Keskustelu

MyrttiKarvas maku suussa31.1.2014 9.53
Juuri kun kuvittelin, että oireet alkavat vähetä, iski aivan uutena oireena järkyttävän kamala maku suuhun. Siis maistuu koko ajan (lukuunottamatta aivan aamua) aivan mahanesteille suussa ja tuntuu, että syljeneritys on jotenkin kiihtynyt. Muuta syytä en tälle ole keksinyt kuin tämän ihanaisen refluksin. Maku on välillä niin voimakas, että puskee hammastahnankin läpi ja kieltä polttelee kärkeä myöten. Aloin eilen taas nappailemaan 20 mg Nexiumia ja äsken kävin apteekista hakemassa Gavisconia. Heitin yhden purutabletin naamaan ja se rupesi tekemään sitä suojaavaa kalvoa heti ja samantien. Siis suussani. Gavisvconhan käsittääkseni nimenomaan reagoi happaman kanssa ja tekee sen ihanan kalvon. Eli happo siellä suussa jyllää. Oletteko te muut keksineet mitään hienoa keinoa peittää tämän kaamean maun? Ällöttää olla töissäkin tällaisen kuvottavan maun kanssa...

VaniljaRe: Karvas maku suussa31.1.2014 17.19
Minun kieltäni on myös poltellut ja kielen kärki on ollut kipeä. Olen ihmetellyt että mistä se johtuu, kun ei ole närästystä, eikä muitakaan oireita, ei siis mitään makua suussa. Huomasin sitten että oireet alkoivat samaan aikaan kuin aloin syödä Oululaisen jälkiuunipaloja. Kokeilin olla ilman niitä ja parin kolmen päivän jälkeen oireet loppuivat. Kokeilin syödä sitä yhden palan, jolloin kieli tuli taas kipeäksi. En ymmärrä mikä niissä on, kun Oululaisen jälkiuunireikäleipä ei aiheuta samaa. Nyt kun en taas ole syönyt noita jälkiuunipaloja, niin kaikki on ihan kunnossa. Onkohan se vain jotenkin liian hapanta. Luulin että molemmat leivät on tehty samasta taikinasta, ovat vain eri muodossa. Jotain noissa jälkiuunipaloissa kuitenkin on, kun ne aiheuttavat minulle oireita. Harmi, ne maistuvat ihanalle.

MyrttiRe: Karvas maku suussa31.1.2014 17.31
Mistä muistui mieleeni, että napostelin tiistaina pitkin päivää niitä pieniä ruissipsejä, kunnes iski kamala närästys. Ja tämä oire iski keskiviikkoiltana. Lienekö yhteyttä... Tuntuu kyllä tosi ikävältä. :/

SitrusRe: Karvas maku suussa31.1.2014 17.36
Myrtti, ootko varma ettei sulla ole haavoja suussa? Sellaiset saa tosi ällön maun aikaiseksi kun tulehtuvat

MyrttiRe: Karvas maku suussa31.1.2014 17.56
Ei ole. Kyllä tämä kumpuaa jostain tuolta syvemmältä.

MyrttiRe: Karvas maku suussa2.2.2014 15.16
Kolme päivää salpaajia ja Gavisconia ja enää polttelee vain kieltä. Pahin ällötys on poissa, mutta en tällä ololla vieläkään lähtisi hihkumaan. Ihme juttu. Mistä lie tämäkin oire tuli.

MallaRe: Karvas maku suussa2.2.2014 15.29
Minulla oli myös vähän aikaa sitten todella ällöttävä maku suussa, mutta se hävisi parissa päivässä. Muutaman päivän on nyt ollut muuten huono olo ja kurkku kipeä. Ilmeisestikin refluksin ja pienen flunssan yhteisvaikutus. Ei ole kivaa, ei.

MinkkiRe: Karvas maku suussa5.4.2018 10.57
Tää on vanha ketju, mutta laitanpa nyt kuitenkin tänne. Mulla tuli yhtäkkiä maanantai-iltana (nyt on torstai) todella hapan maku suuhun ja on siellä edelleen. Myös kielen kärkeä polttelee ja kieli on hieman vaalean värin peitossa ja tuntuu välillä kuivalta.
Lääkäri meinasi eilen että olisi sammasta ja määräsi Daktarin geeliä laitettavaksi kielelle neljästi päivässä.
Mulla on ollut zoltista taukoa, mutta aloin nyt sitäkin syömään, kun on ollut välillä happamia röyhtäisyjä ja kurkku kipeä. Oireet on enemmän tämän ketjun oireiden kaltaisia, koska mulla ei ole suussa muualla mitään kuin kielessä. Oliko teillä jotain kielessä näiden oireiden aikana?

MinkkiRe: Karvas maku suussa5.4.2018 10.59
Niin ja samoin kuin Mallalla, on ollut jo pitkään pientä flunssaa, nenä tukossa ja kurkku karhea..

KarviainenRe: Karvas maku suussa19.3.2022 21.14
Olisi kiva kuulla miten karvasta makua on hoidettu ja mahdollisesti diagnosoitu?

Kaikki kokeiltu.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: