Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

herkkisKaikki viljat pois?13.10.2021 22:46
Hei!

Olen kuullut, että monella tähän (tarkoittaen hyvin vaikeaa refluksia) on auttanut kaikkien viljojen jättäminen pois. Tämähän tietenkin itseä harmittaa todella paljon, mutta onhan se varmaan kokeiltava.

Käytättekö siis gluteenittomia tuotteita vai ihan kaikki kaikki pois? Mitä sitten syötte? Jos haluaa joskus pizzan tai leivän tai ihan jotain mitä ikinä mikä sisältääkään viljaa, niin miten korvaatte ne?

Kiitos avusta, tämä kokeilu kuulostaa kyllä leipää päivittäin syövälle ihan todella rankalta.. en haluaisi olla vaikea:D

female77Re: Kaikki viljat pois?14.10.2021 5:55
Minä pystyn syömään valkeaa riisiä eli siis riisikakut käy leiväksi. Pystyn syömään gluteenitonta vehnää, mutta monissa glut.tuotteissa on sotkettu maissia ja muuta kuraa jotka ei sovi. Maitotuotteet on täytynyt jättää kokonaan pois, josku otan maitokahvijuoma Frezzan kauppareissulla, mutta sitten tuleekin pahat oireet heti.

female77Re: Kaikki viljat pois?14.10.2021 5:57
Melkoisen paha reflu oli ennen ruokavaliomuutosta.

female77Re: Kaikki viljat pois?14.10.2021 6:02
Suola tosiaan närästää minua, joten esim raaka lohi mieluiten suolaamattomana, vaikka salaatin kera. Vakuumipakatussa voi olla botuliinia, täytyy olla tuoreempaa ilman tyhjiöpakkausta. Lihaa ja kalaa runsaasti. Avokadoja. Paljon avokado- ja oliiviöljyä.

SitrusRe: Kaikki viljat pois?14.10.2021 8:10
Ei ole tarvetta vältellä, ruokavalioni kivijalkoja.
Syön jopa ruisleipää. Riihiruista ei.
Lisäkeriisi ei sovi, juuttuu ruokatorveen.
Hiivaa en suosi.

female77Re: Kaikki viljat pois?14.10.2021 9:20
Sanot ettei ole tarvetta vältellä. Kuitenkin joudut syömään ppi-lääkkeitä. Joutuisin minäkin jos söisin viljoja ja maitoa. Ruisleivästä tuli kauheasti ilmaa vatsaan.

Ei paleo varmastikaan kaikkia auta, mutta ilman kokeilua ei voi tietää.

SitrusRe: Kaikki viljat pois?14.10.2021 9:44
Joo, joudun syömään, kun sairastan refluksitautia.

Olen viilannut ruokavaliotani 12 vuotta, joten tiedän
jo melko hyvin mikä mulle sopii ja mikä ei.
12 vuodessa on ollut aikaa kokeilla, erehtyä ja oppia.

RentukkaRe: Kaikki viljat pois?14.10.2021 11:06
Totta ei viljojen poisto välttämättä poista oireita ja kipuja. Jos on löysä sulkija niin se on löysä. Toki sitä voi ja kannattaa kokeilla, itse olen jättänyt vehnän pois, kaura käy, mutta riisi ei taas käy ollenkaan, avokado ei sovi eikä lohi, että ihan kokeilemalla se oma ruokavalio täytyy löytää.

female77Re: Kaikki viljat pois?14.10.2021 11:59
Kai se mun sulkija nyt oli löysä kun oli jatkuvaa happovirtausta suuhun asti. Mutta ei ole enää!

herkkisRe: Kaikki viljat pois?14.10.2021 12:31
Kiitos vastauksista. Tarkoitatko maitotuotteilla siis, että olet jättänyt myös juustot yms. vähääkään maitoa sisältävät tuotteet pois vai oletko vain korvannut maidot ja jugurtit jollain muulla?

Mietin siis, että onko ruokavalio tässä ihan ihan ehdoton, ettei esimerkiksi yhtään viljaa missään, vai auttaako jos karsii suurimmat tekijät pois? Tiedän, että hyvin yksilöllsitä, mutta kiinnostaa kuulla kokemuksianne:D

female77Re: Kaikki viljat pois?15.10.2021 11:45
No ainoastaan jotain juustoja olen voinut hieman pizzan päällä syödä, en muuta maitoa. Vuohenjuusto voisi sopia, mutta kovin suolaista. Liha, kalat, munat, vihannekset, hedelmät, sopiva rasva (pähkinät, sienet) riittävät korjaamaan. Alpro sokeritonta soijaa, mut sekään ei välttämättä sovi eikä ole paleotakaan. Sininen lenkki sopisi mutta suolaista on. Sipulit, kuplajuomat ja kahvi ovat huonoja. Rooibos on piristävä ja sopiva kuuma juoma.

Kannattaa kokeilla ensin ettei syö yhtään maitoa eikä viljaa. Sitten jos on auttanut, kokeilet seuraavaksi esim gluteenitonta ja katsot tuleeko itsellesi oireita. Ehkä ruuansulatusentsyymi on tarpeellinen aluksi, mulla oli Digestive Gold aluksi, sitten ei tarvinnut enää. Ehkäpä BlockBuster all-clear kävisi myös, syön sitä myoomien takia. Mitään refluksilääkkeitä en enää tarvitse. Kerro sitten miten sujui sinun kohdallasi? Olisi kiva kuulla oliko minusta apua.

female77Re: Kaikki viljat pois?15.10.2021 11:47
Siis todellakin gluteenittoman pizzan päällä juustoa. Unohdin kirjoittaa gluteenittoman edellisessä viestissäni.

herkkisRe: Kaikki viljat pois?15.10.2021 18:01
Kiitos! Okei, eli mitä jos ostaisi vaikka jonkun valmiskeiton esim maidottoman pinaattikeiton mihin on lisätty kuitenkin ainesosana vehnäjauhoa (niin kuin moneen muuhunkin asiaan...) niin onko sekin huono?

female77Re: Kaikki viljat pois?16.10.2021 8:22
Kyllä aluksi kannattaa jättää kaikki pois, ethän muuten saa mitään selvää siitä auttaako ruokavalio jos et kokeile kunnolla. Kaupan eineshyllystä ei mitään sopivaa saa, valmissalaattiannokset tietysti nutta ovat kalliita. Suututtaa kun ei saa mitään helppoa...asunnossa haisee ruualle kun liesituuletin on huono ja joutuu kypsenttää aina uunissa jauhelihoja jne.

HerkkisRe: Kaikki viljat pois?16.10.2021 18:24
Joo kiitos! Ihan vaan kyselen kun olen niin huonossa kunnossa nyt, että sairaslomalle jäänyt ja ruuantekokin tuntuu vaikealta. Yritin siis vain miettiä perus arkea helpottavia ruokia mutta ilmeisesti tämä maailma pyörii varsinkin vehnän ympärillä ja sitä on kyllä joka paikassa:D

female77Re: Kaikki viljat pois?16.10.2021 19:14
Jäitkö reflun vuoksi sairaslomalle? Manuka-hunajalla aikoinaan rauhoitin kipeää r-torvea.

Harmittaa kun on itsellä niin monta sairautta...

HerkkisRe: Kaikki viljat pois?17.10.2021 20:49
Joo jäin, koska jokainen liike ja ruoka on tuottanut kipua... kiitos vinkistä, täytyy kokeilla! Olen jopa vältellyt hunajaa kun jostain luin, että se voisi ärsyttää vatsaa.. mutta luulen, että tällä hetkellä toi ruokatorvi on se pahin ongelma, joten pistän testii !

HerkkisRe: Kaikki viljat pois?17.10.2021 20:56
Katselin noita Manuka-hunajan hintoja ja on aika tyyristä.. onko kokemusta mitä olet itse käyttänyt? Kannattaako ostaa ruohonjuuresta vai tilata jostain muualta?


Ja olen muuten nyt ollut täysin viljaton. Eilen söin vahingossa kermaviiliä ja aika paljonkin, mutta ei tullut oireita. Viljattomuus on ainakin pahimman korvennuksen ehdottomasti pitänyt poissa, mutta tietenkin näiden asioisen kanssa hyöty näkyy varmasti vasta kuukausien päästä

female77Re: Kaikki viljat pois?18.10.2021 6:40
Manukat ovat todella kalliita... Ostin kun sain erän 40% alennuksesta joskus Sinunapteekki-verkkokaupasta. Tämä on Wedderspoon Raw Monofloral Manuka Kfactor 16, täytyy olla suuri toi kerroin joka tässä on 16 jotta olisi tehoa. Ostin tarjouksesta 4kpl 500g purkkia, sitten on jos saisi korona tartunnan. Äidillekin riittäisi hyvin. Parasta ennen on 2024 joulukuu joten säilyykin vielä. Joskus söin jotain NewZealand Manuka-merkkiä.

Mulla muuten paleo alkoi näkyä jo muutaman päivän jälkeen...Hyvä että sulla on selvinnyt mahdollisesti jo jotain. Pystytkö olla juomatta kahvia? Minä olen jounut kofeiinitonta vaikkei pitäisi. Kahvi on paha.

female77Re: Kaikki viljat pois?18.10.2021 6:43
Itse söin lusikallisen manukaa paljaaltaan tyhjään vatsaan jotta se valui ruokatorveen, vähän vettä päälle ja söin vasta ouolen tunnin päästä. Kuumavesi tuhoaisi hunajan hyödyt!

female77Re: Kaikki viljat pois?18.10.2021 6:46
Saattaapi jollain olla epäsopivaa hunuja jos ei siedä sokeria. Keinotekoinen sokeri ei kuulu paleoon, mutta hunaja ehkä käy?

female77Re: Kaikki viljat pois?18.10.2021 6:51
Jos maito sulle sopii niin sitten saat valmisruokiakin, äiti syö esim Kokkikartanon pinaattikeitoa, jossa ei muistaakseni viljaa? Tomaatti-sipulikeitossa on sipulia ja maissia.

En pidä hunajasta tai makeasta, onneksi en hunajaa kauan tarvinnut.

herkkisRe: Kaikki viljat pois?18.10.2021 10:52
Kiitos! Ja joo, kahvin olen täysin jättänyt pois. Ennen tätä olen juonut vain watsa-kahvia, mutta enää ei pysty sitäkään ... Onko sulla tää "paha" vaihe yleensä kestänyt kauankin?

Illalla söin soija jogurttia ja join spirulinaa (vain vähän ja siitä syystä, että vitamiini tasotkin on varmaan ihan nollassa) niin kauhea korvennus oli yöllä... Vissiin toi soijakin pitää jättää pois tai spirulina, niitä mietin, kun muuten kaikki ruoka oli samaa kuin aikaisemminkin..

herkkisRe: Kaikki viljat pois?18.10.2021 10:57
ja tilasin nyt jotain Manuka-hunajaa, oli alennuksessa ja oli juuri tuota 16 tehosta! Toivotaan, että se auttaisi edes vähän, mutta tiedossa on, että kaikki mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi itselle... mutta onhan se tämmöisessä tilanteessa testattava!

Aloin myös miettimään, että pitäisi varmaan pariet 20mg aamulla vaihtaa 10mg aamulla ja 10mg illalla, koska yöt ja illat on pahimpia... Illalla otin kyllä gaviscon tabletteja, jossain vaiheessa antepsinia ja rennietä, mutta sama homma vaan jatkui... Sitten söin banaanin ja maitohappobakteerin ja sain nukutuks.. tiedä sitten mikä oikeasti auttoi

female77Re: Kaikki viljat pois?18.10.2021 12:40
Ei kahvi mitään pitkäkestoista aiheuta. Mutta ennen paleota oli päiväkausia yhtäjaksoista happovirtausta suuhun, nyt ei mitään sellaista siis enää. Eikä mitään lääkkeitä. Gavisconissa jota jouduin ennen käyttämään on alumiinia...Muuten, banaani ei sovi minulle, mutta sinulle kai sopii.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: