Keskustelu

kesisHengenahdistus kävellessä ja rasituksessa23.3.2014 9.31
Onko muita joilla hengenahdistusta tulee jo pelkästään reippaassa kävelyssä? Mulla on jo pitkään jotenkin keuhkoista ahdistavaa tunnetta ollu jopa silloin kun kävelen parkkipaikalla autosta työpaikkaan pukuhuoneeseen ja sama jatkuu kun jatkan matkaa reippaasti työpisteeseen.Ei satu,mutta tuntuu työläämmältä hengittää ja vähän helpommin silloin hengästyy.Sama juttu kun lähtee lenkille,mutta tämä vaihtelee kuitenkin siten,et välillä en juuri edes huomaa mitään,kun taas toisinaan hyvinkin.Samoin en kestä esim. pihalla puuhailua samaan malliin kuin ennen.Sama tunne kun kävelyssäkin ja siten tulee helpommin väsymisen tunne.Eri lääkityksiä kokeillut,viimeisimpänä losec 20mg,tätä ennen pitkään oli somac.Nyt pidin alle viikon taukoa lääkkeistä ja huonommaksi menee,joten takas lääkitykseen siis.
Voiko tämä tosiaan lamauttaa näin jo 42v naisen???? En ole kuin varjo entisestä työtehostani.

SitrusRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa23.3.2014 13.34
Kyl se palleatyrä varmasti ahdistaa keuhkoja ja vaikeuttaa hengittämistä ihan konkreettisesti.
Siinä ei salpaaja juuri auta.

Joskus kun itse epäilin mistä hengästyminen johtuu, otin Primperanin. Se poisti refluksin täysin hetkellisesti, niin että sai vähän aikaa kokea normaalia olotilaa.
Huom: Nykyään Primperania ja sensukuisia lääkkeitä on tutkittu tarkemmin ja tiedetään sillä olevan vaarallisia sivuvaikutuksia tai niiden mahdollisuus. Siksi sitä ei enää määrätä kroonisiin sairauksiin. Sääli

mazzioRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa25.3.2014 9.08
Minulla närästyksen liittyy turvotusta. Pahimmillaan se saa minut puuskuttamaan muutaman portaan nousun jälkeen. Pallean kohdalla on turvotusta, joka painaa sydänalaa. Muutama röyhtäisi helpottaa oloa. Joskus turvotusta on yöllä ja aamulla väsyttää enemmän kuin nukkumaan mennessä. Nogasin ennen ruokalua voi auttaa. Paras tuntuu olevan, jos ei syö yhtään mitään.

adiemusRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa25.3.2014 9.42
Onko hemoglobiini tarkistettu? Matalana se voi aiheuttaa saman kaltaisia oireita kuin kuvailit.

röyhtäilijäRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa25.3.2014 23.05
Mulla on myös ollut tuota hengityshommaa jo monta vuotta. välillä luulin jo että sydämessä ja keuhkoissa vikaa vaik olen vasta 33v. mutta refluksia ja palleatyrään liittyvää se on. ärsyttävää! aamulla tyhjällä vatsalla oiretta ei ole oikeastaan ollenkaan mutta syömättäkään ei voi olla. kaikkea olen kokeillut jättää ruokavaliosta pois. välillä auttanut, välillä ei. riippuu päivästä!

ItkuRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa26.3.2014 1.46
Nyt menee vähän mutu diagnoosin puolelle, mutta itselläni oli pahat astma-oireet juuri kun ensimmäisiä kertoja epäiltiin refluksia eli kun ruokavalio ja elintavat olivat muuttuneet pysyvästi huonommaksi/normaalimmaksi. Silloin parikymppinen nainenkin kiipesi portaat verenmakusuussa kun keuhkot ja nenän limakalvot olivat kärventyneet. Astmalääkityksellä tuo saatiin silloin kuriin, mutta uskon oikean syyn olleen närästyksessä. Astmaa ei enää ole kuin tietty herkistyminen ja nenä oireilee samaan tahtiin närästyksen ja ulkoisten olosuhteiden muuttuessa.

kesisRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa26.3.2014 21.30
Anemia on aikanaan ollut,mut ei enää.Olin leikkauksessa jossa anemia saatiin kuriin.Välillä mullakin on tota et kun maha täyttyy niin sit vast ahdistaaki ja tarpeeks ku röyhii ni vähä helpottaa,siin samal on hapen haukkomisen tarve ku on oikeen täys.Olen ollu kohta kaks vuotta sitte tähystyksessä,mut ei silloin ainakaan puhuttu palleatyrästä mitään,vain väljästä portista ja limakalvot vähän punoitti,ei muuta.

mazzioRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa26.3.2014 21.46
Minulla siis turvotus aiheuttaa hengitysvaikeuksia. Hemoglobiini on loistava, kuten kaikki veriarvot. Sydän on kunnossa. Tälläkin palstalla aika normaalit närästysvaivat saavat jotkut epäilemään muita tauteja. Hyvä todiste siitä, että ei näistä vaivoista kannata puhua juuri kenellekään.

röyhtäilijäRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa26.3.2014 23.00
Itku:nimimerkin kanssa minulla todella samankaltaista oirehdintaa. Minullakin on nenän limakalvot kärventyneet, sen totesi jopa lääkäri mutta laittoi allergian piikkiin. ja silmiäkin kirvelee jatkuvasti. yliherkkyyksiäkin on. pöly, hajuste- sisäilmakemikaalit, home ym.

Nyt olen varma että vatsahapot ovat pilanneet limakalvoni ja ovat siksi yliherkät. minulla on allerginen astma todettu. ja tietenkin myös refluksitauti.

Kirjoittelin tuossa aikaisemmin myös tuosta hengenahdistuksesta. tämä meni nyt oireen vierestä mutta oli pakko kommentoida kun jollain kuulostaa olevan todella samanlaista.

anskuRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa12.5.2014 18.15
Helpottavaa kuulla että muutkin kärsivät ko oireista. Astma puhkesi pari vuotta sitten. Lääkäri sanoi että kyseessä lievä astma mutta oireet eivät tahdo millään lääkekombinaatiolla asettua. Toistuvia pahenemisvaiheita, hengitystieinfektoita jne.
Olen kärsinyt jo kauan myös ylämahavaivoista ja jo kauan aikaa sitten selvisi että mahanportti on löysä. Parisen vuotta sitten skopiassa löytyi myös palleatyrä. Ylläolevien kokemusten perusteella linkittäisin oman vaivani myös liittyvän toisiinsa. Tosin lääkäri väitti että palleatyrä ei aiheuta hengenahdistusta. Tilanne on nyt pahentumut sellaiseksi että henkeä ahdistaa päivittäim. Sen voimakkuuteen vaikuttaa myös asento. Pitkällään ollessa on pääpuolen oltava reilusti koholla tai sitten kylkiasennossa ei ahdista niin paljon. Olo vaihtelee päivittäin..henkisesti tämä vertaistuki on tärkeää. Lääkäreidenkin tietämys usein rajoittuu siihen omaan erikoisalaan vaikka usein tarvittaisiin laajempaa näkökulmaa jotta löytyisi täsmähoito

LapintyttöRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa13.5.2014 22.06
Mulla on myös hengenahdistusta. Ja koska paniikkikohtauksiakin on, helposti alan silloin kuvittelemaan, että hengitysvaikeudet johtuvat sydämestä tai keuhkoista :(
Välillä tekis mieli mennä lääkäriin, mutta sitten ei kuitenkaan kehtaa.

mespoo 50vRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa14.5.2014 9.49
itselläni oli useampana vuotena hengenahdistusta ja "hapenpuutetta" keväisin, kurkunpäätulehduksia jne. Oireet sopivat siitepölyallergiaan ja astmaankin.
Erikoista oli se, että vaikka vaivojenkin aikaan olin erittäin hyvässä kunnossa veto saattoi loppua muutamassa päivässä, ja kesken golfkierroksen ylämäessä.
Oireita hoidettiin aluksi tulehduslääkkeillä, erilaisilla astmalääkityksillä jne.
Kun oireet säännöllisesti palasivat pääsin vihdoin kunnolliselle keuhkotautien erikoislääkärille, joka epäili refluksia alusta alkaen.
Varmuuden vuoksi tehtiin astmatestit, allergiatestit; ja tutkittiin, että keuhkoissa ei vikaa...ja hapenottokyky kohdillaan kun saatiin tulehdus pois keuhkoputkista.
Testeissä ei löytynyt mitään astmaan viittaavaa histamiinialtistuksessa, ei allergioita. Lääkärin ohjeista jätin kaikki allergia, astmapiiput pois...ja aloin syödä nexium tabletteja 2x20mg per pvä. muutamassa päivässä olo normalisoitui ja vaivoja ei sen koommin ole ollut...pelaan useamman kierroksen golffia viikossa 15kg kantobägin kanssa ilman mitään vaikeuksia, fyysinen kunto on erinomainen.
Eli minun tapauksessani refluksitauti aiheutti hengitystiehyeiden tulehdukset, kurkunpään tulehdukset ja hengenahdistukset. Alunperin hoidot olivat oireiden perusteella ylläolevan kaltaisia, vaikka vaivojen taustalla olikin refluksitauti. ja ilman mitään närästyksen tuntemuksia. Lääkärin mukaan osa refluksipotilaista ei lainkaan tunne happoisuutta...hapot vaan salakavalasti aiheuttavat vatsanportista ylöspäin leviäviä tulehduksia ja siten noita hengitysvaivoja.
Oli onnea hyvän lääkäri löytämisessä, nexiumien syönti on helppo tapa pitää vaiva kurissa. ajoittain pidän pieniä taukoja salpaajien syönnissä...nykyään tunnistan jo ennalta orastavan hengitystien rasituksen...nexiumilla hengitys palaa nopeasti normaaliksi.

refluksikurkkuRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa14.5.2014 11.17
anskulle ja lapintytölle jaksamista olotilaan ja syyn selvittämiseen!

mespoo50v, kuulostaa tutulta kuviolta! Kurkkurefluksi (alias ruokatorven ukopuolinen refluksitauti, laryngofaryngeaalinen refluksitauti) on salakavala, kun ilman perinteistä närästyksen tunnetta maallikko ei huomaa asiaa.

Itselläni Nexium poisti myös aikoinaan satunnaisesti ilmenneet tietyn tyyppiset hengenahdistukset.

kohta taas vauhdissaRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa6.12.2014 23.41
Kiitos refluksikurkku ja muut. Olette juuri selvittäneet oireideni syyn. Tätä puristavaa tunnetta vasemman rinnan alla ja hengästymistä pienessäkin rasituksessa on nyt tutkittu mm. mammografiassa, keuhkokuvassa, sydänfilmissä ja kaikki verikokeet ja kilpirauhasarvot otettu. Seuraavaksi varmaan oltaisiin ryhdytty tutkimaan päätäni :-S
Epäilin itse sydäntä tai astmaa - ai niin olinhan myös hengityskokeessa jonka tuloksia en ole vielä kuullut.
Näin Englannissa.
Vähän harmittaa välillä kun joutuu itse etsimään tietoa ja diagnosoimaan itsensä ja läheisensä, vaikkei ole mitään alan koulutusta ja sitten väittelemään asiasta lääkärin kanssa, joka katsoo että hänen varpailleen astutaan. Toisalta on hyvä, että on internet. Löytyypähän apu.

juissiRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa11.12.2014 20.14
Heh, tuosta tekstistä melkein voisi arvella jonkun parodioivan minun kulunutta vuottani :D

Tosin hengityskoneeseen en ole päätynyt.

Joo, pistää rintaan ja närästää, mutta paino on noussut neljä kiloa ja elän vieläkin. Siinä se vaan menee.

kesisRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa12.12.2014 17.59
Joo,rintaan pistää ajoittain edelleen ja huokailuttaa ja tuntuu silloin ettei jaksa yhtään mitään ja syke nousee silloin helposti.Silloin olo on ihan uupunut.Välillä tuntuu et joku puristaa sydäntän suppuun.On tää koettu ennenkin,mut kivaa tämä ei ole.Lääkkeenä ollut pitkään jo esomepratsol 20mg aamuin-illoin.

juissiRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa13.12.2014 0.24
Hulluhan tässä maailmassa sai olla, muttei tyhmä?

Täytyy myöntää etten itsepäisempää hölmöläistä ole tavannut kuin kuka peilistä tapittaa. Eilen join kuusi pulloa olutta ja mahakipu loppui vasta nyt kun viimein sain kolme tuntia nukuttua ja kahviakin viikolla join useita kuppeja, vaikka poltteli mahaa.

Aivan järjetön 24-tuntinen, rintakipua, tykytystä, ruokatorvi tulessa, limannousua ja ylämaha turvoksissa, polte.

Nyt voin sanoa jo, että ketä ruikutukseni täällä ärsyttäny, niin tämä oli oma vikani eikä kenenkään lääkärien. Tuntuu koko vuosi olevan kuin Sitruksella joskus. Eniten vain ihmettelen,ettei mikään närästyslääke enää tepsi akuuttiin ylävatsakipuun.

kohta taas vauhdissaRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa14.12.2014 1.10
Kuulin juuri, että kilpirauhasen toimintahäiriöillä ja refluksitaudilla on yhteys. Sopii hyvin,koska minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta. Että tutkituttakaa varmuudeksi arvonne!Sain nyt noita happoslpaajia, että katsotaan josvoisin joskus maailmassa taas vaikka juoda viinä...Ainoa positiivinen tässä jutussa on se, että tupakointi oli pakko lopettaa,kun tuntui niin pahalta.

konaRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa20.1.2015 15.12
saattaapi olla myös lääkkeiden sivuvaikutus,kannattaapi kokeilla toista
lääkettä,tai olla ilman.

katieRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa21.1.2015 22.23
Kyllä, rintaa pistää pienikin portaiden nousu, tarkalleen rintalastan yläreunassa. Yöllä herää tukehtumiseen kun hapot keuhkoissa. Nenässä krooninen tulehdus, ei saada kuriin. Refluksi todettu, samoin astma. Astman kortisoni (hengitettävät) pahentavat refluksia hurjasti, joten jossain välimaastossa kahden mahdottoman taudin kanssa mennään. Jos ei liiku, olo on siedettävä. 38v, oireet olleet puoli vuotta muuttumattona. Happosalpaajia, kemiallisia ja luontaisia, kokeiltu kaikkea mahdollista, joko sivuoireet ylittävät alkuperäisen taudin, tai luontaisista eivät toimi. Tämän täytyy olla karmaa. Ikää 38v. Kokeiltu kymmenkunta kemiallista ja luontaista troppia, yksikään ei toimi. Oireet eivät helpotu, tai sivuoireena turvotusta, vatsakipua, kaasua, jne jne jne.

kohta taas vauhdissaRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa22.1.2015 0.33
Kokeilin justiin kahta eri refluksi-lääkettä. Refluksi-oireet hävisivät, mutta tilalle tuli liuta muita oireita: vatsakipua, ripulia, päänsärkyä jne Jouduin lopettamaan molemmat runsaan viikon jälkeen. Aion tilata kannabisöljyä josta olen kuullut pelkkää hyvää. Kerron teille sitten kokeiluni tulokset. öljy on laillisesti markkinoilla, ei siis huume.

juissiRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa22.1.2015 1.19
Luinkin tuosta kannabisöljystä yöllä ja ajattelin, että varmaan auttaisi, kun kerran keskushermostolääkkeet auttavat poltteluun.

AsiiliRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa25.1.2015 13.16
Mullakin ollut jo vuosia tuollaisia hengenahdistusoireita. Tutkittu on sydän ja keuhkot, ja mitään syytä ei ainakaan vielä ole löydetty. Jopa ulkoilmassakin tulee lenkillä ollessa sellainen olo, kuin happi loppuisi, ja täytyy pysähtyä vetämään henkeä. Sisätiloissakin saattaa tulla ihan lepotilassa ollessakin. Tosi kurja tilanne, niin kuin teillä muillakin, kun ei aina löydy kaikelle syytä. Olen puhunut lääkäreillekkin tästä, mutta toiset ei ole kuulevinansa, kun tästä mainitsen.

maire virtanenRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa14.4.2015 14.51
Minulla on ollut jo monta vuotta hengenahdistusta on todettu palleatyrä montavuotta sitten ei kuulemma voi tehdä mitään muuta kuin syödä lääkkeitä ensin Somack 40mg sitten kun ei auttannut niin sitten Esomeprazol 40mg On varmaankin ikärasismia kun en ole enään työikäinen Olisiko viisainta mennä yksityis puolelle ??? Refluksi on aika kiusallista kun en oikein tiedä mitä söisin

RajalaRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa22.5.2015 10.09
Minulla on ollut vatsanturvotusta 7 - 8 vuotta. Aluksi luulin, että se johtuu vehnätuotteista. On otettu verikokeita tähystetty suusta ja perästä, olen käynyt yleisellä ja yksityisellä lääkärillä. Viime vuosina olen ollut erittäin väsynyt, täydellisesti työkyvytön. Olen pudottanut painoa viimeisen viiden vuoden aikana n. 40 kg. Nyt 98/190.
Hengenahdistus jo ilman rasitusta. turvotuksen tunne oikealla vatsan yläosassa. Helpottaa vatsan "kurinaan". Välistä vaikeaa nukkuma-asennossa. Sydämmen rytmihäiriö ja vajaatoimintaa lääkitys. Ei muuta lääkitystä. Ruokavaliota olen yrittänyt hakea ??. Diaknoosi, vatsan toiminnallinen häiriö. Itse epäilen palleatyrää.

Marja Hannele ValkonenRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa9.11.2016 23.26
Minulla ollut vatsan turvotusta ja hengenahdistusta useita vuosia,mutta pahentuneet.Tänään noustessa portaita,tuntui että happi loppuu ja ahdisti kovasti.Oli sellainen tunne, etten saa hengitettyä.Minulla todettu refluxin tauti n.pari vuotta sitten ja myös palleatyrä.Lääkkeeksi Zolt- 15mg.tarvittaessa, mutta joudun ottamaan päivittäin.Aamulla herätessä nieluun tulee verensekaista limaa,joka meinaa oksettaa.Päivän aikana sitä ei ilmene.Sydämeen liittyvät kokeet on tehty pari vuotta sitten.Joskus joudun ottamaan Rennien yöllä,koska väkevä vatsaneste tulee kurkkuun.

ei sitä aina uskoisiRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa11.11.2016 11.25
En nyt malta olla kertomatta omalle kohdalle sattuneita juttuja, jotka olen mielessäni yhdistellyt eräänlaiseksi jatkumoksi ilman mitään virallisia todisteita.

Kaikki alkoi toissa kesänä heinäkuussa. Yhtäkkiä kova ärsytysyskä. Ilman mitään varoitusoireita. Tai en silloin osannut edes kuvitella joitain juttuja enteiksi tulevasta. Sellaisia kovia yskänpuuskia, että vesi silmistä lensi. Ääni hävisi välillä puhuessa kokonaan. Tätä menoa jatkui marraskuun lopulle asti....kunnes yhtäkkiä yskä hävisi. Noin vain. No meni pari päivää ja yhtäkkiä oli kurkunpää/kurkku todella kipeä. Kuin pahassa angiinassa. Muutama yö meni huonosti nukkuessa kun oikeasti jomotti kurkkua.

Kävin terveyskeskuksessa ja ottivat nieluviljelyn ja katsoivat kurkkuun. Pientä punoitusta vaan ja ei angiinaa eikä muutakaan viljelytulosta. Höyryhengityksestä ei mitään apua. Paremmin auttoi joku Bafucin ja Strepsils. Ainakin tuntui sille.

Tyypillisenä suomalaisena miehenä en sitten minnekään lääkäriin ollut edes menossa. Vielä. Katsotaan nyt vielä, ajattelin.

Yhtenä aamuna tuntui, että kurkkukipu olisi siirtynyt alemmas. Keuhkoputkeen. Samalla hiukan lieventyen. Kävely ulkona kylmässä aiheutti polttavaa tunnetta kurkkuun ja edellisen tapahtuman jälkeen myös keuhkoputkeen.Ei paljon kiinnostanut lumitöitä tehdä. Eikä mennä ulos.

Tietenkin Googletin kaikki mahdolliset jutut ja pahoja pahoja juttuja vilisi silmieni edessä. Yhdellä kerralla sitten eksyin kyselyitteni perässä tälle palstalle ja koin valaistumisen :-).

Mielestäni tämä vatsahappojen ylös nousu sopii kuin nenä päähän niihin juttuihin mitä minulle tapahtui. Keuhkoputken vaivoja edeltävänä yönä muistan nukkuneeni vatsallani. Ja kun taaksepäin katselin niin kyllähän siellä oli jatkuvaa kuplintaa ollut vatsalaukusta ylöspäin. Luovuin hiilihappopitoisista iltajuomista. Hommasin tyynyjä lisää sänkyyn.

Pikkuhiljaa olo alkoi kohentua. Todella hitaasti mutta niin, että sen kuitenkin huomasi. Päivä päivältä.....tai oikeammin aamu aamulta. Hyvin hitaasti. Koko kevään kuitenkin oli selvä ikävä tunne kurkussa. Alkukesän aikana tuntemukset keuhkoputken osalta lievenivät ja hävisivät melkein kokonaan. Samoin kurkku alkoi tuntua paremmalta ja oli jo aamuja/päiviä etten muistanut koko vaivaa.
Ja koko vaivan aikana kurkunpää ja kurkku on ikäänkuin kuivanut. Tuntunut kuivalta. Joku pastillin imeskely helpotti tuohon kuivuuteen kai siksi että syljen eritys lisääntyi ja tuli nieleskeltyä enemmän.

Nyt kun tätä kirjoitan, on kulunut lähes 1 1/2 vuotta siitä kun koko juttu alkoi. Ja vasta nyt voi sanoa, että toistaiseksi (!) se on ohi. Nyt kestää taasen hengittää pakkasilmaakin ja tehdä lumitöitä.

Jälkiviisaana totean, että ainakin omalla kohdalla on ollut ratkaisevaa tuo nukkumaan meno asento ja se mitä ja varsinkin milloin suuhunsa laittaa. Ei tunnu olevan mitään väliä jos yön aikana valuu niiltä korkeilta tyynyiltä hiukan alemmas. Kunhan aloittaa nukkumisen melkeinpä istuma-asennossa. Vieläkin teen niin.
Kirjoitan tämän tänne siksi, että itse hain kiivaasti kokemuksia näistä jutuista. Jos joku vaikka saisi jotain helpotusta.

RobinRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa11.11.2016 14.54
Hei,

Voisin jatkaa tähän ketjuun kun oireeni jokseenkin samanlaisia. Eli minua on nyt jo parisen vuotta 24/7 poltellut/puristanut/ahdistanut selkään/rintaan ja röyhtäilen paljon(varsinkin noustessa esim sohvalta). Aamuisin heti herätessä oireita ei kummoisesti ole. Mutta Varsinkin ruokailun jälkeen oireet voivat olla todella epämielyttäviä ja selällään makaessa tulee melkeinpä hulluksi. Olen huomannut että kevyt liikunta auttaa usein oireisiin hitusen. Eli ruokailun jälkeen jos lähen kevyesti kävelemään edes 10minuutiksi niin vähän helpottaa.

Toisaalta kun nämä oikeet alkoivat meni myös toinen sierain flunssan yhteydessä täysin tukkoon ja ei ole millään sumuttellaa tai kannulla auennut mitä lekurit ovat antaneet. Myös ääneni kuulostaa erittäin flunssaselta. Tähän vielä voidaan lisätä että hengitykseni on todella raskasta ja hengästyn pienistäkin syorituksista ja tuntuu selän puolella kipuiluna kun olen puhki. Jotenkin vain tuntuu että kaikki nuo vaivat ovat närästystunteen aikana kaikkein pahimmillaan. Myös ryhti ja kunto on todella huonoja.

Ruokavaliota olen muuttanut radikaalisti ja lääkäristä sain zoltia (20mg), mutta ei ole auttanut.

Jotenkin olen vain nämä kaikki yhdistänyt toisiinsa kun alkoivat samoihin aikoihin vaikkakin atsma minulla todettu jo lapsena.

kokemusta onRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa11.11.2016 16.20
Robin, zolt ei aina auta. Siis minulla ei auttanut yhtään. Lääkärille heti jotakin muuta hakemaan. Aina pitää valittaa! Ei ne lääkärit muuten tiedä asiasta. :)

Maitohappobakteerit ja fodmap tai edes gluteeniton ruokavalio auttavat paljon siihen röyhtäilyyn, myös kerralla syötävän ruon määrä ja kunnon pureskelu. Muissa ketjuissa on paljon tietoja, selaile.

RobinRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa11.11.2016 16.28
Kiitos sinulle avusta! Jospa kunnallisesta saisi ihan puhelimitse reseptin vaikka. Pitää myös kokeilla tuota maitohappoa ja fodmappia.
Pitänee myös käydä hierottava jos auttaisi tuohon selän ja rinnan kipuiluun.
Jostais myös luin että poskiontelon ahtaus joka minulla on lääkärin mukaan voisi pahentaa refluksia ja myös hengitykseni kärsii suun kautta hengittelystä paljon ja toisi tätä hengästymistä

kesisRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa1.1.2018 22.40
Näin joulunaikaan saa huomata taas, et hiukan enempi alkaa hengenahdistusta taas esiintymään. Taas riittää kevyt kävely pihalla, kun ahdistus nostaa päätään röyhyineen.

Nieluongelmat kuriinRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa13.12.2021 15.58
Itsellä tulee leikkauksen jälkeen ongelmaksi se että rasituksessa lähtee ääni ja kyky nielaista,olen aktiivinen liikkuja ,metsäsätjä ja entinen urheilia. Sydän ku hevosella,allerginen astma on. Monia samoja vaivoja kuin muilla täällä mutta tosissan nielukyky ja puhe häviää kun urheilen,joten se on todella hankalaa. Se vie työkykyni koska teen fyysistätyötä. Onko täällä muita samamoisia?
Nyt nanometriaan ja sit yliopiston sairaalaan jatkotutkimuksiin.
Antaneet jotain suoliston toimintaan vaikuttavaa lääkettä ja todettu hitaan läpikulkuajan ummetus,dysfologia(nieluvaikeus). Leikosta jo yli 3 kktta.

Terve nuori miesRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa3.10.2023 19.43
Mulla samoja oireita. Hengenahdistus ja sellaista pakotettavaa röyhtäilyä on koko ajan. Sydän myös oireillut rytmihäiriöitä, tykytyksiä ja muljahduksia. Mahalaukun tähystyksessä käyty ja kaikki oli siellä ihan kunnossa. Vatsaportti hieman löysä muuta ei sitten löytynytkään. Lekuri sanoi että ei ole "varsinaista" palleatyrää mutta tuntuu siltä, että joku painaa palleaa ja sen takia ei saa syvään henkeä.

Oireet alkoi yhtäkkiä ja jatkuneet nyt 1,5kk. Olen syönyt somacia ja nexiumia mutta niistä ei apua. Ennemminkin haittaa, kun päänsäryt mitä niistä tuli oli aivan kauheita. Ikää vasta 17-vuotta ja tähtäämässä huippu-urheilijaksi. On tää ihme kun ei jaksa tehdä oikeen mitään, kun happi ei kulje. Hyvä että portaitakaan jaksaa kävellä, kun sykkeet nousee nopeasti ja happi ei kulje. Verikokeet katottu todella laajasti eikä niissäkään mitään ollut. Astma myös testattu eikä mitään. Välillä myös tuntuu että kaasua muodostuu mahaan, että se on yks ilmapallo.

Tunteet siis nykyhetkellä:
- Tuntuu että keuhkoja ei saa vedettyä täyteen ilmaa
- jatkuva pakotettava röyhtäily
-paine pallean kohdalla.

Voiko tota palleatyrää olla vaikka siellä tähystyksessä sanottiin että ei ole?

Miten muut on tästä parantuneet?

Refluksi-tyyppiRe: Hengenahdistus kävellessä ja rasituksessa4.10.2023 1.59
Ahdistaa joo. Mitä vaan vähääkään fyysisempää tekee, niin tu tuu et ilma loppuu. Astmakin kahdesti tutkittu, mutta eipä ole. Palleatyrästä/refluksista se johtuu.
Röyhtäily on pahoina kausina ollut tosi hurjaa ja runsasta.
Äänenkäheys ja kielikipu jne.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: