Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

martoB-12 arvot15.8.2014 22:00
Te jotka olette käyneet mittauttamassa B-12 arvot, niin millaisia teillä oli?
Itseltäni otettiin ne, kun lääkäri halusi tietää. Normaali arvo on yli 35 mmol/l, niin mulla oli yli 128 mmol/l eli pitäs olla ihan jees.

VaniljaRe: B-12 arvot17.8.2014 18:21
Marto, minulla oli ihan sama lukema 128. Minä tilaan iHerbistä vielä tänä iltana B-12 vitamiinia äidilleni suihkeena. Maksaa 8,50? ja riittää puoli vuotta. Täällä se maksaa yli 20?. Aion ottaa myös D-vitamiinin talveksi suihkeena. Magnesiumiakin on mielestäni suihkeena. Ne suihkautetaan kielen alle ja ovat todella helppokäyttöisiä ja niiden pitäisi imeytyä huomattavasti paremmin kuin kapseleina. Olen käyttänyt kesällä vain magnesiumia ja probiootteja, en muuta.

AnnaMyyRe: B-12 arvot17.8.2014 22:32
Lähete on,käyn ehkä tiistaina.Vanilja onkohan noissa suihkeissa makeutusaineita?Itse lopetin b ja d- vit,ja magnesiumin kun kaikki on täynnä noita.

VaniljaRe: B-12 arvot18.8.2014 10:53
AnnaMyy, ei tuossa tilaamassani b-12 vitamiinissa ole makeutusainetta.

SaturnusRe: B-12 arvot19.8.2014 22:06
Mistä toi B12 kertoo, kun potilas sairastaa refluksia? Mullakin on lähete, en ole vielä käynyt.

AnnaMyyRe: B-12 arvot25.8.2014 11:39
Mä sain tänään tuloksen,81.8 eli normaali.Tuo oli siis se S-B12-TC2 eli aktiivinen ja toimii paremmin puutostilojen selvittämisessä kuin B-12 kokonaispitoisuus.

Tuossa on viitearvona yli 35, raja-arvona ja raja-alueella 20-50 B-12 puutos on mahdollinen.

Saturnus jos syö haponestolääkkeitä se lisää riskiä joidenkin puutostilojen kehittymiseen mm.b12-vitamiinin,foolihapon jne.

refluksikurkkuRe: B-12 arvot25.8.2014 16:14
Hieno luku Anna Myy - se suunta on ainakin siis hyvin :-)!!

QuarterturnRe: B-12 arvot25.8.2014 20:50
Missä vaiheessa tuo olisi aiheellista testauttaa ts. kuinka paljon lääkityskuukausia/vuosia takana?

SaturnusRe: B-12 arvot25.8.2014 22:49
No voi hitto, mun lähetteessä lukee vaan S-B12. Onkohan siitä mitään hyötyä...

AnnaMyyRe: B-12 arvot26.8.2014 11:26
Ei se hyödytön ole,mutta miksei suoraan otettaisi samantien tuota toista.

"Kokonais-B12-vitamiinin pitoisuuden arviointia vaikeuttaa sen sitoutuminen veressä sekä aktiiviseen transkobalamiiniin (1142 S -B12-TC2, 10-20%) että inaktiiviseen haptokorriiniin (S -B12-HC, 80-90%), joiden yhteispitoisuus mitataan. Siksi aktiivisen B12-vitamiinin (S -B12-TC2) määritys on tarkempi ja ensisijainen B12- vitamiinin puutteen arvioinnissa, koska siinä ei mitata inaktiivista haptokorriiniin sitoutunutta vitamiinia. Kun seerumin kokonais-B12-vitamiinipitoisuus on alle viitevälin (140-540 pmol/l), on B12-vitamiinin puutos yleensä selvä. Haptokorriiniin sitoutunut osuus voi kuitenkin peittää alleen vitamiinin puutteen."HUSLAB

Quartetum, en tiiä mikä määritellään ppi-lääkeiden pitkäaikaiseksi käytöksi niin että se merkitsevästi(mahdollisesti) häiritsee b-12 vitamiinin imeytymistä.

AnnaMyyRe: B-12 arvot26.8.2014 11:47
SITRUS!Mistä sun tietosi on peräisin että S-B12 kerrotaan neljällä tai viidellä ja se vastaa S-B12 arvoa?

Laskin omani et se ois n.324-405 sun laskutavallasi.

Martolla ja Vaniljalla näkyy olevan ja oliko sullakin Sitrus yli korkeimman mitattavissa olevan arvon, no teillä on ainakin huippuhyvin tuota vitamiinia.

AnderssonRe: B-12 arvot8.12.2015 0:47
4.12.2015, S-B12-Vit, tulos: 488 pmol/l, viiteväli: 138-652 pmol/l.
Happosalpaajia tullut syötyä kohta vuoden ajan, mahalaukun antrumissa lievä atrofia.

SaturnusRe: B-12 arvot24.5.2017 19:19
S-B12-TC2-kokeessa kävin, tulos 43 pmol kun alaraja 35 pmol. Tarkottaako tuo, että mulla voi olla B12-vitamiinin puutos? Jos kerran arvoon 50 asti ollaan rajoilla?

V. 2014 SB12-arvo ollut 431 pmol (viite 138-652). Voiko noita mitenkään verrata? Ts. lähinnä kiinnostaisi vertailla, onko arvo huonontunut kolmessa vuodessa.

SaturnusRe: B-12 arvot26.5.2017 13:08
Osaisiko kukaan arvioida tuota mun lukemaa :-) Lääkärin soittoaika on vasta tiistaina, eikä millään malttaisi odottaa. Mitä tutkimuksia mun kannattaisi vielä pyytää? Kannattaako tuolla lukemalla kysyä jos pistosmahdollisuutta?

Olen nyt alkanut ensihätään suihkauttelemalla Boost12-vitskua, en tosin tiedä onko se järkevää, jos vielä tutkitaan jotain. Mutta eipä tässä viitsisi antaa tilan pahentuakaan.

TuulikkiRe: B-12 arvot14.7.2017 4:34
Ehdottomasti tarvitset n12- vit lisän. Alkuun niin, että kuukauden ajan syöt 2 mg b12-vit per päivä, sitten verikokeet, jos noussut hyvin, annos voidaan pienentää esim yhteen tablettiin 1 mg.
Jos taas ei ole noussut se arvo, pitänee tehdä gastroskopia ja aloittaa b12-vitamiini-injektiot.
Jollei nykyinen lääkäri ottanut kantaa, sun kannattaa pyytää toisen lääkärin mielipide tai varaat soittoajan jollekulle tk lääkäreistä.
Tsemppiä, tuollainen b12 puutos jo aiheuttaa oireita tleensä, esim väsymys, hermo-ongelmat (esim saattaa olla tunnottomia kohtia jossain, saattaa tuntua että ötökkä kävelee jalalla, mutta ei kävelekään vaan kn harhatuntemus), muisti saattaa olla huonontunut jne jne.
Hoida asia kuntoon!

SaturnusRe: B-12 arvot23.5.2018 19:59
No niin, muisti sen kun huononee ja b12-vitsku taas mitattu. Se olikin noussut kivasti, vaikka lopetin suihkeet jo ennen joulua. Eli 43 pmol -> 71 pmol. Seuraavaksi kilpparikokeisiin, mulla on vajaatoiminta todettu mutta arvot olleet jo vuosia niin hyvät ettei lääkkeitä oo annettu. Josko nyt sitten olisi arvot pielessä.

Se mun b12-kokeisiin pistänyt lääkäri tuntui olevan aika ulalla aiheesta. Onko täällä tietoa, että kannattaisiko mun edelleen vetää sitä vitamiinia vai onko toi 71 arvo Ok?

female77Re: B-12 arvot24.5.2018 15:07
solgarin imeskeltävä vahva b12 (methylcobalamiini) on hyvä tuote, mutta siinäkin on jotain kirsikka-aromia makuaineena. mulla myös life extensionin bio aktiivinen b-moni-vitamiini. solgarin folaatti koska se on kai yhteistyössä b12-vitamiinin kanssa???

SitrusRe: B-12 arvot23.6.2018 13:12
Te joilla on todettu B12-puutos: millaisia oireita oli?

JeppeRe: B-12 arvot23.6.2018 15:41
lihaskramppeja, muistiongelmia

JeppeRe: B-12 arvot25.6.2018 17:00
Tosiaan, Tuulikki kertoo edellä hermo-ongelmista. Minun jaloillani ei kävellyt ötököitä, vaan puukkoja: sain puukonpistoja juuri jalkoihini. Puukonpistot lisäksi jatkuivat, vaikka sain jo B12-vitamiinia piikkeinä - ne loppuivat vähitellen vasta amalgaamien poiston jälkeen. Nyt on mennyt puoli vuotta, ja vielä silloin tällöin tulee neulanpistoja, onneksi ei enää puukkoja.

kaliumRe: B-12 arvot29.6.2018 14:38
Lihaskramppini johtuivat kaliumin puutteesta.
B12-vitamiini ei tee "ihmeitä" muistille.

JeppeRe: B-12 arvot5.7.2018 20:13
Joo ei, ei B12 niitä ihmeitä tee, mutta jospa sais joskus nukuttua yhden yön kunnolla, niin se vasta auttaisi muistia! Jostakin syystä lääkäri silti määräsi ne B12-piikit.

Rakenteellinen_Re: B-12 arvot15.11.2019 14:50
Vanha ketju, mutta kommentoin :D

Mun b12 vitamiinitaso oli 62pmol/l. kun mitattiin. Ei lääkäri ainakaan siihen mitään sen erityisemmin kommentoinut, mut mietin vaan et voikohan sen puutos olla mahdollinen.. mene ja tiedä. Tarvii seuraavan kerran kysäistä, kun lääkäriasioita selvittelen.

SitrusRe: B-12 arvot15.11.2019 17:21
AnnaMyy: Vastauksena kysymykseesi jonka teit mulle 8/2014😂😂:
Yksi lääkäri sanoi niin.
Nyt en muista enää tarkemmin.


NisseRe: B-12 arvot26.11.2019 11:28
Mitä tarkoittaa S-B12-TC2 >150 >35

anonRe: B-12 arvot29.11.2019 20:26
B12-vitamiini, transkobalamiini II:een sitoutunut (S-B12-TC2)

Viitearvo «Viitearvojen tulkinta» Kaikki: yli 35 pmol/l (pikomoolia litrassa) sanoo https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=snk99003



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: