Keskustelu

TautinenHapposalpaajat ja vatsataudit21.2.2022 10.33
Syön melko säännöllisesti tällä hetkellä gastriitin oireisiin happosalpaajaa. Nyt varmaankin tästä johtuen ollut kaksi kertaa 6kk sisään todella raju vatsatauti taikka ruokamyrkytys, tämä ei siis minulle ole millään lailla tyypillistä :(

Tällä kertaa tiesin sentään mitä odottaa, kun paha olo alkoi, mut olipahan raju tauti, voimat aivan poissa ja vatsa tietenkin otti tästä itseensä. Onko täällä muita kohtalotovereita? Vai onko mulla nyt vaan käynyt todella huono tuuri näiden kanssa? Voiko näitä jotenkin estää (muuten kuin ettei tietoisesti syö mitään pilaantunutta, mitä nyt en normaalistikkaan tee :D )? Mainittakoon vielä että olen tietyllä tapaa jopa vähän neuroottinen ruoan suhteen, syön hyvin tavallista kotiruokaa ja tarkkailen muutenkin päiväyksiä haukkana, siksipä tämä ottaakin päähän.

Tämä oli nyt taas kyllä sen verran hirveää että mietin pitäisikö salpaajat yrittää lopettaa taas, oireista viis. :/

jokujuissiRe: Happosalpaajat ja vatsataudit24.2.2022 12.03
Pahin refluksi alkoi, kun ulkomailla käytin päivittäin happosalpaajia vuosien tauon jälkeen ja iski kampylobakteeri. Oikeastaan koko elimistö menijotenkin sekaisin ja stressikin oli aivan älytön joka Suomessa pahensi refluksin järkyttävälle tasolle.

Tein myös hädissäni ruokavaliomuutoksia jotka kuvittelin oikeiksi, mutta päinvastoin pahensivat eli öljyistä tonnikalaa, banaaneja, kaurapuuroa (se varsinkin) ostin vaaleaa kahvia ym. kaikki vain lisäsivät oireita, kun kuvittelin, että nämä ovat hyväksi.

Happosalpaajia en ole syönyt vuosiin ja pientä kurkkukipua ja katarrioireilua lukuunottamatta saa syödä taas monipuolisesti. koen myös, että rauhoittavat ja nukahtamislääkkeet polttivat vatsan aivan karrelle, varsinkin Imovane on aivan myrkky.

TautinenRe: Happosalpaajat ja vatsataudit26.2.2022 1.11
Banaaneja ja kaurapuuroa menee minullakin, millaisen ruokavalion olet sitten kokenut hyväksi, jos saan udella? :) välillä olen yrittänyt salpaajia lopettaa, aluksi yleensä menee ihan hyvin, kunnes terävä ylävatsakipu alkaa jälleen :/



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: