Keskustelu

HillaVinkki!24.9.2021 20.44
Muistakaa huomioida alginaatin määrä refluksilääkkeissänne (en tarkoita PPI tai H2 lääkkeitä), sillä niiden vaikutus on tutkimuksissa osoittautunut lähes yhtä tehokkaaksi kuin PPI-lääkkeet. Tämän vinkin annan siksi, kun osa täällä on kertonut, että PPI-lääkkeistä tulee paljon sivuvaikutuksia. Alginaatti tuotteista harvemmin tulee.

No mistä tätä saadaan? Suomessa esimerkiksi gaviscon purutabletit ja galieve sisältävät tätä. Gaviscon sisältää alumiinia, joten galieve saattaa olla parempi vaihtoehto (joskaan refluksin takia en suosittele valitsemaan ainakaan sitä piparmintun makuista, mielummin nesteenä). Kuitenkin Suomessa myytävät alginaatti tuotteet sisältävät suhteessa hyvin vähän alginaattia, joten vaikutus ei välttämättä ole tajunnan räjäyttävä. Siksi esimerkiksi ulkomailla myytävä gaviscon advance ja reflux gourmet sisältävät tätä enemmän kuin Suomessa myytävät tuotteet. Nämä siis ovat tehokkaampia kuin mikään Suomessa myytävä tuote, mutta silti kuulemma parempiakin on.

Alginaattihan on siis lähtöisin ruskeasta merilevästä eli rakkolevästä. Se on ehdoton helpotus ollut monille refluksin kanssa kärsiville, mutta valitettavasti Suomessa tieto ja puhe tästä on ollut HYVIN vähäistä eivätkä lääkärit siitä yleensä mainitse PPI-lääkkeistä saatava rahan kiilto silmissään.

Jos joku teistä löytää tuotteita, jotka sisältävät tätä alginaattia PALJON, infotkaa myös minulle! En ole kerennyt etsimään muita tuotteita, joten mielelläni otan vastaan suosituksia. Katsoin, että Kanadassa tätä sisältäviä refluksi lääkkeitä olisi, mutta eihän sieltä sitten mikään toimita edes Eurooppaan asti...



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: