Keskustelu

NexiumRefluksileikkaus /ennen ja jälkeen27.2.2010 19.27
Olen 45v mies ja kärsinyt närästysvaivoista vuosia. Nyt vihdoin oman lääkärin lähettämänä pääsin noin pari vuotta sitten tarkempiin tutkimuksiin. Näin kauan on prosessin alusta aikaa kulunut ja nyt ollaan siinä pisteessä, että leikkaukseen olen menossa. Gastroskopiassa todettiin lisäksi suuri palleatyrä. Mitä leikkaukseen tulee, niin tällä hetkellä ei vielä kovin paljon jännitä, mutta eiköhän se jännitys kasva mitä lähemmäksi H-hetkeä mennään. Leikkauspäivä on ensi viikon maanantai. Eniten paineita aiheuttaa se, että olen ollut kerran elämässäni leikattavana (-94 polvi) ja silloin kävi huonosti kun sain sairaalabakteerin! Siitä toipuminen kesti kauan! Mielessä pyörii, ettei vaan taas käy yhtä huono tuuri? Toimenpide tehtiin nimeltämainitsemattomassa Helsinkiläisessä yksityissairaalassa! Mutta kyllä tuleva leikkaus kieltämättä vähän alkaa jännittämään.

refluksitautiRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen28.2.2010 0.18
Kylläpä ollut huono tuuri että sairaalabakteerin oot saanut ja vielä yksityissairaalassa. Veditkö koko mestan oikeuteen?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen2.3.2010 10.50
Viisi päivää H-hetkeen.

refluksitauti: sain kyllä korvaukset vahingosta, mutta eihän mikään raha korvaa pilalle mennyttä polvea.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen4.3.2010 0.16
Syötkö salpaajia ihan tavallisesti leikkauspäivään asti?

Toivottavasti ei nyt olisi niin huono onni kuin edellisellä kerralla siellä sairaalassa! Missä sairaalassa sinut nyt leikataan?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen4.3.2010 9.08
Kyllä vaan, otan Nexiumin vielä leikkauspäivän aamuna.

Toivotaan, että onni potkisi tällä kertaa. Kanta-Hämeen keskussairaalassa leikataan.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen5.3.2010 12.55
Kaksi päivää H-hetkeen.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen5.3.2010 20.10
Aiotko tehdä ruoka/juomapuolella mitään erikoista nyt viikonloppuna?
Kuinka monen viikon sairaslomaan olet töissä varautunut?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen5.3.2010 20.44
En muuten kuin että sunnuntaina ei saa syödä enää mitään raskasta. Varmaan menee keitto puolelle (kantarellikeittoa tai muuta vastaavaa).
Sairaslomalla olen ollut jo lokakuusta lähtien johtuen suhteellisen raskaasta ammatista (logistiikka). Vatsa on ollut senverran kipeä. Välillä vähemmän kipeä ja toisinaan niin kipeä, että meinannut lähteä samantien sairaalan päivystykseen. Mutta leikkaava lääkäri puhui 5 viikosta toipumiseen, jota kyllä hieman itse epäilen. Luulen, että 5 viikon jälkeen ei pahemmin raskaita nostoja vielä tehdä, joita joudun työssäni kuitenkin tekemään? Enkä aio kyllä pelleillä terveyteni kanssa menemällä liian aikaisin töihin. Vaihdan ennemmin vaikka ammattia!

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen6.3.2010 15.42
Mie sain vielä sunnuntaina ruokaa osastolla, mutta aamusta ei sitten enää mitään. Tsemiä!!!!
Leikkaako Tomminen siut? Leikas miut ja oon tyytyväinen häneen.
Toivottavasti menee paremmin kuin miulla ja siulla edellisellä kerralla.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen6.3.2010 18.28
Minä menen vasta maanantai aamuna sairaalaan.
Juu, Tomminen leikkaa. Toivotaan, että sujuu ongelmitta. :-)

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen6.3.2010 20.56
Yksi päivä H-hetkeen.

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen6.3.2010 21.08
Itse kävin operaatiossa torstaina. Ruokavalio on vellimäistä seuraavat pari viikoa, sillä sen verta tuossa turvotuksen laskussa suunnilleen menee. Tällä hetkellä olen tässä nautiskellut pirtelöistä ja muista kaloripitoisista juomista, jottei paino pääsisi laskemaan (menisi alipainon puolelle).

Itse leikkaus oli helppo kokemus, ja olo oli jo samana iltana pirteä. Ainoastaan juominen ja syöminen on hiukan työlästä. Itse pystyn myös onneksi röyhtäisemaan, jolloin vältyn suuremmilta kaasuongelmilta. Tähän mennessä ei ole kyllä mitään ikävää sanottavaa, ja voin varmaan myöhemmin syödä kaikkea normaalia joka oli ennen kiellettyä.

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen6.3.2010 21.26
Tosiaan, netissä tuntuu liikkuvan kauhutarinoita tästä operaatiosta. Kuitenkin yli 90% kaikista operaatioista päättyy ilman minkäänlaisia pysyviä oireita. Dysfagiaa, eli nielemisvaikeutta ilmaantuu noin 5-7% kaikista leikatuista. Tutkimustuloksia on kuitenkin vaikea pitää ajantasalla, ja ne saattavat vaihdella suurestikin eri maiden välillä.

Leikkausta ei siis kannata mitenkään pelätä, vaan jos oikeasti painonpudotus, ruokailutottumusten muutokset yms. eivät auta, niin ei muuta kuin gastroenterologian erikoislääkäriin yhteyttä. Itse olen hiukan yli parikymppinen, hoikka ja kaikinpuolin terve. GERD on vaan vaivannut jo 15-vuotiaasta lähtien ja lopultakin tajusin hakeutua leikkaukseen.

Tosiaan, kirurgi sanoi ettei viiteen viikkoon saisi ponnistella ja oksentaa mitenkään. Fundoplikaatio saattaisi oksentamisesta löytyä, ja palleaa kun on leikelty niin se ponnistaminen on hiukan vaarallinen yhdistelmä.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.3.2010 12.18
Tervetuloa Make sivustolle!
Hyvä, että leikkauskokemuksesi on positiivinen!

Leikkauksesta täällä onkin jo puhuttu viime joulukuusta asti - erityisesti ennen nimimerkki Niitulin leikkausta. En tiedä ehditkö lukea Niitulin tarinan -- ei kauhutarina mutta ei ihan perinteinenkään ....
Niitulin leikkauksessa tapahtunut vuoto ja siitä seurannut turvotus kuului todellakin harvinaisuuksiin (1%) -- ja suoliston toiminnan "pysähtyminen" tässä mittakaavassa kaiketi vielä enemmän harvinaisempi ... mutta tällaisiakin voi tapahtua ... Niituli, hatunnosto positiivisesta asenteestasi - ja kaiken päätteeksi vielä flunssa ja Norovirus päälle - on ollut melkoinen alkuvuosi sinulla! Estikö mansetti (mahansisällön) oksentamisen?

Muille kiinnostuneille, sivustolla oli helmikuussa tuolla uutisissa leikkausosio, jossa oli esitelty noita leikkauksen jälkeisiä oireita ym. tutkimusten puolelta. Ne on nimenomaan Suomesta saatuja tuloksia. Pari positiivista leikkaushaastattelua löytyy myös päävalikosta "Refluksi: Leikkaushoito" (toisella mansetti jo purkautunut). Tulevaisuudessa yritän saada sinne enemmänkin haastatteluita (myös yhden epäonnistuneenkin, jos suinkin kyseinen henkilö haastattelupyyntöön suostuu).

Tsemppiä Nexium! Pidetään peukkuja ettei tule mitään ekstrakuvioita!

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen8.3.2010 14.39
Nyt on sitten Nexium - nimimerkin leikkauspäivä - toivottavasti kuullaan piakkoin hyviä uutisia!

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen8.3.2010 14.47
Toivottavasti kaikki menee hyvin, ja kuten suurimmalla osalla ihmisistä.

Omalla kohdalla ruokailu alkaa jo sujua paremmin, ja voin syödä jo pehmeää kiinteää ravintoa. Erittäin hyvin pureskeltuna ja pieniniä annoksina tosin, mutta tekeepähän hyvää. Eipähän rasvaiset perunatkaan närästä enää, ja saa sitä tarvittavaa energiaa.

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen8.3.2010 19.33
Ja kuinka ihanaa se onkaan, ku saa pureskella jotain. Pieniä annoksia menee edelleen alas, mutta eipä paino nouse :D

Oksentamaan en pysty, mutta tuo refleksi on kovin kamala ja voimakas. Tuli vaan limaa ja ilmaa ulos. Mutta toivotaan, ettei noita oksennustauteja iske kovin usein.

Ravintolassakin käytiin miehen kanssa sunnuntaina. Hän otti alkupalan, pääruuan ja jälkiruuan. Mie otin "voileivän" samaan aikaan kun hän sai alkupalat ja oltiin valmiita yhtä aikaa. Mutta hyvin sujui.

Toivottavasti Make kaikki menee jatkossakin ja ihana kuulla noin positiivinen tarina. Omani oli vähän toisenlainen, mutta parempi jo nyt. Ja toivottavasti kuullaan kohta Nexiumista jotain.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen9.3.2010 15.13
Hei Nexium, miten leikkaus meni ja mikä olo nyt?

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen10.3.2010 19.15
Ja ehkä jo torstaina kuulemme Nexiumin voinnista ... ?

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen11.3.2010 9.39
Nexium on toivottavasti hänellä meni hyvin ja on toipunut loistavasti

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen11.3.2010 17.47
Nexium: toivottavasti ei ole käynyt niin kuin miulle kävi tai muutakaan ikävää, sairaalabakteeria tai jotain muuta

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen11.3.2010 22.21
Vähän jo kyllä mietityttää miksi ei kuulu mitään .... :-(

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.3.2010 16.25
Täällä ollaan hengissä vielä. :-)

Leikkaus meni hyvin, mutta olen ollut niin väsynyt etten ole jaksanut koko konetta avata. Minulta löytyi leikkauksessa maksasta jotain kiinnikkeitä, eli joskus on kai jossain sattunut. Luultavasti taekwondossa jota olen aikoinaan harrastanut ja siinähän vatsaan kohdistui koviakin iskuja. Mutta nyt myös ne kiinnikkeet on poistettu. Palleatyrä korjattu ja tehty mansetti.
Maanantaina menin sairaalaan aamulla klo 7.00 ja aika oli 7.30. Inhottavaa leikkauksen odotusta kesti klo 14 saakka jolloin minut siirrettiin leikkaussaliin. Olin saanut noin klo 12.30 esilääkkeen jolloin ei mennyt kauaa kun nukahdin ja heräsin kun minua lähdettiin viemään saliin. Seuraavan kerran heräsin heräämössä ja ihmettelin missä olin? Osastolle siirto n. klo 19.

Ensimmäisen kerran sain syötävää tiistai aamuna, jotain vellin näköistä ja mustikkasoppaa ja mehua. Paljoa ei alas mennyt ja tuli hiukan huono olo. Kipulääkettä sain pistoksina. Ruokailuaikana oli taas jotain velliä ja kala/parsasoppaa sekä rahkaa. Rahka meni alas ja vähän velliä, mutta soppa ei. Juomana mehua. Iltapalalla taas jogurttia ja mehua, muu ei mennyt alas. Keskiviikko aamuna 2dl jogurtti ja mustikkakeitto meni aika helposti. Klo 12 ruokailu ei ollut nälkä ja heti ruokailun jälkeen kotiin päin. Kipulääkityksenä Panacod pore, josta poreet pitää sekoittaa pois, muuten sattuu ruokatorveen. Vaimon tekemät soseet menee jo hyvin alas ja vanukkaat myös. Tänään join ekan kerran kahvia puolikuppia. Kurkusta nousee paljon toisinaan limaa, jota saa syljeskellä pois. Vähänkin isompi sosemäärä kerralla jää jumiin, mutta kun syö hitaasti, niin ei ongelmia. Kylmästä mehusta ja jäätelöstä tulee inhottava hikka.
Tänään olin ulkona pihalla haukkaamassa happea. Sairaslomaa sain tasan 6 viikkoa ja tarkistus tähystysaika on kesäkuussa. Mutta, tästä se lähtee pikkuhiljaa etenemään paremmin ja paremmin. Ainut vaan että on tosi väsynyt. :-)

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.3.2010 16.28
Niin, eikä muuten närästä! :-)

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.3.2010 16.37
Sehän upeata kuultavaa :-)!!
Huilaa rauhassa!

Vielä varmistan, että olihan sulla tähystysleikkaus?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.3.2010 17.02
Juu, kyllä oli tähystämällä tehty. 4 reikää ylä vatsalla navan yläpuolella rivissä, yksi reikä rintalastan kohdalla.

ahmRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.3.2010 17.08
Nexium, hienoa ja hyvää jatkoa toipumiseen!

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.3.2010 17.57
Hienoa kuulla, että meni aivan loistavasti ja ruoka menee hyvin alas asti.

Pikaista paranemista ja hidasta syömistä :D
Sitä tuo tosiaan on, mutta tuleepa syötyä terveellisesti.

refluksitautiRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.3.2010 20.24
Hyvä, että meni hyvin. Itse harkitsen myös vakavasti leikkausta. En tiedä kannattaisiko näillä oireilla sitten mennä leikkaukseen. Runsasta röyhtäilyä, lievää rintakipua ja kipukohta tuntuu paineltaessa, ärsytystä kurkussa ja yskää. Oireet ilmaantuvat varsinkin syödessä ja juodessa. Minulla on löysä vatsaportti, joka falskaa kuulemma 5cm alueelta. En tiedä, mitä tämä täysin tarkoittaa, mutta minusta kuulostaa aika suurelta. Oireita on jatkuvasti vaikka syön nexiumia 40/20mg tarpeen mukaan.

JoyRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.3.2010 22.33
Mukavaa ja rohkaisevaa kuulla, että leikkaus on onnistunut. :) Rauhallista toipumisaikaa!

zoltRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen15.3.2010 18.40
Onnittelut sinulle että olet närästyksestä päässyt eroon!!!

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2010 8.15
Nyt alkaa jo aurinko paistamaan. Närästänyt ei ole edelleenkään yhtään ja soseruokia olen syönyt ihan hyvin. Itsetehtyä soseutettua keittoa, vanukkaita, itsetehtyä rahkaa ja tänään lautasellisen kauralesepuuroa kunnon voisilmän kera. :-)
Syödessä vielä limaa erittyy jonkin verran, mutta sekin on vähentynyt. Särkylääkkeitä otan tarpeen mukaan. Loppuviikosta kokeilen syödä ''oikeaa'' ruokaa eli lihapullia kastikkeessa ja perunaa sekä keitettyjä porkkanoita.
Yksi ongelmakin kyllä on... vatsa ei ole vieläkään toiminut vaikka otan joka aamu Levolacia. Tosin eihän suolistoon ole ehtinyt kertyä vielä massaakaan! Tarvittaessa täytyy ottaa peräpuikko avuksi jos ei ala tapahtumaan?
Mutta kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen ainakin tällä hetkellä. Tämä väsymyskin varmaan jossain vaiheessa helpottaa. :-)

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2010 9.47
siehän uskallat syödä nopeesti "kunnon" ruokaa. Mie oon nyt vasta viikko sitten alkanut syödä raakaa ruokaa, kuten porkkanaa, hedelmiä, salaatteja yms. Hyvin menee alas. Suoli toimii nyt jo 2 viikkoa ilman duvalacia, mutta alku oli kamala. Miullakin kesti pitkään ennen ku alkoi toimia, mutta miulla oli se häiriö. Pitääkö suolistosi mitään ääntä? Tuleeko ilmaa ulos? Mie olin onneni kukkuloilla, kun suolisto päästi ekan pienen äänen sekä ekan pierun. Oli ihana, että suoli alkoi toimimaan niin tuntui elämäkin paremmalta.

Tässä olis vielä kaksi päivää ja sitten töihin takas. Johan sitä on oottanut kovasti. Ruoka menee alas, mutt heti saa huomata jos syö liian isoja paloja tai liian nopeasti, kaikki jää jumiin. Limaa ja sylkeä tulee vieläkin enemmän kuin aikaisemmin. Mutta eiköhän tuo tasoitu.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2010 13.32
Juu, kyllä minullakin ilmaa tuli ulos jo heti sairaalassa. :-) Muutenkin suolistosta kyllä kuuluu normaaleja ääniä, mutta ei ole ulos tullut mitään. Kyllähän siinä varmaan jonkin aikaa kestää ennenkuin suolistoon alkaa massaa kertymään? Viljatuotteethan sitä pääasiassa kerryttää eniten ja yleensäkin kuitupitoinen ruoka.

Virtsaaminen onnistui jo heti leikkauspäivän iltana, tosin pienellä aivojen huijaamisella eli vesihana valumaan. Sitä jatkui vielä vkl:n kotona, mutta rakko toimii jo normaalisti.

Tänä aamuna aamupalalla ei tullut yhtään limaa ulos, mutta nyt aterialla taas sai kokoajan käydä syljeskelemässä. Aterialla söin tomaatti-vuohenjuustokeittoa ja söin yhden viipaleen ruislimppua, josta oli kovat reunat leikattu pois. Ja hyvää oli, eikä jäänyt yhtään kiinni kun pieniä paloja otti kerrallaan ja kunnolla pureskeli.

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2010 14.13
Kuulostaa hyvälle!!! Tuo eka kiinteän syönti oli loistavaa. Hampaat sai jotain tekemistä. Nam :D

Miulla on vieläkin ongelmia ruuan kanssa. Menee kyllä helposti tukkoon ja sitten saa juosta vessaan yökkimään. Mutta hitaasti, hitaasti ja hyvin pureskellen.

Onko sinulle tullut nälkä vielä? Siis että maha kurnii ja on oikeasti nälkä. Minulle ei ole vieläkään tullut, että pitää tuon kellon mukaan syödä koko ajan. Muutoin ei tuu mitään. Jano tulee kyllä, mutta nälkää ei ole vieläkään tullut.

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2010 14.19
Kannattaa välttää tuota yökkimistä jos vaan mitenkään voi - siis välttää kaikkea mikä sitä aiheuttaa. Yökkääminen on nimittäin aina sille fundoplikaatiolle huonoksi, ja voi pahimmillaan löysentää sitä.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2010 15.29
Kyllä itseasiassa on oikein nälkäkin ollut, maha on kurninut. Olen yrittänyt syödä ainakin jotain parin tunnin välein eli n. 5-6krt päivässä. Paino on pudonnut ekan viikon aikana 3-4kg, riippuu vähän mihin vuorokauden aikaan käy vaa'alla. En usko että paino ainakaan paljoa tuosta alaspäin tulee, josko yhtään?

Leipä kyllä maistui tosi hyvälle. :D

missusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2010 15.30
Make, kuka sinut leikkasi ja missä sairaalassa?

Miten suoliston käynnistyminen leikkauksesi jälkeen? onko sinulla ollut limaa?

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2010 15.42
Leipä on ihanaa. Mutta ruisleipä meinaa kovasti tökkiä vastaan, vaikka kuinka pieninä palasina pureskelee. Pitää tosi hitaasti syödä. Välillä oikein ärsyttää. Miulla on paino lähtenyt nyt 10 kiloa jo, mutta johtuu osaksi varmaan tuosta ettei oo nälkä niin tulee syötyä pieniä annoksia. Ja syödäänhän me todella terveellisesti, kun hyvin pureskellaan ja hitaasti syödään. Niinhän sitä suositellaan. Voi olla, että vielä lähtee jonkin verran siun painoa, kun suolisto alkaa toimimaan.

Tuota yökkimistä tulee miulla ainakin todella paljon...aluksi oli päivittäin, sitten viikoittain ja oli se hiivatin noroviruskin kylässä. Mutta täytyy keskustella asiasta lääkärin kanssa.

Sitrusjälkitarkastuksesta16.3.2010 15.54
...se varmaan tehdään nukutuksessa, vai?

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2010 16.24
OYS:ssä dosentti leikkasi, nimeä en nyt muista... pitääpä kaivaa se kun ehdin.

Leikkauksen jälkeen oli muutaman päivän ummetusta, mutta luumukuuri toimi ja viikon kohdalla kaikki oli ok. Limaneritys on ollut normaalia, mutta liian isoilla annoksilla sitä saa kyllä sylkeä. Kiinteää ruokaa maistoin hiukan, mutta se tuntui tarttuvan - seuraavan kerran koitan kahden viikon kohdalla. Normaalipainoisten kannattaa nauttia pirtelöitä ja kaikkea kaloripitoista, jotta paino ei pääsisi hirveästi laskemaan. Itse tässä vajaan 2vk kohdalla vetelen suklaata, sillä se sulaa eikä jää kiinni.

_XRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2010 18.09
pystyitsä syömään luumuja ekalla viikolla?

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2010 18.15
Luumupilttiä vetelin, kun ei tuo kiinteä oikeen alas mene. Nyt syön sienikeittoa, johon dippailen vaaleaa leipää. Pitää koittaa kahden viikon kohdalla vähän paremmin tuota kiinteää. En halua mitenkään riskeerata, sillä kirurgi nimenomaa kielsi kaikenlaisen oksentamisen/ponnistamisen viideksi viikoksi leikkauksen jälkeen.

missusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2010 18.15
soseet, pirtelöt, puurot on hyvää vakikamaa leikkauksen jälkeen. tärkeintä muistaa hidas syöminen!

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2010 18.30
Jeps, ne ovat hyviä myös ihan ilman leikkaustakin - niitä syödään ihan vapaaehtoisesti päivittäin täälläkin :-)

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen17.3.2010 9.01
Jeee!!! Kävin äsken ekaa kertaa pöntöllä, tosin pienellä avustuksella eli peräruiskeen (Microlax) avulla. Kyllä voi ihminen tulla pienistä asioista iloiseksi. :-)

Nyt vaan lisää puuroa naamaan, että tulee massaa suolistoon. Luumua en voi syödä, koska olen allerginen. Eilisen aikana söin muuten yhteensä 4 ruislimppuviipaletta! :D

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen17.3.2010 10.18
Muistan sen tunteen. Ne on elämän pieniä iloja :D

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen19.3.2010 14.23
Nyt ymmärrän tuon limaisuuden hiukan paremmin:

Leikkauksesta nyt 2vk 1vrk. Voin syödä jo vähän karkeaa, mutta tuo helposti tuppaa aiheuttamaan tulpan tuonne fundoplicaatioon/alempaan sfinkteriin. Tuo aiheutuu aina jos satun ajatuksissa syömään vähänkin isomman palan ruokaa.

Sitten kun se fundoplikaatio tukkeutuu hetkeksi, niin kaikki normaali limaneritys alkaa pakkautumaan sinne leikkauskohtaan. Limaahan siis erittyy aika suuri määrä, ja normaalisti se niellään koko asiaa tiedostamatta. Jossain kohtaa tuo lima on täyttänyt sitten koko ruokatorven, ja ylemmässä sulkijassa alkaa kurkunpään kohdilta tuntumaan paine. Tuossa kohtaa sitten juostaan lavuaarille ja syljeskellään sitä limaa muutama desi altaan pohjalle.

Eli jos tuota tulee niin kannattaa syödä pienemiä määriä kerralla. On hiukan ikävähkö tunne.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen19.3.2010 14.45
Kuinka moneksi minuutiksi teillä kaikilla on jäänyt pala ruokatorveen vai onko se lähtenyt jo seuraavalla nielaisulla? Ja kaikillahan palat on lähtenyt liikkeelle ilman lääkärikäyntiä?

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen19.3.2010 14.58
Kyllä se sinne aina on sulanut/alas mennyt. Luin jostain gastroenterologian lääkärin kirjoittamasta lappusesta, että yleensä 5-15min voi kestää se olo. Tuohon aikaan ne on itselläkin aina alas menneet, mutta tuo lima on kieltämättä kohtuu rasittavaa määränsä puolesta.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen19.3.2010 15.11
Sehän hyvä, että on lähtenyt itsestään liikkeelle.

Pala voi jäädä myös kiinni niin, että se vaatii sairaalakäynnin. Jos sylki menee lävitse niinkuin usein käy, odotellaan josko pala lähtisi itsestään liikkeelle tai sitten mietitään muita toimenpiteitä palan poistamiseksi. Olkaa tosissaan varovaisia niiden isojen palojen kanssa!

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen19.3.2010 19.09
miulla tulee vieläkin noita vessaan juoksemishetkiä ja äsken ravintolassa...sitä menee niin helposti liian iso pala tai liian nopeaa tahtia alas ja sitten ottaa todella päähän.
Miulla auttaa myös tuo, että pystyn röyhtäisemään. Jos ei tule röyhtäisyä niin sitten saa odottaa pitkään, että olo helpottuu.

refluksitautiRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen20.3.2010 13.15
Eilen sanoi lääkäri minulle, että on myöhäistä itekä kun on paskat housussa. Eli leikkaus tulee olemaan kait väistämätöntä minulle. Jatkuvat oireet, vaikka on lääkitys päällä. Ja ei nämä mitään pikkuoireita ole, vaan todella vittumaisia. Jatkuva yskä, kurkun ärsytys ja röyhtäilyjä.

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen20.3.2010 14.16
Omalla kohdalla leikkaus on ehdottomasti nostanut elämänlaatua. Tällä hetkellä tosiaan reilut 2vk leikkauksesta, ja syöminen on hidasta sekä vaivalloista. Liian ison määrän nielaiseminen tuntuu ikävältä, ja liian ison palan nielaiseminen vielä ikävämmältä.

Nuo ovatkin sitten ne ainoat sivuoireet. Veikkaan noiden katoavan tässä lähikuukausien aikana lähes kokonaan, ja sitten olo on kohtuu "normaali". Olen kuitenkin tässä jo vedellyt mm. valkosipulidippiä ja sipsejä, kahvia, limukkaa, suklaata, pekonia jne. Kaikkea sitä mitä ennen en ole voinut. Refluksioireita ei ole ollut minkäänlaisia. Ei kurkunpäässä, ruokatorvessa tai nielussa. Ainahan leikkauksessa on riski, ja n. 5% jää jonkunlaisten oireiden kanssa vielä leikkauksen jälkeenkin. Oma lääkevaste tuntui myös heikolta, sillä se refluksi uusi ja uusi jatkuvasti. Punnitsin sitten, että pienillä oireillakin leikkaus on parempi kuin jatkuva tuska.

En ole vielä toistaiseksi myöskään katunut leikkausta, ja toivottavasti tähän löytyy myöhemmin toisenlainen, ei uusintaleikkausta vaativa hoitokeino.

refluksitautiRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen20.3.2010 14.32
Olen käynyt miettimään, että onkohan mulla keuhkoissakin jotain mätää, kun yskittää aivan helvetisti. Ja mitäköhän tämä hillitön yskä pidemmän päälle sitten oikein tekee. Ottaa kohta vissiin noi astma lääkeet taas käyttöön.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen25.3.2010 11.00
Vatsa toimii nyt jo suht normaalisti, otan kylläkin joka aamu Levolacia. Närästänyt ei ole. Paino laskenut 5-6kg. Syön edelleen löysää puuroa, keitettyä pottua ja makkarakastiketta (NAM!), joka pitää muussata hyvin. Olen myös kahvin kanssa syönyt suklaata ja sipsejä ja barbeque-dippikastiketta myös. Kiinteämpi ruoka tuntuu vieläkin juuttuvan kiinni. Ja limaa tulee edelleenkin, varsinkin silloin kun ruoka tuntuu jäävän jumiin.
Välillä vihloo vatsassa paikka paikoin, en tiedä miksi? Aika helposti edelleenkin väsähtää ja on muutenkin voimaton olo, mutta eiköhän se tästä kesää kohden parane. :-)

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen25.3.2010 13.55
Hienoa Nexium!

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen25.3.2010 17.45
Muilla on tuota vatsan vihlontaa kanssa. Uskon, ett siun kunto kohenee siitä. Mie oon ainakin energinen tällä hetkellä. Vaikka tuon syömisen kanssa on ongelmia edelleen, mutta toivottavasti helpottuu piakkoin. Syön vaan liian vähän, mutta töissä yritän syödä "koko" ajan

Astma/refluksiRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen3.4.2010 15.40
Nexium :
Mites kauan jouduit olemaan leikkauksen jälkeen sairaalassa?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen3.4.2010 16.22
Maanantaina sisään ja keskiviikkona kotiin. Olisin päässyt muuten jo tiistaina, mutta kun tiistain aamupalalla tuli huono olo, niin eivät päästäneet.

Syöminen on edelleen hidasta, mutta sujuu kuitenkin jo paremmin.

Mitä haittoja minulle on sitten tullut? No suurin ongelma on päivittäiset rintakivut, joiden aiheuttajaa en tiedä. Herään niihin myös öisin. Samanlaisia rintakipuja kuin ennen leikkausta, tosin nyt kivut ovat huomattavasti kovemmat. Pahin kipualue on pääasiassa vasemmalla puolella suunnilleen kylkiluiden kohdalla. Käsittääkseni liittyy jotenkin tuohon refluksiin, koska kipujen tullessa yritän juoda ja röyhtäistä. Röyhtäystä tosin ei tule. Täytyy katsella miten tuon kanssa käy ja pitääkö käväistä lääkärissä? Kuitenkaan varsinaista närästystä mielestäni ei ole ollut!?

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen3.4.2010 20.28
Sie et pysty röyhtäisemään lainkaan? Miulla onneks jonkinlaisia röyhtäisyjä tulee, joten helpottaa oloa. Toivottavasti olo alkaa helpottamaan ja kivut häviää. Kauanko siulla on vielä sairaslomaa jäljellä?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen4.4.2010 14.47
Pari viikkoa lomaa jäljellä... toistaiseksi.

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen6.4.2010 20.16
Kuinka muuten on sujunut? Onko kivut helpottaneet?

vonRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.4.2010 17.10
Mulle on ainut oire refluksissa on toi maha täyttiminen palloksi ja sen jälkeen voimakkaat kivut vasemmalla puolella. Leikkausta on tullut viime aikoina kovasti mietittyä kun pahimmillaan kyseiset kivut stoppaavat normaali elämän pariksi päiväksi mikä on melko katastrofaalista jos niin tapahtuu kylvö / puima-aikana. Onneksi toistaiseksi ei niin ole käynyt ja mua itteä mietityttää mahtaako koko mansetti edes kestää traktorin höykytystä.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.4.2010 20.11
Kyllä muuten on sujunut suht hyvin, toki syöminen hidasta edelleen ja noita mainitsemiani rintakipuja on vieläkin.

Tänään esim. oli päivällä taas syödessä liman eritys voimakasta ja muutenkin syöminen hiukan ''tökki''.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.4.2010 20.14
Niin muuten se töihin paluu mietityttää paljon kun työssäni ei oikein voi pelata ruokailutaukojen kanssa. Siksi mietityttää minkä ratkaisun asian suhteen teen?

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen8.4.2010 18.01
Oliko sulla muuten miten fyysistä työ?
Onko leikkauksen jälkeen siis sellainen olo, kuin mahalaukku olisi pienempi kuin ennen?

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen8.4.2010 21.17
Mie joudun ainakin syömään töissä vähemmän kuin aikaisemmin sekä syömään työn ohella. Ruokailu puolessa tunnissa ei oo hyvä juttu, tulee paha olo sen jälkeen. VÄhemmän ja useammin. Nälkä ei oo vieläkään tullut miulle, joten taitaa olla mahalaukku pienentynyt. Pärjään tosi vähälllä.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen13.4.2010 17.46
Sitrus: työ on fyysistä varastotyötä. Ei vaan mene ruokaa enempää alas, eikä ole oikein nälkäkään.

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen22.4.2010 21.15
Nexium: kuinka on alkanut asiat sujumaan? Joko on parempi vointi? Entäs syöminen?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen23.4.2010 16.52
Sujuu ja sujuu, miten sen nyt ottaa? Painonlasku on vissiin jos ei loppunut, niin ainakin hidastunut. Tietyt ruuat, kuten vaalea leipä esim. jää todella ilkeasti kiinni ja aina kiinnijäämisen yhteydessä alkaa se liman eritys. Muuten kun muistaa syödä hitaasti, niin suht hyvin menee. Rintakipuja on edelleenkin, esim. viime yönä heräsin muutaman kerran niihin. Sairaslomaa jatkettiin neljällä viikolla. Ihmeellisiä vihlaisuja silloin tällöin leikatulla alueella!? Tosi väsynyt olen edelleenkin. Mutta katsellaan. :-)

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen23.4.2010 17.15
Ikävä kuulla, ett vieläkin on kipuja. Toivottavasti alkaa helpottamaan piakkoin. Mutta hyvä, että painon lasku on loppunut/hidastunut jo.
Tuo väsymys ei kuulosta todellakaan hyvälle. Entä jos siulla on sama kuin miulla, ett b12-vitamiini ei imeydy. Mutta toisaalta, kun et saa kunnolla ravintoa niin eipä oo kyll ihme, ett vähän väsyttää.

Toivottavasti löytävät pian syyn noihin kipuihin. Ei ole kuvattu lainkaan?

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen23.4.2010 17.27
Minulla meni 5vk ennenkuin vaaleaa leipää uskalsi kunnolla syödä. Se on sen verta pehmeää mössöä, ettei ruokatorvi meinaa jaksaa sitä itse painaa ahtaasta leikkauskohdasta läpi. Kaikki painavampi sen sijaan menee hyvin. Esim. perinteinen ruskea kastike ja rakettispaghetti painui sukkana alas. Harmi tuollaiset kivut kyllä :/ Liekkö jokin hermo venynyt leikkauksessa ja sitten purkaa ärsytyksensä tuolla tapaa.

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen26.5.2010 19.56
Moi Nexium! Mitenkä nyt jakselet?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen21.6.2010 21.46
Sorry pitkästä vastausajasta. En ole täällä käynyt vähään aikaan.

Ongelmia on ollut rintakivuista lähtien. Vasemmalla puolella rintalastan alla särkyä ja ponnistelukipua. Yritin toukokuun aikana pilkkoa muutaman klapin, mutta tulin vatsa niin kipeksi että piti lopettaa.

Sairaslomalla olen ollut jatkuvasti lähtien lokakuun 16 päivästä nyt heinäkuun 2. päivään asti toistaiseksi.

2.päivä jälkitarkastus gastroskopia H-linnassa. Katsotaan mitä sanovat. Mitään rasittavaa en kykene tekemään.

Eräällä tutulla on leikattu samallalailla palleatyrä, kuin minullakin. Hänellä jo neljättä kertaa kunnes lääkäri sanoi että nyt on metsurinhommat loppu sitten, niitä ei enää voi tehdä, koska se tyräleikkaus ei kestä rasittavaa metsurintyötä!

Mulla syöminen tökkii toisinaan kun ruoka jää ilkeästi kiinni ruokatorveen.

Että lyhyesti tämmöstä kuuluu.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen22.6.2010 11.01
Hei Nexium! Ajattelin, että olet jo parantuneiden kirjoissa, kun ei ole kuulunut mitään!

Ikävä kuulla, että vieläkin kipuilee ja vaikuttaa arkielämään noin :-(

Jos pyörit linjoilla, poikkea kertomaan mitä sulle sanottiin jälkitarkistuksessa.

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen27.6.2010 11.45
No voi hitto!!! Toivottavasti alkaa olo edes pikkasen jo helpottamaan ja pääset takaisin työhommiin. Paljon jaksamista

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen5.7.2010 20.22
Viime perjantaina tuli taas käytyä ''lakua'' nielemässä... kolmannen kerran. Tähystyksessä ei näkynyt mitään poikkeavaa, ottivat myös muutamasta kohdasta koepalat.

Puolitoista kuukautta lisää sairauslomaa ja otetaan laajat verikokeet, tehdään ultra ja manometria uudestaan. Kaikki tuo elokuussa.

Katsellaan sitten mitä tapahtuu.. vai tapahtuuko mitään. Oireet edelleen samanlaiset kuin aiemminkin.

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen5.7.2010 21.25
Voi ei, tosi ikävä kuulla.

refRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.7.2010 14.57
Kertoivatko miksi ottivat koepaloja vai eikö sulle tehty uudelleen tähystystä ennen leikkausta?

Joudutko käyttämään kipulääkkeitä oireisiin?

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.7.2010 14.57
edellinen kirjoittaja oli siis refluksikurkku

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen23.8.2010 19.36
Hei Nexium! Mikä on vointisi? Jatkuiko sairasloma vai pääsitkö jo takaisin töihin?

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen1.9.2010 8.49
Nostelen tämän, jos Nexium sattuisi piipahtamaan tänne :-)

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen17.9.2010 16.35
Pitkästä aikaa päädyin kirjoittamaan tilanteestani.

Eli olen valitettavasti edelleen sairaslomalla samasta syystä ja ollutkin kokoajan keskeytymättä.

Olen käynyt sairaalassa gastroskopiassa, ylävatsan ultrassa ja uudelleen manometriassa. Kukin noista näyttivät kaiken olevan refluksin osalta ok.

Mutta samaiset rintakivut ovat olemassa edelleen ja nykyään kovempina kuin aiemmin. Siitä syystä joudun sydämen rasitustestiin ja ultraan. Kaikenlainen fyysinen rasitus on kielletty, kunnes mahdollinen sydänperäinen sairaus on poissuljettu.

Myös syöminen on toisinaan hankalaa, kun ruoka jää niellessä kiinni ja ruokatorveen sattuu älyttömästi ja tuntuu, että ei saa henkeä.

Rinta- ja ylävatsan kivut ovat kovimmillaan mitättömimmänkin rasituksen jälkeen, mutta myös levossa ja öisinkin herään edelleen noihin rintakipuihin.

Epätietoisuus alkaa jo hermostuttamaan!

Mutta yksi asia on poissa, nimittäin varsinaista närästystä ei ole ollut. :-)

Palaan asiaan tuon lokakuussa olleen rasitustestin jälkeen.

Ps. Kaverini joka on itseäni 5 vuotta vanhempi luuli kärsivänsä pelkistä närästysoireista, saikin sydäninfarktin! Eli kaksi eri sairautta sotkeutuvat helposti keskenään samanlaisten oireiden takia!

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen17.9.2010 18.55
Ikävä että vaikeuksia riittää. Mikä on lääkärin selitys siihen että ruoka takertuu kiinni? Eikös sulla sujunut syöminen hyvin aika pian leikkauksen jälkeen?

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen17.9.2010 19.19
Vielä Nexium sen verran, että ei sulle ole suunnitelhtu mahan tt-kuvausta? Se antaa kuulemma erinomaisen tarkkaa tietoa. Haittapuoli on valtaisa säteilyannos - monisatakertainen rtg-tutkimuksiin verrattuna.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen17.9.2010 21.53
No, on sulla Nexium käynyt huono onni, kun polvileikkauksessa se bakteeri ja nyt tällainen ylimääräinen oireilu (jos liittyy leikkaukseen). Ei ihme, että hermostuttaa oudot oireet. Toivottavasti jotain selviää piakkoin!
Jaksamista odotteluun!

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen20.9.2010 21.15
Hei Nexium!
Kuinka olo on nyt? Toivottavasti alkaa jo pikku hiljaa menemään voiton puolelle. Tuo on kyllä totta, että sydänoireiden tuntemukset voi olla samanlaisia närästys. Mutta hyvä että tutkitaan.
Tsemiä!!!

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen22.9.2010 10.51
Sitrus; ei ole ollut mitään puhetta tt-kuvauksesta eikä liioin muustakaan. Toinen varteenotettava vaihtoehto olisi magneettikuvaus, mutta eipä ole siitäkään ollut mitään puhetta.

Niituli; olo on edelleen aiemmin kertomani mukainen eli ei ole muuttunut niiltä osin.

Sydäntutkimusten jälkeen katsotaan sitten taas uudestaan... ?

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen22.9.2010 11.10
Musta on todella hämmentävää, että niin monella teistä leikatuista on erilaisia ongelmia, pahojakin, ja samalla lääkärit kuuluu sanovan että "kaikki on kunnossa". Onko kuitenkin niin, että paranemisprosessi on vielä kesken, vaikka leikkauksesta on jo useita kuukausia?

Erityisesti tuo ruoan takertuminen kuullostaa kummalliselta. Jos ruokatorven toiminta ei ole alentunut eli manometrian tulos oli normaali, ruoan pitäisi mahtua kulkemaan alas. Näin ainakin mun kirurgi on kertonut. Hänen mukaansa leikkauksessa ruokatorven sisään pannaan sapluuna, joka varmistaa sen, ettei mansetista tule liian kireää.

Myös nuo kuukausitolkulla jatkuvat leikkauskomplikaatioina tulleet kivut kuulostavat kummallisilta, etenkin kun lääkäreillänne ei tunnu olevan käsitystä niiden syystä.

Kun olen itsekin leikkausjonossa, niin tuntuu todella pelottavalta ja epävarmalta. Etenkin kun vielä kuulun siihen vähemmistöön, jonka ruokatorven toiminta on heikko. Tuntuu siltä, että jos ruoan takertumista jollekin tulee, niin varmasti sitten mulle.
Oma kirurgi sanoo ettei siitä ole pelkoa. Toisaalta se kirurgi, joka mulle teki gastroskopian pari viikkoa sitten, puhui painokkaasti komplikaatioriskeistäni ja pani leikkaussuunnitelmani jäihin. Arvatkaa, onko stressaava tilanne?
Molemmilla kirurgeilla on täysin samat tiedot minusta ja heillä on aivan vastakkaiset käsitykset leikkaukseni onnistumismahdollisuuksista. Välillä tuntee itsensä suorastaan jonkinlaiseksi pelinappulaksi.

pottuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen22.9.2010 13.47
Mulla on vielä välillä tuota ruuan takertumista, mutta ei häiritsevästi. Yleensä se on oma vika, kun hotkii. Useimmiten takertumisen huomaa vasta, kun sen takertuneen ruuan päälle on niellyt lisää ruokaa/juomaa, silloin pitää kakoa ruokatorvi tyhjäksi, mutta syöminen onnistuu sen jälkeen taas saman tien.

Itse en kokisi, että ruuan takertuminen olisi kauhea ongelma. Leikkauksen jälkeen sitä tapahtui enemmän, mutta on nyt selkeästi vähentynyt. Ja tietenkin toipuminenkin on edennyt. Aiemmin mainitsin jotain pahoinvointikohtauksista, jotka nekin ovat vähentyneet huomattavasti. Olen taas siirtynyt hiilihydraattitietoiselle ruokavaliolle, mikä ei onnistunut heti leikkauksen jälkeen, sillä rasva aiheutti osaltaan noita kohtauksia.

13.10 on mulla sitten tuo jälkitarkastus. Jännityksellä odotan, mitä siellä sanotaan ja olenko jo täysin toipunut. Ärsyttävää on se, että tähystys on vasta klo11 eikä ennen sitä saa juoda. Syömisen kanssa ei ole mitään ongelmaa, mutta kauhea jano alkaa vaivata.

Edelleen uskon kuitenkin, että suurimman osan refluksikoista kannattaisi kokeilla viljatonta elämää tai karppausta, ennen kuin tekee päätöstä leikkaukseen menosta. Niillä on kummallakin ollut suuri vaikutus monen oireiden vähenemiseen.

Sitrus, tuo sinun tilanteesi kuulostaa hankalalta, kun lääkärit ovat niin eri mieltä. Tavallaan leikkauksen avulla pääsisit eteenpäin tuosta tilanteestasi, mutta koska leikkausta ei voi perua ja riskejä on sinun kohdallasi ilmeisesti erityisesti, tulos voi ola joko positiivinen tai negatiivinen. Uskon että päätöksen teko on vaikeaa, koska sitä se oli minullekin, vaikka kirurgin mukaan olin erinomainen kandidaatti leikkaukseen.

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen22.9.2010 13.57
Pottu, vaikuttaa siltä että ruoan takertuminen on aika lievää. Mutta jotkut muut ovat kertoneet että se on kivuliasta heillä, tulee tunne ettei saa henkeä jne. Sitä paitsi mitäs sitten, jos vahingossa nielaisee liian ison palan vaikka lihaa. Olen käsittänyt että sellainen tilanne on paitsi tuskallinen myös vaarallinen.
Olen jo ruvennut asennoitumaan niin, että mua ei leikata. Jos leikataan ja tulee komplikaatioita niin en voi ainakaan sanoa ettei olisi varoitettu.

Mulle tehdään varjoainekuvaus, joka kuulemma näyttää hyvin toimiiko ruokatorvi vai ei. Toinen (leikkaava kirurgi) olisi jo leikannut mut näillä tiedoilla, mutta toinen vaatii lisätutkimuksia. Siksi tuntuukin välillä kuin olisi pelinappula kirurgien keskinäisessä valtataistelussa.

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen26.9.2010 17.55
Kyllä takertumista tapahtuu varmaan jossain määrin aina. Minulla nuo eivät ole kivuliaita, mutta tuntuvat epämiellyttäviltä. Yleensä siinä 2-10s jälkeen sitten ruokapala humpsahtaa vatsalaukkuun. 90% kaikki tuollaiset ovat itse aiheutettuja, kun sitä sattuu hotkimaan liikaa ja ilman vettä.

Asia ei ole kuitenkaan ollut mikään iso ongelma, mutta heti leikkauksen jälkeen ensimmäiset 3kk olivat ikävämpiä tuon jumituksen suhteen.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen30.9.2010 10.51
Huomenna on sitten edessä se sydämen rasitustesti ja ultraäänitutkimus. Sitten on taas viisaampi... toivottavasti?

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen30.9.2010 14.51
Tsemppiä Nexium! Toivotaan, että tuo jotain vastauksia vaivoihin ...

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen1.10.2010 16.45
No niin, rasitustesti ja ultra takanapäin.

Tulos: Ultraäänen mukaan minulla on hieno ''kone'' eli sydän.
Rasitustestissä vetäisin 240W eli sekin oli OK.

Toisin sanoen vaivat eivät ole sydän peräisiä... todennäköisesti... vielä. On kuulemma silti oltava varuillaan, koska kolesterolit on koholla ja on lisäksi sukurasite.

Sydänlääkärin mukaan vaivat liittyvät jollain tavalla vatsaan tai ruokatorveen, mutta eipä siitä enempää viisaammaksi tullut!?

Mukana oli kaksi lääkäriä, spesialisti ja erikoistuva. Spesialisti poistui paikalta ja erikoistuva jäöi paikalle. Kun kysyin häneltä, että mitä jatkossa, en saanut oikeastaan mitään vastausta. Sanoi vaan laittavansa terveyskeskuslääkärilleni tiedon asiasta.

Eli hän siirsi vastuun pois HML:sta. En kyllä ymmärrä, että mitä se terkkarin lääkäri voi asialle tehdä... ei kai mitään?

Tilanne on siis ennallaan, mutta nyt ei kai kukaan enää tee asialle mitään!?

LinneaRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen1.10.2010 18.14
Kuulostaa aika tutulta tuo sinun tilanteesi. Mä sain aikalailla samanlaista kohtelua tässä menneellä viikolla kun kävin valittamassa helvetillisiä vatsa- ja rintakipuja työterveyslääkärillä. Kävin ylävatsan ultrassa ja EKG:ssä. Kaikki kunnossa. Ja kivut kuulemma lähtevät happosalpaajia syömällä. Eipä ole vielä auttaneet vaikka syön tupla-annosta Nexiumia. Mulle väläyteltiin heti tähystyksen jälkeen leikkausmahdollisuutta kun löydöksenä oli sekä löysä mahanportti että palletyrä. Mutta ilmeisesti leikkauksellakaan ei pääse eroon kivuista...?

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen4.10.2010 20.05
En voi sanoa kuin että perkele!!! Kyllä huonosti kohtelevat siuta ja pompottavat joka puolelle, mutta ei kuitenkaan mihinkään.
Jos ei auta niin valita potilasasiamiehelle. Kyllä siulle nyt jokin diagnoosi ja hoito on löydettävä. Jaksamista kaikesta huolimatta

ZarppinenRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen4.10.2010 22.21
Kiitos tästä asiallisesta keskustelupalstasta. Sain kokemuksistanne paljon tärkeätä irti. Tiedän nyt mitä asioita kannattaa ihmetellä leikkauksen jälkeen.

Fundajonossa siis olen, arvioitu aika loppuvuodesta, iiik! Vähän jänskättää, mutt enköhän selviä, niinkuin tekin ;)

Tsemppiä kaikille kohtalotovereille ja nautinnollisia ruokahetkiä ja paranemisen iloa odotellessa:)

Taitaa mun osalta joulupöytä olla katettu erivärisillä sosekeitoilla. Noh, onhan ainakin aikaa nieleskelemiseen ;)

Uskon näin noviisina posittivisen ajattelun auttavan vaivaan kuin vaivaan.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen10.10.2010 13.35
Nexium, hyvä tietty ettei sydämessä mitään mutta tuo tunne "mitäs nyt sitten" on kyllä tuttu! Onko sulla mitään lääkitystä nyt?

Zarppinen, (jos haluat) laita oma keskustelunavaus (kuten noilla muillakin) kun leikkaus on tiedossa niin ihmiset saa laitettua viestiä nimenomaan sulle suoraan ... :-)

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen22.10.2010 19.08
Hämeenlinnassa mokattiin TAAS!!
Käydessäni sydämen ultrassa ja rasitustestissä, mukana ollut erikoistuva sydänlääkäri siirsi minut terveyskeskukseen, vaikka lähettävä vatsakirurgi käski siirtää minut takaisin kirurgian poliklinikalle, jos sydämestä ei mitään löydy.
Sydämestä ei mitään onneksi löytynyt, mutta jouduin taas ottamaan itse yhteyttä sairaalaan ja oikaisemaan sydänlääkärin mokan. Puhelimessa hoitaja myönsi virheen ja pahoitteli sanoen laittavansa asiani eteenpäin.
Ja taas odotellaan!!??

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen24.10.2010 13.55
Sen verran tiedän, että saattaa olla uusi leikkaus tulossa... EHKÄ? :(

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen25.10.2010 13.17
Nostetaanpas tämä...! :)

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen26.10.2010 15.45
Nostetaanpa uudestaan! :)

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen26.10.2010 22.07
MIKÄ UUSI LEIKKAUS???

Tsemppiä sinulle!!

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen27.10.2010 10.53
Soitin Hämeenlinnaan lääkärille ja keskusteltiin jatkosta. Saan lähetteen mm. ortopedille, joka selvittää liittyvätkö kivut mahdollisesti esim. rintarankaan? Tulossa luultavasti joko magneetti- tai tietokonekuvaus, gastroskopia, diagnostinen laparoskopia, ym. ym.??? Selvitetään myös, johtuvatko kivut jostain muusta alueen sisäelimestä!?

Saapa nähdä sitten miten tässä lopulta käy??? :(

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen28.10.2010 14.49
Nostetaanpa tämä taas, kun ei varmaankaan edelleenkään päivity oikein?

ylläpitoRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen28.10.2010 14.56
Uudemmat viestit näkyvät ainoastaan etusivun kautta edelleen,

Viime perjaintainen yritys siirtää keskustelupalsta puumalliseksi sai bugit esiin, joka näkyy nyt siinä, ettei k-palstan pääsivu päivity ...

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen28.10.2010 15.01
No jopa nyt... onneksi selvitellään. Toivottavasti ei missään sisäelimessä vikaa :-( Mikä on aikataulu - ennen joulua?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen29.10.2010 8.35
Vuoden loppuun mennessä toivottavasti tietää enemmän!?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen29.10.2010 11.50
Marraskuussa menen sitten tt-kuvaukseen, ortopedille sekä vatsatähystykseen... taas. No, eihän toi ole vasta kuin neljäs kerta!

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen30.10.2010 6.49
Nosto. :)

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen31.10.2010 6.39
Nostetaan taas. :)

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen2.11.2010 15.56
Nostetaanpa taas. Aamulla keskustelupalsta oli päivittynyt oikein, mutta nyt näyttää olevan taasen vikaa!? :)

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen4.11.2010 13.03
Nexium, sinulla on ollut kyllä kestämistä tuon kivun kanssa!
Oletko vieläkin sairaslomalla?
Jouduitko syömään särkylääkkeitä noiden kipujen takia?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen4.11.2010 16.08
Kyllä olen edelleen sairaslomalla ja särkylääkkeitä joudun käyttämään päivittäin.

Ensi viikolla on tt-kuvaus.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.11.2010 14.19
Vartalon tt-kuvaus tehtiin tänään ja ensi viikon lopulla tietää tulokset.

Aika jännä tunne muuten kun varjoaine alkaa virrata suonissa. Semmonen lämmin olo tulee ja outo maku suuhun.

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.11.2010 14.32
Mä olin myös ylävatsan tt-kuvauksessa. Se lämmön tunne oli tosiaan aika outo ja pelottava, etenkin päässä. Siitä on tosiaan aihetta varottaa etukäteen.
Siinä maatessa tuli mieleen että kaikkea sitä ihminen antaakin itselleen tehdä kun on pakko. Se säteilyannoshan on valtava.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.11.2010 14.54
Sitrus, miltä alueelta sulta kuvattiin? Mulla kuvattiin keuhkojen yläosasta, virtsarakon alaosaan asti eli oikeastaan koko vartalo.

Kysyin hoitajalta, että pitääkö välttää vähän aikaa röntgenkuvausta, hän sanoi ettei kuulemma tarvitse.

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.11.2010 20.41
Mulla otettiin ylävatsan tt-kuva. Lääkäri sanoi, että tulos oli normaali. Mutta kun luin paperit itse kotona aikanaan, niin olihan siellä parissa kohdassa jotain mikä näytti kystalta. Lisäksi maksassa oli jotain merkkiä rasvoittumisesta. Voineeko sitä tulla muusta kuin alkoholista? Ehdinhän minä parikymmentä vuotta nauttia siitäkin ilosta, tosin kohtuullisesti. Lisäksi siellä mainittiin olikohan se "pieni lisäperna", mikä sekin lie.

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.11.2010 20.42
Siis ei nexium noin isoa kuvaa kuin sulla, keuhkoista ja virtsarakosta ei puhuttu mitään.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen13.11.2010 11.36
Minkälainen se tt-kuvauslaite on -samanlainenko
kuin magneettikuvauksessa?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen13.11.2010 11.55
Magneettikuvauslaite on putkimainen, jossa ahtaanpaikankammoisia voi alkaa ahdistamaan. TT-kuvauslaite on semmoinen rengasmainen härveli ja paljon lyhyempi kuin magneettikuvauslaite. Voisi verrata lähinnä traktorin takapyörään. :) Ei paha ollenkaan.

Tosin eihän siinäkään se aukko mikään järin suuri ole, mutta kun se putkilo on lyhyt, niin ei tuota ongelmia. Haittapuolena on sitten se säteily jota saa reilumman puoleisesti. Sitähän taas ei magneetissa ole!

Muuten samallalailla paikallaan pitää maata molemmissa kuvauksen ajan. Olen kerran ollut polven magneetissa ja piti olla puoli tuntia liikkumatta. Jos olisi kestänyt minuutinkin kauemmin, olisi pitänyt painaa sitä kellon nappia! En olisi kauempaa voinut olla paikallaan. Siinä mielessä toi tt-kuvaus oli helpompi, että itse kuvaaminen ei kestänyt kuin 5-10 min. Tuntia ennen piti mennä paikalle juomaan se litra vettä, että saa rakon täyteen. Sen jälkeen laitettiin käsivarteen katetri, josta meni ensin keittosuolaa suoneen, jotta ne aukeavat kunnolla ja sen jälkeen meni se varjoaine perään automaattisesti. Siitä tuli se jännä lämmin tunne ja outo maku suuhun. Viikkoa ennen kuvausta piti lisäksi käydä verikokeissa (P-krea), jossa katsottiin munuaiset ja mahdollinen yliherkkyys varjoaineelle (jodi).

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen19.11.2010 17.09
No niin, tt-kuvaus (yli 500 kuvaa) oli OK., onneksi!

Ortopedin mukaan, jos kivut johtuvat rintarangasta, asialle ei oikein voi tehdä mitään. Esim. ns. ''kananrinta'' eli rintaranka on keskeltä kuopalla on aikuisilla harvemmin korjattava asia vaan yleensä korjataan pikkulapsilla tuommoiset viat. No, eipä 60-luvulla taidettu paljon tuommoisia asioita huomata?

Saattaa olla myös muuta tukielin johdannaista kipua, koska mulla on mm. selkärangan ja kaulan skolioosi todettu vuosia sitten röntgenissä.

Nyt menen kuitenkin hermoratatutkimukseen.

Tänään kävin taas ''lakua'' nielemässä (aina yhtä inhottavaa), jossa leikkausalue näytti olevan OK. Myös aiemmin näkynyt tulehdus oli nyt selvästi vähentynyt. Vatsalaukku on kuulemma mulla tosi iso, tosin hoitajan mukaan ei mun kokoisella voi mikään lilliputin vatsalaukku ollakaan. (En siis ole iso lihavuus mielessä, vaan muuten isokokoinen)! :)

Ensi kuussa kolonoskopia (suolen tähystys), joka on aiemman kokemuksen mukaan tuohon gastroskopiaan verrattuna todella inhottava ja ainakin mulla kivulias toimenpide. Lääkäri myös puhui jostain muusta tutkimuksesta sen jälkeen (en muista mikä oli kyseessä).

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen20.11.2010 10.04
Hyvä, että pääset noihin tutkimuksiin. TT- kuvaus kuulostaa laitteen
ja ajan puolesta helpommalta :-) Aiheutuuko siitä mahalaukun isoudesta jotakin
konkreettista (esim. mansetin suhteen)?

Ei taida tuo MRI ihan hirveän iso/leveä tosiaan olla -
tapasin tänä vuonna sattumalta bussissa
n 50v naisen, joka oli saanut elämänsä ensimmäisen paniikkikohtauksen magneettikuvauksissa tänä syksynä (sitä ennen ei ollut mitään noista tavallisista fobioista ym!)... trauma oli sen verran paha, että
joutui syömään vieläkin lääkkeitäkin - hissiä ei ollut pystynyt käyttämään sen jälkeen, koska se laukaisee välittömästi kohtauksen. Päivitteli edelleenkin sitä, miten noin pienestä "harmittomasta" kuvauksesta voi elämä mennä niin sekaisin.

Astma/refluksiRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen21.11.2010 15.06
Mulla kans otettu MRI ja TT- kuvat..
ja koskaan en halua joutua uudestaan tohon MRI, sen verta paniikki siellä iskee ja se on pitkä aika olla vaan ahtaassa tilassa!
Ei ihme jos jollain paniikkikohtaukset laukasee..

nRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen2.12.2010 16.44
Kolonoskopia tehty ja oli ilmeisesti OK. Nyt on sitten vuorossa ohutsuolen röntgen (passage)!

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen15.12.2010 15.06
Ohutsuolen passage tehty ja oli rasittava kun kesti 5 tuntia! Tulokset saan tietää tammikuussa.

MidiRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen19.12.2010 10.55
Itse kävin MRI:ssä tän vuoden tammikuussa eri syystä (välilevyntyrä), kesti 30min ja oli kyllä hermoissa pidättelemistä. Kertaakaan en avannu silmiä, vaikka mieli teki, lisäksi minulla on kuivat silmät ja koko aika teki mieli räpsytellä niitä, mutta ei vain voinut. Muutaman kerran kävi mielessä painaa sitä nappia, ettei pysty enää hermoja pitämään koossa, mutta kyllä se sitten lopulta vaan onnistui. :D Ensi kerralla jos vielä joudun moiseen tilanteeseen ajattelin ottaa jonkun hiuspannan tai huivin silmille, jos tulee tarve availla niitä välillä ei kuitenkaan näe mitä ympärillä tapahtuu. ;)

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen14.1.2011 18.28
Nexium: Kuinka sie voit? Joko on tullut vastauksia?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen15.1.2011 13.01
Moi,

Olen käynyt niin monessa eri tutkimuksessa, että en kohta itsekään enää ole perillä missä kaikissa olen käynyt!

Tilanteeni jatkuu ennallaan, ellei jopa pahempana. Toi ohutsuolen passage oli ok.

Nyt epäillään, että nämä rintakehän vaivat ovatkin tukirankaperäisiä, koska minulla on todettu vuosia sitten myös niillä alueilla ongelmia. Kävin kaula- ja selkärangan natiiviröntgenissä ja saan tietää maanantaina tulokset ortopediltä.

Ortopedin lausunnon mukaan sitten menee jatkosuunnitelmat!

Viimeinen tutkimus tulee olemaan sitten laparoskopia, jos ei ortopedi muuta sano. Eli laparoskopiassa nukutetaan ja mennään vatsaonteloon ja tutkitaan sillätavalla koko alueen sisuskalut. Kyseessä on siis leikkausoperaatio! Sairasloma jatkuu edelleen, enkä tiedä tulevaisuudesta mitään!?

Mutta katsellaan! :)

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen31.1.2011 14.33
Moi!
Toivottavasti tilanteesi alkaa pikkuhiljaa jo helpottamaan ja vaivan syy löytyy.
Tsemiä!!!

tupla somakkiRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen31.1.2011 19.54
Hei Nexium: Luin silloin alussa, hiukan "pelon sekaisin tuntein" näitä juttuja, mutta ymmärsinkö oikein, että nämä sinun ongelmasi alkoivat refluksi leikkauksesta? Menikö siinä jokin vikaan? Vai hoidettinko väärää vaivaa? Muistaakseni sinun tilanteesi huononi leikkauksen jälkeen?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.2.2011 16.55
Moi ja sori kun en ole vastaillut. Eli siis minulla ongelmat oli jo ennen leikkausta, mutta ne ovat huomattavasti pahentuneet nykyisellään. Närästä ei, mutta kovia ylävatsakipuja on edelleen.

Pari viikkoa sitten kävi vielä niin, että minulla oli vatsa taas kovalla ja kun sitten eräänä aamuna menin WC:hen niin ''tynnätessä'' vatsanportin kohdalla vihlaisi ilkeästi. Sen jälkeen kun yritän tehdä esim. lumitöitä kotona, sattuu samaan kohtaan kun jännitän vatsalihaksia. Itsellä tuli mieleen, mahtoiko tuo mansetti tai jokin muu pettää??? Närästänyt ei ole, mutta outoa ''korinaa'' on alkanut ruokatorvi sen jälkeen pitää.

Odotan jatkohoitoa sairaalaan eli minulle tehdään seuraavaksi lääkärin mukaan laparoskopia eli vatsaontelon tähystysleikkaus. Hermot ovat kireällä kun ei vikaa löydetä ja ne kivut pahenevat kokoajan. Mutta ei auta kuin odottaa.

leikkauksessa olluRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.2.2011 18.04
Osallistuinkin johonkin toiseen keskusteluun. Olisin vielä kysynyt, että kestääkö ne kovat rinnan alla olevat kivut kauan? Tulevatko aaltomaisesti? Olin nimittäin palleatyrä/mansettileikkauksessa viime syksynä ja mulla alkoi noin 3-4viikkoa leikkauksesta kivut, ikäänkuin olis tullut joku sydänkohtaus. Minulta katsottiin sydänentsyymit, mutta kaikki sydämeen liittyvä oli ok. Niitä kohtauksia on tullut leikkauksen jälkeen n.10kertaa, se tulee tunnin sisällä syömisestä ja kestään vähän alle puoli tuntia. Tulee aaltomaisesti ja krymppää tosissaan kiinni. Olen miettinyt, et liittyykö liika syömiseen? Liian isoihin paloihin? rasvaiseen ruokaan? Viimeksi olin makuuasennossa, ajattelin, että eikö ruoka päässyt oikein alas. Olin asiasta leikkaavalla lääkärilläni ja hän sanoi, et valitettavasti joillakin tulee leikkauksen jälkeen motorisia ongelmia ruokatorveen, ruokatorvi kouristaa. Mulle jäi hiukan epäselväksi, et häviävätkö vai jatkuavatko vai eikö sitä tiedetä?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen13.3.2011 13.40
Ensi viikolla jälleen sairaalaan lääkärin vastaanotolle. Ylävatsakivut pahenevat kokoajan.

Esim. 30km autolla ajaminen ja istuminen erityisen hankalaa, päätteen ääressä istuminen vaikeaa, tietyissä asennoissa makaaminen tekee kipeää, vähäinenkin fyysinen rasitus lisää kipuja. Kaikki pienetkin liikkeet, joissa vatsaa joutuu vähänkin jännittämään, sattuu oikeen kunnolla.

Alkuun kipu kohdistui enemmän vasemmalle rintalastan alle, nyt tuntuu myös keskellä ja oikealla puolella. Säteilee myös selkään.

Alkaa pinna palaa, kun ei tiedä kipujen syytä tai aiheuttajaa!!!

Viimeksi lääkäri mainitsi koko vatsaontelontähystyksestä eli laparoskopiasta. Katsotaan nyt sitten, mitä seuraavaksi tapahtuu???

Leikkauksessa olluRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen13.3.2011 18.27
Laita viestiä, mitä sulle vastaanotolla ensi viikolla sanotaan. Mun pitäisi kans mennä, mutta kun pelottaa, et joudun nielemään taas letkua...

khRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen19.3.2011 19.23
Kun happosalpaajat rupesivat aiheuttamaan jatkuvaa ripulia, sisätautien erikoislääkäri laittoi minulle kiireellisen lähetteen Meilahteen fundoplikaatioleikkaukseen. Todettu keskivaikea refluksi ja pieni palleatyrä. Gaviscon ja Rennie eivät auta riittävästii. Kaikki veriarvot erinomaiset(maksa, haima, sappi, munuais-ja tulehdusarvot). näin ollen pitäisi kestää leikkaus.Laittakaa viestejä te, jotka on leikattu Meilahdessa.

kohtalotoveriRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen20.3.2011 2.42
Hei!
Mä olen ollut refluksileikkauksessa n.4vk sitten ja olen ihan ihmeissäni että te olette saaneet ohjeeksi syödä nestemäistä noinkin kauan???????? Mä en ja oikeastaan ekan viikon jälkeen olen yrittänyt syödä normaali ruokia, leipää yms... No, eihän ne alas mene ja monen monta kertaa olen rykinyt pöntöllä...Tänään ei ole pysynyt mikään sisällä eli tuntuu aamupalalla jääneen jotain kiinni ja kaikki mitä olen mennyt syömään sen jälkeen olen jo joutunut oksentelemaan pois...juomiset pysyy sisällä jotenkin...
röyhtäilyä ja ihme kurlausta juodessa on ollut jo heräämöstä lähtien??????? Kuulunko nyt niihin epäonnekkaisiin joille tämä toi vain lisämurheita? Tosin täytyy sanoa että varsinaista närästystä ei ole ollut, ei polta jne mutta välillä tulee oksennuksen maku suuhun röyhtäillessä ja noita hikkoja ollut myös:( Ei jaksais kun ei ollut eka toimenpide, tosin tästä aiheesta eka mutta 4vuotta Nexiumin syöntiä, rintakipuja, poltetta, astman pahenemista sai kääntymään vielä yhden toimenpiteen kannalle...

GasterixRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen20.3.2011 13.07
kh:
Olen ymmärtänyt, että Stadin fundo-jono kulkee Kirurgisessa sairaalassa. Ilmeisesti olet nyt saanut lääkäriltäsi lähetteen leikkausarvioon.
Siitä sitten keskustelut kirurgin kanssa ja hän tekee päätöksen, meneekö leikkuriin vai mitä tuleman pitää...
Jos Stadin leikkauskokemuksia haluat lukea, niin palstalta löytyy nimimerkki "Ripanen", joka kirjoittanut onnistuneeesta fundosta juuri Kirralla. Näköjään niin hyvin menny, ettei alun jälkeen ole enää täällä ollu pörräämässä ;)
Itse olin myös Kirran leikkuri-jonossa, kunnes kysyttiin halukkuutta potilaaksi robottiavusteiseen leikkaukseen Meikkuun. Sielläpä olin 1,5 viikkoa sitten. Siitä on oma tarinansa myös täällä. Kohdallani toipuminen on vieläkin ihan liian helppoa!
Tässäpä nuo viimeaikaiset Stadin leikatut.
Voimia olotilaasi ja varsinkin jonottamiseen, odottavan aika on todella pitkä!!!!

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen21.3.2011 9.58
Nyt sitten odotellaan lähetettä laparoskopiaan. Itse pitää kuulemma soitella jonohoitajalle!

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen21.3.2011 10.25
Kohtalotoveri: Sitä nestemäistä ruokaa pitää syödä useita viikkoja/kuukausia. Minun piti ekat 6kk syödä todella varovaisesti ja nyt vuoden kohdalla voi syödä kohtuu normaalisti - silti välillä jaa ruuat jumiin. Eli ihan keittoja vaan alas ja annat rauhassa leikkauksen parantua. Hikka on ihan normaalia, sillä sen uskotaan olevan juuri ruokatorven alaosista lähtevä refleksi. Nuo erilaiset kurlausäänet ovat myös aivan normaalia kun mansetti asettuu uomiinsa. Syöt vaan ihan normaalisti nestemäistä etkä edes yritä syödä normaalisti.

Sosekeittoja alas ihan maltilla.

kohtalovtoveriRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen21.3.2011 11.58
Kiitti vastauksestasi make!
Sain sairaalasta ohjeen olla pari päivää nestemäisellä ja sitten siirtyä hiljalleen pehmeisiin ruokiin...
Niin toki tein ja sittenkin yritin ottaa varovaisesti esim. muusia jne...mutta 2vk:kuluttua olen yrittänyt kyllä syödä jo leipää yms...Mutta missään vaiheessa mulle ei sanottu että noinkin kauan pitäisi syödä nestemäisiä! Sitä korostettiin että on pureskeltava ruoka hyvin ja syötävä hitaasti! Myös kotihoitoohjeessa oli muistaakseni 2vk pehmeitä ruokia?? Voiko ohjeet olla näin erilaisia!?
Mutta kaikki takertuu edelleen kurkkuun ja oksennella saa joka päivä. Saan syötyä 3lusikallista jotain ja sitten yökitään kaikki pihalle. Sama saattaa toistua muutaman kerran ennenkuin alkaa laskemaan.
Nyt meillä kiertää vatsatautia töissä ja itselläkin ollut tänään aikas huono olo joten saas nähdä saako heti kokea senkin! Leikkauksesta nyt 4vk...

Tsemppiä kaikille leikkauksessa olleille ja menossa oleville!
Nexiumille tsemppiä vastausten odotteluun ,toivottavasti asiat hiljalleen selkiävät!

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen21.3.2011 12.33
Kai sulle sentään kerrottiin, että et missään nimessä saa oksentaa!! Huolehdi itsestäsi ettet saa tartuntaa mahatautisista.

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen21.3.2011 12.35
Vältä kaikkea vatsatautia niinkuin ruttoa ensimmäinen vuosi leikkauksesta. Oksennusrefleksin voimakas vatsalaukun supistelu voi tehdä vauriota leikkauskohdalle.

Vedin valehtelematta soseita 6vk, vaikka kirurgi kehotti syömään pari viikkoa kevyesti. Mitään muita ohjeita koko sairaala ei edes antanut... eli aika surkeaa toimintaa siltä osin. Siinä 2kk kohdalla sain jo ihan hyvin ruokaa alas, mutta todella pieninä suupaloina ja hartaasti pureskeltuna.

Muista myös juoda hiukan aina ennen ja jälkeen nielaisun. Ne kolme lusikkaa jotka sait alas eivät ole päässeet kuitenkaan vatsalaukkuun asti ja leikkauskohdan läpi. Eli todella pieni määrä suuhun -> ihan pehmeäksi pureskelu -> nielaisu -> vähän vettä (joka ei saa olla jääkylmää) ja sitten tunnustella meneekö läpi vai ei. Kannattaa sosekeitoista kerätä energiaa jos meinaa noin käydä. Ruoka ei todennäköisesti ole edes käynyt mahalaukussa asti vaan jäänyt ruokatorveen.

kohtalotoveriRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen21.3.2011 13.38
Kiitos viesteistänne! sekä ohjeistanne/avustanne!
Olisi varmaan pitänyt tutustua näihin asioihin jo etukäteen ja etsiä näitä palstoja:( Mutta ei tajunnut, vasta nyt lauantaina ajattelin että pakko saada kuulla muiden kokemuksia ettei voi olla niin että syömisestä ei tahdo tulla enään mitään. Oksentamisesta ei ohjeissa eikä kirurgin/sairaalan topimesta puhuttu mitään muuta kuin että se ei välttämättä onnistu toimenpiteen jälkeen!

Uskon itekin ettei ruoka ole mennyt edes mahaan asti (lauantaista en olisi niinkään varma koska sitä tuli niin reippaasti,ihan yökkäilin kunnolla).Palan tunnetta kurkussa ei enään tuntunut sen jälkeen mutta kaikki tuli silti ylös mitä sen jälkeen suuhun laitoin joten uskoisin siellä vielä jotain jumissa olleen. Vasta su aikana alkoi menemään taas alas! Limaa tulee hirveästi yökkäilujen aikana ja muutenkin! Juoda olen yrittänyt joka välissä! Tuossa on vielä opettelemista eli omaakin vikaa on kun, en meinaa osata syödä hitaasti tarpeeksi pieniä paloja hyvin pureskeltuna...

Vatsatautia yritän viimeiseen asti vältellä mutta huonolta näyttää sillä yksi lapsista valitteli jo mahaansa ja sitä että oksettaa:(
Pysykäähän muut taudeista kaukana=)

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen4.5.2011 15.33
Laparoskopia edessä 1,5 viikon päästä ja ensi viikolla ensin verikokeet, leikohoitajan haastattelu, ''nukkumatin'' ja leikkaavan kirurgin haastattelu. Alkaa tulla sietokyky täyteen kivuista. Toivottavasti leikkauksessa selviää kipujen aiheuttaja ja ennenkaikkea toivottavasti kivut katoavat!

zazceRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen4.5.2011 15.46
Itse viikko sitten tullut leikkauksesta ja pahinoire on jättäytynyt pois, itsellä nimittäin oli voimakasta pahoinvointia 24/7. Mut kaikki ei mennyt ihan nappiin, vaikka leikkaus onnistuikin äärettömän hyvin, nimittäin toipumisessa oli alkuun suolitukosta ja kun sai sen pelaan iski 5pv leikkauksen jälkeen mahatauti. Eipä sitä oksentamaan pystynyt, mut alkunn iski kyllä älytön pelko et onko leikkaus pilalla. Heti puhelin käteen ja soitto kirurgiselle osastolle ja sanoivat että ei hätää, et pysty oksentamaan ja yökkäily ei haittaa kun liitokset ovat jo lujat.

Eli se pelko siittä vatsataudin saamisesta on lähinnä sellainen liioteltu juttu, mutta ei ensimmäisinä päivinä suotavaa.

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen20.5.2011 17.58
Fundoplicatio laparoscopica tehtiin mulle eilen (TYKS). Aamulla klo 7 sairaalaan, nukutukseen klo 8. Nukuin n. 4 tuntia, josta toimenpide n. 1,5 h. Kotiutus seuraavana päivänä lounaan jälkeen.
Pahin alkuvaiheen oire oli leikkauksessa käytetyn hiilidioksidin aiheuttama hartiakipu, joka nyt on jo hellittämässä. Sekin panadolin avulla aika lievä haitta. Juomat ja vellit menevät melko hyvin alas.
Nyt vasta tajuaa kuinka paljon ilmaa mahaan menee varsinkin juodessa :) Röyhtäyksiäkin tulee, mikä hiukan helpottaa juomisen jälkeistä nipistelyä mahassa. Yhden päivän kokemuksella ei siis paljon sanottavaa suuntaan eikä toiseen, muuta kuin että ei närästä :)
Palaan asiaan.

MakeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen20.5.2011 18.00
Täydennän vielä että olen 40-v. mies, jolla refluksivaivaa n. 10 vuotta. Somacilla pysyi hyvin kurissa muuten, mutta aiheutui äänen käheyttä, mikä laulajalle on hiukan huonompi juttu. Siksi leikkaukseen. Nexiumia söin ensin, mutta Somac maksaa vain noin 5% Nexiumin hinnasta ja ajaa saman asian...

MaketusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen20.5.2011 18.03
Sori, täällä olikin toinen Make joka on eri henkilö. Eli kaksi viimeistä viestiä ovat Makelta, joka nyt muuttaa nimensä Maketus:ksi. Sorry!

MaketusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen28.5.2011 19.12
Runsas viikko operaatiosta. Tikit postettu. Syömään pystyy melko hyvin kunhan pureksii kunnolla. Ruoan ja juoman mukana menevä ilma aiheuttaa välillä pistoa hartioihin mutta menee pian ohi. Eli toimenpide onnistui tähänastisen kokemuksen perusteella hyvin, paraneminen etenee hyvin eikä mainittavia haittoja normaalielämälle ole nostorajoitusta (3 kg) lukuunottamatta. Sairaslomaa 2 täyttä viikkoa.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen28.5.2011 21.25
Laparoskopiasta nyt kohta 2 viikkoa kulunut. Sairauslomaa kesäkuun loppuun, lähete mennyt eteenpäin jatkohoitoon. Laparoskopiassa ei mainittavaa syytä kivuille löytynyt, kuitenkin epäilys edelleen mahdollisesta tukirankaperäisestä vaivasta. Seuraavana kipupoliklinikalle.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen31.5.2011 17.45
Hienoa Maketus, että homma on mennyt noin positiivisesti!


Valtavasti tsemppiä kipujen kanssa, Nexium! Oletko monta päivää
k-polilla?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen29.6.2011 18.28
Päivitys,

Tänään taas duunilääkärillä käynti joka jatkoi sairaslomaa taas kuukaudella. Elokuussa vasta pääsee kipupolille, ei tietoa mitä seuraavaksi tapahtuu?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.7.2011 14.00
Viimeksi sairaalassa määrättiin Panacodin lisäksi Ketorin 100mg. Papereissani oli tieto, että ei tulehduskipulääkkeitä, koska veljellä yliherkkyys sille. En tiennyt, että Ketorin on tulehduskipulääke, joten otin sitten yhden ja siitä tuli aivan tajuttomat selkäkivut munuaisten kohdalle!

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.7.2011 17.09
Minkälainen olotila nyt ylipäätänsä on?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.7.2011 20.33
Kivut ovat ylävatsan-, kyljen- ja selän alueella pääsääntöisesti todella kovat. Suoraan sanoen olen täysin kykenemätön tekemään mitään fyysistä ja jopa tässä tietokoneella istuminen ja istuminen ylipäätään on tosi hankalaa juuri noiden kipujen takia. Mutta kun ei ole hyvä olla makuuasennossakaan koko aikaa.

Alkaa tulla mittari täyteen kohta, jos ei jotain ratkaisua ala löytymään.

MaketusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen12.7.2011 22.45
Voi sanoa että olen melkein täysin toipunut. Melkein sen vuoksi että kuivan ruoan kuten leivän syöminen aiheuttaa joskus oksennuskohtauksen, joka on todella inhottava sikäli että mitään ei tule ulos, mutta kouristus on valtava. Kunhan pureksii kunnolla ja välttää kuivia ruokia, eikä syö liikaa kerralla (kyllä sen rajan äkkiä huomaa) niin voi syödä melkein mitä vain. Paino on pudonnut n. 10 kg josta suurin osa putosi aika pian leikkauksen jälkeen koska juuri mitään muuta kuin nestemäistä ei voinut syödä. Nytkään ei oikein hampurilaiset ja muu roskaruoka mene alas. Hyvä laihdutuskeino ;)

Summa summarum: paraneminen jopa odotettua nopeampaa (potilasohjeessa sanottiin nielemisvaikeuksien kestoksi 6-12 viikkoa) ja närästystä ei ole ollut. Kaikki hyvin.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen28.7.2011 8.49
Ensi viikolla on sitten edessä se kipupoliklinikka. Ja mitähän siellä tapahtuu?

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen8.8.2011 12.49
Nexium, miten kipupolilla meni? Saitko uusia lääkkeitä mukaan?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen8.8.2011 14.55
Juu, tulihan sitä uusia lääkkeitä, Lyricaa ja Norspan + Panacod tarvittaessa, kylkivälipuudutus tulossa ja MRI. :(

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen8.8.2011 15.30
No höh :-( Oletko kokeillut jo tuota cocktailia minkälaiseksi olon tekee?

Miten muuten sun työtilanne tän asteisen oireilun kanssa? Oletko leikkauksen (maaliskuu 2010?) jälkeen pystynyt olemaan töissä ollenkaan? Miten nimenomaan sun työnantaja on suhtautunut sairasteluusi?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen11.8.2011 9.48
Lyrica erityisesti aiheuttaa kiertohuimausta, tänään annosta nostettiin kahteen päivässä. Laastarin tehosta en osaa sanoa vielä mitään.

Puudutusta pelkäsin, mutta ei se nyt niin kamalaa ollutkaan, sattui tietysti, mutta so what! :)

Tänään on magneettikuvauksien vuoro.

Kai se työnantaja ymmärtää... tai sitten ei??? Minkäs teet kun ei kykene, niin ei kykene tekemään yhtään mitään. En ole ollut töissä!

Katsellaan tilannetta.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen15.8.2011 12.06
Jouduin vähentämään Lyrican takaisin yhteen kapseliin päivässä, sivuoireet olivat niin kovat (jatkuva huimaus ja ärtyneisyys)!

Laastarista ei mitään hyötyä.

Magneetissa käyty, tuloksia odotellaan.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen19.8.2011 11.36
Lyrica lopetettiin kokonaan, ei sopinut. Koko ajan huimasi rajusti eikä kivut hellittäneet mitenkään. Laastari on vielä käytössä, mutta eipä ole apua siitäkään.

Eilen illalla ja tänään todella rajut kivut!

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen28.8.2011 20.11
Joudutko kauan odottelemaan magneettik. tuloksia? Onko olo yhtään helpottanut?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen29.8.2011 18.48
Sain magneetin tulokset kun kävin fysiatrin vastaanotolla. Rangassa näkyi mm. kookkaat spondyloottiset luunokat, kulumaa ja sivulöydöksenä vielä molemmissa munuaisissa sentraalikystia.

Nyt on lähete fysikaaliseen, vaikka sanoin ettei se auta. Fysiatri vaan vänkäsi vastaan. :(

Kivut ovat tajuttoman kovat, mutta ei osannut sanoa miksi!? Lokakuussa taas kipupolille, syyskuussa psykiatrille, koska vaikea tilanne vaikuttaa pääkoppaan. Ensi kuussa myös työterveyteen keskustelemaan.

Masennus iskee todella pahasti ja väsymys kun ei saa nukuttua edes nukahduslääkkeillä! :(

ArvauskeskusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen29.8.2011 19.15
Nuo Nexiumin vaivat eivät kyllä mitenkään liity refluksitautiin tai -leikkaukseen.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen29.8.2011 22.18
Nexium, VOIMIA kipujen kanssa!! Toi on kyllä helvetillistä oloa jos ei pysty nukahtamaankaan.

Toivottavasti sulla on joku siellä kotona seurana ettet joudu olemaan ihan yksin!

M-MRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen31.8.2011 17.49
Miten ihmeessä sinne magneettikuvaukseen oikein pääsisi? Itselläni menee hermot, kun aina vaan ultrataan (4 kertaa vuoden sisällä) tai otetaan röntgenkuvia tai käsketään fysioterapeutille (n. 15 käyntiä tänä vuonna). Yksi fysiatri jo antoi lähetteen magneettiin, mutta toinen fysiatri repi sen...

Sairaalan fysioterapeutti ehdotti myös minulle tuota kipupolijuttua, siellä kuulemma olisi joku, jonka kanssa voisi jutella, mutta en minä oikeastaan jutella halua, vaan kivut pois :(

Sorry off topic, mutta tuli tuosta magneettikuvauksesta mieleen.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen31.8.2011 17.58
Joo, sain itsekin monta kertaa mainita magneetista, kunnes lopulta pääsin. Nyt on sitten menossa lähete fisykaaliseen.

Arvauskeskus: ei liity varsinaisesti refluksitautiin, eikä edes leikkaukseen. Tosin on ongelmia edelleen ruokatorviperäisten ongelmien kanssa myös, ja vatsaongelmienkin. Osa kivuista saattaa lääkärien mukaan johtua leikkauksestakin tai vatsapuolelta, mutta kun on ilmeisesti samalla alueella montaa ongelmaa? Ja myös selässä ja rangassa.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.3.2012 6.46
Päivitänpä tätä taas pitkästä aikaa.

Ongelmat siis mulla jatkuvat edelleen. Nyt on kovat vatsavaivat lisääntyneet oleellisesti. Paino on pudonnut selittämättömästi yli 20kg (lähtöpaino ennen refluksileikkausta 96kg, nyt 72,5kg). Monet ruoat olen joutunut jättämään pois kokonaan hankalien oireiden takia. Rangan ongelmat jatkuvat edelleen (kovat kivut), Kela ja vakuutuslääkärit sanovat, että ole työkykyinen!

Vettä esim. en voi juoda lainkaan, koska nousee samantien ylös suuhun! Liharuoista tulee lisääntyviä vatsa/nivelkipuja, vehnä ei sovi, soija ei käy, eikä moni muukaan. Sosekeittoja pääasiassa joudun syömään. Nyt sitten taas odotellaan viranomaisten päätöksiä!?

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.3.2012 12.45
Voi, Nexium, tuo kuulostaa ikävältä. Muistelen että olit menossa kipupolille jossain vaiheessa. Oliko siitä apua?

ArwenRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.3.2012 15.35
Hei Nexium,

oletko kokeillut manipulaatiohoitoja (kiropraktikko, osteopaatti) noihin selkäongelmiisi? Täällä palstalla on ihan oma ketjukin näistä, voisit ehkä saada apua jommasta kummasta kun ilmeisesti klassinen lääketiede ei ole kipujasi saanut poistettua.
Kovasti tsemppiä sinulle, toivottavasti kipusi ja vaivasi helpottavat pian!!

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.3.2012 16.25
Tervehdys,

Kiropraktikolla olen käynyt menneinä vuosina useinkin kun nikamat oli milloin selästä ja milloin kaulasta pois paikaltaan. Apu oli hetkellinen. Viimeisimmästä manipulaatiosta on kulunut vuosia.

Mulla on todettu rangassa skolioosia ja luunokkia. Mutta kun tiettyjen lääkäreiden mielestä ne luunokat ei mukamas aiheuta kipuja???

Voin antaa nää luunokat niille niin tietävät miltä kipu tuntuu!

Joku mättää tuolla vatsapuolellakin ja pahasti kun toi paino tulee alaspäin kokoajan. Kävin ravitsemusterapeutillakin, mutta hänen mielestä minun ruokavalio on ihan ok. vain määriä pitäisi kyetä nostamaan, mutta kun ei vatsa vedä enempää ja on huono olo!? Syön niin paljon kuin pystyn.

No, huomenna menen omalla kustannuksella selkäspesialistin (kirurgi) vastaanotolle kysymään erikoislääkärin mielipidettä asiaan.

Palaillaan :)

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.3.2012 16.29
Nexium, kun sulla käsittääkseni nämä vaivat alkoivat pahentua fundoplikaatiosta, niin onko koskaan ehdotettu, että siinä joku hermo olisi jäänyt puristuksiin tai vahingoittunut, ja se voisi aiheuttaa kipusi?

Tajuan kyllä, että tällaista tuskin leikkaavalta taholta kukaan sanoo. Silloinhan olisi vaara, että teet potilasvahinkoilmoituksen. Mutta jos joku ulkopuolinen taho, esim. yksityislääkääri olisi maininnut.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.3.2012 16.47
Sitrus, eipä ole kukaan ehdottanut, että olisi kuvaamallasi tavalla tapahtunut. Vaimo kyllä mainitsi minulle tuosta, mutta kukaan sairaalan henkilökunnasta ei ole asiasta maininnut.

Kokemusta kyllä on siitä kun leikannut lääkäri peittelee mokaansa, polven tähystys 1994, tuloksena sairaalabakteeri!

Jos nyt olisikin käynyt niin, että fundoplikaatiossa olisi jokin hermo jäänyt puristuksiin tai vahingoittunut, niin taitaa olla aika hankalaa enää näin jälkeenpäin asiaa selvittää... luulisin? Jokin on kyllä pielessä, olisi vaan kiva kun tietäisi itsekin, mikä!?

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.3.2012 16.49
Kyllähän puristuksissa olevia hermoja voidaan vapauttaa.

Oletko missään vaiheessa ollut yhteydessä neurologiin tai onko sulle tehty mitään neurologisia tutkimuksia? Voimia ja jaksamista, Nexium.

ZenaRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.3.2012 19.07
Nexium, suosittelen käymään kirurgi, ortopedi Antti Heikkilän vastaanotolla (Eiran sairaalassa?). Jos olisin samanlaisessa tilanteessa kuin sinä menisin Heikkilän vastaanotolle. Antti on kirjoittanut kirjojakin aiheesta mm. Siunattu Kipu ja samoin tuntee myös ravitsemusasiat.
Nexium, toivon sinulle paljon voimia haastavassa elämäntilanteessa. Itse olen saanut suurta lohtua ja toivoa Heikkilän kirjoista silloin kun olin tosi sairas enkä edes tiennyt mikä minua vaivaa.

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.3.2012 19.25
Mistä yhteydestä tuo Antti Heikkilä on tuttu nimi? Edustaako hän myös jotain vaihtoehtoisia linjoja, oliko kerman ja voin puolestapuhuja?

ZenaRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.3.2012 19.29
http://www.anttiheikkila.com/

tuolta löytyy kaikki oleellinen, ja kirjoista löytyy loput.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen11.3.2012 14.00
Tervepä terve... (kunpa olisinkin).

Eilen ja tänään todella kovat vatsa/selkäkivut ja arvatkaapas mitä???NÄRÄSTÄÄ RAJUSTI!!!


Kuplii ja kurisee hirveästi, vatsa on todella kipeä, paino laskee (71,5kg aamulla), vatsa turvoksissa ja kova, ym. ym.

Tainnut leikkaussysteemit pettää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen11.3.2012 14.48
Ei voi olla totta :-(!!
Jaksamisia ja voimia!!!

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen11.3.2012 19.06
Kyllähän sulla on lääkärireissu nyt edessä. Koeta jaksaa!!

zoltRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen11.3.2012 21.12
Voi kamala....:( !!!!Koita jaksaa, toivottavasti sulla nyt noille kivuille löytyis syy,ja vielä tuo närästyskin päälle!!!!

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2012 14.48
Nexium, mitä sulle kuuluu?

matadorRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2012 23.01
ihan samaa olen miettinyt pari päivää että mikä on Nexiumin tilanne???!!!

AmaliaRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen16.3.2012 23.34
sama täällä, olen miettinyt missä Nexium mahtaa olla ja mitä kuuluu

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen18.3.2012 5.26
Hengissä ollaan, viime maanantaina sairaalan päivystykseen kovien ylävatsakipujen ja liman oksentamisen takia.

Verikokeita otettu ja nyt lähete sisätautilääkärille jatkotutkimuksiin!

ZenaRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen18.3.2012 13.13
Voimia Nexium, toivottavasti saat pian avun.

ArwenRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen18.3.2012 15.47
Täällä hengessä mukana! Voimia Nexium!

AmaliaRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen18.3.2012 19.35
Jaksamista! Toivotaan että asia alkaa selvetä ja saat helpotusta.

ZenaRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen29.3.2012 22.28
Mitä Nexiumille kuuluu? Onko yhtään parempi?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen30.3.2012 12.35
Täällä ollaan. Ehkä hiukan parempi olo tällä hetkellä???

Menossa mm. kilpirauhaskokeisiin ja kahdelle eri sisätautilääkärille.

Yksi epäilys herännyt, liittyen kaikkiin oireisiini, borre, mutta ei siitä vielä sen enempää!?

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen30.3.2012 15.30
No jopas jotakin, jos b kaiken taustalla. Tsemppiä odotteluun ja olemiseen edelleen!

zoltRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen30.3.2012 22.36
Mikä on borre?

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen30.3.2012 22.41
varmaan borrelioosi

YlläpitoRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen8.6.2012 10.43
huom! "Palleatyrä + verisuoni + leikkaustiedustelu" Turusta
laitettu omaan aloitukseen.

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen22.6.2012 17.37
Hienoa kuulla siusta Nexium!!! Ja arvaa mitä...mie meen uusintaleikkaukseen :-( mansetti on väärässä paikassa. Olin raskaana ja synnytys piti käynnistää, koska en pystynyt syömään ja oksensin koko ajan. Että silleen...ei oo mennyt meillä ihan putkeen nuo leikkaukset. Tomminenhan siutkin leikkas? Miulle soitteli joku ihan muu vanhempi lääkäri keskarilta, mutta nimeä en muista. Tarttee maanantaina soittaa ja kysyä sen lääkärin nimi. Oli asiantunteva ja pätevän tuntuinen lääkäri.

Jaksuja!!!

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen22.6.2012 18.05
Moi taas,

Mut leikkasi Tamminen, ei Tomminen. Mulla on ihan suht hyvin toiminut toi mansetti, mutta muuten on ongelmia vatsankin kanssa edelleen.

Tsemppiä Niituli sulle. :)

pähkinänsärkijäRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen2.7.2012 21.33
Kyllä taitaa toi Nexiumin laihtuminen johtua rajusta stressistä. Pääkoppa sulla on leviämässä, eikä mikään muu. Sut on niin hyvin rassattu joka nurkasta läpi jo, ettei mitään vakavaa ole. Stressaantuneena tulee mitä ihmeellisempiä särkytiloja, ihminen on psykofyysinen kokonaisuus.

Muuten eräs myös rajua rintakipua aiheuttava "tauti" on nimeltään pähkinänsärkijä ruokatorvi. Mutta Nexiumin tapauksessa siitä tuskin on kysymys, jos hänen kivut ovat lähinnä asentoriippuvaisia.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen3.7.2012 10.23
Nexium, miten muuten lääkäri jatkoi tuon aikaisemman borre - epäilyn kanssa? Vai onko se jo eliminoitu (toivottavasti ei ole tätä)?

Sulla on ollut kyllä pitkä prosessi näiden valtavien kipujen kanssa!!
Epätietoisuus syö, jos ei kunnolla yhtä "perinteistä" syytä löydetä. Oikein paljon jaksamista edelleenkin! Todella harmillista, että tilanne hankaloitui leikkauksen jälkeen näin pahaksi - ja oireet ja kivut aiheuttavat tietenkin stressiä.

Työelämään ei taida olla tällä hetkellä paluuta tiedossa?

pähkinänsärkijä, ruokatorven liikehäiriöille on tuolla myös oma keskustelunaloituksensa, jossa voi kertoa omasta sairaudestaan/vaivastaan, jos noista liikehäiriöistä kärsii. Ainakin yksi pähkinänsärkijä meillä täällä kirjoittajissa on ollutkin.

rileyRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen2.5.2013 8.24
Mitähän Nexiumille nyt kuuluu? Itselle suositeltu leikkausta, mutta uskallanko mennä....

MaketusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen2.5.2013 9.02
Suosittelen leikkausta lämpimästi. Itselläni nyt 2 v siitä. Kaikki mennyt todella hienosti. Nexiumin vaivat eivät selvästikään johdu tuosta leikkauksesta.

Harri KarhuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen26.5.2013 19.43
Minulla refluksileikkaus tehtiin viisi vuotta sitten. 7 kk leikkauksen jälkeen mahassa oli tuntumia ja toisinaan mahahappoa tuli vielä suuhun asti. Sen jälkeen ne jäivät, eikä mahahappoa tule enää ylöspäin. Terve olen vaivasta. Ennen leikkausta runsasta happovuotoa.

mattiRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen26.11.2015 7.24
minulle refluksileikkaus tehtiin vuosi sitten. timo pakkastie lohja parasta mitä voi saada. kaikki meni hienosti, tietenkin piti syöminen aloittaa varovasti. toipuminen sujui hyvin , mutta kestäähän sen. ainut ongelma mikä tuntuu vaivaavan muitakin on suolikaasun - ilmavaivojen kanssa. onko joku löytänyt lääkkeen tähän vaivaan.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen26.11.2015 12.08
Pitkääästä aikaa kommentti närästysleikkaukseen joka tehtiin tuolloin 2010. Pääasiassa ei ole närästänyt, paitsi silloin tällöin hyvin harvoin kuitenkin ja ei mitään suurempaa. Oikeastaan pelkän veden juominen saattaa aiheuttaa närästystä.
Mutta se mikä on jäänyt jäljelle on todella ankara kipu suunnilleen siinä kohtaa missä on se ruokatorven ylempi läppä. Johtuneeko sitten siitä leikkauksesta vaiko onko kyse jostain muusta? Paino muuten putosi rajusti ja oli alimmillaan 66kg ja on nyt noin 72-73kg. Ennen leikkausta painoin 96kg ja pituutta on siis 193cm. Ruokamäärät ovat pienentyneet huomattavasta. Tosin johtuu osittain myös fundoplikaation yhteydestä tehdystä palleatyrän korjauksesta! Mitenkähän muilla vastaavassa leikkauksessa olleilla ovat vaivat hävinneet?

MaketusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen26.11.2015 12.57
2011 tehtiin siis leikkaus, eikä mitään ongelmia sen koommin.

leggeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen23.3.2016 19.24
Leikkaus tehtiin 4-viikkoa sitten ja nyt on paripäivää rinnassa tuntunut paineentunnetta.Onko normaalia

Harri KarhuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen31.8.2016 20.45
Kahdeksan vuotta leikkauksen jälkeen kaikki on kunnossa. Todella harvoin happoa tulee ylöspäin. Syömisen kanssa on oltava tarkka, ei liian suuria annoksia. Vetoa on elämässä kuin Vimpelillä

Nexium Re: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen17.10.2016 15.31
Nyt yli 6 vuotta leikkauksesta on kulunut. Olisin kysynyt muilta leikkauksessa olleilta ja niiltä joille on siis tehty fundoplikaatio ja korjattu samalla palleatyrä, oletteko te laihtuneet rajusti? Itse painoin ennen operaatiota 96kg:a. Paino putosi sen jälkeen ollen alimmillaan 66kg:a. Nyt paino on noin 70kg:a, mutta ei nouse millään siitä! Voiko johtua siitä, että palleatyrä on korjattu, koska käsittääkseni vatsalaukku pienenee siinä?

MikkoRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen18.10.2016 20.33
Minulle tehtiin seitsemän vuotta sitten fundoplikaatio. Ei muuta. Ennen leikkausta painoin 93 kg. Leikkauken jälkeen paino putosi 84kg:aan. Sen jälkeen painoni nousi entiselleen hiljakseen.Onhan siinä vähän painoa liikaa, muttei ole päässyt kovin paljon repeämään.

Vaivanen Re: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen5.12.2016 18.30
Hei. Melkoisista vatsakivuista ja refluksista kärsineenä minullakin oli refluksileikkaus kirurgilla asti harkinnassa. Minulta päätettiin leikata sappi ensin, sen oireet selvempiä ja kuvauksessa luultiin siinä olevan kivi. Kiveä ei ollutkaan, mutta apua leikkaus silti toi. Vähenti vaivoja. Jatkuvasti olen syönyt refluksiin Pariet 20mg ja se auttaa närästykseen hyvin. Alussa söin 1/päivä ja myöhemmin 2/päivä. Vatsani oli silti aina arka ja turvoksissa. Aloin kokeilla Kuplatonta satunnaisesti, se ei paljoa auttanut. Sitten myöhemmin päätin kokeilla uudelleen ja säännöllisemmällä kuurilla, aamulla yksi ennen syöntiä ja illalla samoin. Se auttoikin paljon ja vatsan seudun, kuten myös ylävatsan kivut helpotti. Enää ei tarvinnut housun nappiakaan pitää auki ja vyötä löysällä. Päättelin, että huomaamaton ilman kertyminen suolen sisällön sekaan oli suurin vaivojen aiheuttaja, vatsaontelossa ei riittänyt tila kaikelle. Ilmeisesti suoliston mikrobikanta oli mennyt vääräksi antibioottien takia, joiden syönnistä oli jo vuosi tai muutama kulunut. Vaiva kun alkaa pikkuhiljaa, niin syytä ei ole helppo arvata. Te joilla ylävatsan kipuihin ei tutkimuksista huolimatta ole selvää syytä löytynyt, suosittelisin kokeilemaan samaa kuin itse tein. Nyt syön jatkuvasti Kuplatonta ja Pariettia vain iltaisin. Pystyin puolittamaan Pariet annoksen Kuplattoman ansiosta.

Nexium Re: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen22.1.2017 10.29
Nyt lähes 7 vuotta tuosta leikkauksesta on tullut todella suuria ongelmia. Kaksi päivää sitten ambulanssilla ensiapuun vauhdilla, jossa ei tehty mitään.
Kivut oli valtavat ruokatorvessa mansetin kohdalla. Nyt pelottaa todella paljon mitä on tapahtunut!? Ja taas on alkanut närästää ja hirveästi kuplii ja mulisee.

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen22.1.2017 19.34
Voi itku miten kurjaa kuulla! Olisi suonut, että sulla olisi helpompaa. Tutkitaanko tilannetta gastrolla?

Nexium Re: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen24.1.2017 12.11
Valitettavasti joudun menemään taas ensin terveyskeskuksen kautta ja yrittää saada sitä kautta uuden lähetteen kirurgianpoliklinikalle. Tuosta toimenpiteestä kun on jo kulunut sen verran aikaa (2010 tehty) eli lähes 7 vuotta. On kuulemma ensiavun lääkärin mukaan paljon tapauksia joissa on tullut esim. närästys vaivat takaisin vielä vuosien jälkeen ja on ovat joutuneet aloittamaan happosalpaajien syönnin uudestaan.
On todella kipeä tuo ruokatorven läpän kohta ja säteilee selän puolelle.
Todella huonoa tuuria kyllä on jos ja kun mansetti on pettänyt?! Pahinta olisi jos kuroutuisi umpeen! Nyt ei auta kuin yrittää päästä äkkiä uuteen gastroskopiaan... TAAS.

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen24.1.2017 15.00
En näe, miksi et pääsisi kir.polille. Onhan oireet selvät ja pahat. Toivottavasti pääset pian. Älä ainakaan vähättele itse vaivojasi, kun käyt tk:ssa, pikemminkin päinvastoin.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen25.1.2017 8.39
Eilen soitto suoraan H-linnan kir.polille sairaanhoitajalle, joka lupasi informoida asiasta lääkäriä ja oli vahvasti sitä mieltä, että vaatii gastroskopian. Toivottavasti pääsen suoraan ilman käyntiä ensin tk:ssa??

NiituliRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen25.1.2017 9.28
Moi! Miullehan on mansetti tehty jo pariin kertaan. Tosin miun sideskudos on heikkoa, joten se on ollut osittain syy mansetin tippumiseen. Se on nytkin väärässä paikassa ja närästyslääkettä menee välillä. Ja kahdessa raskaudessa mennyt närästyslääkettä. Mutta oon päässyt T T:lle kyllä hienosti kir.polille ja on tehty monet kopiat :-D että luulis että pääset sinne helposti. Vielä en oo antanut suostumusta kolmanteen leikkaukseen ja se ei tuu olemaan missään tapauksessa sama kuin edellä. Tsemppiä!

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen25.1.2017 13.57
Mansetille selviä riskejä ovat juuri raskaus, fyysinen ponnistelu, tapaturmat ja liiallinen paine mahassa, eli liikaa tai vääränlaista ruokaa. Engl.kielisissä maissa näkyy tähdennettävän, että mansetti vaatii tiettyjen asioiden huomioon ottamista, jotta se kestää ehjänä. Ja sittenkin se voi huonolla tuurilla hajota. Ja sit nämä yllättävät ikävät uudet vaivat, joita leikkauksesta voi seurata. Ei mitä osuu ja kelle.

Suomessa ollaan kovin kirurgiakeskeisiä, eikä nähdä muita asioita ja ihmistä ja elämää kokonaisuutena. Sääli. Näitä asioita mietin vähän tarkkaan, kun kohdallani taas harkitaan leikkausta. Nyt kun oireet ovat helpottaneet, mietin jopa menenkö kaikkiin tutkimuksiin, joihin mut on ohjattu. Tutkimuksetkaan eivät ole vaarattomia.

PekkaRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen25.1.2017 18.52
On ollut mukava lukea muiden kokemuksia refluksileikkauksen jälkeen. Ja kuulla hyviä ohjeita miten elää leikkauksen jälkeen. Itse olin leikkauksessa n. 10v sitten. Kaikki on mennyt hyvin. Happo ei nouse ylöspäin. Toivon paranemista ja terveyttä niille joilla elämä vastustaa.

LeggeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen25.1.2017 22.22
Leikkaus rehtiin noin 1v sitten,närästyksen fyysisiä rinnan polttotunteita ei ole tullut vaan kurkkukipu on jotenkin palannut pikkuhiljaa.

polttaa polttaaRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen9.2.2017 20.55
Laitan tähän tyhmän kysymyksen, tai useamman:

- Siis jos tuo mansetti ei kestä kovaa rasitusta, joutuuko sen kanssa olemaan loppuikänsä varovainen?

- Entä sitten urheilu, kuntoilu, ulkotyöt, nostaminen yms.?

- Jos tuo ponnistuksessa purkautuu, onko se vaarallista? Vetääkö mukanaan jotain rikki vai aukeaako vaan?Tuo leikkaus pelottaa ihan hirveästi, vaikka mitä lääkäri sanoisi, en taida siihen saada rohkeutta.

JeppeRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen10.2.2017 8.57
Kirurgi sanoo että saa tehdä kaikkea (leikkaus elokuussa). Haavojen kestävä paraneminen vie aikaa, mutta eipä sisätyöläisen tarvitsekaan vääntää ja nostaa.
Jos ommel repeäisi, luulen että mansetti vain lakkaisi toimimasta mansettina.
Suurempi ongelma mulla on se, että leikkaus sekoitti koko suoliston toiminnan (oma juttuketju). Tai ehkä ongelma oli olemassa, mutta leikkaus räjäytti sen silmille...

OperoituRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen11.2.2017 12.41
Paino on laskenut leikkauksen jälkeen. Mitään rajoituksia ei minut leikanneen kirurgin mukaan ole. Olen lisännyt urheilua pikkuhiljaa ja nyt teen jo aika kovasti kuormittavaa kuntosaliharjoittelua. Toistaiseksi ongelmia ei ole ollut.
Itse olen hieman huolissani kanssa jos mansetti repeää, niin mitä sitten? kirurgin mukaan se ei kuitenkaan ole vaarallista vaikka tapahtuisi esim. Kaukana Suomesta, niin ei vaatisi akuuttia hoitoa.

JuoksijaRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen11.2.2017 12.51
Mulla eilen vatsan tähystyksessä todettiin palleatyrä ja siksi hyvin väljä ruokatorven sulkijalihas. Tähystänyt lääkäri suositteli leikkausta, erityisesti kilpaurheilu-uran jatkumisen kannalta.

Pahoja refluksioireita on mulla nyt siis ollut vasta marras-joulukuun vaihteesta. Kauhean kauaa en siis ole vaivasta kärsinyt, mutta ihan riittävästi kuitenkin... Enimmäkseen lääkärit on olleet sitä mieltä, että stressiä se vaan on, ei 24-vuotiaalla mitään sen kummempaa löydy. Tai että happosalpaajia nyt syöt hetken, niin kyllä se maha siitä rauhottuu. No en usko, että palleatyrä stressistä aiheutuu. Yksityisen kautta siis pääsin tähystykseen, kun julkisella olivat sitä mieltä, ettei vaadi erikoissairaanhoitoa.

No mutta nyt sitten se mahdollisesti tuleva palleatyrä/mansettileikkaus. Mietin kovasti mun urheiluani. Tällä hetkellä en pysty treenaamaan kunnolla, koska treenaus pahentaa oireita. En myöskään oo pariin kuukauteen kyennyt syömään normaalisti, koska jotakuinkin mikä tahansa ruoka saa olon kamalaksi eikä riittävästi ruokaa vaan mene alas. Siksikään se treenaus ei ihan suju, kun ei vaan ole kropassa energiaa tehä kovin montaa juoksuvetoa.

Niin että mietiskelen, miten nopeasti tollasen leikkauksen jälkeen voisi päästä taas treenikuntoon. Kuinka pitkä aika leikkauksen jälkeen pitää olla urheilematta? Monessa paikassa sanotaan, että leikkauksen jälkeen helposti laihtuu, kun ei pysty alkuun syömään kuin nestemäistä ruokaa jne. Ei sekään parantaisi kauheasti treenausmahdollisuutta.

Pitkällä tähtäimellä mansettileikkaus varmasti voisi olla mulle hyvä, kun ei se palleatyrä taida itsekseenkään korjaantua. Mutta jos nyt pääsisin vaikka jo maaliskuussa leikattavaksi, niin kuinka kauan kestää päästä urheilukuntoon? Kun nyt valmiiksi on kunto heikko tämän takia. Vaikea kuvitella, että heinäkuun MM-kisoihin saisin itteni kunnon kisakuntoon.... Ja jos parin vuoden sisään tärkeimmät kisat jäis kokonaan välistä, mietin oikeasti, olisiko järkevintä vaan lopettaa koko urheilu. Sitä en haluaisi, tavotteita kuitenkin on pitkälle. Mutta silti, terveys ennen kaikkea.

Mielelläni siis kuulisin kokemuksia, että miten pitkään leikkauksen jälkeen pitää ottaa liikkuminen rauhallisesti ja jos on ihmisiä, jotka urheilevat enemmän, niin onko leikkaus vaikuttanut siihen miten?

PekkaRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen11.2.2017 13.49
Olin 58-v silloin kun leikkaus tehtiin. Aktiivinen kuntourheilija olen ollut koko elämäni. Kolme kk silloin otin liikunnan rauhallisesti. Kävelin radalla. Lääkäri sanoi, että painoja saat nostaa. Raskasta työtä fyysisesti tein pian leikkauksen jälkeen.N. 10-vuotta leikkauksen jälkeen kaikki on edelleen kunnosssa. Hyvää talvea kaikille.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen11.2.2017 13.52
Tilannepäivitys liittyen aiempaan kirjoitukseeni.

Soitin itse kirurgianpolille gastron-sairaanhoitajalle ja kerroin, mitä oli tapahtunut. Hän oli heti sitä mieltä, että pitää tehdä gastroskopia jossa varmistetaan onko mansetti hajonnut. Hän lupasi keskustella lääkärin kanssa asiasta ja ottaisivat sitten sieltä Khks:sta yhteyttä.
Soittivatkin todella nopeasti ja pääsin jo 8.2. sinne tähystykseen ja se tehtiin vielä toivomuksestani siten, että oli taju pois eli kevyessä ''humauksessa''. Venäläinen kirurgi kertoi toimenpiteen jälkeen, että mansetti on ihan kunnossa, mutta on ainakin ruokatorvitulehdus. Siihen määräsi kahden kk:n Somac 40mg kuurin ja soittaa koepalojen tuloksista 9.3.
Vatsa on kyllä todella kipeä juuri siitä mansetin kohdalta ja säteilee selän puolelle! Epäili johtuvan jostain muusta syystä? Ei voi kumarrella eikä nostella mitään painavampaa. Katsotaan nyt mitä jatkossa tapahtuu???

ibsRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen11.2.2017 16.45
Juoksija, minusta tuntuu, että leikkaus on paras vaihtoehto sekä elämän laadun että urheilu-uran kannalta. Tämä kausi ehkä ei mene näin kun suunnittelit, leikkausjonoja on ja toipumiseen menee pakosta 1- 2 kk joka tapauksessa. Leikkauksen jälkeen pari viikkoa soseruoalla sen jälkeen menee jo kiinteäkin, mutta pienissä erissä ja rauhallisesti pureskeltuna. Itse olen toipunut leikkauksesta nopeasti, se kun oli tähystysleikkaus. Tsemppiä

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen13.3.2017 8.55
Kirurgi soitti viime viikolla gastroskopian tuloksista ja kertoi, että olisi pitänyt tehdä jo heti alunperin fundoplikaation jälkeen tarkistus skopioita koska oli nähtävissä mm. liekkimäisyyttä ruokatorvessa. Nyt sitten kuulemma tulee kutsu aina tietyin väliajoin skopiaan jatkossa koska oli hänen mukaan alkava Barrettin ruokatorvi joka voi joissain tapauksissa muuttua pahanlaatuiseksi!? Että näin.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen13.3.2017 15.45
No olipas kiva uutinen, Nexium :-(
Tsemppiä vaivojen kanssa!

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen22.9.2017 15.15
No niin, taas on aika mennä kontrolliskopiaam lokakuussa Barrettin takia! Piti olla jo 3kk:n päästä edellisestä, mutta eräs lääkäri mokasi ja meinasi, että kontrolli olisi vasta 3 vuoden päästä. Onneksi huomasivat virheen meidän omassa endoskopiayksikössä ja pääsen nyt suht nopeasti kontrolliskopiaan.

Saapa nähdä onko tilanne muttunut...

SussuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen23.10.2017 11.03
Auttakaapas hieman, että mistä voisin selvittää, että kuka on kokenut kirurgi tekemään näitä leikkauksia? (jos semmoiseen joudun/pääsen, kunhan nyt ensin pääsisi gastroskopiaan)

OperoituRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen23.10.2017 11.28
Oulussa ainakin kokenut on mm. Vesa Koivukangas. Jos menet julkiselle leikattavaksi, niin et luultavasti pääse valitsemaan kuka leikkaa.

Legge999Re: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen23.10.2017 11.33
Kajaanissa Dimitri boutaref teki minulle vajaa 2v sitten ja olen ollut 100% tyytyväinen.

SussuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen23.10.2017 11.52
Kiitos jo näistä! Lisääkin saa laittaa. Jos se aika tulee, että leikkaukseen mennään, on hyvä tietää vaihtoedot.

OperoituRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen23.10.2017 12.09
Miten Nexiuksen uusin tähystys meni. Oliko kaikki kunnossa?

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen23.10.2017 15.04
En ole saanut vielä tuloksia onko Barrett edennyt vaiko ei. Muuten itse tähystys meni hyvin.

sudentunnitRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.11.2017 13.51
Nexium,sinun kertomasi on aivan samanlainen paitsi että minua ei ole tutkittu kun suusta mahalaukkuun (lakua nielty) ja sitten se todella inhottava "peräreijän kautta" paksusuolen tähystys. Olen syönyt monet kipulääkkeet kuten sinäkin. Lyrica teki minulle saman...pää pyörällä joten lopetin sen. Panacod löi mahan niin kovalle että en uskaltanut sitä ottaa nuin silloin jos maha oli kuralla. Olen itsekkin mennyt pillit huutaen OYS:iin kun luulin että maksettu on pettänyt. Sain Oxynorm nimisen kipulääkkeen ja se on ainoa mikä edes jotenkin tehoaa. Minulta leikattiin myös palleatyrä sekä tehtiin fundoplikaatio yli 10v. sitten. Saan olla erittäin varovainen mitä nostan tai kannan (esim. kauppakassien kantami-
sessa saa tarkoin katsoa ettei painoa tule paljon. Minulla on myös ylämaha tosi kipeä ja leviää välillä selkään ja alavatsaan vasemmalle. Minulla aika tk:een 16.11.17 . On tämä ollut yhtä tuskaa kun aikaa piti odottaa yli 1kk.

NexiumRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen9.11.2017 13.04
Nyt tuli lausunto koepaloista. Barrettin ruokatorvi diagnoosilla edelleen, mutta tilanne ei ollut muuttunut aiemmasta tähystyksestä. Jäi kyllä vähän epäselväksi, että mitä nyt sitten... tuleeko myöhemmin kontrolliskopioita???

sudentunnitRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen9.11.2017 14.11
Eli jatkat Nexiumin syöntiä. Anteeksi lukuisat kirjoitusvirheet edellisessä kommentissani. Viimeksi kun itse nielin sen letkun (n.3kk sitten) lääkäri (Timo Heikkinen joka on yksi Suomen parhaimpia näissä vatsajutuissa) sanoi että mansetti on noussut 2-3cm ja vatsalaukussa näkyy joku punainen läiskä mutta tällä tutkimuksella siitä ei saa selvää. Hän sanoi laittavansa papereihin että suosittelee kerroskuvausta. Sanoi kyllä että tuskin saat tk:ota lähetettä julkiselle puolelle mutta hän nyt laittaa maininnan kuiteskin. Itseä aina eniten pelottaa jos koko homma on alkanut purkautumaan. Välillä saa tökkiä ruokaa wc-pyttyyn ja se jos mikä käy hel... kipeää. On tuo nukkuminen minullakin heikkoa nukahtamislääkkeistä huolimatta. Nyt olen aloittanut päivän löysällä kaurapuurolla joka menee hyvin alas ja tekee kuulema suojaavan kalvon ruokatorveen ja vatsalle hyvä. Luulen että meitä joilla on jäänyt tämä riesaksi on enemmänkin koska itsekkin löysin tämän ryhmän vasta nyt. Mitä kipulääkettä Nexiumi saat? Tuo minun lääkkeeni on tk lääkärin mukaan aivan liian vahva mutta otan vain 1 aamuisin kun on pakko ja se on kuiteskin 5mg eli miedoin. Olisin tullut hulluksi ilman sitä. Palataan kun käyn lääkärissä 16.11 Koita jaksaa

SussuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen9.11.2017 14.12
Vieläkö sinulla Nexium on kuplintaa ja kipuja?

EPRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen26.12.2017 19.13
5 päivää kulunut refluksi ja palleatyrä leikkauksesta. En tiedä onko tämä närästystä vai ei mut syönnin jälkeen on sellainen tunne. Sydän vielä pomppii mitä teki ennenkin. Limaa irtoaa. Mut on jote kin hyvä olo. Vesa Koivukangas oyssis leikkas. Voin suositella asiallinen ja todella ammattitaitoinen. Jäi niin luottavainen mieli hänestä.

SitrusRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen2.1.2018 1.30
Mitä sulle kuuluu Nexium? Uskomatonta, että leikkauksestasi on jo 7 vuotta!!
Muistan hyvin, kun olit menossa leikkaukseen ja yhdessä sitä täällä jännitettiin.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen4.1.2018 2.30
Voi - onko siitä jo todellakin 7 vuotta ....

EP, hienoa, että sinun vointisi hyvä! Jos haluat kertoa tarkemmin omasta operaatiostasi, laita oma aloitus, jos vaan jaksat/kiinnostaa ...

Refluksi-poikaRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen7.1.2018 1.49
Moi. Olen 23v mies ja minulle tehtiin refluksileikkaus noin 5 vuotta sitten eli todella nuorena. Pahoin tulehtunut ruokatorvi vuoteli jatkuvasti verta ja tähystyksessä sai ravata vähän väliä. Leikkaus auttoi vaivoihin eikä mitään hälyyttävää ole ollut sen koommin. Harrastan paljon urheilua ja huomaa kyllä, että mansetti on löystynyt huomattavasti ja somacia vetelen silloin kun närästää.

Sitä tulin kyselemään, että onko ruokatorvea tarkoitus seurata kun sieltä aikoinaan barretin ruokatorvi diagnosoitiin?

SussuRe: Refluksileikkaus /ennen ja jälkeen8.1.2018 9.39
Eikös sitä pitäisi seurata 3 vuoden välein, vai olenko väärässä? Siis muistelisin niin lukeneeni.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: