Keskustelu

Angerv01Toimiko lääkärit oikein? Mitä nyt? 24.2.2022 15.08
Olen sairastanut refluksia nyt seitsemättä vuotta, ja mieltäni on kaihertanut, että toimittiinko kanssani oikein:
Ensimmäinen lääkäri antoi minulle esomepratsoli 40 mg/pv - kuurin ja toinen muutaman viikon päästä kysyi auttoiko kuuri? Kun vastasin:auttoi, sain määräyksen syödä esoa 20 mg/pv ja tauottaa joka viides viikko viikoksi.

Olenkin pohtinut Olisiko ensimmäisen testin pitänyt viedä tauti kokonaan edes viikoksi? Näin ei kuitenkaan käynyt. Käytännössä en pystynyt noita 5 viikon taukoja pitämään ja viime vuonna 5 vuotta myöhemmin kun kuulin ppi:n liitetyistä imeytymisongelmista lisää, menin peräämään onko se normaalia, johon vierasperäinrn kandi ei osannut itse sanoa juuri mitään, otattiåahan helicobakteeritestin ja ulosteen veritestin. Konsultoitu keskussairaalalääkärikin vain käski tarkistaa elintapoja, ihan kuin en sitä 5 vuodessa olisi tehnyt.
Onko normaalia, että vieläkään kukaan ei ole kiinnostunut tutkimaan, onko ruokatorveni kunnossa?
Varasin ajan tk-lääkärille, jolta yritän saada lähetteen keskyssairaalaan tähystyksee. Ja sellaisen lääkärin pakeille, joka kertoo täytyykö minun syödä lopun ikää lääkettä ilman taukoja.
Käypä hoito suosittaa tähystystä yli 55-vuotiaalle. Olen 53-vuotias ja kudoksiltani pehmeä ja jo esim. Rectocele on leikattu eli luultavasti minulla on vähintään tyrä. Voinko siis vaatia tähystystä?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: