Keskustelu

Itchy EarsKorvien kutina 29.12.2022 13.07
Uusi refluksikko tässä hei. Tai no, ei ehkä uusi, satunnaisesti aiemminkin närästellyt, mutta myös pitkiä oireettomia jaksoja ollut. Nyt sairastin infektion, jonka seurauksena tuli aivan kamala yskä, joka jatkui ja jatkui. Jossain kohtaa hoksasin, että yskä taitaa olla muuttunut refluksiperäiseksi. Oireet ovat aika selkeät, kurkkua ja nielua polttelee ja kutiaa, välillä nousee nesteitä kurkkuun asti ja röyhtäilyä on paljon. Myös rintalastan takana polttelua ja epämiellyttävää turvottelua ylävatsalla. Koetan nyt ruokavaliolla ja lyhyellä happosalpaajakuurilla saada tilannetta rauhoitettua (lääkärillä piipahdettu). Rintaranka on aivan tukossa, joten olen naprapaatille suuntaamassa sen kanssa, josko siitäkin olisi yläkropan jumituksiin apua. Sellaista vain tässä ihmettelen, että kurkkuoireiden yhteydessä minulla kutiaa korvat aivan järkyttävästi. Onko kenelläkään muulla vastaavaa? Totta kai tiedän, että kurkun oireet herkästi säteilevät korviin, mutta silti pääsi tämä oire yllättämään.

Itchy EarsRe: Korvien kutina 1.1.2023 18.22
Eikö kenelläkään muulla ole oireita korvissa asti?

RentukkaRe: Korvien kutina 2.1.2023 7.52
On minulla ollut korvien kutinaa jo vuosia, pahimpana aikana siis kun korvat kovasti kutiaa käytän korvasuihketta joka kyllä auttaa. Se johtuuko kutina refluksista on hämärän peitossa, vai kutiaako korvat muuten vaan. Voi johtuakkin ei voi tietää.

mala55Re: Korvien kutina 2.1.2023 11.03
https://www.is.fi/terveys/art-2000007641528.html

Ainakin Pepsiini artikkelin mukaan nousee mm. korviin.

AaVeikkoRe: Korvien kutina 2.1.2023 22.43
Hei,

Minulla pitkään jatkuneita kurkun, kaulan, niskan, suun, rintakehän ja poskionteloiden ongelmia. Kipuja, spasmeja, nielemisvaikeuksia, refluksioiretta, äänen häiriöitä, näköhäiriöitä jne. jne. Nuorempana närästi usein, mutta sittemmin närästyksen tunnetta harvoin. Liikaa kahvia tai vähänkin alkoholia juodessa saan närästyksen aikaan. Happosalpaajat tms. eivät vaikuta oireisiin, paitsi suuhun nousevan liman ja vatsansisällön maun osalta. Lisäksi saan niistä sivuvaikutuksia kuten lihaskramppeja sekä polttavaa kipua lihaksissa.
Oireet välillä lievempiä ja välillä pahenevat joko jonkun tietyn stressitekijän seurauksena tai ilman selkeää syytä. Joulukuussa tapahtui äkillinen pahenemisjakso, joka alkoi korvien ihmeellisellä kutinalla ja kirvelyllä. Samalla alkoi kurkussa pikkuhiljaa kutitella ja kirvellä. Altistuin homeiselle sisäilmalle, mutta samanaikaisesti tod. näk. jollekin virustaudille. Viikon päästä alkoi lievä kuumeilu, voimakkaat lihas kivut koko kropassa ja muutaman päivän yskä ja nuha. Poskiontelotulehduksen oireita edelleen ja vaikkaa yskää ei ole, tunnen että keuhkoissa ja yläilmateissä ei ole kaikki kunnossa. Haju ja maku häiriöt pahenivat. Nämä sain koronatartunnan jälkeen n. vuosi sitten. Testi ei näytä korona positiivista nyt. Lähipiirissäni saman tyyppistä taudinkuvaa vaihtelevalla oireiden vakavuudella. Pojallani joka oli myös mukana kun korvakutinalla alkanut tauti iski(myös hänellä korvakutinaa heti) meni jo tauti kerran ohi, mutta paheni uudestaan. itsellä jäänyt ikävästi pahentuneet lihaskrampit yläruumiin alueelle, sekä ilmatieoireita.

Ei ole selvinnyt mistä nämä mun oireet alunperin alkoivat, mutta pahenemis ja helpotusjaksojen lisäksi kokonaisoireilu vuosi vuodelta pahenee. Refluksiin sekä suun ja kurkun oireisiin saan hieman helpotusta painamalla kurkkua melko voimakkaasti sormilla. Korvat eivät nykyään tukkoiset, mutta paineen tuntua korvien lähialueella on usein.

Pointtina tässä sepostuksessa oli se että joku ihme korvakutina juttu tällä kertaa pahensi kaikkea ja liitännäisenä yskäinen tautijakso. En juuri koskaan ole kipeä eikä yskä vaivaa juuri koskaan. Poskiontelo oireet liittyy usein niskan kipuihin ja kiristyksiin. Ruokaa menee syödessä nenään ja väärään kurkkuun. Välillä oireet helpottavat, sylki alkaa virtaamaan ja ajatus juoksemaan. Sitten käy taas jotain...

Epäilen kaiken tämän ja muutaman muun terveysongelmani syyksi hermoston toimintahäiriötä. Se missä kohtaa hermoratoja ongelmat alunperin syntyvät en osaa sanoa, mutta oireita on varpaisiin asti unohtamatta kognitiivisia häiriöitä. On ollut äänihuulihalvaus. Hermopunoksen tulehdus surkastutti oikean käden lihaksia pari vuotta sitten. Stereofluorografia paljasti zenkerin divertikkelin sekä dysphagiaa. Olen saanut sydänkohtauksen 13 vuotta sitten ilman mitään sydänoireita sitä ennen tai sen jälkeen. TOS oireyhtymä diagnoosia ja hermopinteitä leikattu. Mikään näistä ei liity yhdenkään lääkärin mukaan toisiinsa.

Eksyn aiheesta ja tulee liikaa tekstiä, kun mulla on ADHD ainoana "perussairautena". Hyviä vointeja kaikille!

Refluksi-tyyppiRe: Korvien kutina 5.1.2023 0.46
Täälläkin yks, jolla korvat kutiaa. Tulkinnut, että liittyy refluksiin. Joudun putsata vahat itse pois semmosella pumpulla. Ruuttaan muutaman kk välein lämmintä vettä ja poistan tulpat. Joskus antibioottikuureja tarvinnut korviin ja poskionteloihin. Takanieluun kans tulee sitkeä limapallo.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: