Keskustelu

nainenruokatorven spasmi19.12.2010 19.20
Löytyykö joku jolla on ruokatorven spasmi ja miten sitä on yritetty hoitaa.
Itselle tehtiin dilataatio muttei auta mun kohdalla ja välillä voi olla ainoastaan yksi helpompi päivä ja muuten tämä on jatkuvaa ja tosi inhottavaa.

refluksikurkkuRe: ruokatorven spasmi20.12.2010 12.49
Tsemppiä ja jaksamista!

Minkälaisia oireita sulla siitä on ja kuinka kauan sulla se on ollut?
Mitä lääkkeitä sulla on ennen dilaatiota käytetty?

nainenRe: ruokatorven spasmi20.12.2010 19.26
Spasmissa on jatkuvaa tunnetta että täytyisi röyhtäillä vaikka se on pelkkää ilmaa mitään nesteitä ei nouse ylös eikä polta ruokatorvi. Välillä paine nousee niin kovaksi eikä niitä saa röyhtäisty pois tulee tunne kuin olisi sydänkohtaus meneillään ja henki ei tahdo kulkea kunnolla. Tätä on vähän vaikea selittää mutta tauti on hermostoperäinen eikä sille voi itse mitään. En juuri nyt muista mikä sen lääkkeen nimi oli jota kokeiltiin mutta muuta vaihtoehtoa ei ole siksi olisi kiva kuulla löytyykö kohtalotovereita jolla on todettu sama sairaus.

refluksikurkkuRe: ruokatorven spasmi29.12.2010 2.21
Jaksamista oireiden kanssa - melko harvinainen taitaa olla :-(


Kävikö se lääke sulle pitempiaikaisena vai
jäikö se kokeiluasteelle?

röyhtäilijäRe: ruokatorven spasmi4.1.2011 22.47
minulla taitaa olla myös tuo ruokatorven spasmi. muutaman vuoden ollut tuota röyhtäilyä joka on todella väsyttävää. ym lukuisia oireita. mm. hengenahdistusta ja pahoinvointia ja tietysti sitä polttelua.

3 vuotta sitten todettiin kovasti löystyny mahaportti mutta ei puhuneet mitään tuosta spasmista. täytyypä alkaa ottamaan selvää enemmän. ompas kamalaa jos sitä ei voida hoitaa. jaksamisia meille kaikille!

refluksikurkkuRe: ruokatorven spasmi4.1.2011 23.30
Sen pitempiaikaisen spasmitaipuisuuden pitäisi näkyä manometriassa kohonneina lukuina. Siihen voidaan kokeilla yleensä nitroja tai kalsiumsalpaajia, jotka poistelee sitä (rinta)kipua ...

nainenRe: ruokatorven spasmi7.1.2011 18.39
Moikka röyhtäilijä :-)
Kannattaa pyytää pääsyä manometriaan siitä munkin spasmi todettiin...ja todellakin vaiva on ärsyttävä välillä voi olla muutama päivä helpompaa ja sit taas kokoaikaista ja mullakaan ei nuo lääkkeet auttaneet ja kuulemma lääkkeiden pitäisi tehota jo aika nopeastikin .
JAKSAMISIA

refluksikurkkuRe: ruokatorven spasmi18.1.2012 18.48
Nostoa ...

NRRe: ruokatorven spasmi18.1.2012 19.05
no täällähän tästä on juttua, joka on minullekkin tuttua, niin saman laiset kun Nainen kirjoittaa löytyy minulta... sit ku se helpottaa(harvemmin) olo on jees hetken, ja ruma jatkukoon.

voi meitä, Jaksamisia kaikille

NRRe: ruokatorven spasmi18.1.2012 19.08
en tiedä liittyykö tähän mutta oletteko te havainnut kylmän eli tooooosi kylmön veden tuovan helpotusta oireisiin?

Vieläkö tätä ketjua luetaan?Re: ruokatorven spasmi30.1.2013 21.03
Moi, itselläni alkoivat ruokatorvispasmit n. 10v sitten. Ensimäinen tuli aamuyöllä kesken unen ja luulin, että aortta repeää, kipu oli niin kova. Vaivaa tutkittiin ja diagnostisoitiin. Söin muutaman vuoden ennaltaehkäisyyn Adalatia ja kohtauksiin auttoi vain Nitro. Röyhtäilyä tms ei minulla ollut, ainoastaan äkillisesti alkava kova kipu. Nykyisin spasmeja tulee edelleen, joskus 5 kk:ssa, joskus 5-8 vrk:ssa, välissä voi olla viikkoja ilmankin. Nykyisin kohtaus menee ohi juomalla rauhallisesti niellen 1-2 mukia kylmää vettä. Mutta sitä on sitten saatava tosi nopeasti.

paavo karttunenRe: ruokatorven spasmi17.2.2013 5.24
mies 50 v minulla alkoi spasmia vuonna 2010 ja oireet ovat saman kaltaisia edellä kirjoittaneilla. on kokeiltu kaikilla mahdollisilla lääkkeillä mut ei niillä ole ollut apua. kivut tulevat heti puolenyön jälkeen ja kestää aamu päivälle ainoa helpotus on kipulääke tramal.olen menettänyt työ kyvyn olen päivisin erittäin väsynyt

refluksikurkkuRe: ruokatorven spasmi17.2.2013 11.21
Hei paavo, tsemppiä spasmien kanssa! Oeltko kokonaan tämän oireilun vuoksi työelämästä pois?

PastaloverRe: ruokatorven spasmi17.3.2013 17.18
Pakko kysyä..voiko spasmia olla se kun röyhtäyttää ja kuplituttaa, mutta röyhtäystä ei vaan tule..korkeintaan ilmaa. Ihan kuin pitäs pakollayrittää röyhiä röyhtäys jota ei vaan tuu?? Itseni tulee jäkiteltyä kurkkutorvea kun yritän helpottaa oloa.

jumppaajaRe: ruokatorven spasmi1.5.2014 15.43
up! mulla kans vähän tän kaltasia oireita. Ensin päivällä kertyy ilmaa joka ei tule kunnolla ylös. Sitten pikku hiljaa alkaa oksettaa ja ruokatorvi supistelee ikävästi. Saattaa tulla myös vähän kuin oksennus mutta ei tule oksennusta tai mitään. Lopputuloksena seuraavana päivänä kipeät ruokatorven lihakset (?). Hengenahdistusta myös sekä ekana että tokana päivänä.

KehvaRe: ruokatorven spasmi6.5.2014 10.00
Tuli ekan kerran minulle, jonka seurauksena vaimo kuskasi pikapikaa Jorviin kun rintakipu oli niin kova... Jorvissa otettiin EKG:t ja verikokeet ja todettiin todennäköinen spasmi.
Todellakin kaikki sydärin oireet ja se että hoidetaan nitrolla kertonee jo aika paljon. Nyt, 12h kohtauksesta rinnassa lievää kipua ja kurkkutorvessa hölmö olo. JOS ei todella tiedä kärsivänsä ruokatorven spasmista niin tuota ei kyllä sydänkohtauksesta erota jotan olkaapahan tarkkoina ensikertalaiset...

nainen 45Re: ruokatorven spasmi6.5.2014 13.13
Hei, kertokaapa mullekin, voiko vaivani olle refluksia kun oireet ovat seuraavanlaisia: monta viikkoa jatkunut ruokatorven (?) / kurkun vaimea polttelu, tuntuu lähinnä hengitettäessä ! Ei mitään kummempaa röyhtäilyä (vaikka nyt viime päivinä sekin tuntuu lisääntyneen), ei limaa eikä varsinaista närästystä. Olen rampannut lääkärissä, kokeita on otettu paljon ja kaikki (keuhkokuvaa & sydänfilmiä myöden) on ollut ok. Myös troponiinit on testattu - ei viitettä sydänkohtaukseen.
Ja lääkärit ovat sitä mieltä että kun ei Esomet + muut kokeillut lääkkeet auta niin kyse ei voi olla happovaivoista - ???!
Nyt kun luen noista spasmeista niin kuullostaa tutulta, juuri tuonlaisia kipuja minulla on ollut useasti, ja itse asiassa olen liittänyt ne juuri happolääkkeisiin. Jos olen viikon-kaksi ilman lääkkeitä niin niitä kipuja ei tule! (muut ruokatorvioireet pysyvät samana).
Nyt olen huomenna menossa sydänrasitustestiin, se on seuraava mitä lääkärit tahtovat sulkea pois.
Olen ihan hädissäni ja monta kertaa luullut jo kuolevani - ja lienee turha sanoa että elämänilo on mennyttä... varsinkaan kun ei tiedä mikä vaivaa.

Janne kRe: ruokatorven spasmi1.6.2015 18.56
Minulla oli vuosi sitten samanlaisia oireita,aina syönnin jälkeen n.tunti alkoi pistämään kylkeen maksan kohdalle,välillä kovatkin kivut niihin litalginia joka auttoi ensiapuna

Leena KantolaRe: ruokatorven spasmi7.6.2015 18.55
Itselläni myös tuota oireistoa ollut jo usean vuoden ajan. Liiallinen kahvin juonti yms. vatsaa ärsyttävien aineiden nautiskelu ja toisaalta myö nälän tunne/vatsahapot tyhjässä vatsassa jylltessään johtavat varsin pikaisesti tuohon inhottavuuteen.

Kun alkaa olla olotila otollinen tuolle, niin pyrin ennaltaehkäisemään sitä laittamalla 1-2 tl Lepicolia lasilliseen AB- tms. piimää ja nauttimaan sen, jolloin vatsan ärsytys rauhoituu ja sitä myöten spasmit, tai niiden uhka yleensä väistyy.

refluksikurkkuRe: ruokatorven spasmi8.6.2015 0.23
Kehva, ruokatorven spasmit on tosiaan niin voimakkaita rintkaipuja että ambulansseja on meidänkin lukijoiden keskuudessa soitettu usein. Tämän sekoitettavuuden vuoksi närästystä suositellaan lääkärin hoitoon, jotta ne mahd. sydänkohtaus - tapaukset saataisiin hoitoon.

Nitrot on ne tähänkin kipuun auttava lääke onneksi .... Mitä sun manometria tulokset näytti? Näkyykö voimakkaampaa supistusta jossakin kohtaa? Saitko diagnoosin mistään ruokatorven liikehäiriöstä?

Spasmi-ihmisillä ei toisilal ole refluksioireilua ollenkaan puhumattakaan taudista vaan ainoastaan tuo diffuusi spasmi tai pähkinänsärkijäruokatorvi ... tosin molemmatkin voi olla.
Akalasiaa sairastavat on sitten tietty oma "ei normaalisti avautuva sulkija" - erikoisryhmänsä.

Silloin kun nieltäessä spasmeihin oli itsellä alttiutta (ennen lääkityksen ja refluksiremontin alkua), välttelin perinteisesti äärilämpötiloja juomissa/ruoissa (jäätelöä nyt meni joskus kuitenkin). Epäsymmetrinen nielemisaalto tuntuu joskus, kun nielaisee "pahasti".

Pastalover, tuo ei kuulosta spasmilta vaan joltain muulta. Ellei sitten ajattele että se alasulkija ei suostu aukenemaan luonnollisesti kuten röyhtäisy tarpeen tullessa pitäisi (se ei kuitenkaan ole näitä spasmeja mitä tässä ketjussa nyt puhutaan).

refluksikurkkuRe: ruokatorven spasmi8.6.2015 0.25
Kyse voi olla tietty myös siitä, että ruokatorven yläsulkija ei toimikaan synkassa alasulkijan kanssa ja pitää ylösnousevaa ilmaa himpun verran liikaa ....

Diff.spasmiRe: ruokatorven spasmi9.6.2015 8.39
Mulla on diffuusi esofagusspasmi, todettu manometriassa pari vuotta sitten. Hankala on, kuluneen vuoden aikana syöminen/juominen vaikeutunut niin, että paino on tullut alas yli 20kg, kun mikään ei mene alas, sokerilla elän. Sairaslomalla joutunut olemaan, ei energiaa töissä käyntiin. Taloudellisissa vaikeuksissa, koska Kelan "asiantuntijan" mukaan tämä sairaus ei vaikuta mitenkään työkykyyn, Kela ei siis myönnä sairaspäivärahaa tähän sairauteen, vaikka B-lausunnot on erikoislääkäreiltä. Töissä pitäisi käydä vaikka ravinto ei mene alas, päivät on pelkkää ruoan kanssa puljaamista, kymmeniä kertoja oksentelua, öisin heräilen spasmikipuun eli kunnolla ei saa levättyäkään, jolloin taas jatkuva migreenikin vaivana. Mutta ei auta valittaa, kelan mukaan tämä ei ole sairaus eli jaksettava vaan on. Kai se jossain vaiheessa sitten iskee tällä menoa kunnon masennuksen tms päälle, jolloin työkyky menee sitten lopullisesti ja pääsee viimein Kelan tuen pariin. Tsemppiä muille kohtalotovereille!

refluksikurkkuRe: ruokatorven spasmi9.6.2015 16.51
Jaksamista, diff. spasmi!! Mitä sulla yleensä menee alas ruoista vai tökkiikö kaikki yleensä?

Kela taas loistaa huonoilla päätöksillä :-(

Diff.spasmiRe: ruokatorven spasmi11.6.2015 8.29
Kiitos. Ruoista ei ole viimeisimmän vuoden aikana mennyt oikeastaan enää muuta kuin sellaiset keksityyliset suuhun hajoavat alas ja nekin tulevat kyllä aika usein samantien ylös. Eli käytännössä syön välipalakeksejä, muita keksejä suklaata yms. Juomista mehut, maito, vesi puskee samantien ylös, edes hiilihapotettu vesi ei mene, mutta jostain syystä kirpeät limsat, greippilimsa, appelsiini, sitruuna tms menee jotenkuten alas. Eli niitä sitten, sokerienergiaa. Kotona ollessa yritän kyllä syödä perheen kanssa ateriat normaalisti, mutta se tarkoittaa sitten oksennuksia sellaiset 30-50/päivä. Työpäivinä en voi syödä/juoda mitään koska töissä ei ole mahdollista hyppiä koko ajan vessassa oksentamassa.
Eli aika kurja vaiva on ja Kelan päätöstä en ymmärrä. Jos tässä olisi joku muu sairaus, ms-tauti esim kyseessä, missä olisi tällainen oirekuva, niin takuulla henkilö olisi sairaspäivärahaoikeutettu. Että se siitä Suomessa kaikkia kohdellaan yhdenvertaisesti ;-) lisäksi en ymmärrä että kela perustelee päätöstään sillä, että en ole suostunut kokeilemaan botox hoitoa. Botox-hoito olisi kohdallani hyvin kokeellista ja sitä ehdottaneen lääkärinkin mukaan botoxista saattaisi olla kohdallani jopa enemmän haittaa kuin hyötyä tilanteessa. Se ei myöskään perustu käypähoito-suosituksiin, sillä mitään näyttöä tuloksista tässä vaivassa ei ole. Mutta niin vaan Kela katsoo, että minun pitäisi suostua koekaniiniksi tuollaiseen kokeiluun, oli se sitten järkevää tai ei, muuten ei sairaspäivärahaa tipu... Että alas tuollainen koko hel...tin Kela-laitos pitäisi kyllä ajaa!

Diff.spasmiRe: ruokatorven spasmi11.6.2015 21.29
Kela siis tuntuu odottavan että ns. näyttöä sairaudesta on tarpeeksi. Nyt kun ylipainoisena painoni tipahti 20kg eli tulin normaalipainoiseksi, Kela katsoo kaiken olevan suorastaan loistavasti, saihan läski painonsa normaaliin. Sitä että minulla on 1,5kg painonputoamisen/viikko sairauden vuoksi seurauksena huomattavaa lihaskatoa ja huonovointisuutta, Kela ei huomioi lainkaan. Pääasia että näytän nyt hyvinvoivalta, olenhan viimein päässyt paino-ongelmistani eroon ;-)

Olen itse pitänyt onnena sitä, että olin sairastuessani ylipainoinen, olihan siten varaa painon pudota, vaikken saanutkaan syötyä. Mutta nyt se on kääntynyt minua vastaan; jos olisin normaalipainossa menettänyt tämän saman yli 20kg, ja olisin nyt alipainoinen, Kela todennäköisesti ottaisi ihan eri asenteen tätä sairautta kohtaan. Mutta nyt kun olen ylipainoisesta tipahtanut sairauden vuoksi normaalipainoon, asenne on "täysin työkykyinen" eli sitä pitää vissiin diffuusin spasmin antaa viedä seuraavat 20kg, jotta on selkeästi alipainoinen, jotta saa Kelan vaatimaa "näyttöä" sairauden oireista.

Mielenkiinnolla mietin, että jos 80kg henkilön täytyy Kelan mukaan laihtua alle 40kg henkilöksi saadakseen sairaspäivärahaoikeuden tämän sairauden kohdalla, niin noinkohan sitä olen hengissä yli 50% painonpudotuksen jälkeen enää vaatimassa oikeuttani Suomen lain mukaiseen jokaisen kansalaisen perustoimeentuloon? Nyt jo huomattavaa lihaskatoa - jossain vaiheessa sydän tulee vuoroon... Mutta no, toisaalta Kelan linja tuntuu nyt olevan tässä tämän sairauden kohdalla päätetty. Asenne on "refluksiahan on meillä joka toisella, ei se vaikuta työkykyyn" ja sillä mennään. Ei Kela välitä edes ottaa selvää mikä tämä diffuusi spasmi edes on ja mikä sen vaikutus on arkeen/työkykyyn. Ja mistään refluksistahan tässä ei tod. ole kysymys!

Diff.spasmiRe: ruokatorven spasmi11.6.2015 22.14
Että junan alle vaan, sinne mun suunta on. Ei vaan ole energiaa taistella Kelaa vastaan, kun ei ole energiaa tällä ravinnonsaannilla edes tavalliseen sairaslomalaisen elämään, saati työssäkäyntiin. Ja kun Kela ottanut tämän linjan, että tätä diffuusi spasmi sairautta ei sairaspäivärahaoikeuden mukaan ole edes olemassa, niin onko tässä muuta vaihtoehtoa? Työkykyinen en ole, hyvä kun selviän edes arkipäivästä kotona, pelkkää oksenteluahan tämä elämä on. Ja kun ei todellakaan jaksa edes ajatusta siitä, että jatkuvan oksentelun, päänsäryn, kivun vuoksi valvomisen vuoksi ei ole oikeutta edes viettää lain mukaista sairaspäivärahapäivää, niin en näe muuta vaihtoehtoa kuin että teen palveluksen läheisilleni ja koko Suomen yhteiskunnalle ja heivaan helvettiin tämän sairauteni ja oireiluni, eipähän tarvitse Kelan enää pähkäillä olenko oikeutettu elämään vaiko en. Että toivon todellakin ettei kukaan muu tule sairastumaan tähän sairauteen, mitä kela ei edes tunnusta. Paskamaista meinaa tulee olemaan ja ehkä ainoa helpotus tähän on tosiaankin se, että ainahan pääsee pois, ainahan voi tehdä yhteiskunnalle helpotuksen ja tappaa itsensä, osallistua ns. säästötalkoisiin. Vointeja teille muille, mä olen jo taisteluni Kelan kanssa käynyt ja kuten huomaa, hävinnyt.

Tintti2Re: ruokatorven spasmi12.6.2015 0.02
Diff.spasmi, tuo tauti ja sen oireet kuulostavat niin pahalta että se tuo varmaan mukanaan muitakin sairauksia......myös sellaiset jotka oikeuttavat sairaspäivärahaan.

Onko katsottu veriarvot, tehty muita tutkimuksia jota sairaus voinut aiheuttaa?
Onko B-lausunnoissa enemmän kuin yksi diagnoosi?

refluksikurkkuRe: ruokatorven spasmi12.6.2015 9.02
Diff spasmi, saatko mitään rahallista tukea mistään päin nyt?
Kuinka monta kertaa olet lähettänyt Kelaan paperisi? Itselläni on tuo astmapäätös mutta se oli täysin läpihuutojuttu.

Jaksamista - onko perheestä yhtään tukea tässä tilanteessa? Pystytkö purkamaan v-maista tilannettasi kenenkään kaverin kanssa kasvokkain?

Ylipainoon suhtautuminen tuntuu olevan tuossakin tapauksessa erittäin stereotyyppistä .... motoriikan häiriöt valitettavasti ei häivy millään painonpudotuksella.

LesfunktioRe: ruokatorven spasmi25.12.2015 20.05
On tämä todella raskasta, koska täällä eivät lääkärit tunnista ruokatorven spasmia vaikka tähystyksessä todettu väljä alasulkija. Happosalpaajia kilokaupalla ja foniatri käyntejä, koska ääni mennyt käheäksi. Pitäisi suostua botoksi pistoksiin, vaikka oireet paljon alempana keskellä rintaa. Joskus ei voi kyljellään eikä selällään nukkua. Motoriikkakin tasapainoilua. Mistä APUA ?

refluksikurkkuRe: ruokatorven spasmi25.12.2015 20.25
Väljä alasulkija ei tarkoita, että spasmeja tarvisi esiintyä.

Ne liittyvät ruokatorven muuhun motoriikkaan, jota tutkitaan manometria -tutkimuksella tai ruokatorven varjoainekuvauksella. Spasmi voi laueta myös ihan liian kuuman tai kylmän syömisestä - oli ylösnousua tai ei.

Spasmien tai jopa pähkinäsärkijäruokatorven lisäksi voi olla myös vaivana refluksitauti.

Mikä diagnoosi sulla on erikoislääkäriltäsi?

refluksikurkkuRe: ruokatorven spasmi25.12.2015 20.26
Ja minkälainen refluksitauti sulla on vaivana em spasmin lisäksi?

MariaRe: ruokatorven spasmi25.12.2015 22.36
Onko kokeiltu osteopatiaa, naprapatiaa tai kiropraktiaa? Akupunktiota?

Itselläni esim. ranskalaiset tai lohkoperunat aiheuttavat kivuliaan ruokatorvispasmin, joten vältän niitä ja noudatan muutenkin tiukkaa ruokavaliota.

Manometria pahensi minulla ruokatorven peristaltiikkaa, en menisi enää koskaan uudestaan, koska en valitettavasti näe ko. tutkimuksessa mitään hyötyä. Oireiden pitäisi riittää asian diagnosointiin ja hoitoon, miksi pahentaa oireita turhalla tutkimuksella?

Suosittelen ruokavalion lisäksi esim. hengitysharjoituksia, voimistelua tai joogaa estämään rintarangan lukkiutumat ja varmistamaan selkänikamien liikkuvuus. Ryhti kuntoon.

Kela tai lääkärit eivät valitettavasti poista vaivoja. Olen Siperian kautta oppinut, että itse on otettava vastuu omasta terveydestään.

Voisit hyötyä myös lihaksia rentouttavasta lääkkeestä, joka rentouttaa autonomista hermostoa (Vagus-hermo), joka taas säätelee ruuansulatuselimistöä. Pysy erossa bentsoista, joihin kehittyy riippuvuus.

Voimia!

VaniljaRe: ruokatorven spasmi26.12.2015 10.20
Maria, sama juttu täällä. Siperia opettaa. Minä panostan laatuun ja parantaviin ruokiin. Ajattelen että ei riitä pelkästään että jättää oireita aiheuttavat ruoat pois vaan että tilalle tuleva ravinto on mahdollisimman ravintotiheää ja terveyttä tukevaa. Huomasin että esim. normaalisti hiukan koholla olevat kolesteroliarvoni ovat näiden muutosten myötä normalisoituneet. Kolesterolini mitattiin pari kuukautta sitten, olin todella iloisesti yllättynyt.

Ryhti on tärkeämpi kuin ensin ymmärsinkään, jooga, sopiva liikunta, venyttely, hengitysharjoitukset jne.ovat myös minulle ihan parasta. Kun kävelen raittiissa ulkoilmassa, tulee ihanan reipas olo, se saa tuntemaan itsensä reippaaksi ja energiseksi, vaikka aina ei niin hyvässä kunnossa olisikaan.

LinchikRe: ruokatorven spasmi15.11.2016 11.49
Tyttäreni on 7v.ja 3viikkoa sitten oli ruokatorven spasmi.. Sen jälken ei ole syönyt kunnolla. Iltaisin "pala" kurkussa ja kumma tunne rintakehän alueella :-( Käytiin lääkärissä ja saatiin selville että mikä hänet vaivaa, mutta miten saan hänet syömään riittävästi..? Kun hänellä on aina pelko että se kramppi tule taas.. Onko täällä toisia vanhempia, kenen lapsella ollut ruokatorven spasmi?

SannaRe: ruokatorven spasmi20.6.2018 22.29
Löysin tälläisen vanhan ketjun. Itse kärsin kovasti spasmeista ruokatorvessakin. Taustalla mm ainakin laaja lihasdystonia.

PikeRe: ruokatorven spasmi7.7.2018 16.22
Löytyhän tästä oma ketjukin, kun omasta kokemuksesta kirjoitin "päivystykseen taas"-osioon.....

Nitro näyttää siis auttavan muillakin. Pitänee pyytää resepti vastaisuuden varalle...

PikeRe: ruokatorven spasmi7.7.2018 16.25
Siis kirjoitin ketjuun "jälleen päivystyksessä".....

Jopas minä sekoilen, sori 😍

kipaRe: ruokatorven spasmi10.8.2018 21.56
Mulla akalasia ja tähän liittyen ruokatorven spasmeja, 98 prosenttisesti öisin. Välillä viikkoja ilman sitten taas valvotaan yö. Kovin ovat kivuliaita, mutta yökkäilyä tai röyhtäilyä spasmit ei aiheuta. Manometriassa ruokatorvi supisteli koko matkaltaan kerralla ihan omaan tahtiin. Yökköilyä ja röyhtäilyä sitten aiheuttaa tuo ruokatorven muu toimintahäiriö ja se, ettei alasulkija avaudu. Hellerin myotomia tehtiin 2 vuotta sitten, mutta puolen vuoden päästä toimenpiteestä oireet palailivat. Maanantaina röntgenissä jodimössö meni vaan pieninä suihkuina sulkijan läpi, mitä röntgenlääkärikin ihmetteli. Kun ruokatorvi spasmaa, yritän minäkin juoda mahd. kylmää vettä, joskus kokeilen litalginia. Joskus ei mikään auta, mutta usein vähän helpottaa, kun nousee kävelemään. Onko nitrot auttanu kaikilla niillä, jotka kokeilleet? Itte en ole niitä kokeillut.

Maria Re: ruokatorven spasmi4.10.2018 21.59
Sama kun edellisellä, leikattu akalasia. Spasmeihin helpottanut pehmeä ruokavalio, ettei jäisi mitään jumiin torveen, ja hätätapauksessa kuuma tee ja särkylääke.

N30Re: ruokatorven spasmi28.1.2021 19.36
Voikohan olla tätä samaa vaivaa, jos se kova, puristava rintakipu tulee välillä kerran viikossa, välillä monen kuukauden välein? Joskus liittyy alkoholiin, ei kuitenkaan aina. Olen perusterve, hoikka 30-vuotias nainen. Kipu kestää yleensä n. vartin, sitten helpottaa itsestään. Usein on myös palan tunne kurkussa ja tuntuu painetta aataminomenan kohdalla.

Anna-Liisa Re: ruokatorven spasmi3.7.2021 16.50
Mulla 25 vuotta oireet, kunnes nyt toukokuussa palo hihat niin sanotusti.
Tutkimuksiin, tähystys ja manometria. Diagnoosi Jackhammer ruokatorvi.
Sain lääkkeen, kalkkisieppaajan. Loppu siihen kivut. Toki vieläkin pienen pieni kipu on, että tiiän olemassa olon. 😖

N53Re: ruokatorven spasmi6.11.2021 13.45
N30 Minulla samalla tavalla viikon-kuukausien välein ollut vuodesta 2017. Oireena äkilliset kovat rintakivut/puristus ja tukehtumisen tunne. Sydäntutkimukset tehty, lääkärit eivät runnistaneet, itsepä sitten googlella löysin. Eivät ole kiistäneetkään. Lapsesta asti tietynlainen ruoan rakenne on silloin tällöin aiheuttanut samanlaista spasmausta ruokatorveen, mutta omana oireenaan tosiaan vasta viitisen vuotta pyörinyt taustalla.

female77Re: ruokatorven spasmi7.11.2021 23.55
No ei ollut kivaa kun joskus heräsin kramppiin pahoina reflu aikoina....huh, luulin että kuolen siihen paikkaan.

PikoRe: ruokatorven spasmi7.5.2023 3.42
Nuo krampit johtuu usein magnesiumin puutoksesta. Somacit ym estävät sen imeytymistä.

TuulikkiRe: ruokatorven spasmi13.6.2023 14.09
Onko jollain löydetty sklerodermaa tai jotain muuta sidekudossairautta ruokatorven spasmien takana?

lenteeeRe: ruokatorven spasmi16.8.2023 15.53
Itse olen syönyt nexiumia reilun kaksi vuotta ja ei ole ollut mitään sivuoireita. Elämä on ollut taas elämää sen jälkeen kun aloin nexiumia syömään - https://onlinecheappills.com/nexiumfi.htmlVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: