Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Punainen komentajaRuokatorven liikehäiriö? Akalasia? Refluksi?29.5.2021 20:51
Heippa kaikille!

Toivottavasti joku jaksaa lukea tämän vuodatuksen. Kaipaan kovasti vertaistukea.

Minulla on ollut vuosien ajan "pulauttelua" ja pieniä rintakipuja. Elokuussa 2019 kuitenkin tilanne paheni ja kurkkuun tuli jatkuva paineen tunne. Samalla myös ruoka alkoi nousemaan ylös vauhdilla syömisen jälkeen ja ruoka ja juoma tuntui jäävän ruokatorveen kiinni. Lukuisien eri lääkäreiden jälkeen (vika oli aina korvien välissä) hakeuduin yksityiselle gastrokirurgille, joka teki gastroskopian. Löydöksenä ainoastaan palleatyrä. Tämä lääkäri teki lähetteen manometriaan ja ruokatorven varjoainetutkimukseen. Varjoainetutkimuksen löydös oli normaali. Manometriassa löydös oli selkeä runko-osan korkeapaineisuus ja välillä LES relaksaatioheikkous, tutkimuksen tekijä arveli kyseessä olevan akalasian. Kuitenkin vatsakirurgi sanoi, että kyseessä ei satavarmasti ole akalasia näillä oireilla ja päätyi tekemään lähetteen ruokatorvispesialistille eri kaupunkiin.

Kun viimein pääsin tälle spesislistille, uusittiin manometria ja tehtiin lisäksi ruokatorvi-isotooppi-transit. Tässä vaiheessa olin melko oireeton. Manometrian tulos oli tällä kertaa normaali, mutta tuo leipäpalan kulku nielemisestä vatsalaukkuun oli selkeästi hidastunut ja poikkeava löydös. Jäätiin kuitenkin seurantalinjalle, koska oireet olivat helpottaneet.

Tämän vuoden maaliskuussa oireet alkoivat yllättäen uudelleen. Ensin tuli tuttu voimakas paineen tunne kaulan alueelle, sitten ruoka alkoi nousta takaisin ylös ja takertua ruokatorveen. Tätä kesti kuukauden päivät, sitten alkoi helpottaa.

Tässä kohti tehtiin gastroskopia, jossa ei ollut muutoksia. Sovittiin lääkärin kanssa, että palataan syyskuussa asiaan, koska oireet alkoivat taas helpottaa ja odotettavissa oli, että ne häviäisivät taas ainakin joksikin aikaa.

Nyt pari viikkoa sitten tilanne kuitenkin paheni taas rajummin kuin koskaan aiemmin. Tuntuu, ettei mikään mene alas. Lääketabletit ovat pahimpia ja nousevat heti ylös. Paineen tunne on kamala, rintaan tulee tunnin kestäviä kipukohtauksia jatkuvan muun rintakivun lisäksi, kurkusta nousee vaahtoa, juoma nousee takaisin ylös samalla kun juon, sulamatonta ruokaa nousee ylös tuntien jälkeen syömisestä, välillä myös sulanutta. Röyhtäykset on jumissa ja niiden mukana tulee aina ruokaa/juomaa. Pelkään syömistä. Olo on ihan kamala aamusta iltaan ja oon ihan loppu tähän oireiluun.

Jätin lääkärille soittopyynnön, mutta ensimmäinen vapaa soittoaika on vasta kesäkuun lopussa. Sen jälkeen saan kyllä varmasti uuden lähetteen manometriaan, mutta miten jaksan sinne asti? Eikä se tutkimus tätä oloa pois vie, mutta toki asioita eteenpäin. Eikö oo mitään mikä vois helpottaa oloa? Haluan näistä oireista eroon, mutta toisaalta pelkään, että oireet on taas helpommat kun viimein pääsen uusiin tutkimuksiin eikä sitten taas saada kiinni mistä on kyse. 😔

Miltä nää oireet teistä kuulostaa? Käytössä on ollut koko ajan happosalpaaja, joten refluksista tuskin on kyse. 🤔

mala55Re: Ruokatorven liikehäiriö? Akalasia? Refluksi?30.5.2021 10:56
Jos mahdollista katso YLE Areenasta Elossa24h näistä viimeisimmistä jaksoista,tehtiin joku ohitusleikkaus ruokatorvelle,tehdään vain TYKSI:ssä.
(Simo Laine)
Mielestäni oireet samankaltaisia.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: