Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

PeeRuokatorven tulehdus/haava?29.4.2021 22:15
Olen uusi täällä, seurannut palstaa jonkin aikaa. Itselläni alkoi viime syksynä omituinen oikean puolen kaula-/leukakipu. Syksyn mittaan tuli muitakin oireita, äänen käheyttä, valtava väsymys ja voimattomuus, rytmihäiriöitä, outoja hikoilukohtauksia ym. Kävin yleislääkärillä ja korva-, nenä- ja kurkkutautilääkärillä, myöhemmin myös endokrinologilla. Samoin hammaslääkärillä, missä yksi aiemmin huonosti paikattu hammas juurihoidettiin. Verikokeita otettiin, arvot normaalit paitsi kolesteroli, joka reilusti koholla. Mitään syytä oireiluun ei löytynyt. Myöskään helikobakteeria ei löytynyt (verikoe).

Keväällä jouduin yllättäin pieneen leikkaukseen, minkä jälkeen jouduin syömään muutaman viikon reilusti särkylääkkeitä. Samaan osui vielä pääsiäinen, jolloin tuli mässättyä liikaa, varsinkin suklaata. Tämän jälkeen kaulakipu ärtyi ihan kamalaksi, jomottaa päivittäin eikä kipu oikein tunnu hellittävän. Tässä vaiheessa vasta ymmärsin, että kipu mitä luultavimmin onkin ruokatorvessa. Tuntuu kun kaulaa kääntää tai taivuttaa alaspäin. Makuulla vaikea löytää asentoa, ettei jomottaisi. En ole vielä käynyt tämän takia lääkärissä, olen syönyt happosalpaajaa sekä Gavisconia ja Zivereliä nyt parisen viikkoa, kipu jonain päivänä lievempi, mutta seuraavana voi olla taas pahempi. Seuraavaksi nähtävästi tähystykseen???

Kertokaahan viisaammat ruokatorven tulehduksesta tai haavoista. Minkälaisia oireita, minkälainen hoito, kauanko kestää parantua? Olen ollut nyt soppalinjalla, kun en oikein uskalla syödä muuta. Kauanko tästä pitää kärsiä?

mala55Re: Ruokatorven tulehdus/haava?30.4.2021 8:43
Sinulla on jo lääkitys ruokatorven tulehdukseen,sen parantuminen voi kestää jopa kuukausia ja ainakin aluksi happosalpaajia syödään tupla-annos.

Ilmeisesti kilpirauhas- arvot tutkittu endokrinologista päätellen, oireet sopii kyllä hyvin kilpirauhasen liikatoimintaan.

Myös raudanpuute (varastorauta) voi aiheuttaa samankaltaisia oireita,vaikka hb olisikin hyvä.

HuolestunutRe: Ruokatorven tulehdus/haava?30.4.2021 22:25
Miten sinua tutkittiin esim. korva-nenä-kurkkulääkärillä? Ruokatorven tähystyksellä saa tietoa sen tilasta. Täytyyhän tuo kivun aiheuttajan syy selvittää.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: