Keskustelu

Manta Barret ja dysplasia 13.1.2023 16:14
Onko kellään parantunut dysplasia?
Minulla todettiin barretin ruokatorvi ja lievä dysplasia kaksi vuotta sitten ensimmäisessä tähystyksessä. Kontrollitähystys oli siitä puolen vuoden päästä. Jotenkin tähystäjä mielestäni mokasi koepalojen oton, koska silloin ei edes barrettia todettu koepaloissa. Kontrolli kuitenkin sovittiin vuoden päähän.
Väli venyi kuitenkin puoleksitoista vuodeksi ja ennen joulua oli kolmas tähystys. Silloin kuulin ensimmäisen kerran, että dysplasia voi parantua. Tänään sain koepalojen tulokset ja toden totta, dysplasiaa ei todettu, barret kuitenkin.
Olen niin helpottunut. Kaksi vuotta olen pelännyt pahinta, nyt voin vähän rauhoittua. Kontrolli kuitenkin kahden vuoden päästä.

OrimRe: Barret ja dysplasia 24.1.2023 23:23
Spontaanista paranemisesta en ole lukenut mutta en ala tuomitsemaan ammattilaisen näkemystä aiheesta. RFA (radiotaajuusablaatio) hoidoilla on kuitenkin ilmeisesti hoidettu dysplasisia barretteja menestyksekkäästi siten että koko barretkin paranee, en tiedä miksei se ole yleisemmin käytössä.

Manta Re: Barret ja dysplasia 25.1.2023 10:19
Nyt oli eri lääkäri. Selitti jotenkin, että jos ruokatorvi on pahasti tulehtunut saattaa näyttää dysplasiaa mutta kun tulehdus parantuu myös dysplasia paranee. Tiedä sitten. Edellinen lääkäri mainitsi mahdollisista hoidoista, mutta niillä hoidetaan vasta vaikeaa dysplasiaa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: