Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

kiukkuSuomen terveydenhuolto turhauttaa15.5.2023 12:44
On pitkä historia harvinaisen sairauden kanssa taistelua ja jouduin lopulta diagnoosin hakemaan yksityiseltä. Tämän sairauden oheisongelmana on usein gastropareesi, mutta sitä ei tietenkään Suomessa diagnosoida tai testata. Selkeät testit siihen olisi, mutta kukaan ei niitä suostu tekemään.

Oma oirekuva vastaa hyvinkin gastropareesia, mutta olisi kuitenkin hyvä se vahvistaa, jotta sitä ei hoitaisi väärin itsekseen. En jaksa ymmärtää miten se on niin vaikeaa aidosti yrittää auttaa potilasta sen sijaan, että heitetään saman tien roskakoppadiagnoosi ("funktionaalinen" xyz), jotta lääkärin ei tarvitse nähdä vaivaa. Turhauttavaa.

PihlisRe: Suomen terveydenhuolto turhauttaa18.5.2023 9:49
Terveydenhuoltojärjestelmä ei ole toimintakuntoinen ja sitä rasitetaan alati kasvavalla asiakaspohjalla. Lääkkeiden rooli hoidossa on vahvasti ylikorostunut. Työntekijöitä hätyytetään pakkotoimenpiteillä, jonka seurauksena liian monet ammattilaiset ovat joutuneet poistumaan alalta, josta massiivinen työntekijäpula. Tätä paikataan mm. ulkomaisilla (puutteellinen ammattitaito) työntekijöillä, jolloin hoidon laatu kärsii.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: