Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

KutisijaVoivatko kutina ja ihottuma liittyä refluksilääkitykseen?19.1.2015 11:19
Hei!
Jonkin verran aiemmissa viestiketjuissa on sivuttu refluksilääkitykseen liittyvää kutinaa ja ihottumaa, mutta haluaisin aloittaa erillisen keskustelun siihen liittyen.

Eli muutama vuosi sitten erään leikkauksen jälkeen jouduin syömään kuukauden 800 mg buranaa 3 x päivässä. Tästä seurasi vatsavauriot ja päälle siis Somac -kuuri. Somacia olen sen jälkeen syönyt muutaman kerran kuurina ja muuten tarvittaessa. Somac kuitenkin tuntui pysäyttävän vatsan kuurimaisella käytöllä ja aiheutti myös ylävatsan kipuja. Tänä syksynä vatsa alkoi taas oireilemaan pahemmin ja lääkäri vaihtoi lääkkeen esomeprazoliin. Vatsaoireet palasivat kuukauden kuurin jälkeen, joten jatkoin niitä joulukuun lopussa olleeseen tähystykseen saakka. En muista tarkkaa ajankohtaa jolloin allergiset oireet alkoivat, mutta olettaisin niiden alkaneen suurinpiirtein samoihin aikoihin kuin aloitin tuon lääkityksen. Eli ihoon tuli sinne sun tänne yksittäisiä nokkosihottumaläiskiä ja pärjäsin sen kanssa niin, että noin joka kolmas päivä otin Ataraxin/Aeriuksen ja ihottuma meni heti pois. Joulukuussa kuitenkin alkoi myös jatkuva kropan kutina, eli kutina meni edestakaisin eri puolilla kroppaa. Kun yhtä kohtaa raapaisi tai hieraisi, niin se siirtyi toiseen. Alkoi myös tulla ihoon punaisia läiskiä ja kaikki vaatteiden saumat ja pesulaput aiheuttivat kutinaa ja ihottumaa. Sama mitä laitoin suuhuni, niin tuntui että iho alkoi kutisemaan saman tien.

Tähystyksen jälkeen lääkäri vaihtoi lääkkeen Zoltiin. Lopetin kuitenkin lääkkeen syönnin joulun aikaan, sillä tähystyksessä vatsa näytti hyvältä. Viime viikolla kutina alkoi helpottamaan, en tiedä johtuiko se noin kuukausi sitten lopetetusta happosalpaajalääkityksestä, kropan jatkuvasta rasvaamisesta, voimakkaiden ruoka-aineiden välttämisestä, pyykinpesuaineiden vaihtamisesta hajusteettomiin, hermoratahieronnasta vai näiden kaikkien yhteisvaikutuksesta. Niin ja allergialääkkeitä olen syönyt päivittäin.

Viime viikolla lääkäri soitti, että koepalojen tulokset olivat tulleet ja ne osoittavat refluksitaudin. Eli nyt pitäisi syödä kuukauden kuuri Zoltia ja sen jälkeen tarvittaessa. No nyt syödään Zoltia, ja taas kutina jatkuu, kasvoja kuumottaa ja ihottumaläiskiin laitetaan kortisonia.

Minulla on aina ollut herkkä iho ja joskus, tosi harvoin on tullut nokkosihottumaa paikallisesti. Tällaista settiä en ole ennen kokenut, sillä allergialääke on aina pysäyttänyt ihottuman ja kutinan saman tien. Ja enitenhän vaivaa se, että mistä tuo ihottuma ja kutina johtuu. Jos tietäisi, että se on tuo lääke ja että se menee ohi lääkityksen loppuessa, niin ei tarvitsisi koko ajan miettiä asiaa.

Onko teillä kokemuksia asiasta? Jos kyseessä on tuo refluksilääke, niin onko suosituksia muista lääkkeistä, jotka eivät olisi aiheuttaneet kutinaa?

mikaRe: Voivatko kutina ja ihottuma liittyä refluksilääkitykseen?19.1.2015 12:22
Kyllä. Samaan aikaan kuin aloitin PPI-lääkkeet minulle pamahti todella paha nokkosihottuma-tyylinen ongelma.

Lääkärikin on tämän herkkysongelman todennut ja jokin nimikin sille oli. Vissiin histamiinia tuppaa vapautumaan syöttösoluista aika agressiivisesti.

Kun:

1. Olen suihkussa
2. Hikoilen
3. Stressaan
4. Raavin itseäni

Tulee sellaisia hillittömiä läisikiä käsiin, kaulaan ja naamaan. Välillä tulee sosiaalisesti noloja tilanteita, ne onneksi häviävät yhtä nopeasti kuin tulivatkin.

SitrusRe: Voivatko kutina ja ihottuma liittyä refluksilääkitykseen?19.1.2015 13:09
Kutina on tavallinen merkki allergiasta. Tämähän on helppo testata kokeilemalla. Jättää vaan lääkkeen pois.

RJRe: Voivatko kutina ja ihottuma liittyä refluksilääkitykseen?3.11.2015 21:29
Minulla alkoi kanssa burana kuurista, joka rikkoi mahan ja tuli kipu kohta oikealle kylkeen. Lopetin buranan, mutta mahavaiva jäi olemaan.

Nyt talvella alkoi epämääräinen kutina missä milloin ja nokkosrokko myöhemmin. Olen nyt syönyt puolivuotta zyzalia oireisiin, niin ja refluksi löytyy myös. Kahvi ja alkoholi pahentavat mahavaivaa.

kirjatonRe: Voivatko kutina ja ihottuma liittyä refluksilääkitykseen?3.11.2015 23:53
2 viikkoa somacin aloittamisen jälkeen alkoi tulla reisiin mustelmia, viikkoa myöhemmin alkoi kutina ja pieniä punaisia läiskiä ilmestyi samalle alueelle.vähensin lääkitystä puolella, saa nähdä auttaako?

KamomillaRe: Voivatko kutina ja ihottuma liittyä refluksilääkitykseen?23.6.2022 19:39
Kiitos tästä ketjusta, ystävät! Varsinkin Kutisijan teksti on kuin omasta päiväkirjastani. Mun ihottumaa on hoidettu viime viikolla syyhynä eli olen syönyt Scatol-tabletit ja valellut itseni Nix-voiteella ja pyykännyt abaut kaiken 60 asteessa ja pakastanut tai sullonut jätesäkkeihin. Nyt sitten kuulin terveysasemalla, että tämä onkin urtikariaa. Tai sitten sekä että. Urtikariaa mulla ei ole ollut enkä ole mitenkään erityisen herkkähipiäinen, mutta nyt tosiaan kaikki saumat ja suunnilleen lakanatkin aiheuttaa näppylää koskeuskohdassa. Järkyttävää! Sitten kun vielä tietäisi, miten Parietista pääsee eroon, kun ruokatorvi tuppaa tuntumaan tulehtuneelta jo parin päivän tauon jälkeen. Aiemmin mulla meno Esomepratsolia ja tauon jälkeen (lievä ruokatorven tulehdus skopiassa) Somacia. Näppylöitä alkoi tulla Somacin aikana, joten vaihdoin Parietiin, mutta homma on räjähtänyt käsiin. Ruokavalioni on tosi rajoitettu ja heti kun syön sen ulkopiolelta jotain, alkaa kutittaa. Samoin kuumuus ja suihku, kuten tässä ketjussa muutkin kertovat. Jos mä jonkin kanssa en ole sovussa, niin PPI-lääkkeiden.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: