Keskustelu

MariaElämää hankaloittava refluksi22.10.2023 15.22
Onko muilla refluksi-oireissa näitä mukana:

- lisälyönnit, lyöntejä jää väliin, usein seuraa voimakasta oksettavaa oloa
- suun, kielen, poskionteloiden polttelua
- alaselän kipua, tuntuu kuin suolahappoa kaadettaisiin alaselkään

Mulla on sappirakko leikattu jo kauan sitten, vähän liian vähillä oireilla se poistettiin. En usko tähän, ettei sitä tarvita, mielestäni tärkeä osa ruuansulatusta.

Gastroskopia tehty kolme kertaa, löysä sulkijalihas ja palleatyrä todettu. Manometria tehty kerran ja siitä seurasi nielemisen vaikeuksia, nielusta tuli yliherkkä, sitä ei aiemmin ollut. Nyt pitäisi mennä toisen kerran manometriaan, mutta en löydä perusteita sille, koska A, refluksi on todettu jo B. En sovi leikkauspotilaaksi, koska ruokatorvessa mobilitaatio-ongelma ja ruoka juuttuu välillä todella ikävästi ja ruokatorvi alkaa kouristelemaan.

Happosalpaajista ei ole mitään hyötyä minulle, pyrin noudattamaan ruokavaliota, mutta heti, jos kumarrun oireet pahenevat todella paljon.

Yritän taas tarkempaa ruokavaliota, esim välttää histamiinia sisältäviä ruokia. Kahvn, suklaan, alkoholin yms olen jättänyt jo vuosi pois. Ylipainoa ei ole, syöminen ei juuri kiinnosta, koska ruokailun jälkeiset oireet usein järkyttävät.

Luonnollisesti nukun siten, että sängyn päätyä on korotettu, moottorisänkyyn minulla ei ole ollut varaa.

Outoa on myös se, että jos olen ulkomailla, mulla ei ole oireita. Olen huomannut oireiden pahenemisen syksyllä ja talvella.

Vagus-hermoa pidän hyvin todennäköisenä yhtenä hyvin isona tekijänä refluksiin. Toivottavasti tulevaisuudessa refluksi-potilaille tulisi muitakin hoitomuotoja kuin happosalpaajat ja leikkaus, joista vieläkin epäonnistuu 1/4 eli 25%.

MariaRe: Elämää hankaloittava refluksi22.10.2023 19.10
Mitä keinoja käytätte silloin, kun refluksikipu on todella paha? Tuntuu siis koko kropassa.

Refluksi-tyyppiRe: Elämää hankaloittava refluksi3.11.2023 1.11
Juu tutun kuuloisia oireita.
Lisälyöntejä tulee. Kahdesti on Holteroitukin, mutta ei sydänperäistä vikaa siis. Kieli kipeytyy välillä varsinkin sivuilta ja takaa oikealta. Astamaoireen kaltaista tulee välillä. Joskus hyvin voimakkaita ja pitkäkestoisia röyhtäilyjaksoja voi puhua sadoista röyhtäilyistä. Mutta onneksi ne on aika harvinaisia kohtauksia.
Mulla ollut refluksitauti diagnosoituna vuodesta 2000, mutta jo lapsena muistan ekat närästykset. Juuri heinäkuussa nyt tehtiin toka tähystys, kun pyysin lopulta kontrollia. Kaikki oli ennallaan, eli väljä cardia ja palleatyrä.
Mulla lääkkeet tepsineet (tosin ei Somac), mutta ruokailutittumuksissa pääsee välillä luisumaan. Suklaa ja kahvi ne paheet.

Refluksi-tyyppiRe: Elämää hankaloittava refluksi3.11.2023 1.13
Ja niin unohdin lisätä, että juu joskus on ollut tuota pahaa oloa eli kuvotustakin ja kipua tai polttelua selän puolella ja että vatsalaukussa on vellonut lämpimänä

Refluksi-tyyppiRe: Elämää hankaloittava refluksi3.11.2023 1.16
Kun se refluksi pahana, niin yritän ruokavalion säätää mahollisimman askeettiseksi. Mulla on auttanut jossain määrin silllon kaurapuuro ja banaani. Ja lääkkeet itsellä tosin tepsineet myös, mutta säännölleen jatkuvana joudun niitä käyttämäänkin 40mg pv ja gaviscon nestemäisenä lähes joka yö.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: