Keskustelu

LauriRytmihäiriöt refluksin yhteydessä10.4.2021 0.03
Heippa!

Onko kukaan muu kokenut rytmihäiriöitä refluksin yhteydessä? Mietin, johtuisivatko omani juurikin refluksista. Varsinaista refluksidiagnoosia minulla ei ole. Kaikki oireet siihen toki viittaavat ja Somac auttaa toisinaan :) Tutkittavaksi menossa piakkoin.

Olen huomannut, että tietyt ruoat, etenkin rasvaiset, aiheuttavat rytmihäiriöitä. Pekoni esimerkiksi on sellainen, että yhden syötyä muljahtelee sydän ikävästi. Kerran jopa kävi niin, että siitä seurasi oikea rytmihäiriökohtaus, joka kesti n. 20 minuuttia. Se oli perhanan pelottava.

Muutoinkin kun vatsa pitää meteliä tai närästää ja röyhyttää, tulee etenkin makuulle mentäessä inhottavia lisälyöntejä.

Onko kenelläkään mulla kokemusta tai tietoa syy-seuraussuhteesta? Mieleeni on juolahtanut, josko mahan korpeaminen ärsyttäisi kiertäjähermoa tai ylös nousevat hapot painaisivat ruokatorvea, joka ärsyttäisi sydämen ruokatorven puoleista kammiota. Tämä siis pelkkää mutuilua :)

Aavistuksen pelottavat, vertaistuelle tarvetta!

varoituksensanaRe: Rytmihäiriöt refluksin yhteydessä10.4.2021 8.42
Ainakin sellainen yhteys on, että epäterveet elämäntavat ja stressi aiheuttavat molempia, refluksia ja rytmihäiriöitä. Rasva ja rasvainen liha sulavat huonosti ja lisäävät ylipainoa, molemmat lisäävät refluksia.

Muuten, kun vilkaisee sitä pekonipannua sen jälkeen kun se on viilennyt, näkee omin silmin millaista jankkia kiertää herkuttelun jälkeen verisuonissa. Ei kai se ihme ole jos siinä sydän mujahtelee.

varoituksensanaRe: Rytmihäiriöt refluksin yhteydessä10.4.2021 8.52
Niin ja, syömisen jälkeen kannattaa pitää sulattelupaussi, koska liikkuminen heri ruoan jälkeen yleensä lisää refluksia. Vasemmalla kyljellä maatessa ruoka sulaa nopeammin. Makuuasento lisää kuitenkin refluksia monilla, joten sulattelu voi olla parempi istualtaan. Kannattaa kokeilla mikä sulatustapa sopii itselle.

Rytmihäiriöistä voi kysyä lääkäriltä, lääkkeeksi esim. Propral 10 mg tuollaisia 10 minuutin häiriöitä varten. Propral on beetasalpaaja ja rauhoittaa sydäntä ja hermoja. Somac on kuuriluontoinen lääke, sitä ei kannata ottaa silloin tällöin eikä pitkiä aikoja, kuten ei muitakaan ppi-lääkkeitä. Mieluummin elämäntavat remonttiin.

LauriRe: Rytmihäiriöt refluksin yhteydessä10.4.2021 10.24
Joo näinpä. En ole pekonia syönyt nyt enää kolmeen vuoteen, mutta ajattelin mainita :) Ylipainoakaan ei ole.

Rytmihäiriöistä lääkärit on toistaiseksi kohauttaneet hartioitaan ja sanoneet, että kuulostaa normaalilta. Varmasti onkin, mutta mua kiinnostaa se syy-yhteys.

MariellaRe: Rytmihäiriöt refluksin yhteydessä10.4.2021 10.26
Minulle aiheuttaa palleatyrä ja refluksi rytmihäiriöitä, varsinkin jos on ilmaa vatsassa niin tulee rytmihäriöitä. Kun saa röyhittyä paljon niin se auttaa rytmihäiriöihin, johtuu varmaan vagus-hermosta, joka on lähellä sydäntä ja jota palleatyrä ärsyttää, kun vatsa on täysi tai siellä on ilmaa, joka täytyisi saada röyhimällä pois. On aika yleistä nämä rytmihäiriöt palleatyrä-refluksioireista kärsivillä.

female77Re: Rytmihäiriöt refluksin yhteydessä10.4.2021 11.48
Joo, tuttua on. Nyt mietin alarajan transferritiiniä myös syyksi rytmihäiriöihin.

J44Re: Rytmihäiriöt refluksin yhteydessä13.4.2021 10.06
Hei,

Samanmoisia esiintyy itsellä varsinkin kun oireet ovat pahat muutoin. Olen liittänyt sen lääkitykseen (Ezomeprazol), mutta tietty lääkitys ja pahimmat oireet ovat aina samaan aikaan päällä joten tiedä sitä kummasta johtuu. Lääkärit eivät ole olleet kovin huolissaan vaikka jossain vaiheessa näitä sydämen tykytyksiä tuli aina makuulle mennessä. Sydän myös monitoroitiin eikä sieltä mitään löytynyt. Eräs lääkäri puhui juuri tuosta hermosta joka liittyy sekä vatsaan, että sydämeen. Tietty nuo aina kannattaa lääkärin kanssa selvittää kuten olet tekemässäkin, mutta jos se nyt yhtään rauhoittaa niin samoja oireita löytyy muiltakin.

PikeRe: Rytmihäiriöt refluksin yhteydessä13.4.2021 12.14
Minulle aiheutti nimen omaa Esomepratsol rytmihäiriöitä lisääntyvästi, joten vaihdettiin Somaciin, joka ok rytmihäiriöiden suhteen.

Mutta itsessäänkin reflu voi rytmihäiriöitä aiheuttaa, joten kuten J44 kirjoitat, kummasta johtuu.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: