Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

HMPToupet12.8.2021 13:15
Nyt on vihdoin leikkausaika saatu ja minulle tehdään syyskuussa Toupet -tyyppinen versio ilmeisesti alasulkijan jäykkyyden tms. vuoksi. En tajua, miten sulkija voi sekä valskata että olla laiska... Oireita ollut 25v ja vuoden yöllistä happojen ylösnousua ja palleatyrä aiheuttaa aika kovia kipuja.
Manometria oli maaliskuussa ja ph-mittausta ei tehty ollenkaan, kun kukaan ei kyseenalaistanut happojen ylösnousuja.
Löysin todella vähän juttua täältä niiltä kenet on leikattu Toupet -tyyliin. Olisin kiitollinen niistäkin toipumiskertomuksista.
Eniten hirvittää jos tästäkin mallista tulee jostain syystä liian tiukka tms. ja luin jostain, että pitäs opetella feikkiröyhtäisyä, että saisi jumittuneen ruokatorven auki. Se hirvittää, onko tästä kokemuksia? Mitä tehdä jos ruoka jää kiinni?
Oletteko leikatut saaneet pahoinvointilääkkeitä reseptillä jos teille leikkauksen jälkeen tulee oksennustauti tms. Vai miten kummassa voi estää oksentamisen, ettei hajoita paikkoja?

HMPRe: Toupet15.9.2021 9:56
Lisään tähän nyt sitten oman leikkauskertomukseni Toupet -tyyppisestä fundoplikaatiosta. Floppy Nisseneitä täällä näyttäisi olevan, mutta en löytänyt Toupetia.
Olen siis 25v sairastanut refluksitautia ja viimeinen vuosi oli rajua happojen ylösnousua ja kipuja pallean kohdalla liukuvasta palleatyrästä johtuen. Söin 16 v säännöllisesti Esomepratsolia, se sopi minulle parhaiten. Viimeisen vuoden lisänä oli Gaviscon sekä Ziverel geeli. Minulle tehtiin vain manometria koska happojen ylösnousua kukaan ei kyseenalaistanut ja tämän perusteella päädyttiin Toupetiin. Vatsan alasulkija on jotenkin kai jäykkä vaikka valskaakin samalla. Lähetteestä leikkaukseen kului aikaa tasan vuosi.

Leikkaus tehtiin päiväkirurgisena toimenpiteenä. Leikkauspäivän aamuna näin pikaisesti kirurgin ja hän kertoi, että minulle tulee kovaa kipua ruokatorveen aivan, kuin puukolla iskettäisiin. Olin niin hermostuksissani, että en tajunnut kysellä sen tarkemmin. Otin vain nöyränä tiedon vastaan, että tämmöstäkin olisi luvassa. Olisi ollut hyvä tietää, mistä kipu johtuu ja kauanko kestää.
Kävelin itse leikkaussaliin ja menin pötköttelemään leikkauspöydälle ja aloin toivomaan, että nukuttaisivat nyt äkkiä niin jännitys loppuisi.
Heräsin melko pian heräämöön tuomisen jälkeen ja olin tosi kipeä ja pahoinvoiva vaikka olin saanut pahoinvoinninestolääkitystä. Sain lisää lääkkeitä ja toipuilin sängyllä. Sanoivat, ettei haittaisi vaikka oksennan/yökin, mikä oli täysin uusi juttu, kun luulin, että sitä pitäisi nimenomaan välttää... En onneksi edes yökännyt vaikka olo oli huono.
Jännitti saanko nieltyä mitään, mutta hyvin meni vesi alas pikku hörppyinä ja samoin jogurtti ja mehu. Hissun kissun nieleskelin n. 0,5 tl kerrallaan.
Pääsin onneksi iltapäivällä kotiin toipumaan ja pahoinvointi alkoi lientyä, kun sain lisää kipulääkettä.
Ensimmäiset kolme päivää olin kipeä ja ne puukoniskukivut, mistä lääkäri varoitteli olivat ruokatorven kramppeja. Niitä tuli minulle lähinnä ylösnoustessa sekä juodessa nesteitä. Nesteet oli hankalin saada alas. Smoothiet jne vähän paksumpi meni paremmin. Kaiken kaikkiaan ihan hyvin sain koko ajan tavaraa alas ja toipuminen oli tosi nopeaa. Kaupat ovat onneksi pullollaan kaikkea juotavaa vällipalaa. Viikon päästä leikkauksesta ei ollut enää kramppeja tai ne olivat vaihtuneet lähinnä voimakkaasee hikkaamisen tunteeseen. Leikkauskipuja ei ollut enää yhtään sekä pystyin tekemään jo normimittaista kävelylenkkiä. Toki niistä väsyy enemmän. Kävely oli erittäin suotavaa hetimmiten. Cuplatonia käytän, kun ilmaa kertyy mahaan, mutta sekään ei ole mitenkään häiritsevää.
Leikkauksesta on nyt kaksi viikkoa ja en ole vielä uskaltanut syödä mitään kiinteämpää. Ohjeissa sanottiin, että kolmannella viikolla nielemisvaikeudet ovat suurimmillaan ja leikkauksen jälkeen tietty niin en nyt vielä ala hurjastelemaan ruoan kans. Paino ei ole juurikaaan pudonnut eli hyvin olen saanut tavaraa alas. Olen hoikka ennestään niin tätä asiaa pelkäsin eniten, että kuihdunko olemattomiin...
Vointi on tällä hetkellä aivan loistava! Kaikki kivut ovat pois ja närästys on pois. Voin juoda kahvia ja syödä suklaata ihan normisti eikä buranakaan aiheuta närästystä enää. Mahalaukussa tuntuu kuin olisi tulimeri valloillaan, mutta poltot eivät nouse ruokatorveen enää. Olen niin onnellinen ja kiitollinen operaatiosta ja voin paremmin kuin moniin vuosiin. Toivottavasti tämä tilanne jatkuisi vielä pitkään.

PikeRe: Toupet15.9.2021 10:51
Hienoa kuulla että olet tyytyväinen vaikka hyvin kyllä kuvailit kipujasi ja oloasi leikkauksen jälkeen.
Mutta parin viikon kipu verrattuna vuosikausia kestävävään kipuun on helpotus.

Hyvää syksyn jatkoa ja voimaantumista sinulle 💜Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: