Keskustelu

nuhanenäVoiko refluksitauti tehdä nuhaa?25.7.2022 12:39
Köhin ruoan jälkeen, kurkku kutisee ja samalla nenästä tulee räkää... Onkohan nämä refluksitaudin oireita vaiko flunssaa tai jotain allergiaa?

PikeRe: Voiko refluksitauti tehdä nuhaa?25.7.2022 18:11
Minulla määrätyt ruuat tekevät samoin. Kurkun limaisuus ja köhiminen ainakin on refluksia, mutta olen myös miettinyt nenän valumista. Ehkäpä sekin liittyy refluksiin.

Oiskohan muilla foorumilaisilla vastaavanlaista?

SisuRe: Voiko refluksitauti tehdä nuhaa?27.11.2022 19:34
Minä olen aivan viime aikoina alkanut miettiä samaa. Tosin mulla esiintyy nuhan tunnetta lähinnä vain aamuisin.

Joitain viikkoja sitten kävin tutkituttamassa onko mulla poskiontelotulehdus, kun tuntui koronan jäljiltä välillä ikävältä onteloissa ja nenässä tuntui aavistuksenomainen tulehdusmainen "haju". Ontelot oli kuitenkin täysin siistit eikä tulehdusarvoissakaan ollut mitään, sen sijaan tod. näk. refluksista johtuvaa ärsytystä kurkussa löytyi.

Sittemmin aloin hoksata, että se tuntemani outo haju muistuttaa suoraan sanoen oksennusta. Sen jälkeen olen alkanut epäillä, että se ja onteloissa tuntuvat oireet/nuha voisi itse asiassa liittyäkin refluksiin. Luin myös jostain tutkimuksesta, jossa on havaittu refluksipotilailta löytyvän pepsiiniä mm. nenän onteloista (en nyt löydä tätä linkkiä), eli ei olisi ehkä kaukaa haettua, että voi aiheuttaa nuhaakin ärsyttämällä nenänkin limakalvoja.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: