ilmavaivoja, turvotusta, vatsakipuja eri tyyppisiä

(..mut sairastan epilepsiaa, verenpainetautia, lievää munuaisten vajaatoimintaa, kilpirauhasen vajaatoimintaa JA tietty refluksi todettu tähystyksellä sulkijalihas löysä - ei tulehdusta) ..elikkä vaikee sanoa, mikä oire kuuluu mihinkin. Mut oon todella onnellinen kun on päiviä/hetkiä kun on normaali olo!

MallaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.3.2014 19.52
Aloitin happosalpaajat elokuussa ja muistaakseni joskus loka-marraskuussa alkoivat polvet rutista vallan mahdottomasti ja molemmat olkanivelet kipuilla. Toisessa olassa on vanhaa vikaa, mutta tervekin! Olen syönyt annostuksella 20-40 mg/vrk Nexiumia tai vastaavaa. Muissa asioissa käydessäni kysyin tk-lääkäriltä asiasta. Hänen vastauksensa oli ehdoton ei, Nexium ei aiheuta moista. Kuitenkin Nexiumin sivuvaikutusluettelossa on harvinaisena sivuvaikutuksena nivel- ja lihaskivut. Voi tietysti johtua muustakin (nivelrikosta), mutta ikinä eivät polveni ole rutisseet. Laitoin Nexiumin vajaa viikko sitten tauolle. Saas nähdä helpottavatko rutinat - enää. Närästys ei vielä ole ilmaantunut eikä muitakaan oireita vielä ole. Jotenkin on vaan paljon parempi olo ilman Nexiumia.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2014 19.40
Malla, happosalpaajat voivat vähentää ravintoaineiden imeytymistä suolistossa. Lihakset ja luusto kärsivät. Itselleni on käynyt näin. Selkä ja niska on prakanneet. Kun happosalpaaja on tauolla, kestävät paremmin mutta tauon pitää kestää aika pitkään, kun eihän ne lihakset heti vahvistu.

MallaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2014 20.49
Eipä kuulosta hyvältä, itse asiassa aika pelottavalta. Kuinka kauan sinä Saturnus söit salpaajia ennenkuin nivel- ja lihasoireita ilmaantui?

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2014 22.20
Ahah, mulla on tullut uutuutena yöllisiä jalkakipuja. Johtuukohan sekin nyt sitten Somacista?

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.3.2014 22.04
Malla, 2-3 kk ja 40 mg / vrk. En kyllä syönyt silloin mitään vitamiini/kalkkilisääkään, tiedä sit olisko se auttanut. Lisäksi olin ollut vähäruokainen pitkään ennen kuin sain reflu-diagnoosin huonon olon vuoksi, että pohjatkaan ei ollu kummoset. Nyt mulla menee 20 mg 3-5 krt viikossa, olo on parempi. Otan nyt kalkkia, D-vitamiinia, rautaa + monivitamiinia salpaajan lisäksi.

hiukset-onRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.4.2014 21.20
Viimeinen Nexium-kuuri (40 mg/pv) oli kolme kuukautta sitten. Viime viikolla alkoi todella runsas hiustenlähtö. Sitä ei voinut olla huomaamatta. Hiuksia lähti pestessä ja pesun jälkeen kammatessa pelottava määrä. Kahden viikon aikana on lähtenyt todella paljon hiuksia.

Ostin apteekista Biotin Strongia ja aiemmin aloin syödä magnesiumia. Mutta mietin vaan, että jos hiustenlähtö jatkuu tätä vauhtia ja yhtä kauan kuin kuuria söin (2,5 kk), niin olen kyllä tuota pikaa kalju.

Jo aiemmin olen miettinyt samaa, että aiheuttaakohan Nexium mulle tuot hiustenlähtöä, kun muutakaan syytä ei oikein ole löytynyt. No, kyllähän se ainakin siellä haittavaikutuksissa näyttää olevan.

MallaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.4.2014 22.30
Nexium aiheuttaa joillakin vitamiinien ja hivenaineiden imeytymishäiriöitä, sanokoon lääkärit mitä tahansa. En tiedä mitä Biotin Strong sisältää, mutta hiusten kuntoon vaikuttavat mm. magnesium, B 12, sinkki, D-vitamiini, Omega 3 ja MSM. Googlaile lisätietoja esim. haulla 'sinkki hiukset'.

Itse lopetin Nexiumin 1,5 kk sitten ja ikäänkuin polvet rutisisivat vähemmän. Oli kyllä jo aika pelottavaa. Syön kaikkia noita mainitsemiani.

kymysysRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.4.2014 22.43
Kalkkilisästä sen verran, että kalsiumkarbonaatti, jota siis useimmat kalkkilisät sisältävät tarvitsee imeytyäkseen suolahappoa, joten kovin on heikkoa sen imeytyminen happosalpaajien kanssa. Parempi vaihtoehto olisi kalsiumsitraatti, joka imeytyy myös neutraalissa ympäristössä. Kannattaa myös ottaa huomioon, että kalsium lisää suolahapon eritystä.

LapintyttöRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset3.5.2014 10.30
En ehtinyt kaikkia kommentteja lukea, mutta mulla omepratzolista tullut seuraavia haittavaikutuksia: näköhäiriöt, mahakivut, ilmavaivat, suun kuivuminen, ihon kutina, nivel- ja lihassärky, lihasheikkous, huimausta, sydäntykytyksiä ja yleistä voimattomuutta..
Minkälaista on heitehuimaus?

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset3.5.2014 13.42
Heitehuimausta sain Nexiumista. En tiennyt ennen mitä se oli, mutta mulla se oli sellasta että tuntui että kaadun, en pysy pystyssä, ja tuli sellasina sykäyksinä. Koska tämä vaivasi vuoteessa nukkumaan mennessä, vaara kaatumisesta oli vähäinnen.
Tuntui kuin olisin ollut Lintsillä liian monessa laitteessa, ehdottomasti epämiellyttävää.
Tuntui myös siltä, kuin aivoissa olisi ollut valot päällä ja joku jyskivä tehdas, etten voinut nukkua.

Nexiumin käyttö loppui 2 vkoon, eikä kummia oireita ole sen koommin ollut.

laulajatarRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset3.5.2014 21.00
Onko kenellekkään muulle tullu Somacista ihan hirveän kireät lihakset kaulan ja kurkun alueella? Mulla ainaki vaikuttaa äänentuottamiseen negatiivisesti ja kaikki lihakset kipeytyy puhuessa/laulaessa.Nyt menossa viides päivä ilman Somacia ja olo tuntuu melkein paremmalta nyt, vaikka tänään olen lipsunut ja juonut kahvia, syönyt tavallista leipää ja kuivattuja hedelmiä.Toki kurkussa tuntuu välillä poltetta ja en väitä olevani kunnossa, mutta jotenkin tuntuu että äänenlaatu on parempi ilman Somacia, mikä on minulle tärkeää koska teen puhe/laulutyötä.
Kurkku tuntuu vain jotenkin "löysemmältä" (hyvällä tavalla) ilman lääkkeitä.Olen nyt juonut Carbomin-nimistä jauhetta aamuin illoin jonka pitäisi auttaa närästykseen ja tasapainottaa kehon happo-emäs tasapainoa.Myös Galieve tabuja menee ainaki yöksi.

minäse vaanRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset5.5.2014 18.13
Oletko laulajatar varma ettei kyseessä vain ole haponnousun aiheuttama epämukavuus joka on alkanut helpottaa kun salpaakat ovat salvanneet happosi elikkäs ei enää ole ärsyttänyt kurkkua.

laulajatarRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset6.5.2014 22.01
No siis en tiedä, mutta kurkun lihakset ovat tuntunewt paremmalta ILMAN Somacia, eikö sen pitäisi olla toisin päin siinä tapauksessa?
Onneksi huomenna voice massage, nyt kurkku ollut huonommassa kunnossa taas
pari päivää :/
Odotan myös aikaa manometriaan ja varjoainekuvaukseen, toivottavasti edes ne näyttäisivät jotain.../

lääkkeestä apuaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.5.2014 20.17
Olen käyttänyt Omeprazol ratiopharm 20 mg päivässä jo ainakin viisi vuotta.
Sivuvaikutuksia ei ole ollut. Lääke pitää närästysoireet pääosin kurissa tai ainakin niin, että niiden kanssa pärjää. Jos olen ilman lääkettä, oireet on heti päällä.

Minä voin suositella tätä lääkettä ja käyn uusimassa reseptin aina samalla erikoislääkärillä.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.5.2014 20.24
lääkkeestä apua, hienoa kuulla välillä näinkin päin meidän kirjoittajilla :-)

LapintyttöRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.5.2014 21.46
Mulle lääkäri määräs tänään 40mg somacia. Mutta luettuani haittaoirelistan, en halua sitä syödä. Juuri b-vitamiinin puutosta, magnesiumin puutosta, maksa-arvot mulla on jo koholla, se voi nostaa niitä entisestään, ja mitä vielä..

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.5.2014 12.14
Lapintyttö, kun sulla on tullut yhdestä lääkkeestä oireita, rima käyttää toista on varmaan suuri. Jos et käytä lääkettä, kannattaa mainita ohimennen se seuraavalla käynnillä lääkärille, niin laittaa merkinnän ettet halua/et käytä niitä.

Miksi sulla maksa-arvot on koholla?

LapintyttöRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.5.2014 21.08
En tiedä miksi maksa-arvot on koholla. Mutta harmittaa, kun tämä lääkäri ei yhtään puuttunut väsymykseen ja voimattomuuteen, mikä myös vaivaa, epäilen kilpirauhasen vajaatoimintaa, koska edellisellä kerralla muutkin veriarvot oli ihan rajoilla.
Tosiaan jännä, että omepratzol vei pois sen polttavan närästyksen, mutta tähystyksen jälkeen on tullut semmonen koko ajan tuntuva ahdistus ja puristus ruokatorven kohdalle :(
Mutta en ole vielä uskaltanut somacia kokeilla. Ehkä sitä uskaltais vähän aikaa syödä? Jos vaikka ruokatorven tulehdus ei olekaan parantunut vielä...

kymysysRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset25.5.2014 7.45
Jos lääkäri on sulle somacia määrännyt niin suosittelen myös ehdottomasti syömään sen kuurin loppuun.

Sini the SoMacRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset28.5.2014 0.27
Leikkauksen myötä heti parani esim nenän limakalvot, jotka oli aina vereslihalla ja haavaiset. Samoin loppui suun ja kurkun kuivaminen. Käytin siis somacia. Ei oo muuten nästänyt! Ja oon syönyt pihviä ja vaikka mitä, en edes muista että on leikattu. Joskus jää joku huonosti sulava tai liian iso pala jumiin ja se jäynää tosi kipeest. Palantunnetta vielä on, mutta se on minulla rakennevika.
Mullahan todettiin keskivaikea uniapnea ja nyt 1,5 kk opetellut nukkumaan maskin kanssa. Ei se niin helppoa ollutkaan ;) Syksyllä sitten leikataan nenän väliseinää suoremmaksi, kun nykyään toimii vai. Toinen sierain. Leikkuun jälkeen pitäisi saada parempi hoitotulos cpap-laitteen käytöstä. Innolla odotan, koska elämä muuttuu vähempi väsyttäväksi ja mielenkiintoisaksi :)

ramiolavi4Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset7.6.2014 16.26
Hei luin koko ketjun. Olen käyttänyt nexiumia jo ainakin 10 vuotta vähintään se 40mg:aa ja noin vuosi sitten alkoi lähtemään hiukset ja pinna kireällä ja kovat kovat lihassäryt ja vanne ruokatorven alaosassa, eli kipuja tosi palljon ja jalat särkee ja nivelet, nyt olen ruvennut ottamaan magnesiumia ja kalsiumia jos se olo tästä paranisi ja heitä niillä lääkkeillä vesilintua ja olo on tosiaan tosi levoton ja agressiivinen, jotenkin tuntuu että se nexiumia aiheuttaa enemmän noita vatsavaivoja kuin itse vaiva, eli väljä ruokatorven sulkijalihas ja joudun syömään loppu ikäni noita lääkkeitä, vaikka jos tätä menoa jatkuu niin se loppu ikä ei ole kovinkaan pitkäikäinen, sen verran on särkyjä ja levottomuutta ja kaikkea että pakko sen nexiumin on lopettaa. sori sekavuus, mutta hankala kirjoittaa kun selkä on kuin tulessa, on tämä paska sairaus.

MikaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset11.6.2014 12.12
Soittelin tänään lääkäriin noin 6 kuukauden jälkeen tuomiostani joka oli "syö PPI-lääkkeitä vaikka loppuikäsi"

Ajattelin vielä avata peliä ja täsmentää, että olen tullut siihen tulokseen että suurin osa "närästyksestäni" on kipua joka johtuu siitä kun ilma ei pääse kropasta ulos. Kerroin että osaan tunnistaa happonärästyksen, jota tulee nykyisin jo harvemmin, kun olen saanut refluksin rauhoittumaan.

Suositus oli että silti pitäisi jatkaa Zoltin syömistä jatkuvasti.

Minun on hyvin vaikea ymmärtää että miksi riskeerata itsensä hapottoman mahan riskeille jos se kerran oikeasti vain estää sen hapon nousemisen kurkkuun kaiken muun moskan ohella? Ja varsinkin jos nykysellään tätä tapahtuu harvemmin!

Ilmat on mielestäni se suurempi ongelma tällä hetkellä! Osaisiko joku selittää? Lääkärin mielestä siksi pitää syödä koska minimoidaan riskejä jotka aiheutuu kun happo nousee ylös omalta paikaltaan.

Burning VikingRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset11.6.2014 14.42
Ilmavaivat eivat havia happosalpaajilla. Happosalpaaja = ulostesalpaaja. Se muuttaa skeidan kumitulpaksi, joka ei anna ilman kulkea kuin yhteen suuntaan, jos siihenkaan. Bakteerit paasevat jyllaamaan ja tuottamaan entista enemman ilmaa ja tilanne voi menna todella huonoksi. Salpaajat eivat esta tai laimenna suolinestetta tai sen nousua ylospain kovassa paineessa, jonka ne itse asiassa oikeastaan aiheuttavat. Tuli jossain ketjussa kyseenalaistettua salpaajien olemassa olo. Edelleen samaa mielta enka ota kemikaalipahoinpitelyja vastaan valkotakeilta. Rahaa seuraamalla loytyy selitys tahan pilleripelleilyyn.

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset11.6.2014 18.10
Minä olen myös todella kyllästynyt tuohon lääkäreiden lääkkeiden tuputukseen. Minulla olisi varmasti ainakin 3 lääkettä, joita käyttäisin turhaan lopun ikääni jos olisin uskonut lääkäreitä. Lääkkeet ovat monessa asiassa välttämättömiä ja ihan paikallaan, mutta liian kevein perustein niitä myös määrätään. Joskus on vain otettava ohjat omiin käsiinsä ja tehtävä päätökset itse.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.6.2014 14.45
Mulla ainakin ilmavaivat, ruoan huono sulaminen ja mahakivut ja ummetus ALKOIVAT happosalpaajilla.
Silti niitä on pakko syödä, refluksi on niin paha. Järkevällä elämällä saa kyllä aina tarvittavaa annnostusta pienennettyä.

Kannattaa muistaa, että lääkärit on jo varhain naitettu lääketehtaille.

Mullekin yksi lääkäri kirjoitti Mirtatzapiinia saman tien 10 pakkausta univaikeuksiin. Mä kyllä yritin selittää, että otan sitä vain tarvittaessa, mutta lääkäri kehotti ottamaan joka päivä. En ota, mutta en viitsinyt sanoa sitä. Apteekissakin ihmeteltiin suurta määrää.

ramiolavi4Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.6.2014 17.24
Taitaa olla totta että Lääkärit ovat lääketehtaan leimasimia ja olen omin silmin nähnyt kuinka aikoinaan nexiumia mainostettiin siis markkinoitiin suurella summalla rahaa ja lääkärit aivopestiin, kirjoittamaan sitä ensisijaisena lääkkeenä mahaongelminn ja hyvä iskulause oli nexiumilla kuinka tehdä härkäsestä kärpänen, se kolahti lääkärikuntaan ja ne lahjonnat, silloin aikoinaan. Totuus on että niitä joutuu kyllä käyttämään ja toinen sopii toiselle ja toinen toiselle, kuitenkin parempi käyttää jos on ruokatorven sulkijalihas väljyys, koska pahimmillaan voi aspiroida eli vetää hengeen mahasta tullutta aineista, se on ilkeää kun tulee nenästä sitä ja ei saa hengeä, siksi joudun syömään sitä lääkettä, vaikka olen miettinyt leikkaushoitoa, mutta sitä ei täällä harrasteta, vaan sanotaan että happo salpaajia, kuitenkin kun tiedämme kuinka ne happosalpaajat vaikuttaa muuhun lääkitykseen, niin ehkä olis kuitenkin järkevää joskus myös miettiä leikkaushoitoa, ihan vaan siksi että potilaan elämän laatu voisi parantua sillä. somacin aloitin nyt 5 päivää sitten ja siitä lähtien ollut hirveä väsymys ja maha kipeä ja oksetusta, joka näyttäisi nyt pikkuhiljalleen lievittyvän, mutta nexiumia käyttäneenä vuosikaudet huomasin että se ei enää auttanut, vaikka nosti annostusta, niin oireet vaan paheni ja epäilen itsessäni hypomagnesiuimia ja muidenkin vitamiinien puutosta. Tahtoo olla että tuo mahvaiva tuo stressiä ja näin ollen se lisää lääkkeiden käyttöä ja noidan kehä on valmis.

TTRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.6.2014 17.39
Noista happosalpaajien tehoista... Olen lukenut täältä monestakin viestistä että happosalpaajien tehoaminen voi viedä pitkänkin ajan, pahimmillaan puoli vuotta. Mutta mistä te tiedätte että se on se happosalpaaja mikä on auttanut, eikä esim. ajan kuluminen ja oireiden lientyminen itsestään salpaajasta huolimatta? Miksi se happosalpaaja auttaisi vasta puolen vuoden päästä, jos jo yhdessä vuorokaudessa happamuus vähenee merkittävästi? Itsellä kun oireet paheni Somacin kanssa niin olisiko sitä vain pitänyt yrittää sitkeästi popsia puoli vuotta? Luovutin jo kuukaudessa.

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.6.2014 18.06
Minä luovutin kahdessa viikossa, kun sivuvaikutuksia oli niin paljon.

ramiolavi4Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.6.2014 18.59
sanotaan että paras apu on ollut noista h2 salpaajista ei protonipumpun estäjäjistä, siinä ammutaan jo haulikolla hyttystä ja noita h2 salpaajia on eri merkkisiä ja vaikutukseltaan eri laisia, eli voi hoitaa hyvin viikonverran samalla lääkkeellä ja vaihtaa sitten toiseen ja sivuvaikutkset ovat lieviä esim. ranixal ja pepsidid. Yllättävää että niin paljon kuulee niiden haittavaikutuksista, se oli mulle ihan uutta, koska nähnyt sen mitä oli elämä ilman mitään noita salpaajia ja sen jälkeen. Niin lääkeyhtiöistä muitaakseni aikoinaan erään tutun väitöstilaisuuden maksoivat joka maksoi 40 000 mk suomessa menee lääketieteellinen tietämys ja hyvin huonosti eteenpäin, johtuen osittain lääketeidaiden manipuloinnista ja palkkioista mitä lääkärit saa, eli ns. sanottu puhdas lääkäri on harvinaisuus suomessa ja ihmekään jos heille tulee ns. siäisiä oppiriitoja asioiden suhteen. Aikoinaan paras ja halvin flimmeri rytmin siirtoon käytetty lääke kinidiini lopetettiin koska ei ollut katetta enää lääkkeellä oli liian halpa, nyt käytetään toista lääkettä jolla huomattavasti enemmän vaarallisia sivuvaikutuksia. Minun on pakko kuitenkin syödä noita salpaajia, sen verran paha tämä takaisinvirtaus on ja nyt on sentään mahan polte loppunut että ehkä voi viikon kuluttua vähentää sen somacin annostusta puolella ja ottaa yötä vasten ettei niin väsyttäisi, muuten sellainen allergialääke kuin hismanal oli hyvä muuten myös vatsalle, rauhoitti kummasti sen toimintaa ei taida enää olla edes myynnissä moista lääkettä.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.6.2014 21.03
Minä en allekirjoita tuota, että happosalpaaja alkaa vaikuttaa hitaasti. Kyllä sen vaikutus saavutetaan tunneissa. Vrk:n kuluttua teho on jo hävinnyt, ja pitää ottaa lisää, jos oireet ovat pahat ja jatkuvat.

Mutta jos on ruokatorventulehdus (tai vaikka gastriitti), silloin sen paraneminen vie kuukausia. Siksi lääke ei tuota havaittavaa helpotusta oloon, vaikka se toimiikin.

Jos haluan korvennuksen pois heti, otan Rennien tai Linkin, se auttaa minuutissa.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.6.2014 21.19
Ramiolavi, mistä aiheesta ystäväsi väitöksen väänsi ja mille yliopistolle?

adiemusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.6.2014 9.01
Melkein jokaisella väittelevällä lääkärillä on "sponsoreita" mukana vastaamassa tilaisuuden järjestyskuluista. Harvassa on ne, jotka ihan itse maksavat koko tilaisuuden.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.6.2014 9.43
Yksi asia joka mua ärsyttää lääkkeissä. Esim. närälääkkeissa on joskus närästäviä ainesosia, kuten piparminttua Renniessä. Täysin älytöntä! Olen huomauttanut tästä useankin kerran apteekkiin. Ikinä se ei ole herättänyt mitään kiinnostusta. Tietenkään farmaseutit eivät heti paikalla voi asialle mitään, mutta se täysi välinpitämättömyys tympii. Kerran otin yhteyttä valmistajaa, kun sain sivuvaikutuksia joita listassa ei ollut. Ei mitään kiinnostusta.

Tulee väkisin mieleen, että ketä varten lääkkeitä oikein tehdään. Tarkoitus ei selvästi ole auttaa potilasta mahdollisimman hyvin.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.6.2014 11.50
Puhutaankohan nyt oikeasti väitöstilaisuudesta (kakkukahvit tai kuohis + pieni coctailpala) vai myös kirjan painokustannuksista? Tietyt kustannukset liittyen vastaväittelijään saa laitokselta takaisin (väittelijä siis järkkää lennot, varaa majoituksen jne).

Piparmintun käyttö on kyllä jännä... Tuolla Laatikaisen artikkelissa pohdittiin tuon (suoraan suolistoon pistetyn) tuomaa helpotusta IBS - ihmisille. Jossakin kohtaa mainittiin, että se voi aiheuttaa n 10% närästysoireita (lähinnä nestemäisenä otettuna).

ramiolavi4Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset15.6.2014 18.17
En sano kuka väitteli ja missä, maksaahan ne vaan paljon ja yleinen tapa on hommata sponosoreita, ei tohtorin hattu niin vaan halvalla lähde. Kerran pyydettiin erästä lääkejättiä sponsoroimaan hoitohenkilökunnan veryttelyvaatteisiin, tuli tyly vastaus että ei ole tapana sponsoroida sellaisia asioista, vähän nauratti kun mentiin sitten työpaikan lentopallovuoroon niin eräs lääkäri oli siellä veryttelyasussa jossa luki isoin kirjaimin burana.
Suomessa kun mennään lääkikseen niin jo siellä lääkeyhtiöt tekevät erinäisiä asioita ja järjestelevät pirtujouhlia ja eräs työkaveri oli niin ahkera että jäi muutama tentti suorittamatta. Sukulainen kävi lääkäriksi virossa niin sieltä on lääkeyhtiöiltä kielletty kaikkinainen mainostaminen ja lahjonta opiskelijoihin. Ei muuten sipuli sovi yhtään mahavaivaiselle, ei edes vähän, nyt sitten kärsitään.

martoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset15.6.2014 18.35
Raaka sipuli ja banaani sekä omenatäysmehu ovat ainoita ruokia tällä hetkellä, jotka voin täysin varmuudella sanoa, että ne pahentaa refluksia. Oli vaan pakko kommentoida tohon ramiolavin viestiin, vaikka tää nyt tähän keskusteluun kuulukkaa.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset15.6.2014 21.06
ramiolavi4, tästä aiheesta vielä .... olisi ollut mukava tietää aihe ja liittyykö se lääkefirman johonkin tuotteeseen suoraan. Firmahan on varmaan mainittu myös kiitos -osuudessa.

Joo, kun noiden tohtoriväitösjuttujen kanssa on tullut oltua aikalailla tekemisissä, niin väitöstilaisuuden suurin menoerä on tosiaan se kirjan painatus mutta sitä rajataan nykyään (kirjoja ei viljellä kuin kohdennetuille henkilöille + tulevaisuuden , mahdolliset tarpeet). Vuosien työn jälkeen on syytä kuitenkin juhliakin - kyllä se sellainen ponnistus on :-)!! Onko meillä väitöksiä valmistelevia vielä lukijoissa mukana tai kenties uusia prosessia aloittelevia?

Promootiopuolella naispuolisille kaikki juhlat mitä asiaan liittyy tulee maksamaan, jos ei ole minkäänlaista iltapukua tai paria siellä kaapissa ... mutta kaikki ei sen takia juuri osallistukaan ihan kaikkiin rientoihin mitä asian ympäriltä järjestetään.

Illalla järjestettävä karonkka vastaväittelijän kunniaksi on asia erikseen mutta siitä huolehtii väittelijä.

Missään näistä lukuisista tilaisuuksista, missä olen ollut (myöskään lääkkiksen puolella) ei ole ollut mikään firma sponsoroimassa -- kyllä ne on ihan omista palkkapusseista maksettu ja etukäteen säästetty. Mutta erittäin hienoa, jos teilläpäin on näin - eipä joudu väittelijä maksamaan itse eikä maksanut firma pysty tarkistamaan onko kyseinen lääkäri määrännyt enemmän heidän tuotteitaan kuin jonkun muun :-)

Lääkkiksen pirtubileet on muuten suuresti liioiteltuja :-) Peruskandit on täälläpäin lähinnä katkeria kun stereotyyppisesti suuresti puhuttuja ja mainostettuja voiteluita ei näy ei kuulu :-)

Firmasponsoroinnista olen huomannut sen, että hakiessa kannattaa kokeilla lukuisista yrityksistä, myös niistä, jotka eivät suoraan ole tekemisissä oman alan kanssa. Ja mukaan kunnon kirjallinen perustelu ... Joskus tämäkään ei tietty auta vaan joutuu ostamaan sen asian lopulta itse täysin omilla rahoillaan esim järjestötoiminnan puolella.

Lapin tyttöRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.6.2014 19.21
Mitkä on hapottoman mahan ongelmia?

ramiolavi4Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.6.2014 20.04
Oli aika tyhjä ja ns. puhe kuin suoraan lääkeyhtiön suusta. Vuonna 2000 jälkeenhän noita ns. pirtupileitä ruvettiin rajoittamaan jo ihan senkin takia, kun moni jäi koukkuun siihen, mutta nyt on tilanne ihan toinen tai pitäisi olla ja kuten edellämainitussa teksistä ilmenee niin on aika hyvin aivopesty lahonnan suhteen koska virkamies ei voi ottaa lahjoja vastaan jajostain kumman syystä oulun lääkeiteteen kilta on varakkain kilta siinä yli-opistossa ja kilta rakennus on mitä parhaimmalla paikalla. Se mitä kerron kerron täyden totuuden ja se mitä sanoi eräs tuttu lääkäri että sen promootio tilaisuus maksoi 40 000 markkaa ja sai lääkeyhtiön sponsoimaan sen niin se ei poista edellä mainitun näkemystä että se on mahdottomuus. Ja nuo pirtupileet voin sanoa kun ex vaimo oli lääkiksessä niin niitä riitti ja riitti ja kaiken maailman juhlia eri lääkefirmojen järjestäminä, voin ymmärtää kyllä edellä mainitun aivopestyn kommentin että sellaista ei ole mutta toivoisin että jos menen lääkärille että se ei ole sokea, kuten voin olettaa edellisestä. Kumma homma kun yleisessä tiedossa olevat asiat ei enää olekaan niin miten asiat on menneet. loppujen lopuksi näiden lääkäreiden ns. opiskeluajat mielletään kultaisiksi ajoiksi jossa paneudutaan oikein ihmisen auttamiseen ja hoitomenetelmiin ja muuhun ja sanonta kuuluu että joka kurssilta valmistuu yksi alkoholisti, on kokemusta siitäkin kun vasta luvan saanut lääkäri vetää imovanea 10 kappaletta ja ottaa potilaan vastaan, eihän siitä mitään tuu, mutta ei tuu lääkärille sanktioitakaan kyllä saa munata ja muuta vastaavaa ennen kuin rupeaa lääkärille nahkurinorret paukkumaan. Joo sain minäkin kerran lahjoituksen lääkefirmalta ekg viivain, tuli tarpeeseen kun entinen oli jo aika kulunut. se on ihmeellistä mitä olen kuullut ja nähnyt onkin harhaa. Ne pirtupileet kaverin mielestä oli aika usein tapahtuvia ja säännöllisiä ja ex vaimo sanoi kans että jatkuvasti oli jotain, ehkä se homma on nyt rauhoittunut ja kallis koulutus saa rauhan kouluttaa ammattipäteviä lääkäreitä jotka ovat iskussa myös opiskelussa eikä krapulassa pirtukekkereistä. se mikä harmittaa on se että välttämättä se oikea ja paras lääke ei saa tuulta alle, jos lääkeyhtiöllä suuret markkinarahat jolla esittelyssä lytätätään se toinen lääke ja nostetaan oma tuote parhaaksi, voin sanoa hyvä esimerkin sellainen kuin seroquel, indikaatiot oli vakava skitsofrenia ja maanis depressiivisyys kävi ilmi että se ei auttanut skitsofreniaan mutta sitä määrättiin paljon ja kävi niin että meinasin kuolla kun piti hakea potilas pakkohoitoon joka oli syönyt sitä lääkettä ja meni sen olo hurjaksi että muuten niin rauhallinen potilas, niin oli ostanut muutaman aseen itselleen ja loppujen lopuksi selvisin hengissä siitä mutta potilas ampui itsensä, kiitoksia tehokkaan seroguelin, eli käytössä nyt etupäässä ketipinor nimellä.

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.6.2014 8.15
Ramiolavi, on hyvä että tulee erilaisia kuvuaksia siitä, miten asia voi mennä, sitä ei kannata alkaa määrittelemään "aivopestyksi" tai lääkefirman puheeksi. se ei myöskään estä sinun kuulemastasi olemaan mahdotonta, niinkuin kuvailit tuota. Ihmisillä on vaan monia kokemuksia joka suuntaan.


Kultaiset ajat taitaa liittyä meillä kaikilla opiskeluaikaan? Juhliminen - oli alkoholin kera tai aivan ilman - on aina liittynyt opiskeluun ... ja minun mielestä saa liittyäkin :-)

Karonkka on se, joka vie kaikkein eniten väittelyssä rahaa (esim 100 ihmisen ruoat + musiikki + tilanvaraus maksaa tietenkin kuten kaikki tuon luokan juhlat). Jos sen mainitsemasi n 6000+ e joku maksaa, sehän on hyvä juttu.

Laitokselle tai yliopistolle tehdään ymmärtääkseni kaikkialla lahjoituksia. Se ei kuitenkaan ole minkään yksittäisen henkilön lahjomista laitoksen sisällä. Väitöskirjaa tekevät eivät ole yleensä laitoksen henkilökuntaa (virkamiehiä). Mutta hyvä, että tulee eri näkökulmia asioihin.


Hapottomasta mahasta löytyy keskusteluita hakulaatikolla.

hiukset-onRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.6.2014 14.25
Omiin vatsavaivoihini auttoi kun siirryin gluteenittomaan leipään. Olen muutaman kerran kokeillut tavallista ja maha turpoaa ja kipeytyy heti. Keliakiaa ei löydetty.

Hiukset lähtevät edelleen, siitä aiemmin kirjoitin. Luulen johtuvan Nexiumista, jota söin 2,5 kk. Näitä juttuja täällä lukiessani olen yhdistänyt kaikki muutkin ihmeelliset oireet samaan lääkeeseen. Esim. kaksi viikko punoitti kasvot ja kuristava tunne kurkussa.

Pystyn syömään gluteenia kyllä muussa kuin leivän muodossa. Kaurapuuron syön gluteenittomana = puhtaasta kaurasta.

Ruoka-annokset olen pienentänyt ja juoman juon aina aterian päätteeksi.

Suurimman avun kuitenkin löysin ruuansulatusentsyymistä. Ensin ostin apteekista yhtä lajia ja söin jonkin aikaa. Toimi jotenkin, kunnes kokeilin syödä tavallista leipää väliin, jonka jälkeen ei enää toiminut. Sen jälkeen tilasin netistä markkinoiden vahvinta ruuansulatusentyymiä, joka on pitänyt vatsavaivat pois :) plus siis nuo edellä mainitsemani "remontit" ruokavalioon.

Hiilihydraatit eivät siis vain sula ennen paksusuolta ja siellä aiheutuu sitten ongelmia: alkaa muodostua kaasuja. Ihmettelen kyllä, että miksi yht´äkkiä ruuansulatus ei sitten toimi, mutta en saanut siihen mitään vastausta, niin syön sitten niitä ruuansulatusentsyymeitä, kun muukaan ei auta.

Vähänkin rasvainen ruoka on pahasta. Samoin mausteet, hiilihappojuomat ja piiiiitkä lista ruokia.

Mutta kyllä on kiva kun ei tällä hetkellä ole kipuja :)

MikaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.6.2014 17.05
Minä kokeilin noita entsyymejä. Ehdin syödä kaksi kunnes alkoi kaameat närästysvaivat. Kokeilen toistekin uudestaan tietääkseni johtuiko vaivat entsyymeistä vai oliko kyseessä sattuma.

hiukset-onRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.6.2014 17.26
Kevyemmän ruuansulatusentsyymin kanssa meni 4 päivää, jonka jälkeen mahakipu loppui. Kipu johtui siis kohdallani noista kaasuista, ei ruuansulatusentsyymistä.

Nyt en voi olla yhtään ateriaa ilman tai suolisto ilmoittaa heti asiasta. Yleensä noin 8 tunnin kuluttua syömisestä, kun on jättänyt ruuansulatusentsyymin väliin. Tuolloin se ruoka yleensä on ehtinyt sinne paksusuoleen. Näin olen lukenut. Eli 3-4 ruuansulatusentsyymiä menee päivässä.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.7.2014 14.11
Oli eilisen ilman happosalpaajaa ja söin tänään myös aamupalan + lounaan niin, etten ottanut lääkettä alle. Miten musta tuntuu, että safka meni paljon paremmin alas? Yleensä tunnen ruuan koko matkan alas (etenki jos ruoka/juoma on selvästi kuumaa tai kylmää) ja rintalastan takana jumittaa, alasmeno on muutenki hidasta. Nyt tuntui solahtavan paljon vaivattomammin.

Heräsi ajatus, että voiko nielemisvaivakin johtua, ainakin osin, lääkkeestä? Sitrus valitteli jossain vaiheessa ruokatorven kuivumista Nexiumin sivuvaikutuksena. Muistatko, miten tuo ruokatorven kuivuminen ilmeni?

martoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.7.2014 16.20
helppo vastaus kysymykseesi: kyllä voi.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.7.2014 16.31
No just sillä lailla, että nieleminen oli vaikeaa. Yhdessä vaiheessa en voinut syödä mitään, missä oli hituja. Esim. perunaa, kalasoppaa, mustikkakeittoa, jotka muuten on niitä helppoja ruokia. Lisäksi ihan tyhjän nieleminen oli ohjelmanumero.

Arvatkaa oliko tätä helppo saada menemään lääkärissä perille? En tietenkään heti itsekään tullut ajatelleeksi että lääke on syypää.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.7.2014 19.44
Oho, noin pahaksi mulla ei ole ainakaan vielä mennyt. Mutta esim. puhuminen silloin kun safka on matkalla on melkonen suoritus.

Täytyy muutenki hankkiutua manometriaan syksyllä, uskon että ruokatorven peristaltiikka on mulla joka tapauksessa puutteellista.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.7.2014 22.25
Nii, se oli sitä aikaa kun elin maidolla ja jugurtilla ja keitetyillä munilla (ei hituja). Siihen saatiin sit lisäksi Nutridrinkit. Kyl se oli kamalaa, myönnetään.

Kyllä kannattaa hankkiutua manometriaan.

juissiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.7.2014 3.59
Mikä lie tuo markkinoiden vahvin ruuansulatusentyymi?

hiukset-onRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.7.2014 7.10
Digest Gold (Enzymedica The Enzyme Experts). Purkissa lukee, että on kaikkein tehokkain ja patentoitu. Olen vain luottanut siihen, mitä purkissa lukee ja mulla ainakin toimii tämä. Tyyriiksi tulee, kun purkki menee kuukaudessa (120 kpl). Mutta mieluummin näin, kuin suolistovaivat.

En tosiaan ole löytänyt mitään tietoa siitä, että miksi hiilihydraatit eivät pilkkoudu ennen paksusuoleen pääsemistään. Onko joku ravintoaine, mitä en saa vai mistä johtuu, en tiedä. Kiva olisi päästä vaivan lähteille ja näin päästä eroon noista entsyymivalmisteista.

juissiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.7.2014 7.22
Järkyttävä on tuo oman vatsankin turvotus. 10 päivässä söin monta kiloa ja ei hyvältä näytä :D

Eikä tunnu. Noita pitää ostaa. Kiitos!

SatuLRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.8.2014 12.47
Just kahlasin koko viestiketjun läpi ja liityn itsekin tähän kertomalla kokemuksiani. Refluksi siis itsellänikin ja tämä alkoi todenteolla haitata vuosi sitten. Närästystä olen siis vain aiemmin pyrkinyt sietämään ja ottanut Rennietä. Raskausajan polttavat "mätäkala" röyhtäilyt oli sit ihan omaa luokkaansa, johon söinkin Ranixalia. Tosin todennäköisesti olen kärsinyt tästä jo vuosikymmeniä, mut pistäny koko jutun laktoosi-intoleranssin piikkiin, kun laktoosilääkkeet helpottivat kummasti. Verikokeet puol vuotta sit tosin kertoi ettei olis koko laktoosivaivaa. Mut ylävatsakivut meni ohi joksikin aikaa näin ohi. No joo tää karkaa ihan väärille raiteille, mut siis vuosi sitten alkoi satunnaiset todella kovat ylävatsakivut (pahimmillaan 4h, parin tunnin sisällä syömisestä). Lääkärit tai siis hoitsut ei pitäny minään, kävin tuon takia päivystyksessäkin, mut ei osannu auttaa... lääkäripulaa täällä suunnalla siis. No menin vaivani takia yksityiselle, verikokeet normaalit, ultrassa ei mitään ja tähystyksessä näkyi pitkät verinaarmut ruokatorvessa, syy löysä läppä. Söin esomeprazolia ja olo parani. Tosin kuuri ei auttanu mitään ja parin kuukauden jälkeen kun pidin hetken tauon, ni kipu tuli heti takas. Selvittääkseni taustoja vielä, niin minua kun ei pahemmin polttele, vaik näriikin, mut toi kipu rintalastan alla on ihan hirveä. Pitäis siis syödä vissiin jatkuvasti happosalpaajia. No puol vuotta söinkin, ei mitään ihmeellisiä oireita, vähän kuvotti välillä, mut ei muuta. Puolen vuoden päästä alkoi enemmän kuvottaa ja iho kutista. Taas ei pidä lääkärit/hoitsut minään ja sain useamman päivän renkutuspuheilla soittoajan (siis edelleen lääkäripula), joka määräs labraan. Maksa- ja sappi-arvot koholla, alat arvo yli 400, niin kiireellisenä sairaalaan lähetettä. Uudestaan labraan ja lähes normalisoituneet arvot, ni se oli sit siinä. Tosin lopetin labrojen välissä esomeprazolin syönnin, kun tajusin, että voi olla sivuvaikutus. Eli niin varmaan olikin. Tämä siis nyt kesäaikana ja kun lopetin dropit, niin olo paheni refluksin suhteen. Taas kovat kivut, vaik menikin pari viikkoo, näriminen alkoi kyl samantien. Nyt Ranixal aiheutti pahaaoloa. Päivystävä lääkäri määräs kipuihin Zoltia ja paha kutina alkoi heti 1 tabletista (enkä oo enempää uskaltanu ottaa ja tätä kestäny viikon. Ja kesän sulkuaika, niin ei saa tätä ees saa hoidettua. Ja kutinan syynä ihan satavarmana kohonneet maksa-arvot. En todellakaan tiedä mitä tässä pitäis tehdä, mut jos olo on kuin kusiaiset pyöris iholla (tosin on toi iho jo aika pahasti ärtyny raapimisestakin ja en pysty olemaan raapimatta), niin ei saa nukuttua ja töitäkin pitäis muka pystyä tekemään ja lapset hoitaa. Auttakaa, jos kuulostaa tutulta!

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.8.2014 13.28
SatuL, happosalpaajilla voi olla tosi kummallisen tuntuisia sivuvaikutuksia, joita ainakaan perusyleislääkärit eivät myönnä. Itse kävin eilen lääkärissä valittamassa vatsaa, ja sainkin lähetteen gastroenterologin konsultaatioon. Lääkäri käski syödä jatkuvasti Nexiumia vähintään 20 mg, ja valittelin siinä että mulla menee lihakset ihan surkeaan kuntoon jatkuvalla käytöllä + laihdun aina 1-2 kiloa, kun muutama viikko Nexiumia mennyt täydellä 40 mg annostuksella. Lääkäri suorastaan pöyristyi ja loukkaantui, kun uskalsin esittää että johtuisko tuo siitä ettei kaikki ravintoaineet imeydy happosalpaajakuurilla. "Mistä sinä olet tuollaista keksinyt?" lääkäri kysyi. Kerroin googlettaneeni neytistä kohtalotovereita + tästä refluksipalstasta ja mainitsin, että muillakin ollut samanlaista. Lääkäri hymähti ja sanoi pilkalliseen sävyyn, että käyppäs siellä vielä nettilääkärisivustoilla ja wikipediassa lukemassa, niin alkaa tulla vaikka minkälaisia sivuvaikutuksia. Hohhoijaa. No, onneksi pääsen sinne gastroenterologille ja vielä oman alueeni parhaalle.

SatuLRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.8.2014 14.07
Saturnus, ihan oon samaa mieltä lääkäreiden toimesta. Joo ei oo mitään, syö vaan droppeja... Pitääkö sitä oottaa että maksa sanoo poks, että ottavat vakavasti. Pistää vihaks!

SatuLRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.8.2014 14.08
Tää lääkäreiden puute vie peruspalvelut kokonaan ja sit yksityisellä maksaa karvaan hinnan palveluista. Labroihinkin uppos useempi satanen, ultrasta ja tähystyksestä puhumattakaan. :(

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset7.10.2014 22.51
Mitenhän yleistä on ihon kutina happosalpaajien käytön yhteydessä? Onko kellään kutissut? Havahduin tässä pari viikkoa sitten, että päänahka kutiaa jatkuvasti. Viime viikolla huomasin, että oikeestaan joka paikka kutiaa, kutina vaihtaa vaan paikkaa välillä.

Toissapäivänä en ottanut esomepratsolia, eilen ei kutissut läheskään niin paljon. Illalla otin lääkkeen ja tänään on taas kutissut.

Onhan tässä toki syksy tullut ja sen myötä monella alkaa kuivasta ihosta johtuva kutina. Mulla on myös kuiva iho. Mietiskelen vaan, että onkohan syynä lääke vai ilma.

kuikkisuunoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.10.2014 1.52
hiukset-on:
"En tosiaan ole löytänyt mitään tietoa siitä, että miksi hiilihydraatit eivät pilkkoudu ennen paksusuoleen pääsemistään. Onko joku ravintoaine, mitä en saa vai mistä johtuu, en tiedä. Kiva olisi päästä vaivan lähteille ja näin päästä eroon noista entsyymivalmisteista. "

Ärtynyt suoli eli ibsssä ei ohut suoli osaa pilkkoa tiettyjä sokereita, fodmappeja, mut paksussa suolessa ne sitten kuplii kipeästi?

MikaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.10.2014 16.42
Saturnus: Minä saan tosi pahaa nokkosrokkoa ja kutinaa happosalpaajista. Joudun syömään jatkuvasti antihistamiinia.

Päänahka, sormien päät ovat pahimmat. Käsivarret ja torso toisiksi pahimmat.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.10.2014 20.23
Ok Mika, kiitti tiedosta.

SatuLRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.10.2014 21.56
Mun kutina katosi muutaman viikon viiveellä kun lopetin happosalpaajat. Pidin taukoo ja takas tuli ylävatsakivutkin ja närästys. 2 zoltia peräkkäisinä päivinä otettuna palautti kutinan ja labrat kertoi maksa- ja sappiarvojen nousseen pahasti, että pääsin oikein lähetteellä päivystykseen. No kerroin sit epäilykseni, että johtuu lääkityksestä, niin ei hoidettu vaan seurattiin veriarvoja normalisoitumiseen. Ja parani, mut alat oli parhaimmillaan melkein 800 eli jo parin kymmenen arvo tässä on jo koholla olevia arvoja. Lopulta sit lääkäritkin totes, että harvinainen oire joo, mut on lääkkeen sivuvaikutusta. Eli sen verran herkät sisuskalut, että happosalpaajat on kielletyllä listalla. Nyt oon syksyn ajan testaillu kaikenlaisia neutralisoivia lääkkeitä pepsidistä gaviskoniin (tai jotain sinnepäin) aika huonoin tuloksin. Nyt testissä zantac, joka auttaa melko hyvin. Eikä oo onneks viel sivuoireitakaan aiheuttanut.

SatuLRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.10.2014 21.58
Ja söin siis alkuun just tuota esomeprazolia.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.10.2014 22.03
No niin. Multa tosin katsottiin maksa-arvot pienen verenkuvan yhteydessä pari viikkoa sitten. Olivat ok. Sappijutut ei taida kuulua PVK:hon? Minkä niminen tutkimus se on lääkärilatinalla, jospa yrittäisin päästä sellaseen?

SatuLRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.10.2014 22.13
Vaatii paastoarvoja, en osaa sen enempää sanoo. Pelkkä maksa-arvojen seurantahan ei paastoo edellytä.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.10.2014 22.22
Ok. Lääkärikäynti tarpeen joka tapauksessa, sielläpä tuo selviää.

SatuL ja Mika, osaatteko kuvailla millaista se kutina teillä on/oli? Mulla kutiaa usein esim. sukan resorin alta ja vaatteen kosketuksesta ihoon ylipäänsä, mikä viittais maalaisjärjellä sinne kuivan ihon puoleen.

Välillä tosiaan selvästi kutiaa, välillä "pistää" ihan kuin ihokarva jäis kiinni johonkin kankaan säikeeseen. Toisaalta esim. päänahka kutiaa koko ajan, paikkaa vaihtaen, vaikka se ei ole mitenkään erityisen kuiva eikä hilseilekään. Myös kasvojen iho kutiaa välillä.

Niin ja yksi paikka kerrallaan kutiaa, kutina hellittää kun vähän hieraisee tai raapii, mutta vaihtaa herkästi paikkaa johonkin muualle.

Ihottumia ei näy missään.

SatuLRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.10.2014 22.59
No mulla ei oo ollu kans ihottamaa, ihon kutina paheni lääkkeen käytön myötä, mut vaihteli paikkaa, illalla ja yöllä yleensä pahempi. Ja koko kropassa. Varsinkin kädet, jalat ja keskikroppa. Ei niinkään pää. Oon herkkäihoinen kasvoista, mut pää ei kutissut erityisemmin. Vaatteet ja niiden saumat, tuulenvire iholla ja lämpö pahensi kutinaa. Ja ihan sietämätöntä. En ees saanu nukuttua... ataraxiakin tuli kokeiltua mut ei auttanut (käytetään mm. vesirokon kutinaa helpottamaan). Unilääkkeet auttoi sit nukkumaan. Lopulta kun aine poistui kehosta, ni alkoi arvot alentua ja siten myös kutina kadota.

MikaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.10.2014 9.08
Minulla on ihan selvät nokkosrokon oireet omasta mielestäni.

Päänahka: Suihkun jälkeen kova kutina
Sormen päät: Tingling sensation (mikä se on suomeksi?) - Epäilen B12-vitamiinia
Hikoillessa punaisia läikkiä kroppa täyteen - Häviää minuuteissa
Suihkun jälkeen punaisia läikkiä kroppa täyteen - Häviää minuuteissa

Jos kutisee ja raapii, niin kutina pahenee. Myös sellaisia pieniä hiekanjyviä saattaa irrota päänahasta kutinakohdasta, samoin peräaukon ympärilt

Sitten lisäksi on näitä hassuja pieniä valkoisia pisteitä jotka ovat jossain ihmeellisessä yhteydessä toisiinsa. Niitä saattaa olla selässä, ja jos emäntä rapsuttaa yhtä, niin selässä olevaa toista valkoista pistettä kutittaa/pistelee. Se on hyvin hassu efekti??

Ilman antihistamiinia PPI-kuurin ollessa päällä kutina on lähes sietämätön. Antihistamiini vie varmaan 80% oireista pois. Tämä alkoi samoihin aikoihin kun vatsa "levisi" eli pari vuotta sitten ja jouduin aloittamaan PPI-kuurit.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.10.2014 22.45
Mä en ole ihan varma, onko mun oma kutina sittenkään salpaajalähtöinen. Kovin helposti se nimittäin unohtuu, kun keskittyy johonkin muuhun. Ostin myös apteekista sampoota kuivalle päänahalle ja rasvaista kosteusvoidetta, molemmat auttoivat heti -> kutina väheni kolmasosaan. Mutta, seuraillaan. Mullaki irtoilee päästä "jyviä" ja kutina pahenee, kun raapii.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.10.2014 11.31
nosto Lindalle

MikaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.10.2014 11.34
Tarvitsisin hieman apua happosalpaajiin liittyen. Zolttia syön 15 mg tällä hetkellä koska se toimii riittävän hyvin.

Minulla on nyt pitkään sellainen olo että olen ihan koukuttunut Zolttiin. Tiedän että happosalpaajien lopetuksen jälkeen iskee aina "PPI-krapula" kun hapot alkavat virtaamaan, mutta en pysty olla ilman Zolttia yli 4-5 päivää. Heti alkaa hapot nousemaan kurkkuun ikävästi ja olotila yleensä pahenee mitä useampia päiviä kuluu. Tätä on nyt jatkunut pari vuotta kohta. Pystyn olla ilman Zolttia sen 3-5 päivää maksimissaan ja sitten yleensä otan ainakin viikon kuurin kerran päivässä.

Lisäksi nyt on niin tuskainen väsymys, mutta se ei varmaankaan liity asiaan. Toista päivää pää nuokkuu eikä työstäkään tuu mitään kun tekisi mieli vaan sulkea silmät ja nukkua. ZzZzZzZzZz

MallaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.10.2014 17.12
Ei kai tässä tapauksessa voida puhua koukuttumisesta / addiktoitumisesta sanan varsinaisessa merkityksessä? Minusta sinä nyt vaan tarvitset tätä lääkettä, joku muu tarvitsee päivittäin jotain toista. Kun annostuksesi on varsin pieni, mikset käyytäisi sitä kun se kerran toimii?

Tietysti voit säätää ruokavaliota (entisestään?) ja ottaa Zoltin esim. Joka toinen päivä. Siis että vähennät vähitellen etkä kerralla.

Piristymistä! Tää pimenevä syksy väsyttää minuakin.

MikaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.10.2014 18.59
Malla: Aluksi jouduin aina syömään ainakin viikon kuurin ennen kuin närästys edes katosi. Eikä minua sillä tavoin edes närästä nykyisin vaan hapot hyppää ihan suorilta kurkkuun (vai onkohan limakalvot päässeet korjailemaan itseään jolloin tuskaa tulee vähemmän?). Nyt tuntuu kuitenkin siltä etten voi elää ilman lääkettä.

Pelkään kovasti että asiat on kääntyneet jotenkin nurinniskoin ja nyt tuskat tulevat koska lopetan lääkkeen, ei siksi että tarvitsen lääkettä.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.10.2014 19.06
Mika: mäkin huomasin väsymyksen närästyksen pahettua refluksitaudiksi. Toisaalta, krooninen sairaus on pahemmanlaatuinen stressitekijä, ei ihme että uuvuttaa.

MallaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.10.2014 20.13
Stressi on näitten sairausten kanssa yksi piru. Kirjoitin just tuonne toiseen ketjuun, että parin viikon stressijakso riitti tuomaan oireet takaisin. Olen myös juonut liikaa kahvia, syönyt suklaata ja suolapähkinöitä, pakko tunnustaa. Ilman stressiä olisin varmaan pysynyt näistä pahiksista erossa:)

en osaa mitäänRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.10.2014 21.28
stessin takia niitä salpaajia yleensä syödäänkin, helppo apu ja stressitön maha hapollisesti, ei helppoa kun pitää muuttaa elämäntapojakin että ei tarvitsisi syödä salpaajia ja moni saa salpaajista tosiaan lihaskouristukisa ja muita lisukkeita.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.10.2014 21.37
Ai sä luulet että refluksitaudin hoidon voi kuitata syömällä salpaajia? Etpä taida itse refluksia sitten sairastaa.

MallaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.10.2014 21.50
En osaa mitään -nimimerkille voin kertoa, että olen muuttanut ruokavaliotani olennaisesti. Ja pystynyt lopettamaan alkuvuodesta salpaajien käytön. Näitä 'turmiollisia' ruoka-aineita olen syönyt jonkun verran pitkin kesää. Mutta nyt stressi niiden kanssa on aiheuttanut oireita, joihin salpaajatkaan ei auta. Tämä ainakin minun osaltani kumoaa väittämäsi: salpaajat kehiin - ei oireita, vaikka mitä söisi?

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.10.2014 22.37
Vastasin edelliseen kommenttiin, eli nimimerkille -en osaa mitään-.

MallaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.10.2014 22.55
Miten ihmeessä Sitrus olisi voinut viitata sinun kommenttiisi kyllästynyt? Selasin ketjua taaksepäin kesäkuun loppuun asti enkä löytänyt yhtään sinun viestiäsi. Vai oletko toiselta nimimerkiltäsi en osaa mitään? Tällä sivustolla käytetään vain yhtä nimimerkkiä.

MallaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.10.2014 10.09
??? Miten ihmeessä nimimerkki 'kyllästynyt' on saanut poistettua viestinsä?

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset23.10.2014 10.41
Tunnustan etten lukenut viestiä sen pidemmälle kuin itseeni kohdistettuun purkaukseen asti. Mutta lopussa silmiin sattui jotain asiaankuulumatonta kuten -Irak-.
Näitä tällasia tulee, ylläpito poistelee. Taitaa olla paljonkin poistettavia.

Mummo HämeestäRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset15.12.2014 18.23
Kiitos viesteistä, harpoin ne läpi. Olen syönyt Nexiumia, nyt Esomeprazolia 20 mg/päivä, kaikkiaan olen varmaan syönyt noin seitsemän vuotta aivan jatkuvasti. Minua ei närästä, mutta sain aika ajoin kovat vatsakivut ja ei aina tiennyt, reistaako sydän vai vatsa! Lääke helpottaa, muttei aina.
Nyt kiinnostaisi tietää, onko muilla ollut sivuoireina rankan potutuksen, alakulon jne. ohessa sydämen rytmihäiriöitä ja tiheä pulssi ja lisälyöntejä.
Olen seitsemänkymppinen, mutta liikun tosi paljon, kävelen, uin ja kesällä pyöräilen.
Tk-lääkäri määräsi beta-salpaajaa, paineet 157/85 tai sinnepäin, pulssi n. 90.
Hulluinta on, että olen saanut "perintönä" tosi matalan verenpaineen!
Nyt päätin alkaa lääkkeettömän jakson ja ottaa magnesiumia poretablettina. Aloitin viime viikolla ja jo nyt paineet oli n.129/76!
Samalla lääkäri ihan "tyrkytti" stressin lääkkeeksi mielialalääkettä, sanoin etten tarvitse. Stressin lääkäri otti esille ihan omatoimisesti, en ollut maininnut mitään siihen viittaavaa.
Pliis kertokaa, onko ollut samoja sivuvaikutuksia ja miten mahdollisesti olette päässeet niistä.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset15.12.2014 18.56
Katohan mummo tota jatkuvat mahakivut -ketjua.

perussopuli / siirtoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.3.2015 23.39
Onko teillä ollut Esomeprazol (Nexiumista) sivuoireena ruokatorven spasmeja?

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.3.2015 23.40
Ei ole tullut .. päinvastoin -lääke (muun ohessa) on auttanut ruokatorven spasmeihin.

pikkusoturiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.3.2015 16.39
kertokaa mulle sellanen happosalpaajalääkitys, joka ei aiheuta kutinaa :/ alan olla jo epätoivoinen, vaikka olemmekin erilaisia

SatuLRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.3.2015 17.43
Ihan hetkelleen en oo taas ollu keskustelussa mukana, mut pikkusoturille tiedoks, niin itse kärsin kans tooooosi pahasta kutinasta. Söin puol vuotta pratzoleita, eikä enää oo mitään asiaa noihin. Sivuoireena tullut kutina osoittautui siis, että mun maksa- ja sappiarvot nousi pilviin. Käytännössä mulle siis koko lääkeryhmä on myrkkyä. Ja muut ei juurikaan näihin vaivoihin auta ees. Zantac on ollu nyt pidemmän aikaan testauksessa, eikä se aiheuta mulle kutinaa, mut ei tosin tepsi niin hyvin kuin pratzolit. Mut parasta mulle sopivaa lääkettä. Monenlaisia droppeja on ollu kyl käytössä... Nyt oottelen, milloin pääsen leikkaukseen.

pikkusoturiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.3.2015 14.38
Okei, mulle saa nyt nauraa :(, ite olen vaan itkenyt. Otin tänään elämäni ekan Somacin seuraavalla menestyksellä:
- korvat lukossa ja kipuilee
- naamaa kuumottaa ja koko alaleuka ja posket tuntuu turpeilta
- niveliä särkee
- himmee päänsärky ja väsymys
- koko kroppa kerää vaan nestettä
- ei oo yhtään nälkä, myt sit kun alottaa syömisen, niin hyvä et pystyy lopettaa
- metallin maku suussa
- huimaus (edelleen)
- sydämenpuolelle särkee ja sit oikeet rintaa sattuu(?)

oikeesti, eiks tän pitäny auttaa :/ mietin vaan sitä, et ainoo, mikä on helpottanu on se, et rintalastaa ja selkää ei särje nii paljoa. Mua vaan harmittaa. Mun pitäis opiskella, mut kipuilultani en vaan saa itteeni kohta ylös sängystä.

Tintti2Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.3.2015 19.08
Olisko sulla lääkeallergia?

pikkusoturiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.3.2015 19.42
ei kai ny helvatasa? :( onks sekin mahdollista? Nyt oon ollu koko päivän kalpee kuin toi vastamaalattu seinä ja rintaa polttaa niin maan prkl:sti. Voiko muka noille salpaajille olla yliherkkä/allerginen? Vai oonko mää jo niin masentunu, että oireilen ihan kaikesta. Anteeksi tämä.

SatuLRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.3.2015 20.41
Zolt ja Somac on kummatkin tuota laajakirjoista pratsolien lääkeryhmää. Itse söin Esomepratsolia puol vuotta, kk tauko ja 2 Zoltia sai aikaseks ihan helvetillisen kutinan (sappi ja maksa-arvojen nousun). Kesti noin 4 vk, ennen kuin veriarvot normalisoituvat. Eli jos yks aiheuttaa tommosia oireita, ni älä käytä noista ollenkaan. Poltteen kestän jotenkin joo, mut ylävatsakivut on kauheita... Zantacilla on vaan pärjättävä. Neutralisoijat on yks tyhjän kanssa.

Tintti2Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.3.2015 21.35
Minulle ainakin antasidit auttaneet...ehkä sen takia ettei maha ole tottunut salpaajalääkitykseen. Kolme Zantac kuuria sen jälkeen kun sain refluksin...ja nekin vain viiden päivän kestoisia ...silloin sivuoireet tulleet vastaan.

refluksitautiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.4.2015 21.11
Terveppä terve!
Jotain 6v syöty happosalpaajia ja mietinkin, että onkohan näistä ollut jotain pysyvää haittaa elimistölle. Pahin refluksi nyt ainakin pysynyt poissa näiden avulla. Nyt varmaan pitäisi mennä uuteen tähystykseen, mutta kun oli niin epämiellyttävä toimenpide, ettei uskaltaisi. Nexiumia mennyt siis päivättäin nyt muutaman vuoden 20mg aamulla. Joo eipä mulla muuta, kuhan kyselin, jos joku syönyt yhtä kauan lääkkeitä...

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.4.2015 21.34
Moro refluksitauti, salpaajia on mennyt säännöllisesti päälle 8 vuotta (pl pienehköt ei lääkitystä tai miedompi lääkitys). Annos on toi 20 mg esomepratsolia (Nexium). Itselläni ei ole tullut kyllä mitään ongelmaa näistä.

Tsemppiä tähystykseen jos päätät mennä!

refluksitautiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset13.4.2015 21.52
Joo kiitokset vaan, kaipa tästä uskaltaa mennä kuhan mahdollisesti juttelen lääkärin kanssa eka, että saanko jotain puudutetta. Itellä on tuo oksennusrefleksi niin herkkä, että jo takahampaita pestässä alkaa yrjöttää. Ehkä tuon saisi jossain lievässä nukutuksessa kanssa. :P

eebenRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.4.2015 11.25
Takana olisi pari kk esomeprazolin kanssa ja täytyy sanoa, että tän hetkisestä olosta epäilen kyllä nimenomaan lääkitystä.

Aluksi sain siis todella kovia rintakipuja, joihin määrättiin 40mg ja kivut loppui.

Sitten tuli vatsakrampit, joihin määrättiin jo 80mg ja Litalgin.

Vähän aikaa meni ok, kunnes maha muuttui jatkuvasti aristavaksi. Vatsa on turpea, vaikka yleensä pysynyt vhh ruokavaliolla nätisti kurissa. Lisäksi jalat on turpeina nesteestä. Pää kipeä.

Joku tuolla aiemmin mainitsi että happosalpaaja on ulostetulppa. No ei mulla. Aiemmin suoli toimi hitaasti, mutta varmasti. Nyt pitää paskoa joka kerta kun pissalla käy. Eilen illalla alkoi suolessakin tuntumaan vihlovaa kramppailua.

En ole eilisaamun jälkeen ottanut lääkettä, saas katsoa kuin käy. Rintakipu tuntuu jossain tuolla taustalla väijymässä.

Viimeksi muuten kun kävin lääkärissä, niin käytävää pitkin kurvasi kaksi hymyilevää rouvaa herkkukärryn kanssa. Suuntasivat henkilökunnan kahvihuoneeseen ja kailottivat isoon ääneen "lääkefirma haluaa toivottaa kaikille oikein hyvää kevättä" :D

Tintti2Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.4.2015 12.28
Tästä kommentista tulee varmaan vihaisia kirjoituksia....
Olen ihmetellyt siitä lähtien kun löysin tämän sivuston miten uskalletaan syödä niin pitkiä salpaajakuuria kuukausia/vuosia....hapon ylösnousuahan tapahtuu refluksissa oli sitten maha enemmän tai vähemmän hapollinen.Tietenkin happosalpaajat suojaavat ruokatorvea/nielua /mahalaukkua koska happojen eritys vähenee mutta miten tietää milloin mahan ph on normaali?
Hapoton mahahan on myös riskitekijä sairauksille,ruonsulatukselle jne.
Jääkö niistä tavallaan koukkuun ettei uskalleta jättää pois siinä pelossa että oireet pahenevat jos tauottaa?
Itse olen sillä tavalla koukussa mitä tulee antasidien käyttöön etten uskalla mennä nukkumaan ilman Rennie,1tabl.
Jo pelkkä ajatus että jätän sen pois lisää refluksioireita :-(

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.4.2015 17.21
Tintti2, tuskinpa tästä aiheesta nyt mitään vihaisia kirjoituksia aikaan saa (??) :-) ... onhan tätä keskusteltu aikaisemminkin monta kertaa.
Ja tuleepahan tässä aina kerrattua näitä peruskuvioita :-)

Yksinkertainen syy on tietenkin pitkäaikaiseen käyttöön se, että meillä on täällä enemmistö sen asteista kroonista refluksitautia sairastavaa, että krooninen lääkitys on tarpeen - tällä hetkellä se on tehokkaimmillaan happosalpaajat. Niiden tarkoitus ei ole tosiaankaan estää ylösnousua vaan poistaa se happo siitä ylösnousevasta minimoiden vaurioita limakalvoilla. Hyödyt voittavat kenties mahdolliset haitat (vain joillakin erikoisryhmillä ja tietyillä muilla erikositekijöillä - tätä ei yleensä muisteta ajatella näistä asioista puhuttaessa) .. ihan niinkuin kaikissa muissakin taudeissa.

Salpaajien (+ luonnollisesti lähes kaikilla jonkinlainen itsehoitokuvio siinä ohessa) käyttö mahdollistaa henkilöille norminielemisen, joillakin puhumisen, töissäkäynnin, muiden sairausten välttämisen, ei niin kivuliaan elämisen (ja ihan rehellisesti elämisenkin), perhe-elämän ym ... Tietoinen käyttö on termi jota itse tykkään käyttää ... Sisältää siis kaiken - myös aktiivisen tiedonhankinnan, lääkityksen ja mahdollisesti tutkimuksiin perustuvien lisätestien teettämisen (itse maksettuna yksitiseltä). Se sisältää tietenkin myös henkisen prosessin - mikä ikinä se kullakin on - liittyen lääkitykseen yms.

Hapoton maha -ei siis se oikea hapoton maha - vaan se kemiallisesti väliaikaisesti aikaansaatu tietyksi tunneiksi vuorokaudessa ... kääk, että tiedotus on hurjan suppeata eikä sisällä useinkaan mitään kunnon tietoa. Aivan yleisiä lauseita esim vatsahappoon liittyen ...joissakin lähteissä on täysin unohdettu vatsan liikkeet, sappi+ haima ym että alkaa miettimään kuinka vähän nämä henkilöt on tutustunut asiaan ... Eikä yksilöllisesti reaktioista tai puhumattakaan mahdollisesta sopeutumisesta/kompensaatiosta puhuta mitään vaikka sitä ehkä pidetään periaatteena. Keskeistä näkyy olevan myös se että ainakaan vaihtoehtopuolen teksteissä kirjoittajat (julkisemmat tahot) eivät ole ollenkaan tietoisia vaikutuksista ruokatorveen ja muihin osiin (keuhkot, puheentuotanto, kurkunpää, nielu, ontelot, hampaat) ....


En näkisi että olet "koukussa" mihinkään vaan hoidat itsehoidon ohella oireiluasi asianmukaisesti. Harmi että ajattelusi ja kenties hermoston kipukynnys (?) on niin voimakkaasti sinulla yhteyksissä :-( Minä kun en saa millään ajattelemalla tai pelkäämällä (edes 8 vkoa huonon, polville henkisesti pudottavan huonon kauden jälkeenkään) oireita aikaiseksi .... meitä on moneen junaan!

Tintti2Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.4.2015 19.26
No....ei.minulla ole sydän niin lähellä takapuolta kuin miltä ehkä
kuulosti :-)

Haluaisin tauottaa oman antasidin käyttö mutta en halua ottaa sitä riskiä että herään yöllä siihen että vetää mahahapot keuhkoihin joten jokailtainen pillerinotto jatkuu ja tulee jatkumaan kunnes teen täyden ruokaremontin.....ja siinä tulisi jättää ensimmäisenä kahvin pois :-(.....kahvi joka on mun suuri nautinto ja päivän pelastaja :-)
Huoli on kuitenkin että onko tuo lähes 25 vuotta jatkuvaa antasidinkäyttö tehnyt hallaa mahalle vaikka ainoastaan otettu yöksi.....?
Happosalpaajia en ole pystynyt käyttämään sivuvaikutusten takia.

aaaukustiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.4.2015 21.43
Happosalpaajien ongelma on, että ruoka menee sulamattomana ohutsuoleen ja verenkiertoon johon elimistö reagoi monilla ruoka-allergioilla. Kannattaa tutkituttaa onko vaiva parannettavissa leikkaushoidolla. Jos on niin kaikki vaivat paranevat kerralla kunhan muistaa ettei syö vatsaansa täyteen jolloin leikkausjälki repeää.

martoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.4.2015 9.19
Leikkaushoito on toki yksi parhaimmista vaihtoehdoista, mutta siinä piilee ongelmia. Ensinnäkin leikkaukseen ei pääse, kuin murto-osa refluksitautia sairastavista, koska refluksitaudin pitää olla siinä "tietyssä pisteessä" että leikkaus voitaisiin suorittaa, että siitä oikeasti olisi hyötyä enemmän kuin haittaa. Fakta on se, että ko. leikkauksessa piilee riski, niinkuin kaikissa leikkauksissa, mutta fundoplikaatiossa se riski on vielä suurempi, valitettavasti. Eikä se onnistunutkaan leikkaus ole koko loppuelämää kestävä, vaikkakin noudattamalla oikeita elämäntapoja voi elää hyvinkin monta vuotta ilman mitään oireita tai lääkkeiden syömistä.

Se, että me joudutaan syömään lääkkeitä todennäköisesti koko loppuelämämme ei ole hyvä juttu, ei tietenkään ole. Jokaikinen lääke, joita me napsimme pidempiä aikoja, tuhoaa meidän elimistöämme jollakin tavalla; olivat ne sitten kipu-, SSRI- tai haponestolääkkeet. Se on hyvin ikävää, mutta totta. Puhutaan, että kun syödään vuosia happosalpaajia, niin mm. syöpäriski kasvaa. Se on täysin totta, mutta lääkkeitä kuitenkin pitää syödä vuosikausia, vuosikymmeniäkin, että sellainen tapahtuisi. Sanotaan vaikka näin että alat syömään lääkkeitä 30 vuotiaana ja syöt 20 vuotta putkeen niitä, olet sillloin 50 vuotias, niin vaikka sulla ei olisi mitään lääkkeitä ollut koskaan tai ainakaan pidempiaikaisia, niin silti syöpäriski ja muut riskit kasvavat eksponentiaalisesti. Ihminen vanhenee ja elimistö alkaa rappeutumaan pikkuhiljaa, jonka vuoksi ihminen ei kestä enää samalla tavalla niitä ärsykkeitä, niinkuin silloin 20 vuotta sitten. Yritän vaan sanoa, että vaikka sä napsit näitä lääkkeitä monta vuotta putkeen, niin silti mitään ei välttämättä edes tule. Pystyt kuitenkin lääkityksen avulla elämään edes jollakin tapaa normaalia elämää, mihin me kaikki oireista kärsivät pyritään, tietenkin :)

Optimaalisin tilanne kuitenkin olisi se, että pystyisi ruokavaliolla ylläpitämään olon hyvänä, ettei lääkitystä tarvitse. Se ei kuitenkaan ole todellakaan mikään helppo juttu. Siihen tarvitaan roimasti itsekuria ja se että elämäntilanne on tietynlainen. Muuten ei ole mitään järkeä edes yrittää. Tilanne tulee vain pahenemaan sen myötä. Iso käsi ja hatunnosto niille kirjoittajille täällä, jotka ovat pystyneet siihen ja ylläpitämään sitä!

Itse yritän välillä vähentää lääkitystäni ja ehkä olla ilmankin, koska kyllä me myös niitä vatsahappojakin tarvitaan. Välillä se on vaan hyvin vaikeata.

Mut jees tässä tämä :)

tronRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.4.2015 16.04
Hei vaan kaikki. Itseä mietityttää koko ajan nämä pitkäaikaisvaikutukset myös. Olen syönyt esomepratsolia 20-40 mg /päivä 4-5 vuotta. Viimeksi tähystyksessä vajaa neljä vuotta sitten. Se oli myös ensimmäinen laatuaan mulle...

Huomenna menen käymään sisätautilääkärillä juttelemassa. Vähän aikaa menee hyvin ja sitten taas alkaa mietityttämään että teenkö oikein vai väärin kropalleni. Pelottaa että esomepratsolin käyttö altistaa muille, vakaville sairauksille.

Minulla on ollut neljä vatsatautia tänä vuonna. Noin kerran kuukaudessa siis. Tämä pistää mietiyttämään. Toki mulla on kaksi pientä lasta ja välillä on muidenkin vatsat olleet ylösalaisin, mutta ei esim viimeksi.

Nyt kuumottaa jo valmiiksi ajatus gastroskopiasta. Mietityttää että uskaltaisinko edes leikkaukseen jos pääsisin.

Enimmäkseen oireet (närästys ja kurkkuun nousu) pysyvät kurissa lääkkeillä, mutta mietin näitä haittavaikutuksia ja vatsahappojen neutraloinnin huonoja puolia tosi paljon...

Lekurit yleensä sanovat että PPI-lääkkeiden edut voittavat haitat, mutta silti tämä häirtsee.

Inhottava tauti. Paljon sitä miettii, että "miksi juuri minä"? Toki on olemassa pahempiakin tilanteita ja sairauksia. Silti tämä häiritsee todella paljon.

VaniljaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.5.2015 11.45
Tron, happosalpaajien käytöstä löytyy tietoa ao. linkistä. Kuuntele osio 26.4.15. siinä Paula Heinonen puhuu näistä happosalpaajien sivuvaikutuksista.

http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

Tintti2Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.5.2015 13.19
Mielenkiintoista kuunneltavaa..... Paula Heinonen puhuu asiaa.

martoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.5.2015 14.16
Niin no tota tästäkin liikkuu kahdenlaista tietoa eri lekurien keskuudessa, että "voiko syödä vai eikö voi syödä happosalpaajia säännöllisesti" Et en tiedä kannattaako tän Paulan sanomisia ottaa niin vakavasti. Toki jos pystyy olemaan kokonaan ilman lääkitystä tai pitää sen kahden viikon tauon ja jatkaa sitte, ois ilman muuta parempi vaihtoehto, senhän sanoo maalaisjärkikin, mut kaikki ei vaan pysty toteuttamaan sitä, eli hänen mukaansa jos syöt säännöllisesti lääkkeitä, niin kirjotat oman kuolemantuomiosi, näin kärjistetysti sanottuna. Hyvin paljon mahdollista, mut vasta joskus 60 vuoden päästä siitä, kun olet alottanut syömään lääkkeitä, niin oot siihen ikään mennessä kerennyt jo mullan alle tai kärsimään muista vakavimmista vaivoista, niin siihen nähden pieni polte kurkussa paljoa paina.

refluksikurkkusunnuntai-illan analyysia 31.5.2015 18.15
Joo, huvin vuoksi kuuntelin vaikkapa sen tiesi mitä sieltä tulee ... n ekat 10 min närästyksestä ... en tainnut kuulla yhtään mainintaa refluksitaudista vai menikö se kokonaan ohi? Tarvii kuunnella uudelleen.

Niinkuin aikaisemminkin olen sanonut näin pintapuolisesti, että ihan simsakka remseä bisnesnainen, joka on hienosti tuotteistanut mielenkiintonsa kohteen ja saanut itsensä nostettua Suomessa funktionaalisen alan etunenän edustajaksi).... mutta tässä .... kun se äänenhuolto kuuluu myös siihen kehonhuoltoon ja kuuluu sivuraiteena siihen putkistoon, niin ei ole kovin vakuuttavaa neuvovalta henkilöltä heti alkuun naureskella "että heh heh, foniatrialle" "heh heh hiljaa pitäis olla" ym ja käyttää sitä selvästikin huonossa kunnossa olevaa ääntä.

Hyvääkin tässä pätkässä toisaalta löytyi mutta täysmaallikko ei kiinnitä niihin huomiota:

- Salpaajien vaikutukseksi sanottiin harvoin esiintuleva vaan se puoli vuorokautta (nexiumissa 20 mg lupauksena n 13h päälle rt:n limakalvoa vaurioittavan pH -luvun, muut vuorokauden tunnit matalampaa tasoa koko ajan laskien)

- korostettiin nimenomaan lääkärille/ammattilaisen tykö menoa (ei syödä käsikauppalääkkeitä tahi sitä ruokasoodaa viikkokausia omatoimisesti),

- korostettiin ettei lääkkeitä saa syödä turhaan, mielivaltaisesti, liikaa tai väärinkäyttäen >> eli kun olet lääkärin hoidossa, asia ok (viimeinen virke tulkinta hänen puheestaan)

- maallikko (ei tehu ammattilainen tietääkseni) antoi tässä puheessa jopa "hyväksyntänsä" närästyslääkkeiden käytölle, JOS henkilöllä heliko, mahahaava, RISKI RUOKATORVEN HAAVAUTUMIIN ...

Puheen suuria puutteita:

- apuverbien ( esim. saattaa, voi) täysi hylkääminen >> luodaan tilanteesta väärä kuva kuulijoille -kuten joskus keltaisen lehdostön puolella kun halutaan houkutella/kauhistuttaa lukijoita. On todellakin iso ero sillä sanotaanko "se estää sitä ja sitä" vai "se saattaa joillakin estää ..." ... voiko akaatemisen koulutuksen ja tieteelliseen tutkimukseen tutustunut henkilö tehdä tätä tahattomasti ... vai tehdäänkö tämä tahallaan, jotta edistettäisiin oman suosikkialan ideoita/ollaan vakuuttavampia?

- puheessa on kyse väärinkäyttäjistä ja itseensä hoitavista ilman lääkärillä käyntiä - ja välittömästi perään lisäys, että puoli miljoona käyttää näitä närästyslääkkeitä (jolloin itse asiassa puhutaan jo refluksitaudista, helikoista jne) ... Mielikuvaksi jää täysmaallikolle, että kaikki nämä puolimiljoonaa ovat väärinkäyttäjiä. Pitäisikö tällaisista kommenteista jo hieman loukkaantua ;-)??

- en muista tuliko tässä nimenomaisessa pätkässä ollenkaan sitä, että hän ei missään nimessä kehota jättämään refluksitaudin lääkitystä pois tai keskeyttämään sitä?

- ymmärrän täysin, että hän toistaa k-välisen funktionaalisen puolen opin mantroja "suolisto sitä, suolisto tätä" (hieno juttu sinänsä!) - mutta mitäpä jos tässä yhteydessä välillä vähän puhuttaisiin kokonaisvaltaisemmin esim ruokatorven limakalvosta, haavautumista, Barretista siitä pikkuprosentista ruokatorven syöpiä, kaikista niistä meille tutuista ongelmista jne. jne.

Seuraavan kirjoittajan vuoro :-)

martoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.5.2015 19.30
että sä olet refluksikurkku fiksu ihminen! ihailtavaa lukea ihan aina sun kommentteja, kun sä vielä kirjoitat niin hyvin ja selvästi :)

refluksikurkkuRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.5.2015 20.20
No kiitos - ihanhan tässä kehuista punastuu :-)

pikkusoturiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.6.2015 18.23
Moikka vaan kaikille pitkästä aikaa,

Mulla löydettiin tähystyksessä reilu puoltoista kuukautta sitten löysä pallea, joka ilmeisesti aiheuttaa mulle refluksin kaltaista oirehdintaa. "Ylösnousemusta" en tunne ja en röyhyttele. Mun ongelmana on ollu pikemminki vaan sellanen outo selkäkipu lapojen väliss, pala jatkuvat korva- ja poskaritulehdukset, oudot kasvojen turvotukset ja se, et hengittäminen tuntuu siltä kuin joku kuristelis kurkusta.

Sain ennen tähystystä testaukseen kolmet eri "pratsolit": Zolt, Esomepratsol ja Somac, joista kaikista sain hirveet kutinat, väsymyksen, päänsäryn, huimauksen, turvotuksen ja huonon olon muutoinkin.

Seuraava testaus oli Ranixal 150 mg, jota oon nyt vetäny sen puoltoista kuukautta. Siis kysymys kuuluu: MITÄ HALVATTUA? Voiko olla mahdollista, kun siis tän lääkkeen piti olla kaikkien taiteen ja lääketieteen sääntöjen mukaan tosi turvallinen ja allergiaystävällinen lääke. Kummiskin, MIKSI MINULLA on nyt alkanut ilmetä urtikariaa, kutinaa, äänenlähtöä, rintakehää polttelee ja kutisee. Lisäks mulla on silmät ja suun limakalvot alkanu kuivuu. Ainiin ja se kaikista kivoin oire: nivelkivut. Mulla on aika paranoidi olo :/ siis mää päättelen järjellä seuraavaa: eiks lääkeaineallergian pitäis ilmetä HETI kun lääkettä on syöny eikä noin viiveellä?!
Tyhmä ei vaan tajua.

Kaunis kiitos vastauksista ja hyvää alkanutta kesää munkin puolesta. Väsymystä vastaan taistellaan. Ja niin, saatiin sentään eilen nauttia yhdestä kauniista kesäpäivästä ainakin täällä etelässä. Toivotaan, että noita olisi tiedossa vielä lisää.

RokiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.6.2015 22.23
Oon käyttänyt 10 vuoden ajan näitä haponsalpaajia, merkkejä vaihdellen, nexium, somac, lanzo, omeprazol, 20 mg päiväannoksella joskus ollut myös 40 mg päivä.
Aiheuttaa kuvotusta, vatsaa pullistaa ja oksettaa, en pärjää enää ilman lääkettä kuin korkeintaan päivän, sitten alkaa rintaa polttamaan ja rajusti.
Olen vähentänyt kahvia, alkoholia, mausteita, röökin lopetin kokonaan, sängyn pääty on nostettu, ja silti maha reistailee päivittäin...masentaa tää koko refluksi, ainut mikä on koittamatta on laihduttaminen mitä erik.lääkäri suositteli, oon mies 183cm pitkä ja paino 105 kg...10 kg ainakin pitäs saada pois mutta kun ei ole fiilistä kuntoilla kun on niin huono olo.....

SandeRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.9.2015 22.39
Itsellä käytössä toista kertaa zolt 30 mg. Ekalla kerralla en huomannut sivuvaikutuksia, mutta toisella kerralla viikon päästä kuurin aloittamisesta alkoi korventaa ruokatorvea ja närästää. Tunne on sellainen kuin olisi nielaissut jotakin pureskelematta kunnolla ja se jää ruokatorveen kiinni kunnes menee eteenpäin. Nyt vain tunne ei mene pois vaan tuntuu enemmän tai vähemmän koko ajan. Onko muilla tullut tällaista oiretta zoltista tai muista vastaavista? Kokeilen pitää taukoa ja katsotaan häviääkö tämä vaiva.

MammaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset4.1.2016 20.12
Pikkusoturi, minulla on nuo samat oireet ja lisäksi kirvelevä kieli Omeorazolista (40mg). Joudun syömään myös kortisonia, joten en enää tiedä, mikä sivuvaikutus johtuu mistäkin. Oletko lopettanut happosalpaajat vai miten nyt pärjäilet?

AnnemariRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset4.1.2016 21.54
Tiedän lähipiiristä pari ihmistä, jotka ovat saaneet lihaskramppeja mahansuojalääkkeistä.
Oireet ovat poistuneet, kun lääkityksen lopettaa. Tuttava sanoikin, että mieluummin närästys, kuin kamalat krampit esim.uimahallissa.

AnderssonRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset4.1.2016 22.36
Mulle ilmaantui lihasnykäyksiä ("elohiiriä") ympäri kroppaa viime vuonna. Kävin neurologinkin vastaanotolla niiden vuoksi. Se arveli, että todennäköisesti kyse hyvälaatuisesta myokymiasta, mihin nopea laihtuminen ja aineenvaihdunnaiset seikat voineet altistaa.
Jälkeenpäin mietin, voisiko olla mahdollista että lihasten nykiminen on noiden happosalpaajien sivuvaikutus. Olin alkanut käyttää niitä pari kuukautta ennen lihasnykäysten ilmaantumista.

pikkusoturiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset6.1.2016 13.43
Alotin Pariet 20 mg:n nyt uudestaan ja tää lääke on nyt näemmä ainoo, joka ei aiheuta mulle muita oireita kuin "kakka"-ongelmia: ummettaa niin, että oon nyt koukussa Movicoliin ja Visibliniin. Alussa sain tuosta migreenikohtauksen, mutta tän jälkeen havahduin eka, et ainakin se polte ja painon tunne rintakehältä läks.
Otan lääkkeen aamuyöstä (kello herättää) noin tuntia ennen kun nousen virallisesti ja aloitan aamutoimet.

AnderssonRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.1.2016 13.33
"Protonipumpun estäjä -lääkkeet saattavat suurentaa riskiä sairastua krooniseen munuaissairauteen." :(

http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/duodecim/narastyslaakitys_saattaa_altistaa_munuaissairaudelle

heikkiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.3.2016 20.29
Minä käytin zantacia ja muita haponsalpaajia lääkärin määräyksestä useita vuosia, kunnes 37-vuotiaana sairastuin munuaissyöpään. Syövästä selvisin hengissä isolla leikkauksella ja vain hyvällä tuurilla.

Etsin kauan tietoa netistä näistä käyttämistäni lääkkeistä kunnes löysin tiedon että pitkään käytettynä ne olivat aiheuttaneet munuaissyöpää hiirikokeissa mutta ei ihmisissä. Sen koommin en ole ruokavaliota ja Rennietä vahvempaa käyttänyt närästysvaivoihin.

tervotarRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2016 9.46
Minulla on huonoja kokemusia Nexiumista. Söin lääkettä vuoisikausia ja se auttoikn melko hyvin. Kun lääkärini lähetti minut mahalaukun kuvaukseen paljastui, että mahalaukkuni on täynnä pieniä polyppeja. Niitä on satoja. Kuvaa tulkkaava lääkäri totesi kuivasti, että tämä on tavallista pitkällisen Nexiumin käytön yhteydessä. Ja kukaan ei ollut maininnut minulle asiasta aikaisemmin. Lopetin lääkkeen käytön ja olen olluyt nyt reilun vuoden ilman sitä. Yritän tulla toimeen kotikonstein.

tervotarRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2016 9.47
Minulla on huonoja kokemusia Nexiumista. Söin lääkettä vuoisikausia ja se auttoikn melko hyvin. Kun lääkärini lähetti minut mahalaukun kuvaukseen paljastui, että mahalaukkuni on täynnä pieniä polyppeja. Niitä on satoja. Kuvaa tulkkaava lääkäri totesi kuivasti, että tämä on tavallista pitkällisen Nexiumin käytön yhteydessä. Ja kukaan ei ollut maininnut minulle asiasta aikaisemmin. Lopetin lääkkeen käytön ja olen olluyt nyt reilun vuoden ilman sitä. Yritän tulla toimeen kotikonstein.

heikkiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2016 17.45
Tervotar, viisas valinta. Lopulta on itse vastuussa siitä mitä suuhunsa laittaa. Nyt nämä lääkkeet on reseptivapaita ja niitä syödään paljon. Mitkä lie seuraukset..Närästyksestä voi päästä eroon kun vähentää stressiä ja hakee itselle sopivan tavan syödä sopivaa ruokaa joka ei ärsytä ruuansulatusta. Säännöllinen liikunta ja terveet elämäntavat on parasta lääkettä moneen vaivaan.. :)

Tintti2Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset24.3.2016 19.44
heikki, tauotitko lääkkeiden käyttöä ollenkaan vai söitkö niitä yhtäjaksoisesti?
Happosalpaajat eivät sovi minulle sivuvaikutusten takia...vajaa viikon jaksoina olen käyttänyt niitä ehkä kolme-neljä kertaa.
Antasidit on tullut sen sijaan käytettyä vuositolkulla yhtäjaksoisesti yöksi, harvoin päivällä ollut tarvetta.
Ja tosiaan....en olisi uskonut että sängyn päädyn kohotuksella olisi näin suuri merkitys refluksiin :-)

HeikkiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset25.3.2016 6.57
Tauotin kun oli jaksoja jolloin työstressiä ei ollut. Yleensä oireet alkovat pitkään kestäneen työstressijakson jälkeen. Nykyisin otan vain rennien jos olen joutunut syömään jonkun rasvaisen aterian vaikka yleensä syön vain pieniä aterioita kasvispitoista ruokaa. Olen pyrkinyt löytämään/tekemään ruokia jotka ei aiheuta ongelmia.

Sängyn päädyn kohottaminen auttaa minullakin ja mahdollisesta pienestäkin ylipainosta eroon pääseminen. Riittävä yöuni on myös hyväksi. Ajattelen että moni vaiva johtuu virheellisistä elämäntavoista ja yritän aina korjata ensin niitä enne kuin käyn syömään lääkkeitä. Minusta lääkkeet ovat joskus laiskan miehen valinta jos ei vaivaudu tai viitsi etsiä vaivaan lääkkeetöntä ratkaisua. Verenpaineeseen, kolestroliin, refluksiin.. on usein muitakin kuin kemiallisia ratkaisuja ;)

Tintti2Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset25.3.2016 14.22
Lääkkeillä on paikkansa vakavissa sairauksissa, mutta nykyään kun saa apteekin hyllyltä paljon sellaisia lääkkeitä jotka olivat ennen reseptillä niin on pelottava ajatus tuo että moni aloittaa itsehoidon ilman minkäänlaista edeltävää tutkimusta ja seurantaa.

HeikkiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset25.3.2016 20.21
Totta. Varmaan moni etsii netistä vaivoihinsa sopivia reseptivapaita lääkkeitä eikä vaivaudu käymään lääkärillä. Kuitenkin nopea lääkärin diagnoosi olisi tärkeä hoitotulosten kannalta..

AnderssonRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset26.3.2016 11.42
Se on kyllä paha dilemma, kun toisaalta pelottaa että jos ei syö haponsalpaajia, niin krooninen tulehdus ruokatorvessa johtaa Barretiin ja lopulta jopa syöpään, ja toisaalta sitten pelottaa kaikki mahdolliset sivuvaikutukset joita haponsalpaajien pitkäaikaisesta käytöstä voi seurata :(
Se on vähän kuin joituisi valitsemaan ruton ja koleran väliltä.

SaturnusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset7.4.2016 23.14
Viime aikoina on tuntunut mahalaukussa pistävää kipua heti, kun olen nielaissut esomepratsolin. Kipu voi jatkua loppupäivän. Mistä lie johtuu?

Tintti2Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset8.4.2016 10.52
http://www.apteekki.fi/terveydeksi/laaketietoa/ruoka-ja-juoma-vaikuttavat-laakkeen-tehoon.html

Löytyi tällainen linkki lääkkeiden otosta....

mummeli 42Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset10.4.2016 12.30
Käytän esomepratsolia 20 (-40) mg /päivä. Olen käyttänyt jo kohta 20 vuotta. Ensin Nexium-nimellä.
Esim eilen aamulla otin 40 mg matkustimme hautajaisiin (250 km) ja sitten takaisin. Söin hyvin maltillisesti kalaa jne ja vain pienen kupin kahvia kakku palan kanssa.
Kotiin tulomatkalla alkoi tulla huono olo ja kotiin päästyä verenapine
140/100 ja pulssi .
Tuli ulostustarve ja sitten oksensin. Illalla join teen leipäpalan kanssa ja se pysyi sisällä. Samanlaisia kohtauksia on ollu ainakin kerran kuukaudessa.
Johtuukohan nämä tuosta happosalpaajan käytöstä ????
Terveyskeskus ei suostu lähettämään vatsatutkimuksiin, kun olen yli 70-kymppinen (siksi kai) . Tämä lienee sitä priorisoitia !!!!!

RaijamummoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.4.2016 13.17
Tiedoksi kaikille, että itse söin esomeprazolia ensin 1z40 2 viikkoa ja toiset 2x40 2 viikkoa..mulla alkoi Kovat rytmihäiriöt, kaameet jalkakivut, krampit ja pistely. Samoin kummallinen aivosumu päässä..päänsärkyilyä ja metkaa oloa. Aloin syömään Magnesiumia ja simsalabim..parin päivän päästä ei enää minkäänlaisia oireita.

Ei voi olla sattumaa, että magnesium todellakin auttoi. Olkaa valppaita, jos vastaavia tai sellaisia vaivoja ja oireita, joita ei ole aijemmin ollut, alkaa tulla ihan yhtäkkiä happosalpaajien aloittamisen tai lisäämisen jälkeen..

mummeli42Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.5.2016 17.00
Koetin tauottaa esomeprazolia ja oli 10 pv ilman. Ruokatorvea poltti ja kurkussa ilkeä tunne, mutta jalkojen (nilkkojen) turvotus väheni oikein huomattavasti ei juurikaan turvotusta. Oisko esomeprazolille jokin parempi vaihto ehto. Tämä selvästi kerää nestettä ja tekee huonoja oloja. Käytän magneesiumia myös.

HaMRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.6.2016 5.29
Somac 20 mg 2 krt/päivä ja reisilihakset kramppaavat koko ajan, säteilee myös pohjelihaksiin, samoin sääriin. Muilla vastaavaa?

HaMRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.6.2016 5.29
Somac 20 mg 2 krt/päivä ja reisilihakset kramppaavat koko ajan, säteilee myös pohjelihaksiin, samoin sääriin. Muilla vastaavaa?

mamiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.6.2016 8.46
Voi ei !
Lääkäri vaihtoi juuri happosalpaajani Somaciin !Nexiumilla samoja ongelmia.

Kannattaisi ainakin magneesiumia käyttää jos kramppaa.

HaMRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.6.2016 21.34
Sepä tässä onkin, kun käytää magnesiumia ja silti reidet piiputtaa...

Onko kellään kokemuksia luontaistuotekaupasta saatavalla Frutin närästyslääkkeellä? Muodostaa kuulemma suojaavan vaahdon vatsaan, mutta ei tee hapotonta mahaa niin kuin periaatteessa nämä happosalpaajat tekee...

RexaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.6.2016 20.39
Frutin, pitää paina nimi mieleen.

Tuttavani sai avun luontaituotteella:
Silicum TONIC , kun ei mikään muu auttanut !!!
On suomalinen piihappovalmiste.
Kannattanee kokeilla ainakin.

mummeli42Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.6.2016 20.54
Andersson -
jos näistä lääkkeitä saa munuaisvaivoja,
niin onkohan mahdollista, että niistä saa pitään käytettynä ( olen käyttänyt 20 vuotta) munuaissyövänkin? Se leikattiin minulta jokunen vuosi sitten.

merjiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.3.2017 17.14
Olen tässä vuosien aikana popsinut kaikkia närästyslääkkeitä refluksvaivoihin, josta johtuen oli kurkkutorvi tulessa ! Viimeksi Zolt 30 mg.
Nyt päätin kokeilla seuraavaa:
Lopetin klo 18.00 jälkeen syömisen ja otin käyttöön Gavisconin.
Otan ruokalusikallisen jos korventaa.
Siirryin gluteenittomaan leipään ja kahvia vain hillitysti.
Ensin tuli melkoinen happohyökkäys, mutta Gaviscon-lusikallisella meni ohi. Nyt tosin vasta 4 päivää mennyt ja varovasti edetään. Toistaiseksi kaikki hyvin. Yöunet ym.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.3.2017 17.46
No onneksi olkoon, jos noin vähillä muutoksilla olet päässyt närästyksestä ja lääkkeistä!

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.3.2017 19.00
Mikähän olikaan nimeltään se luontaistuotepilleri, josta ainakin 7 v. sitten kohistiin, että sillä refluksitauti muka paranee. Kokeilin, ja riemastuin kun oireet loppuivat. Mutta viiden päivän päästä ne palasivat ja oli pakko alkaa taas Somac.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.3.2017 19.01
Gastronel, se se oli!

merjiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.3.2017 19.42
Eihän tästä vielä mitään voi päätellä näin pienen ajan kuluttua, mutta sen nyt olen ymmärtänyt, että ruokailutapoja täytyy muuttaa jos aikoo pitää sen kurissa. Eilen söin kevyen iltapalan ja vähän ennen nukkumaanmenoa otin ruokalusikallisen Gavisconia. Tässä parin päivän aikana huomasin, että sitä saattaa joutua ottamaan myös päivällä, jos esim. kahvin ja pullan ottaa.

GabeRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.7.2017 12.35
Heippa kaikki! Oon uus täällä ja toistaseks oon vaan lukenu teidän viestejä. Itellä just tähystys takana ja siellä kävi ilmi et on löysä vatsalaukun sulkija tai joku vastaava kun en nyt sitä nimeä muista. Siihen käytössä nyt pariet 20mg ja siis ihan hirveet vatsakivut ja ilmaa vietävästi alle viikon käytön jälkeen. Ja kitalaki tuntuis olevan rikki ja vähäsen niin että kirvelee oikeestaan kaiken syöminen niin oon alkanu arvuuttelee et pitäiskö pyytää lääkäriä vaihtaa johonki toiseen lääkkeesee vai mitä neuvoksi. Mahtaakohan tästä olla haittaa pidemmän päälle vai uskaltaako ootella ja kattoa mihin suuntaa kehittyy? Mutta onneks on vaa pari haittavaikutusta toistaseks kun oon ollu aika herkkä lääkkeille viime vuosina.

Niin ja entsyymit on ihan pakko ottaa käyttöö heti kun vaan saa rahaa. Tulee vaa köyhälle kalliiks.

merjiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.7.2017 12.57
No moi kaikille korvennuksen uhreille

Olen päässyt Zoltista eroon, en syö klo 18.00 jälkeen ja otan vatsansuojalääke Somacin aamuisin.

nuorenasöinkaikkeaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset10.7.2017 9.36
Iltasyöminen ei sovi jos refluksisa, en käy kyläässä useinkaan, koska kukaan ei ymmärrä, miksi en voi syödä mausteisia ja rasvaisia ruokia.

aurinko72Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset10.7.2017 10.44
Jouduin jättämään happosalpaajat pois....kävin lääkärissä jatkuvien vatsakipujen vuoksi (ilmavaivoja, vatsakipuja, väänteitä, vatsan kurinaa jne.), lääkäri sanoi että johtuu happosalpaajista, suoliston bakteerikanta muuttuu kun lääke hajoaa suolistossa. Nyt lääkkeenä zantac 150g aamuin illoin. Lääke vaikuttaa suoraan vatsaan ja ruokatorveen eikä suolistoon. Siihen loppui vatsakivut!
Lisäksi minulla on viljaton ruokavalio ja vhh, jotta pärjään refluksin kanssa.
Meni 6kk että sain ruokavaliosta helpotusta oireisiin. Eli valitettavasti en voi enää happosalpaajia käyttää.

maaritRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset11.7.2017 22.47
Minulle ei myös somac ym.järeämmät sovi, tulee vatsakivut, ja ruoansulatus vaan huononee. Käytän ajoittain kuurina pepcidiä ja piihappogeeliä, ja ruokavalio tiukkana.
Ja kun niitä somacia ym.ei ois hyvä käyttää pitkiä aikoja kerrallaan, aiheuttaa mahan happojen vähenemisen, ja sen myötä koko ruoansulatus systeemi menee pieleen. Minulla on todettu ensin pelkkä vatsanportin sulkijalihaksen löysyys jo 30 v. sitten, ja ei siihen mitään lääkettä ole ollut, kun muistin etten täydellä mahalla kumartele, ja kahvin juonti minimissä, ja yleensäkään mahaa ei saa syödä liian täyteen. Refluksi todettu n. 17 v. sitten, ja samaten siihenkin ajoittain pepcidiä, ei ole isommin vaivannut nuo yhdessäkään.. Mutta nyt kun tuli tuo ärtyneen suolen oireyhtymä, sen kanssa olen ollut helisemässä..ruokavalio täys remonttiin, refluksin ja sulkijan väljyyden kanssa olisin tullut toimeen kuten olen tullut tähänkin asti.

maaritRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset12.7.2017 10.57
kuulin radiossa kun joku puhui että närästys vaivoihin auttaisi koivuntuhka, sitä kait sekoitetaan veteen ja juodaan, sen pitää olla ihan puhdasta koivuntuhkaa, seassa ei saa olla poltettuna mitään muuta, en tiiä mistä sitä saa, pitänee googlettaa.

HapottaaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.7.2017 15.08
Hei.

Uusi täällä ja saanut jo paljon lisää ymmärrystä tautiin. Gastrokopiassa todettu 2015 refluksiesofagiitti, johon sain hoidoksi esomepratzolia 8 viikkoa, sen jälkeen oireiden mukaan. Valitettavasti kun hapotukseni syynä on selvä rakenteellinen vika, ei ruokavalioremontti (ei kahvia, ei mehuja, ei hedelmiä, ei rasvaisia ruokia, ei punaviiniä jnejne) auta juurikaan. Ja pahintahan olla syömättä. Lisäksi työni on stressaavaa ja sappikin kiehuu usein.

Työterveyslääkäri sanoi, että voi huoletta syödä happosalpaajaa koko ajan, "parempi nappi päivässä kuin ruokatorven syöpä". Joten olen nyt vetänyt esomepratzolia 1,5 vuotta (Somac ei hoitanut oireita yhtä hyvin). Mutta nämä: turvotus, ilmavaivat kuin Pumballa, kipu rintalastassa, kipu oikealla vatsan/kyljen 'yläkaaressa', pahanhajuinen hengitys, väsymys, huimaus, jne, kaikki nämä oireeni löytyvät täältä ketjusta ja johtunevatkin suoraan hiivatin happosalpaajasta ja sen aiheuttamista B12, magnesium ja ties mistä puutoksista. Olen pelännyt vaikka mitä syöpää ... Tosin nyt sitten pelottaa, että onko mahalaukkuun syntynyt polyyppeja ja ties mitä muuta vahinkoa lääke tekee. Ja, minulta hoidettiin viime jouluna borrelioosia suonen sisäisellä antibiootilla ja sain lääkekuumeen&maksareaktion. Kerroin kyllä esitiedoissa syöväni esomepratzolia ja nyt ymmärrän, mistä se harvinainen maksareaktiokin saattoi syntyä (lääkärit eivät ymmärtäneet, mutta rasittaahan se lääkkeiden yhteisvaikutus maksaa moninverroin enemmän).

Kokeilenpa noita luontaistuotteita ja Molkosania. Leikkaukseen ei ole asiaa, tai näin siis ainakin tutkimukseni tehnyt kokenut ja tunnettu gastroenterologi totesi.

Kaikille refluksikoille tsemppiä. Ihan on tippa linssissä, kun oma perhekään ei ymmärrä, millaista tämän sairauden kanssa 24/7 eläminen on. Ei tähän kuole, mutta sivuvaikutuksiin ehkä.

merjiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.7.2017 22.06
Kyllä täällä pärjäillään, ei ole tarvinnut Zoltia, se ruokavalio auttoi. Eli ei ruokaa 4 tuntiin, ennen maatamenoa. Aamuisin Somac. Kyllä täytyy ihmetellä, miten vatsan toiminta on muuttunut, pois on ripuli ja nipistykset.

merjiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.7.2017 22.08
Pitää vielä lisätä, että pois on myöskin se saa....moinen polte !

75 v.Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset10.9.2017 9.57
Minä olen syönyt Nexiumia tai siis halvempaa esomeprazolia jo vuodesta 1995 . Kaikenlaisia oireita on mutta johtuuko ne tästä lääkkeestä ?
Ilman lääkettäkään en tule toimeen. Somac ei sopinut.
Ruokavaliolla ei tulosta, en tiedä jos jättäisi viljat pois, mutta kun vatsa ei enää kestä likikään kaikkia vihanneksia ja juureksia - ei ainakaan raakoja.
Pakko kai näin on mennä elämänsä loppuun asti ja kärsiä kivut....
Pallea kipuja , tois puolesta pääkipua, nivelet ym ym
Yksi kysymys johon ei lääkärit puutu; onko nyt hapoton vatsa ?

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.1.2018 14.05
Tuleeko kellekään sydänoireita, huimausta ja muljahtelua Somac'ista ?
Söin nelisen vuotta Somac'ia 40 mg, sen jälkeen olen syönyt Pantzoria 20 mg vrk:ssa.

Mietin jo ahdistuksissani, mistä voivat johtua lisääntyneet sydänoireeni ja epämääräiset huonot oloni. Pääkin on välillä "sumeana".
En käytä muita lääkkeitä kuin Propralia joskus tarvittaessa pienen määrän 2,5 mg, sydämentykytykseen ja Arxociaa joskus nivelkipuihin. Zopinoxia nukahtamiseen, yleensä puolikas.

Onko kukaan huomannut itsellään, tai epäileekö, että lisääntyneet sydän- ym. oireet voisi liittyä juuri happosalpaajiin ?

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.1.2018 17.32
Enemmän mä epäilisin Arcoxiaa.

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.1.2018 17.36
Arcoxia kuuluu koksibeihin kuten Vioxx, joka poistettiin myynnistä juuri vaarallisten sydämeen liittyvien sivareiden takia.
Käytin pari kertaa vioxxia, mutta lopetin pian, koska siitä tuli kokonaisvaltaisen paha olo. Myöhemmin kuulin sen poistosta.

RentukkaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.1.2018 19.14
Minulla juuri tuollaiset tuntemukset johtuvat refluksista, siis, kun reffun kanssa on huonompi aika, niin sydän muljahtelee, verenpaine nousee, rytmihäiriöitä tulee. Vasta kävin päivystyksessä korkean verenpaineen ja sykkeen takia. Esom. Lääkettä lisättiin hetkeksi ja oireetkin siitä rauhoittuivat.
Muutoinkin kun on huono olo, niin tulee niitä tuntemuksia ja esom. on yleensä auttanut, jos ei heti niin päivien ja viikkojen kuluessa. Minulla oli niitä muljahduksia ja rytmihäiriöitä jo ennen säännöllistä lääkitystäkin. Eli ensin polttaa ja sitten ne riivatun tuntemukset tulevat.
Arxoxia ei sovi lainkaan juuri noiden rytmihäiriöiden takia, kipu sillä kyllä lähtee.
Vaan kukapa niitä lääkkeitä söisi ellei olisi pakko.

PikeRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.1.2018 19.35
Arcoxia ei sovi myöskään minulle, juurikin sydänoireiden takia. Refluksikin aiheuttaa muljahduksia ja rytmihäiriöitä, joita on tutkittukin, nykyään niitä on vähemmän.

Selkäkipuun ja olkapääkipuun käytän nykyisin Vimovoa (siinä mukana happosalpaaja). Tramal joskus hyvin hyvin harvoin yöksi, jos kipu häiritsee yöunta 😩

Esomepratsol on ollut käytössä parisen vuotta tarvittaessa pitempänä kuurina, välillä pilsu oireiden ilmaantuessa 😶 Ei sivuvaikutuksia, onneksi.

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.1.2018 11.49
Annoittte minulle mielenkiintoista kokemustietoa, kiitos !
En ole osannut yhdistää Arcoxiaa oireiluun, mutta syönkin sitä aika harvoin, viikon-parin kuureina kun lonkkakuluma vaivaa tai pienemmän kulumat muualla nivelissä. En ole tuntenut Arxosiasta kummempia haittoja. Tai en ole osannut yhdistää sitä oireisiin.
Otan sitä vain max 2x15 mg päivässä.

Muut sekalaiset oireet, sydän ym, "yleiskauheaolo"ovat siis ihan kamalia, ne saavat epämääräistä pelkoa aikaan mielessäni, kun oireiluun ei voi itse vaikuttaa.
Niitä ei saa loppumaan. Mietin meneekö taju loppujen lopuksi, kun rinnassa on häikkää, päässäkään ei enää tunnu veri kiertävän tai huippaa koko ajan.
Oireilu aiheuttaa joskus suurta ahdistusta, sen seurauksena joskua alkaa hengitysvaikeudet.

Kokeilen nyt olla muutaman päivän ilman Somac'ia Magnesiamaidon ja Ranixalin avulla. En muita erilaisia oikein tiedä happovaivoihin.
Jos huomaisin jotain muutosta, se helpottaisi henkisesti, sydänoireitten ja muitten oireitten syyn miettiminen pelottaa. Siis se, on onko jotain vakavammin vialla sydämessä tai verenkierrossa.

Täytynee yrittää alkaa tutkia Vivomoa ym. täällä kirjoitettuja "aineita" tästä pitkästä ketjusta.
Miten ja mihin Molkosan auttaisi tai jotkut muut.

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.1.2018 12.11
Kiitos Arcoxia/koksibi-tiedosta Sitrukselle !
Lienee paras löytää joku toinen lääke nivellrikkoihin.
Oisko se Vimovo ? Mietin mten voi olla samaassa lääkkeessä kipu- ja happosalpaaja ?

PikeRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.1.2018 13.34
Vimovo kuten kirjoitinkin, vaikuttavana aineena naproksiini 500mg ja esomepratsol 20 mg. Eli ainakin ks lääkkeessä ne on samassa pilsussa 😉

Enkä tietenkään takaa, että tämä lääke sopii kaikille. Mutta ehkä kokeilemisen arvoinen

RentukkaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.1.2018 13.47
Amalia, juuri samantyylisiä oireita on minulla, ja kun niitä miettii ja kuulostelee, niin olo senkun pahenee. Minulla sydän on ultrattu, holter on tehty ja rasituskoe polkupyörällä. Niissä ei löytynyt mitään.
Silti nytkin, kun rintaa polttaa ja olo on lähes sietämätön niin käyn välillä päivystyksessä. Sydänfilmissä ei näy mitään kummallista, paitsi korkea verenpaine ja syke. Levossa rauhoittuu lääkityksellä.
Olen liittänyt oireet juuri refluksiin, mutta voihan se olla tuosta esom. Lääkkeestäkin.
Nyt on huono jakso joten en voi kuvitellakkaan lääkkeen pois jättöä.
Kun parempi aika tulee niin täytyy kokeilla.

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset21.1.2018 21.51
Mulla myös sydän ultrattu. Se on kunnossa. Holterissa on ollut
kaikenlaista sekalaista, lääkäri sanoo kuitenkin että se on "normaalia ikään nähden".
(Olen täyttänyt 60v.)

Jos tietäisin, minne olisi helppo mennä oireitten tultua, menisin.
Jos aina lähtisin (Hesan) Haartmanin sairaalan päivystykseen, kun hirvittää, joutuisin menemään joka toinen päivä, oireet ovat pahentuneet pikkuhiljaa lähes kroonisiksi. Olen vienyt Haartmanin päivystykseen omaisia/läheisiä ei-sydänperäisissä oireissa, siellä joutuu odottamaan vuoroaan noin 10-12 tuntia.
En kykene istumaan siellä puutuolilla sydänoireissani.
Yhdelle sairaalle jonottajalle hoitaja näytti lattiaa, kun henkilö kysyi, missä voisi olla pitkällään, kun on niin paha olla.

En tiedä onko joku eri paikka ko. sairaalassa sydänoireiselle, jossa pääsee seurantaan nopeammin.
Terveyskeskukseen pitää päivällä saada ensin lääkäriaika, sitten pääsee EKG:hen vasta, vaikka olisi kuinka kipeä. Kysyin vartavasten. Lääkäriaikojahan ei noin vaan saa.

Minulla siis ei ole niin korkeaa verenpainettakaan, että tarvitsisin lääkitystäkään.
Ihmettelen sydänoireitten syytä.
Aion siis yrittää olla ilman Somac'ia sen aikaa kun voin ja korvata muulla sen. Rinnastakin alkaa kyllä aika nopeasti polttelemaan ilman Somac'ia, mutta senkin kanssa polttelee ja on sydänoireita.
Suo siellä, vetelä täällä :D
Se selventäisi jotain, jos ilman Somac'ia on eroa olotiloissa.
Ei tässä oikein muutakaan voi itse tehdä kuin kokeilla jotain, tuntuu toivottomalta.

Niinpä Rentukka ja muut ! Toivotan parempia oloja !

RentukkaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.1.2018 9.56
Amalia, taidetaan olla liki samaa ikää, oli minullakin holterissa lisälyöntejä ja ties mitä, mutta ne on kuulemma normaalia. Silti pahalle se tuntuu kun kivut tulevat.

Täällä maalla pääsen kyllä päivystysaikaan sydänfilmiin, ainakin vielä, tulevasta sotesta en sitten tiedä, kun taitaa tämä pieni ja toimiva yksikkö sulautua ja loppua vallan....kuka tietää..

Ja kun asiaa stressaa ja yöllä kuuntelee niin sehän vain pahentaa tilannetta. Pitäisi olla rennosti ja vailla huolen häivää, mutta minä en ainakaan osaa. Ja minulla on verenpainelääkitys, eikä paineet meinaa silläkään pysyä kuosissa.

Nyt odotan mielenkiinnolla verikokeiden tuloksia, onko vitamiineja kalkkia, kun olen niin pitkään syönyt esom.

Niin tosiaan toivotaan parempia päiviä

nervus vagusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.1.2018 19.06
Somac 40mg kohta kai parisen vuotta. Sitä ennen nexium ja muitakin vähemmän säännöllisesti. Turvotus, röyhtäily ja ilmavaivat, ruoansulatuksen merkittävä heikentyminen, kova vatsa, ruokahaluttomuus ja laihtuminen, huimaus ja lievä pahoinvointi, hemoglobiinin lasku alle viitearvojen. Lihaskivut ja lihasten huono palautuminen. Tässä joitain, joista välttämättä kaikki eivät liity lääkitykseen, mutta kaikki näistä ovat ilmaantuneet vasta lääkityksen aloittamisen jälkeen.

Nyt olen ottanut 40mg Somacin vain joka toinen päivä reilun viikon ajan ja aloittanut rautakuurin. Turvotus ja ilmavaivat ovat vähentynteet vaikka ruokatottumukset samat. Ruokahalunkin suhteen tuntuisi että olisi aavistuksen parempi. En oikein jaksaisi uskoa että näin lyhyellä ajalla olisi mitään vaikutusta asiaan, mutta jotain on kuitenkin tapahtunut. Polttoa, närästystä ja refluksia ei vielä ainakaan ole ilmaantunut.

Omiin kokemukseeni ja lukemiini tutkimuksiin pohjautuva tunne näistä on että sopimatonta tavaraa pitkäaikaiseen käyttöön ihmiskeholle. Pyrin jatkossa tekemään kaikkeni elämäntapojen ja ruokavalion suhteen jotta pystyisin välttämään happosalpaajien käyttöä.

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset27.1.2018 21.27
Kiintoisaa luettavaa, nervus vagus ! Minä söin Somac'ia 40 mg nelisen vuotta ja vatsani on mennyt pahempaan kuntoon kuin se oli ennen Somacin aloittamista plus sinunkin mainitsemiasi erilaisia oireita tuli elämää haittaamaan.

Vähensin kuukausia sitten Somac'ia, olen ottanut vain 20 mg aamuisin
ja Ranixalia tarvittaessa illalla, puolikaskin auttaa.

Nyt minullakin on "testi" menossa olla niin paljon ilman Somac'ia kun voin. Tänään vasta viides testipäivä.

Yhtenä aamuna otin Somac'ia 20 mg, yhtenä aamuna puolikkaan siitä.
Muuten olen ottanut magnesiamaitoa 2 rkl happoja tasaamaan puolisen tuntia ruokailun jälkeen sekä Ranixalia tarvittaessa.

Jotenkin tuntuu, että on hieman helpompi olla, ei ainakaan vaikeammaksi ole mennyt.

Olen sitä mieltä, että välttämättömien mahahappojen erittymisen estäminen ei voi mitenkään parantaa elimistön tilaa, vaan päinvastoin, vaikka se on monelle "pakkolääke" refluksioireiseen, valitettavasti.

Tarkkailemme tilannetta ?
"Raportoihan" jälleen miten menee !
Minäkin raportoin testistäni, kun menee muutama päivä.

Miten kuuluu Rentukalle ?

nervus vagusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset28.1.2018 12.08
Amalia, omat kokemukset ja myös se mitä olen lukenut tukee sitä että nimenomaan pitkäaikaiskäyttö on ongelma. Mulla tilanne parani lääkkeiden aloituksen myötä merkittävästi ja nämä seurannaiset ovat tulleet pikkuhiljaa voimistuen mukaan kuvioon. Vaikea sanoa mistä kaikki johtuu, mutta ehdottomasti jatkan kokeiluani. Samaa mieltä siitä että keinotekoinen vaikuttaminen happojen tuotantoon saa systeemin lopulta epätasapainoon. Ruoansulatus on meidän toiset aivomme monimutkaisine hermojärjestelmineen ja samalla se vaikuttaa hyvin keskeisesti kokonaisuuteen. Ihan sama kun heität jotain vierasta kemikaalia vesiekosysteemiin ja muutat tasapainoa. Hetken näyttää hyvältä, mutta lopulta systeemi voi olla entistä huonommassa tasapainossa. Palataan aiheeseen.

Tintti2Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset28.1.2018 12.35
Juuri tuo "aivojen" välinen viestintä saattaa toimia niin että kun maha muuttuu liian hapottomaksi viesti lähtee " yläaivoihin " joka korjaa tilanteen lisäämällä mahahappotuotantoa....sen takia on varmaan vaikeata löytäää oikea balanssi happosalpaajien käytössä🤔

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.2.2018 20.10
Somac-testi/kokeilu jatkuu:

Olen nyt ollut parisen viikkoa niin vähillä Somac'eilla kuin voin eli olen ottanut vain joka kolmas päivä 20 mg aamuisin.

Muuten otan pari kertaa päivässä pari ruokalusikallista Magnesiamaitoa happoja tasaamaan. Pari kertaa olen illemmalla ottanut puolikkaan Ranixalia.

Aikaa ei ole kulunut vielä paljon, mutta toistaiseksi oloni on kohentunut vähän/jonkun verran, mutta on ihan selkeästi parempi - toistaiseksi.

Sydänhäiröt on yleisesti ottaen hieman vähentyneet. Minulla on tunne, että vaivoja (muitakin) tulee nimenomaan Somac'in ottamisen jälkeen jonkun tunnin ajan.

Toisaalta, myönnän, joskus ilman Somacia sydänoireita voi pukata myös, ehkä hapot on silloin liian vahvoja limakalvoille ja nousee vähän ruokatorveen ?

Myönteisiä puolia on, että ruoka ei jumitu niin pahasti palleaan ja vatsa tuntuu toimivan paremmin. Ummetuskin on vähän helpottanut. Olo on helpompi.

Menen toistaiseksi eteenpäin vähemmillä happosalpaajilla.
En tiedä onko siinä järkeä vai ei, oloni mukaan menettelen toistaiseksi.

nervus vagusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset4.2.2018 16.57
Täällä kanssa kokeilu jatkuu positiivisissa merkeissä. Olen myös syönyt refluksia provosoivia ruoka-aineita, kuten raakaa sipulia salaatissa, oluttakin on meni jöku tölkki tuossa jossain välissä. Pari Reiskaa olen ottanut, ehkä vähän herkästikin ajatuksena että puutun niillä heti refluksi tuntemuksiin, jottei ärsytys kroonistu. Tässä pitäisi tietenkin muutenkin malttaa kun ajatus on kuitenkin lähinnä noiden sivuoireiden taustojen selvittämisessä. Merkittävin positiivinen vaikutus tuntuisi tulevan parantuneen ruoansulatuksen, suoliston toiminnan ja vähentyneiden ylävatsaongelmiaen kautta. Nuo ylävatsaongelma, röyhtäily, turvotukset yms. ovat itselläni nouseen alkuperäistä refluksivaivaa isommiksi ongelmiksi. Eli hiukan sellainen ojasta allikkoon fiilishän tässä on. Uskon että ilmaongelmien myötä vähentynyt pallean turvotus on vähentänyt myös lisälyöntejä kohdallani. Ainakin tässä vaiheessa kaikki vaikuttaa melko loogiselta ja järkeenkäyvältä kun noita muutoksia peilaa siihen miten happosalpaajat kehossa vaikuttavat. Kun ruoansulatus happojen vähenemisen seurauksena heikkenee, ruoan pilkkoutuminen heikkenee, josta seuraa kaasuuntumista ja ylävatsa ongelmia. Samasta syystä ravinteet imeytyy heikommin ja suolistolla on myös kovempi duuni kuljettaa, prosessoida tavaraa ja ottaa huonosti esiprosessoidusta tavarasta ravinteita talteen. Tällä mennään niin kaunan kun hyvältä tuntuu ja tosiaan pitäisi malttaa nyt pitää hyvää tasapainoa ruoka-aineiden, tottumusten, stressin ym. suhteen. Myös mm. ferritiini ja b12 tilauksessa labrassa kunhan käy näytteen antamassa. Sitten muutaman kuukauden päästä uudestaan niin pystyy vähän niitäkin vertailemaan.

nervus vagusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset4.2.2018 17.12
Sen verran lisätystä vielä että tuona säännöllisen somac 40 lääkityksen aikana aloin saamaan yliherkkyysoireita ruoka-lajeista jotka eivät aikaisemmin ole aiheuttanut mitään merkittävää. Sienet on tietenkin huonosti sulavia jo lähtökohtaisesti, mutta sienien nauttiminen kävi lopulta täysin mahdottomaksi. En tiedä miten liittyikö sitten sienisokerin pilkkoutumiseen tai mihin. Samoin maito ja myös hapanmaitotuotteiden käyttö piti lopettaa kokonaan. Nyt olen käyttänyt sen verran mitä ylipäätään maitotuotteita ruokavaliossani käytän. En juo, enkä esim käytä proteiininlähteenä, mutta se mitä erilaisten ruokien kylkiäisinä tulee ei, ole aiheuttanut ongelmia. Arvelen että heikosti pilkkoutuneiden ruoka-aineiden ja niiden ravintosisällön, kuten proteiinien heikko pilkkoutuminen saattaisi aiheuttaa yliherkkyysoireita joutuessaan suolistoon.

GastroGirlRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset7.2.2018 17.08
Lopetin äskettäin esomeprazolin syömisen, kun äkillisesti sain kovat vatsavaivat, kivun, ilmavaivat ja turvotuksen. Olen syönyt sitä jotain 15 vuotta, en muista edes, koska aloin. Löysin apteekista hyvän, luonnonmukaisen lääkkeen: nestemäisen Benegast Redufluxin, jota myydään pienissä pusseissa. Auttaa heti hirveään rinnan korvennukseen ja vaikutus kestää 4 tuntia. Suosittelen!

tutteliRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.2.2018 13.11
Happosalpaajiea vaikutusta ei ole tutkittu jonka vuoksi en käyttäysi niitä missään nimessä. Yrittäisin ensin vaikuttaa muilla keinoin, kuten laihduttamiseen jos on ylikiloja, kahvin lopettamiseen jos juo paljon kahvia, rasvaisen ruan vähentäminen sekä väärän ravinnon käyttäminen.

HeikkiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset15.2.2018 11.13
Tuttelin kanssa samoilla linjoilla. Elämäntavat, kilot, syöminen, liikunta ovat vaihtoehtoja lääkkeille moneen vaivaan :)

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.2.2018 11.23
Testin jatkoa:
Muutama viikko on mennyt satunnaisella 20 mg Somac'illa.
Ruoka suli paremmin ja vatsa toimi paremmin. Ei ollut ähkyä palleassa.

Masentavaa, mutta polttava tunne rintakehällä vähän voimistuu ja sydänoireilu on "heräillyt" viime päivinä.
Pakko taas kokeilla ottaa vähän useammin Somac'ia. Varmuudeksi.
Oireet tekee niin huonon olon.

Testi jatkuu, jospa sopivan annostuksen löytäisi, jonkun "kultaisen keskitien".

ViljoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.2.2018 13.45
Itselläni happosalpaajat aiheuttivat - ironista kyllä - hapon nousua ruokatorveen. Nyt salpaajat lopetettuani puoli vuotta kestänyt päivittäinen ahdistava rintapolte vähenee hiljalleen. 40 mg/pv esomepratzol + ~ 10 Redufluxia päivittäin on vaihtunut aterian yhteydessä syötäviin suolahappotabletteihin. Ero on uskomaton.

Täytynee tästä tehdä pidempi kirjoitus omaan aiemmin aloittamaani topikkiini, jahka ehdin. Uskon, että happosalpaajat lisäävät refluksia henkilöillä, joilla närästys ei johdu alemman sulkijan rakenteellisesta löysyydestä, vaan sen tahattomasta aukeilemksesta, kuten minulla. Tähän on useita järkeen käyviä perusteita, joita täälläkin on läpi käyty usean henkilön toimesta. Nyt minunkin on helppo olla niistä täysin vakuuttunut.

AmaliaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.2.2018 21.49
Hei Viljo ! Olen lukenut suolahappotableteista ja hämärästi muistan sellaista, että oireet olisivat aika samanlaiset jos liian vähän tai liian paljon happoa.

Jotkut ihmiset ovat luulleet kärsivänsä liiallisesta haponerityksestä, mutta todellisuudessa ovat vähähappoisia ja kun he ovat alkaneet syödä suolahappotabletteja, se on auttanut kuin ihmeen lailla ja aika nopeasti.

Hyvä, kun toit suolahappoasiat esille ! Sehän on ymmärtääkseni jollain lailla samaa kuin vatsassa olevat omat suolahapot, jotka ruokaa sulattavat ? Apteekista muistaakseni saa ostaa ?

Odotan kiinnostuneena pitempää kirjoitustasi ! En ole itse paremmin perillä aiheesta, mutta se jäi mieleeni mietityttämään, hukkasin nettiartikkelin. En muista enää hakua, jolla se tuli esiin.
Tekisitkö oman otsikon aiheelle vai mihin kirjoitat ?

ViljoRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.2.2018 16.08
Moi Amalia! Kirjoitin aiheesta nyt tänne: https://www.refluksi.fi/keskustelu.html/195768?p=&c=0

NiiskuneitiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.7.2018 8.18
Löysin täältä paljon hyvää tietoa, josta tajusin että kolmisen kuukautta syömäni esom on aiheuttanut paljon sivuvaikutuksia. Pahoinvointi ja oksentelu, suun kuivuminen, mustelmia, hengenahdistus, väsymys, energian puute, lisääntynyt hikoilu, heitehuimaus. Ihmettelin oireita mutta nyt vasta tajusin niiden syyn. Minulla refleksi on ollut aika hyvä kun sängyn pääpuoli on reilusti korotettu. Päivisin voi olla vähän närästystä esim kahvin jälkeen mutta siitä on vaikea luopua koska tulee vieroitusoireina särkyjä. Juon tosi vähän kahvia nykyisin. Nyt kyllä esim jää pois mutta täytyy seurata refluksia ja miettiä jatkoa.

DD81Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset6.7.2018 8.56
Terve refluxin kanssa painivat! Tsemppiä vaan kaikille, kiva kun yhdessä voi tänne kirjottaa parhaat vinkit että refluxi menis mahollsimman hyvin. Itellä se on ollu ainakin lääkärin mukaan vasta 2 vuotta kun tehtiin tähystys. Mutta oon kärsiny närästyksestä joka meni samariinilla pois melkeen teini-iästä asti. Nyt 37v. Tässä tulee mun vinkit. Söin omeprazol kun lääkäri määräs noin vuoden verran. Ensimmäinen ikävä oire mikä toivottavasti johtuu lääkkeestä on huimaus. Ei oo koskaan ennen huimannu, semmonen olo että pyörii päässä ja on vähän poissaoleva. Toinen on näkö, jos kattoo pitemmän matkan tvseen niin silmät sumenee, ei tahdo nähdä tekstiä kunnolla. Onko muilla näitä oireita ollu? En tiedä johtuuko ne lääkkeistä mut epäilen suuresti koska siitä lähtien kun refluxi todettiin tuli nämä oireet. Optikolla oon käyny ja näkö on kuulemma hyvä. Siitä huolimatta varsinkin kun kattoo sähkösiä ruutuja kauempaa niin ei tahdo nähdä, myös oma digitaalinen herätyskello ärsyttää ku menee nukkumaan, pitää kääntää toisinpäin. Eli jonkunlainen valoherkkyys on tullut. No närästys tulee ja menee. Mut nämä vinkit oon huomannu parhaaksi tällä hetkellä jos haluaa että närästystä on mahdollisimman vähän.

- Alotat päiväs ottamalla b12 vitamiinia, magnesiumia ja sit tääl ruottis on multi vivi total (paljon eri vitamiineja ja mineraaleja) sit syöt aamiaisen.

- syöt pieniä aterioita, liikut vähintään 30min lenkki joka päivä, ite yritän kävellä tunnin.

- Otan novalucol tai rennie jos siltä tuntuu päivän aikana, max 2 tabelettia päivän aikana, on päiviä kun ei tarvii ollenkaan. Omeprazol otan harvoin, jos menee vieraisiin niin sillo ku tietää että tulee syötyä enemmän. Mut en tosiaan päivittäin käytä sitä enää kun luultavasti niin monet sivuvaikutukset johtuu siitä. Kuullaan!

keuhkovammaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset6.7.2018 10.14
Kun on syönyt vuosia happosalpaajia, somac, Zolt, Nexium niin kun lopettaa leikkauksen jälkeen niin kauanko kestää että vatsahapot normalisoituu?
Minulla takana n 15 vuotta lääkkeitä ja Gaviscon myös. Leikattu 18.6. seuraava gastroscopia tehtiin 3.7., sitä ennen syömättä 18 tuntia ja vielä löytyi sieltä jostain sulamatonta ruokaa?

75 v.Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset5.10.2018 12.40
Niiskuneiti

Pappani otti kuohukermaa kulauksen silloi tällöin etenkin illalla

mama 76 vRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset5.10.2018 12.45
DD81
Moni on saanut avun luontaistuotekaupan "Silicum Tonic" -tuotteesta, kun muu ei ole auttanut .

Ajattelin itsekin kokeilla, kun olen käyttänyt vatsansuojalääkkeitä 20 vuotta ja on paljon sivuoireita mm. jalkojen turpoaminen, nivelkivut, pyörrytys, oksentelu ym ym Kaikki ei ehkä johdu Nexiumista mutta sittenhän sen näkee....

Aikuinen nainenRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset5.10.2018 12.55
Minulla parhaillaan kokeilussa Sliceaa...en osaa yhtään sanoa onko närästystä vähemmän kun normaalisti.

Aika näyttää liputanko aineen perään🤔🤗

mama 76 vRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset14.10.2018 20.51
Aikuinen nainen
Ilmoittelethan kokemuksista !

Pahoinvoiva ihminenRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.10.2018 21.34
Esomeprazol ratiopharm 20mg kokemuksia???

TapsaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset17.3.2019 22.04
Somac ei ole tehnyt sivuvaikutuksia mutta apteekin vaihdettua Pantoprazoliin 2 viikkoa sitten Somacin säilyvyysongelmien takia, alkoi oireilu. Suu kuivuu. Suun etuosasta valuu runsaasti sylkeä heti makuuasentoon mentyä ja suun takaosa kuivaa samanaikaisesti. Toinen oire on väsymys. Kun aamulla otan tabletin, niin nukun koko päivän. Edes lähikauppaan ei tahdo jaksaa mennä, kun koko päivän nukuttaa niin, että silmät painuvat vain väkisin kiinni.

Aikuinen nainenRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.3.2019 11.10
Koko ketju jäänyt unhoon.
Silicean käytön lopetin yhteen pulloon. En huomannut mitään apua siitä saaneeni.


Esomeprazolia olen 2 vuotta nyt käyttänyt ja toimii minulla niin hyvin kun nämä lääkkeet tähän tautiin voi toimia. Välillä närästää lääkityksestä huolimatta.

Aika erilailla nämä lääkkeet meihin vaikuttaa, että suoraan kait ei verrata voi eli mikä sopii minulle, ei välttämättä sovi sinulle. Somacista ei ole sellaista kokemusta, että osasin jotain valaisevaa kertoa.

Enkä ole minkään lääkkeen huomannut esim.unettavan minua. Kärsinhän unettomuudesta eli jos joku salpaaja nukuttaisi ilomielin kokeilisin.

DD81Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.3.2019 17.43
Moro refluksit!

Aattelin vaa sanoa et täällä ruottissa on omeprazol ABC
Mitä monet käyttää. Sama varmaa ku toi emeprazol suomessa. Nykyää otan 20mg omeprazolin 3-4 kertaa viikos aamulla aina samoihin aikoihin. Jos unohdan nii sit otan tarvittaessa rennie esim, ihan hyvin pärjänny vuoden verran tällä tyylillä. Mut jos on pahat oireet, alota omeprazol 20mg aamuin illoin samaan aikaan 4-5 päivää ja sit voit pienentää. Kyllä toi ome toimii mutta sitä miettii niitä sivuvaikutuksia ja sen takia ei ota sitä päivittäin. Mut se mikä toimii mulle ei välttämättä toimi kaikille, jos ite otat päivittäin 1-2 tablettia omeprazol ja hyvin menee nii anna palaa. :) noi gaviscon ja silicea ei auta niin hyvin ainakaan mun tapaukses. Tsemmpiä kaikille!

SitrusRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.3.2019 5.23
En jaksa ikinä muistaa mitä pratsolia mikäkin on.
Käytän Somacia, Nexium oli myrkkyä. 10 vuotta takana.
Mutta oli mikä pratsoli vain, pitkäaikaiskäyttö pilaa elimistön.
Tulee puutostiloja sun muuta.
Ikävää.

Sama täällä Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.3.2019 14.45
Kaikki happosalpaajat (Somac, Nexium, Zolt jne.) aiheuttavat puutoksia, yks sopii toiselle ja toinen toiselle. Ihanaahan se olisi, jos ilman selviäisi. Unettomuutta minulle happosalpasjat aiheuttavat. Pari kesää sitten pystyin olemaan kolme päivää ilman, nukuin paljon paremmin. Toki unettomuus ja väsymys mainitaan jokaisen happosalpaajan sivuvaikutuksina. Lääkärini suositteli seuraamaan kalsium, magnesium, d-vit. ja b12 -tasoja. Myös rauta-arvot voivat laskea yksipuolisen ruuan ja puutteellisen imeytymisen vuoksi.
Saisi olla jo dosetti tabletteja varten: aamulla 7:ltä nexium, 11:ltä kalsium+d 15:ltä rauta jne.
Säännöllinen d-vit+kalium+magnesium on ainakin helpottanut nivelkipujani.

Mimmi57Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset29.8.2019 21.05
En sitten tiedä..mutta olen syönyt esomebrazolia puolitoista vuotta ja on hyvin auttanut. Tosin nenä nielu ja kieli ovat kuivia. Nyt vajaan kuukauden aikana olen huomannut että makuaisti on poissa melkein kokonaan ja hajuaistissakaan ei ole kehumista. Lääkkeen harvinainen haittavaikutus on tuo makuaistin häiriö. Eniveis..pään magneettikuvaukseen olen tän takia nyt kuitenkin menossa. Mielenkiintoista olisi kuulla kokemuksia vastaavasta..oon syönyt tässä matkan varrella esoa jopa 80 mq päivässä pitkiä aikoja. Nyt olen vähentänyt 20 mq ja siitäki yritän pois. Kauheeta jos tuo lääke aiheuttaa moista..toisaalta parempi jos ei magneetista tulis mitään vakavaa tietoa.

DD81Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.9.2019 7.27
Moi Refluxin kanssa tappelijat! Nyt on tullu täys elämänmuutos. Täällä Ruottissa on nyt todettu että omeprazol aiheuttaa dementiaa!! Lopetin sen käytön siihen paikkaan, 2 viikkoa ilman ollut nyt. Eikä Renniekään hyvä ole koska siinä on alumiinia, se ei oo myöskään hyvä aivoille. Mut prazol on paljon pahempi! Huomasin tämän kun lyhyt muisti alko reistailla enemmän ja enemmän. Esim. Meet keittiöstä hakee yhtä asiaa ja muistat kaksi muuta ja sitten unohdat sen ekan asian. Tavaroita jäi sinne tänne ku ei muistanu ottaa mukaan. Aloin miettii mistä johtuu, oon vasta 37v mies. Prazol paljastu syylliseks. Se piti mahan kyllä kunnossa mutta millä hinnalla? Että muisti menis, ei kiitos! Eli jos on muisti oireita ja muutenkin te jotka syötte prazolia, kehottasin teitä lopettamaan sen!

Mikä avuksi? Lääke on se helpoin tapa aina ja kte söik yli 2v omea, vaan yhen 20mg päivässä. Mut se on niin vahva että aiheuttaa sivuvaikutuksia . :/ mä otan nykyään näin ja maha on ollut lähes oireeton.
- Lopeta kahvi, suklaa, rasvaset ruuat, sokeri vähentää, tomaatti, sipuli, alkoholi vähentää, kato vaikka ?acid reflux? youtube saat lisää vi kkejä.
Aamuni alotan näin:
- otan ruokalusikallisen omenasiiderietikkaa vesilasin kanssa
- yhen tableetin maitohappobakteereita (sporebotic)
- treenaan salilla 3xviikossa (maha voi hyvin liikkeestä)
- nukun 6-8 tuntia (maha voi hyvin unesta)

2 viikkoa menny näin ja maha on parempi kun koskaan, yhen kerran otin Rennie. Tuun kertoo tänne parin kk päästä mikä on olo silllo. Enemmä työtä tässä on mut ei tarvii pelätä sivuvaikutuksia. Niinku muistinmenetystä, muisti on tullu paremmaks kans.
Tsemppiä refluxit!

GastroGirlRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.9.2019 22.22
Rennie EI sisällä alumiinia. Asia tarkistettu Yliopiston Apteekista.

närästysjeesRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset11.9.2019 14.14
Hellou! aloitin esomeprazolilla tuon närästyksen oireen poistamisen. söin 2kk kuurin ja jonka aikana ei ollut mitään oireita. no sitten tämän vuoden alusta olen joka päivä syönyt esomeprazolia niin siinä välissä kerettiin todeta gilbertin syndrooma koska bilirubiinit koholla jolloin silmät kellersi mikä nyt ilmeisestikkin johtukin kyseisestä happosalpaajasta. mutta jatkuvaa pahoinvointia ollut nyt alkuvuodesta asti ja kokoaika lääkärit sanonu että johtuu vaan refluksista mutta itse kyllä epäilen että johtuu kyseisestä lääkkeestä..

KuumottelijaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset6.1.2020 1.00
Huh. Kiitos kaikille tänne kirjoittaneille! Tästä oli paljon apua! Minulla alkoi loppuvuodesta 2018 refluksioireet (palantunne kurkussa, nielemisvaikeus, vatsansisällön ylösnousu), joista olen ollut todella kauhuissani ja oireet ovat todella haitanneet elämääni varmaan eniten pelkojen takia. Olen käynyt vain terveyskeskuslääkärillä ja saanut vaivaani Omeprazol 20mg.

Aluksi en muistanut syödä saamaani lääkettä säännöllisesti ja siitä ei ollut apua. Kipu kurkussa kuitenkin paheni ja aloin syödä Omeprazolia säännöllisesti joka aamu tyhjään vatsaan. Nyt lääke onkin auttanut todella hyvin ja refluksin oireet ovat olleet lähes poissa vajaan kuukauden. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen.

Pari viikkoa sitten alkoivat uudet oireet: vatsa jatkuvasti aivan turvoksissa ja pinkeänä. Puristava tunne ylävatsalla ja alavatsalla vähän eri kohdissa vaihdellen, myös vasemmalla sydämen kohdalla. Vatsassa kurahtelee ja muljahtelee. Lisäksi välillä huimaa/heittää päässä/tulee epätodellinen olo.

Jos aiemmin pelkäsin, että kurkussani on kasvain, niin nyt pelkään, että sydämeni on pettämässä. Minulla on kyllä aiempaa taustaa rytmihäiriöiden kanssa ja sydäntäni onkin tutkittu vain päälle vuosi sitten melko tarkkaan ja kaiken pitäisi olla siellä kunnossa. Oireet ovat kuitenkin niin häiritsevät, ettei niitä voi sivuuttaa. En tiedä pitäisikö lopettaa happosalpaajat vai mitä tehdä.

Rasittavinta on tämä henkinen puoli, vaikkeivat fyysisetkään oireet kivalta tunnu. On kuitenkin kamalinta, kun kokoajan kuumottaa, että on vakavasti sairas. Onneksi täältä löytyy hyvää vertaistukea!

rentukkaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset6.1.2020 10.30
Kuumottelija, kirjoittamasi on niin tuttua, välillä tulee aikoja, että tuntuu, että lääke ei sovi, no joskus se ei tosiaan sovi ja joskus kiputilat johtuvat ruuasta jota on syönyt. Tämä on tosiaan niin hankalaa välillä tietää, mikä sopii ja mikä ei.
Minulla on ollut juuri samantyylisiä oireita ja kiputiloja, lääkityksestä huolimatta ja monesti olen saanut vatsan rauhottumaan, kun olen karsinut ruokavaliosta kaiken mikä voisi aiheuttaa kipuja, olen ollut kaurapuuro, mustikka, sosekeittolinjalla, pinaattikeitto, porkkanaperunakeitto ovat sopineet. Toki nämä ruokajutut ovat niin yksilöllisiä, että jokainen tykönään tietää mikä sopii ja mikä ei sovi, ja joskus joku ruoka lakkaa sopimasta, mikä ennen on sopinut.
Nuo sydänjutut ovat ilkeitä, mutta kyllä niitä tulee ja johtuvat juuri tästä taudista useimmiten.
Ja tuo henkinen puoli, se on todella raskas, se rajottaa elämää, kun et voi syödä kaikkea ja on ties mitä oireita ja kuumotuksia ja paleluita ja mitä millonkin. Ja vatsa se toimii miten sattuu, väliin.

Kyllä minäkin alkuun pelkäsin, että kurkussani on kasvain, no nyt on monta muuta tullut lisäksi ja niiden kanssa on vain elettävä päivä kerrallaan.

Täältä tosiaan saa hyvää vertaistukea ja tietoa moneen asiaan.

KuumottelijaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset7.1.2020 16.12
Kiitos Rentukka kivasta viestistä!! Helpotti kyllä tosiaan oloa!

Päätin nyt vähentää tuota Omeprazolia niin, että syön 20mg vain jokatoinen aamu. Harmi, kun noita kapseleita ei voi jakaa pienemmiksi annoksiksi. Toivotaan, että pitäisi refluksin kurissa mutta vähenisi myös tuo mahan ja rinnan muljahtelu. Saas nähdä mitä seuraa.

Varmaan omalla osalla oireita on nyt pahentanut myös jännitys, koska olen lähdössä 3 viikon lomareissuun. Ihanaa sinänsä lähteä mutta olen jännittäjä, pelkään hulluna lentämistä ja lisäksi huolestuttaa miten selviän matkalla oireineni.

Pitäisi ottaa tuo ruokavalio vielä suurennuslasin alle. Vatsani on muutenkin herkkä ja minulla on aika-ajoin ärtyneen suolen oireita ja rasittaa jatkuva venkoilu ruokavalion suhteen mutta ehkä se silti kannattaisi.

Vaikuttaa siltä, että monella refluktikolla on ahdistusta ja vatsavaivoja. Omalla kohdalla tuntuu, että nämä kaikki on yhteydessä toisiinsa: ärtynyt suoli, refluksi, ahdistus/masennusoireet, herkkyys paniikkihäiriölle. Olen miettinyt, että kenties terapiasta olisi apua tässä "oireyhtymässä" happosalpaajien ja beetasalpaajien lisäksi.

Olen siis itse 35v ja aktiivista elämää viettävä liikunnallinen ihminen. Välillä vaan tuntuu, että tämä oireiden ja ahdistuksen noidankehä alkaa vaikuttaa yhä enemmän arkeeni.

Aikuinen nainenRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset7.1.2020 17.31
Kyllä minullakin tämän refluksin ohessa on ärtynyt suolisto elämää hankaloittamassa ja nämä ahdistukset jännitykset kuuluu jokapäiväiseen elämääni. Ei näille kukaan mitä voi..kait..ehkä vaan itse pitää yrittää jotenkin itseään psyykata, että pärjää päivästä toiseen.

Terapiassa, psykiatrilla, psykoligilla , psyk.sairaanhoitajalla olen käynyt asioista juttelemassa, mutta olen tullut siihen tulokseen nämä ovat minun ominaisuuksiani joista en kait eroon pääse. Yritän elää itseni kanssa ja välillä tuntuukin olo ja elo normaalilta. Mutta kun kaikki tuskatilat ryöpsähtävät samaan aikaan päälle ja siihen vielä tämä.jatkuva unettomuus niin välillä tekis mieli heittää hanskat nurkkaan.

happovaivainen Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.1.2020 12.38
Minä syönytviikon Omeprazol Ratiopharm40 ja nyt tullut outoja lihaskipuja alaraajoihin ja lonkkien alueelle. Onko teillä kokemusta samanlaisista oireista?

RentukkaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.1.2020 8.31
Entä jos, minun kivut ja taudit johtuvatkin esomep. lääkkeestä, jota olen nyt reilun kuukauden syönyt tupla-annoksella? Koska kaikki oireeni ja kipusi löytyvät haittavaikutusten listalta. Ja tuo lääkesotku vain toi oireet pintaan kunnolla.
En ole noita listoja lukenut ennen, koska mitä se auttaa. Olen tilanteessa, että lääkettä on otettava ja se vie unet, hakkauttaa sydäntä, lihaskipuja, masennusta, väsymystä, ruoka ei maistu, omituisia puutumista.
Lääkärit eivät ota kantaa moiseen vaan kirjoittavat uusia lääkkeitä, unilääke lihaskipulääke mielialalääke ja ties mitä muuta.
Onneksi viimeinen lääkäri ei tarjonnut nappeja vaan ensin tutkimuksia ja sitten mietitään jatkoa.
Lääkitys on minulla ollut vuodesta -13 lähtien.

Daniel Re: Happosalpaajien sivuvaikutukset19.1.2020 21.08
Teille refut joilla on uniongelmia, koittakaa tablettien sijasta cura painotäkkiä, toimii eikö oo sivuvaikutuksia! Omee otan jaksoittain, aika hyvin pärjänny. Lisänny liikuntaa ja vähentäny kahvia huomattavasti ja maha voi paremmin.

EräsRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.1.2020 10.43
Hei kaikille. Minulla paljon vaivoja: unettomuus, lihaskivut, tykyttelyt, kylkikipu, jatkuva väsymys jne. Vaivoja on tutkittu, mutta syitä ei tahdo löytyä. Vaivat alkoivat, kun aloin syödä Nexiumia. Olen syönyt viisi vuotta. Itse uskon, että Nexium(esomapratsoli) estää vitamiinien imeytymistä ja siksi esim. C-vitamiinin vajausta olisi.
Lääkäreitä ei vitamiinien vajaukset kiinnosta, vaikka vitamiinin puutokset altistavat monille vakaville sairauksille. Olen pyytänyt monesti esim. kalsiumin, magnesiumin ja D-vitamiinin mittausta, enkä ole saanut. Nexiumin reseptissä lukee:" Jos käytät Esomapratsol Orion tuotetta yli kolme kk, on mahdollista, että veren magnesiumpitoisuus laskee. Matala veren magnesiumpitoisuus voi aiheuttaa mm. Väsymystä, huimausta tai sydämen sykkeen nousua."
Esomapratsol (Nexium) ja kaikki muutkin ppi-lääkkeet voivat aiheuttaa mm. Ihottumaa, unettomuutta, vartsakipuja, nivel- ja lihaskipuja, yleistä huonovointisuutta ja energian puutetta. Nämä suoraan käyttöohjeesta poimittuja. Varmaan te kaikki käyttäjät tiedättekin nämä, mutta muistin virkistämiseksi otin esiin.
Joudun turvautumaan särkylääkkeisiin nivelkipujenn takia ja yöt - no nukutaan melatoniilla mitä nukutaan.
Mutta eipä tälle taudille mitään voi. Meillä sukuvika. Tsemppiä kaikille!

TuomasRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset18.6.2020 20.18
Voiko somacia ja zoltia syödä yhtä aikaa. Somac ei toimi ollenkaan

Ylipainoa 30 kgRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.6.2020 8.16
Mulle ei nuo happosalpaajat käy haittavaikutusten vuoksi. Olen nyt saanut asian kuntoon useammaksi vuodeksi kontolloimalla ruokia ja jättämällä ärsyttävät ruoat joko kokonaan pois tai välttämällä niiden syöntiä klo 18 jälkeen. Ruokavalio on mulla muuttunut paljon. Esim. sokeripitoisia ruokia tai valmisruokia ei enää voi syödä. Lisäksi paljon rehuja ja en enää syö itseäni täyteen. Kun närästää tai tulee kipuja, otan heti ruokasoodaa veteen sekoitettuna max. 2 tl, riippuen oireiden kovuudesta. Tarvittaessa uusintana muutaman tunnin kuluttua. Parasta tässä se, että oireita enää ei aiheuta itse "lääke", toisin kuin happosalpaajia käyttäessäni. Ennen närästi monta kertaa päivässä, nyt kerran-kaksi kuukaudessa. Mutta kauan kesti ja saan tosi tarkkana olla edelleen.

noi voi yhden kerranRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset9.7.2020 15.08
Olen syönyt Nexiumia about 20 vuotta. En pysty olemaan ilman. Leikkaukseen en mene.

Ei kovin mieltä ylentävää lukea tätä:

https://www.bmj.com/company/newsroom/long-term-use-of-drugs-to-curb-acid-reflux-linked-to-doubling-in-stomach-cancer-risk/


En sitten tiedä miten tuohonkin pitäisi suhtautua. Löydökset eivät ole "sitovia". Mutta.... Lisäksi ne muut viime aikoina esiintulleet mahdolliset riskit, kuten sydänkohtaus.

Jos syön noita, voi käydä tuolla lailla, jos en niin..... ei sen poltteenkaan kanssa voi elää. Leikkaukseen en halua riskien ja sen takia mitä siitä voi seurata pidemmän päälle. Kolme tuttua on siinä käynyt ja kaikilla meni se enemmän tai vähemmän huonosti.

Sillä lailla...

sulfaattiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.8.2020 19.05
sain omeprazol kuurin 3kuukaudeksi.alle viikossa tuli todella kova pissarakko ja virtsaputkikipu ja kirvely.ei löytynyt mitään syytä kivuille.kaikki oli puhdasta.väriaineet olivat aiheuttaneet aiemmin pissarakkokipuja ja kyseinen pilleri oli tosi räikeän oranssi\sininen,se vaihdettiin valkoiseen zoltiin ja vaivat jatkuivat hieman lievempinä.pitkän ajan päästä oireet helpottivat,kun lääkitys loppui.sitten tässä kerran sain kipulääkkeeksi vimovonia,jossa oli mahansuojaksi omeprazolia.taas alkoi hirveä pissaongelma,jatkuva kipu yötäpäivää.kävin lääkärissä,kaiki ok,ei mitään tulehduksia.lähdin epätoivoisena kotiin ja menin vielä apteekkiin ja pyysin että katsottais omepratsolin ainesosia vielä kerran.ja sieltä löytyikin sodiumlaurethsulfaatti,jolle olen tosi herkkä.en voi käyttää tavallista hammastahnaa,kun suu turpoaa ja menee rikki,samoin iho.ei ole kumma jos kirveli.jätin heti vimovon pois ja vaiva parani.kyllä oli vaikea löytää ongelman ydin,tunsin itseni luulosairaaksi monta kertaa.on hirveä tunne olla "terve"vaikka on tosi kipeä yötäpäivää.mietin että liekö tällä aineella on tekemistä ihon kutinoiden kans,joista moni täällä mainitsee.voimia teille kaikille jotka kamppailette näiden asioiden viidakossa ja kaikkea hyvää!

KojoottiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.8.2020 19.19
Mulla on ärtyvä suoli (tai ainakaan mitään muutakaan selittävää suolisto-ongelmaa ei ole löydetty) ja happosalpaajista tulee vatsa todella kipeäksi. Olen yrittänyt syödä esomepratsolia 40 mg/päivä närästykseen ja refluksityyppisiin oireisiin, mutta vatsa ei tuolloin toimi ollenkaan ja on äärimmäisen kipeä, suolen liikkeen pystyy sekä tuntemaan että kuulemaan, vaikka "lopputuotetta" ei juuri tulekaan. Ruuansulatusentsyymit auttoivat vain hyvin vähän.

40 mg söin kaksi viikkoa, sitten vähensin hiljalleen ensin 20 mg päivässä ja kolme päivää olen ollut kokonaan ilman ja oikein tuntee, kuinka suoli hakee normaalia toimintarytmiään. Toisaalta nyt närästääkin sitten enemmän (ei tosin lääkkeelläkään missään vaiheessa ollut ylävatsan suhteen hyvää aikaa), eli ei ole hyvä lääkkeellä eikä ilman. Toki kokeilin happosalpaajaa ehkä hieman liian vähän aikaa, mutta vatsakipu oli niin lamauttava, etten pystynyt jatkamaan kauemmin. Esomepratsolia aiemmin söin pantopratsolia viikon, sama ongelma siinäkin.

Pakko yrittää pelkällä ruokavaliohoidolla vaikka syötävät ruoka-aineet ovatkin aika vähissä jos yrittää sekä refluksiystävällistä ruokavaliota että fodmapia noudattaa. Lisäksi en nimimerkistäni huolimatta syö lihaa.

PikeRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset31.8.2020 20.10
Minulle ei sovi esomepratsol lainkaan. Ranixal oli hyvä, mutta Fimea on vetänyt sen pois markkinoilta. Rabepratsolia yritettiin, hirveä päänsärky😣

Helmikuusta ollut Somac 20mg, ensin 1-2/pvä, sitten 1/pvä, nykyään joka 2.pvä tai jopa joka kolmas pvä 1 tabl. Satunnaisesti otan viikon "kuurin", jos tarvin.

Eli happosalpaajissa on eroja, joten kannattaa pyytää lääkäriltä jotain toista salpaajaa 😑

KojoottiRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset22.10.2020 17.01
Ai saakeli, nyt on taas huono olo ja ilmeisesti vain, koska olen ottanut kahtena päivänä 20 mg esomepratsolia. Noin kuukauden verran oli hyvä olo, sitten lipsuin ruokavaliosta, join olutta ja söin mm. tomaattikeittoa ja alkoi rinta- ja yläselkäkipuilu ja röyhtäily. Siihen sitten otin lääkettä ja olo on kahta kauheampi ja muistan nyt, että sama olo tuli aiemminkin kun happosalpaajat aloitti. Tuntuu, että vatsalaukusta ei mikään liiku eteenpäin ja neste hölskyy siellä hamaan tappiin ja vaan lisää kipuilua. On tää kyllä kummallista, että näin pieni määrä "lääkettä" pistää homman ihan sekaisin.

NiinariinaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.3.2022 18.34
Hei kaikki.
Mielenkiintoinen ketju. Minulle määrättiin somac 20mg kerran päivässä refluksi oireisiin. Lääkäri myös sanoi että tarvittaessa niitä voi ottaa kaksi, jos yhdestä ei ole apua. Pahimmat oireet helpottivat kyllä, röyhtäilen edelleen ja turvotustakin on mutta suuhun ei enää nouse mitään eikä "hissi" enää mene edestakaisin ruokatorvessa. Mutta samaan aikaan somacin aloittamisen kanssa alkoivat vatsakivut. Näitä tällaisia ei ole ennen ollut. Vatsassa kuplii ja pulisee, välillä on tympeää kipua ylävatsalla ja välilä kipuilee eri paikoissa. Ei nyt ole mitenkään lamauttavaa mutta häiritsee kyllä ja painaa mieltä. Voisikohan kipu johtua somacista? Söin ensin muutamana päivänä esomeprazolia joka vaihdettiin somaciin juuri näiden vatsatuntemusten takia mutta samaa se on tällä somacilla ollut. Ehkä hieman lievempää. Ilman salpaajia en luitenkaan vielä pärjää, joten onkohan tässä sitten vaan kestettävä nämä vatsakivut. Lääkäri ei oikein ottanut mitään kantaa kipuihin, sanoi vaan että syö salpaajia ainakin 6vk yhteensä. Ei ole tähystetty. Onko kellään kokemuksia että salpaajista on tullut vatsakipua? Kannattaisiko vaan painostaa lääkäriä lisätutkimuksiin vai kokeilla vaikka
jotain entsyymivalmisteita ensin? Keliakia testattu, laktoosittomat käytössä ja ulostenäytteissä ei mitään erityistä.

TapsaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset16.3.2022 22.11
On täysin mahdollista, että vatsavaivat ovat Somacin sivuvaikutus, jotka ovat hyvin yksilöllisiä. Silloin kannattaa kokeista toista happosalpaajaa, että vatsavaivat lähtevät pois. Mikäli toisella valmisteella kivut ei lähde pois, kannattaa ruokatorvi ja vatsalaukku tähystää terveyskeskuksessa tai poliklinikalla. Tähystyksessä selviää, onko vatsalaukun tai/ja ruokatorven alueella muuta, joka ärsyttää.

UllaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset20.8.2022 11.44
Gaviscon aiheutti minulle parin sormenpään kihelmöinnin, polttelun ja kosketusarkuuden, jopa kihti tuli mieleen, mutta oireet helpottuivat kun jätin ruokavaliosta aivan kaiken suolan pois. Onko muilla ollut vastaavaa Gaviscon-oiretta?

ÖklöRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.1.2024 17.47
Vanha ketju mutta kysympä kuitenkin.
Sain joulun aikaan vahvat katarrin oireet johon määrättiin Ezomeprazol 40mg 1xpäivässä, tarvittaessa 2x. Söin 2 viikkoo ja tuntui että olisi jo helpottamassa, niin kipu ylämahaan voimistui. Nostin annoksen 2xpäivässä. Viikko eteenpäin alkoi suu kuivaa ja tuli öklöttävä olo vielä lisäksi ja ruokahalu katosi. Yhteensä 4 viikkoa syötyäni luin sivuvaikutuksista ja jätin lääkkeet pois. 3pvä nyt ilman ja olo vähän helpottanut, mutta edelleen alimpien kylkiluiden alla jonkin verran jomottaa ja öklöttää. Tuli myös käsien vapinaa ja väsymystä, mutta nyt nämä hävinnyt. Kuinka kauan muilla sivuoireita saaneilla on oireet kestänyt?

GRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.1.2024 18.46
Öklö, 2-3 viikkoa menee, että tasaantuu, mutta seinään lopettaminen voi aiheuttaa inhoja haittoja.

ÖklöRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset30.1.2024 19.25
Ok, kiitos vastauksesta. Onko muillakin tullut tuo ylämahan kipu tai paremminkin kouristuksen tuntu kyseisestä lääkkeestä? Välillä ihan kuin loppuisi mutta alkaa taas. Syömisellä ei juuri vaikutusta kyseiseen tunteeseen. Hapokkuuden tuntu poissa edelleen vaikka 3 pvä syömättä lääkettä. Jäi edellisestä viestistä että myös selässä kipuja oli kuurin puolivälissä, nyt ne kutakuinkin poissa. Tuo mahan tönkkö kipu on ärsyttävä. Gavisconea ottanut mutta ei juuri vaikutusta. Pitänee kuulostella jonkin aikaa häviääkö, jos ei niin tohtorille taas.

BrookeRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset2.6.2024 12.14
Hei, olen käyttänyt Somalia ja zolttia. Molemmista juuri näitä kaikkia oireita vaihtelevasti. Heitehuimaus pahin, mikä tulee usein vasta kun olen syönyt kuukausia. Lääkärit ei sano myöskään sitä, että kun lopettaa käytön se pitää tehdä vähitellen. Minulla tulee armottomat kivut ja närästys, jos lopetan yks kaks. Nyt päätin etten enää happosalpaajia käytä. Ostin piihappogeeliä ja maitohappobakteereita. Ainakin nyt viikon verran ollut olo hyvä. Happosalpaajat per..stä. Ei ikinä hyvä olo, kun niitä syö. Ruokavalio, ja toivottavasti nyt tuo piihappogeeli auttavat.

KepaRe: Happosalpaajien sivuvaikutukset5.6.2024 17.53
"Jotkut ylävatsavaivojen hoidossa käytetyt lääkkeet, kuten H2-reseptorin salpaajat tai niin sanotut protonipumpun estäjät ja niistä erityisesti rabepratsoli voivat aiheuttaa unettomuutta."

Selvisipä, mistä unettomuuteni mahdollisesti johtuu.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: