Keskustelu

97Tukehtumisen tunne nukkuessa, kamala paine rintakehällä6.7.2023 1.00
Hei! Olen sairastanut närästystä jo kauan. Nyt kuitenkin 6kk enemmän kuin koskaan ennen ja onkin kokeiltu kaikkia eri lääkkeitä. Nyt viimeisen kuukauden-parin aikana alkanut tulla tälläisiä tosi pelottavia tuntemuksia maatessa/nukkumaan mennessä. Ruokatorvi ikään kuin turpoaa/menee tukkoon, rintakehällä alkaa kamala paine ja en saa röyhtäisyä ja tuntuu ettei henki kulje kunnolla. Mikä homma? Onko tuttua? Olen jonossa lääkärille/tähystykseen, 2kk odotellut.

tikang1Re: Tukehtumisen tunne nukkuessa, kamala paine rintakehällä12.7.2023 20.23
Moi!
On tuttu vaiva, sama olo itsellä, jouduin sairaalahoitoon ja piti ambulanssi tilata, ,kun vatsakivut olivat kovat ja turvotusta riittävästi. Oli vaikea hengittää-

....Re: Tukehtumisen tunne nukkuessa, kamala paine rintakehällä12.7.2023 20.46
Sairaalassa tutkittiin, maksa/munuaisarvot/sapen tukkeutuminen/infarkti poissuljettiin. Ainoastaan Crp ja leukosyytit olivat nousseet jonkin verran.
P -AFOS
P -ALAT
P -Amyl
P -ASAT
P -Bil
P -Bil-Kj
P -CRP
P -Krea
Samat oireet toistuneet useamman kerran myöhemminkin, eli kova turvotus, niin kova paine vatsalaukussa ettei pysty röyhtäisemään millään tavoin, sapen alueen kipua, suoliston kipua alhaalla oikealla, valtava närästys, tuntuu että tukehtuu. Keskivatsan aliueen kipua (pohjukkaissuolen tulehdus todettu tähystyksessä).

... vuosien (oma)pohdinnan jälkeen, ole tullut siihen tulokseen, että siinä vaiheessa kun ohut- ja paksusuolessa alkaa massan liike hidastua alkaa närästys jonkin ajan kuluttua. Esimerkiksi jos syön rasvaisen ruuan, närästys alkaa noin neljän tunnin kuluttua, viimeistään 8 h kuluttua. Jos syö useampana päivänä "raskasta" ruokaa, uhkaa tämä suoliston tukkeentuminen. Toki närästystä on esiintynyt muulloinkin eri syistä, mutta edellä kuvattu on vakavinta muotoa mitä mulle on tapahtunut.

Itse närästykselle (mistä muodostuu) on käypähoidossakin ja monessa muussa lähteessä paljon selvittelyjä oireiden syystä. Voi olla palleatyrää, mobiliteettihäiriöitä, vatsahappoja liikaa/liian vähän, sapen refluksia, entsyymipuutteita jne.

Oma kokemus on että kun suolistossa on lievää massa liikkeen hidastumista/tukkeutumista alkaa tämä kauheampi närästys



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: