Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

UnetonUnisäpsyt23.12.2022 14:39
Ehkä ärsyttävin vaiva on ns unisäpsähtelyt. Se tunne kun on juuri nukahtamassa ja sitten tuntuu että sydän purskahtaa rinnasta ulos tai tuntuu että tukehuu ja herää siihen kun haukkoo paniikissa henkeä.
Kummallista että näitä oireita tulee vain kun otan ns.päikkärit. Kun menen illalla nukkumaan niin ne ei kiusaa. Myös jos olen juuri syönyt ennen päikkärejä niin ne tulee satavarmasti. Olen kysynyt näistä useasti lääkäriltä mutta en ole saanut oikein koskaan selvää vastausta. Omani alkoi ensimmäisen kerran 2015 ja muistan että ekat kerrat oli aika inhottavan oloisia ja tuntui pelottavalta. Kausia tulee ja menee ja aina kun masennus on päällä nämä tulee voimakkaampina esiin.
Parhaillaan on taas kausi päällä että suorastaan korpee mennä päikkäreille koska tietää että lepo on yhtä pomppimista ja säpsähtelyä.
Olen myös huomannut että kun päällä on masennus niin hengitän tosi pinnallisesti .Liekö tämä jotenkin yhteydessä palleaan. Ainakin ruoka tunkee kurkkuun silloin makuuasennossa.
Enää en ole jaksanut ottaa paniikkia ilmiöstä koska olen sen kanssa jo kohta 10 vuotta paininnut mutta ois kiva tietää onko teillä muilla samanlaisia oireita ja oletteko löytäneet jotain keinoa helpottaa niitä?

Jone RiksustaRe: Unisäpsyt23.12.2022 23:23
Täällä sama homma, tosin erotuksella, että ei tarvii olla päikkäritkään välttämättä kyseessä. Mutta, yleisimmin mulla tulee kun menen sohvalle katsomaan töllöä ja meinaan nukahtaa istualleni, säpsähdän jossain vaiheessa hereille ja tuntuu, että sydän tulee rinnasta ulos. En mitään keinoa ole mistään löytänyt näiden "oireiden" vähentämiseksi.

Toinen mulla on yönukkuminen, eli yleensä nukahtaminen on vaikeeta ja menee pikkutunneille, joskus jopa aamu 4-5:een ja sitten kun muutaman tunnin päästä herää johonkin, niin voi olla ettei enää saa unta ja siitä onkin kiva startata "hyvin" levänneenä muutaman tunnin unilla uuteen päivään.

MerjaMRe: Unisäpsyt20.1.2023 1:00
Täällä sama juttu. Just äsken heräsin siihen, että tukehdun, piti huutaa, että sain ilmaa. Nyt rinnassa kipua. Minä olen ihan uusi tapaus, ei vielä diagnosoitu. Maanantaina sain niin kovan ekan kohtauksen, että luulin etten selviä. Luulin sitä sydäriksi. Soitin ambulanssin. Ei ollut sydämessä vikaa. Hoitaja sanoi, että närästyskohtaus. Hänellä itselläänkin tulee niitä, joskus tosi rajuina. Ensi maanantaina lääkäri aika ja aletaan selvittämään mikä on. Luulen, et refluksitauti, veljelläni on se ja samoja piirteitä oli alussa. Vähän on pelottavaakin kaiken tämän uuden alussa. Lisäksi olen diabeetikko. Tällä viikolla on ollut noita säpsähyelyjä useita päivässä, aina kun oon vaaka-asennossa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: