Keskustelu

huhtikissaEsomepratsolin lopetus18.12.2022 2.07
Hei.

Olen syönyt esomepratsolia nyt 1,5 vuotta. Olen yrittänyt lopettaa useita kertoja, mutta aina oireet ovat palanneet. Nyt luin, että lopetus kannattaa tehdä asteittain, vähentämällä ensin annos puolikkaaseen ja sitten asteittain lopettaa annosväliä pidentäen.

Lääkeannokseni oli ennen vähennystä 20 mg päivässä. Nyt käytän 10 mg päivässä. Kuinka pitkään tällä annoksella kannattaa jatkaa ennen seuraavaa vähennystä?

Kertokaa, millä aikataululla olette onnistuneesti lopettaneet pidempiaikaisen lääkityksen. Kiitos!

RentukkaRe: Esomepratsolin lopetus18.12.2022 8.27
Minä en ole onnistunut millään, otin 10 mg kolme kuukautta ja kun seuraava vaihe piti alkaa, niin oireet palasivat. Olen koittanut monta kertaa. Luulen, että on hyvin yksilöllistä.
Mutta jos on selvä syy löysä sulkija tms. Niin onhan lääke turvallisempi kuin vatsahapot ruokatorvessa.
Tauti on niin yksilöllinen.

1318Re: Esomepratsolin lopetus18.12.2022 21.41
Itse olen siinä tilanteessa että olen käyttänyt niitä koko 2000-luvun. Olen usein haaveillut siitä että pääsisi niistä, mutta polte alkaa heti ja kovaa. Tähän mennessä olen tehnyt sen virheen että olen kokeillut liikaa, liian nopeasti. Olisi mielenkiintoista löytää sellainen sopiva "aikataulu", jolla saisi pikku hiljaa sitä pois. Sen tiedän että sen "reboundin" pitäisi kestää noin 2 viikkoa. Aloin miettiä tätä kun näistä on paljastunut vaikka mitä haittaa, sitten taas viimeksi marraskuussa uuden laajan tutkimuksen mukaan haitat ovat yksi ja sama, eivät kuulemma lisää kuolleisuutta yhtään... ota tuostakin selvää, mitä pitäisi ajatella. Saattaa olla että en näistä koskaan pääse, varsinkaan näin pahojen oireiden takia, ja siksi kun olen käyttänyt niin kauan. Mutta olisihan se kiva kokeilla oikeaoppisesti toteutettuna. Googlella löytyy näitä "aikatauluja", kannattaa varmaan perehtyä ja katsoa niistä joku, ja kokeilla.... saa nähdä miten käy.

esesiRe: Esomepratsolin lopetus20.12.2022 9.34
Mistä olette saaneet 10mg tabletteja? Kysyin apteekistakin ja väittivät että 20mg on pienin annos mitä myyvät.

RentukkaRe: Esomepratsolin lopetus20.12.2022 11.57
Minä olen halkaissut tablettileikkurilla 20 mg tabletin näin minua neuvoi lääkäri. Sanoin, että siinä ei ole uraa, eli ei saisi halkaista, mutta hän sanoi, että näissä lääkkeissä se ei niin haittaa ja kun lääke käytetään heti vatsassa.

SitrusRe: Esomepratsolin lopetus21.12.2022 19.53
Jos sulla on krooninen refluksitauti niin tarvitset lääkkeen.
Happosalpaaja ei ole optimaalinen, mutta parempaakaan
ei ole kehitetty.

Mulla ainakin lääkkeen, vähennys-, harvennus-, tauotus- ja
lopetusyritykset päättyivät kerran toisensa jälkeen siihen
että makasin päivystyksessä itkemässä.
Sen jälkeem käytin Somacia kolminkertaisella annoksella
parin viikon ajan ja palasin sitten ylläpitoannokseen, eli pienimpään
annokseen joka riittää pitämään oireet siedettävinä.

Tärkeimmäksi olen todennut elämäntapahoidon, eli tiettyjen
ruokien ja juomien vähentämisen tai niiden hylkäämisen kokonaan.

huhtikissaRe: Esomepratsolin lopetus22.12.2022 22.49
Nexiumia myydään 10 mg annoksena, mutta ei ole tabletti, vaan on jauhepussi. Saa reseptillä apteekista.

RentukkaRe: Esomepratsolin lopetus31.12.2022 9.09
Kysyin juuri lääkäriltäni tuosta lopetuksesta ja tauottamisesta, niin hän sanoi, että jos on tarve lääkkeelle ja oireita on, niin lääkettä on hyvä käyttää pienimmällä annoksella jolla tuntee pärjäävänsä.
Ppi lääke suojaa myös ruokatorvea syövältä se on siis myös suojalääke. Toki parempi olisi jos ei tartte lääkettä, ruokavaliolla ja pienellä joskus isommalla lääkityksellä menen.
Pärjäsin sentään yli 40 vuotta ilman jatkuvaa lääkitystä, vaikka oireita joskus pahojakin oli. Eikä 60 luvulla kukaan edes puhunut mistään refluksi taudista. Pitkät vuosia jatkuneet vahvat kipulääkkeet pahensivat tilaani yhdessä homeastman kanssa, jonka sain työpaikalta. Pysyvä lääkitys tuli astmalääkityksen kanssa yhtä aikaa.
Nyt tosin en tarvitse astmalääkettä, kun en mene homeisiin tiloihin. Olen homekoira, haistan oitis jos sisäilma ei ole terve. Olen käynyt muutamassa asuntoautossa haistelemassa ilmaa kun ostaja on ollut epävarma sisäilmasta.
Monesti homeen hajua on yritetty peittää hajusteilla minkä kyllä huomaa.
No tämä on minun tieni jatkuvaan lääkitykseen sen järjettömän vuosia kestäneen yskimisen jälkeen, kun keuhkot melkein lensivät pihalle päivittäin. Työterveys oli hampaaton, sain kortisonia, joka ei auttanut kuin hetken, lopulta menin omalla kustannuksella keuhkolääkärille ja sieltä asia lähti selviämään.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: