Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Yökyöpelinä...Kurkun kutina, yskä ja limaisuus15.1.2022 12:30
Hei kaikille!
Mulla on ollut pitkään pientä ärsyttävää köhää, kutinaa kurkussa etenkin ruuan jälkeen, jos joudun töissä pitämään maskia. Olen 1 tyypin diabeetikko ja munuaisten suojana on pieni annos ace-estäjää mutta olen oireen mieltänyt enemmän refluksiin. Närästysoireita on ollut pitkään, välillä hyviä kausia. Oireita on olut laidasta laitaa. Juhannuksesta asti on yskiessä ajoittain pahaa hajua/makua suussa. Tähystystä mulle ei ole koskaan tehty. Tänä syksynä oireet selkeästi pahentuvat, mukaan tuli pahoinvointi ym, jonka sain pois Zoltilla.
Nyt kuitenkin kuukausi sitten aloin yskimään kovemmin. Ääni on painoksissa. Limaa nousee, ja valuu nenänieluun. Kroonista nuhaa on ollut myös nuhaa. Kävin kahteen kertaan lääkärissä. Nenäsumute, nenän huuhtelu, höyryhengitys oli lääkärin ohje.
Olen lukenut nyt paljon ja olen satavarma, että oireet johtuvat palleatyrästä. Alkuviikosta kävin pienellä lenkillä ja tuntui, että tukehdun kun kaulan alueella ahdisti ja kertyi limaa. Kävin uudestaan knk-lääkärillä, joka puolestaan nyt diagnosoi poskiontelotulehduksen ja määräsi pitkään jatkuneen yskän takia Zithromaxin
. Hänen mielestä oireita aiheuttaa nyt moni asia. Oon niin väsynyt tähän yskimiseen. Uloshengityksessä lopussa henki vinkuu, ääni tulee kurkunpäässä. Lääkärin kuunnellessa keuhkoja tunsin ja kuulin rohinaa mutta taaskin lääkäri sanoi olevan ok. Ulkoilu pahentaa oireita, sen aikana ja jälkeen selvästi yskittää enemmän ja limaa nousee.
Ehkä kuitenkin nyt eniten vaivaa tuo yöyskä. Kurkkua kutittaa ja herään yskimään jatkuvasti. Sängynpäätyä on nostettu. Esomepratsoli 20 mg 1 kapseli aamulla ja illalla menee nyt.
Olisko kellään vinkkiä miten saisin nukuttua? Alkaa olemaan jo melko väsynyt olo...

Refluksi ja vajisRe: Kurkun kutina, yskä ja limaisuus15.1.2022 16:28
Minulla jonkin verran myös tuota kurkun kutitusta ja syömisen jälkeen joskus yskittää (erityisesti aamupalan jälkeen) mutta ei läheskään noin pahaa eikä öisin pahasti yskitä. Kutinaan mulla on on auttanut Reduflux (nestemäisenä) ja tee, johon lisätään hunajaa. Käytän myös esomepratsolia 20 mg (jonka otan yleensä päivällä, harvoin yöksi otan). Sängyn pääty on myös nostettu. Ja yritän olla n 3 h syömättä ennen kuin menen nukkumaanVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: