Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MääIsot ppi-annokset16.5.2021 23:32
Onko muita joilla isoja annoksia ppi? Itselläni mennyt nyt helmikuusta asti 3 x 20mg pantoprazolia ja lääkityksen vähentäminen aiheuttanut joka yrityskerralla hirveitä oireita, pahoinvointia ja portti falskaa niin, että olotila muistuttaa lähinnä poreammetta.

Taustana siis, että olen 25 vuotias nainen ja tuolloin helmikuussa todettiin löysä mahanportti ja todennäköinen plleatyrä. Jatkotutkimuksiin on onneksi lähete kun lääkkeitä menee noin paljon ja olo on silti hankala.

Leikkaus vaihtoehtona huolettaa myös nuoren iän takia ja toiveissa olisi kumminkin vielä joskus raskaus. Pelottaa ja turhauttaa jos siihen pisteeseen tän vaivan kanssa joutuu.

rentukkaRe: Isot ppi-annokset17.5.2021 7:12
Oletko kokeillut ruokavalio muutoksia? Lääkitys harvoin auttaa yksinään, vaan lisäksi tarvitaan muutos ruokailuun. Tosin ei sekään aina auta, mutta useimmissa tapauksissa siitä on apua.

MääRe: Isot ppi-annokset17.5.2021 20:39
Rentukka, oon jättänyt kyllä kaiken refluksia eniten pahentavan pois ja ollut fodmapilla aiemmin muutaman kuukauden. Luulen, että palleatyrä on tullut jossain kohtaa n. vuosi sitten koska siitä asti olen tarvinut päivittäin lääkityksen. Oon myös hirveä stressaaja ja se pahentaa selkeästi aina oireita.

itkutRe: Isot ppi-annokset18.5.2021 22:53
Mä käytin isoja pp annoksia, samaa lääkettä kun sä jopa 20mg x 4 päivässä ja olo oli ihan kamala koko ajan. Helpottui kun lopetin lääkityksen. Mulla ollut koko iän aivan kamalia oireita mutta lääkkeet jostain syystä pahentaa/eivät ainakaan helpota niitä. Jatkuva rintakipu lähti pois lääkkeiden lopetuksen myötä, mutta silti ajoittiasta närästystä on. Siihen otan jtn miedompaa, joskus vain ruokasoodaa. Mulla oli närästys todella paha ja olin letkussakin pariin otteeseen kun mikään ei auttanut. Kannattaa edes jossain kohtaa olla ilman lääkkeitä jos millään uskaltaa. Pienesti vähentää ja sitten yrittää olla ilman. Eka viikko oli aika kamala, mutta yritin tasapainottaa kehoa esim omenaviinietikalla (joka kehon tasapainouduttua oli jätettävä happamuuden takia pois) Mulla keho oli vetäytynyt jatkuvien lääkkeiden takia niin hapottomaan tilaan, että se hapottomuuskin aiheutti jo kauheita oireita. Lue hapottomasta mahasta. Toivottavasti saat apua, itse itkin joka päivä niitä kipuja joten ymmärrän sun vaivaa..Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: