Keskustelu

PihlisSykkeen nousu19.3.2022 20.05
Onko tietoa voiko happojen nousu yöllä maatessa nostaa sykkeen ylös hetkellisesti? Vagushermon ärtyessä olisi ilmeisesti mahdollista. Oireet helpottaa istumaan noustessa hiljalleen, mutta myös beetasalpaaja vaikuttaa helpottavasti. Miten varmistetaan, että kyseessä on ruokatorviperäinen vaiva?

PikeRe: Sykkeen nousu20.3.2022 12.59
Minulla on sykkeen nousuja öisin. Näen sen sensoripatjasta, joka seuraa sykettä, unta ym. Usein kyllä herään siihen ja nousen istumaan.

Minulla on otettu sydämen ultrat ym eli vagus/refluksi todennäköisesti sykkeen hetkellisesti nostaa. Beetasalpaajaa syön muutenkin verenpainetautiin, mutta "tykyjen" tullessa, otan ylimääräisen. Lääkäri on antanut saman ohjeen.

Aamuisin myös sapen nousua ja huonoa olo. Menee ohi, kun nousen ylös. Olen ajatellut, että kun on vaakatasossa tarpeeks pitkään yöllä ja kun vatsanportti on löysä, niin reflu pääsee valloilleen.

PihlisRe: Sykkeen nousu20.3.2022 15.43
Kiitos vastauksestasi! Kuinkahan yleistä tämän tyyppinen oireilu liittyen refluksiin on? Miten voisi todeta, että ei ole esim anemiaa yms? Sydän asiat on tarkistettu, ja sieltä ei pitäisi johtua.
Hoitona varmastikkin nämä tutut sängynpään nostaminen, ei ruokaa ennen nukkumaanmenoa yms mutta onko muita vinkkejä avuksi?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: