Keskustelu

Rautakangen niellytRuokatorven tulehduksen oireet6.10.2023 17.01
Koitin laskea päivittäisen 40 mg:n Somacin 20 mg:aan ja vatsassa sekä ruokatorvessa räjähti.

Rupesi närästämään aivan hulluna 24/7 ja jouduin ottamaan takaisin 40 mg Somacin ja syömään sitä aamuin illoin sekä lisäämään comboon vielä Gavisconin ja Silicolgelinkin. Tuon seurauksena sain vielä jonkinlaisen virustartunnan, joka johti kurkunpääntulehdukseen ja nyt on 2 viikkoa kärvistelty erittäin kipeissä tunnelmissa.

Kurkkukipu alkaa vihdoin hellittää ja kävin vielä tsekkauttamassa alanielun tänään korvalääkärillä. Kuulemma äänihuulet tulehtuneet (kurkunpääntulehdus) ja ruokatorven ympäristö punoittaa erittäin kovasti.

Ruokatorvi tuntuu alanielun/rinnan yläosan kohdalla jotenkin jäykältä. Nieleminen on vaivalloista ja tuntuu, kuin ruokatorvessa olisi ikäänkuin jonkinlainen ilmanpaine vastassa, joka hidastaisi nielemistä. Sylki tuntuu liukuvan alas ruokatorven yläosaa pitkin todella hitaasti ja rööri tuntuu puristavan sylkeä matkalla. Ruoka tai juoma ei kuitenkaan tunnu jäävän rööriin kiinni mitenkään, mutta jotenkin kamalan jäykältä koko putki tuntuu.

Onkohan kenelläkään ollut vastaavia tuntemuksia?

Kärsin hypokondriasta ja tottakai tässä alkaa pelkäämään, että mistä nuo tuntemukset johtuvat. Onkohan putki aivan verillä vai onko tässä jostain motiliteettihäiriöstä kyse vai jopa jostain oikeasti vakavasta. Olen ensi viikolla menossa gastroskopiaan ja se luonnollisesti jännittää kovasti.

2 vuotta sitten gastroskopiassa minulla todettiin väljä cardia ja lievä tulehdus ruokatorven alaosassa. Solumuutoksia ei ollut. Voiko kahden vuoden aikana kehittyä ruokatorveen jotain pahanlaatuista?

AnnRe: Ruokatorven tulehduksen oireet20.1.2024 20.06
Minulla sama tuntuinen oireilu! Lisäksi palantunne kurkussa. Tuosta rintalastasta kun painaa niin vähän oksttaa. Selvisikö sinulla syy?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: