Keskustelu

VaniljaHapankaali25.1.2015 12.42
Minä olen syönyt taas päivittäin hapankaalia, se ei närästä minua näköjään ollenkaan. Syön sitä ruokalusikallisen tai kaksi aterialla, porkkanaraasteen joukossa. Ihan aluksi en sitä uskaltanut käyttää, mutta otin sen kuitenkin aika nopeasti ruokavaliooni, silloin kun oireita oli vielä säännöllisesti, silloinkaan se ei aiheuttanut närästystä. Kannattaa kuitenkin kokeilla varovasti ja muistaa pureskella se hyvin jos innostuu kokeilemaan.

http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2011/12/14/hapankaali-saa-suoliston-rullaamaan.html

SitrusRe: Hapankaali25.1.2015 13.14
Mulle hapankaali ei sovi yhtään. Siinä on paljon etikkaa. Sääli, se on ihan hyvää.

VaniljaRe: Hapankaali25.1.2015 13.30
Etikkaa? Inhoan etikkaa, minun hapankaalini on Kairoon Maatilatuotteen luomuhapankaali, se on valmistettu Lepsämällä. Purkissa lukee: Ainekset: kaali, porkkana, sipuli, merisuola.

SitrusRe: Hapankaali25.1.2015 13.53
No mä ajattelinkin että aito hapankaali kenties valmistetaan ilman etikkaa. Luultavasti en ole koskaan sellaista maistanut.
Vanilja, mistä tota saa ostaa? Olisi kiva joskus kokeilla.

VaniljaRe: Hapankaali25.1.2015 14.22
Minä tilaan sitä osoitteesta raakatori.fi. Rasilaisenkaan hapankaalissa ei ole etikkaa, mutta tuo Kairoon hapankaali on mielestäni pehmoisemman makuista.

Aikuinen nainenRe: Hapankaali25.1.2015 15.58
Hapankaalia minullekin joku suositteli, ja ostin kun kerran oli hyviä tuloksia sillä saatu. Sain aivan kaameat närästys oireet, joita minulla ei ole kun jonkun lääkekuurin aikana ilmennyt. Siitä syystä se jäi siihen kokeilu asteelle. Tässä sen näkee kuinka yksilöllisiä olemme. Mikä auttaa yhdelle voi toiselle olla ihan katastrofi.

Hienoa kuitenkin, että joillekin tästäkin on ollut apua. Kannattaa kokeilla, olen sitä mieltä jos kerran jollain on hyviä kokemuksia. Jospa vaikka itsellekin joku auttaisi.

VaniljaRe: Hapankaali25.1.2015 17.02
Minäkin uskalsin maistaa vasta kun olo oli jo tasapainottunut. En ihan pahimpina aikoina uskaltanut syödä paljon mitään.

juissiRe: Hapankaali25.1.2015 17.21
Semmoista infoa, että nuo hapantuotteet ja maitohapobakteerit kannattaa ottaa samaan aikaan. Jotenkin sitouttaa ne probiootit elimistöön.

SitrusRe: Hapankaali25.1.2015 19.03
Kyllä mullakin on tullut selvää närästystä, kun olen yrittänyt hapankaalia syödä. En oikein käsitä miten se voisi olla erityisen hyväksi refluksia sairastavalle.

Mutta tämä on näitä ristiriitaisia juttuja, kuten inkivääri, jota myös on joskus kehuttu ei ainoastaan sopivaksi, vaan jopa hoitavaksi ruoka-aineeksi refluksikolle. Mulle ei inkivääri ainakaan sovi yhtään. Olen kokeillut, se on yhtä paha kuin chili.

Asian vierestä: katsoin Areenasta dokumentin sokerista. Ensimmäistä kertaa ymmärsin miten paha sokeri on ja miksi se on niin paha. Dokumentissä selitettiin myös miksi sokeri maistuu hyvältä, niin hyvältä että se koukuttaa kuten alkoholi, nikotiini tai huumeet.
Tuli sellainen olo, että sokeria on todellakin syytä karsia ruokavaliosta. Sen ei pitäisi olla ainakaan jokapäiväistä leipää, vaan herkku.

CurtisRe: Hapankaali25.1.2015 21.51
Hapankaali on ihan huipputuote ja siitä todellakin saa hyviä eläviä maitohappobakteereja. Itseasiassa kaikki hapattamalla tehdyt tuotteet ovat vatsa bakteerikannalle hyviä. Aitoon hapankaaliin ei todellakaan tule etikkaa. Mä syön päivittäin hapankaalia, eikä se aiheuta mulle oireita. Syö myös hapattamalla tehtyjä suolakurkkuja ja juon vielä liemen, koska se on täynnä hyviä bakteereja. Ei aiheuta oireita ollenkaan. Chiliä voin syödä ja itseasiassa se on myös hyvä suolistolle, tekee suolistoon lunnollisen suojan. Söin viikonloppuna lime&chili luomusuklaata ja päälle join pari lasia punkkua. Aamuisin join vielä soijamaitoon tehdyn laten. Ei tullut minkäänlaisia oireita, taitaa olla suolisto sen verran paremmassa kunnossa, ettei jää ruoka mahalaukkuun jumiin.

Inkivääri on myös erittäin hyvä, parantaa ruuansulatusta ja auttaa täyteen oloon. Mä olen huomannut, että pahimmat ruuat ovat paistetut ja makeat, ne aiheuttaa mulle eniten oireita. Sokeri todellla huono.

SitrusRe: Hapankaali25.1.2015 23.30
Voihan se olla että olisivat hyväksi, niin olisi valkosipulikin. Mutta kun ärsyttävät niin paljon ettei pysty syömään.

Aikuinen nainenRe: Hapankaali26.1.2015 11.04
Eli mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Minua itseäni harvoin närästää, mutta hapankaalilla sain oikein kunnon tuskat aikaan, joten
sen takia jätin sen sovinnolla pois.

Kokeilemisen arvoisia on kaikki helpottavat keinot, mutta kannattaa varautua kuitenkin siihen, ettei ne meille kaikille vaan sovi vaikka kuinka toivoisi ja haluaisi.

Hienoa vertaistukea joka tapauksessa.

SitrusRe: Hapankaali26.1.2015 11.25
Joo, ja chili ja inkivääri on kyllä oikein erikseen mainittu refluksia aiheuttavina. Ne ärsyttää mahalaukkua.

RuntulaRe: Hapankaali26.1.2015 12.04
Itselleni sopii hyvin inkivääristä haudutettu tee, jonka makeutan pienellä ripauksella luomuhunajaa. Rasilaisen hapankaali sopii myös.
Pahimpia on kyllä sokeri ja viljat. Ne yhdessä on mahdottomuus.
Sokeri on tosiaan joka tavalla pahaksi elimistölle, emmekä me oikeasti tarvitse sitä mihinkään.

TepsuRe: Hapankaali26.1.2015 12.29
Minulla tilanne vaihtelee. Välillä hapankaali on sopinut, välillä ei. Samoin inkivääriä olen vasta syönyt ihan pienen määrän menestyksekkäästi (annoin palan inkivääriä olla ruuassa sen laittamisen ajan ja otin sitten pois), ja muutaman päivän sen jälkeen sain siitä ihan kamalat oireet (ruuanvalmistusmenetelmä samanlainen, eli valmiiseen ruokaan ei jäänyt inkivääriä, pelkkää makua vähän).

Kunhan tilanteeni tästä toivottavasti edelleen tasoittuu, toivon että voisin ainakin hapankaalia joskus syödä, nimenomaan koska se on niin terveellistä. Mutta eihän tässä monia muitakaan terveellisiä asioita voi tällä hetkellä syödä, kuten marjoja :/ Eli terveellisyys ei valitettavasti todellakaan ratkaise, vaikka haluaisi.

"*"Re: Hapankaali26.1.2015 18.53
Itse en ole kyllä törmännyt suomalaisiin hapankaaleihin joissa olisi etikkaa?
Eikä lidlin happiksessakaan ole."Etikkamainenhan" hapankaalin liemi on,mutta ei kai niissä yleensä sitä ole?
Minulle tuo sopii kyllä oikein mainiosti.Varsinainen närästysoire onkin kyllä mulla harvinainen.Kurkun limaisuudessa ja nielemisessä ne ongelmat useimmiten on.
Myös chili ja inkivääri sopivat oikein hyvin.
Ylipäätään käytän melko paljon erilaisia maitohappobakteereja sisältäviä tuotteita tuon hapankaalin lisäksikin;smetanaa,kuohukermaa ja piimää.
Purkista en maitohappoja ole ottanut pariin vuoteen.

SitrusRe: Hapankaali26.1.2015 19.05
Oli hapankaalin happamuus saatu aikaan niin tai näin, niin onhan se joka tapauksessa pH-arvoltaan erittäin hapanta.
Eikös happamia tuotteita pitäisi karttaa sen koufmanin dieetin mukaan nyt ainakin?

En tosiaan ole varma sisältääkö hapankaali etikkaa, mutta siitä olen varma että se närästää ja pahasti.

VaniljaRe: Hapankaali26.1.2015 19.16
Se on niin yksilöllistä, minua hapankaali ei närästä, mutta sitten taas esim. rahka närästää. Hapankaalia en syö kuitenkaan sellaisenaan, useimmiten sekoitan sen porkkanaraasteeseen tai laitan sitä keittoon. Hapankaalista tehty keitto on herkullista ja siitä ei tule mitään ongelmaa. Inkivääriäkin pystyn käyttämään ihan hyvin.

"*"Re: Hapankaali26.1.2015 20.02
noin 3,6 annetaan aika useassa paikassa hapankaalin PH:ksi.
Kai se happamuus ihan sillä maitohappokäymisellä siihen tulee?
Itse en ole vältellyt erityisemmin happamia,vaikakkin emäksisiä kasviksi syön paljon.
Jos kerran pari kuukaudessa kärsin klassisesta närästyksestä,niin silloin on jo kärsitty paljon.
Kurkun limaisuus ja selvittelyn tarve täyttää varmaan 90% oireista.

Joskus (harvoin)kun on perinteistä yöllistä refluksia,saatan päivän pari tuntea "korventelua" ja yleensä sitten ihan pärjännyt neutraloimalla samariinilla tms.
Syystä tai toisesta olen huomannut palsternakan olevan semmoinen,josta pystyn suoraan sanomaan,että se EHKÄ AIHEUTTAA närästystä.Mutta esimerkiksi tänään ei ole närästänyt vaikka palsternakkasosekeittoa (ilman lihaa,hivenen porkkanaa ja valkosipulia,paljon ranskankermaa ja juustoa) söinkin reilusti.
Mutta palsternakka niitä ainoita ruoka-aineita josta pystynyt suoraan vetämään johtopäätöksen sen taipumuksesta aiheuttaa närästystä.
Jossain määrin myös Vaniljan tavoin rasvattomat maitotuotteet saattavat aiheuttaa närästystä,juuri rahka,ehkä raejuusto.Ja myös rasvaton maito,jota en kyllä ole varmaan vuosiin maistanutkaan.Punainen maito ei aiheuta närästystä (sitäkin juon hyvin harvoin)eikä kuohukerma jota nautin hyvinkin usein suoraan tölkistä juotuna ihan energialisäksi jos sattuu päivän kalorit jäämään alas.

Refluxiina/siirto löysin oman ihmelääkkeeni kellään samanlaista kokemusta19.5.2015 11.18
Löysin vähänaikaa sitten sattumalta tietoa hapankaalista ja refluksista ja en uskonut että se toimisi, kun yleensä kaikki hapan ja kitkerä aiheuttaa mulla refluksia, mutta ihme ja kumma kun syön aterian aikana tai jälkeen hapankaalia niin en enää refluksoi OLLENKAAN! Kaikki röyhtäilyt ja palamisen tunteet hävisivät PÄIVÄSSÄ?! Siis mistä ihmeestä se voi johtua?!

Kyseessä siis fermentoitua "luomu" hapankaalia jota ei ole pastoroitu. Tiedän että siinä on probiootteja mutta en tiennyt että ne auttaisivat ekan syöntikerran jälkeen näin dramaattisesti. Ehkä minulla olikin liian vähän vatsahappoa jota hapankaali jotenkin lisää?

refluksikurkkuRe: Hapankaali19.5.2015 11.41
Refluxiina, kerrotko vielä minkälainen tauti sulla siellä taustalla on ja mikä lääkitys?

Hienoa, jos hapankaali poistaa/helpottaa oireiluasi! Yllä on muita, jotka on kokeillut samaa tuotetta.

RefluxiinaRe: Hapankaali19.5.2015 15.52
Mulla taustalla vaan "refluksi" diagnoosi sen tarkemmin ilman mitään vatsahappotutkimuksia tai edes kameratutkintaa (mulla katsottiin vain ohuella kameralla nenän kautta kurkunpäätä, ei vatsaa tai ruokatorvea)

Olen aikaisemmin kokeillut nexiumia joka auttoi, mutta aiheutti myös sitä että ruoka jäi vatsaan käymään moneksi tunniksi liikaa. Nyt jotenkin ruuansulatus alkanut toimimaan kun olen lisännyt ruokavalioon etikkapitoisia ruokia, sitruunaa ja hapankaalia.

refluksikurkkuRe: Hapankaali19.5.2015 16.11
Refluxina, ei muuta kuin pyyteleen vatsatähystykseen lähetystä sitten.
Hienoa, että sulle on tehty harvinaisempi kurkunpään tähystys ja jopa kameralla.

Jos tunnet lukkarinrakkautta vähähappoisuusjuttuja kohtaan, mene otatuttaan yksityiselle puolelle se verikoe ... sillä selviää tietyt arvot nopeasti.

pikkukoiran hoitajaRe: Hapankaali3.6.2015 16.31
Koiran närästyksen kanssa tapellessani ajattelin katsoa vielä tämänkin kortin. Joka ruoalla teelusikallinen hapankaalia. Katsotaan miten käy! Koira ei ole asiasta yhtä innoissan kun minä, mutta jos tuo auttaa, niin mitä väliä.

JopeRe: Hapankaali9.6.2017 19.05
Mulla ollut refluxi jo 13vuotta ja en ole ikinä kattonut mitä syön, oksentelen kyllä noin 1/3 syömästä ruuastani suuhuni ja syön ne sit uudelleen.
Närästykseenki tottunut T: totuttelija

ApuavatsaanRe: Hapankaali23.10.2020 11.06
Rasilaisen hapankaali menee täälläkin refluksivatsan hoidossa. Pari rkl/päivä. Minulle sopii eikä Rasilaisen tuotteessa ole etikkaa, se on maitohappokäymisellä valmistettu.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: