Keskustelu

HemppaKurkkuko tukossa?3.2.2024 15.12
Moikka,

Kuulostaako kenellekkään refluksia sairastaneelle tutulta kurkun ahdistava/kuristava/tukkoinen tunne? Vaikea ihan tarkasti selittää tunnetta, mutta tunne on lähes jatkuvaa ollut jonkun viikon ja voisi kuvailla, että kurkussa olisi joku läppä kiinni tai muuten vain joku räkämöykky vaikka en ole mitenkään limainen. Hengittäminenkin on jotenkin työlämpään. Myös korvissa paineen tunnetta ja kutisevat. Tämän lisäksi tuntuu usein, että nieluun nousee jotain. Tuo viimeisin siis se perus närästystunne. Myös kaulan alueella tuntuu vähän krampin oloisia tuntemuksia.

Itse olen kova stressaaja ja ahdistuja joten nämä oireet pyörivät kokoajan mielessä ja saa minut lamaantumaan.

ÄmTeeRe: Kurkkuko tukossa?9.3.2024 16.17
Moi,

Kuulostaa tutulta. Itsellä myös refluksin lisäksi yleistynyt ahdistuneisuushäiriö ja tietenkin stressiherkkyys. Mukana tulee tukku nielun alueen tuntemuksia ja toiminnallisia oireita.

Kurkkua saattaa kutittaa, puristaa, koskea, aristaa yms. yleisesti tai toispuolisesti. On paineen tunnetta tai kutinaa korvissa, ärtynyttä nielurisaa, palan tunnetta kurkussa... välillä nielaiseminen ns. epäonnistuu eli osa ruoasta jää nielun yläosaan, varsinkin jos ruoka on kuivaa. Ja usein on koska kuiva suu stressistä ja ahdistuslääkityksestä.

Toki pitempään jatkuneet lievemmät oireet yleensä pahenevat, kun mieleen hiipii ajatus siitä, että jospa oireet johtuvatkin jostain pahemmasta.

Sitten kun stressi ja ahdistusoireet helpottavat, niin kaulan lihakset rentoutuvat ja oireet helpottavat tai poistuvat kokonaan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: