Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

EpätoivoKuinka paljon menee närästyslääkkeitä, apua kaivataan.29.9.2021 15:27
Noniin kiinnostais tietää kuinka paljon porukalla menee esim. Vaikeina aikoina närälääkettä naamariin, tai mikä on liikaa?
Tällähetkellä aamuin illoin 20mg esomeprazolia naamariin ja tarvittaessa rennietä, voiko esim 60mg päivässä ottaa yhteensä tai jopa 80mg? On kyllä kurja tauti, jatkuva paine/epämukavuuden tunne rintalastan alaosan tienoilla ja vaikka sydän on tarkistettu niin mielessä pyörii kokoajan että pumpustako se ottaa. Vk kuuria takana ja ruokavaliota on kovallakädellä muutettu, mm annokset minimiin, huolellinen pureskelu ja kahvinläträys minimiin. Välillä ollut vähän parempia päiviä ja välillä tuntuu että ei kummosempaa vaikutusta.

EpätoivoRe: Kuinka paljon menee närästyslääkkeitä, apua kaivataan.29.9.2021 15:29
Niin ja lisättäköön vielä muista oireista, kummalliset pistokset ympärikroppaa, kylkikipu, rintakipu, syväänhengittämisen vaikeus, vas. Hartiarengas todella jumissa, niskakipu ja mitähän vielä. Kuulostaako normaalilta?

PikeRe: Kuinka paljon menee närästyslääkkeitä, apua kaivataan.29.9.2021 17:02
Samanlaisia oireita, joista nivelrikko aiheuttaa osan.

Mutta refluksitautiin liittyy usea noista mainitsemistasi oireista ainakin minulla.

Minä se välillä testailen lääkkeettömyyttä, huonoin tuloksin.

Aiemmin söin Esomepratsolia 20-40mg/pvä, Somacia sama. Nyt käytössä Pariet ja selviän pääosin 10mg/pv. Toisinaan 2×10 mg/pv.

Tähystävä lääkäri on alunperin määrännyt Esomepratsolia 40mg/pvä. Eka tähystys v 2015, jossa diagnoosi varmistui. Viimeisin tähystys 1/2020, jolloin myös määrättiin 2×20mg Parietia. En tuota 40mg:aa ole ottanut pitkiin aikoihin.

minäRe: Kuinka paljon menee närästyslääkkeitä, apua kaivataan.30.9.2021 11:05
Hei! Mä söin joskus esomepratzolia jopa 80mg päivässä lääkärin määräyksestä ja mikään ei tuntunut helpottava ja olo vaan paheni. Kun tajusin vaihtaa lääkkeen pariettiin niin johan helpotti. Lääkäri myös sanoi, että jos 40mg päivässä ei esomepratzolilla auta tai edes 60mg niin ei se siitä ylöspäin se teho parane, sivuoireet vaan lisääntyy. Siksi suosittelisin ehkä kokeilemaan tota pariettia. Kannattaa nimittäin lukasta se esomepratzolin "mahdolliset haittavaikutukset", koska mulla ainakin lisääntyi siitä vaan rintakehä kipu.

Lisäksi jos vaivaan kuuluu myös niska ja hartiakipua niin suosittelisin avaamaan fasettilukot selästä esim kahden tennispallon avulla, sillä se lisää painetta rintakehään ja koko kroppaan vaikka selässä ei tuntuiskaan kipua.

Paranemisia!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: