Keskustelu

Minni HiiriOnko muita kohtalotovereita?28.2.2022 21.34
Moikka.

Mulla alkoi ekat oireet n 15 v sitten ja aika harvoin (kerran vuodessa) syön kuurin. Mulla reiluksi oireilee lähes aina samalla tavalla: kuvottava olo. Joskus yskittää yöllä. Mulla on ollut aina käytössä omeprazol. Mulla oirekuva liittyy aina stressiin ja jännittämiseen, ruokavalio ei vaikuta tähän asiaan.

Nyt jännitin lentopelkokurssia tosi paljon tammikuussa ja meni taas ihan plörinäksi: söin ekan 20mg omeprazol kuurin, oireet katosivat mutta jatkui kun lopetin kuurin. Jatkoin sitten muutaman päivän päästä lääkärin suosituksella 40mg ja taas oireet katosivat kuurin ajaksi, mutta jatkui lievempänä kuurin jälkeen. Nyt aloitin kolmannen kuurin, jota olen syönyt 2 viikkoa ja vielä viikko jäljellä. Nyt pari päivää on tullut oireita läpi, lievää kuvottavaa oloa ja röyhtäisyjä. Tosin mulla on nyt just Korona, joten vatsaoireita voi kuulemma tulla.

Onko muita jotka ovat syöneet useampia kuureja? Kommentteja vinkkejä?! Tähystetty ei ole, ainakaan vielä.

PihlisRe: Onko muita kohtalotovereita?1.3.2022 9.10
Kuvaat, että oireesi aiheutuu stressistä. PPI- lääkehän ei stressiin auta eli lähtisin hoitamaan tilanteen aiheuttajaa enemmän kuin oiretta? Nythän ajaudut tilanteeseen, jossa joudut ottamaan PPI- lääkekuurin aina, kun on stressiä? Eihän siinäkään mitään ongelmaa ole, jos kykenet elämään niin.
Minulla myös stressi aiheuttaa oireet, mutta olen joutunut opettelemaan elämään niin, että stressi ei saa liikaa valtaa. Oireilen myös vatsallani jännitykseen ja stressiin, mutta PPI ei minulla auta refluksioireisiin. Siis rentoutumista, liikuntaa ja lepoa. Toki sopiva ruoka myös auttaa minulla.

Minni HiiriRe: Onko muita kohtalotovereita?1.3.2022 20.10
Totta on tuokin. Mutta kun on ollut välillä ihan järkky kuvottava olo, ja tuntuu, ettei muu ole auttanut kuin Omeprazol. Nyt tosin pari kolme kuuria syöty ja auttaa, mutta kun lopettaa kuurit oireet jatkuu. Täytyy varmaan harjoitella enemmän rentoutumista jne.

PihlisRe: Onko muita kohtalotovereita?1.3.2022 21.48
On ilmeisesti aika yleistä, että lääkkeen lopettamisen jälkeen oireet pamahtaa takaisin ja siksi kai ihmiset jatkavatkin lääkitystä jopa vuosia ?

PetuRe: Onko muita kohtalotovereita?20.3.2022 22.13
Mahaportti jumitti n.40v. sitten, leikattiin sulkijalihas auki. Alkuun pärjäilin melko hyvin refluksin kanssa, Iän myötä ongelma pahentunut. Somac 40mg jokapäiväiseessä käytössä jo 20v. Satunnaisia tosi pahoja poltteita. Nyt pallonjaajennus tehty ruokatorveen 3kertaa. Koviin poltteisiin nopein ja tehokkain apu on vanilia jäätelö tai paahdetut mantelit ja vesi. En tiedä olenko oppinut ongelman kanssa elämään, viimeisen kolmen vuoden aikana. Vai onko apu tullut jägermeiteristä jota olen ottanut joka ilta 2cl, ennen nukkumaan menoa, jo kolmen vuoden ajan. Pahat poltteen on pysynyt poissa. Ja tietysti sängyn pääty korotettu n.9cm.

HuolestunutRe: Onko muita kohtalotovereita?26.3.2022 22.49
Petu:Voisivat lääkäritkin ruveta määräämään lääkkeiksi vaniljajäätelöä ja jägermeisteriä😆



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: