Keskustelu

Tyylilyyli1Ruokatorven kouristus ja paksu lima3.6.2023 21.46
Hei! Onko täällä muita samankaltaisia? Ruokatorveani kouristaa ja kurkkuun nousee paksua limaa. Tähystetty on ainakin kolme kertaa 3 vuoden sisään, mutta mitään syytä ei oireiluille löydy. Kiitoksia jos viitsisitte vastata!

PikeRe: Ruokatorven kouristus ja paksu lima4.6.2023 11.42
Paksun liman nousua kyllä. Maistuu suolaiselle.
Poissuljettu astma, keuhkoahtaumatauti, poskiontelot, kurkunpää.
Tulossa tähystys, viimeksi tehty v 2020.

Häiritsee, ahdistaa tää juttu kyllä. Työterveyslääkäri sanoi, että kaikenlaisia oireita ja vaivoja voi olla ilman sairautta!!?? Ai jaa, totesin ja kysyin, että pitäskö mennä "päälääkärille". Kuulemma ei, kun oireet on todellisia.

En ole oma itseni tällaisten oireiden osalta, jotka häiritsevät joka päiväistä elämää. Liman lisäksi palan tunne, hankala hengittää. Tietty refluksiinkin kuuluvia, mutta jäivät pysyviksi jouluna sairastetun keuhkoputkitulehduksen jälkeen.

Toivottavasti sinä saat apua 🙏

mala55Re: Ruokatorven kouristus ja paksu lima4.6.2023 16.17
https://www.refluksi.fi/keskustelu.html/7013?p=&c=0

Onkohan tästä kysymys.

Tyylilyyli1Re: Ruokatorven kouristus ja paksu lima4.6.2023 16.41
Kiitoksia vastauksista! Yhdistän tuon kouristuksen ehkä ruoka-aineisiin tai ruoan rakenteeseen. Mutta aina kun ruokatorvea kouristaa kipeästi etenkin ruokailun jälkeen niin nousee paksu pahanmakuinen lima kurkkuun ja sitten helpottaa hetkeksi. Myös leukaperiin on alkanut juilia ikävästi. Kouristusta ei tule joka ruokailun jälkeen. Mutta sitten kun kouristaa niin piru vie kun ottaa kipeetä ja tuntuu että tulee aivan kuuma vesi suuhun. En tiedä mitä ihmettä tämä on?

mala55Re: Ruokatorven kouristus ja paksu lima4.6.2023 18.39
Kilpirauhasta onko tutkittu lähinnä varmaan arvot TSH, T4, T3?

Tyylilyyli1Re: Ruokatorven kouristus ja paksu lima5.6.2023 6.18
Kilpirauhanen tutkittu ja kaikki arvot ok. Kiitoksia linkistä! Oireeni eivät oikein sovi suunpoltteeseen.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: