Keskustelu

msmeseUusi jäsen ilmoittautuu13.7.2022 12:30
Moi! olen lueskellut tätä sivustoa ja todennut ihan mukavaksi. Paljon hyvää tietoa! itse olen ihan äskettäin käynyt vastaanotolla refluksioireiden takia. Närästystä on ollut pitemmän aikaa. Renniellä ja ruokasoodalla tähän asti olen pärjännyt. Nyt iski rytmihäiriö tai lisälyöntejä. Niitä ei ennen ole ollut. Tai en ole huomannut. Verikokeet otettiin ja löytyikin yllättäen sokerien nousua. Veriarvoista Hb yläkantissa 157, pitkäsokeri 8,5 ja P-Afos 145.
Diabetes sanoi kandi. Uusintakokeet tänään... Kantaan oli ilmestynyt vain yksi tulos, p-afos 144. Lääkärille aika sitten myöhemmin.
Olen 68 v. nainen ja paino n.89 kg/pituus 170. Refluksiin sain Somac 20mg/vrk. On pysynyt rauhallisena ja mitään kipuja tms. ei ole ollut.
Kannattaako tuosta p-afosista huolestua...

msmeseRe: Uusi jäsen ilmoittautuu14.8.2022 18:50
Päivitän vähäsen. Ei tullut refluksia, kun somac näyttää auttavan. Mutta tuli kaikkea muuta! 2-tyypin diabetes, verenpainetauti, kolesterooli koholla, ja kaikkein pahin vielä: kilpirauhasen liikatoiminta.
Sokerilääkkeeksi sainMetform 500mg, jolla sokeri lähti laskuun, nyt 6,3
Rytmihäröihin Bisopropolia 2,5mg, auttaa. Verenpaineeseen Carcade 2,5 mg, auttaa paineet nyt 130/80. Kilppariin Tyrazol 5mg x2+2+2/vrk.
Rosuvastatin 5 mg kolesteroliin.
Ihmeellistä, että olo on koko ajan ollut hyvä. Ruoka maistuu ja vatsa toimii. Ruokavalio meni kokonaan remonttiin. Herkut ja karkit, etenkin lakritsi pois, höttöhiilarit pois. Oliiviöljy voin tilalle. Kasviksia, marjoja ja hedelmiä lisää. Kaurapuuroa ja ruisleipää. Paino on pudonnut 83 kg:aan.
Kilppariarvot oli TSH alle 0,001 ja T4V jotain 33.

ToiveikasRe: Uusi jäsen ilmoittautuu17.8.2022 6:47
Hei msmese! Hyvä, että sait asiasi kuntoon, olen myös 68v syönyt kolesterolilääkettä jo kauan, Atorvastatiinia 20 mg, refluksiin Pariet 10 mg, auttaa hyvin, ei närästä, paitsi jatkuvaan röyhtäilyyn ei auta yhtään, olen kärsinyt tästä vaivasta monta vuotta, on iso palleatyrä ja löysä alasulkija, ei auta muu kun leikkaus, jota lääkäri suositteli, syksyllä pitäisi tulla kutsu toimenpiteeseen, jota kyllä aika lailla pelkään, miten onnistuu. Olen 172/86, eli ylipainoa on, laihdutus voisi ehkä auttaa röyhtäilyynkin, en vaan ole saanut aloitettua dieettiä, näin kesällä tulee syötyä herkkuja välillä, itsekuri on huono ja omatunto vaivaa kun taas sortuu kahvipullaan tai muuhun hyvään, ruoka-annokseni ovat kuitenkin hyvin pieniä, ateria kerran päivässä, jokin pieni iltapala. Hyvää loppukesää

msmeseRe: Uusi jäsen ilmoittautuu29.8.2022 11:23
Kiitos Toiveikas! Nyt on kuukauden päivät syöty lääkkeitä ja olo on edelleen ihan normaali. Paino on pysynyt samana. Tänään oli verikokeet kilppariin liittyen ja endo ensi viikolla. Jännä nähdä onko arvot muuttuneet. Refluksioireita ei enää ole esiintynyt, kai tuo Somac auttaa.
Palleatyräleikkausta ei kannate pelätä, se auttaa!
Bisopropolia olen vähentänyt yhteen /vrk ja nyt kokonaan pois pari päivää.
Syke tippui 50 tietämiin. Nyt 60-70. Verenpaineet laskee nyt 130-140/75-80. Rytmihäiriöt tutkittiin Holterilla kaksi vuorokautta, mitään ei löytynyt. Muutama eteislisälyönti joista ei lääkitystä.
Ruokailun olen muuttanut parempaan suuntaan, aamupuuro ja marjat, oliiviöljy. Ei suolaa(lisättyä) ja turhat herkut pois. Pieniä lenkkejä lähes joka päivä. Pieniä ruoka-annoksia pitkin päivää. Illalla vähemmän.
Mukavaa syyskauden alkua!

RentukkaRe: Uusi jäsen ilmoittautuu30.8.2022 19:34
Kilpirauhasen liikatoiminta laihduttaa helposti, itsellä putosi paino hetkessä yli 10 kg, ja sekös säikäytti oikein kunnolla. Eli voi johtua ihan kilpparista.
Hyvä kun lääkitys auttaa ja ei ole kipuja, se kun ei ole läheskään aina noin kivutonta meillä refluksikoilla. Ruokailu on tosiaan tärkeä ja se jolla voi saada hyvänkin avun.

msmeseRe: Uusi jäsen ilmoittautuu30.8.2022 20:11
Rentukka! Kiitos kommentista, tosiaan laihduin muutaman kilon kesällä ihan huomaamatta. Olen tosin ns. ikuinen laihduttaja etten huomioinut sitä. Nuo rytmituntemukset hälytti terkkariin ja lähinnä refluksivaivat.
Siellä katsottiin tosiaan kilppariarvot ja heti tuli tuomio ja lääkitys. Samalla diabetes2 ja kolesterolin nousut.
ensi viikolla on endolle aika ja siitä viikko sitten diabeteskontrolli. Alkaa lääkkeet purra. Onneksi ei mitään haittavaikkutuksia ole lääkkeistä tullut vielä ainakaan. Refluksi ei vaivaa, ehkä pientä limaa kurkussa. Verenpainelääke yskittää kyllä. Hyvää syksyä, meillä jo kävi pakkasella.

RentukkaRe: Uusi jäsen ilmoittautuu30.8.2022 21:04
Msmese, rytmihäiriöt kuuluu nekin liikatoiminnan oireisiin, minulla myös kädet vapisi, hikosin ihan sairaasti ja nilkat turposi. Minulla olikin arvot tosi paljon pielessä. Kolme vuotta taisi mennä lääkityksellä.
Hyvä, kun sulla lääkkeet auttaa ja vointi on hyvä.
Valoisaa lämmintä syksyä

msmeseRe: Uusi jäsen ilmoittautuu31.8.2022 11:12
Ei pitäs kehua! -viime yönä en nukkunut ku puoisen tuntia. HIrveä kipu selässä ja mahassa. Aamulla tkohon ja virtsatulehushan se. Kuulemma tulee tuosta kilpparilääkkeestä. No abt sain ja särkylääkettä. Homma hoidossa.

msmeseRe: Uusi jäsen ilmoittautuu7.9.2022 22:10
Päivitystä taas! Eilen sain tietää että kilppariarvot jo viitteissä! Tehokas karbimatsolikuuri näyttää olevan. Lääkitys pienennettiin 1+1 Tyrazoliin ja Somacinkin sain lopettaa. VTI jatkuu toisella abllä kun eka ei toiminut. Olo on ihan ok. Helpottihan se vähän kun alkoi arvot nousta.
Huomenna taas labrat.

LeenukkaLeenukka11.9.2022 18:58
Hei minä kärsin ruokatorven refluksista, nyt on taas huono vaihe menossa eli röyhtäilyä ja rytmihäiriöitä minulla Somac inhottaa nuo muljahtelut. Vuosia sitten meni sydän flimmeriin vuoden sisällä 2 kertaa se vähän pelottaa jos uusii.

msmeseRe: Uusi jäsen ilmoittautuu11.9.2022 22:16
Leenukka! Pyydä kilpparikokeet, voi olla siellä häikkää. Mulla katosi kaikki refluksioireet, tai lähes kaikki, limaa tuntuu kurkussa edelleen. Voi olla syysflunssaakin kun nenäkin vuotaa. Mulla harvoin flunssaa.
Mulla Bisopropol rauhoitti rytmihäiriöt. Sykekin jo normaali.
Huonosta olosta ei kannate kärsiä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: