Keskustelu

RikuHaavainen ruokatorventulehdus20.2.2024 21.51
Moi!

Kolme viikkoa sitten tähystyksessä todettiin haavainen ruokatorventulehdus. Oireina oli poltetta ylävatsassa, joka säteili myös selän puolelle, veren makua suussa ja välillä syömisen kanssa vaikea niellä ruokaa. Myös pientä närästystä ruokailujen jälkeen. Nyt olen ottanut kolme viikkoa esomeprazolia 40 Mg päivässä gastrolääkärin ohjeen mukaan ja vielä viisi viikkoa pitäisi jatkaa ennen gastroläälärin tapaamista.

Jostain syystä happosalpaajakuurin alettua on närästys pahentunut huomattavasti ja kurkku on aamuisin kipeä, mitä ei aikaisemmin ole ollut. Aikaisemmin ollut sama ongelma, että happosalpaajista on vain närästys pahentunut. En tajua miten se on mahdollista ja lääkärien mukaan ei pitäisi olla mahdollista. Se on todettu kyllä, että vatsan happotaso on erittäin korkea, eli närästys ei johdu hapottomasta mahasta, vaan liikahappoisuudesta.Palleatyrää ei ole ja läppä on tiukka, mutta jostain syystä ne hapot silti ruokatorveen nousee.

Kaikki alkoi kaksi vuotta sitten, kun helikobakteeri löytyii sattumalta muiden tutkimusten ohessa ja häätöhoidon jälkeen alkoi närästysongelmat. Helikobakteeri on häädetty, mutta se ilmeisesti johti happotason nousuun, koska ennen häätöä ei ole ikinä närästystä ollut.

Vajaat kaksi vuotta sitten tähystyksessä oli krooninen gastriitti ja ruokatorvi oli terve. Nyt uudessa tähystyksessä vatsan limakalvot olivat nyt parantuneet helikobakteerin häädön jälkeen, mutta ruokatorvi sitten taas huonossa kunnossa.

Voisiko happosalpaajan vaihdosta esim Somaciin olla apua, kun tuntuu että tämä Esomeprazol vie kaikki voimat tuon närästyksen takia? Ruokavaliokin on nyt askeettista, mutta ei mitään apua. Toivoton on tunne.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: