Keskustelu

AmyRefluksi ja juoksulenkit16.10.2023 21.04
Heippa! Olen paljon lueskellut tätä keskustelupalstaa ja kohtalotovereita on paljon. Rohkaistuin nyt itsekin kirjoittamaan.
Mulla oireet on lähinnä kurkussa; oirelua äänen kanssa, kurkkukipu, ruoan tarttuminen kurkkuun. Rinnanaluspoltetta ei juurikaan tunnu.
Nyt oireilu on ollut pahempaa kuin koskaan viimeisen viikon ajan. Kurkku kipeytyy puhuessa. Harrastan juoksulenkeillä käymistä mutta tällä hetkellä kurkku kipeytyy jo heti lenkin alussa joten tulee vaihdettua helposti kävelyyn. Onko täällä muita lenkkeileviä refluksikkoja? Onko mitään vinkkejä oloa helppaamaan? Mielestäni pidän riittävän tauon ruokailun ja lenkkeilyn välillä mutta tuntuu ettei sillä ole juurikaan vaikutusta.

Ex-runnerRe: Refluksi ja juoksulenkit17.10.2023 20.52
Liikunta ja refluksi ovat hankala yhdistelmä. Kaksi tuntia kannattaa pitää ruokailun ja lenkille lähdön välissä.

Kovin kurinalaista ja tavoitteellista itsensä piiskaamista en suosittele, vaan ennemminkin
kannattaa kuunnella omaa kroppaa ja jos närästystä tuntuu, höllennä suosiolla.

Hyvänä kautena treenaaminen onnistuu hyvin, mutta refluksin ollessa pahana kannattaa pitää sykkeet lenkilläkin maltillisena.

Itse luovuin rakkaasts juoksuharrastuksestani refluksin vuoksi ja vaihdoin sauvakävelyyn. Tiukkoja sykelukemia sauvojenkin kanssa saa tikattua, mutta toisaalta sykkeen pitäminen tasaisena ja omaan oloon sopivana on helpompaa kuin juostessa.

RiinaRe: Refluksi ja juoksulenkit17.10.2023 22.51
Jos olo tuntuu pahalta ja jokin saa olon pahenemaan entisestään, niin ei siihen ikävä kyllä ole oikein muuta ratkaisua kuin vähentää/muuttaa/välttää sitä kunnes olo tuntuu paremmalta. Sopeutuminen vaatii aikaa, keksisitkö jotain muuta harrastusta joka sopisi oloosi paremmin, esim. uiminen?

AmyRe: Refluksi ja juoksulenkit18.10.2023 20.47
Kiitos vastauksista. Ja ikävä kuulla ex-runner että olet joutunu luopumaan juoksemisesta. Näinhän se on että matalammalla sykkeellä treenaaminen ei aiheuta niin pahoja oireita. On vaan jotenkin turhauttavaa lähteä lenkille kun ei pysty juoksemaan pitkiä matkoja. Tottumiskysymys kai sekin. Intervallitreeni tosin sujui ihan hyvin kun siinäkin muistaa pitää sykkeet maltillisina. Uiminen on kyllä myös mieluisaa, pitäisi vaan saada aikaiseksi lähteä :)

ViljoRe: Refluksi ja juoksulenkit19.10.2023 13.24
Moikka!

Täällä myös lenkkeilevä refluksikko. Kuulostaa hyvin tutulta, mitä olette kirjoittaneet. Itselleni toimivin konsti on pitää intensiteetti sellaisena, että hengitys pysyy nenähengityksen puolella. Tähän päälle 3-4 tunnin paussi syömisestä ja esim. Redufluxin imeskely lenkin ajan. Noilla homma pysyy useimmiten siedettävänä, joskaan ei oireettomana.

Tsemppiä!

AmyRe: Refluksi ja juoksulenkit20.10.2023 22.33
Kiitos ja tsemppiä myös sulle! Pitääkin kokeilla tota Redufluxia.

SapeliRe: Refluksi ja juoksulenkit30.10.2023 12.47
Kokeilin pitkästä aikaa juoksua, kun olo tuntui hyvältä. Kaksi kilometriä juoksin hyvällä sykkeellä ja sen jälkeen kaksi päivää pahempaa refluksia kuin pitkään aikaan. Harmittaa, olo oli lenkin jälkeen tosi hyvä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: