Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

EpätoivoinenRefluksi ja Sertralin13.6.2021 12:35
Aloitin Sertraliinin, nyt neljä päivää syöneenä en uskaltanut enää tänään ottaa, tuli järkyttävä olo vatsaan, möyrii ja röyhyttää ja olo muutenkin ihan kaamea. Mulla on palleatyrä ja refluksi, oon niin fyysisesti huono, että makaan vaan ja masennus myös päällä, onko muilla masennus aiheuttanut fyysisesti huonon olon. Aikaisemmin oli Voxra lääkkeenä, se sopi hyvin vatsalle, mutta teho hiipui masennukseen kolmessa kuukaudessa. Olen epätoivoinen millä pääsen tästä masennuksesta, ollut jo toista vuotta kiusana, alkoi stressaamisesta paleatyräleikkauksesta, johon ajattelin mennä, lääkäri sitä suositteli, mutta pelkäsin niin komplikaatioita, että peruin leikkaus ajan, pelottaa jäänkö sänkyyn masennuspotilaaksi loppuiäksi, mökille lähtökin tuntuu ylivoimaiselta, kun olen niin huonovointinen, ollaan asuttu
siellä jo tähän aikaan ennen kuukauden päivät, nyt ei puhettakaan.

J44Re: Refluksi ja Sertralin17.6.2021 12:38
En tiedä kyseisestä lääkkeestä, mutta haluan silti lähettää tsemppiä sinne! Kyllä se parempi päivä vielä tulee ihan varmasti, koita vaan kestää! :) Rohkesti vaan pommittelet terveydenhuoltoa, että nyt tarvitaan apua.

t. J44

EpätoivoinenRe: Refluksi ja Sertralin17.6.2021 18:41
Olen nyt yli vuoden kärsinyt masennuksesta, välillä lääkitys auttanut, välillä lääkkeet ei sopineet, Voxra auttoi sen kolme kuukautta, nyt olen syönyt Mirtazapinia 15 mg 5 pv, nukun kyllä hyvin, mutta niin vaikeaa päästä ylös ja aloittaa päivä, aina vaan makaa ym on tilaisuus, kauppaan lähden pakolla miehen mukana, nyt pitää muuttaa mökille, eli kohta lähdemme, siellä e ole mukavuuksia, mitenkähän selviän siellä, olemme joka vuosi olleet siellä koko kesän, mies haluaa sinne, enkä yksinään halua kerrostaloon jäädä ja lapset tulleet aina juhannuksena sinne, tutut ihmettelevät miksi emme jo ole mökillä, ollaan siis eläkkeellä jo. Ei masennuksesta viitsi kaikille kertoa, vieraita ei kyllä jaksaisi, kissakin vielä pitäisi häkkiin saada, tuli pahan taas vuodateltua pahaa oloa, eikö tämä koskaan lopu. Ennen lähdin intoa täynnä mökille, nyt, olen taakka miehelle, en osaa edes kaupasta ostaa mitään, koska ei ole ruokahalua ollenkaan, tämä vuodatus tuli nyt vähän väärälle palstalle ehkä, tämä kaikki alkoi palleatyrästä ja refluksilta, jonka leikkaus ehdotusta stressasin ahdistukseen asti, joka johti masennukseen ja nämä mahaongelmat pahenee masennuksesta.

J44Re: Refluksi ja Sertralin21.6.2021 13:34
Pääasia että johonkin palstalle "vuodatat" koska ei ole hyvä pitää noita asioita sisällään. Uskoisin että miehesi ymmärtää kun selität hänelle miltä tuntuu. Itsellekin tuttua stressin ja mahavaivojen yhteys, joka on kyllä välillä loputon oravanpyörä kun toinen pahentaa toista. Ei se masennuskaan nykyään niin iso asia enää ole, joten kyllä lähemmille tutuille kertomista voi miettiä. Toisaalta eipä sitä omia menoja tarvitse kaikille selitellä. Toivottavasti saisit terveydenhuollosta apua, jotain muutakin kuin lääkkeitä. Esimerkiksi keskusteluapua. En oikein pysty auttamaan, mutta lähetän läjäpäin tsemppiä!

Aikuinen nainenRe: Refluksi ja Sertralin21.6.2021 14:47
Tuttua on minullekin stressin ja mahavaivojen samanaikaisuus. Mieliala laskee minulla unettomuudesta johtuen välillä ihan pohjamutiin ja olo on silloin huono.
Ymmärrän hyvin kuinka kärsit ja tulee tunne, että olet taakka miehellesi, mutta uskon kun kerrot hänelle mitä tunnet niin oma taakkaai kevenee ja hän taatusti ymmärtää.

Onko sinulta katsottu kilpirauhas arvot, nekin jos ei ole kunnossa voivat aiheuttaa masennusta ja ties mitä muuta.

Voisitko harkita, että juttelisit olostasi vaikka oman terv.keskuksen psykiatrisen hoitajan kanssa. Se onnistuu puhelimessakin ettei tarvitse vastaanotolle mennä, ainakin täällä missä asun.

Itselläni on unettomuuden tuomien ongelmien vuoksi kontakti hoitajaan jonka kanssa saan mielen murheitani kevennettyä.
Suosittelen. Voin puhua refluksi, kilppari, unettomuus ym.ongelmista.

Voimia ja jaksamista toivon👍Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: