Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MioMuita, joilla todettu krooninen gastriitti?1.11.2021 13:42
Itselläni todettiin krooninen gastriitti kesällä 2020 ja mtn selittävää tekijää siihen ei löydetty (ei helikobakteeria, ruokavalio terveellinen ja vegaaninen, ei alkoholia jne). Noihin aikoihin kouristavat, jäytävät ja polttavat ylävatsakivut muuttuivat siis entistä pahemmiksi ja myöhemmin alkoi voimakas laihtuminen vaikean alipainon puolelle (vaikka energiansaanti pysyi samana kuin ennen ja liikunta jäi jatkuvan heikotuksen vuoksi lähes kokonaan pois), pahoinvointi ja oireiden vaikeutuminen enisestään. Myös suolentoiminta muuttui täysin: uloste päivittäin löysää, limaista, runsasta, (useita kertoja ollut lähes mustaa ja kyseessä mahdollinen veriuloste), ulostan useita kertoja aamulla ja joudun juoksemaan vessaan jo varhain aamulla.

Tämän vuoden kesällä oireet muuttuivat -mikäli mahdollista- vieläkin karmeammiksi ja täsmäsivät täysin vatsahaavaan. Silti gastroskopiassa todettiin edelleen sama löydös eli krooninen gastriitti. Pelkään, ettei koepaloja otettu läheskään tarpeeksi, ne otettiin vääristä kohdista tai patologilta jäi jtn huomaamatta, sillä oireisto viittaa jo mahasyöpään. Mikä on myös täysin mahdollinen, sillä syöpä kulkee meillä suvussa.

Kaikki ruoat aiheuttavat sietämätöntä kipua ym, jopa pelkkä vesi. Monesti olen joutunut syömään ainoastaan kaurapuuroa ja banaania ja niitäkin kipujen kanssa.

Käytän päivittäin Somacia annostuksella 40mg ja toisinaan 80mg ja olen käyttänyt happosalpaajia jo lähes 10 vuoden ajan, mikä ahdistaa suuresti. Tietääkseni happosalpaajia tulisi syödä vain kuuriluontoisesti ja lyhyitä aikoja ja pitkäaikainen käyttö taas altistaa mahasyövälle ym. Lääkärit eivät ole ottaneet asiaan kertaakaan mtn kantaa.

Minulle on tehty myös kolonoskopia (normaali) ja kapseliendoskopia, joka oli erikoistuvan lääkärin mukaan "normaali", vaikka tallenteesta ei saanutkaan mtn selvää sillä suoli ei tyhjentynyt, vaan oli täynnä ulostetta.

Onko täällä ketään toista, jolla olisi krooninen gastriitti tai ylipäätään samanlaisia oireita?

MioRe: Muita, joilla todettu krooninen gastriitti?1.11.2021 13:47
Lisäyksenä vielä: kipu on pahinta vatsan oikean yläneljänneksen alueella ja tuo alue on myös äärimmäisen palpaatioarka ja kovempi/jännittyneempi kuin vasen. Ero on selkeä ja se on kirjattu kaikkiin epikriiseihin - muuten löydöksestä ei ole sanottu yhtään mtn tai tutkittu asiaa tarkemmin. Kipu tuolla alueella alkoi jo joskus aivan joulukuun lopussa 2019 ja on siitä lähtien jatkuvasti pahentunut.

GastriittinenRe: Muita, joilla todettu krooninen gastriitti?20.11.2021 18:30
Hei, mulla todettiin koepaloista talvella sama helikovapaa krooninen gastriitti - oireet alkoi vuodenvaihteessa voimakkaalla röyhtäilyllä sekä ripulilla. Myöhemmin tuli polttava kipu mahaan. Ripulia ei pitäisi gastriitin aiheuttaa lääkäreiden mukaan, mutta 3 kk sitä taukoamatta kesti monta kertaa päivässä. Happosalpaajia meni maksimi 80 mg välillä helmikuu-heinäkuu. Vointi koheni, valtaisat selän, kylkien (erityisesti oikean), suoliston ja ylävatsan kivut hellitti huhtikuussa ja voin hyvin (tosin happosalpaajia käyttäen) aina lokakuuhun saakka. Nyt taas vointi tosi kehno vaikkei ole nyt ripulia, huoli on suuri että onko pelkkää gastriittia tämä enää. Happosalpaajamäärää laskin elokuussa, hitaasti niin, että syksyn otin 40 mg kunnes oireet taas alkoi. Kevättalvella kuvannettiin vatsaa ja tähystettiin maha sekä suolisto (puhdas tähy, mutta ohutsuolta ei ole kapselikameralla tutkittu ja tähyssä ei päästy aivan loppuun saakka eli sinne ohutsuolen lähelle jyrkän mutkan vuoksi; magneetissa ja tt-kuvassa näyttäytyy suolisto ihan rauhallisena). Gynellä olen käynyt ja sieltä ei selittävää löydy. Pahoinvointia ja heikkoa oloa nyt taas päivittäin, ylävatsalla vihloo rintojen alta ja suolisto sekä selkä ja lantiokin kipuilee, erityisesti oikealta. Sappirakko poistettu vuosi sitten; siitä joku lähtölaukaus lienee tälle kaikelle. Joten, ymmärrän huolesi, tämä on kovin kokonaisvaltaista ja voimat vievää. Etenkin arvuutella että miksi vointi on näin heikko taas yhtäkkiä hyvän jakson jälkeen. Pahinta tämä heikko ja lievästi huimaava olo ja pahoinvointi, kipujen kanssa jotenkin pystyy vielä arjessa toimimaan vaikka sattuukin. Syödä pitää kuitenkin, muutoin olo menee vielä kamalammaksi. Joitakin tunteja sentään päivässä jolloin ei yhtään ole etovaa oloa, aamut yleensä parempia, päivällä alkaa heikotus ja iltaisin joskus väistyy. Ei millään stressitekijällä selity omalla kohdalla, sillä niin töissä kuin kotonakin asiat tosi hyvin. Selitys gastriitin puhkemamiselle oli lääkärin mukaan särkylääkkeiden käyttö sappileikkauksen jälkeen. Paljon voimia sinne, samankaltaisen huolen äärelle.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: